רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,490 דיונים בפורום זה
-
כפי שרובכם יודעים, האבטחה של נתב המשדר אלחוטית בתקן N משפיעה מאוד על המהירות. קראתי שהמצב היחידי שלא גורם לאיבוד מהירות רציני הוא כשהרשת מאובטחת בWPA2 AES (או ללא אבטחה בכלל). בראוטר הנ"ל שברשותי, אני לא מוצא אופציה כזו. המצבים היחידים האפשריים הם: WEP (Wired Equivalent Privacy) WPA-PSK (Wi-Fi Protected Access Pre-Shared Key) WPA2-PSK (Wi-Fi Protected Access 2 with Pre-Shared Key) Mixed WPA-PSK+WPA2-PSK WPA-802.1x מישהו יודע איך אפשר להגדיר שזה יוצפן בWPA2 AES?
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני על תשתית בזק עם 15 מגה הנה נתוני הקו: Noise Margin 7.7 dB 12.9 dB Line Attenuation 10.5 dB 6.8 dB כפי שאתם רואים למרות שהattenuation שלי ממש נמוך בגלל הNGN שזה מצויין! אז זה די חשוד שהnoise margin ממש נמוך! מה שגם אני לא מקבל את ה818kb שלי שזה 102.25KB אלא משהו בסביבות 796kb שזה בסביבות 98KB שזה רוחב פס תשתית בארץ שאני לא מקבל! התומך במוקד אמר שזה סביר וזה בסדר גמור למרות שאמרתי לו שאני אמור לקבל את האפלוד המלא שאני משלם עליו ושהnoise margin לא אמור להיות כל כך נמוך לדעתכם זה קריטי ואני צריך לעמוד על זה שיסדרו את הnoise margin? קראתי כל מיני פוסטים עם מקרה דומה שהם עוד שנייה הגיעו ל5 noise margin (התנתקויות) ואמרו להם מהר לפנות לתשתית כדי לסדר את זה ושצריך לה…
-
- 6 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום רב! אני גולש בנט דרך ראוטר LINKSYS בצורה אלחוטית. לאחרונה (כשבועיים) אני נתקל באיטיות מחרידה בגלישה. כשאני מתחבר לראוטר ישירות עם כבל רשת המהירות רגילה. החבילה שלי היא 2.5MB דרך הוט + 012 מערכת הפעלה של חלונות 7. מחשב שולחני, לא לפטופ. מה יכולה להיות הבעיה? שוב אני מזכיר, הבעיה החלה לפני כשבועיים. לפני כן לא היו לי בעיות של גלישה. אני מניח שהבעיה היא לא בתשתית או בספק. כמו כן, עידכנתי דרייבר של כרטיס רשת אלחוטי. איפסתי את הראוטר והגדרתי מחדש. בדקתי חיבורי אנטנות, הן של הראוטר והן של כרטיס הרשת. תודה. מצורפים תמונות של בדיקת מהירות. [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
מצאתי כמה אתרים שמסוגלים לבחון פינג אבל הם עושים את הבדיקה מהמחשב שלהם לאתר אני רוצה למצוא משהו שיבדוק את המהירות בין המחשב שלי לאתר ספציפי ואז הייתי רוצה פתרונות איך אפשר לשפר את הפינג האם אפשר אולי דרך נטויזיון להגיד להם לשפר לי את הגישה לאתר ספציפי בחול? קיים כזה דבר? האם תוכנות לדוגמא כמו סקייפ אם מתקשרים למישהו בארהב האיכות תהיה ירודה בגלל המרחק?
-
- 3 תגובות
- 754 צפיות
-
-
א.שימוש הנתב אך ורק כמודם ,או כמודם+נתב http://routerIP/mode.htm ב.TELNET ,אפשר לאפשר את ה TELNET והוא יהיה מאופשר עד להפעלה הבאה http://routerip/setup.cgi?todo=debug
-
- 5 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום יש ברשותי ראוטר של אדימקס br6204wg, שנמצא בחדר הרחוק 15 מטר מהמחשב הנייד שלי (DELL INSPIRION וה IPHONE) הקירות הם בטון ומשום מה הסיגנל של ה WIFI מאוד נמוך או שהוא גבוהה ואז מתנתק אחרי כמה זמן... האם הייתם ממליצים לקנות ראוטר אחר? אני על תשתית הוט... אשמח לקבל דגמים והמלצות
-
- 16 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
היי רציתי לדעת אם יש איזה דרך לראות את כל הפעולות של החברים בפייסבוק. כל פוסט, כל תגובה וכל לייק שהם עושים, שיופיע אצלי איפהשהו בעמוד אבל שלא יישלח למייל. תודה
-
- 0 תגובות
- 807 צפיות
-
-
שלום, אני נע על הגבול הדק שבין פורום רשתות לבין פורום קולנוע ביתי, אבל מכיוון שהשאלה שלי היא יותר בפן הכללי לגבי חיבור אלחוטי נראה לי שזה המקום הנכון. שאלתי היא כזו: אני מתכוון לקנות סטרימר עם יכולות אלחוטיות בזמן הקרוב, הבעיה שלי היא שאנטנה אלחוטית למכשיר הספציפי הזה נמכרת בארץ הקודש במחיר של 250 ש"ח שזה מופקע לכל הדעות. שאלתי היא האם כל אנטנת USB אלחוטית שניתן לרכוש דרך האינטרנט מתאימה ותוכל לחבר את הסטרימר לרשת הביתית או שמא יש סיבה מיוחדת שעליי לרכוש את האנטנה הספציפית הזו לדגם הספציפי הזה? תודה מראש.
-
- 8 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
קניתי את הראטור הזה ( Cheif, תודה על עזרתך בנושא) , הגדרתי את ההגדרות לחיבור לאינטרנט, לרשת קווית ואלחוטית, נתתי למחשבים IP קבוע דרך address reservation (דרך הראוטר, בהגדרות המחשבים עדיין רשום obtain IP automatically, ניראה לי מיותר לשנות את זה) וניראה שהם אכן מקבלים את ה -IP שרציתי. השאלה היא לגבי פתיחת פורטים, אני לא מצליח להבין מה הדרך הנכונה לעשות את זה. לפי מדריך שמצאתי פה http://www.computershop.co.il/customersupportArticle.asp?CatCode2=5&CatCode3=6&CategoryKbArticleId=1182 ניראה שצריך להיכנס ל- virtual servers ושם להגדיר את הפורטים. לפי המדריך שבא עם הנתב ניראה לי יותר הגיוני לעשות את זה דרך port triggering (אבל שם ההגדרות קצת מוזרות....). מה הדרך הנכונה?
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
האם אפשרי לשלוט ברוחב הפס אותו כל פורט/אייפי/מק מקבל ? לדוגמא, אם ברשותי מהירות גלישה של 8 MB, אז שעבור מחשב אחד יהיה מוקצה 7 ועבור 2 מחשבים אחרים 1 ? תודה!
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, ברשותי מחשב נייח שמחובר אליו כרטיס רשת אלחוטי רגיל ללא אנטנה של edimax (usb) ואני לא מרוצה מהטווח קליטה שלו. ברצוני לשפר את טווח הקליטה משמעותית. הבנתי שתקן N הוא התקן המומלץ ביותר ובעל הטווח קליטה הגבוה ביותר? אם אוכל לקבל המלצות זה יהיה נפלא! תודה
-
- 0 תגובות
- 748 צפיות
-
-
שלום, אני מנסה להגדיר את הראוטר, ולאחר הכנסת הסיסמא והיוזר, כשאני עושה בדיקת סטטוס, משום מה כתוב לי - PPPoE disconnected האם מישהו יודע מה הבעיה ? אגב היות וידש לי קו טלפון Voip של בזק בינ"ל, אז השארתי את החיבורים כמו שהיו עם הראוטור הקודם, משמע - הראוטר מתחבר לקופסא שקיבלתי מהספק (חב' אודיוקודס), והקופסא מתחברת למודם של בזק (חב' ECI) תודה
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, רציתי לשאול אתכם לגבי יציאה מהתחייבות ל014 ללא תשלום של קנס. כבר כמה חודשים נכבדים, במהלכם אף שידרגתי מהירות אנטרנט מ4Mb ל8Mb, יש לי בעיה קשה של ניתוקים שמתרחשים בעיקר כאשר אני מוריד בכל רוחב הפס. הבעיה לא נפתרה עם שדרוג מהירות האנטרנט ולא עם החלפת ראוטר. הניתוקים התרחשו בכל הרשת ולא רק במחשב שלי, בדיקה זו התבצעה דרך pingים לשרת הפרוקסי של בזב"ל. הבעיה יכולה להגרם גם ע"י התשתית אך הם הריצו את הבדיקות שלהם, שהראו שהקו תקין ושמהם לא היו לי ניתוקים ואף שלחו טכנאי שלא ראה בעיה בתשתית. כל זה מוביל אותי למסקנה שמקור הבעיה בספקית, שאגב נתנה לי משתמש זמני אחר שבו לא הייתה בעיית ניתוקים שכזו, ולכן אני רוצה להתנתק מ014 ולעבור לספקית אחרת אך אני מחויב אליהם לתקופה של עוד…
-
- 29 תגובות
- 4.2k צפיות
-
-
שלום, יש לי בעיה בזמן שאני מריץ את המשחק counter strike 1.6 ומנסה להתחבר לשרת המשחק יוצא לי ונפתח חלון שבו כתוב NET_Sendpacket error: WSAEINTR עשיתי מחקר וחיפשתי פיתרון אפשרי במשך כמה שעות טובות וניסיתי דרכים שונות לפתור את הבעיה..היא קוראת בעיקר לאנשים שמתחברים למשחקי רשת באמצעות ראוטר ורשת אל חוטית... מצאתי מספר פיתרונות שאנשים הציעו אבל אף אחד לא עזר.. אז חשבתי לעצמי שאולי בפורום הזה שמסתובבים בו כמה מהאנשים שהכי מבינים במחשבים בארץ אולי אתם תוכלו לעזור לי סוף סוף להבין איך אני יכול לפתור את הבעיה המעיקה הזאת!! אני חייב לציין שהיא קיימת במספר משחקים ולא רק בקאונטר סטרייק אבל הבעיה בעיקרון היא אותה בעיה. אשמח אם תוכלו לעזור לי תודה רבה!
-
- 0 תגובות
- 832 צפיות
-
-
למחשב נייח בן 6 שנים מערכת הפעלה אקס פי ? :s05:
-
- 8 תגובות
- 844 צפיות
-
-
שלום , אני מחפש שרת מומלץ בשביל שירות premium של הורדת http ואני לא יודע באיזה לבחור. המצב שלי הוא כזה - עברתי לדירה שבה אנחנו שלושה אנשים על 2.5 מגה ,מה שגורם לכך שהאינטרנט איטי מידי בשביל להוריד דברים בקצב סביר. במהלך היום יש לי גישה לhttp במהירות גבוהה, (בין 1MB/s ל 2MB/s) אז הגעתי למסקנה שעדיף לשלם קצת, ולהוריד ב http בקצב טוב. ואני לא יודע איזה שירות עדיף. הסתכלתי קצת וראיתי שלא כדי להרשם ל rs ומעבר לזה ראיתי ש hotfile ו megaupload יחסית מומלצים ורציתי לדעת מה עדיף או אם אני מפספס עוד איזה שהוא שרת שעדיף עליהם. ראיתי ש hotfile לחוקחים 9 דולר לחודש ועד כמה שראיתי יחסית מומלצים וmegaupload לוקחים 10 דולר לחודש שנותן גם premium ל megavideo זה גם נחמד - אבל לא מאוד שימוש…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי 4 מחשבים בבית. אני מדבר כרגע על 3 מהם. המחשב שלי(נייח), מחובר קווית לראוטר rta 1025, לא עבר עדכון קושחה והוא אצלי כבר 5 שנים +- (WIN XP) ועוד 2 מחשבים שמחוברים אלחוטית. לפטופ עם כ.רשת אלחוטי. (WIN 7) ועוד מחשב נייח שמחובר אלחוטית עם מתאם USB של TP LINK עם אנטנה קטנה שמשפר להם את הקליטה בחדר. (WIN XP) עכשיו מה שקורה, שכולם מחוברים ל workgroup, כולם מחוברים לרשת הביתית שלי נקראת "Amit" לכל מחשב יש שם (לשלי על השם שלי, לאחותי על שמה וללפטופ, לפטופ) הלכתי לפי כל מדריך ולפי ההגיון שלי בראש ולא הצלחתי לשתף קבצים/מדפסת במחשבים הללו. בעבר המאוד רחוק(כמה שנים אחורה, זה התאפשר, אני באמת לא זוכר איך ומה גרם לזה להפסק, אני חושב שבעבר היו מחוברות קווי וזה עבד יופי אבל זה היה מכ…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, חג שמח! שידרגתי לפני חודשיים + - את המהירות גלישה שלי מ 1.5 ל 2.5. ההחלטה הייתה להשאר בבזק בינלאומי מכיוון שהם היו איתי עד עכשיו בסדר גמור מבחינת מהירות ושירות. ולגבי בזק... עדיף לא לפרט זה או בזק או הוט, אז החלטתי להשאר עם בזק למרות כל התקלות. מרגע "השידרוג" (אם אפשר לקרוא לזה ככה) , חוץ מחור בכיס ומחיוב שגדל, אני לא רואה מהירות יותר גבוהה. אני לא נהנה מהאינטרנט. המהירות מגעילה, פשוט מגעילה... אין לי מילים אחרות לתאר. אני משלם כ"כ הרבה כסף ולא מקבל כלום! בסה"כ אני מנסה לראות סרטון קצר ביוטיוב, 3:36 דק', 480p (שלא תחשבו 1080P או משהו כזה), וכל שנייה הסרטון נתקע! בבדיקות שאני עושה דרך האתר של התשתית, הספק וגם SPEED TEST אני מקבל את 2.5 אבל בפועל אני לא מרגיש…
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
כי הייתה להם בעיית עוצמות ברמת גן אתמול מסביבות 23:00 התקשרתי אליהם ואמרתי להם האינטרנט לא זז ויש 1,000000 איבודי פאקטים, לא ידעו כלום על זה, ואז ב 4:00 בבוקר זה הסתדר וחזרה הבעייה בסביבות 11:00 ואולי לפני גם. אז הגיע אליי טכנאי של הוט סידר לי פה כמה דברים עם העוצמות ואמר שיש טכנאי בחוץ שחיפש את הקופסא של התשתית לסדר שם. עכשיו זה תקין, אם מישהו יוכל להריץ איזה 300 פאקטים ל www.download.com ו ל- www.yahoo.com יעזור נורא. אני מקבל בדרך כלל ל download.com בין 205-238 כרגע ול yahoo.com 72-100 לפעמים יש קפיצה ולפעמים אין.
-
- 5 תגובות
- 885 צפיות
-
-
קניתי את ה xtreamer PRO הכל טוב ויפה עד שמגיעים לחיבור הרשת האלחוטית. שאני מעביר מהמחשב שלי לXT הוא ממש איטי, היום הגעתי לשיא של 2MBPS שזה בערך 6 שעות להעברה של סרט BLURAY אבל לפחות אם זה היה מעביר! אחרי כ 10-15 שניות כבר אין חיבור ובטלויזיה שאליה מחובר ה XT אני מקבל No Signal ז"א הוא מאבד גם סיגנל של הוידאו! יש לי נתב אלחוטי Edimax BR-6574N, עקבתי אחר ההוראות שבמדריך והוא מתחבר (אני יכול לגלוש דרך ה XT לyoutube ושטויות כאלו, אבל גם אז... יותר מדי צפייה ויש קטיעות). האם זו בעיה נפוצה? איך אני פותר את זה?
-
- 12 תגובות
- 4.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, לקחתי את המודם ראוטר של נטגיר מבזק בשיטת חיוב זיכוי. ההתקנה של הרשת יחסית פשוטה, למרות שלנסות ולקנפג את הרשת האלחוטית (הצפנה) הצלחתי רק ישירות מהראוטר ולא דרך הממשק היחסית פשוט של בזק. בכל מקרה הרשת מתנתקת לי כל כמה דקות ניסיתי לגלוש רק דרך N, או רק דרך g וכלום לא עוזר. החלפתי ערוצים, כיבוי והדלקה מחדש - שום כלום. כשאני גולש מטר מהראוטר - בהתחלה הכל טוב, אחרי שלוש ארבע דקות רואים ירידה בקליטה (כאילו אני מתרחק אבל בתכלס הלפטופ לא זז) וככה יורד יורד עד שמתנתק. מישהו מכיר איזו קונפיגורציה שפספתי בראוטר הזה, או שללכת ולזרוק להם אותו בחזרה?.... תודה וחג שמח...
-
- 8 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
היי תודה מראש לכל העוזרים! הבעיה היא שכבר כמה ימים לא ניתן לגלוש כלל בלפטופ (אפילו גוגל לא עולה) כאשר בשאר המחשבים בבית גולשים רגיל (מחוברים ברשת חוטית) ניסיתי להעביר קובץ בשיתוף מהלפטופ לאחד הנייחים והקובץ עבר במהירות הנראית תקינה (110 מגה ב2 דקות בערך) הנתב המדובר הינו ה-linksys wrt-54gl המריץ קושחה DD-WRT v24-sp1 (07/27/08) std הבעיה חדשה מהימים האחרונים, לפני כן הרשת עבדה טוב. ניסיתי לאתחל את הנתב ואת המודם (bfocus 312) ללא הצלחה.
-
- 0 תגובות
- 754 צפיות
-
-
שלום לכל העוזרים, הרשת בבית מורכבת משני מחשבים המחוברים אלחוטית לסמארטבוקס של אורנג'. מחשב אחד נייח והשני הוא msi wind u100. מה שקורה זה שכמה דקות אחרי שהנייד מתחבר לרשת, פתאום גם הוא וגם הנייח מתנתקים מהרשת ולא ניתן להתחבר אליה עד שהראוטר מנותק ומוחזר לחשמל. הנייח יכול לגלוש ימים בלי תקלות כל עוד הנייד לא מתחבר לרשת. ניסיתי עדכון דרייברים לכרטיס הרשת של הנייד אפילו פרמטתי והתקנתי ווינדוס 7 במקום XP. מבחינת אורנג' הכל תקין (והנייח באמת גולש בלי בעיות, כל עוד הנייד לא מתחבר). זה פשוט נראה כאילו הכרטיס רשת המובנה בנייד פשוט הורג רשתות אני די אובד עצות. יכול שהכרטיס רשת פשוט דפוק ומפיל את הרשת? חיפוש בגוגל לא הראה לי בעייה דומה.
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, איך אני יודע באיזה תקן הרשת שלי? כי אני קונה מחשב חדש בעוד שבוע וחצי ואני רוצה לשים לו כ.רשת אלחוטי ואני לא בטוח אם אני בתקן N או לא. ואני לא יודע איך אני מגלה זאת...
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שתי שאלות לא קשורות לגבי הנתב שלי Edimax BR-6204Wg: *שמתי לב שה-MTU מוגדר ל-1392 (זאת ברירת המחדל), יש סיבה שה-MTU נקבע להיות נמוך משמעותית לעומת הערך הרגיל שאני מכיר- כ1492 ? שמתי לב גם שב-System Log שהנתב שומר רשומות מידי פעם הודעות: Apr 7 17:59:22 pppd[22301]: Couldn't increase MTU to 1500 Apr 7 17:59:22 pppd[22301]: Couldn't increase MRU to 1500 שאני לא יודע מה המשמעות שלהן בדיוק.. והאם זה נורמלי? (ומה זה בכלל MRU?) * רשום אצלי במידע: Hardware Version Rev. A Boot Code Version 1.0 Runtime Code Version 1.57 אני מניח ש 1.57 זה גירסת ה-firmware, קיימת גרסה 1.61 באתר של החברה. מישהו יודע מה ההבדלים? האם כדאי לשדרג או שזה סתם סיכון מיותר? (אם זה לא שבור, אל תתקן את …
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-