עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום חברים. אני מחפש ממש בנרות ספר הדרכה ולימוד עצמי להקמת רשתות מחשבים (קטנות) עם שרת. הספר חייב להיות בעברית. מישהו מכיר דבר כזה?

• 5 תגובות
    • 2.2k צפיות
  2. Started by liorw13,

שלום, יש לי רשת ביתית קווית עם ראוטר edimax b6104. בחודש האחרון התחילו ניתוקים של כמה שניות (ואז האינטרנט חוזר) רק במחשב אחד (שני המחשבים האחרים ברשת לא מתנתקים). אני מעריך שהבעייה היא אצלי ולא אצל הוט שדרכה אני מחובר (כי בשני המחשבים האחרים אין ניתוקים). למישהו יש מושג מה יכולה להיות הבעייה ואיך אני מטפל בה? תודה!

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by TheTNT.COM2,

שלום רב, אני מעוניין לדעת אם יש מקומות מהם אני יוכל להשכיר HUB לילה, או לחלופין אם מישהו כאן מעוניין להשכיר לי HUB ל- 24 מחשבים (בהודעה פרטית כמובן). כמו כן אני צריך מדריך להגדרת ה-HUB, הגדרת המחשב בחיבור (אם צריך). עכשיו יש לי שאלה לגבי הגדרת שרתי משחק, כלומר להגדיר מחשבים בתור שרתי משחק, כל מה שאני צריך לעשות זה לפתוח שרת דרך המשחק, זה בדיוק כמו הגדרת שרת עם חיבור לאינטרנט? תודה רבה :>

• 5 תגובות
    • 856 צפיות
  4. Started by guy_intel,

שלום, יש לי טלויזיה של Philips 42PFL9664H התומכת ב- DLNA. אני מסתבך בהבנה כיצד ניתן לנגן מדיה מהמחשב אל הטלויזיה בצורה אלחוטית בעזרת פרוטוקול DLNA. המחשב והטלויזיה מחוברים לאותו ראוטר שהקצה לכל אחד כתובות IP. כבר התקנתי על המחשב שרת מדיה אך אני לא מצליח לגרום לטלויזיה לזהות את המחשב או שהמחשב יזהה את הטלויזיה. ניסיתי בעזרת TVersity, Googe Media Server, Windows Media Center ולא הצלחתי. יש לי מישהו הסברים על כל הנושא ?

• 5 תגובות
    • 2.5k צפיות
  5. Started by Buffer,

האם יש דרך לעשות זאת? כיוון ש-WDS אינו תומך ב-WPA הראוטרים שלי: הראשי Linksys WRT54GL עם קושחה DD-WRT ויש לי שני ראוטרים שיכולים להיות reapeter: Edimax BR-6114WG והראוטר סימנס הזה שבזק מחלקת אני מעדיף להשתמש רק באדימקס. תודה, אור.

• 5 תגובות
    • 982 צפיות
  6. -מהו הסינגל המינימאלי שאני יוכל להתחבר דרכו לראוטר? -ראיתי מס' סוגי כרטיסים ( pci / pci / usb+אנטנה עם חוט) מה היתרונות/חסרונות של כל אחד מהם?המלצות כלשהם? -הכרטיסים דורשים Driver?מה קורה ב Linux? -כרטיס מסוג G תומך גם ב B, כן? -למשהו יש מושג איך הכרטיס רשת ב PSP? תודה

• 5 תגובות
    • 827 צפיות
  7. Started by NyKoN,

יש לי רשת ביתית עם מודם אלקטל פרו והאב עכשיו, קניתי כרטיס רשת חדש באיזה 50 שקל ככה.. ולפי מה שאומרים ומה שהצלחתי לעשות במחשב אחר , צריך רק לסדר את ההגדרות ולחבר את הכרטיס רשת לאינטרנט אז עשיתי את הכל והגדרתי את כל ההגדרות וזה לא עובד ואז שמתי לב שבהגדרה של המודם לrecieved buffer זה עומד על 64 כשמחשב אחר זה עומד על 48 אז בדקתי אם אפשר על הכרטיס רשת שלי לעשות גם 48 ואי אפשר... אפשר 16, 32, 8 ו64 השאלה שלי אם הרסיבד באפר קשור לבעיה שלי שאני לא יכול להתחבר לאינטרנט? אם לא אז מה הבעיה? אם כן אז איך אני מסדר שיהיה 48? עריכת המודר: כותרת + תאור

• 5 תגובות
    • 829 צפיות
  8. שלום רב, ברצוני ליצור קיצור דרך לכתובת כלשהי, לדוגמא: כתובת מקורית: http://servername:port/xyz כתובת מקוצרת: http://test כיצד ניתן לעשות זאת בשרת (DNS (windows server 2003 תודה

• 5 תגובות
    • 901 צפיות
  9. Started by bommer,

יש תוכנת רשת טובה שאפשר לכתוב על הצג של מישהו ברשת שלדוגמא אני לוקח שליטה על המחשב לדקה ואז הסמן של העכבר לא זז עד שמי שכתב את זה מפסיק !! מה השם של התוכנה הזאת?!?!?!?!?!?!?!?!??!?!?!?!? אני חייב לדעת את זה תודה מראש

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by sofix4,

אז ככה, לכמה חנויות שבהם הזמנתי, אין את הנתב EDIMAX BR6104K במלאי, וזה גרם לי לחשוב פעמיים איזה ראוטר לקנות (כבלים HOT עם 012, שלושה מחשבים קרובים שמחוברים בכבל רשת לראוטר). יש שתי אפשרויות: 1. לחפש בעוד חנויות את הראוטר BR6104K. 2. לקנות את LinkSys WRT54GL ולכבות, אם אפשר, את האופציה הלאחוטית (אפשר דבר כזה?). מה אתם אומרים? יש הבדל בין שניהם? (בהנחה ושניהם ראוטרים קווים), שניהם עומדים בעומס גלישה (אימיול..)?? תודה מראש

• 5 תגובות
    • 704 צפיות
  11. Started by roy132,

שלום לכולם כרגע אני בתשתית של בזק וספק של פרטנר וברצוני לעבור לתשתית של הוט עקב ניתוקים חוזרים של בזק שלא נותנים פיתרון דיברתי עם פרטנר והם רוצים לתת לי מודם של הוט אך אני יודע שמודים שהתשתיות/ספקים נותנים לי הוא ממש גרוע הציעו לי מודם של arris שעובד על תקן docsis 2.0 ואני רוצה ליקנות דרך האינטרנט מודם פרטי כדי שלא אצרך לשכור מודם של הוט האם אפשר לבצע פעולה זאת בגלל כל החוקים המטופשים של ישראל ? לדוגמה אקנה sb6183 surfboard® cable modem יעבוד לי ?

12. Started by sn69,

לאחר הרבה ניסיונות הצלחתי לחבר מגדיל טווח (ראוטר של אדימקס) לראוטר של HOTBOX. הראוטר של אדימקס מחובר לממיר בסלון בכבל רשת והHOTBOX למחשב הנייח שלי בכבל רשת. אני צריך להתחבר דרך המחשב לממיר על מנת להעביר קבצים (אני חושב שזה נקרא FTP) אבל אני לא מצליח. יותר מזה אני אפילו לא מצליח לעשות פינג לממיר ואני מקבל שגיאה (DESTINATION HOST UNREACHABLE), עכשיו השאלה שלי האם דבר כזה אפשרי בכלל ואם כן איך עושים את זה? אם ההסבר שלי לא מובן אני אשמח לפרט יותר.

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. יש לי את הנתב DGN2200v2 גירסת קושחה V1.0.8.31_1.8.31 (אגב זו הכי מתקדמת?) אני רוצה כתובת דומיין ושהנתב יעדכן אוטומטית את הIP בתפריט יש אופציה Dynamic DNS ושם יש רשימה Service Provider ובה רק אפשרות אחת לבחור www.DynDNS.org עושה רושם שהאתר הזה כבר לא מספק שירות בחינם. אז איך אני כן יכול לעשות Dynamic DNS?

• 5 תגובות
    • 6.6k צפיות
  14. יש לנו 2 מחשבים שמחוברים לראוטר ואם מחברים עוד מכשיר או מחשב האינטרנט קורס וצריך לרסט לפעמים זה גם קורה רנדומלית בלי קשר לחיבור של מכשירים אחרים, עכשיו יש לנו ראוטר edimax br 6204wg שהוא די ישן כהר איזה 5 שנים יש מצב שהוא זה שעושה בעיות וצריך להחלחף אותו?

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by ceyal,

לילה טוב לכולם. שאלה לי אליכם. יש לי ראוטר LINK SYS וסוויץ' שמחבר בין כמה מחשבים. הגדרתי RDC והוא עובד יופי.אפשר לגשת למחשב שעליו הוא מופעל מחוץ לרשת והכל סבבה. השאלה היא האם אפשר להגדיר RDC ליותר ממחשב אחד כדי שאפשר יהיה להתחבר אליהם מבחוץ? פשוט הראוטר לא מוכן לאפשר את פתיחת הפורט הספציפי ליותר מכתובת IP אחת ונותן הודעת שגיאה שהROLE נמצא בשימוש. יש אפשרות בצורה אחרת? איך זה נעשה? הרי אם אני ניגש דרך הIP שהראוטר מקבל מהספק,למעשה אני מתחבר מיד למחשב הבודד הזה תודה רבה אייל

16. Started by hararim,

עד עכשיו עבדתי עם כבל מוצלב בין המחשבים והאינטרנט עבד בלי הרבה בעיות ופשוט חבל לי ששני המחשבים צריכים לעבוד.רציתי לדעת מה ההבדל בין המודם רשת שבזק מציעה לבין ראוטר. כמו כן אשמח אם תמליצו לי מה הפיתרון הטוב ביותר לרשת כולל דגמים של ראוטרים בסביבות ה-500 ש"ח. תודה

• 5 תגובות
    • 965 צפיות
  17. שלום לכם, רציתי לדעת, אם ישנם שני מחשבים עם חלונות 8.1: האם אפשר להגדיר שאחד יוכל להשתלט על השני מתי שירצה, וגם להיפך. בלי לקבל אישור בכל פעם? אם זה משנה, המחשבים נמצאים גם על אותה רשת. תודה.

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. טוב נתחיל עם סוג המודם USB ADSL MODEM ALE 150. של בזק נידמה לי... האינרנט עצמו הוא של ניטוויזן. (1.5 מגה) אוקיי אז כבר יש לי את החבילה הזאת בערך משו כמו שנתיים או שנה וחצי ולא היו לי שום בעיות איתה עד שיום בהיר אחד אני מתחיל לראות שכל קצת זמן המודם יוצא מסנכרון ואני מתנתק מהאינטרנט,דבר שדי משגע אותי ביחוד מהעובדה שזה קורה בחופש ואני אוהב להשקיע זמן לשחק במחשב עד שיש לי זמן קצת לפני הבגרויות. (האינטרנט מחובר רק עם מחשב אחד... זאת אומרת אין רשת רק מחשב אחד מחובר על האינטרנט... עשיתי בדיקה לוירוסים ולא נמצאו,אם זה בכלל קשור.) תודה מאוד מאוד לעוזר,אני פותח תאשכול הזה לפני שאני יסע עד לראשון להחליף מודם דבר שממש אבל ממש אין לי עצבים אליו וזמן... :s05:

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by Aviv C,

לפני משהו כמו חודש קניתי מבזק ראוטר אלחוטי D-Link 2650U (כולל בתוכו גם מודם). הבעיה היא שכל כמה ימים מתאפסות כל ההגדרות של הראוטר והמודם. אי אפשר להתחבר לאינטרנט עד שלא מקלידים עוד פעם את שם המשתמש והסיסמה באתר bnet.bezeq.co.il, וגם השם של הרשת האלחוטית משתנה לברירת המחדל כמו גם שם המשתמש והסיסמה של ה- Admin. את כל ההגדרות האלה אני גם כמובן חייב לעשות דרך המחשב הנייח שמחובר בכבל ולא באלחוטי. זה מתחיל להיות מעצבן כי התדירות של האיפוס הזה עולה מיום ליום. אני לא מבין מה לא בסדר? למישהו יש מושג?

• 5 תגובות
    • 4.3k צפיות
  20. Started by Nitzi,

שלום לכולם, קראתי חומר רב בנושא וגם עשיתי חיפוש אינטנסיבי כאן, אך לא מצאתי פתרון לבעיה. אשמח לטיפים / הכוונה... אני לקוח חדש בהוט אינטרנט (200 מגה, ספק ותשתית). הצלחתי לחבר להוט בוקס ראוטר ישן של tp-link, שאליו אני מחבר מדפסת usb ועובד איתה כמדפסת רשת. ההוט בוקס לא מוגדר כ bridge ואני גם מעדיף שזה ישאר כך. ברשותי גם tp-link archer vr600. הוא שונה לגמרי בהגדרות שלו מהראוטר הישן ואיני מצליח לחבר אותו כלל להוטבוקס. חיבור פיזי: ניסיתי גם מה wan/lan ב vr600 לכל חיבור אפשרי בהוטבוקס (4 חיבורים) וגם מחיבור lan רגיל, אך לשווא. ניסיתי לעשות כל מה שאני יודע וקראתי.. כולל disable/enable ל dhcp, כולל העברת ה vr600 למצב wireless.. כל דבר לא מביא…

• 5 תגובות
    • 3.2k צפיות
  21. Started by GNU,

רכשתי היום מודם/נתב של ECI +B-FOCus Router 312 זה בהמשך להודעה ששלחתי: http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=108134.0 יש לי סוויץ' שאליו מחוברים 3 מחשבים. והמודם/נתב מחובר ל uplink. התקנתי את החייגן ועכשיו אני יכול להתחבר רק ממחשב אחד כל פעם ובמהירות כתוב 100Mbsp (יש לי 1.5 מ"ב) (החייגן הוא wan miniport PPPOE) אין לי מושג מה אני צריך לעשות. מישהו יכול להסביר לי איך אני עושה שבכל המחשבים יהיה חיבור לאינטרנט באופן עצמאי? צריך להכנס לנתב דרך הדפדפן? איך עושים את זה? תודה רבה לעונים.

• 5 תגובות
    • 2.4k צפיות
  22. Started by miki891,

שלום אני משתמש בחלונות XP פרו. יש לי שני כרטיסי רשת ב-2 מחשבים. הם פנטיום 3 + פנטיום 4. ורשמתי בכל אחת שם מחשב לפנטיום 3 נקרא USER1, ולמחשב שני פנטיום 4 נקרא USER2. בשניהם "קבוצה עבודה" נקראים WORKGROUP . וגם היכנסתי מספרים כתובת IP לכרטיס רשת. אני מתחיל לבדוק במחשב פנטיום 4 אני פותח חלון "מקומי רשת שלי", ולוחץ על "הצג מחשבים בקבוצת העבודה." ופתאום אני מקבל הודעה שכתוב: "מקומי הרשת שלי ---------- אין אפשרות גישה אל WORKGROUP . יתכן שאין לך הרשאה לשימוש במשאב רשת זה. פנה אל מנהל השרת כדי לבדוק אם יש לך הרשאות גישה. פגה תקופת פסק זמן של הסמאפור." והמחשב שני פנטיום 3 אני רואה את המחשב פנטיום 4 ורשום שם USER1 + USER2. אני לא מצליח לראות בפנטיום 4 במחשב שני פנטיום 3. מה חסר כא…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by Sango,

יש לי ראוטר ASUS שמקבלים מבזק ויש לי מדפסת BROTHER MFC-425CN יש לה שתי יציאות : USB ו ETHERNET . מה אני צריך לעשות כדי שאוכל לשתף מדפסת בין שני מחשבים ? תודה מראש!

• 5 תגובות
    • 823 צפיות
  24. Started by ddjjsegev,

שלום לכולם, אני נמצא במעין רשת פנימית. אני מעוניין להעביר קבצים ו\או להתחבר לחבר שלי שגם הוא מחובר לאותה רשת. ע"י בדיקת TRACE לאי.פי שלו מצאתי כי אני מחובר ישירות אליו שנינו מחוברים דרך חיבור ETERNAT רגיל לרשת הפנימית אולם לא ברור לי איך אנחנו מחוברים ביחד (אולי דרך ראוטר בבנין אולם שעשיתי את בדיקת ה TRACE קיבלתי ישירות את האי.פי שלו). יש סיכוי שהצלחתי לבצע את זה אבל הוא דרש ממני שם משתמש וסיסמא של הרשת או של חבר שלי. איפה חבר שלי יכול למצוא את המידע הזה. ניסינו כמה סיסמאות של המחשב אולם ללא הצלחה אשמח לעזרה, תודה שגב.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.