רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,515 דיונים בפורום זה
-
שלום, אולי משיהו מכיר את כתובת האתר של ראוטר LEVEL ONE? הכתובת ההבאה 192.169.123.254 לא עובדת.. תודה רבה!
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי אני מחובר לכבלים בחיבור ללא חייגן בגלל שיש לי ראוטר ולפי מה שהבנתי יש בעיה עם ראוטרים וחייגן. היום קראתי פה: http://www.netcheif.com/Articles/L2TPDial/L2TPDial.htm שאפשר לעשות חיבור לאינטרנט בכבלים עם חייגן עם ראוטר כמו שלי [אני לא בטוח 100% שזה השם של הראוטר שלי אבל יש לו את ההגדרות כמו במדריך אז זה לא משנה]. אם אני מבקש מהכבלים שיעבירו אותי מחיבור ללא חייגן לחיבור עם חייגן (אני רוצה IP משתנה בגלל נסיונות פריצה למחשב), איך הסידור IP יהיה? לפי המדריך אני נותן שם וסיסמה להתחברות בהגדרות של הראוטר, מה שכנראה אומר שהראוטר יחייג ושכל מי שמחובר לראוטר יקבל את אותה כתובת IP.. אבל אני מתחבר דרך המודם ולכן אני רוצה לדעת אם אני אקבל כתובת IP שונה [זאת שרואים בwhatismyip.com למ…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי רשת בבית, המדפסת מחוברת לאחד המחשבים, ומשותפת ברשת, לכן אני יכול להדפיס מכל מחשב אחת. שאלתי התאורטית היא : אם המחשב שאליו מחוברת המדפסת - כבוי, אני אוכל לשלוח הדפסה ממחשב אחר ? אני מניח שהתשובה היא לא, אבל למה בעצם ? פקודת ההדפסה מגיעה לנתב, אבל למרות שהמחשב כבוי, פיזית הוא מחובר לנתב, המידע לא יכול בכל זאת לעבור למדפסת ? אגב, יש מדפסות עם כרטיס רשת שאפשר לחבר ישירות לנתב ?
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, רכשתי והתקנתי ראוטר חדש של שיאומי מדגם AX1800, מדובר בראוטר איכותי מאוד, אבל נתקלתי בתופעה מאוד מוזרה טכנית שאני חייב עזרה בפתרונה. לראוטר הזה יש 2 רשתות WIFI אחת 2.4 ג'יגה ואחת 5 ג'יגה, רשת ה-5 ג'יגה כמובן מהירה יותר ומאפשרת גלישה במהירות גבוהות במכשירים תומכים, יש לי בבית מכשיר אחד של וואווי מדגם HUAWEI P30 PRO ו-2 מכשירים שונים של סמסונג, במכשירים של סמסונג זה עובד נהדר ואני מזהה את 2 הרשתות בראוטר החדש ואילו בטלפון וואווי משום מה הוא לא מזהה את רשת ה-5 ג'יגה, חייב לציין כי הוואווי קולט ומתפקד עם רשתות 5 ג'יגה אחרות רק לא מזהה את הרשת של הראוטר הזה, מישהו מכיר את התופעה ? יש מה לעשות ? ניסיתי הכל כולל איפוסים וכדו' אך ללא הצלחה אשמח לכל …
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
היי חבר'ה, יש לי שאלה קצת מעניינת קצת מוזרה. אני מחובר בבית לתשתית וספקית אינטרנט במהירות 10 מגה. לפני כחודש קניתי מחשב חדש I7 עם WIN7. ביומיים האחרונים התעניינתי לגבי ביצועי מהירות האינטרנט ולהפתעתי הגדולה הבדיקות מהירות של בזק ושל SPEED_TEST מניבות לי 7MB! התקשרתי כמובן לספקתי עשינו בדיקות והופנתי לבזק, עשינו מספר בדיקות גם כן ובאחת הבדיקות נדרשתי לבדוק את המהירות עם מחשב אחר. לקחתי את המחשב הישן שלי והרצתי את אותה בדיקה באתר של בזק ו..הופ - אני מקבל 10MB. זה מאוד מוזר ומטריד. למה המחשב החדש מגיע בבדיקה המקוונת ל7MB ואילו המחשב הישן מגיע קבוע ל10MB? מכאן נשאר לי רק להסיק שיש איזשהיא חסימה או איטיות בWIN7 או בתוכנה שאני מפעיל או במערכת עצמה של המחשב החדש. כמובן, חשוב לצי…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מחר טס לארה"ב ורוצה לקנות נתב. אני מתלבט בין שני אלו Linksys Smart Wi-Fi Router EA4500 או X3500 אחד הוא עם מודם והשני הוא בלי. השאלה שלי היא אם אני קונה את הזה שהוא עם מודם האם זה יעבוד בארץ כמו שצריך?(לי יש ADSL של בזק עם תשתית של בזק). ובאופן כללי מה עדיך מבינהם? ךודה לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מחפש המלצה לראוטר + מודם ADSL בתקציב עד 200 ש"ח כדי להפסיק תשלום על ציוד קצה (כרגע Netgear DGN2200 של בזק אך חושב לעבור לפרטנר). קו ADSL 15Mbs שזה כרגע המקסימום על פי בזק עקב מגבלות תשתית ביישוב. צרכנים: טאבלט מצלמה וטלפונים בחיבור אלחוטי, 2-3 מחשבים וסטרימר בחיבור חוטי. משמש לגלישה וצפייה בסרטים מיוטיוב. שטח של כ-130 מ"ר קומה אחת (חיבור חוטי בממ"ד).
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני נמצא בסביבה של מספר רשתות. כיצד אני יכול להחליף בין הרשתות? תודה - - - תגובה אוחדה: - - - בוטל, תודה.
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי חבר'ה על איזה נתב זול ובעל איכות סבירה היתם ממליצים לקנות ע"מ שישמש כרפיטר ? בתקציב של עד 300 שקל רון.
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
אתמול בערב התקשר אלי איזה בחור שמבצע סקרים , והתחיל לשאול אותי שאלות. בין השאלות היתה השאלה הבאה : אם בזק תשנה את חבילת החצי מגה לחבילה של 750 מגה, ותדרוש על זה 10 שקלים נוספים, מה תעשה ? אני חטפתי את החום של החיים שלי - מה פתאום בזק משנים את תנאי ההתקשרות שלי איתם באמצע החוזה ? אם אני מחויב להשאר ב ADSL לשנה במסגרת המבצע, אז למה הם לא מחויבים להמשיך לספק לי את השירות במשך שנה ? לאחר בירור קצר עם אותו בחור, מסתבר שבזק תצא בשני מסלולים חדשים - האחד הוא 750KB והשני הוא 256KB, אין לי מושג מה קצב ה UL. החבילה הקטנה תעלה 99 ש"ח והחבילה הגדולה תעלה 109 ש"ח. משהו דומה לכבלים אם אני לא טועה. משהו נוסף שאותו בחור הסביר לי הוא שבזק תתן לאנשים לעבור ל750KB אבל להמשיך לשלם במשך חצי ש…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן, אני גר בחו"ל וההורים שלי זוג מבוגרים בארץ לא מבין יותר מידי במחשבים. שידרגתי להם לאחרונה את האינטרנט ל20Mb והם נזקקו למודם חדש. מכיוון שלבזק יש תוכנית של מודם בהשאלה ובגלל שיש להם ראוטר כבר בבית, הלכנו על האופציה של מודם VDSL בלבד. אך כשהגיעו לבזק סטור, נאמר להם שיזמינו להם מודם VDSL אך ורק אם יסכימו לתרום 1Mb מהתשתית שלהם (גם לא פירטו להם למה, אני יודע למה, בגלל הרשת האלחוטית כביכול של בזק בפריסה ארצית). האם עוד מישהו שמע על החובננות הזו או שבגלל שהם ראו שההורים שלי לא מבינים שום דבר, הם ניסו לדחוף להם את ה"תרומה" הזו כי בזק היא חברה כל כך עלובה שאין לה תקציב לבנות רשת אלחוטית משלה ונזקקת לתשתיות של אנשים שמשלמים לה כסף בשביל לעשות את זה.
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
בנטוויז'ן הציעו לי דבר כזה: אינטרנט במהירות 12 מגה - 34 ש"ח למשך 6 חודשים + 9 חודשים חינם (ממוצע: 13.6 ש"ח) טלפון עם 1000 דקות לנייד ונייח - 50 ש"ח למשך 11 חודשים + חודש חינם (ממוצע: 45.8 ש"ח) סה"כ: 59.43 ש"ח ממוצע בחודש. זאת החבילה שהציעו לאמא שלי דרך העבודה שלה, מן מבצע רק בשבילם. עכשיו רציתי לדעת אם זה בכלל משתלם כי אני לא כל כך מתמצא במחירים לטלפונים של ספקי האינטרנט. בסך הכל זאת חבילה משתלמת או שיש יותר ? לפי מה שאני יודע המחיר לאינטרנט הוא נורא זול בגלל שזה באנדל של אינטרנט + טלפון אצלם, אבל המחיר לטלפון סביר ? *נ.ב ההתחייבות על האינטרנט היא למשך 6 חודשים וההתחייבות על הטלפון היא 11 חודשים.
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, ברשותי כבל רשת מוצלב ואני רוצה להפוך אותו לישר בלי לחתוך אותו ולחבר מחדש בסדר שונה. חשבתי על לקנות איזשהו מתאם שיהפוך את סדר החוטים. אם מישהו יודע אם קיים כזה דבר, או שיש רעיונות נוספים בבקשה שירשום. **ד"א, להחליף את הכבל בכבל אחר זו לא אופציה כיוון שהוא כבר עובר בתוך הקירות בבית. 10x
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי שני מחשבים בבית. לאחד מם יש כרטיס רשת אחד ולשני שניים. לזה שיש שניים אני מחבר לאחד את המודם כרגיל ולשני אני מחבר כבל שנקרא כבל מוצלב ממחשב אחד לשני. עכשיו מפה אני לא יודע מה אני צרך להגדיר ואיך להגדיר. אני אשמח אם מישהו יסביר לי פה מה עושים בפירוט או אם יש מדריך כבר בפורום ובחיפוש שלי כנראה לא מצאתי. אני ניסיתי לעשות את זה דרך השיתוף של הכוננים אבל אני מצליח לראות רק את הכונן שלי ב-my network places, וגם ניסיתי דרך set up a home or a small office משהו כזה ושמה הסתבכתי לגמרי אז אם מישהו יכול להסביר לי אז תודה.
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
משום מה בזמן האחרון כשאני מוריד דברים מהאינטרנט, הקצב סבבה והכל, אבל לאחר כדקה וחצי ההורדה נתקעת, ורק לאחר ניסיון נוסף ההורדה מסתיימת ולפעמים נתקעת שוב עד לניסיון החזרה הבא, אני משתמש ב-DAP5, וכשאני חוזר להורדה אחרי ההתקעות הוא מוריד רק ממקור אחד ולא מהארבעה, כלומר רק מקור אחד או שניים נתקעים... אני בבזק בין לאומי.
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
גם מקבלים מענקים מהמדינה, וגם אונסים אותנו ב900 שקל התקנה! איזו חוצפה!
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום תראו אני משתמש ביוטורנט - Utorrent, אבל זה בקושי זז, ואז גיליתי שזה אמור להיות V ירוק : אבל אני לא יודע איך להפוך את זה לV ירוק, אני לא יודע לפתוח פורטים, ויש לי ראוטר של אדימקס. בבקשה תעזרו לי.
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ברשותי ראוטר לינקסיס wrt54gl. הוא מעודכן לגרסא האחרונה ומריץ כרגע את 4.30.15. מחובר ל ADSL, דרך אורנג'. אני חווה בעיות מוזרות שמטרידות אותי עוד מגרסאה קודמת איתה הוא הגיע - אחת לכמה זמן, הוא מנתק את כולם מהרשת, חלקנו נשארים ברשת הפנימית שלו והשאר לא מצליחים אפילו להתחבר - כלומר המנהל חיבורים של הווינדוס מודיע על כשל בהתחברות. הפתרון היחידי שעוזר ונראה באופק - ריסט. באותו זמן נורות הראוטר אינן מעידות על תקלה כזו או אחרת, יש אינטרנט והוא נראה...בסדר. ועם זאת, התקלה הטורדנית הזאת. האם מישהו נתקל בה ומכיר פתרון? אשמח לשמוע, ערן.
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
איך אפשר לשפר את הפינג במשחקי רשת ??? ומתי יגיע הזמן שלישראלים ולאירופאים יהיה פינג שווה פחות או יותר??(vdsl)
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, יש לי טלוויזיה פנסוניק th-l42u30 ורכשתי בחו"ל את הדונגל הזה האם ניתן לגלוש באופן חופשי באינטרנט? תודה
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
למנהל פורום אינטרנט שלום יש לי בעיה בכניסה לאתר hwzone לוקח לי 10 שניות עד שהוא ניכנס בשאר האתרים אין בעיה מה יכולה להיות הסיבה אני גולש עים hotbox
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
לאחר דיון מעמיק עם "ירח אפל" מהפורום כאן לצורך הבנה של הראוטרים הבנתי את הכול ........ ותודה רבה ירח!!! ועכשיו הגענו לחלק של בחירת הראוטר : אלחוט לא מזיז לי בגרוש עשרים , ורשת של 10/100 נראת לי הפתרון לצרכיי רק עכשיו יש לבחור ....... מבין כול המתמודדים : Edimax Broadband Router WAN 4 Switch BR-6104K http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=220_360_739&products_id=76744 Edimax Full Rate ADSL Modem Router - AR-7024 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=220_360_739&products_id=10738 TrendWare TW100-BRF114 Cable/DSL 4-Port Firewall Router http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=220_360_796&products_id=3759 זה סה"כ להקמת רשת בין שני מחשבים…
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
בוקר טוב, כיום יש לי מודם אלקטל משודרג שמחובר להאב 10TBUS ודרכו ל4 מחשבים בבית. המודם (שמשמש כראוטר) מתחבר להאב ביציאת UP-LINK ושאר המחשבים מתחברים לפורטים הרגילים. אני מתכוון השבוע לקנות SWITCH 10/100, ויש לי מספר שאלות. 1. גם בSWITCH צריכה להיות יציאת UP-LINK או שהמודם אמור להתחבר פשוט לאחת היציאות? 2. אני מתכוון לקנות את הSWITCH בKSP, ולפי המוכר בטלפון יש להם SWITCHים של כמה חברות וכולם באותו מחיר. יש של EDIMAX, D-LINK ועוד כל מיני. מה מומלץ? 3. השאלה הגדולה מה עדיף לדעתכם א. לקנות סוויטצ' ולחבר את האלקטל המשודרג אליו בתור ראוטר או ב. לקנות ראוטר של EDIMAX ולחבר את המודם בצורה רגילה אליו תודה מראש לכל המשיבים. מור
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי רשת בין 3 מחשבים עם סוויטצ'... ב- 2 מחשבים יש XP והגדרתי בקלות את השרת ויש שיתוף קבצים ומדפסת... עכשיו סידרתי רשת גם למחשב השלישי... האינטרנט פועל דרך הרשת (ראוטר - אלקטל פרו)... אבל אני לא יודע איך להגדיר את הרשת הביתית... הכוונה לשיתוף קבצים שלו... ושהוא יוכל להכנס למחשבים אחרים... מה לעשות ??? תודה
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם , הבנתי שהראוטרים שמוכרים בארץ "מסורסים" (מעבר לזה שיקר פה משמעותית מבחול) ולכן רציתי לשאול כמה שאלות: 1.האם עושים בעיות במכס לראוטר שהוזמן מחול(בכל זאת ענייני תדרים וכו)? 2. האם הראוטרים שקונים באירופה או ארהב שונים אחד מהשני (בהינתן אותו הדגם) , האם התדרים שונים ואם כן מה עדיף? 3.אני גיימר ובנוסף רוצה לכסות את הבית שלי בWIFI (בית של 150 מר) , עושה סטרימינג ב4k לטלויזיות חכמות , פרטנר 1000MB - חשבתי על הראוטר הזה: https://www.amazon.com/NETGEAR-Nighthawk-Ethernet-Wireless-Optimized/dp/B078GWJ44Z/ref=sxin_1_osp20-2eb7260b_cov?ascsubtag=2eb7260b-3338-4483-b602-fe8b28eb3c22&creativeASIN=B078GWJ44Z&crid=1GSIQPP7MKRKL&cv_ct_id=a…
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-