עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by PokeKiNg,

היי, לאחרונה התחלתי להתעניין קצת בתקשורת בין מחשבים בפרט ותקשורת בכלל. נתקלתי במשהו שלא הצלחתי כל כך להבין וקיוויתי שמישהו כאן יוכל להסביר לי קצת יותר לעומק אני יודע שהשימוש בכתובות MAC הוא בשכבה השניה של מודל OSI, כלומר רק בתוך הLAN שלי. הבעיה היא שאני לא מבין מתי ואיך זה מגיע לידי ביטוי ניסיתי לעשות ping למחשב אחר ברשת הפנימית שלי אך הוא הציג רק את הIP ולא את הMAC כאשר נכנסתי לאתר שבניתי ברשת הפנימית (על IP 10.0.0.2) אני ראיתי שהשרת קלט שנכנסתי מכתובת 10,0,0,3 (הIP של המחשב השני שלי). בנוגע לאתר אני מבין שהדפדפן הוא אפליקציה ולכן הוא עצמו שכבה שביעית וכן משתמש בIP. והפינג לא בדיוק שכבה שניה. ולכן נשאלת הש…

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  2. Started by DUDEnamE,

יש לי נתב שאני רוצה לגשת אליו מהWAN אפשרתי לעצמי גישה ע"י סיסמא וכתובת קבועה ,איך אני מוצא את הכתובת של נתב בWAN ולא ברשת הפנימית? הנתב הוא של edimax למרות שלא נראה לי שזה משנה מערכת הפעלה open suse 11.3

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. ולא, אני לא מדבר על HOTBOX הגרוע. כרגע יש לי מודם של MOTOROLA שמתחבר מעליו לראוטר של TP-LINK, סה"כ אני מרוצה מכל עניין התקשורת אבל אני פשוט רוצה שיהיה לי מכשיר אחד במקום שניים. יש אפשרות לקנות אחד כזה בחנויות או שהאפשרות היחידה היא HOTBOX של הוט? רצוי גם שיתמוך ב-OpenWRT שכרגע יש לי אבל לא חובה. במידה ואקנה מכשיר אחד זה לא אומר שהקליטה והתקשורת עצמה יהיו פחות טובים נכון? או שעדיף שהמכשירים יהיו בנפרד כמו שכרגע?

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. למה טוב העלה גבוהה? רק בשביל לעלות חומר לאינטרנט?

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. שלום יש לי חיבור הוט ישירות למחשב שלי (אין רשת כרגע) יש לי מחשב חדש (זמני) שיש לו מודם נתב אלחוטי של בזק (rotal rta 1025w) יש לי שני מחברים אלחוטיים Alvarion Breeze Access SA-10 Pro.11 מה האפשרות הכי זולה (וטובה) לחיבור המחשב השני להוט 1) האם יש להוט מודם עם שתי יציאות? 2) במידה ולא - האם צריך נתב אלחוטי? 3) או להזמין נקודה נוספת של הוט למחשב השני (כמה זה עולה?) לעזרתכם אודה יהודה

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by dragon772,

שלום, לא מזמן סגרתי עיסקה עם יס, לפני יס הייתי בטריפל של הוט (טלויזיה, אינטרנט, וטלפון) כאשר באו הטכנאים של יס להתקין את החיבורים והממירים הם אמרו לי שלא ניתן להעביר תכבל של יס דרך הצינור בחוץ שיכנס לתוך הבית מכיוון שבצינור ישנו הכבל של הוט, והוא ניסה להכניס בנוסף את הכבל של יס אך הכבל נתקע באמצע...אחרי כמה נסיונות התשובה שלו הייתה שלא מה שניתן לעשות זה לבטל את הטלפון והאינטרנט של הוט כך שהכבל של יס יעבור בצינור לבד בלי בעיה, השאלה שלי היא האם זה נכון, כי זה לא נשמע הגיוני שאי אפשר להתחבר ליס וגם להיות בטלפון והאינטרנט של הוט זה הזוי...או שהטכנולוגיה של החברות בארץ הוא נחות בצורה מדהימה או שהוא סתם אמר ויש דרך להעביר את שני הכבלים בדרך זאת או אחרת.... אשמח לשמוע את דעתכם.

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by yoniY100,

אהלן, אני בטוח שיש אתרים מעולים ללמידה עצמאית עבור מבחן CCNA, בעיקר כאלה שמכילים את כל החומר בצורה מסודרת (כולל תרגילים). אשמח אם תוכלו לשתף איתי המלצות שלכם. תודה רבה

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. שלום חברים, אתמול עשיתי תשתית של 40MBPS בבזק. ספק Orange יש בעיה של מהירות אך הבעיה לא נובעת מהתשתית/ספק מכיוון שבבדיקת מהירות במחשב שמחובר קווית - הכל תקין, מקבל 38-39 מגה . בגלישה אלחוטית מהמחשב הנייח שלי שנמצא בחדר הסמוך, עם מתאם TP-LINK WN822N - אני מקבל בין 15 ל23 MBPS. כמובן שהרשת מאובטחת עם WPA2-PSK AES ולא עם WEP שמפחיתה מביצועי הרשת. בשיחה עם נציגה בזק מבזק זרקו אותי מכל המדרגות, לא ניסו לעזור אמרו שזה מה שיש ושזה תקין, ושהם מתחייבים למהירות רק אם אני מחבר עם כבל. שום ניסיון לעזור למרות שהציוד הוא שלהם. לא ביקשתי שיעזרו לי עם ציוד שלי שלא רכשתי מהם. ניסיתי לשנות ערוצים אך זה לא עזר. יש לציין שיש לי ראוטר ישן TP-LINK 941ND שלא בשימוש כי הD-LINK עובד כחי…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. בוקר טוב, יש לי ראוטר והוספתי לו עוד ראוטר כדי לשפר את הקליטה וחיברתי בין שני הראוטרים ע"י כבל רשת, הראוטר הראשון נעול. אני לא מצליח לינעול את הרואטר החדש, אני גולש על הרואטר החדש נכנס לאתר של בזק עושה סיסמא וזה נועל לי את הראשון. איך אפשר לנעול את השני? הראוטר של netgear תודה

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. אהלן, יש לי ראוטר על תקן N שכבר מאס לי מהחיים, אף על פי שהוא תקן N הוא ממש לא חודר את הממ"ד שהוא נמצא בו וכל המחשבים בבית סובלים מזה. הוא לא מצליח להחזיק 3 מחשבים ביחד. אני מחפש ראוטר בסביבות ה250 ש"ח, עם חריגה עד 300 ש"ח, שממש יתן לי בוסט, שאני אוכל להתחבר עם 3 מחשבים למרות שהוא נמצא בממ"ד. תודה!

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by tront,

יש לי 5 מגה אבל אני מרגיש שכשאני גולש באינטרנט הדפים נטענים ממש לאט, כשאני מוריד זה מוריד על המקסימום אבל הגלישה מאוד איטית גם בINTERNET EXPLORER 7 וגם בFIREFOX 3, רציתי לדעת מה יכול לגרום לבעיה ואם יש פתרונות?

12. Started by yuri1992,

שלום לכולם, ברצוני לרכוש את הראוטר Edimax AR-7266WnA, מחיר הראוטר הוא בסדר גודל של 300 ש''ח. אשמח לקבל חווץ דעת על הראוטר או המלצה לראוטר אחר.

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by N N C,

לרובכם פה יש אינטרנט מהיר נכון ? מעניין אותי לדעת מה אתם עושים באינטרנט שלכם ?

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. מצאתי שני מדריכים שמסבירים על שידרוג האלקטל, והעבודה איתו בקשר לפורטים לאחר השידרוג: 1, 2 בשני המדריכים יש הסברים על איך לפתוח פורטים חסומים ולהפנות אותם לאייפי מסויים, ולאחר מכן, איך לסגור את הפורטים האלה בחזרה. אך ההוראות לסגירת פורטים מוטעות. רשום שבשביל לסגור את הפורטים שפתחנו, צריך להקליד בטלנט >nat defserver addr=0 >nat save אך פקודה זו לא סוגרת שוב את הפורטים שפתחנו. defserver זו פקודה שמעבירה את כל הפורטים אוטומטית לאייפי מסויים. ותפקיד הפקודה defserver addr=0 הוא לבטל את ההעברה האוטומטית של כל הפורטים. אך אם הוספנו ידנית פורט ספיציפי, הוא לא ייסגר גם אם מבטלים את ה-defserver. אמנם לא כל הפורטים יועברו לאייפי הזה, אבל הפורט הספיציפי שפתחנו ימשיך להיות פת…

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. היי, רציתי לדעת איך/עם איזו תוכנה ניתן לבדוק מהירות של מחשב מסויים ברשת... (לא ממש מחשב, XBOX אם זה משנה). בנוסף, כיוון שאני לא מתכוון לעבור לרשת אלחוטית עד שהמחירים של מוצרי 802.11n ירדו, אשמח לקבל המלצה לhub או switch במחיר נורמלי... (כרגע אני מחבר את המחשב ישירות לXBOX עם כבל רשת, ולמחשב מחובר מודם USB עלוב. ALE130. אני מתכנן לקנות גם מחשב נייד בקרוב). תודה.

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. שלום לכולם שמעתי שיש אפליקציה לאייפון שבודקת איכויות ועוצמות קליטה של רשת אלחוטית מישהי מכיר אותההבמקרה תודה לעונים

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by דן סממה,

שלום! ברשותי מודם-ראוטר d-link g-225. יש לי ניתוקים תקופתיים, כלומר: כל מס' ימים, נורת הdsl נכבית למס' שניות, מהבהבת ואז האינטרנט חוזר למס' דקות וחוזר חלילה (ביממה האחרונה זה קורה כל רבע שעה בערך). ע"פ הוראות השירות של אקספון ביצעתי אינספור דברים, כגון: החלפת כבלים לחדשים, החלפת פילטר, הזמנת טכנאי שיבדוק חיבור מחוץ לבית (לדבריו לא הייתה תקלה), החלפת מודם (פעמיים), עדכון קושחה... הבעיה ממשיכה להופיע. בשיחה האחרונה איתם נרמז לי להתרגל ושזו תוצאה של איכות החיבור שלי, מה שלי נשמע מוזר. הצעתי להזמין טכנאי הביתה ונאמר לי ע"י אקספון שחבל לי על הכסף. יש למישהו רעיון?

18. היי, אני רוצה לדעת אם יש דרך להתחבר עם RDP רגיל למחשב שנמצא מאחורי נתב. למחשב עצמו יש כתובת לא חוקית של רשת 192.168.1.200 האם יש אפשרות להגיע אליו ?

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. שלום, יש לי ראוטר בקומה העליונה של הבית (hotbox) ובמרתף בחלק אחד הקליטה חלשה ובחלק אין בכלל רציתי בהתחלה להגדיר ראוטר ישן כAP אבל אז הסתבר שההוטבוקס לא תומך wds אז זה לא ניתן.. השאלה היא אם אני יקנה AP רגיך הדבר יתאפשר? תודה מראש

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by Gil28,

שיהיה פשוט חינמי ונוח. חבר רוצה נקסוס 4 והוא צריך לשלוח לקנדה. אני מניח שצריך להיכנס ל-google play הקנדי?

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by e-d-a,

שלום אני רוצה להגדיר בין 4 מחשבים שעל כולם מותקן outlook 2003... מה אני אמור לדעת? רצוי לציין שיש לי ידע ונסיון ברשתות (בסיסי יחסית לאנשים פה) ומעולם לא יצא לי להתעסק עם שרתי ex.

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by Art Tatum,

לא פעם ולא פעמיים אני מוצא עצמי מאוכזב מהכלים והתוצאות דרך גוגל ושאר מנועי החיפוש. לדוגמה: לאחרונה אני מנסה לעקוב אחרי תוצאות חיפוש מה24 שעות האחרונות כדי לנסות לתפוס מידע רלוונטי בחלון זמן קריטי. והייתי מעוניין להעיף מהרשימה תוצאות מסויימות אחרי שבדקתי ומצאתי שהן לא רלוונטיות. לא רק לינקים ספציפים, גם אתרים עם מנוע סרטני שיוצרים על פי שיטה תוכן עם 0 תועלת. האם יש כלי חיפוש מתקדם במיוחד, בו יש הרחבת פונקציות מעבר למה שמנועי החיפוש מספקים? האם ידועים לכם שיטות שימושיות לנסח חיפוש, לצמצם חיפוש? בעצם כל מידע שימושי בנושא חיפוש באינטרנט שאתם רוצים לשתף שאולי יעזור למי שרוצה להרחיב את יכולות החיפוש. אני לא זוכר אי פעם דיון גדול בנושא, אולי הגיע הזמן ליצור אחד.

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by check,

שלום ברשותי ראוטר d-link dir-655, כרטיס רשת TP-Link TL-WN822N. החדר שלי מרוחק מהראוטר כ5.3 מטר דרך מסדרון עם הפרדה של 2 דלתות מעץ. הראוטר והמודם נמצאים מעל מקלט DVR ממתכת. אני מחובר מהוט\נטוויז'ן. ווידאתי בהגדרות של הראוטר שידור בתקן N בלבד, WPA2 ONLY וכו' ואני לא מצליח להגיע למאה מגה המוצהר שמקבלים בחיבור חוטי. אני מגיע במקרה הטוב ל60-70 ובמקרה הרע ל30 ומטה. מידי פעם אני מחליף בין הערוצים כי לאורך זמן המהירות צונחת. חשבתי לחבר לראוטר אנטנה מהסוג הזה למשל: http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=793413 . השאלה היא האם זה ישפר את המהירות בכלל? רציתי לדעת בנוסף אם זה הכרחי להתקין אנטנות כאלה על הקיר או שאפשר גם להניח בצד. אני קולט את הראוטר טוב יחסית באיזור ה80 אחוזים.…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. עד היום הייתי מחובר לחבילה של חצי ושילמתי לאינטרנט זהב "248 שקל "כמו פרייר וזה במשך שנים. התקשרתי עליהם ואמרתי שאני רוצה לעבור לספק אחר ולהתנתק מהם . הם אמרו לי שיש חבילה חדשה שיצאה רק אתמול חבילה לחצי שנה של 1.5 במחיר של 109 שקל לחודש ואחרי חצי שנה זה עולה ל209 שקל . אז אני ששלמתי עד היום במשך שנים 248 שקל על חבילה של חצי 248 שקל יקבל חבילה של 1.5 פי 3 יותר מהיר ובפחות מחצי מחיר נו מה אתם אומרים ?עכשיו יהיה לי אינטרנט טורבו. תנסו גם אתם את החבילה הזאת אולי אתם סתם משלמים יקר על חבילה של חצי .

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by eranmor,

אני בקרוב מאוד אתחבר לאינטרנט המהיר אחרי שעות רבות של שכנועים להורים שלי. עכשיו אני רוצה לשאול אתכם, האנשים שיש להם נסיון וידע, מה לדעתם כדאי? כבלים או ADSL? כשאני אומר כדאי אני מתכוון מבחינת מהירות גלישה והורדה, אמינות המודם/כרטיס רשת ודברים כאלה. ולאיזה חברה כדאי לי להתחבר? על איזה אתם ממליצים? החיבור יהיה למהירות 750KBPS. בבקשה תסבירו קצת על הבחירה שלכם תודה מראש ערן

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.