עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. כרגע אני עובד ברשת, לא משנה איך היא עובדת. אני חושב על לעשות רשת (שיתוף אינטרנט, קבצים וכו') אבל שיהיה גם מחשב אחד שיתפקד כשרת אינטרנט (אתר, FTP וכו'). חשבתי על שני דרכים: דרך א': המחשבי "עבודה" (הDesktopים למיניהם) והשרת אינטרנט מחוברים לHUB שמחובר למודם אלקטל שמוגדר כPRO ולהגדיר בראוטר באלקטל שיפנה את הפורטים הנכנסים המתאימים (80, 21 וכו') למחשב אינטרנט (לתת לו את האייפי ברשת הפנימית). דרך ב': המחשבי "עבודה" מחוברים לHUB שמחובר לשרת אינטרנט (שבעצם מתפקד כשרת שיתוף אינטרנט) שמחובר למודם אלקטל בPPTP. השרת יעבוד בלינוקס ויתכן שבעתיד יוחלף הADSL בכבלים.

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. אני עובר עכשיו דירה ואנחנו מעבירים תשתיות בקירות וזה, יש לי 3 מחשבים (אם זה משנה אז שתיים מהם רצים על 98SE ואחד על XP), בקומות שונות וחדרים שונים. אני רוצה לעשות רשת ביניהם להעברת קבצים ושיתוף מדפסת. יש לי ADSL. אני מבקש מכם כמה דברים, קודם כל איך הולכים החיבורים של שלושת המחשבים לרשת(אבל ככה שגם אם מחשב אחד כבוי השתיים בין השתיים האחרים עדיין תהיה רשת), אם דבר כזה לא אפשרי עם כרטיס רשת אחד לכל מחשב אז תוותרו על זה כי אחד המחשבים דלוק כמעט 24/7. ועוד דבר שרציתי זה שתמליצו לי איך לשתף את האינטרנט, עם נתב? איך אני מסתדר עם כרטיס רשת אחד בכל מחשב או אולי מחשב אחד עם 2 כרטיסי רשת אבל השאר עם אחד. אני רוצה גם לשלוט ברמת חילוק האינטרנט נגיד מחשב אחד מקבל 50% אחד 20% ואחד 30%, א…

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. יש לי מגה וחצי וב NETLIMITER אני רוצה DOWNLOAD של 187KBS ובאתר http://www.speedtest.net/ אני מקבל תוצאות טובות אבל הWINDOWS מראה 170 או 160KBS. מדוע יש זיוף כזה?

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. Started by Kurt,

יש לי נטגיר 2610 כמודם ו-1034 בתור ראוטר. הכוונה ל-Downstream ו-Upstream שהיו מוצגים בעבר בממשק של ה-2610

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. Started by karmel,

מישהו יכול בבקשה ללמד אותי להוריד מ- mirc?? תודה מראש ...

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. שלום לכולם אם יש פה מישהו שמחובר לחברה UNLIMITED ויכול לעזור לי בכמה שאלות אני אשמח מאוד אני רוצה לעבור לחברה (חיברו את הרחוב לתשתית) אבל לפני שאני עובר אני רוצה לדעת מספר דברים על החברה איך השירות שלהם? איך התמיכה הטכנית? האם אתם מרוצים ? בנוסף, משהו שמאוד חשוב לי הוא פינגים לשרתים בחו"ל. אשמח אם מישהו יוכל לעלות פינגטסט לשרתים בחול (עדיף לגרמניה) וצילום מסך לפינג לשרת DNS של גוגל עם הפקודה ping 8.8.8.8 -t תודה רבה ומחכה לתגובות

7. יש לי בעיה מוזרה עם הרשת האלחוטים - היא נוטה לפעול במשך פרק זמן מסויים (לפעמים שעות, לפעמים 10 דקות) ללא ניתוקים, ואז יש פרץ של ניתוקים -אני מתחבר לחצי שניה (מספיק כדי לראות רשימת קשרים ב-ICQ, לא מספיק כדי לשלוח הודעה), ואז מתנתק, ושוב ושוב ושוב. הניתוקים קורים בכל המחשבים המחוברים לרשת (2 ניידים כרגע, אף אחד מהם לא חוטי). אבל, באופן מיסתורי כשאני מרסט את המחשב שלי הרשת מתקנת את עצמה - וזה לא רק בגלל שלוקח לי זמן לאתחל את המחשב (פעם אחת חיכיתי דקות ארוכות ללא אתחול וזה לא פעל, ואחרי אתחול שלוקח דקה וחצי זה פעל). ועכשיו לפרטים - אני מחובר בADSL דרך בזק בינלאומי (ב-PPPoE) בחבילה של 2.5 מגה, ואין לי בעיות מהירות (כשהרשת פועלת כמובן ). ה"מודם" שלי הוא SpeedTouch 570-זה למעש…

8. שלום לכולם. קניתי את הראוטר של לינקסיס wrt54gl אחרי המלצות חמות מכולם. ועכשיו פתאום התחילו בעיות איתו. יש ניתוק מהאינטרנט פעם בשעה בדיוק כשנגמר ה lease ולא תמיד הוא מצליח להתחבר שוב. קצת רקע: שבוע שעבר התקנתי אותו וקצת הסתבכתי בנוגע להגדרות של האינטרנט. החיבור שלי הוא בכבלים בנטוויזין. עשיתי חיוג ב l2tp ואי אפשר להכניס בשם של השרת את השורה של cable.netvision.net.il אלא רק כתובת IP שקיבלתי מהם 212.143.205.253 אני מקווה שההגדרות נכונות. הם עבדו טוב לפני כן. הנה הלוג ברגע שמופיעה הבעיה: [pre] Jul 2 03:34:03 unknown user.info redial[3071]: Started. Time: 30 Jul 2 03:34:04 unknown daemon.err miniupnpd[1676]: ioctl(s, SIOCGIFADDR, ...): No such device Jul 2 03:34:04 unk…

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. Started by VortexD,

ברשותי נתב של LEVEL ONE WBR 3406TX ואני מחפש עזרה או מדריך כדי להגדיר את הPS3 כשרת DMZ על מנת לשפר את "חווית האונליין" באמצעות פתיחת פורטים בעיה היא שכשאני משחק במשחקי רשת במחשב לדוגמה TF2 , F.E.A.R ועוד אין לי לאגים אבל כל ניסיון שלי בPS3 מצורף בהמון לאגים ותסכול מה עליי לעשות ?

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  10. אוקיי אז ככה, ראיתי תמדריך של השיתוף קבצים של פורש עם מחשב על XP ומחשב על ווינדוז 98 אבל זה לא ממש הלך לי וגם המדריך השני שייך רק ל XP(ניסתי לאלתר) לא ממש הלך אז אם מישהו יכול להגיד לי איך אני מחבר את זה שני המחשבים מחוברים דרך כבל רשת מוצלב והמודם מחובר ב USB המחשב עם החיבור אינטרנט הוא XP והמחשב בלי אינטרנט הוא 98 SE תודה רבה מראש.

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. Started by Zeev86,

כרגע אני לא רוצה לפרסם את שם הספק. הבעיה היא כזאת: הייתי כשנה מחובר לחבילת גיימר. פינגים סבבה, נע בין 90 ל120, לא מרגיש בכלל בלאגים בשרתי המשחק. היום ביקשתי להעביר אותי מחייגן לחיוג אוטומטי/ישיר בגלל שחלק מהתוכנות "לא מזהות שאני מחובר לאינטרנט" אם אני מתחבר לחייגן. נציג חברת הספק הבהיר לי שחבילת גיימר מתנגשת עם חיבור ללא חייגן, וזה בלתי אפשרי שיהיו לי את 2 האופציות. בנוסף הוא אמר לי שאני עדיין בהתחיבות לחודש חודשיים הקרובים, ונתן לי "נסיון" של מספר ימים כדי לראות אם הבעיות שלי עם התוכנות ייפתרו. שינו לי את החיבור מחייגן לחיבור ישיר, והבעיות עם התוכנה אכן נפתרה. אבל פתאום באו פינגים מטורפים. אם בחבילת גיימר היו לי פינגים לשרתים אירופאים של 90-120, כעת חצי מהשרתים נעלמו (ה…

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. אני לא יכול להתחבר לאינטרנט מהמחשב האחר ובכל הבית יש אינטרנט כרגיל ( יש ראווטר) מופיעה לי הודעה של קישוריות מוגבלת. התקנתי דרייבר מחדש, לא עזר שמתי כרטיס רשת, לא עזר ניתקתי מהחשמל גם ראווטר והכל, לא עזר. מה עוד אפשר לעשות כדי לפתור אתזה? תודה.

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. היי לכולם, אני מחובר לפרטנר ומאוד מרוצה. עובד ממש ממש טוב. יש לי את הנתב שלהם הטכניקולור 4x4 והוא סך הכל בסדר, אבל הwifi שלו לא משהו בכלל. את ה wifi שלו ביטלתי לגמרי ואת ה wifi אני מפעיל מנתב של Asus RT-AC86U כ Access Point והכל עובד מעולה! העניין שאני משלם 25 ש״ח על הנתב שלהם בחודש וזה ממש חסר משמעות. האם אני יכול להחזיר את הנתב שלהם ולחבר איזה מתאם פייבר לרשת? והאם אני אצטרך לעשות חיוג עם חייגן ? מישהו עשה את זה? הצליח? אשמח לשמוע

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. המצב הוא כזה: בדירה יש מודם ADSL שהוא גם נתב wireless שקיבלנו מחברת האינטרנט. אני יושבת בחדר בצד השני של הדירה, שאפשר לחשוב כמה היא גדולה, אבל זה נתב בלאי ומה אפשר לצפות מציוד שאתה מקבל בחינם. יש לי נתב שהבאתי איתי מישראל של Linksys ותהיתי אם אני יכולה להשתמש בו כדי להגביר את הקליטה איכשהו. אם כן, הוראות ברורות מאוד מאוד יועילו! בנוסף לזה, כל רעיון (שלא כולל לקבל ציוד אחד מהחברה, כי זה בלתי אפשרי) לטיפול בבעיה יתקבל בברכה. אגב, אם למישהו יש ניסיון עם רשת אינטרנט דרך החשמל, אני אשמח למידע. לא רוצה ללכת להוציא סביבות 150 יורו ואז לגלות שזה

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. כמה עולה היום בערך ? או כמה אתם משלמים ?

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. Started by nfch11,

אני לא מצליח לצפות באתרים של צפייה ישירה. בכל לינק אליו אני נכנס,ניסיתי דרך אתרים בעברית ומשאר העולם .מופיע הודעה שהמדיה פלייר לא מעודכן ואני צריך להוריד תוכנה flv player .גם לאחר שאני מוריד תוכנה זה לא פותח את הסרט דרך התוכנה וגם לא דרך האנטרנט. מציין שבמדייה פלייר של חלונות xp שלי,כל הקידודים של כל הקבצים מסומנים לצפייה. הורדתי adobe flash 11 וניסיתי גם דרך כרום ותמיד מופיע אותה הודעה.

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. Started by dvirf1,

חיפשתי ואיןהודעה אחרת על הנושא הזה.. בכל מקרה: יש לי רשת עם שני מחשבים בבית: חדש ועליו WIN XP, וישן ועליו WIN ME. חיברתי בינהם דרך מודם ECI ומיני-האב והכל יפה כבר משהו כמו חודשיים. א-ב-ל, על המחשב הישן מותקן לי eMule והוא גורם למחשב הישן לפעול ממש לאט והוא גורם גם לעומס ופעילות איטית לרשת בשני המחשבים. קראתי את הכתבה הזאת מYNET שמביאה טיפים להמהרת המחשב ( http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2980770,00.html ) אבל היו לי כמה בעיות: 1. כתוב שבמחשבים ישנים מומלץ להגביל את "מספר המקורות לקובץ" עד ל -400 מקורות. נכנסתי לאפשרויות ול connections והייתה לי שם אפשרות של max sources/file (שלפי הבנתי אומרת "מספר מקורות לקובץ") ובה היה כתוב 800. רציתי לשנות ל-400 אבל לא היה אפשרות…

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. Started by orninyo,

שלום, אני מאחסן חינמית ב hostrator ורכשתי דומיין בdomain the net כשניסתי לחבר את הדומיין לאתר באחסון הכנסתי את שם הדומיין (.com) ובאתר בו רכשתי את הדומיין שיניתי את הdns ל ns1.Hostrator.com ns2.Hostrator.com חיכיתי יום שלם שמא הם מעדכנים את הDNS רק פעם ביום, ועדיין אני מקבל את השגיאה הבאה כשאני מנסה להכנס לאתר דרך ה.com The proxy server received an invalid response from an upstream server. The proxy server could not handle the request GET /. Reason: DNS lookup failure for: galilhaofek.com לאחר כמה שניות שהוא מנסה להכנס לאתר. דרך הכתובת הישירה שההוסט נתן לאתר , האתר עולה בלי בעיה. מה הבעיה פה? תודה.

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. התקינו לי היום Hotbox2 בבית, עד כה היה לי מודם-ראוטר VVG2000 של בזק. המתאם האלחוטי 802.11ac broadcom, מובנה של הלוח שלי (Asus ROG Impact 6) עם אנטנה חיצונית. המרחק בין הראוטר לאנטנה כ-5 מטר דרך 2 קירות פנימיים, תמיד המהירות הייתה חלשה, לא יותר מ-5mbps במקרה הטוב ולכן הבאתי TP-LINK 841d בתור ריפיטר, מה שהעלה את המהירות פי 2 בערך. התכוונתי להגדיר את הריפיטר גם עם ההוטבוקס אבל מסתבר שהדבר הזה של הוט לא תומך בWDS... ניסיתי לבדוק את החיבור ישירות מול המחשב, בכל זאת הראוטר יצא חדש מהקופסא (הייתה אטומה עם מדבקה) והבנתי שהוט די עבדו לשפר הביצועים האלחוטיים של הדור השני.... אז במקרה הטוב הצלחתי להתחבר במהירות מסחררת שמגרדת איזה 1.5mbps, רוב הזמן פשוט לא הצלחתי להתחבר/חיבור לא יציב…

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. Started by itaym120,

שבת שלום, מה דעתכם על שימוש בראספברי פי עם pi-hole כdns על מנת לחסום פרסומות במקום להתקין חוסם פרסומות על כל אחד מהדפדפנים בכל אחד מהמחשבים. האם הוא חוסם יותר פרסומות? תורם למהירות טעינת הדפים יותר? https://pi-hole.net בברכה, איתי

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  21. Started by yarin153,

יש לי את הראוטר של בזק NETGEAR VVG2000 (מוגדר עם WIFI ) ממספר סיבות מצאתי לנכון להביא את הנתב edimax br 6216mg הגדרתי אותו כ AP BRIDGE POINT TO POINT ועל אותו הערוץ כמו הראוטר שלי הרגיל ואכן כל מה שמחובר אליו לחיבורי הETHERNET מקבל גישה לאינטרנט בצורה מעולה ! אבל יש 2 בעיות : * אין לי אפשרות לנצל את האנטנות של האדימקס לטובת הגדלת טווח הWIFI שלי בנוסף לחיבורי הLAN ( למרות שזאת לא הבעיה שבגללה פתחתי את הדיון אבל אם כבר אז כבר) * הסיבה שבאמת מרגיזה אותי היא שכאשר מדליקים את המחשב מחדש אין גישה לאינטנרנט והדיפולט גייטווי הופך להיות של האדימקס (חשוב לציין שהמחשב מחובר לנטגיר ישירות באופן קווי ) כדי להתגבר על הבעיה אני מכבה ומדליק את האדימקס ואז יש לי שוב גישה לאינטר…

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. יש לי מודם B-Focus 312, הפכתי אותו לנתב ויש לי גם סויץ' הגדרתי הכל לפי המדריך הכל עבד לי טוב, בלי שום בעיות בלי כלום, בזמן האחרון אחרי כמה זמן של גלישה (אימיול, DC++ או אפילו סתם אינטרנט ואייסיקיו) אני כבר לא יכול לגלוש באינטרנט אקספלורר הוא מתנהג כאילו אין אינטרנט לעומת זאת כל שאר הדברים שצורכים אינטרנט עובדים בסדר גמור. בשביל לסדר את זה אני צריך לעשות ריסט למודם כל פעם שזה קורה, כמו שאתם יכולים להבין זה לא נוח במיוחד אחרי שצברתי מהירות באימיול למשל. מישהו יודע מה יכול לגרום לזה? אני משתמש גם ב ZONE ALARM אם זה משנה ככה שיש לי 2 פיירוולים, אבל זה לא משהו שאמור להשפיע כי גם לפני זה היה לי את הZONE ALARM ולא היו בעיות...

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. Started by Zadu,

קיבלתי אותו סוף סוף! כמה שאלות: 1. איך אני יודע שהאנטנות באמת עובדות? כי האלחוטי לא מספיק חזק 2. לחבר אותו לפילטר של בזק בקיר או לפילטר שבא יחד איתו? בינתיים הוא מחובר לפילטר שלו השאלה האם זה טוב לעשות את זה ככה מאשר רק לפילטר של בזק 3. למה למשל הGoogle chromecast לא מזהה את הרשת 5GHz ורק את ה2.4? (למרות שהראוטר והgoogle chromecast באותו חדר)

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. יש לי עכשיו חבילת ADSL 1.5MB עם אינטרנט זהב. היום התקשרתי אליהם ורציתי לנתק את החבילה הזאת ולעבור לספק אחר, והפעם אני באמת התכוונתי להתנתק מהם. אבל בסוף שיכנעו אותי להישאר איתם, ונתנו לי מחיר רגיל של 139 ש"ח לחודש (כולל תשלום ל-HOT) על חבילה של 1.5MB (אמרו לי שאין חבילה של 2MB בכבלים עם HOT, זה נכון?), +49 ש"ח התקנה של תשתית. עכשיו, נדמה לי שמודם חינם בהשאלה. רק שכחתי לשאול אותם, המודם בהשאלה בחינם למשך שנה התחייבות נכון? בנוגע למודם, איזה מודמים של כבלים בדרך כלל מציעים ואיזה כדאי לי לבקש? מודם רשת אני מעדיף. ואני רוצה מודם שיש לו תמיכה מלאה במערכת ההפעלה לינוקס- MANDRAKE 9.2, וזה מאוד חשוב כי אני משתמש בלינוקס ולא בווינדאוס). אני בבית עם מחשב אחד וכנראה אני אשאר כך ולא …

• 23 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. Started by koby058,

שלום אני לומד ל-ccna ומשתמש ב-packet tracer בשביל לנסות לצערי הרבה מהפקודות שהמורה מלמד לא קיימות בגרסאות של ה-ios שיש בתוכנה מה אפשר לעשות? כמו כן ברצוני לשאול איך מדמים את האינטרנט בתוכנה זו? הטופולוגיה שלי מאוד פשוטה [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.