עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. טוב, אחרי שפירמטתי את המחשב שלי מה שקורה בבית שלנו זה שיש לנו שתי מחשבים. אחד שלי ואחד משפחתי. על המשפחתי יושב הראוטר שדרכו אני מתחבר לאינטרנט. מדובר בראוטר פשוט "קלאסי" של סימנס שבזק מוכרת וכפי שהבנתם אני גם מחובר לבזק. מהראוטר אני מחובר בכבל של כמה מטרים טובים למחשב שלי. בכל מיקרה, לפני שנה בערך כשקניתי ת'מחשב והתקנתי וינדוס אז הייתה לי בעיה דומה כזו שלא הצלחתי לחייג לאינטרנט ואז היתקשנו למוקד עזרה ושטויות אחרות וסידרו לנו חיוג לאינטרנט ללא חייגן, סה"כ נחמד מאוד בהיתחשב בכך שיש אינטרנט כל הזמן ואין צרות ודאגות. עכשיו, אני ניסיתי 1001 קומבינציות ואני פשוט נואש ולא יודע מה לעשות עכשיו, להיתקשר שוב לבזק "שיעזרו" לי עם החיוג והכל? אז יאלה, יש לי 30 יום עד שהוינדוס ננעל…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  2. היי לי יש לפטופ שמוגדר ברשת פשוטה (workgroup ) . לאח שלי לפטופ שהוא מביא מהמשרד ששייך לרשת עם domain controller (אני לא בטוח שאני מדייק בשמות . מקווה שמבינים) . ניסיתי לחבר בין שניהם עם כבל מוצלב . הצלחתי לראות את הדומיין שלו במחשב שלי .בתוך הדומיין ראיתי את המחשב שלו אבל לא איפשר לי להיכנס אליו . אשמח אם תעזרו לי כי אני צריך כל פעם להעביר לו קבצים גדולים . מה שמצריך אותי כל פעם מחדש , לצרוב ולצרוב . תודה .

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by fenix5545,

היי אני רוצה להליף את הראוטר שלי יש לי קרגע ראוטר של אדימקס אחד החדשים שלהם אם 3 אנטנות והוא ניקנה אחרי רואטר גם חדש של אדימקס שכל הזמן עשה לנו (למשפחה שלי) בעיות של היתנתקות ונפלית רשת אז כשקנינו את זה (יחד אם שיקול של אבא שלי ועוד כמה גורמים) הלכנו אליו אחרי כמה ניסיונות רעים אם אדימקס למרות שהראוטר הקודם קודם שלנו שהיה גם אדימקס היה מעולה אבל הוא היתקל קל אז החלפנו ואני מדגיש שהראוטר הקודם שלנו (זה שהיה לפני הנוכחי) היה ב3 חודשים עד שהתחיל להימעס לנו וחלפנו וגם הראוטר הנוכחי שלנו עושה לנו בעיות הוא אומנם לא מיתנתק כל יום 10 פעמים כמו הקודם אלה פעם ב3 ימים אבל יש לו כל הזמן נפילות רשת יש לי אניטרנט של 5 מגה בקרוב אנחנו עוברים ל20 מגה אצל הוט (או משהוא בסביבות ה20 מגה) א…

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by diamante,

לפאמים אני מקבל הודאה למטה בצד ימין שכבל רשת מנותק :s05: כשבאצם הוא לא ואני גולש ומוריד חופשי מה שמעצבן זה כל פאם שזה קופץ הוא מנתק את האינטרנט וזה נורה מפריע להורדות אם יש פה אנשים שיודעים איך לפתור את הבעיה הזו זה פשוט שיגע אותי

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by drorhazan,

כשהתקנתי את ה- emule 0.49b ופתחתי פורטים בראוטר הכל הסתדר והיה לי High ID, אבל מאז שהתקנתי את הגרסה החדשה של האימיול (0.49c) וגם עכשיו כשמותקנת גרסת TLN יש לי LowID והפורטים הם אותם הפורטים שפתחתי כשהשתמשתי ב- 0.49b. הם פתוחים גם בפיירוול של ווינדוס.

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  6. היי, לפני כמה חודשים עשיתי טריפל אצל הוט תשתית 12 מגה אבל אצל בזק הספקית לא שיניתי את המהירות ל 12 מגה נשארתי שם ב 2.5 . בפועל מה שאני מקבל זה אינטרנט איטי במהלך היום במיוחד באתרים בחו"ל ובלילה בין השעות 3 לפנות בוקר ל 8 בבוקר האינטרנט טס מוריד על 12 מגה מדוע זה ככה ?

7. Started by ben060,

שלום לכולם, זוהי התגובה הראשונה שלי מזה הרבה זמן, אם ההודעה לא כתובה כמקובל אשמח לתיקון. אז ככה, כרגע ברשותי הנתב: SIEMENS SL2-141 והמתאם אלחוטי: Edimax EW-7128g. אני מעוניין לשדרג את המערכת מכיוון שאני חושב שהיא מיושנת, אבל בעיקר בגלל שיש ניתוקים במחשב שמחובר עם המתאם רשת. ניסיתי עדכון דרייבר למתאם, עדכון קושחה לנתב ושום דבר לא עוזר. אחרי קריאה בפורום אני חושב על לקנות את זה: Edimax EW-7718Un 802.11n 300Mbps Wireless LAN USB Adapter 175 שח TP-Link TL-WR1043ND Ultimate Wireless N Gigabit Router With USB Port 389 שח השאלה האם בכלל יש צורך ברכישה חדשה? ואם כן, האם הצירוף הנ"ל יכול לעבוד? אשמח למענה, בן

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. שכחתי את הכניסה למוח של הראוטר יש שיטה לאפס אותו או לגלות את הסיסמא?

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. היי. אני צריך יעוץ ועזרה בקשר לכמה פתרונות שקשורים למיילים: 1. השכרתי אחסון של 2GB לאתר, אבל יש לי גם מספר כתובות מיילים שמתמלאים וממלאים לי את כל האחסון. האם יש פיתרון? אני חייב את כתובות הדומיין לאימיילים אלה כמו שהן, אבל חשבתי אולי אפשר להגדיר כך שיהיה Redirect למייל חינמי (למשל gmail) או להשכיר חבילת מיילים מאיזשהי חברה ואיכשהו לקשר אותן לכתובות דומיין שכבר ברשותי? מה יותר עדיף? 2. אף חברת אחסון בארץ לא נותנת לשלוח רשימות תפוצה. ובשנת 2016 רשימות תפוצה זה לא משהו נדיר.יש איזשהו שירות בארץ או בעולם שנותן לי אפשרות לשלוח רשימת תפוצה לאלפי מיילים שברשותי? (אל תדאגו, זה לא ספאם, אלא אני פשוט רוצה לעדכן את הגולשים של האתר שלי לגבי חדשות, זה פעם ב..) מקווה שז…

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by motiberg,

היי קראתי הודעות דומות בפורום, ועל כן הכנתי מראש צילומי מסך של ipref. הדגם של הראוטר הוא: Edimax AR-7265WnA אני מנסה להעביר קבצים מהנייד למחשב השני וזה מעביר על 40KB/S. אם אני מנסה להעביר מדיסק חיצוני שמחובר למחשב השני לנייד זה מעביר על 1.5MB/S. הרשת הקודמת שלי שאפשר לחגוג לה יום הולדת 7, העבירה משהו כמו 20 מגה לשנייה. בשני המחשבים יש WINDOWS 7 ULTIMATE זה הצילום על ה"סרבר". זה ד"א המחשב שהראוטר מחובר אליו קווית. http://img821.imageshack.us/img821/6584/serverdj.png זה הצילום על ה"קליינט". זה לפטופ ומחובר אלחוטית. http://img814.imageshack.us/img814/6249/clientd.png תודה רבה

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. רכשתי כרטיס רשת של Edimax מהסוג שמאפשר לחבר אליו אנטנות חיצוניות עם כבל SMA. האנטנה המקורית שקיבלתי עם הכרטיס הייתה מאוד סבירה (גובה של כ-10 ס"מ) אך לפעמים היו ניתוקים ומקרים שבהם לא ניתן היה להחבר לרשת גם כאשר כן נמצאו נקודות גישה.. רכשתי אננטנה חילופית של TP-Link 8dbi, אנטנה גדולה יותר וכל הבעיות נפתרו, האותות הנקלטים חזקים יותר ואין יותר בעיות ניתוקים. השאלות שלי: 1. האם השימוש באנטנה מוגברת בטוחה לשימוש? 2. נתקלתי באיביי באנטנה הזאת: http://cgi.ebay.com/RP-SMA-2-4G-17-dbi-Wireless-Wifi-Antenna-Booster-Base-/220644629034?pt=LH_DefaultDomain_0 האם לדעתכם היא תעשה עבודה טובה יותר מה-TP-Link?

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. בcmd כתבתי את הפקודה 'ipconfig' וזה החזיר לי רשימה ממש ארוכה, אבל רק לשניים מהם הוצגה כתובת IP. יש כתובות שחוזרות כמה פעמים. למה? איך מסדרים את זה? איך אני יודעת מה מביניהם הם באמת כרטיסי רשת? וגם- איך יודעים איזה סוג תקשורת יש בכרטיסים האלו? תודה!

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  13. Started by Haflo,

מישהו מכיר תוכנה טובה למדידת ביצועי תקשורת וכדומה (Connection Monitor or something like this...)?

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. שלום לכל חברי הפורום ותודה מראש לעוזרים. אני מחפש כרטיס רשת אלחוטי שיהיה לי כגיבוי לימים קשים בהם ישנה בעיה או תקלה. אני מעוניין בכרטיס רשת כמה שפחות בולט מהמארז, כיוון שיש מאחוריו מין פלטה שהיא בעצם רגל של השולחן. ראיתי את שני אלו: http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=DWA-548 http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=EW-7612UAn הראשון נראה לי אמין ואיכותי יותר למרות שעל שניהם רשום שתומכים בתקן N ועד 300Mbps. הקאצ' הוא שיש ברשותי שני כרטיסי מסך, אחד מהם עם קירור אקסלרו עבה במיוחד ולא ממש נשארו לי חריצים פנויים, יש גם כרטיס קול בנוסף לאלו. האם הכרטיס בקישור השני יעשה טוב את העבודה? אני לא צריך מרחק קליטה גדול, גג 2 מטר.

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  15. Started by mega1234,

יש כאלה ? או שפשוט לקנות אחד ב50 ש"ח ?

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by wow,

אני מוסר את הראוטר שלי לאחותי שמחוברת בהוט ויש לי על הראוטר עכשיו את ה-DD-WRT (לי זה עבד עם בזק) האם כדאי לי להתקין את הקושחה המקורית על הנתב או לשדרג ל-DD-WRT שעובדת עם L2TP ? (כרגע הגרסה שמותקנת לא תומכת ב-L2TP) אגב איך הכלל אפשר להתקין בחזרה את הקושחה המקורית על הראוטר ? תודה.

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. יש לי נייח עם ויסטה ונייד עם XP אני יסביר קודם כל למה אני מסנכרן בין המחשבים בשתי המחשבים מותקן Windows Live Messenger ואני רוצה שההיסטוריה של שני המחשבים תשמר במקום אחד אז במחשב הנייח עם הויסטה, הפכתי את התיקייה עם הקבצים של ההיסטוריה לתיקייה משותפת, ואז במחשב הנייד הגדרתי שהקבצים ישמרו באותה תיקייה משותפת הבעיה היא שכשהמחשב הנייח כבוי, המחשב הנייד לא יכול לגשת לתיקייה המשותפת כי המחשב הנייח כבוי, ואז הוא לא יכול לשמור שם קבצים מה אתם מציעים לעשות?

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. שלום לכולם ! לפני כשבועיים עברתי לקו הטלפון של נטויז'ן ומאז התחילו לצוץ לי בעיות מאוד מוזרות... כשאני מנסה לראות סרטונים בסרימינג לא משנה מאיזה אתר (גם יוטיוב) באיזהשהו שלב הוא פשוט נתקע למרות שהפס למטה שמראה כמה מהסרטון עבר "באפרינג" ממשיך להתקדם, הסרטון נעצר והוא מפסיק לטעון אותו, כשאני מנסה להציג תמונות (גם בפייסבוק שיש להם שרתים יציבים) הוא טוען רק חלק מהתמונה (בדרך כלל מעט ממנה) וכל השאר אפור, נעצר באמצע טעינת אתרים, תוך כדי הורדה של קובץ דרך הדפדפן הוא פתאום מראה שההורדה הסתיימה אבל הקובץ לא נפתח... כשאני עושה פינג לראוטר אני רואה שהתקשורת איתו קבועה, אין טיימאווט בכלל. הם התקינו משהו שהם קוראים לו מנתב שיחות או משהו כזה של חברה בשם audiocodes ואני משער שפה קבור הכל…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by Xanadu,

שלום לכולכם, בשבוע הבא מת"ב מגיעים לחבר לי אינטרנט מהיר ורציתי לשאול לדעתכם לגבי בחירת ספק.... נראה לי שנטוויז'ן הם הכי רציניים בעסק אז רציתי לשמוע קצת תגובות מאנשים שמחוברים לאינטרנט כבלים שלהם (אם יש) או של אינטרנט זהב (אם יש) תודה על העזרה

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by davidmath,

חבר אמר לי שניתן להקים DNS משלי. לא הבנתי למה הכוונה, אפשר הסבר. ויותר מעניין אותי הפרטים הבאים: 1. האם צריך חומרה מיוחדת? 2. האם צריך להירשם אצל יאנה (IANA) כדי שתהיה גישה אליו? 3. האם ניתן להקים DNS שאינו קשור לרשת האינטרנט? הכיצד? חג עצמאות שמח

21. Started by Rockstatement10,

יש לי חסימת אתרים אצל הוטנט ומשום מה הם אומרים שאין לי.. איך אני יכול לשנות DNS בראוטר הזה? לא מצאתי אופציה כזאת בפאנל של הראוטר.

22. Started by nir567,

טוב, יש לי רשת בין שלושה מחשבים. נראה לי שהבעיה היא מהמחשב שלי כי: אני לא מצליח להתחבר למחשב השני, והמחשב השני לא מצליח להתחבר למחשב שלי. אך אני מצליח להתחבר למחשב השלישי אבל המחשב השלישי לא מצליח להתחבר אליי.כך שאף אחד לא מצליח להתחבר אליי ואני מצליח להתחבר רק למחשב השלישי. (המספרים הם רק על מנת לדעת על איזה מחשב אני מדבר) כשאני מנסה להתחבר למחשב השני אני מקבל הודעה שיתכן ואין לי הרשאה להיכנס למחשב וכו וכו.. וכך כשהמחשבים מנסים להתחבר אליי. ממ..מה אני אמור לעשות?..מה הבעיה?..תודה!

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. כבר קרוב לחודשיים יש לי בעיה מאוד מאוד מציקה שבגללה אני כנראה אעבור ספק. אני גולש באינטרנט ופתאום כל הדפים שנפתחים קופאים, כאילו אין מענה מהשרת, ועד שאני עושה רפרש במקרה הטוב ומתחבר מחדש לאינטרנט במקרה הרע כלום לא זז. זה גם מתבטא במשחקי רשת, אני כל 10-15 דקות עף מהשרת. כמו כן כשאני מוריד מראפידשייר יש משהו מוזר, הורדה אחת יורדת במלוא המהירות והבאה אחריה באיזה 5 קילובייט/שניה. הפתרון לזה כמובן אם עליתי על האיטיות הזאת זמן הוא איך לא להתנתק ולהתחבר מחד ואז אולי משהו ישתפר אבל בדרך כלל זה שוב מוריד על מקסימום את ההורדה הראשונה ואז מתחיל לזחול. זה ממש מציק כי אם אני משאיר משהו להורדה אני חוזר הביתה ורואה שכלום לא ירד כי החל מההורדה השניה הכל התחיל לזחול. כל הדברים האלה לא ז…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by 00Amir,

הראוטר האלחוטי בסלון ובחדר עבודה אני עם דונגל WIFI שקולט את הרשת, הבעיה היא שהדונגל שלי הוא כנראה ישן ויודע להעביר עד 20 מגה , בעוד שבבית יש לי 100מגה, יש לי דונגל של Level One WUA-0600 , אשמח להמלצה על דונגל שיודע להעביר מהירויות יותר גבוהות תודה רבה

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. לאחר מעבר דירה לא מזמן, החלטתי לפרוס רשת בבית כמו שצריך. אני עדיין מתלבט עם לפרוס cat7 או cat6 אבל את זה אני החליט כבר בהמשך. אני מחפש בנרות חנויות שמוכרות כבלים (בערך 100מטר), מחברי rg45 זכר (4 יחידות), מחברי נקבה שאפשר להתקין על קיר (5 יחידות), כמה מטרים של תעלות פלסטיק של בערך 2 ס"מ רוחב (באזור ה10 מטר), ואולי איזה ארון לבן מפלסטיק לקיר בשביל שני ראוטרים כדי שיהיה קצת סדר. מה שאני מוצא בחיפושים באינטרנט זה מקסימום חנויות שמוכרות כבלים 100 מטר ומחברי rg45 זכר.

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.