עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by xxxlr1,

היי אני בתהליכים של מעבר דירה ואני מתחבר לחברת פרטנר רציתי לשאול אם כדאי להשכיר את הראוטר שהם מציעים או להשאר עם הפרטי שלי הם מציעים ראוטר מסוג Technicolor dga-4122 בעוד שלי יש TP Link vr600 המהירות היא בשביל תשתית של בזק ל100 מגה. דירה לא גדולה יותר מדי לכן המינימום יספיק אני לא מבין גדול אבל אשמח לעזרתכם בנושא אם יש איזה פרט שפספסתי

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. שלום, יש לי מחשב נייד ישן - Compaq Presario 2105EA אין לו התקן אלחוטי מובנה. האינטרנט האלחוטי עבד בו מצויין עם התקן שהוספתי - D-Link Wireless G Adaptor DWA-610 והראוטר שלי הוא - Rotal 1025W שעובד מצויין, גם באלחוטי. עכשיו פירמטתי את המחשב (Windows XP SP1) ואני לא מצליח להתחבר לרשת האלחוטית... כשאני אומר לא מצליח, אני לא רואה שום אפשרות להתחבר לרשת כזאת... כאילו שאין דבר כזה אלחוטי... ניסיתי להוריד התקן אלחוטי של Compaq, לא עזר. השאלה שלי היא - איך אני יכול לגרום למחשב שלי לזהות את כרטיס הD-Link Wireless G Adaptor DWA-610? תודה מראש על העזרה.[br]פורסם בתאריך: 4.09.2009 בשעה 18:32:16 לא משנה, הסתדרתי. מצאתי דרייבר נדיר מאוד באינטרנט של ה D-Link DWA-610. אם מי…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. שלום, בקרוב אני מחדש חבילת גלישה (כרגע אני ב-HOT). בבזק הציעו לי עבור 10MB מחיר ממצוע של 70 ש"ח לחודש עם התחייבות לשנה (כולל התקנה וקו לייט). ב- HOT הציעו לחברי (ואני מתכנן לבקש זאת עבורי במידה וזה יהיה רלוונטי - תלוי בתשובתכם) 12MB במחיר 60 ש"ח לחודש עם התחייבות לשנה. מה עדיף מבחינת איכות הגלישה ? בנוסף, כרגע אני משתמש בספקית 013. האם הם טובים או רצוי להחליפם ? אני משתמש בנתב Edimax BR-6216MG . האם הוא יעבוד טוב עם מהירויות אלו ? בברכה, אייל

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by Zadu,

שלום לכולם, אני תהיתי לגבי המהירות אינטרנט. יש לי 10 מגה בבזק בינלאומי וגם שאני מוריד על מהירות מקסימום נגיד מFileFlyer אז זה אומר 1.2 mbps. עכשיו איך זה יכול להיות אם החבילה זה 10 מגה? לא הייתי אמור להוריד על 10 mbps? וגם לפני שהיה לי 10 מגה היה לי 5 מגה והייתי מוריד על 600 kbps וכו', אז לא הייתי אמור להוריד על 5 mbps? תודה למי שיביא הסבר

5. היי, קניתי את הראוטר מדגם TL-WR1043ND וגירסת קשוחה אחרונה 3.12.2 Build 100820 Rel.41891n הכל היה בסדר עד שהתחלתי להוריד קבצים במהירות של גבוהה. התשתית אצלי היא HOT והספק הוא אקספון והמהירות אצלי היא 12 מגה בכל מקרה כשאני מוריד בטורנטים קבצים במהירות מקסמלית של 1.1 בערך אז אחרי כמה דקות המהירות צונחת ופיתאום אין לי אופציה לגלוש אפילו הפיתרון היחידי הוא ריסטרט לראוטר. היה לי מלפני כן את הראטור של WRT54GL של LINKSYS ואיתו לא היו לי את הבעיות האלו. מה ניתן לעשות? תודה מראש כמו כן משום מה כשאני לא יכול לגלוש דרך המחשב ב LAN אבל כשאני מחובר ל WIFI דרך הפלאפון אני יכול לגלוש רגיל. אגב בהעלאה ממושכת אין בעיה של ניתוקים. אלא רק בהורדה גבוהה של 4 דקות בערך ואז פיתאום א…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. עשיתי אתמול אינטרנט מהיר של מת"ב 750K הספקית היא נטוויז'ן. הם אמרו לי להתחבר עם חייגן.. עם שם משתמש וססמא .. יש אפשרות לבטל את החייגן ולעשות כמו שפעם היה שהאינטרנט כל הזמן מחובר? התקשרתי אליהם הם אמרו שעכשיו עוברים לחייגנים אז אי אפשר אבל מי שעשה לפני המעבר אין לו חייגן! אז יש דרך? תודה

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. שלום רב, אני מעוניין להתקין בבית אינטרנט במהירות הכי גבוהה שניתן (100MB לפי מה שאני מכיר). מה הם התשתית והספק המומלצים על מנת לקבל את מהירויות ההעלאה וההורדה הטובות ביותר? ישמש גם לצרכים אישיים וגם לצרכי עבודה עם חו"ל. כעיקרון העבודה תתבצע עם חיבור חוטי וכל שאר הצרכים בחיבור אלחוטי. תודה מראש לכל המומחים וערב טוב.

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by avizov2,

היי, אני שוקל אם לקחת מודם חדש מבזק... אני כעת במהירות 10MB, אך נראה לי קצת מצחיק שבפעם הבאה שאשדרג את המהירות, אצטרך לקנות מודם חדש מתאים VDSL. לכן רציתי לדעת, אם אני לוקח מודם VDSL (או שיכול להיות שבזק בכלל לא יתנו לי מודם כזה עם 10MB) הוא יתאים למהירות גלישה שלי היום? תודה

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. אני מחובר לתשתית הוט וספק טריפל C דרך חייגן. כאשר אני מבצע בדיקת פינגים באתר SPEEDTEST.NET מופיעה לי התוצאה שבתמונה המצורפת להלן: על פי המופיע בתמונה, האתר איננו מסוגל לבצע בדיקת Packet Loss, אין לי מושג למה. זה קרה לי גם בבדיקות קודמות. הפינג בין המחשב שלי בקריית אתא לשרת בירושלים יוצא 72ms, וה-Jitter יוצא 4ms. הדירוג הסופי שהאתר נותן לחיבור שלי הוא *B. הדירוג שהוא נותן לספק שלי הוא 3.7 מתוך 5 כוכבים. האם המצב פה תקין? [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. שלום. אני לקוח של ברק וברשותי חבילת אינטרנט בכבלים 1.5 מגה/ 128 ק"ב. אני מעוניין לשדרג את החבילה משתי סיבות: 1. האצת מהירות Download (לא חובה, אני יכול להסתפק במהירות הנוכחית) 2. האצת מהירות Upload האצת מהירות ה Upload הינה בעיקר על מנת לאפשר עבודה עם Emule ותוכנות שיתוף במקביל לעבודה רגילה על המחשב מה שכרגע עם החבילה הנוכחית לא מתאפשר לי. (האם העלאת קצב ה Upload תפתור לי את הבעיה בכלל??) הוצעו לי כמה חבילות ע"י נציג ברק 013 (המחירים כוללים כבר את התשלום לחברת הכבלים) : 1. חבילת 3.0 מגה / 150 ק"ב - 128 ש"ח לחודש. 2. חבילת 1.5 מגה /256 ק"ב - במחיר של 108 ש"ח לחודש. 3. חבילת 1.5 מגה/ 512 ק"ב -במחיר של 123 ש"ח לחודש. איזו חבילה לדעתכם תענה על צרכיי בצורה הטובה ביות…

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. היי, לאחרונה הופיע אצלי בעיה מוזרה מאוד. לאחר שהייתה לי בעיה עם היוטורנט שהיה דופק את הWDS ומשבית את האינטרנט בכל הבית ליום שלם(עכשיו זה יותר נדיר בגלל שינוי קושחה). הבעיה עכשיו היא, שלאחר מספר שעות שהיוטרנט פתוח, רק אותו מחשב לא מצליח להתחבר לאינטרנט בכלל. זה משגע אותי.. כל פעם שאני יוצא מהבית בבוקר וחוזר בערב, אני מוצא מחשב מושבת וצריך לעשות ריסטרט.. אשמח לעצות.. שנה טוב, אור.

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by Emin,

שלום רב, קניתי מחשב חדשה לאחרונה ובנוסף יש לי מחשב ישן שאני רוצה לעשות רשת ביניהם, להעביר קבצים וכו. במחשב הישן יש לי כרטיס רשת Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC עכשיו מה אני צריך לקנות כדי שיהיה לי רשת ביתית? לקנות ראוטר ומה עוד? ד"א אני מעדיף רשת אלחוטית, אבל לדעתכם מה יותר יציב וכדאי? ואם זה משנה אז אני ב- ADSL ו-012. תודה מראש

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by dominic16,

שלום כרגע אני עם EDIMAX 6524N ואני סובל איתו מהרגע הראשון. לאחרונה הוא התחיל לעשות בעיות של מהירות עיבוד פקטים ומה לא, לכן אני מחפש ראוטר חדש שיעשה עבודה טובה יותר מכל בחינה כולל עוצמת השידור אני זוכר שה TP-Link WR1043ND נחשב למומלץ עכשיו ראיתי שיש אותו דגם רק חדש יותר(http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=5330) ורציתי לדעת אם הוא מומלץ או שיש משהו עדיף

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. אני מעוניין להוסיף למקום עבודתי ראוטר אלחוטי. היות שהמקום הינו מעין קמפוס בעל מספר בניינים אני מעוניין בראוטר שיספק לי עוצמת שידור גבוהה ככל האפשר. אני אשתמש בו למספר נייידים ולPDAים המשתמשים בתקן B\G. אשמח להמלצות. תקציב פתוח כרגע היות שזה על חשבון העבודה.

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. להלן הבעיה, מחשב נייח תקין שעבד בדירה X הגיע לדירה Y. ברגע שמחברים כבל רשת למחשב אז הוא מזהה אינטרנט ל-5 שניות ואז מתנתק וחוזר חלילה.. ניסיתי להחליף כבל אחר והבעיה לא נפתרה .. במחשב נייד נוסף שיש לי בבית אין את הבעיה הזו. משמעות הדבר שיש כאן בעיה עם המחשב הנייח שעבד פיקס.. ניסיתי לאפס הגדרות רשת בווינדוס אך זה לא עזר.. מה אפשר לעשות?

16. Started by Nirel,

שלום, כיום אני בתשתית של בזק וספק נטוויזן עד היום הייתה לי חבילה של 15 מגה באינטרנט, דיברתי עם שתי החברות ועברתי למהירות של TOP40. כרגע יש לי מודם ישן של בזק שאינו תומך ב40 מגה ולכן אני צריך לקנות אחד חדש. הוצע לי מבזק לשכור את הראוטר שלהם ב10 שקל לחודש ולכן אני מעדיף לקנות אחד באופן עצמאי. כיום מחוברים לי 2 מחשבים לראוטר באופן קווי ועוד טלוויזיה של YES (לכן אני צריך ראוטר עם 4 חיבורים), בנוסף יש לנו טאבלט בבית ואנחנו משתמשים גם ברשת WIFI. לכן אני צריך המלצה על ראוטר משולב מודם שראשית יתמוך בתשתית בזק (ADSL) ושנית שיהיה עם 4 חיבורים ומספיק חזק להגיע עם קליטה טובה לטאבלט שנמצא בחדר אחר (מרחק של כ-2 קירות). (מבחינת מחיר עדיפות לכמה שיותר זול כמובן אך אם יש הבדל משמעותי אשמח…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. שלום לכולם! יש לי בעיה של קליטה של הרשת האלחוטית שלי בבית.. יש לי שלושה מחשבים שניים בחדרים סמוכים ואחד בממד שבצידו השני של הבית. יש לי שני ראוטרים של בזק בבית מדגם Seimens sl-141 ואחד מהם סתם יושב בבית ולא מחובר. רציתי לדעת אם אני יכול להשתמש בראוטר הנוסף כמגבר אות עבור הממד כך שתהיה לי קליטה גם שם.. תודה מראש לכל העוזרים!!

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by Splashy,

קיבלתי ראוטר DLINK של בזק. אני עם WINDOWS 7 ומשתמשת ב-GOOGLE APPS. מאז שהתחלתי לעבוד עם הראוטר יש בעיה עם ה-GMAIL NOTIFIER (כל NOTIFIER שהוא, לא NOTIFIER ספציפי). הבעיה שה-NOTIFIER לא עושה REFRESH למצב המייל. או שהוא נתקע על CHECKING MAIL, אומר שאין מייל חדש בזמן שיש, ואם הוא רואה שיש מייל חדש, גם אחרי שאני קוראת את המייל התצוגה לא מתעדכנת. כאמור, הבעיה לא הייתה קיימת לפני שהתחלתי לעבוד עם הראוטר. בנוסף הייתה בעיה שכשהייתי גולשת באתרים, מדי פעם האתר לא נפתח וכשעשיתי REFRESH זה הסתדר וחוזר חלילה. אז התקשרתי לבזק ולספק שלי - בב"ל. בזק אמרו להגדיר בכרטיס רשת 10mbps full duplex ובב"ל אמרו להגדיר שרתי DNS בכרטיס רשת באופן ידני. זה עזר לבעיה של האתרים אבל לא לבעיה של ה-GMAIL. א…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. משהו מוזר קורה לי בגלישה ביומיים האחרונים למרות שלא התקנתי/הסרתי שום תוכנה מהמחשב. אני מחובר דרך "ברק" וכבלים במהירות 750. כאשר אני פותח את המחשב החייגן מתחבר לרשת אך אז המהירות דיי איטית (כפי שרואים בתצלום שצירפתי) לפני כמה ימים המהירות הייתה יותר מהירה. האם קיימת דרך לגרום לשינוי בהגדרות של הנתב(אם קיים דבר כזה) להפוך את החיבור למהיר יותר? [attachment deleted by admin]

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by cganir,

שלום. ברצוני לעשות מנוי ADSL, ורציתי לדעת כמה פרטים: 1. מישהו מחובר דרך ברק-אונליין ? מה דעתכם עליהם כספק ? 2. התקנת חייגן/חיבור - צריך משהו מיוחד ? 3. מה בדיוק מתקין ה"טכנאי" של בזק בביקור ההתקנה שלו ? 4. מודם - האם לקנות לבד או לבקש שהטכנאי יביא ? 5. האם מהירות גלישה באתרים בארץ ובעולם תשתפר, או שהשיפור יורגש אך ורק בהורדת קבצים ? 6. פידבקים לגבי השירות ורמת שביעות רצונכם יתקבלו בברכה. תודה.

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. זה מה שקורה עכשיו, הבית קומה אחת אבל ארוך, יש לי 2 ראוטרים, ראוטר אחד Archer C7 שיושב אצלי בחדר, ועוד ראוטר WDR4300 שיושב בגג. ה4300 משורשר ל- C7 עם כבל, וה- 4300 מוגדר כ"מגדיל טווח" עם אותו SSID כמו הראשי. שווה להחליף את ה-4300 בראוטר של אסוס, https://www.asus.com/Networking/RT-AC1200/ הוא MIMO 4x4 לעומת 3 אנטנות ב- Tplink, כמובן מבחינת מהירות האסוס מהיר יותר. *יש לציין שהיום קצת שיחקתי עם הערוצים של ה- WIFI, והגדרתי כל ראוטר על ערוץ אחר (עם הכי פחות רעש), לפני זה היה מוגדר כ- "Auto". תודה.

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  22. Started by behagai,

שלום לידענים המשובחים של הפורום, בעצתכם (מי מכם שענה בזמנו), רכשתי את הראוטר TP-Link WR1043ND שהגיע כרגע לידי. גירסאת הקושחה שברשותי (טרם בדקתי אם יש אחת מעודכנת יותר) היא 3.12.2. לפי המדריך של נט צ'יף (שהיה מעולה ומאיר עיניים) הוא ממליץ להחליף את הקושחה לקושחת DD_WRT וזאת על בסיס הקושחה שהוא בדק עת כתיבת השורות (מתישהו ב- 2010) שהיא גרסא 3.11X. מעבר לעניין ששינוי קושחה זה עלול לבטל אחריות (לא משהו באמת מטריד), האם כדאי שאחליף את הקושחה? אציין רק כי לי חשוב הביצועים האיכותיים בלבד ושאר הדברים (כגון שליטה זו או אחרת בתשתית) פחות חשובה לי, מה גם שמרושם ראשוני הקושחה המקורית נראית די טובה. אשמח לחוות דעת טובה (= מנומקת ככל הניתן...) שתעזור לי להחליט בחוכמה. ובמאמר מוסגר…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. לאחר קריאת הסקירה על ה D-Link DIR-655 - הבנתי כמה אני לא מבין בנושא. כיצד ניתן להחליט על פרוטוקול התעבורה בין 2 מחשבים ברשת FTP או SMB? האם אני צריך תוכנת FTP על כול מחשב ולבצע את תעבורות הקבצים בין 2 המחשבים דרכם? אשמח להסבר.

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by jordan_sh,

שלום, מבחינה אלחוטית מה עדיף ? לחילופין , איך 841n בתור רפיטר ? האם עדיף על מרחיב טווח D-Link DAP-1320/A1A Range Extender (למעט הגודל) תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  25. Started by Idan-h,

שהיה לי ADSL, הייתי מתנתק ומתחבר והייתי מקבל IP חדש. בכבלים, זה לא מצליח ורק כיבוי של המחשב או אם אני מחכה הרבה זמן משנה IP. יש איזה דרך לשנות IP בכבלים עם חייגן מהר? תודה.

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים