עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by Tukinfo,

שלום, רכשתי לא מזמן TL-WR1043ND ובשורה תחתונה הייתי יותר מרוצה מהאדימקס המעפן שהיה קודם לכן. הייתי שמח אם מישהו היה כותב מהתחלה ועד הסוף כיצד כדאי ונכון להגדיר אותו , סוג של מיני מדריך? לדעתי זה יעזור לרבים. כמו כן, יצא לי לקרא לא מעט שלנתב יש בעיה עם L2TP ואני כרגע עם dynamic IP. האם כך הדבר? בתודה מראש.

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  2. Started by GuglyBu,

היי חברים, אני צריך לבחור ראוטר שיחבר לי שני מחשבים ניידים או מחשב נייד ומחשב נייח (לא סגור על זה בינתיים) בחיבור אלחוטי. האינטרנט שלי הוא אינטרנט בכבלים 2.5M עם ספקים שלהם. כמובן שהייתי מעדיף ראוטר כמה שיותר זול שיעשה את העבודה. טווח השידור פחות מעניין אותי כי הבית קטן. אשמח לקבל המלצות, תודה רבה מראש!

• 1 תגובה
    • 710 צפיות
  3. Started by [ViT],

באחד ממבחני ההכנה ל-CCNA, שלצערי אין לי את התשובות אליו, ראיתי את השאלה הזאת: ניסיתי לחפש את המושגים בויקפדיה, אבל הם מובילים אחד לשני וגם בגוגל לא מצאתי כלום משהו יכול להסביר בבקשה? תודה רבה!

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. Started by Marokai,

שלום רב, שמי איתמר, ומשפחתי משתמשת בספק אינטרנט בזק בינלאומי (014). במשך השנה האחרונה הביצועים שלהם החמירו יותר ויותר וההסלמה נהייתה ברורה במהלך השבועיים האחרונים לאחר שהגעתי למצב שאין ביכולתי לשחק במשחקי הרשת האהובים עליי - סטארקרפט 2 וליג אוף לג'נדס. עקב כך, החלטתי שעליי לחפש ספקית אינטרנט חדשה לעבור אליה. אני מעוניין באחת מהספקיות החדשות שמציעות אפשרות לקנות משתמש לתקופה קצרה של חודש, משום שברצוני לבדוק קודם אם השירות שלהם יפעל עבורי כמו שצריך. ההתלבטות שלי לפי מה שקראתי היא בין חברת טריפל C (הלא היא "הענן") ו"אקספון". מבחינת סדר עדיפויות יש לי העדפה חדה לכך שמשחקי רשת כמו LOL וSC2 יפעלו בצורה הטובה והחלקה ביותר בלי הפרעות וניתוקים. ורק לאחר מכן חשובה לי מהירות ההו…

• 1 תגובה
    • 852 צפיות
  5. Started by yigalb,

ש לי ראוטר 2760U DLINK.אני מעוניין להגדיר רשת אלחוטית שתאפשר חיבור של מכשירי טלפון ניידים של בני המשפחה, ומדי פעם של אורחים.יש לי מספר שאלות: 1- מה שיטת ההצפנה שמומלץ לבחור? האם יש טלפונים שלא מתאימים לכולם? אני לא זקוק לאבטחה מי יודע מה - אין הרבה שכנים. לא ברור לי מה ההבדל בן שיטות ההצפנה.2- האם אני יכול להגדיר שמכשירים מסוימים (של בני הבית) לפי כתובת MAC, ייתחברו ללא צורך בהצפנה, וכל שאר המכשירים יאלצו להכניס סיסמא?3- האם אפשר להגדיר "סיסמא חד פעמית" לאורחים, כך שאחרי לכתם אני לא אצטרך לשנות את הסיסמא הראשית?4- האם אפשר לתת שם לכל כתובת MAC, כך שאוכל לזהות אותם לפי שם בטבלאות? (אני בודק לפעמים שאין גורמים זרים שגולשים לי במערכת)5- האם אפשר להגדער שאבל מייל כל פעם שמכשי…

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. Started by Marokai,

שלום רב, לפני כשנתיים הייתי מחובר ל012 ולא הייתי מרוצה כלל מהשירות שהם נתנו ומהפינגים הגבוהים. עברנו לחבילת באנדל של בזק+בזק בינלאומי 12 מגה. אני לא יכול להגיד בוודאות אבל אני חושב שבשנה הראשונה לא היו בעיות רבות, הפינגים היו יציבים והכל היה בסדר. בשנה האחרונה נראה שכל חודש שעובר איכות המידע שמועבר דרך השרתים שלהם גרועה יותר. הפינגים גבוהים בצורה משמעותית ואולי במשך שעה אחת מתוך 24 השעות של היממה אני מוצא את עצמי מצליח להוריד טורנרטים במהירות המקסימלית. עד היום האשמתי את התשתית בגלל שבזק הביאו לנו ראוטר ששולט גם בטלפונייה בבית שלנו, לאחר עיון בפורום מסתבר שהבעיה היא בכלל בבזק בינלאומי. אני שחקן SC2 מקצועי שמשתתף בטורנירים אירופאים ומצאתי את עצמי מוקפא מפעילות בחודשיים האח…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. כולם מתלוננים, צריך לעשות. אני לא מכיר שום עורך דין, אבל אם מישהו כאן מכיר, אז קדימה. בקלות ניתן לתת לעזור לו ולהוכיח הפסד כספי בעקבות התקלה שהם לא יודעים מתי יפתרו אותה. בנוסף הם לא הודיעו שום דבר. אם מישהו מכיר עורך דין בתחום הזה, שיציע ונתחיל להזיז עניינים.

8. אני בהוט עם בזק בינלאומי ללא חייגן 12M. נמאס לי כבר לשלם על חבילת גלישה מהירה ולא להיות מסוגל אפילו לטעון אתרים! שלא לדבר על הורדות.. יוטיוב בכלל חלום נידח.. מצב אבסורדי פשוט. היו למודם (Thomson TCM425) קצת בעיות של סנכרון לאחרונה.. הכי זוועה שכל יום כיפור הוא לא הסתנכרן, באסה אטומית. היו היום שוב בעיות סנכרון והתמיכה החליטו לשלוח טכנאי ביום שישי - יש משהו שהוא באמת יכול לעשות? הגלישה האיטית אני מניח שהיא אשמת הספק, ולא התשתית והראוטר (אדימקס 6424N) כי זה תלוי בשעות היום. עכשיו במהלך היום המצב בכי רע, בלילה אני עוד יכול להוריד על 600KB, בבוקר המוקדמות אפילו הקצב המלא שלי של 1500KB. וזה ניוזגרופס אני אמור לקבל קצב מלא כל הזמן. זה כבר לא Traffic shaping זמני זה פשוט מצב תמי…

• 106 תגובות
    • 15.7k צפיות
  9. שלום לחברי הפורום, ביומיים האחרונים אני נתקל בבעיה מאוד מעצבנת בצפייה בסרטוני יוטיוב הם פשוט מפסיקים באמצע, בהתחלה הם עובדים מצויין עד שהם עוברים את נק האמצע טיפה אחרי, הסטרימינג פשוט מפסיק ולא ממשיך. בהתחלה חשבתי שהבעייה אולי אצלי במחשב אבל אותה הבעייה בדיק קוראת לעוד שתי מחשבים ברשת הביתית שלי. דיברתי עם התמיכה של בב"ל, ומהם לא הגיעה הישועה בהתחלה התומך טען שיש לי ווירוס על כל שלושת המחשבים שגורם לבעייה, אבל לאחר שהבהרתי לו שאין לי שום ווירוס הוא טען שיכול להיות שהבעייה היא כתוצאה מזה שיש להם איזשהי בעיה טכנית בכמה ימים האחרונים והם עובדים לסדר אותה, ולאחר מכן הוא חזר בו ועוד פעם טען שהבעייה היא או שאצלי או שבתשתית משמוזר הוא שהבעייה מתרחשת רק ביוטיוב כל שאר האתרים…

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. Started by mrraz,

אני מחפש חיבור מהיר 20 או 30 מגה מישהו מנוי שם ויכול לדווח איך ההורדות כולל ביטורנט ופיילסוניק ?

11. Started by yonatanph,

אני מחפש תוכנה חינמית לשרטוט טופולוגיית רשת - כולל עמדות קצה נתבים שרתים וכו' לחילופין קובץ אייקונים לPOWERPOINT גם יכול לספק. התוכנה EDRAW NETWORK למשל נראית כאילו היא עונה על הצרכים שלי אבל לרוע המזל היא לא חינמית, אם משיהו מכיר משהו מקביל זה מאוד יעזור לי. בתודה מראש.

• 3 תגובות
    • 13.8k צפיות
  12. היי, אז אחרי שקראתי כל כך הרבה המלצות על הראוטר הזה של TP-LINK... החלטתי לקנות אותו.. ואכן הוא שווה את ההמלצות. חיברתי וקינפגתי אותו כמו שצריך עם הקושחה המקורית שלו, L2TP, MAC Access control, WPA2... הבעיה היחידה היא שאחת לכמה שעות, לא ניתן להתחבר אל הרשת האלחוטית: במחשב שמנסה להתחבר באופן אלחוטי הוא רושם ״גישה מוגבלת״ עם סימן קריאה צהוב... ופשוט אין חיבור לאינטרנט באייפון שלי הוא מבקש להכניס את מבטח האבטחה ולמרות שאני מכניס את המפתח הנכון הוא רושם ״לא ניתן להתחבר״. כתובות הMAC מוזנות בנתב כמו שצריך... וכך גם מפתח האבטחה. עלה בדעתי שאולי אחת ההגדרות שגויה... אבל לא מצאתי כלום כשעברתי על ההגדרות... אני אודה לכם מעומק הלב אם תוכלו לעזור... תודה רבה!

• 28 תגובות
    • 3.6k צפיות
  13. Started by lior777,

שלום לכם! אני זקוק לייעוץ והמלצה לראוטר + כ.רשת המצב כזה שיש לי בחדר 1 מודם של בזק + מתאם שיחות של בזק בינלאומי ושאליו אני רוצה לחבר ראוטר...... ראיתי בזאפ כל מיני דגמים למשל של TP-LINK בסביבות 150 שקל! החדר השני באותה קומה ללא ממד ויש ביניהם כ 8 מטר רווח ביניהם....... מה דעתכם על זה: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=748279 חשוב לי מאוד שלא יהיו ניתוקים אקראיים ועוצמת קליטה יחסית טובה....ויעבוד טוב עם המתאם שיחות.....

14. Started by eity,

כל פעם שאני מדליק את המחשב לאחר כמה שעות ברגע שאני מנסה להכנס לדפדפן הוא הוא נפתח ונשאר מסך לבן ואז מפסיק להגיב,ואני צריך כל פעם לסגור את הדפדפן ממנהל המשימות,ניסיתי אקספלורר פיירפוקס וכדי לסדר את זה אני צריך להפעיל את המחשב מחדש כד הפעם הבאה שזה נתקע עוד פעם

• 2 תגובות
    • 756 צפיות
  15. Started by menymu,

לקוח מפורום אחר בו כתבתי מאמר זה, כעבור 6 שנים אצל נטוויזן ובזק (לא שהיה לי איתם בעיה) עברתי לתשתית הוט וספק בזק בינלאומי 20 מגה. הבעיה היחידה של נטוויזן היא שבזמן האחרון הורדות בטראקרים כמו (TL) ירדו לי על מהירות של 400-700KB ולא הגיעו למהירות המקסימלית של 1250KB נטוויזן לא התפשרו על מחיר וכנ"ל בזק. רק לעדכן אותכם, אם אין לכם כח לטירטורים על מנת להתנתק יש את השירות של אתר נט-טק www.netek.co.il שדרכו מתנתקים ממש בקלות. מחר אני אעדכן אותכם האם באמת התשתית של הוט פגומה כמו שאתם אומרים ומה בזק בינלאומי שווים לעומת נטוויזן. ב-HotBox אני הולך להשתמש רק כמודם לאחר בעיות עם החומרה שהבנתי שיש לו והראוטר הינו מדגם buffalo wzr-hp-g300nh (באמת עד שהבאתי את הראוטר הזה לא נהנתי מ…

• 5 תגובות
    • 2.4k צפיות
  16. Started by udi,

שלום לכולם אני מתלבט לגבי ספק אינטרנט כיום יש לי תשתית של הוט + בזק בן לאומי אני מעוניין לשדרג ל 12 מגה אבל לפי נושאים\דיונים בפורום אני מבין שהשילוב של השניים ללא שילוב של גיימר בבזק בן לאומי לא כדאי לעשות את החבילה הזאת הבעיה שלחבילת גלישה של 12 מגה הם רוצים 40 ש"ח ועל הגיימר הם רוצים 26 ש"ח זה יוצא יקר האם למשהוא יצא להשתמש באורנג כספק אינטרנט ויכול לומר לי את דעתו תודה אבה על העזרה

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. ראיתי פה המון ת'רדים עם תלונות על 014 מהשבועות האחרונים. הרגע ירדתי איתם מהקו. שימו לב, יש תקלה כלשהי בציוד התקשורת שלהם, התקלה נמשכת כבר מעל שבוע (ואין דרך לדעת כמה זמן בדיוק- הם מטייחים. לדעתי כבר מעל חודש המצב הזה נמשך), זה מה שבעיקר גורם לאיטיות לשרתים בחו"ל, ליוטוב שלא זז, וטורנטים חנוקים (מעבר למחנק הרגיל שמקורו ב traffic shaping דפוק) התקשרתי לשירות, מיהרו לפצות אותי בחודש אינטרנט חינם. כנראה שיש שם הנחיה גורפת לגבי המצב. אם מישהו יכול לשפוך עוד אור על מה לעזאזל קורה בבזב"ל, אתם מוזמנים לחלוק. לי אישית נשבר מרצף התקלות הבלתי פוסק הזה (זו התקלה השישית או שביעית בחצי שנה שגורמת לאינטרנט להיות בלתי שמיש לתקופה של מעל יום שלם), ובנוסף לכל בלוג שיחות שלהם גם חסרות פניות…

• 16 תגובות
    • 2.5k צפיות
  18. היי, שלום אני חדש בפורום, נעים להכיר את כולכם קוראים לי ירון, לפי מה שראיתי זה אחלה פורום 1. קראתי פו ב"חיפוש" עלההבדל בין ראוטר ל Switch וזה עדין נראה לי אותו הדבר.. אני לא מצליח להבין את ההבדל... אשמח לעזרה. 2. הרבה פעמים ראיתי שרוצים להגדיר ראוטר (לדוגמה)ששואלים, האם יש לך ADSL או כבלים? אני יודע שזה שאלה מטומטמת אבל אשאל אותה בכול זאת. איך נראה ADSL? ואיך נראה כבלים? ואיך אני יודע אם יש לי ADSL או כבלים? 3. מה ההבדל בין כרטיס רשת רגיל לכרטיס רשת אלחוטי? אני מתכוון אצלי במחשב יש כרטיס רשת רגיל והוא קולט את הרשתות האלחוטיות באופן נורמלי... אז למה צריך כרטיס רשת אלחוטי? תודה. בבקשה תפרטו לי על התשובות שלכם שפעם אחת אבין מה זה.. בעיקר על תשובה 2 ו3. יום טוב

• 6 תגובות
    • 2.2k צפיות
  19. Started by shimon23,

שלום אני משתמש ב- AVR NOD32 V4 אשר קניתי. משום מה לאחרונה האינטרנט שלי התחיל להיות מאוד איטי, בדגש על פינגים גבוהים (500MS ב-speedtest.net). דיברתי עם 013 והם אמרו לי לבטל את ה-AVR ולהפתעתי אכן הפינגים חזרו להיות נורמלים. זה נורא מוזר לי, כיוון שאני משתמש בו מעל לשנה ומעולם לא היו לי איתו בעיות. כמו כן, לא עשיתי בו שינוי כלשהו, כמובן פרט לעדכונים שוטפים אוטומטים. מישהו יודע מה יכול להיות מקור הבעיה? וכן איך לפתור אותו אולי?

20. Started by ybe,

אני משתמש בראוטר אלחוטי של edimax מסוג 6524 , מכיוון שהדירה שלי ארוכה האות בצד המרוחק מהראוטר חלש מאוד. רכשתי אתמול access point של edimax דגם 7416. שאני מחבר את AP (המכוון למצב Repeater)עם כבל פיזי לראוטר אני מצליח לגלוש באינטרנט, כשאני מנתק את הכבל אני מצליח להתחבר לרשת של AP אבל לא מצליח לגלוש באינטרנט ואפילו לא להכנס לתפריט של AP עצמו. תודה על העזרה.

• 2 תגובות
    • 990 צפיות
  21. Started by kalda01,

<blockquote>איך הכי כדאי לחבר מסך עם תמיכת DLNA לרשת ביתית אלחוטית? האם מומלץ לחבר למסך AP או ראוטר ולהגדיר כREPEATER ? אם כן איזה תוצרת/דגם כדאי לקנות? </blockquote>

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. חיברתי את הראוטר הנ"ל היום למחשב .... אני יכול להסיר את התוכנתי שיש לי ? SYGATE ? + להעביר את הפיירוול של WINDOWS ל OFF או להשאיר על ON ? XP SP2 תודה ! כרגע אני מוגן או שחייב לאפשר את ה FIREWALL שבתוך הממשק של הראוטר ? כי כרגע אני רואה שהוא לא פועל ... ?

• 3 תגובות
    • 701 צפיות
  23. טוב, אז מעשה שהיה כך היה. החבילה: הוט 12 מגה כספק תשתיות ובזק בינלאומי כספק השירות. עד היום בגדול מרוצה מבזק. מזה מספר שבועות (2-3) שאני מרגיש איטיות באמת ברמות לא סבירות בכלל. שרתים בארץ עוד בסדר בחו"ל 0.3Mbs תהליך בדיקה: * ניתוק הראוטר וחיבור המודם ישירות למחשב * בדיקת הלוג של הראוטר בחיפוש אחר בעיות * בדיקה מול ספק התשתיות -הוט * בדיקה מול ספק השירות - בזק בינלאומי עשרות שיחות, עשרות תומכים משני הצדדים, שיחות איום עם נציגי שימור לקוחות ואף אחד לא הצליח למצוא את הבעיה. היום החלטתי שזהו. עד כאן. או שימצא פיתרון או שאני מחליף את אחד או שני הגורמים גם יחד. שוב סלט. התחחלתי עם בזק בינלאומי, תומך ראשון כרגיל. מוכר לי סיפור שיש תקלת גלישה לחו"ל. אני לא מוותר רוצה להבין מה בדי…

24. Started by doraam,

תראו אני רוצה להשחיך חוט אינטרנט/טלפון חדש בנקודה כל שהיא כי הוא עושה לי בעיות ויש לי חוט זה לא הבעיה ויש לי חוט השחלה והכל הבעיה שאני משחיל את החוט השחלה גם מהצד של הנקודה וגם מהצד השני של הארון תקשורת הביתי והוא נתקע באמצע למה זה ? עשיתי הכל מרחתי סבון כזה שיהיה יותר קל וזלין הכל עשיתי הורדתי את הקפיץ של החוט השחלה לא הלך הוא נתקע ניסיתי בכח ממש ממש ממש משני הכיוונים לא הלך כלום מה אני אמור לעשות במצב כזה? כרגע אין שם חוט בכלל

• 3 תגובות
    • 14.6k צפיות
  25. Started by koko0,

יש לי ראוטר Dir-300 ומודם של הוט של חברת מוטורולה [מודם או איך שלא קוראים לזה] מה אני עושה עם זה? כשאני לוחץ על זה הוא מבקש שאני אכניס סיסמא בת 8 ספרות מהראוטר [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 972 צפיות

דיונים חדשים בפורומים