רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,492 דיונים בפורום זה
-
לפני כשבועיים הודיעה חברת סיסקו שהיא נוטשת את תחום ה-WiMax. בעוד שהתקשורת האלחוטית המוכרת לכולנו בשם WiFi מכסה טווחים הנמדדים במטרים, WiMax היא תקשורת אלחוטית לטווחים של קילומטרים. סקירה זו -- http://www.netcheif.com/Articles/WiMax-LTE/WiMax.htm -- היא מבוא בסיסי שנועד לספק הצצה על טכנולוגית ה-WiMax. בקרוב אני אפרסם סקירה על הטכנולוגיה המתחרה – LTE. בהזדמנות זו אני מזכיר לכולכם שניתן להירשם לקבלת עדכונים מאתר NetCHEIF ומהבלוג שלי במגוון דרכים המפורטות כאן -- http://www.netcheif.com/moreinfo.htm
-
- 0 תגובות
- 774 צפיות
-
-
ראיתי את הכרטיס הזה למכירה ב120 שקל, הוא אמור להיות תואם אדימקס. יש סיבה כלשהי להתרחק או שאין מניעה לרכוש אותו? תודה.
-
- 1 תגובה
- 672 צפיות
-
-
ההתחייבות שלי נגמרת בסוף החודש.
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי שני ראוטרים (משתמשת רק באחד, אבל שיתאים לשניהם במקרה שאחד יהרס) אחד הוא של 2.4GHZ 802.11g Linksys Wirelss-G השני הוא leve-one WBR-3406 11g מהידע המועט שיש לי אני מבינה שאני צריכה כרטיס רשת שיעבוד ב 802.11g הכרטיס הוא למחשב PC שיעמוד בערך7 מטר מהראוטר עם הגב של המחשב לכיוון הקיר (אני לא יודעת אם זה משנה באנטנה) אני מתכוונת להזמין עוד רכיבים מזיגזג אז חשבתי גם לקנות את זה אבל אפשר ממקום אחר אם יש משהו יותר זול אני יודעת שלא שמתי תקציב, אני לא יודעת כמה אני רוצה משהו שיאפשר גישה לאינטרט (מקסימום לראות סרטון בyoutube) ולהעביר קצבים ממחשב למחשב
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן אני תמיד היסטרי בכל הנוגע לעידכונים אולם שמעתי שעדכון הנתב יכול ליצור בעיה? אם לא היכן אוכל להוריד את העדכון?
-
- 1 תגובה
- 929 צפיות
-
-
לאחרונה יש לי בעיות אינטרנט קשות ובאחת השיחות עם התמיכה טכנית נדהמתי לגלות כי לבזק יש את האפשרות להכנס לראוטר מתי שרק בא להם... קראו לי פרנואיד אבך אני לא אוהב את העובדה שהם יכולים לראות את כל ההגדרות שאני משנה בראוטר. הדרך לחסום אותם היא שינוי הסיסמא של המשתמש SUPPORT אבל אני לא ממש מצליח נכנסתי לראוטר ב TELNET וניסיתי לראות את הסיסמא אבל היא מוצפנת הייתי רוצה לדעת איך אפשר לאפס אותה או אם בכלל אפשר למחוק את היוזר הפקודה שניסיתי היא: passwd support new_password תודה
-
- 2 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום, יש ברשותי מחשב שולחני המחובר לרשת האינטרנט בחיבור חוטי. לאחרונה רכשתי מחשב נייד ואני מוענין שתהיה לו גישה לאינטרנט. כיון שאין לי כל הבנה בנושא זה אשמח לקבל המלצה. אני מחפש מערכת זולה שתעשה את העבודה בפשטות ואמינות. הציעו לי מחברת הכבלים דיל - התחייבות לשנתיים בעלות נוספת של 20 ש"ח לחודש עבור ראוטר אלחוטי תקן N כלומר עלות של 240 ש"ח מעבר לזה אין לי כל מושג לגבי החברות ופרטים נוספים שצריך להתיחס אליהם. אם מישהו יכול לפרט מהן האפשרויות הטובות ביותר יתרונות מול חסרונות, יצרן מועדף וכד' אשמח. במידה וקיים התקן שיאפשר לי להעביר סרטים לטלויזיה באלחוטי זהו פקטור חשוב גם כן. תודה רבה!
-
- 6 תגובות
- 953 צפיות
-
-
כרגע אני עושה את הMCITP ומעוניין לחזור על הלאבים שנלמדים בשיעור בבית, הבעיה שאני מחזיק בווינדוס 7 הום פרימיום 64 (ברשיון עם המחשב הנייד) ואין אני יכול להתקין וירטואל משין על מנת להריץ את המכונות שמגיעות בקבצי VHD, לעומת זאת התקנתי vmware אבל לא מצאתי תוכנה אחת נורמלית להמרת הVHD לקבצי VMDK , עזרה בנושא תתקבל בברכה ......... התכנון שלי הוא להתקין על המחשב 2 מערכות הפעלה , XP 64 ו- 7 ultimate , את ה-XP אני מעוניין להתקין כי שם אני יודע בוודאות שהכל יעבוד נורמלי, ולאחר מכן אתקין במחיצה נוספת את ה-7 מה שיאפשר לי לעבוד עם דואל בוט ללא כל התקנה של תוכנה צד שלישי , אם למישהו יש רעיון פשוט יותר אני אשמח לשמוע, כי אני ממש לא מעוניין להתחיל פירמוטים דרייבים וכל הביג'רס מה אתם או…
-
- 11 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי , במשרד של אבי 3 מחשבים , שעד היום כולם היו על 750KB במחיר מופקע בלי ידיעה לאחר בירורום כנראה שנעלה את המהירות ל 10Mb עם תוספת אפסית בתשלום . עכשיו מדיבור עם בזק יש צורך להחליף את המודם ( שהוא בעיקרון גם ראוטר ) למודם שתומך ב 10Mb . המודם שכרגע יש שם הוא ECI B-FOCuS 270pr . מסיבוב קטן בהגדרות שלו לא נראה שהוא מוגדר כראוטר - מצרף תמונה שנראת לי קשורה לעניין תגידו לי אם היא עונה על הצרכים , או שצריך משהו אחר . אבל !!! בין המודם לשאר 3 המחשבים יש סויטץ' , עכשיו אני לא ממש יודע מה יהיה אם וכשנחליף את המודם . יש מודם ספציפי שאתם ממליצים ? האם יש צורך להגדיר משהו או לחבר וזהו ? בראוטר אני יודע שיש צורך להזין שם משתמש וסיסמא על מנת שהוא יחיג לאינטרנט , אבל מי מחי…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
בשבוע שעבר רשמתי בפוסט ארוך את החוויות שלי מהנתב הסיני שרכשתי באתר DealExtreme. בפוסט הבא תוכלו לקרוא עדכון קצר לגבי הנתב ובעיקר לגבי יציבותו. http://www.netcheif.com/blog/?p=546
-
- 1 תגובה
- 940 צפיות
-
-
שבת שלום,יש לי 2 שאלות אשמח לתשובות. אוטוטו אני מסיים את ההתחייבות שלי עם הוט ואני אעזוב לבזק ככל הנראה,ל5 מגה שלהם.(אין לי לא NGN ולא UFI באזור) השאלה שלי היא על איזה ראוטר מדובר שהם מספקים?,ואיך הוא בכלליות? בנוסף לזה בקרוב יהיה לי ממיר(לווין שמחובר לשיתוף),איך אני אמור לקשר בינהם?(זה הולך על חיבור קווי לפי מה שהבנתי) תודה
-
- 0 תגובות
- 628 צפיות
-
-
יש לי ראוטר קרוב, אני יושב בחדר עם נייד של DELL ו-PC עם כרטיס אלחוטי USB זול מצ'וקמק של LevelOne. הנייד קולט הכי טוב שאפשר. בנייח על הפנים. המהירות של כל הבדיקות רשת מראות חצי ואפילו פחות ממה שאני אמור לקבל. גם יש ניתוקים מדי פעם (נדיר). אם אני מסתכל בסטטוס רשת רואים שחצי מהזמן הוא על מהירות נמוכה, 1MBIT, 3MBIT כל הזמן זז. כשהייתי מחובר בכבל לראוטר כשהוא היה באותו חדר לא היו בעיות. בקיצור, אני צריך כ. רשת אלחוטי שיהיה איכותי! שום דרישה אחרת. הראוטר סה"כ 8 מטר מהמחשב, DIR 300 רגיל של DLINK. יש משהו איכותי שלא עולה יותר מדי?
-
- 2 תגובות
- 804 צפיות
-
-
כשאני נכנס לאתר המיסים https://www.shaam.gov.il/Shaam_internet יש שמה קישור "דיווח מפורט למע"מ", הקישור הזה לא עובד לי, אבל לאנשים אחרים זה כן עובד. מישהו יכול לבדוק לי את זה? אולי ה A RECORD שלו לא מעודכן? איך בודקים את זה? תודה
-
- 1 תגובה
- 4.4k צפיות
-
-
אלהן אנשים! אז ככה, יש לי את המחשב שלי, ויש לי מחשב שרת ביתי שמשמש אותי כשרת WEB-DEV, שרת SVN, שרת גיבויים וכדומה. השרת מריץ אובונטו SERVER. השרת מקבל כתובת סטטית. כל הדבר הזה יושב ברשת פרטית מאחורי ראוטר (כאשר ראוטר הוא ה DG של שני המחשבים [ושל שאר המחשבים בבית]). ברצוני לגשת לשרת על ידי ה HOSTNAME שלו (הוגדר לו אחד כזה) מבלי לשנות את קובץ ה HOSTS של המחשב הנוכחי. האם דבר זה אפשרי? הראוטר שברשותי הוא tp-link tl-wr641g תודה רבה מראש, ושבת שלום!
-
- 13 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי, חבר'ס ליצים, מה עניינות ? טוף, יש לי תופעה ... משונה, שמגניבה לי את החומר האפור בגולגולת. משום מה, אני לא מצליח לגשת לאתר VR-ZONE בשום דפדפן מהמחשב שלי, SERVER NOT FOUND ואני רואה שהאתר פעיל וחי כי מביאים לינקים לכתבות עדכניות ממנו בפורומים ואתרים שונים ( כולל פה ). המע' הנוכחית שלי היא WIN7.64 וחרשתי על קבצי HOST למינהם כדי לבדוק אם בטעות משהו התגנב לשם אבל ... נאדה. אין לי FIREWALL או כל תוכנה אחרת לחסימת תקשורת ואני לא מחובר דרך ראוטר מישהו יודע / שמע / ראה / חלם / קיבל עדכון מאלוהים בעניין ומוכן לשתף אותי בפתרון התעלומה ? תודה.
-
- 6 תגובות
- 974 צפיות
-
-
שלום, ברשותי ראוטר שקיבלתי מבזק מדגם D-Link 2650U שמחובר לקו ADSL ומספק כרגע אינטרנט לבית באלחוט בנוסף יש לי ראוטר אלחוטי ישן מדגם TRENDnet TWE-231BRP אני רוצה להפוך את הראוטר הישן ל Access Point ולשפר את הקליטה בבית באיזור מסויים האם הדבר בכלל אפשרי עם הראוטר הנ"ל ואם כן כיצד מבצעים זאת? תודה
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
מערכת win 7 במחשב נייח שבו יושב כל המידע (סרטים, מוסיקה, מסמכים, מדפסת וכד') הצלחתי להתחבר עם נייד אחד ל home group אבל לא מצליח להתחבר עם נייד שני, מקבל כל הזמן "Unable to create a homegroup on this computer" מה שלא ניסיתי... לא הולך, מישהו נתקל בזה?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, עברנו דירה לאחרונה (מדירה בבניין לבית פרטי בן 2 קומות), ונראה שהראוטר ששימש אותנו עד עכשיו לא עושה את העבודה. הראוטר הוא של אדימקס, BR-6204WG שהוא דגם ישן אבל טוב ועבד לי מעולה כמה שנים טובות. כרטיס הרשת האלחוטי הוא גם של אדימקס, ולא הצלחתי למצוא את הדגם המדויק שלו אבל זה מה שאייבורי נותנים כברירת מחדל (ולכן יש להניח שהוא הכי פשוט שיש). הבעיה היא שהמחשב שיש לי בעיות קליטה איתו נמצא קומה מתחת לראוטר, ובתוך הממ"ד. לכן אני מקבל בסביבות 30% קליטה. וכעת לשאלה - יש למישהו רעיון איך אני משפר את הקליטה בהתחשב בנתונים שהבאתי? האם אני צריך להחליף ראוטר (ואם כן - לאיזה, האם יש משמעות לראוטרים האלו עם 3 האנטנות או שזה סתם בשביל היופי? האם זה חשוב אם התקן הוא G או N?) האם …
-
- 1 תגובה
- 962 צפיות
-
-
אני מחפש ראוטר חזק במיוחד, עבור 2 קומות, בתקן N אתם מכירים משהו טוב יותר מהWRT160N? עדיפות לסוויצ' עם 1GB. (לחסוך את המוצר הקיים..) תודה
-
- 2 תגובות
- 968 צפיות
-
-
שלום! יש לי אינטרנט 10M והסירטונים ביוטיוב נטענים ממש לאט. יש לי מודם חדש D-LINK של בזק. רציתי לשאול אולי צריך לפתוח PORT על מנת שהסירטונים יטענו מהר יותר? או שיש איזשהו פיתרון אחר? תודה מראש!
-
- 4 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום רב, יש לי את הראוטר של 3COM הבעיה היא שניסתי לעדכן לו גרסא אבל ההתקנה נתקעה והוצאתי אותו מהחשמל ועכשיו נראה לי שאין בו גרסא כי המחשב מזהה או כ unidentified network האם יש דרך להחיזר לו קושחה כלשהי? אול דרך הכפתור RESET? תודה רבה
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום. יש לי ראוטר TRENDNET, הצפנתי אותו דרך WPA. לאחרונה האינטרנט מאוד איטי, האם זה יכול לנבוע מזה שמישהו בכל זאת הצליח להתחבר אליו? איך ניתן לברר זאת? תודה רבה.
-
- 4 תגובות
- 5.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אחרי הרבה חיפושים וקריאת חומרים בנושא, אני חושב שהצלחתי למקד את עצמי על 2 שאלות ספציפיות. כרגע הרשת אצלי נפרשת על 2 קומות ומורכבת מראוטר, מתג ו-5 מחשבים + 2 לפטופים. עקב אילוצים כאלו ואחרים אני צריך להוסיף עוד נקודת מיתוג. מכיוון שאני כבר צריך לעשות שינויים במבנה הרשת חשבתי להוסיף עוד נקודת רשת אלחוטית. ע"פ מה שקראתי עד כה, עומדות בפני 2 אפשרויות: 1. בבעלותי כרגע ראוטר אלחוטי של Edimax מדגם BR-6424NL. קראתי על הדגם הזה רבות וממה שהבנתי אפשר לחבר את הראוטר הזה גם בתור מתג, או מתג המספק רשת אלחוטית. השאלה שלי היא האם אני אוכל לחבר 2 ראוטרים כאלו אחד עם השני (יש ביניהם הפרדה של קומה ומתג)? 2. על יכול לוותר על הנק' האלחוטית הנוספת ולשים מתג פשוט. אבל, האם יכולה לה…
-
- 3 תגובות
- 758 צפיות
-
-
אני משתמש בבית בJDOWNLAODER שלא מפסיקה להיתקע ולעשות צרות גם עם העדכונים של הג'אווה שנראה לי שהיא זו שעושה את הבעיות האם יש תוכנות אחרות ממלצות שמעתי על FLASHGET ו IDM אבל לא התנסתי בהם יש למשהו המלצות אני מוריד הרבה וצריך משהו שאני לא אצטרך לאפס ולסדר כל פעם מחדש בתודה מראש
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש 2 ראוטרים 3COM זהים אותו דגם 100-75 חברתי אותם אחד לשני בכבל ככה: האחד ראשי שמחובר למודם בקומה תחתונה והשני בקומה עליונה שישמש כמו סוויי'ץ ל 3 מחשבים . חיברתי בין שני הראוטרים עם כבל ישר כל אחד ל LAN מאחור, הראוטר התחתון משמש גם לעוד יציאת LAN וגם אלחוטי ,ההגדרות שקבעתי הם ככה: בתחתון הראשי מתחיל IP מ 192.168.1.2 עד >192.168.1.150 במקור הוא(192.168.1.254) וכל שאר ההגדרות רגילות ובעליון קבעתי כך: שיהיה IP סטטי ב LAN מעל הסוף חלוקה של הראוטר הראשי כלומר מעל 192.168.1.150 ואז את ה DHCP ביטלתי ואפשרות אלחוטית לא צריך כרגע , בינתיים מה שקורה זה עובד טוב יום יומיים ואז יש בעיות התחברות לאינרנט אבל לתוך הנתבים אין בעייה ,או שקורה משהו מוזר אחר שאם מישהו עובד עם המחשב במ…
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-