עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום לכולם, לאחרונה יש לי בעיה מוזרה עם ה-WIFI הביתי - טלפונים ניידים ולפטופים לא יכולים להתחבר אליו כל עוד מוגדרת בו סיסמה. משמע, כאשר בראוטר יש הגדרה לאבטחה של WPA-PSK, שהייתה תמיד, עם סיסמה, המכשירים הניידים פשוט לא מצליחים להתחבר. בלפטופ אני מקבל הודעה של: Windows was unable to connect, וסלולריים פשוט לא מצליחים להתחבר, ו"נתקעים" בשלב של קבלת IP. כשאני מבטל את האבטחה בראוטר ומעביר למצב פתוח - המכשירים הניידים מתחברים ללא בעיה. יש לכם רעיון מה לא בסדר ואיך אני יכול לפתור את הבעיה? תודה מראש

2. Started by cold fire,

יש לי שלושה מחשבים שניים שהם PC ואחד נייד יש לי מודם לADSL הבעיה שצריך לנתק את הכבל כל פעם כשרוצים להתחבר דרך מחשב שונה האם כדאי לקנות נתב או כרטיס רשת, כלומר מחשב אחד יהיה מחובר לרשת ודרכו השניים האחרים... תודה

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. האם ראוטר של סלקום דגם VV 2220 ABD תומך ביותר מ~15 מגה

4. רציתי לדעת האם קיים פורט TCP אשר פתוח תמיד. גם אם אני מאחורי ראוטר וללא הפניית פורטים. קחו לדוגמא את ICQ, הרי בשביל לקבל הודעות אני צריך להאזין לפורט מסוים, לא? אז איך זה שבכל מחשב ICQ יודע לקבל הודעות בלי קשר לצורת החיבור או להפניות פורטים?

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. יש לי בבית תשתית רשת בכל חדר שהולכת לארון התקשורת ומתחברת למתג (ג'יגה) ומשם כבל רץ לנקודה בסלון שאליה מתחבר הראוטר/מודם של בזק ADSL והכל עובד תקין מכל החדרים. כעת אני מעונין לחבר באחד החדרים שני מחשבים ומדפסת עם חיבור רשת לנקודה בקיר כדי לחברם לרשת הביתית וכמובן לצורך גלישה באינטרנט. יש ברשותי ראוטר מסוג Edimax BR - 6424n האם אוכל להשתמש בו כדי לחבר את שני המחשבים והמדפסת לרשת? ניסיתי לחבר את המחשבים לכניסות LAN ואז כבל מהWAN לקיר אך הרשת לא עובדת... מה עליי לעשות? תודה לעוזרים:-) חג שמח

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. היי לכולם, יש לי בעיה מעצבנת שבזק/בזק בינלאומי לא מצליחים לפתור או בכלל להכיר שיש בעיה ורציתי לבדוק עם משתמשים אחרים האם קרה גם לכם בעבר או מה המצב אצלכם כעת. יש לי חיבור 20 מגה VDSL במשך כמעט שנה כאשר במשך חצי שנה פחות או יותר מאז שעברתי לראוטר של VDSL DLINK 6740 הפינג להופ הראשון היה 7 MS. לפני כמה חודשים הפינג בהופ הראשון קפץ ל20-22 MS ומאחר שהספק והתשתית לא מצאו בעיה הם האשימו את הראוטר שהוא לא תקין. חשוב לי לציין שכאשר עלתה הבעיה לראשונה דיברתי עם בזק ולאחר כל מיני איפוסים למיניהם הפינג חזר לתקין לשבוע בערך אבל אז שוב עלה ולכן מצאתי עצמי בטיול לבזק סטור. החלפתי ראוטר אך הבעיה לא נפתרה ולאחרונה אני חווה בעיות של ניתוקים (משהו שעדיין בטיפול) כך שהיה אצלי טכנאי בשבוע ש…

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. שלום ברשותי מודם Motorola SB4200 בעל כניסה יצאת USB ורשת. נכון לעכישו אני משתמש ביציאת USB. ואני רוצה לחבר את המחשב השני בבבית שיגלוש דרך אותו מודם. האם אני יכול לכבר את המחשב ישר למודם (יציאת רשת)???? או שאני צריך לחבר ת'כבל רשת למחשב שעכשיו מחובר ולמודם ולבנות רשת? בתודה מראש עמיר שחר

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. שלום אנשים אחרי שעות של שיחות עם התמיכה שלא ממש עזרה ואמרה שאין פיתרון... אני ישמח להקשיב לעוד דעות. הבעיה : יש לי שתי מחשבים בבית אחד קוי ושני ווירלס אבל זה לא משנה.. למחשב אחד פתחו לי פורטים בצורת DMZ והכל תקין למחשב השני פתחו לי ידנית אבל זה לא עובד וכן עשיתי אפילו אייפי סטטי אבל זה עדיין לא עובד . אחרי שדיברתי איתם שעות הם אומרים לי שאצלם זה מראה הכל בסדר ואין שום תקלה ואין פיתרון. שכחתי להוסיף בהתחלה זה עבד! והכל היה בסדר. אבל אצלי זה לא עובד . ניסיתי להחליף בין האייפי כאילו שלמחשב הזה יהיה DMZ והכל עובד אבל הידני גם במחשב השני לא זז ... ישירות עם המודם זה גם עובד. אני לא יודע מה לעשות עכשיו ? יש פיתרון אחר או שצריך להתקשר לשירות לקוחות ולהגיד התמיכה לא מועילה אני רו…

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by Haflo,

האם מישהו מכיר תוכנה טובה לניטור הרשת? תוכנה שמסוגלת לומר איזה sessions פתוחים ומול איזה כתובות IP?

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by DinDani,

קודם לכן השאלה נעלה בתהום הנשייה בשל נושאים חשובים יותר, אבל אשמח לדעת: HOTBOX - מעוניין לבצע הפניית פורטים של פורט 3389 לכתובת IP פנימית של מחשב ספציפי, כך שחיבור מרחוק לכתובת ה IP החיצונית של הבית (או לכתובת No-IP), תאפשר להתחבר ב RDP למחשב, בראוטר הקודם פשוט כתבתי את ה IP הפנימי של המחשב הספציפי, את הפורט וזה הכל, אבל בממשק הנוכחי אני צריך להזין כתובת פנימית וגם כתובת חיצונית (ניסיתי את כתובת הנתב ואת כתובת ה IP האמיתית), והנ"ל לא עובד, אשמח להנחיות.

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. אהלן ראיתי היום את הראוטר הזה http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1867&CatCode=581 של לינקסיס וכצאת הופתעתי לראות את המחיר 340 ש"ח. יש לי ראוטר +/- כזה בחו"ל עלה 60$ בסביבות מרץ 2006. השאלה שלי מה הסיבה שמוכרים עוד את הראוטר הזה. הבנתי שיש מן קושחה כזאת מבוססת לינוקס שנקראת DDWRT שיש בה כל מיני אופציות שאין בקושחה הרגילה זה לא כצאת מוזר שיש נתבים עם תקן N שאולי אפילו הקליטה שלהם טובה יותר והם זולים יותר ? ??? ליתר דיוק הדגם של הנתב שלי WRT54G. ושאלה נוספת. האם הUplode המקסימלי בארץ הוא 1024Kbps למשתמש הביתי?. נידמה לי ששמעתי שמוכרים חבילות 100Mbps (הורדה) עם 1Mbps (העלאה). תודה לעונים.

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. שלום לכולם, חג שמח שתי שאלות בנוגע לראוטר הזה 1. האם ניתן להגדיר בו תיעדוף למחשב / חיבור מסויים ? ? (לצורך העיניין WIFI או lan1 או lan2 וכד' ) 2. כיצד אני יכול לבצע הגבלה לחיבור ?? (להגביל את אחד /שניים מהחיבורים למהירות UP/DL מקסימלים שאני מגדיר ) המצב הנתון שלעיתים מחשב אחד צורך את כל רוחב הפס ובמחשב השני לא ניתן לגלוש כמעט תודה מראש

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. שלום יש לי בבית 3 מחשבים מחוברים לרשת (טרופלוגיה BUS-כבל COAX) עכשיו יש לי שתי בעיות שמעצבנות אותי מאוד ואני מקווה שתוכלו לעזור לי כל המחשבים עובדים עם מערכת הפעלה WINDOWS XP הבעיות הם אך ורק במחשבים שאצלם לא מחובר ADSL הבעיות 1.בICQ אני מצליח לשלוח קבצים אבל לקבל קבצים אני לא מצליח (מגיעה לי הודעה INCOMING FILE TRANSFER אבל שאני לוחץ SAVE מופיע הודעה LISTING שזה יכול להיות ככה שעה) 2.בדואר האלקטרוני אני מצליח לקבל דואר אבל לא מצליח לשלוח דואר (גם שמה הוא מראה לי כאילו הוא שולח וגם זה יכול להיות ככה שעה) אין לי מושג מה לעשות אני מקווה שמישהו מפה יודע איך פותרים את זה

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by יואב שניר,

מה לא הגיוני בתמונה הבאה ?

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by black colt,

אוקי יש לי בעיה עם התוכנה הזאת נראה אם אתם יכולים לעזור לי התוכנה הזו מורידה לי ממש לאט ואני מדבר על לאט ברמות חברים שלי אומרים לי שהם מורידים 50 KB וכאלה ואני מוריד על 2-3 האם זאת מהירות הורדה נורמלית? ומה אני יכול לעשות כדי שהתוכנה תוריד יותר מהר תודה מראש עידן

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by elio,

OK, זה הסיפור. אני מחובר ב ADSL 0.5 לישראסרב. יש לי רשת ביתית עם HUB של 10 Mbits יש לי מודים אלקטל (השחור) מגירסה: KHDSAA.132 הפכתי אותו ל Pro לפי המדריכים, וזה אכן עובד ( בגדול) הבעיות ( יש 2 סוגים שחוזרים על עצמן) 1) - פחות שכיח - המודם יוצא מסנכרון ( הנורית השניה מימין מתחילה להבהב ...) 2) הכי שכיח - אחרי פרק זמן של עבודה - המודם עדיין מסונכרן, ונראה כאילו הוא "מחובר", אבל נתונים לא זורמים ממנו , כלומר אני עושה פינג, ומקבל טיימאאוט. מה שפותר את זה זה אחד משניים - אני עושה טלנט למודם ומשחק קצת בפקודות שם - למשל ip ping ופתאום החיבור מתאושש ... או שאני עושה system reboot , המודם מתחבר מחדש , והכל עובד. הבעיה שזה קורה כל כמה שעות וזה ממש מעצבן, כי אני לא יכול לתת למחשב…

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. היי, ההורים הולכים להתחבר בשעה טובה לסיבים של סלקום (תשתית בזק, אז אולי בעתיד יעברו לפרטנר\בזק) החיבור יהיה 1000\100. כרגע הם עם תשתית של הוט עם הוטבוקס ישן ו-TENDA NOVA MW3. חשבתי לקנות להם Xiaomi AX3200\Redmi AX6S (ראיתי שהרבה אנשים אומרים שעדיף את הסיני, האם זה נכון? כי הממשק WEB באנגלית נראה לי עדיף מצד שני שמעתי דברים סותרים לגבי הביצועים. חלק אומרים שהסיני יותר טוב וחלק אומרים שזו אותה החומרה בדיוק). מה שכן ראיתי זה שאפשר להתקין OPENWRT על ה- Redmi AX6S ולא על ה- AX3200 נכון לעכשיו. השאלה האם יהיה אפשרות לעשות MESH עם OPENWRT? גם יש מקומות שקראתי שמשום מה להתקין את זה מוריד את הביצועים. לא יודע אם זה נכון. בכל אופן הבית הוא בי…

18. Started by Xilver,

לפני כן הייתי מקושר לראוטר אלחוטית, כך שלא היה צורך בכרטיס רשת. עכשיו, הראוטר מחובר אליי ישירות והמחשב השני מחובר אלחוטית. האינטרנט במחשב השני עובד מצויין אבל במחשב שלי (שמחובר ישירות לראוטר) לא מצליח לזהות את הראוטר. הראוטר מחובר, ואני כמעט בטוח שיש לי כרטיס רשת מובנה כי הלוח אם שלי הוא M2N-E והראוטר מתחבר לשקע שנמצא לצד כל השקעים של הUSB. הבעיה כנראה היא שאני צריך להתקין דרייברים של הכרטיס רשת, אבל אין דרייברים כאלו עם הדיסק של הלוח אם...

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. האם חברי הפורום יכולים לעזור לי? המחשב השולחני מופעל ע"י חלונות 7. המחשב הנייד מופעל ע"י חלונות 8 את שניהם חיברתי בכבל מוצלב. מאתר התקלות, בשני המחשבים, מציג הודעת שגיאה: Local Area Connection" Doesn't Have A Valid IP Configuration" המחשב השולחני מחובר לאינטרנט באמצעות כרטיס תקשורת אלחוטי, ללא בעיות.

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. היי חברים, שאלה כזו, יש לי חבר שניזוק לו הדיסק הקשיח וכשהוא מפעיל את התוכנת דואר (OUTLOOK EXPRESS) נעלמו לו מיילים של כמה שנים טובות מהעבר. האם יש דרך לשחזר אותם ישירות מהג'ימייל - שם הם נמצאים? או ש...האם יש דרך למחוק את כל הDBXים ולהוריד שוב את כל המיילים מג'ימייל לחשבון חדש לגמרי? תודה מראש לעוזרים

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. שלום יש לנו חיבור ADSL בבית, וצריכים חיבור למחשב בשטח, שנמצא במרחק של כק"מ. יש קו אווירי, איזור פתוח. אשמח לשמוע רעיונות

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by card,

שלום כל משתמש אינטרנט שהוא טכני, יודע להגיד שהדפדפן יכול להתחבר בצורה מוצפנת - SSL (או בגרסאתו החדשה - TLS) לאתרים שעדיף שהתקשורת מולם תהיה מוצפנת. אנחנו מזהים התחברות כזו לפי התחילית https במקום http. העניין הוא כזה: התקשורת ב-SSL מוצפנת, אבל ממה שידוע לי, כשמצפינים משהו, צריך להצפין אותו עם Key כלשהו, או במילים פשוטות - סיסמה כלשהי. והרי כשאנחנו גולשים למגוון אתרים שעובדים ב-SSL, הם לא מגדירים מול הדפדפן שלנו את סיסמאת ההצפנה.. אז אני תוהה לעצמי, האם זה אומר בעצם שההצפנה של כל המשתמשים, כשהם משתמשים בדפדפן שלהם עם SSL, נעשית עם אותו Key לכולם? אם כן, זה אומר שהתקשורת אולי מוצפנת, אבל ניתן ממש בקלות לפענח אותה.... בניגוד למצב שלכל אחד היה Encryption Key אחר, ואז לא היה מ…

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by night-fire,

שלום, אחותי הקטנה הרסה לי תעכבר בכך שזרקה אותו על הרצפה ועכשיו אני משתמש באופטי חרא של מיקרוסופט.. אנחנו משותפים ברשת ורציתי לדעת אם יש אפשרות לעשות מאין "פריצה" קטנה כדי להבהיל אותה (להזיז תעכבר או משהו..) אני מקווה שתעזרו לי ולא תנעלו את זה כי בסך הכל אני לא הולך לפרוץ לאנשים למחשב אלה רק לאחותי שאיתי ברשת ואני לא יכול לעשות את זה לכל מי שאני רוצה... בבקשה בבקשה תעזרו לי מתחנןןןןןןןןןןןןןןןן!!!!! תודה רבה מראש!!!

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by elad_rabi,

מי שיפתור לי את הבעיה מלך! הבעיה היא: יש לי נתב של Cisco ויש לי נייד... לנייד אין יציאת Serial 9 פינים. כדי לקנפג את הנתב בדרך קצת מסובכת (אך המומלצת ביותר) היא דרך יציאת הConsole בנתב שיוצא ממנו כבל שבצד אחד יש ראש RJ 45 (שנכנס ליציאת הConsole בנתב) ובצד השני ראש Serial נקבה (שאמור להתחבר למחשב). וכמו שאמרתי אין לי בנייד יציאה כזו. השאלה שלי היא, אם אני קונה מתאם בין Serial זכר לUSB זה יעבוד לי? אני מתכוון בHyperTerminal כי שם בהתחלת הגדרות יש לי רק יציאת com (הSerial) או IP, IP לא בא בחשבון... יש תוכנה מקבילה לHyperTerminal? שאני גם יכול להשתמש בא דרך הUSB? בתודה, אלעד

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. שלום אני סטודנט ומתגורר במעונות בירושלים, אני גולש כעת על תשתית בזק 5 MB ומשלם 60 ש"ח בחודש וספק בב"ל עליו אני משלם 15 ש"ח לחודש (מבצע סטודנטים עאלק). בבזק הציעו לי תשתית 20 מגה באותו המחיר, אבל כששאלתי על 100 מגה נאמר לי שזה יעלה משהו כמו 200 שקל. כמו כן נאמר לי שעליי לשדרג את המודם שלי למודם VDSL. 1) האם מישהו הצליח להשיג תשתית בזק 100MB במחיר שפוי ? 2) האם אפשר להשיג תשתית הוט 100MB במחיר שפוי ? 3) האם כדאי לרכוש מודם VDSL שלא מבזק (באינטרנט מחו"ל או מהארץ) ? 4) האם המודם הנ"ל עובד גם עם התשתית של הוט ? 5) כמה לדעתכם אצטרך לשלם לבב"ל עבור 20MB/100MB כעת ? האם הם יותר איכותיים מהמבצע של 20 ש"ח של הוט ? תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.