עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. הדרך הפשוטה ביותר היא שינוי SUBNET לנגיד 255.255.254.0 כדי להכפיל כמות למשל, השאלה שלי היא האם יש דרך טובה יותר\אחרת לביצוע הגדלת נפח הכתובות הפנימיות, הבנתי שיש דרך לשירשור ראוטרים (בהנחה ויש לי שניים) האם יש יתרון כלשהו בשיטה הזאת ? ואיך היא תעבוד ? הרשת כולל חיבור חיצוני וכפול לאינטרנט (WANX2).

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by roey1,

שלום, יש לי רשת ביתית חוטית ואל חוטית כאשר יש לי גם דייר שגולש עליה אלחוטית. יש לי המון תיקיות וכוננים משותפים ברשת ואני רוצה למדר זאת. הבעיה היא שבהרשאות של תיקייה יש אפשרות לשחק עם ההרשאות רק למשתמשים במחשב המקומי או את האפשרות של EVERYONE. איך אני פותר זאת? דבר שני ואולי קשור, איפה שכתוב שם מחשב יש עוד 2 אפשרויות של קבוצת עבודה ותחום. מה ההבדל בין ה-2?

• 11 תגובות
    • 3.2k צפיות
  3. Started by ag43,

קיבלתי מחבר מודם סלולרי פנימי של HP מדגם UN2420. המודם הנ"ל הוא בעצם כרטיס GOBI2000 לכל דבר שנעול למחשבי HP. האם יש דרך לפרוץ את הכרטיס הנ"ל לעבודה על מחשבי DELL (שגם הם תומכים בGOBI, פשוט לא בכרטיס הנעול של HP)?

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by dovik,

לפני שאני מתקשר לספק,אנסה להסתדר לבד.. בזמן האחרון כל פעם יש בעיה עם הפעלת FLASH ADOBE PLAYER. חוץ מזה,יש בעיה במשחקי און-ליין. הנה עכשיו עשיתי הורדה של תוכניות והורדתי את הנגן ההוא והתקנתי מחדש (הפלאגין,של ה-FF) ושוב הוא נופל. לא יוטיוב,לא רדיו-כלום :'( אני חושב שגם בדפדפן אחר זה לא יעבוד.. מה עושים?

• 4 תגובות
    • 919 צפיות
  5. Started by omerha,

היי, אני מעוניין בראוטר, תשתית בזק (אך רצוי שיידע לעבוד עם הכבלים) שיהיה יציב מבחינת ניתוקים וכאלה. והכי חשוב Wireless N 300Mbs שיכול לעמוד בעומס של 100% עבור סטרימינג זה הכי חשוב לי... כבר החלפתי 2 ראוטרים שאחד מהם הוא ה TP-link 1043ND שסבל מהתחממות יתר ותקיעות. בעבר היה לי Linksys WRT54GL שחוץ מזה שהוא G הוא היה מושלם. לכן אני פוזל ל Linksys ומתלבט עם לקנות את ה E1000 או את ה WRT160NL (ולהתקין עליו DD-WRT) כמובן שאני לא סגור על זה ולכן אני מעוניין בעוד המלצות או חיזוקים. כמו כן אני שוקל לקנות את ה D-Link DIR615 ולהתקין עליו DD-WRT השאלה שלי כמה טוב הוא יהיה בסטרימינג תודה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. בוקר טוב, אז ככה.. לאחרונה קיבלתי מיני לפטופ קטנטן כזה של Hasee. יש עליו כרטיס אלחותי מסוג Realtek RTL8187 Wireless 802.11g 54Mbps USB 2.0 Network Adapter כעיקרון הוא פנימי.. לא ברור לי למה רשום USB2.0 אבל שיהיה.. בכל מקרה, הוא מזהה את החיבור של השכנים אבל לא את שלי.. בשום מקום - גם כשאני מציב אותו ראש בראש מול הראוטר.. יש לי ראוטר של EDIMAX, לא סגור על הדגם אבל הנה תמונה הוא פועל על 2.4Ghz (B+G) sכל מכשיר אחר בבית קולט בלי בעיה את החיבור האלחוטי.. רק המחשב הזה לא.. אני יודע שזה מחשב קטן ומסריח אבל עדיין אני לא מצליח להבין מה הבעיה פה.. ניסיתי להסיר ולהתקין מחדש את ההתקן.. אותה תוצאה. מה יכול לגרום לזה?

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. שלום, ניסיתי להיעזר בכמה מדריכים באינטרנט ולחפש כאן בפורום אבל לא הצלחתי. אני מנסה לחבר את ה-LINKSYS בצורה אלחוטית לרשת המקומית שלי כדי שישמש כ-REPEATER בקומה העליונה. כרגע ברשת שלי יש נתב אלחוטי של הוט מדגם TP-LINK TLWR841N. אני רוצה להוסיף בקומה השניה את ה-WRT54GL (הנתב של הוט כבר מקונפג עם החייגן ואני מעדיף לא לשנות עליו הגדרות) עדכנתי FIRMWARE על ה-LINKSYS, גם ניסיתי מדריכים בלי זה אבל אף אחד מהם לא התייחס לחלק בקנפוג שבו אני מגדיר ל-LINKSYS לאיזה רשת הוא מתחבר, עם סיסמא. מה עושים? תודה.

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by zglazer,

שלום לכולם : אני פירמטתי את המחשב והתקנתי WIN7 במקום ה XP אני משתמש ברשת אלחוטית עם נתב של TP-LINK WR-641G ניתקלתי ב 2 בעיות והם: 1- לא מצליח להוריד דרייבר עבור הנתב באתר היצרן לא קיים ברשימת ההורדות חיפשתי ברשת אך כל האתרים שבהם היו דרייברים היו אתרים בהורדה מהירה בתשלום האם למישהוא יש לינק לאתר שאצליח להוריד 2- חיברתי את המחשב ישירות למודם בזק TNN-600E יש לי חיבור אך אני סובל מניתוקים איומים זה לא קרה לי ב XP האם למישהוא יש רעיון אני שוקל לחזור אחורה ל XP נא עזרתכם האדיבה והמהירה

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. שלום חברים, יש לי כרגע בבית מודם מסוג Aztech 600E ואני מתחבר לרשת דרך חייגן. ברצוני להקים רשת ביתית עבור הלפטופ... קראתי כמה ביקורות וממה שהבנתי ראוטר מומלץ הוא WRT54G Linksys. עכשיו יש לי כמה שאלות לפני שאני קונה אותו אני מחבר את המודם ישירות לראוטר - האם אני יכול להתחבר מהראוטר דרך כבל ETHERNET למחשב הנייח? או שאני לא יוכל ואני יצטרך לקנות בנוסף כרטיס רשת אלחוטי למחשב? ברצוני להשאר להתחבר לאינטרנט דרך חייגן - האם זה אפשרי בכלל או שאני יצטרך להגדיך כתובות IP קבועה (במידה וכן האם אני יוכל לשנות אותה מתי שאני ירצה?) האם אתם ממליצים על ראוטר מסוג אחר אולי?

• 1 תגובה
    • 2.3k צפיות
  10. יש לי מדפסת מדגם: ,CLX-3175 יש לה כרטיס רשת. http://www.samsung.com/il/consumer/print-solutions/printer/multifunctional-color-lazer/CLX-3175FN/ETS/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=specification אני לא מצליח לחבר אותה ל-SMTP של גוגל לצורך סריקה ושליחה למייל, כשהגדרתי את הSMTP של השרת שלי הכל עבד מצויין אבל לא עם של GMAIL, למה? זה ההגדרות שהכנסתי SMTP Server Setup : SMTP Server and Port : smtp.gmail.com / 465 SMTP Requires Authentication מסומן ב-V SMTP Server Login Name : david1555@gmail.com SMTP Server Password : הסיסמה שלי לדואר SMTP Server Connection Timeout : 30s Maximum Message Size : 4 MB ובהגדרות של החשבון דואר, המצב IMAP מאופשר. יש לי מהירות של 20MB עם מוד…

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. קודם כל העומסים הם בלתי נסבלים. אפילו סרטון ביוטוב ב240P אי אפשר לראות בשעות העומס. ומשום מה ב3 בלילה כמו שעון מתחיל חנק למשך איזה שעה או יותר. חנק שדופק לגמרי משחק כמו LOL שלא באמת צריך תקשורת רחבה, רק תגובתיות סבירה. אתמול בלילה אנחנו משחקים כמה חברים בLOL וב3 בלילה בול כמו שעון אני והחבר הנוסף שב014 כבלים ללא חייגן חוטפים LAG אדיר!. מי שלא ב014 כבלים ללא חייגן ממשיך כאילו לא קרה כלום. שנינו מרימים טלפון ל014 ומתלוננים. הנציג אומר שהוא לא יכול לבדוק כי כבלים ללא חייגן הם מספקים IP לכבלים אבל השרתים לא אצלם. הוא מבקש שאני אבדוק עם חייגן. מכיוון שאף פעם לא התחברתי עם חייגן בחבילה הזאת (כי היא ללא חייגן) אין לי את הקוד. את הקוד הנציג לא מוכן לתת לי כי על פי חוק צריך 4 ספרו…

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by davidcohen,

היי, רציתי לדעת אם יש אפשרות להגדיר teaming בין שני כריסי רשת כשאחד הוא wired ואחד wireless. אני רוצה להגדיר שכל עוד יש internet access דרך הכרטיס שהוא wired המחשב יעבוד דרכו ואם אין שהמחשב יעבוד דרך הרשת האל חוטית שאני מחובר אליה. תודה

• 3 תגובות
    • 722 צפיות
  13. 014 בזק בינלאומי חוסמים את האתר של טריפל סי כדי שאנשים לא יוכלו לברר או לעבור בקלות. איך הם מעיזים לעשות דבר כזה ?

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by Zadu,

שלום לכולם, אני תהיתי לגבי המהירות אינטרנט. יש לי 10 מגה בבזק בינלאומי וגם שאני מוריד על מהירות מקסימום נגיד מFileFlyer אז זה אומר 1.2 mbps. עכשיו איך זה יכול להיות אם החבילה זה 10 מגה? לא הייתי אמור להוריד על 10 mbps? וגם לפני שהיה לי 10 מגה היה לי 5 מגה והייתי מוריד על 600 kbps וכו', אז לא הייתי אמור להוריד על 5 mbps? תודה למי שיביא הסבר

15. Started by Eranl99,

שלום לכולם, אני מחובר כרגע עם תשתית בזק וספק בזק בינל, ויש לי מודם בלבד, ללא ראוטר. אני זקוק לראוטר עבור אינטרנט אלחוטי וכדי לחבר את הטלוויזיה למחשב (כרגע המחשב לידה מחובר קווית, אך בקרוב יעבור הרחק ממנה, ואצטרך סטרימר או משהו). בזק דורשים שנתיים התחייבות כדי לספק ראוטר משלהם, ואני לא מעוניין. אז אני מחפש לקנות משהו לא יקר שיעשה את העבודה טוב. אשמח להכוונה מקצועית... שאלת משנה - האם באמת משנה שיהיה תקן N ולא תקן G? (יש נתבים מעולים ביד 2, מהדור הישן יותר של G) ועוד אחת - בזק מנסים לפתות עם נתב VDSL שתומך ב-20Mb, האם זה כדאי? תודה, ערן

• 0 תגובות
    • 801 צפיות
  16. Started by eyalgal,

אני מנסה לבצע Port forwarding במודם\ראוטר של בזק. בשורת הכנסת הפורטים מופיעה עמודה של "Remote Ip Address", שאין אפשרות להשאיר ריקה, ואני לא יודע מה להכניס לשם. ניסיתי את הכתובת שלי, של הראוטר, הכתובת שאני מקבל מבזק וכל מספר שחשבתי שאולי קשור, והוא לא מקבל כלום, ולא נותן לי לפתוח את הפורטים. מישהו פה נתקל בדבר כזה או יודע איך מתמודדים עם זה? תודה רבה.

• 3 תגובות
    • 6.1k צפיות
  17. לאחרונה בכל פעם שאני מפעיל תוכנת טורנט כלשהיא(utorrent\bittorent) אז הראוטר מתנתק באופן מיידי ניסיתי להוריד את רמת החיבורים וגם ביטלתי את DHT אשמח אם אקבל פיתרון, אולי תוכנה אחרת או הגדרות אחרות. תודה רבה.

18. צריך לרשת 3 מפלסים כשהראוטר יושב במפלס האמצעי. משהו חזק ואיכותי כשהדגש הוא על טווח ויכולת קליטה - פחות על פיצ'רים מיוחדים. הבנתי שמומלץ ראוטר/AP עם 3 ואפילו 4 אנטנות (MIMO) נכון? יש דגם מומלץ במחיר משתלם? תקציב גמיש אבל לא להתפרע בבקשה - רק אם ממש כדאי. תודה!

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. לאחרונה בכל פעם שאני מפעיל תוכנת טורנט כלשהיא(utorrent\bittorent) אז הראוטר מתנתק באופן מיידי (לא שהאינטרנט איטי או שהדפדפן לא עובד,פשוט האינטרנט עצמו נופל)ניסיתי להוריד את רמת החיבורים וגם ביטלתי את DHT אשמח אם אקבל פיתרון, אולי תוכנה אחרת או הגדרות אחרות. תודה רבה

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. שלום רב, יש לי ראוטר 3COM שמחובר משהוא כמו שנתיים ללא בעיות כלל. אתמול התחילה פתאום תקלה שהלפטופ לא מצליח להתחבר דרך הראוטר ובחיבור ישיר כן מחובר. שבדקתי את ההגדרות של הראוטר לפי חוברת ההתקנה ראיתי שהוא לא מצליח לזהות את כתובת הIP אני מחובר לאינטרנט באמצעות הוט והשרת זה נטוויזן. היש פתרון לבעיה??? בברכה,

• 9 תגובות
    • 2.1k צפיות
  21. Started by Armageddon1,

יש לי כרגע 600E של אזטק שעובד בסדר. אני צריך ראוטר בשביל לחבר כמה מכשירים נוספים . מה שיש בבזק מספיק טוב או שכדאי לקנות משהו אחר ? מה דעתכם ?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  22. אני כבר כשנה משתמש ב LINKSYS WRT160N שאין ספק שהוא נתב מעולה. שידרגתי את האינטרנט ל 20 מגה ובזק החליפו לי למודם שהוא גם נתב D-LINK 6740U. מה הייתם עושים במקומי? מצד אחד בא לי להשתמש במודם גם כנתב וככה לחסוך במכשירים וחיבורים נוספים, מצד שני חבל לי על הנתב שקניתי (כי הוא מעולה) וכמובן שאני רוצה לקבל את המיטב לכן אני לא יודע באמת איזה נתב עדיף מבין שניהם (או ששניהם עושים את אותה עבודה בדיוק). חשוב לציין שלנתב מחובר לי (קווי), 2 ממירים של יאס טוטאל, הטלויזיה, והאקסטרימר. תודה רבה

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  23. Started by sapartil,

נניח שהראוטר נמצא במרחק 200 מטר מהלפטופ אבל הסיגנל נקלט בעוצמה גבוהה. האם המרחק ישפיע על מהירות הגלישה ?

• 1 תגובה
    • 643 צפיות
  24. שלום, אני משדרג את החיבור דרך הכבלים והספק מ- 5M ל- 12M. הנתב האלחוטי כיום הוא Linksys WRT54GS version 4. שימש אותי בנאמנות רבה כבר כ- 5 שנים. המהירות הנומינלית שלו 54 Mbps. האם לאור השדרוג ל- 12M יש להחליפו? האם הוא יהפוך לצוואר בקבוק? באותה הזמנות האם חשוב לעשות לו עדכון גרסה לקושחה? הוא עובד עדיין בגרסת המקור שהגיע (1.05) כאשר היום יש כבר ורסיה 4.21. האם חשוב לעדכן במיוחד על רקע השדרוג או במידה ואין בעיה אז אין צורך? בברכה ובתודה מראש על התשובה, שי

• 2 תגובות
    • 657 צפיות
  25. Started by yuvi,

שלום לכל חברי הפורום, אשמח אם תוכלו לטכס לי עצה או שתיים. בימים האחרונים חיבור האינטרנט שלי נהיה איטי להחריד, בדיקת מהירות הניבה 0.08MB בהורדה ו 0.1MB בהעלאה. התופעה זהה בשני המחשבים המחוברים דרך ראוטר, ושניהם מתפקדים טוב ללא רשת, כך שהבעייה היא לא במחשב. ניתוק הראוטר וחיבור כל אחד מהמחשבים בנפרד ישירות למודם לא פתר את הבעייה, וכך גם הפעלה מחדש של המחשב ושל המודם. מדובר בחיבור בתשתית כבלים וספק 012. הדפדפן הוא אקספלורר 7. בשיחה עם שירות טכני של 012 הנציג לא ממש עזר, רק טען שיש בעיה עם הסינכרון כיוון שהוט מספקים 1.5MB ו 012 2.5MB, נושא זה טופל אך הבעייה נותרה בעינה. האם יש למישהו רעיון איזו בדיקות עוד ניתן לעשות ומה יכולה להיות הבעייה? תודה רבה י.

• 3 תגובות
    • 851 צפיות

דיונים חדשים בפורומים