רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,518 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אני תהיתי לגבי המהירות אינטרנט. יש לי 10 מגה בבזק בינלאומי וגם שאני מוריד על מהירות מקסימום נגיד מFileFlyer אז זה אומר 1.2 mbps. עכשיו איך זה יכול להיות אם החבילה זה 10 מגה? לא הייתי אמור להוריד על 10 mbps? וגם לפני שהיה לי 10 מגה היה לי 5 מגה והייתי מוריד על 600 kbps וכו', אז לא הייתי אמור להוריד על 5 mbps? תודה למי שיביא הסבר
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי רשת בין 3 מחשבים עם סוויטצ'... ב- 2 מחשבים יש XP והגדרתי בקלות את השרת ויש שיתוף קבצים ומדפסת... עכשיו סידרתי רשת גם למחשב השלישי... האינטרנט פועל דרך הרשת (ראוטר - אלקטל פרו)... אבל אני לא יודע איך להגדיר את הרשת הביתית... הכוונה לשיתוף קבצים שלו... ושהוא יוכל להכנס למחשבים אחרים... מה לעשות ??? תודה
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אז ככה, יש לי תשתית של כבלי רשת בכל הבית אל הארון הראשי שם יש מתג של 8 פורטים. בחדר מסויים יש מחשב ועכשיו נוסף לי גם מדפסת בעלת יציאת ETHERNET שאני מעוניין להשתמש בה כדי להדפיס בכל שעה מכל המחשבים בבית ללא תלות במחשב מסויים. הבעיה שחדר הנ"ל יש נק' רשת אחת בלבד . בהתחלה חשבתי לעשות מין פיצול ולחלק את הנק' ל-2 נק' (היא מחווטת כל ה-8 גידים ) אך זה עניין של עבודה קצת.. ראיתי עכשיו מין מפצל RJ-45 כמו זה . השאלה שלי האם זה יעבוד ולא יפריע למחשב לקבל IP מהראוטר. האם צריך בשני הצדדים לשים מפצל? על המפצל יהיה מחשב ומדפסת עם IP קבוע מן הסתם. תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
נתקלתי בבעיות רשת במשחק League of Legends. פניתי לתמיכה שלהם והם ביקשו שאני אריץ בדיקת WinMTR לשרתים שלהם. הבדיקה הראתה שיש PL משמעותי. זה היה נראה לי מוזר, אז הרצתי גם pathping וקיבלתי תוצאות שונות לחלוטין (ללא PL). מה אני מפספס פה? איך יכול להיות שהתוצאות שונות כ"כ? פלט WinMtr פלט pathping
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לידענים המשובחים של הפורום, בעצתכם (מי מכם שענה בזמנו), רכשתי את הראוטר TP-Link WR1043ND שהגיע כרגע לידי. גירסאת הקושחה שברשותי (טרם בדקתי אם יש אחת מעודכנת יותר) היא 3.12.2. לפי המדריך של נט צ'יף (שהיה מעולה ומאיר עיניים) הוא ממליץ להחליף את הקושחה לקושחת DD_WRT וזאת על בסיס הקושחה שהוא בדק עת כתיבת השורות (מתישהו ב- 2010) שהיא גרסא 3.11X. מעבר לעניין ששינוי קושחה זה עלול לבטל אחריות (לא משהו באמת מטריד), האם כדאי שאחליף את הקושחה? אציין רק כי לי חשוב הביצועים האיכותיים בלבד ושאר הדברים (כגון שליטה זו או אחרת בתשתית) פחות חשובה לי, מה גם שמרושם ראשוני הקושחה המקורית נראית די טובה. אשמח לחוות דעת טובה (= מנומקת ככל הניתן...) שתעזור לי להחליט בחוכמה. ובמאמר מוסגר…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ארגון התקשורת העולמי (ITU) השלים את השלב הראשון באישור תקן G.fast. כשיושלם באופן סופי, במהלך 2014, התקני תקשרות שיתמכו בתקן זה יוכלו להעביר מידע במהירות של 1Gbps על קווי טלפון סטנדרטיים, למרחק של עד 250 מטר. כל הפרטים כאן - http://www.netcheif.com/blog/?p=4387
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
החדר שלי בממד, והחשמל תלת פאזי. אז לא בטוח לגבי האלחוטי (ממד). אשמח לדגמים מומלצים, תודה
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי נתב של INTELLNET 802.11g http://www.intellinet.co.il/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=22&category_id=27&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=1 ממוקם בקומה ראשונה ואני מחובר ממחשב אחר,קומה שנייה, יש לי כרטיס אלחוטי שמזהה רשתות,יש לי USB משום מה הוא התחיל לעשות לי בעיות ,כגון מגע לא טוב עם USB לדוגמא אני שם את הכרטיס רשת ה USB באיזה USB לפעמים הוא מזהה לפעמים לא מתי שהוא מחובר ותטעות אני מוזיז את המחשב זה מתנק מהאינטרנט החלטתי לעבור ל PCI אני צריך לקבל החלטה לגבי שלושתם Edimax EW-7128G 54Mbps PCI Edimax Wireless Lan PCI Adapter EW-7326Ig Edimax EW-7728IL nMax Wireless 802.11n (Mimo) PCI Card
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
טוב אין לי ממש שום ידע ברשתות ואני שואל שאלה של ממש מתחילים אז תעזרו לי... טוב יש לי שני מחשבים שפועל אליהם XP ויש בניהם רשת רגילה אחד ברברר השני קלינט. עד עכשיו היה לי במחשב הקלינט מין תקייה משותפת שנמצאת בתוך ההארד-דרייב של הקלינט והיא הייתה משותפת אם הסרבר. כאילו אם הורדתי משהו בסרבר אז יכולתי להעבר אותו לקלינט וההפך. התקייה בקלינט הייתה בתוך הכונן D: שלי ובסרבר היא הייתה כמו כונן מדומה בשם X: פתאום שניסיתי להיכנס לכונן X בסרבר הוא כתב לי שגיאה שהיא משהו אם VPN וכל מיני דברים של מיקרוסופט ואחריי זה לחצתי בטעות על משהו והכונן X: פשוט נעלם. ובקלינט הוא עדיין מראה לי אותה כתקייה משותפת (אם היד האדומה הזאת על התקייה). עכשיו השאלה שלי היא איך להחזיר את זה שיהייה באותו מצב…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני חייה עאנירה, בגלל שיש לי רשת ביתית- שיתוף ניתן לפרוץ אליי למחשב על ידי אי פי מישהו יכול לתת לי דרך להגן לע המחשב עם סיסמה או לכוון אולי לפירוול כמו internet alert תודה צפיחית בדבש
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני חוזר לHOT ותהיה לי תשתית כבלים. איזה מודם הכי מומלץ ? היה לי פעם את הMotorola SB5100, אבל מידי פעם היו לי בעיות עם החיבור (לא יודע אם זה במודם או בחיבור).
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
קיבלתי ראוטר DLINK של בזק. אני עם WINDOWS 7 ומשתמשת ב-GOOGLE APPS. מאז שהתחלתי לעבוד עם הראוטר יש בעיה עם ה-GMAIL NOTIFIER (כל NOTIFIER שהוא, לא NOTIFIER ספציפי). הבעיה שה-NOTIFIER לא עושה REFRESH למצב המייל. או שהוא נתקע על CHECKING MAIL, אומר שאין מייל חדש בזמן שיש, ואם הוא רואה שיש מייל חדש, גם אחרי שאני קוראת את המייל התצוגה לא מתעדכנת. כאמור, הבעיה לא הייתה קיימת לפני שהתחלתי לעבוד עם הראוטר. בנוסף הייתה בעיה שכשהייתי גולשת באתרים, מדי פעם האתר לא נפתח וכשעשיתי REFRESH זה הסתדר וחוזר חלילה. אז התקשרתי לבזק ולספק שלי - בב"ל. בזק אמרו להגדיר בכרטיס רשת 10mbps full duplex ובב"ל אמרו להגדיר שרתי DNS בכרטיס רשת באופן ידני. זה עזר לבעיה של האתרים אבל לא לבעיה של ה-GMAIL. א…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני הולך לשאול פה כמה שאלות נוביות ברמות כי אין לי טיפת מושג בתחום הזה של רשתות, אז בבקשה תסלחו לי :s05: עד עכשיו היה לנו בבית רק מחשב אחד. עכשיו אני קונה לבית עוד מחשב. איך משתפים את 2 המחשבים כך שיהיה אפשר לגלוש באינטרנט בשניהם? האם צריך לקנות ראוטר, או שכשמדובר רק ב-2 מחשבים אפשר גם בלי? האם לעשות רשת אלחוטית או לא? יש לי בבית תשתית להקמת רשת לא אלחוטית, אבל על מה אתם ממליצים? האם בכל מקרה אני צריך להוסיף כרטיס רשת למפרט המחשב החדש?
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כרגע סגרתי את הטלפון אחרי שצצלתי לבזק בין לאומי כדי לנתק את השירות (ולעבור לישרסרב) זאת אחרי שהייתי מנוי אצלם במשך חודשיים (על חבילת ה 1.5) ב 9.9$ לחודש ללא התחיבות. כששאלו אותי את הסיבה לכך שאני רוצה להתנתק אמרתי שאני עובר לחברה אחרת במחיר יותר זול. ואז האיש הקטן מאפרכסת שאל אותי אם אני רוצה ליהיות עוד חודשיים ללא התחייבות ב-19$ לחודש! במקום 40$!!! ;D בקיצור, הסכמתי... ואעבור בעוד חודשיים .
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי לכולם. רכשתי מחשב נייח חדש, אך אבוי הוא רחוק מרחק אווירי כ-5 מטרים מהראוטר! לצערי הרעיון למשוך כבל רשת לאורך כל הסלון לא משך את חברה שלי ולכן אני צריך לרכוש כרטיס רשת אלחוטי למחשב. בעקרון המחשב ישמש לגיימינג ולכן חשוב לי מהירות טובה, סיגנל טוב וחיבור יציב. השאלה הראשונה היא usb או pci-express? השאלה השנייה מה מהבאים מומלץ (בהנחה ש-pci express הוא סבבה) 1.Edimax EW-7722in עולה כ-130 שח באלקטרה מחשבים 2.Edimax EW-7612PIN עולה כ-110 ב ksp 3. כרטיס רשת אלחוטי Linksys AE1000 USB - נמכר בבאג ב-250 שח אני גר בתל אביב ליד הסנטר ו-3 החנויות הנ"ל קרובות אליי ולכן בחרתי מהמבחר שלהן. אבל אם יש עוד המלצות אשמח לשמוע תודה
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי צורב במחשב ישן ואין לי ממש זמן וכוח לפרק אותו ולהרכיב אותו על החדש. מה גם שאני רוצה להשאיר אפשרות לצרוב במחשב הישן. בקיצור, איך אני משתף את הצורב ברשת הביתית כך שכל המחשבים יוכלו "להנות" ממנו (כמו עם המדפסת)? תודה
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
חברים, מדובר בעניין פעוט וזניח, אך משעשע לכשעצמו! יש לכם את מחשב א' ומחשב ב'. א' מעביר מידע לב' (מחוברים דרך CAT5). כעת, ידוע שב-CAT5 יש לנו 4 זוגות, כאשר מה שמשנה לנו זה הזוגות כתום וירוק (שולח ומקבל). ובכן, אם מחשב א' מעביר למחשב ב' מידע - הרי שהמידע עובר דרך הזוג הכתום. אך איך יכול להיות הדבר? שהרי מחשב ב' מקבל מידע, מה שאומר שהמידע צריך להגיע מהסליל הירוק (שאמון על קבלת מידע), אך הוא מגיע דרך הכתום! האם שאלתי הובנה? אני בטוח שיש תשובה פשוטה, רק אל תגידו לי RTFM, כי אין M לCAT5!
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי 2 מחשבים מחוברים בינהם דרך WIFI. איך אני יכול לגשת ממחשב א' למחשב ב' וההפך?
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
בעקבות פניות נואשות של הספקיות האחרות ובעיקר 012 (בבעלות פרטנר) ו-013 (בבעלות סלקום), משרד התקשורת שוקל לעצור את מבצע האינטרט של הוט. מי שעוד מתלבט, כדאי שידרדז. http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000727627
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי ,חק שמייח התקנתי שני כרטיסי רשת diamond בשני מחשבים בבית ,שמתחברים לשקע טלפון רגיל. אחד מהם מחובר למודם כבלים של תבל. תקליטור ההתקנה לא עושה את העבודה ,יש לי win millenium בשניהם ,ולא מצליח לי. צריך עזרה :-[
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני מתקין לבד ווינדוס XP Home ורציתי לדעת מה אני צריך לעשות אחרי שאני מתקין אותו כדי שהוא יתחבר לאינטרנט... אני מחובר ב BezeqInt ל 0.75 אם זה משנה. כאילו, זה פשוט יפעל לי כשאני שם את המודם ושם משתמש וסיסמה, או שאני צריך לעשות משהו בהגדרות?
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
עדכנתי את הקושחה של הראוטר שלי DIR-632 של D-Link. לקראת סוף העדכון המחשב איבד קשר עם הראוטר - צפוי. חיכיתי הרבה זמן וניסיתי להתחבר שוב אליו אך ללא הצלחה. ניסיתי לעשות Reset וגם כיבוי והדלקה, אך אין כלל מסך פתיחה של הראוטר וכמובן אין רשת ואינטרנט. מה עושים ? תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום! אני מנסה להכנס לראוטר של בזק ב ssh... מישהו יודע מה הסיסמא?
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
חשבתי שמהירות ההעלאה המקסימלית בארץ למשתמש הביתי היא 16KB. ובגלל זה התחברתי לכבלים לפני 4 חודשים, בגלל שמהירות ההעלאה בה היא הכי גבוהה (לפחות זה מה שחשבתי). אבל עכשיו אני סתם גלשתי באתר של הספק "אקטקום" כדי לבדוק מחירים ומצאתי את שתי החבילות האלה: מסלול חודשי: מבצע: 38.13 ש"ח לחודש למשך חצי שנה ללקוחות חדשים**. חצי שנה נוספת במחיר של 57.58 ש"ח לחודש. מחיר רגיל: 129.18 ש"ח לחודש. בכל המסלולים ניתן לקבל upload גבוה יותר: גלישה במהירות 750K/150K בתוספת של 31.13 ש"ח לחודש. גלישה במהירות 750K/214K בתוספת של 77.82 ש"ח לחודש. גלישה במהירות 750K/278K בתוספת של 108.94 ש"ח לחודש (ללקוחות עסקיים בלבד). מסלול חודשי: מבצע: 57.58 ש"ח לחודש למשך חצי שנה ללקו…
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-