עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. היי מצטער על זה שיש הרבה לקרוא , אבל אני מרגיש שאם לא אסביר הכל לא אוכל לקבל תשובה טובה. אני כרגע נמצא בספקית 012 בחבילה שנקראת גיימר במהירות 5 מגה - הכל עובד מצויין כמו שצריך, אבל הרוחב פס מתחיל להעיק.. פשוט לא מספיק 650K/sec ... אני צריך למשוך לפעמים קבצים כבדים כמו דיסקים של מכונות ווירטאוליות לצורכי עבודה ( בערך 20-80 גיגה , תלוי במכונה ) כדי להצליח להוריד את הקבצים בצורה יעילה רציתי לעבור לחבילה של 10 מגה, כשניסיתי לשדרג ל-10 התברר לי שביטלו לי את החבילת גיימר והעבירו אותי לחבילה רגילה שלא מספקת את הצרכים שלי. ( למרות שבמכירות הבטיחו לי שזה יעבוד אפילו יותר טוב ). לצערי ביטלתי את העסקה של ה -10 ונאלצתי להתקע על 5MBIT בשביל לקבל חיבור שניתן לעבוד איתו. ולא הצלחת…

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. אני מנסה להתחבר מנוטבוק(אסוס עם ווינ 7) לסימנס בזק המקומי שלי, ומקבל ב80% מהזמן "אין אפשרות להתחבר" הודעה. בדו'ח איבחון שגיאות מצויין שם שהרשת נסתרת ואין אפשרות להתחבר, מה שלא הגיוני כי שם הרשת מופיע במשבצת הWIFI, הראוטר מוגדר כפתוח לכל(WAP וWEP לא עובדים מה שלא ניסיתי) והרשת גלויה אני גולש מהאייפון בשניות ומזהה אותה, הווינ 7 מתעקש שהיא נסתרת ונותן תשובה סתומה ,"אין אפשרות להתחבר אל הרשת המוסתרת SIEMENS -XXX " יש לציין שלפעמים הוא כן מתחבר אוטו' בלי בעייה ואף משתף קבוצה ביתית כולל העברות קבצים ענקיים במהירות, הפיירוואל מוגדר כפתוח, המתאם רשת נותן חיווי תקין במנהל התקנים. בהגדרות צריכת החשמל הורדתי את האופציה לשינה למתאם האלחוטי. כבר שבוע שאני שובר את הראש עם זה..מה אני מפ…

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. Started by alex188,

שלום, לאחרונה (רק בימים האחרונים) אני חווה ניתוקים מהאינטרנט במהלך הלילה. הבעיה בדר"כ כלל מסתדרת בבוקר כאשר אני מכבה ומדליק את המודם מחדש. התשתית של בזק והספק 012. כרגע מה שעשיתי כצעד לניסיון לפתור את הבעיה הוא לכבות את האפשרות "אפשר למחשב לכבות התקן זה כדי לחסוך בצריכת החשמל" שנמצא ב"ניהול צריכת חשמל" בכרטיס רשת במנהלי ההתקנים - אני אבדוק אם המצב השתנה גם הלילה ובמשך היום. אגב, אני מחובר דרך ראטור אלחוטי של TP-LINK TL-WR841N שאליו מחובר גם מחשב נייד וסטרימר דרך רשת חוטית. אם כי לא נראה לי שמדובר בראוטר (או שכן אני לא מבין בזה) או באחד ההתקנים, שכן הבעיה היא תופעה חדשה והופיעה רק בימים האחרונים. אני בספק שבפנייה לבזק / 012 תעזור במשהו. המודם שלי הוא מדגם ROTAL-RTA1320A -…

• 0 תגובות
    • 817 צפיות
  4. הנייד מחובר ברשת ביתית כמו שהמחשב הנייח רואה את כל הקבצים - מה ימנע ממישהו אחר שאני גולש בנתב שלו לראות גם את הקבצים ? תודה.

• 4 תגובות
    • 828 צפיות
  5. יום אחד עברתי על פוסט שאומר שאנשים רוצים לעשות עצומה בשביל שיעלו לנו את המהירות העלאה למשתמש פרטי. אני לא נהנה מהמהירות העלאה שיש למשתמש פרטי, אז החלטתי לנסות משהו. גיששתי באתר של בזק והגעתי לכאן: http://www.bezeq.co.il/Pages/contactmanager.aspx באתר הנ"ל ניתן לרשום מכתב להנהלת בזק. שלחתי מכתב לדובר בזק, מנכל בזק, שיווק, מחלקת הנדסה-רשת וללקוחות פרטיים, שבו רשמתי (תמצית) שאני מאוד לא מרוצה ממהירות השליחה שהם מציעים למרות שבלי שום בעיה הם יכולים לספק מהירות העלאה גבוהה יותר בתשתית VDSL. (במיוחד אחרי שראיתי שאני בוודאות מקבל גם 5 מגה העלאה- בסוף רשום) למחרת בבוקר קיבלתי טלפון מבזק שרצתה לברר שאולי אני לא מקבל את המהירות העלאה שאני אמור לקבל, הסברתי לה שאני מקבל את מה …

• 6 תגובות
    • 2.3k צפיות
  6. Started by XTZ-Mike,

שלום לכולם, יש ברשותי את הנתב הנ"ל ואני מבסוט ממנו מאוד אך ישנה סוגייה אחת שקצת מציקה לי. הראוטר מחובר קווית למחשב נייח ואלחוטית למחשב נייד HP DV6 3050EJ שתומך בתקן N (שבב Broadcom 4313 אאל"ט) אך אם זאת אני מקבל בשורת הSPEED בסטאטוס של החיבור קצב שנע בין 19-65 Mbps כשברוב הזמן זה נע בין 52-65 Mbps. מבחינת מהירות גלישה והורדה במחשב הנייח (שמחובר קווית) - אין שום בעיה בכלל. לראוטר עצמו גם מחובר כונן נייד כשקצב ההעתקה אליו מאוד נמוך (1-3 Mbps) באופן מוזר , צפייה בסרטי HD 720P בנייד עוברת בצורה חלקה ללא תקיעות. עברתי על הביקורת של NetCheif על הראוטר ולא הצלחתי להבין מה אני לא עושה נכון. אשמח לעזרתכם בהגדרת הראוטר בצורה נכונה/הגדרות של כרטיס הרשת האלחוטי במחשב הנייד. עריכה: שכ…

• 17 תגובות
    • 3.8k צפיות
  7. Started by choochoo,

הי, אני רוצה לקנות את המוצר שמבוסס על Realtek RTL8188CU .... אני רואה שהו תומך בתקן N אבל לא בטוח שתומך ב- B/G ... האם למישהו יש נסיון (הינה הלינק למוצר http://www.dealextreme.com/p/ultra-mini-nano-usb-2-0-802-11n-150mbps-wifi-wlan-wireless-network-adapter-48166) תודה

• 4 תגובות
    • 882 צפיות
  8. Started by Tomerb1,

שלום לכולם כרגע יש לי את הראוטר: Linksys WRT54GL, שממוקם בממד. התוצאה היא שאין כמעט קליטה, אבל מצד שני אי אפשר להעביר אותו מכאן, מכיוון שכאן מרוכזת כל התקשורת של הבית. יש לי נקודת רשת שמחוברת מהסלון לממד. חשבתי לקנות עוד ראוטר: Edimax Mimo nMax BR-6524n 802.11n(מישהו מכיר? חוות דעת?) ולחבר את שניהם בכבל, ככה שהedimax יהיה בסלון ויתחבר ויקבל אינטרנט דרך הlinksys. השאלה היא מה צריך להגדיר? הבנתי שאני יכול לתת להם את אותו ה defult getway, ולבטל באדימקס את כל השרתי dhcp וכד'... ואז ככה בעצם כל התקן שיתחבר לאדימקס יגיע ישירות לlinksys. האם הרעיון הזה ישים? (לפני שאני הולך לקנות עוד ראוטר). האם יש הצעות? הסברים? אשמח לעזרה!

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by binyamins,

יש לי נתב אלחוטי מחובר אליו מחשב שולחני עם WIN XP מחובר אליו אלחוטי נייד עם WIN 7 אני יכול להעביר קבצים מאחד לשני ? אני עושה את זה עם DISK ON KEY וזה לא נוח כי כל הזמן יש לי להעביר קבצים מאחד לשני. תודה רבה.

• 5 תגובות
    • 884 צפיות
  10. הבנתי שבשביל שהמחשב נייח יקבל רשת מהראוטר הוא חייב כרטיס רשת. איך בדיוק הדבר הזה מתחבר? מסובך לחבר אותו? והאם גם שהמחשב דולק ולא משתמשים בו הוא לוקח לי רוחב פס מהאינטרנט? אה והדבר הכי חשוב, איזה דגם מומלץ לקנות אין לי שמץ של מושג, יש איזה משו טוב מאייבורי או ksp ? פשוט הם קרובים לי לבית. יש לי ראוטר תקן n אבל המחשב נייח הוא של אחותי והיא צריכה גלישה בסיסית לא הורדות וכאלה, המרחק שלה מהראוטר הוא 4-5 מטר, והראוטר הוא מצויין של tplink1043nd .

• 7 תגובות
    • 740 צפיות
  11. Started by Rinus,

היי, יש לי שתי שאלות הקשורות לראוטר הזה: 1. יש לי בעיה בראוטר הזה: EDIMAX BR6204WG, שאף אחד לא מצליח לפתור אולי אתם תצליחו... (מקווה ^^) הבעיה: אני עושה איזה שינוי נגיד פותח פורט אז אני עושה APPLY אז אני צריך לחכות 30 שניות ואז אפשר ללחוץ על OK והוא אמור לחזור לפעול כרגיל...אז לא משנה אם אני ישר לוחץ או מחכה 2 דקות ואז לוחץ על OK הראוטר פשוט לא מגיב ואין אינטרנט... תמיד זה ככה: מגדירים/משנים משהו מסוים בראוטר הזה מחכים 30 שניות לוחצים OK ועדין הראוטר לא מגיב ואין אינטרנט... ניסיתי את כפתור הריסט... ועדין אותה בעיה... מה לעשות? 2. איך אני בודק את הגירסה הנוכחית של הראוטר שלי? תודה.

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. Started by Ovid,

שלום, כבר יומיים שיש לי איזה בעיה מעצבנת עם האינטרנט, אחרי כל כמה זמן הוא מתנתק, אבל המודם נראה תקין - מראה 4 נוריות כמו שצריך, אבל להתחבר אני לא מצליח, לפעמים הוא מראה שגיאה 868 , לפעמים סתם תקוע ... אחרי זה לאחר כמה זמן (בערך 5-10) הוא שוב נותן לי להתחבר. עד הפעם הבאה שהוא מתנתק ככה.. התקשרתי לנטויז'ן אמרו לי זה לא בעיה שלהם שאני אתקשר להוט. עדיין לא התקשרתי להוט אבל. רציתי לבדוק את הכרטיס רשת שלי, האם זה אפשרי? דרך תוכנה או דרך CMD איכשהו? תודה.

• 3 תגובות
    • 2.2k צפיות
  13. Started by [ViT],

קראתי בויקיפדיה: http://en.wikipedia.org/wiki/Network_interface_controller כמובן שזה ברור שהוא משמש למזהה יעודי של רכיב תקשורת, אבל אני עדיין לא ממש מבין, לפי מה שאני מבין כרטיסים, זה מן חומרה שיש בה "מעבד" יעודי לביצוע פעולה מסוימת, כי הפעולה הזאת הייתה מעמיסה מאוד על המעבד, איזה פעולה בדיוק הוא מבצע? כרטיס הרשת עוטף התעבורה בפרוטוקול רמה 2? אם כן זה הרי פעולה מאוד פרימיטיבית, למה צריך כרטיס בשבילה? תודה

• 7 תגובות
    • 5.1k צפיות
  14. Started by ravenclock,

ישנה דרך לבדוק כמה תעבורה חודשית אני צורך? אני בבז"ל. זה רשום בחשבונית או משהו?

• 4 תגובות
    • 886 צפיות
  15. שבת שלום. לאחר איפוס הראוטר שעשיתי אתמול הפלאפון לא מצליח לקבל גישה לאינטרנט. מדובר בראוטר WRT54GL. עברתי כבר על כל ההגדרות שלו ואני לא רואה שהמכשיר חסום.. ניסיתי להכניס את כתובת הMAC שלו לרשימת המותרות אבל אז הוא גם לא מצליח להתחבר. יש לציין שתחת הלשונית Status,Local Network ו DHCP Clients table המכשיר מוצג כמחובר. קיים פתרון כלשהו?

• 6 תגובות
    • 2.7k צפיות
  16. אני זקוק למתאם אלחוטי, שלא יתקע בהורדות ובעיקר במשחקי רשת (MultiPlayer) שיהיה PCI שתומך בתקן N קניתי כבר פעמיים USB והתאכזבתי משניהם אחד אני מדליק את המחשב לא קולט אותו מנתק מחבר 10 פעמים עד שעובד אבל שעובד עבד יציב יחסית. השני מחובר למחשב ועובד בכל הדלקה אבל יכול פתאום להתנתק לחצי דקה וזה כל פעם דופק לי את המחשק רשת/מולטי פלייר. התקציב: שלי 150 ש"ח אבל נראה לי שלא צריך את כל זה דגם הראוטר שלי: D-Link DIR-615 המחרחק מהראוטר: 6-7 מטרים לא יותר דרך קירות. 12 מטרים לא דרך קירות. המחשב לא יהיה בממ"ד וגם לא הראוטר הוא נייח הדרך שאני רוצה לחבר את הכרטיס: אחרי הרבה ניסיונות לא טובים עם USB אז אני רוצה רק PCI מה הציפיות שלך מהכרטיס: שיקלוט על 90%+ בדרך כלל כי יש לי כרטי…

• 7 תגובות
    • 2.1k צפיות
  17. לפני כשנה או יותר רכשתי ראוטר של חברת אדימקס הוענה לדגם 6524N. כבר בהתחלה הוא עשה קצת בעיות, אבל כעבור חצי שנה זה הגיע לשיא, כל שעה צריך לאתחל אותו. היום אני לא יכול לגלוש באינטרנט מבלי לנתק את הראוטר מהחשמל ולהחזירו. הבעיה מתחילה בכך שאתרי האינטרנט מפסיקים להראות את התמונות, אחרי כדקה בערך האתר עצמו בכלל לא יעבוד. כעבור 10 דקות בערך תוכנות המסרים המיידים יתנתקו או לא ישלחו הודעות, וכעבור כחצי שעה בערך הורדות יתנתקו, משחקי רשת יתנתקו ובעצם האינטרנט יפסיק לעבוד. הבעיה נפתרת אם מנתקים את הראוטר מהחשמל ומחזירים, אך חוזרת כעבור שעה. אני מקווה שתסכימו איתי שאי אפשר לעבוד ככה, הבעיה קוראת בשלושה מחשבים שונים בו זמנית ובסוגים שונים של דפדפנים. יש לציין שהמחשב שאליו מחובר הרואטר …

18. שלום, אני רק רוצה לידע את אנשי הפורום, היות שלא מצאתי אזכור לזה בשום מקום: אם אתם מחוברים לאינטרנט דרך תשתית הוט, ויש לכם טלפון קוי ע"ג האינטרנט (למשל של 012 או בזק בינ"ל, אבל לא של הוט), הטלפון לא יעבוד אם ספק האינטרנט הוא אקספון (עדכון: דווקא יכול לעבוד, ראו למטה). לי ספציפית היה טלפון של 012. הסיבה עד כמה שהצלחתי להבין היא אי-תאימות ברמת ה-L2TP בין מתאם הטלפון (הקופסא שמתחברת למודם) לבין השרתים של אקספון. באקספון מודעים לבעיה, נכון לעכשיו אין פתרון. לדברי אקספון לא צריכה להיות בעיה עם טלפון של הוט. לצערי גיליתי את זה רק אחרי המעבר לאקספון. לזכות אקספון ייאמר שמסלול ה-2.5 מגה שלהם ללא התחייבות זול יותר מהמסלול *עם התחייבות* של רוב המתחרות (לפי המחירים המפורסמים, לא מדבר…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by kokimoki,

שלום , יש לי שכן עם רשת סגורה. שלא כל כך מבין במחשבים . שאלתי אותו אם אני יכול לגלוש איתו והוא אמר שמבחינתו אין בעיה והוא נתן לי את הסיסמא לרשת מסוג Wep . הבעיה שהרשת לא נקלטת בכל הבית , בגלל זה אני צריך Repeater או Router שתומך בap אלחוטי . רציתי לדעת במידה ואני קונה Ap אלחוטי ומזהה את הרשת שלו ומכניס את הwep שלו הכל עובד בסדר ? או שצריך גם להגדיר משהו בראוטר שלו , למה לא נעים לי לבקש ממנו וגם אין לי את הסיסמא לראוטר שלו. והאם זה כל כך יעיל וטוב כמו שזה נשמע ? תודה

• 1 תגובה
    • 889 צפיות
  20. Started by dinozaur1,

היי יש לי ראוטר של טיפילינק מסוג tl-wr841n אני מעוניין לשים סיסמא על מנת שלא כל אחד יוכל להיכנס ולגלוש על חשבוני. אשמח לדעת איך עושים זאת. תודה!

• 1 תגובה
    • 8.6k צפיות
  21. מחשבים שמחוברים לswitch, יכולים לתקשר אחד עם השני? (במקרה שלי ES-3205p)

• 1 תגובה
    • 631 צפיות
  22. במלון בו שהיתי עוצמת סיגנל ה- wifi היתה חלשה. ברשותי ipad והגלישה היתה איטית ומעצבנת. האם יש אביזר עצמאי הקולט ומגביר את ה - wifi כך שאוכל לגלוש דרכו. תודה אריה

• 0 תגובות
    • 790 צפיות
  23. Started by coloreye,

היי לכולם וחג שמח! לפני מספר ימים שדרגתי את הקשוחה של הנתב / ראוטר ופתאום לא הצלחתי לגלוש באייפון לאחר הרצה של חיפוש בגוגל התברר לי שהקשוחה החדשה עושה בעיות חיבור עם האייפון שאני מנסה להעלות את הקובץ הישן של הקשוחה לנתב - הוא בעצם לא מעדכן ומשאיר את העדכון הכי חדש שביצעתי לפני יומיים רציתי לדעת האם יש לי אפשרות להיכנס קבצים של הנתב, זאת אומרת איפה שהקבצים האלה יושבים. ואז משם אולי אני אמחוק את הקובץ החדש ויעלה את הישן. אשמח לעזרה, חג שמח!

• 0 תגובות
    • 645 צפיות
  24. Started by [ViT],

כשאני שולח בקשת HTTP המחשב שלי, אז הכתובת היעד במסגרת ה- Ethernet יהיה רשום ה-MAC של הראוטר, ואז אחרי שהראוטר יקבל את זה הוא יערוך את זה ויכניס לשם את ה-MAC של הראוטר הבא בתור? ומה קורה אחר-כך כשמגיעים לראוטר אחרון, והמחשב נמצא נגיד באיזה LAN, אצל הראוטר יהיה מקונפג לאיזה מחשב לגשת לפי ה-IP הפנימי שלו? תודה רבה

25. Started by Guarding angel,

הי נכון להיום יש לי מודם Siemens C2-010 מחובר לראוטר Netgear WGR614 v9 (מעודכן) שניהם נחים בכיף על פלטת קירור של לפטופ. המודם מתחמם מאוד למרות פלטת הקירור והראוטר מתאפס מעצמו מדי כמה שבועות. הגיע הזמן להחליף,רק שאינני בטוח מה הקומבינציה הכדאית : לקחת מבזק מודם D-Link 2500U ולרכוש נתב כגון : TP-Link TLWR841N TP-Link TLWR941ND Tenda W306R או לקחת מודם נתב 2760U-E1\Netgear DGN2200 במבצע עובדי בזק. הדירה אינה גדולה משתף 3 מחשבים ברשת,אך יש ירידה חדה בקליטה. חשבתי לקחת את ה-Netgear,לתקן אותו ולהפוך אותו ל-AP ולזרוק אותו איפשהו בדירה. עזרתכם נדרשת. שאלה נוספת : האם 5MB תשתית וספקית זה "מספיק"? יש האטה משו כאשר אני מחבר ממיר כבלים-רשת והתמונה נתקעת. אשמח

דיונים חדשים בפורומים