רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,490 דיונים בפורום זה
-
היי, לפעמים האינטרנט שלי לפתע נורא נורא איטי או מתנתק. יש לי ראוטר אלחוטי SIEMENS SL2-141, המחשב שלי מחובר עם כבל והמחשב של אחי מחובר באופן אלחוטי. כשהבעיות הללו קורות לי לאחי הכל עדיין עובד חלק. אני עובד על אינטרנט של בזק (ספק+תשתית) ועל חבילה של 4 מגה. בדקתי, וזה קורה גם שכל ההורדות סגורות (כולל uTorrent) בשני המחשבים. התקשרתי לבזק ובדקתי אופציה שאולי יושבים לי על הקו, הנציג הציע לי לשלם 31 ש"ח תשלום חד פעמי כדי שהתמיכה טכנית תלמד אותי (בטלפון) איך אני מצפין את הרשת. בקיצור, זה ברור שהוא באופן אוטומאטי ימליץ על משהו שאני צריך לשלם עליו. האם יש צעדים אחרים שאני יכול לנסות ולבדוק לפני שאני מצפין את הרשת? האם יש דרך לבדוק אם הרשת שלי כבר ככה מוצפנת? אם אני מגלה שהרשת אכן …
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני מבצע כעת תהליך שיפוץ בדירה, כחלק ממנו אני מתכוון לשבור קיר גבס ולהקים אחר במקומו. רציתי לנצל את ההזדמנות ולבנות מחדש את התשתית בחדר הזה. זהו שרטוט החדר כרגע: וזהו השרטוט אחרי הזזת הקיר: אני מעוניין להעביר השחלות בקיר הגבס החדש עם נקודות שקועות בתוכו במידת האפשר, ותעלות חיצוניות בשאר הקירות לפי השרטוטים: החדר הזה יחזיק עליו לפחות 3 מחשבים נייחים, מחשב נייד, מודם (כרגע כבלים, אולי בעתיד ישונה לבזק), ראוטר, מדפסת שבעתיד תשודרג למדפסת רשת, NAS, פקס, טלוויזיה ופלייסטיישן. יש לכם טיפים כלשהם לגבי ביצוע העבודה? הערות וטעויות בשרטוט? כמו כן אשמח להערכה של עלות הפרויקט, אף פעם לא עשיתי דבר כזה אז אין לי מושג כמה זמן וכסף זה ידרוש. תודה מראש על העזרה
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
שלום ומועדים לשמחה! היום שמתי לב שהמחשב הנייד שלי פשוט לא זז באינטרנט, כאשר הוא לא מחובר לחשמל. נכנסתי להגדרות של הדרייבר, ובכרטיסיה advanced ניסיתי כל מיני אופציות. בסופו של דבר שיניתי בקטגוריה של wireless mode מ 802.11 b/g ל - 802.11 b ואז המחשב טס בגלישה גם שהוא לא מחובר לחשמל. צרפתי להודעה גם תמונה שממחישה. מישהו יודע מה בדיוק אומרות ההגדרות ששיניתי? [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מקווה מאד לעזרה בנושא זה : ברשותי הנתב הנ"ל = TP-LINK WR1043ND , גרסת קושחה האחרונה 3.12.2 (Build 100820 ) המחשב הנייד שברשותי נלקח לזמן ארוך וכרגע אני מעוניין לבצע כיבוי טוטאלי של רכיב ה WLAN בנתב ולכבות לחלוטין ( אך באופן זמני ) את הרשת האלחוטית מפני שבכל מקרה אין צורך בה. מבלי לעבור לקושחת DD-WRT חפרתי בתפריט ובמדריך ואני לא מצליח למצוא אפשרות כזאת, אופציה שנמצאת כמעט בכל הנתבים ישנים או חדשים ופה זה פשוט חסר מה עושים ?
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
ה-Wi-Fire (דגם HFWFG200) של חברת hField Technologies הוא מתאם אלחוטי בתקן G המתחבר למחשב בממשק USB. ייחודו של מתאם מתבטא בכך שהוא עושה שימוש באנטנה כיוונית (Directional). על ידי כך משיג המתאם טווח כיסוי וקצב השידור טובים יותר ממתאמי USB סטנדרטיים. את הסקירה ניתן לקרוא כאן -- http://www.netcheif.com/Reviews/Wi-Fire/Wi-Fire.htm [attachment deleted by admin]
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היום קיבלתי מכשיר קישורית אלחוטית מהירה מדגם : 3Com OfficeConnect Wireless 54 Mbps 11g Access Point . אני צריך עזרה כיצד ניתן להתקין אותה ..ברשותי נתב של -3COM . ,תודה
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני כבר אובד עצות. יש לי אדימקס EW-7318Ug שמתנתק בלי סיבה נראית לעין. כשאני מחבר למחשב הוא עובד ואז אני מתחיל לגלוש/להוריד ואחרי כמה דקות, באופן אקראי (כנראה?) הוא פשוט מתנתק. הדרך החידיה להפעיל אותו שוב זה או להוציא ולחבר שוב או להשתמש בפונקצית התיקון של הוינדוס. זאת לא נראת לי בעיה במערכת ההפעלה כי זה קרה לי כבר עם ויסטה ועם אקספי (אמנם זה קרה על אותו מחשב אבל הוא עבר כבר כמה פירמוטים מאז) האם חוזק האות יכול לגרום לכזה דבר? (סביב ה 10 אחוז אבל איכות האות היא 66 אחוז) אני כבר אובדת עצות, אשמח לקצת עזרה :'(
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחרונה קיבלתי בנוסף לwrt54gl שלי את dlink 2650u מבזק(כשעברתי תשתית). חשבתי להשתמש בwrt54gl כ- Repeater bridge שיגביר את האות של הראוטר מבזק - עשיתי זאת באחד המחשבים בבית(שצריך אות חזק - הוא מזרים סרטים) וחיברתי את המחשב בכבל רשת לWRT.. עכשיו, השאלה שלי - האם למרות שהמחשב מחובר בכבל רשת לראוטר , האות עדיין מוגבר? למרות שהוא לא קולט את האות המחודש בWiFi? ולמרות שהגדרת את הvirtual wireless network שלא תשדר - הראוטר עדיין משדר וניתן להתחבר אליו! מדוע? אני משתמש בfirmware של DD-WRT 2.4 - - תודה מראש!
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, מחפש המלצה לראוטר טוב, לא חייב משולב מודם (כרגע אני עם D-Link DSL-6740U אבל הWifi לא יציב ולא חזק). ממה שראיתי, ובטווח התקציב, אני מתלבט בין 2 אופציות: 1. Tp-Link AC1600 . נראה אחלה, גם עם מודם והקניה בארץ. 2. Xiaomi Pro 2600 נראה חזק יותר אבל אין ממש ביקורות או מידע. אם זה המצב, אני מפחד שהוא בלי תמיכה באנגלית והכל בסינית... המלצות אחרות?
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שדרגתי במבצע האחרון ל-100Mb, עוד לא שדרגתי את המהירות בספקית, כרגע אני 15 (או 20?) הורדה ומשלם 36 שקל בחודש. לפי האתר Kamaze בזב"ל מציעה 100 מגה במחיר של 70 שקלים, בזמן ש- hotnet מציעים ב- 20 שקלים. (הבדל מאוד משמעותי) קראתי השוואה בין הספקיות אבל הי די עתיקה (מרץ 2012) ואני לא בטוח עד כמה היא עוד רלוונטית. השימושים שלי לאינטרנט הם בעיקר גלישה באתרים ממערב ארצות הברית והעברת קבצים אליהם, torrents ומדי פעם משחקי רשת כמו Battelfield בשרתים באירופה. השאלה היא אם בכלל יש הבדל בין הספקיות מבחינת האיכות, ואם כן מה ההבדלים ועד כמה הם גדולים. מאוד יפריע לי אם סרטוני youtube לא יטענו טוב, יהיו חסימות טורנטים או שרתים באירופה יהיו מעל לפינג 100. בעיקרון אני רק רוצה לדעת אם hotnet ס…
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
האם יש יתרון כלשהו לראוטר vdsl של בזק על פני מודם vdsl וראוטר סטנדרטי? מה הפתרון העדיף?
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
נמאס לי שכל פעם שאני רוצה לעבור ספק אני צריך להתעסק עם החלפת ציוד. יש לי ראוטר מצוין משלי, ורציתי לדעת איזה מודם בסיסי מומלץ לקנות בארץ רק בשביל לחבר אותו לראוטר? כמובן שרצוי שיתמוך בעד VDSL2 אבל אם רק VDSL לא נורא.
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מחובר דרך הוט ובב"ל בחיבור 12 מ"ב. לאחרונה ולאחר קשיים לא מעטים עברתי מחיבור ללא חייגן (MPLS) לחיבור L2TP. יש לציין כי הראוטר היה מוכן לחבר אותי רק לאחר מחיקת כל ההגדרות הישנות שהיו עליו וגם עכשיו כשיש ניתוקים מדי פעם הוא מסרב להתחבר עד למחיקת כל ההגדרות וקינפוג מחדש. הבעיה היא שמאז שעברתי לחיבור זה, הפורטים שאני מקנפג בראוטר מסרבים להפתח. הם לכאורה מופיעים בראוטר כפתוחים אבל בבדיקה דרך PORT CHECKER הם מתגלים כסגורים. הגדרתת ה- IP שלי מדוייקת וזו גם לא בעיה FIREWALL כי הוא מקונפג כבר מזמן. מה לעשות ??
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
-
האם אני יכול להיות על החבילה של 1.5 בבזק וב012 להשאר על ה 0.5 ולהוריד על 180???? משהו ניסה לאחרונה??? בבקשה רק תשובות בדוקות
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אז אחרי שניסיתי הכל הקושחה הזאת בלתי נסבלת ולא משנה באיזה גרסה גם פתחתי שרשור בפורום של DD-WRT ולא עזרו לי אז אני רוצה לחזור לקושחה המקורית דחוף! ראיתי שכאן: http://www.dd-wrt.com/site/support/router-database הם נותנים את קבצי ה BIN לקשוחות המקוריות של הראוטרים ויש שם קובץ BIN לדגם של הראוטר שלי. הינה הלינק אם אין לכם כוח להגיע: http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=85237&postdays=0&postorder=asc&start=0 הבעיה היא שאין אזכור ממשי וחד משמעי שאופי החזרה לקושחה המקורית זה דרך האתר של הראוטר. אמרו לי פה שצריך לעשות את זה עם USB ושמעתי נראה לי שגם עושים את זה דרך פרוטוקול שקוראים לו TFTFT או משהו כזה אבל נראה לי שבמקרה שלי אני לא צריך להסתבך וכל מה…
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם שמי ליאור ואני סטודנט להנדסת מחשבים שנה א' יש לי 2 מחשבים שאני מעוניין להעביר ביניהם מידע רב לכן רציתי לעשות להם רשת ביתית חוטית פשוטה ומהירה שכל מה שאני רוצה, זה להעביר קבצים ביניהם לא אכפת לי משיתוף אינטרנט.... מחשב אחד הוא נייד של HP עם חלונות 7 השני הוא נייח עם XP. קראתי אינסוף מדריכים וניסיתי אינסוף דברים וללא הועיל לכן מאד אשמח לעצותיכם ניסיתי לחברם ישר אחד לשני עם כבל רשת מוצלב (CROSS), תוך כדי הגדרת IP סטטיים בשניהם. ניסיתי לחברם חוטית לראוטר (ואז הIP הגיע אוטומטית מהDHCP). אפילו השתמשתי בכרטיסי הרשת האלחוטיים שלהם ויצרתי חיבור אד הוק בין שניהם. אבל שום דבר לא הועיל והגעתי לאותו מצב: החיבור רשת עבד, אפילו בדיקה של PING עבדה, והתעבורה נראית תקינה (כשהשתמ…
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
"אין חכם כבעל הנסיון" שלום, בשבועות הקרובים אני עומד לרכוש שירותי אינטרנט סלולרי (ככל הנראה מאורנג', חבילה בלתי מוגבלת) ולפני שאני מתחייב ל-18 חודשים אני מעוניין לדעת אם אורנג' (או סלקום\פלאפון) מבצעת האטה\חסימה של השירות עוד מלפני שחורגים ממגבלות החבילה (רשום בחוזה של אורנג' שאם חורגים מ-30 גיגה בחודש הם יאטו את החיבור, בסלקום כתוב כאשר כמות התעבורה גדולה מפי 3 מהממוצע [ומה זה הממוצע?] ובפלאפון כאשר חורגים מ-10 גיגה) לי אישית אין בעיה שיאטו אותי לאחר שחרגתי (גם ככה אני לא מתכוון לחרוג מ-30 גיגה בחודש) השימוש העיקרי שלי בנייד הוא בשביל וואב וסקייפ. למי שלא יודע סקייפ משתמשת בטכנולוגיית P2P מה שעלול להתפרש ע"י הנתבים של חברה כתעבורה "לא לגיטימית" אני אשמח אם חברי הפורום שי…
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום רב, אתמול בפעם הראשונה חיברתי נתב למחשב. (נתב של סימנס שלקחתי בבזקסטור והוא גם אלחוטי) צצו מספר שאלות, הבנתי פחות או יותר מה קורה, קראתי מדריכים אבל אני מחפש תשובות יותר מדויקות ומכוונות. השאלות שלי הן כאלו: 1. מה האייפי של המחשב שלי ברגע זה? מצד אחד שאני עושה IPCONFIG אני רואה את ה-IP של הנתב, מצד שני אם אני נכנס לאתרים באינטרנט לבדוק מה ה-IP שלי אני מקבל IP אחר (אני מניח את זה של בזק בינלאומי). 2. אם אני אקבע למחשב שלי IP סטטי, האם זה ישפיע על המחשב הנוסף שמחובר לנתב? או שזה רק יהיה קשור למחשב שלי? 3. הבנתי שבקביעת IP סטטי צריך לרשום GATEWAY של הנתב (כלמור 10.0.0.138) ו-DNS שלו. מה ה-DNS שלו?? 4. איך אני פותח פורטים באמיול למחשב נייד שמתחבר לאינטרנט דרך הנתב שלי לא…
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
צריכה המלצה לראוטר לשטח של חצי דונם, קומה אחת, בית מגבס. אני לא מבינה בכלל בנושא כך שלא יודעת איזה עוד נתונים צריך. תודה, ליז בנוסף - איזה פרטים אתם צריכים לדעת על המחשב שלי כדי להמליץ לי על כרטיס רשת עבורו?
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
נתקלתי בבעיה בעת שימוש במדריך... אני מצליח לשתף את הקבצים בקלות אך לא מצליח לשתף את האינטנט כל ניסיון שלי להגדיר שיתוף של החייגן גורם לבעיה כללית ברשת... יש למישהו רעיון מה אוכל לעשות?
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שוב אלוהא לכולם, בעצת כמה אנשים כאן קניתי את הנתב הנ"ל. ההתקנה עברה חצי-חלק, אבל יש לי מספיק תושיה (וסבלנות לקרוא כאן ת'רדים ישנים) כדי להתגבר על כל הבעיות. אמה-מה? בעיה אחת לא נפתרה. אסביר: שני מחשבים מחוברים לנתב Edimax 6204 אלחוטי. המחשב הנייח מחובר ללא שום הגדרת IP סטטי, על אוטומאט לחלוטין (זה קרה תוך שניות מרגע החיבור) עם כבל. המחשב הנישא החדש מחובר באלחוטי. הנתב עצמו מחובר למודם Aztec של בזק שמקונפג כראוטר בעצמו - כך שאני לא משתמש בחייגן. הבעיה היא שהנתב לא מקצה לנייד כתובת IP לבדו. לא ברור לי למה. ה-DHCP כמובן פועל. ניסיתי גם להגדיר לנתב להקצות IP לפי MAC address וזה לא הצליח. בכל מקרה, כדי לגלוש דרך הנתב ללא צרות אני צריך להגדיר לכרטיס האלחוטי במחשב הנייד את כל הג…
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום! קיבלתי את הראוטר הנ"ל מחברת בזק... הראוטר עבד תקין לחלוטין למשך יום אחד, ויום למחרת הפסיק לעבוד. המחשב רשם לי "כבל רשת מנותק" כל הזמן. בהתייעצות עם התמיכה שלהם ניגשתי והחלפתי את הראוטר...(טענו שכנראה יש בעיה) החלפתי לחדש - ועדיין אותה בעיה. כל הזמן "כבל רשת מנותק". חיברתי את הראוטר למחשב אחר ... וזה זיהה אותו! מה שאומר שהבעיה במחשב. יש לי לוח אם Gigabyte P35-S3L ואני משתמש בכרטיס רשת שיש על הלוח. התומך של בזק אמר שכנראה יש בעיית תאימות בין הכרטיס רשת לראוטר... דבר שלא כ"כ הגיוני כיוון שזה כן עבד ליום אחד. (יש לי את הדרייבר המעודכן לכרטיס רשת) מה לדעתכם הבעיה? יכול להיות שיש בעיית תאימות למרות שזה עבד יום אחד? יכול להיות שהכרטיס רשת שעל הלוח התקלקל? כי אם…
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי אני רוצה לפתוח את הפורט/ים 7700-7700 בשביל משחק מסויים יש לי את האייפי הקבוע של המודם דרכו ניתן להכנס להגדרות מישהו מבין בזה? המודם מחובר למחשב אחר תודה
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה לבנות רשת ביתית לשני מחשבים בעזרת מודם (B-FOCUS ROUTER 270PR) וסוויצ' (VIEWCON 8 PORTS 10\100MBPS) הבעיה שאני בכלל לא מבין בזה ולא יודע איזה מדריכים לחפש. ואיך משנים את ההגדרות של המודם. ואני גם רוצה שיהיה ניתן לשתף קבצים בין המחשבים. אז איך עושים את זה???
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-