עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. מה שכתוב בכותרת ניסיתי להתחבר מחדש עדיין נשאר על אותו IP יש לציין שהדבר לא קרה לי בעבר מעולם תמיד ניתקתי וחיברתי מחדש אחרי 2 דקות והIP התחלף , עכשיו כבר לא וניסיתי יותר זמן ועדיין לא עבד יש לציין שנראה לי שנפלתי על טווח IP מיוחד , מתחיל ב 85.130 יש למישהו מושג?

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. שלום יש לי ראוטר\מודם סימנס SL2-141 של בזק וראוטר אלחוטי לינקסיס WRT350N. אני רוצה להפוך את הסימנס למודם ולחבר את הלינקסיס אליו ולהתחבר רק ללינקסיס באלחוטי מה אני צריך לשנות\לבטל בסימנס על מנת שיתפקד כמודם בלבד בשביל הלינקסיס?

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. Started by efee123,

היי, בזק השיקו לאחרונה ראוטר ac של dlink (הדגם בכותרת). ביום שישי האחרון לקחתי אותו והוא מאז גיל הזמן עושה ריסטים רנדומלים או כאשר מנסים לגשת אליו באיזושהי צורה (לדוגמה להגדרות קשוחה שלו, התחברות מכשיר חדש לרשת האלחוטית וכו). רציתי לדעת האם מישהו נוסף נתקל בתקלה דומה או אחרת עם הנתב הנ"ל. כרגע לפי מיטב הבנתי אין קשוחה אחרת שניתן לעדכן (חדשה או ישנה יותר). כנראה שהראשון אלך להחליף את הראוטר אבל חשוב לי לדעת שיש משתמשים שהמכשיר עובד להם בצורה תקינה וזו לא תקלה גורפת. תודה.

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  4. אהלן, יש לי כרגע ראוטר D-LINK של בזק 6740U קיבלתי אותו ברגע ששדרגתי ל 100 מגה. החלטתי להזמין ראוטר מאיביי אחרי שבדקתי כמה דברים והדבר היחיד שחסר לי זה מודם. השאלה אם אני חייב את הראוטר של ה D-LINK 6740U של ה 100MB כמודם או שאני יכול להשתמש בראוטר הקודם שהיה לי ב 10MB ולהשתמש בו כמודם? ולהחזיר להם את ה D-LINK 6740 כדי לקבל זיכוי. תודה.

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. Started by arikam,

במהלך ימים האחרונים שמתי לב שקצב ההורדה שלי יותר איטי מהרגיל, בהתחלה חשבתי שיכול להיות שהבעיה עם הספקית והקישור שלה לחו"ל אך בבדיקה שעשיתי עם שרת מקומי פסלתי את האפשרות הזאת. התנתקתי מהספקית ונכנסתי לאתר הבדיקה ברשת הפנימית של HOT וראיתי שהבעיה שם, מהירות ההורדה הייתה נמוכה באחוזים ניכרים, יותר מ 30% פחות. דווקא במהירות ההעלאה לא הייתה שום בעיה. התקשרתי לתמיכה הטכנית של HOT וסיפרתי לתומך על הבעיה והוא חזר איתי על הבדיקה תוך מעקב שלו על הקצבים ומיד הוא הסכים שישנה בעיה וקבע לי פגישה עם טכנאי. עכשיו בטח תשאלו למה אני מספר את כל הסיפור הארוך הזה. כיוון שהבעיה אינה מתרחשת בצורה מוחלטת, ישנן שעות שהמהירות סבירה וישנה שעות שההבדל משמעותי. מישהו יודע מה הסיבה שיכולה לגרום לבעיה?

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. Started by tzahif,

לאחרונה אני חווה ירידה משמעותית בקצב ההורדה. אני רואה שהורדה מתחילה בקצב גבוה, יורדת משמעותית, עולה שוב אחרי זמן מה וחוזר חלילה. הספק היה אורנג׳, ניסיתי להחליף לבזק בינ״ל אבל התופעה נשארת. לא החלפתי חומרה, או תוכנה הכל אותו דבר.

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. Started by danielrey,

מומלץ לקנות או שעדיף ללכת על אחד אחר ? עוד דבר קשה לתפעל אותו או שהוא פשוט לשימוש ?

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. Started by elis02,

שלום, קניתי ראוטר TP-LINK TL-WR841N ואני מעוניין לחבר אותו לאוניברסיטה בתקן של 802.1x. ככה אני מחבר את המחשב הנייד שלי. במחשב הנייד אני פשוט מחבר אותו בכבל לנקודת רשת כאשר הגדרתי את הכתובת של הסרבר וגם יש לי שם משתמש וססמא של האוניברסיטה שאני יכול להתחבר. מישהו יודע איך אפשר לעשות את זה? אם יש מדריך מסודר אשמח גם.

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. שלום רב, בבית שלי אני רוצה ליצור את הקונפיגורציה הבאה : אני מחפש למלא את המשבצת הירוקה. אני מחפש נתב מומלץ, מישהו מכיר דגם? שיקבל את הרשת ממתאם הPLN (מתאם שעובד על רשת החשמל) , ויאפשר לי לגלוש אלחוטית בסלון (עם פלאפונים, לפטופים, וכו') וגם יוציא חיבור קווי לסטרימר שלי (שבסופו של דבר קורא קבצים מהמחשב שלי). איזה סוג של נתב אני צריך ? אני מעוניין שהנתב החדש יהיה פשוט "המשך" לנתב הקיים ולא רשת חדשה, כך שבמעבר בין הקומות הקליטה תשמר (בערך כמו שעושים בבנייני משרדים או בקניונים גדולים) כיצד מגדירים כזה סוג של חיבור ? תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. שלום. יש לי WIN7 באנגלית. נכנסתי ל network and internet -> network connections ואני לא רואה את החיבור שלי לראוטר, לרשת בעצם, למרות שאני מחובר לאינטרנט וגולש בלי בעיה. השאלה איך אני מסדר את זה. אני רוצה לקבוע לעצמי IP קבוע למטרת פתיחת פורטים. יש לי ראוטר DSL-2760U. תודה לעוזרים.

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. Started by wisha,

שלום, אני עומד לקנות מחשב חדש ואני צריך כרטיס רשת חזק. יש לי בדירה אינטרנט אל חוטי (12 מגה). ויש עוד שני מחשבים אחרים שמשתמשים בו.. הראוטר הנוכחי שלי הוא TP-link של הוט. תודה מראש.

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. * לא רלוונטי

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. Started by ZiX,

שלום , אני מתכנן לעשות רשת ביתית חדשה בבית , עד עכשיו היו לנו 2 מחשבים שחוברו על ידי שתי חשבונות שונים (לא רשת..) שתיהם היו 5 מגה.. לאחרונה צירפנו עוד 2 מחשבים , אחד לשימוש של אמא שלי (לא שימוש רב במיוחד..) ואחד למחשב HTPC שנמצא באזור ללא קליטה.. (החלק הבעייתי שבעניין..) הבנתי שהנתבים שמקבלים מבזק לא טובים כ''כ ולכן החלטתי לקנות מבחוץ.. אבל מכיוון שיש צורך ברשת HPNA (בגלל שאין קליטה בHTPC) , מכיוון שיש לי מרכזיה בבית אני חושש שיהיה בעיה להגדיר את ה HPNA.. פתרון נוסף ששמעתי עליו הוא לשים שתי ראוטרים בבית.. ושאחד מהם ישמש Access Point... יש לי כמה שאלות בנוגע לשיטה הזאת, א. מה המשמעות של הקרינה ברשת אלחטוית? אני נמצא שעות רבות בחדר (כולל את הלילה ) ואם יש קרינה אז אין על…

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. שלום, אני רוצה להשתמש באינטרנט הביתי שלי עבור הטלפון. אני לא רוצה לפתוח WIFI אלא לחבר את הטלפון למחשב באמצעות כבל USB ולגלוש, האם זה אפשרי?

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. שלום, אם אני צריך שרת שמשדר בסטרימינג מדיה ברוחב של כ-500kbps אז חיבור מחשב ביתי ל-ADSL במהירות של 8 מגה עם מהירות חזור של 800kbps אמור להספיק, לא ? (בהנחה כמובן שרק משתמש אחד מתחבר כל פעם לשרת)

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. יש לי בעיה מוזרה. מצאתי שהמהירות שאני מקבל כרגע על החבילה שלי נמוכה ממה שציפיתי. כאשר בדקתי לעומק נמצא הבדל בין חיבור ישיר של המודם למחשב לחיבור של המודם דרך הראוטר. המודם - AZTEC 600E הנתב - EDIMAX BR-6424N הבדיקה נעשתה תוך שימוש ביוזר 1@1 ישירות מול אתר בדיקת המהירות של בזק. בחיבור ישיר של המודם למחשב - מקבלים את המהירות המלאה של 5 צגה. בחיבור של המודם דרך הנתב - מקבלים מהירות של 3.4 מגה בלבד...(ירידה דומה גם במהירות העלאה). רעיונות למה גורם לכך?

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. זהו, נמאס. נמאס מראוטרים זולים שמתנתקים כל חצי שעה. אפשר לקבל המלצה לראוטר איכותי בתקציב שציינתי? חשוב שתהיה תמיכה בתקן N אם בעתיד אחליט לשדרג כרטיס רשת.

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. חברים שלום, הנושא עלה מספר לא מבוטל של פעמים על דפי הפורום, אך לא הצלחתי להבין לחלוטין האם ניתן להשתמש בראוטר של בזק עבור התשתית של HOT. ברשותי ראוטר מסוג DLINK 2650 (למיטב זכרוני), ההוא שבזק נותנת. וכעת אני שוקל לעבור לHOT, עקב הצעה לא אטרקטיבית מצד בזק. לאינטרנט אני צריך לחבר שני מחשבים ניידים, שיתחברו באופן אלחוטי. האם ניתן לחסוך את הקניה של ראוטר נוסף? אני מדגיש כי אין לי שום צורך באפשרויות הקימות ב DLINK למעט יצירת חיבור אלחוטי עבור 2\3 מחשבים. מקווה לעזרה מפורטת ככל הניתן, תודה

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. לציוד לרשת אלחוטית. קיים מודם/ראוטר 510 המחובר למחשב אחד. קיים מחשב נייח נוסף בחדר אחר, וכן מחשב נייד נוסף. ברור שכל אחד מהם צריך כרטיס רשת אלחוטי, השאלה היא האם אני צריך נתב אלחוטי, או שמספיק רק Access Point ? (כי אני הרי יכול לחבר את ה AP ל 510, וה AP יספק את הגישה האלחוטית לשאר המחשבים, לא ?) אחד המחשבים נמצא בחדר אחר, בקומה אחת מעל. (לא מדובר בקומה בבניין, אלא בבית עם 2 מפלסים, לא רחוק, אבל גם לא ממש חדר ליד חדר). אשמח לדעת האם אני צריך רק AP או שכדאי כבר לקנות נתב אלחוטי (בערך אותו מחיר), והאם יש ל G יתרון על פני B מבחינת טווח הקליטה. והכי חשוב, המלצה לדגם ספציפי :-) תודה !

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by ArielN,

יש לי כרגע את ה"ראוטר" של SPEEDTOUCH 570 נראה לי וזה הדבר הכי (סליחה על המילים) מסריח ומעפן שראיתי מימי, לא קורה מצב שאני לא מקבל פינגים של 1000 כל כמה שניות, ואני שחקן משחקי רשת וזה פשוט בלתי נסבל אני לא מסוגל לזוז! אני רוצה לקנות ראוטר נורמלי, לא אלחוטי כמובן, במחיר סביר ושיפעל על הצד הטוב ביותר. שמעתי ש EDIMAX זאת חברה טובה, מה אתם אומרים? כל הודעה תתקבל בברכה אך אם מישהו לא שלם עם הודעתו נא לא לכתוב, תודה מראש!

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. Started by IME3,

עברתי מויהדוס XP לוינדוס 7 המחשב לא מזהה thompson tcm425 שמחובר דרך הוט הורדתי את הדרייבר מהוט ואפילו אחרי שאני כביכול מצליח להגרום לויהדוס לזהות עדיין לא נוצר חיבור לאינטרנט מישהו יודע לגבי המודם הזה ווינדוס 7 זה לא המחשב בבית שלי אלא מחשב אחר במשפחה מרגיש כאילו אני אצטרך להתקשר להוט ויגידו לי שהמודם הזה לא מתאים עם וינדוס 7 אבל אני מנחש

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. שלום לכולם, היום שדרגתי את הנתב לנתב החדש של בזק 7850 DLINK לאחר כל ההגדרות ושדרוג המהירות בבזק ובזק בינלאומי, ניגשתי לראות שהכל עובד וגיליתי שאני כבר לא יכול לצפות בנטפליקס דרך ה apple tv - אתמול במודם הקודם זה עבד. אני מנוי דרך unblock-us, כתובת ה dns מוגדרת ב apple tv, עדכנתי כתובות באתר שלהם ומשום מה עדיין אני מקבל הודעת שגיאה בנטפליקס - Netflix is currently not supported in your location (atv-ui170( לאחר בדיקה, מסתבר שאני לא יכול להתקין בשום מחשב או מכשיר כתובת dns אלטרנטיבית. ניסיתי דרך unblock us וגם דרך UnoDNS יש לכם מושג איך אני פותר את זה? מה לדעתכם יכולה להיות הבעיה? הגדרה כלשהי בנתב? האנטי וירוס של בזק בינלאומי? חייב את עזרתכם. תודה מראש

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. Started by DUDEnamE,

אני מחפש המלצה, כרטיס רשת אלחוטי חזק מאוד לא משנה לי אם הוא עם אנטנה או מעין מצלחת כזאת העיקר שיהיה עם קליטה כמה שיותר חזק לחיבור USB עד 30$ אפשר מebay ,dealextreme ראיתי דברים מגוחים כמו 3000M קליטה בחוץ הגיוני?

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  24. Started by nik55,

הי קניתי מחשב נייח עם חלונות 7 64 ביט..שאני מנסה להתחבר לרשת ,לראוטר אסוס 604 , עם כבל , המחשב לא מזהה את הרשת..בבזק טוענים שהראוטר תקין...ניסיתי להתחבר לראוטר אחר אצל חבר התחבר ללא בעיה...אם נצא מתוך הנחה שהבעיה היא בכבל תיקשורת האם יש מצב שדרוש כבל מיוחד רק עבור אסוס? כי ניסיתי עם אותו כבל להתחבר אצל חבר עם ראוטר אחר והצליח אבל לאסוס לא מצליח...אגב כרטיס הרשת במחשב תקין לחלוטין... לוח האם שלי אגב הוא גיגהבייט MA78LMT-S2 UVRealtek 8111D/E chip (10/100/1000 Mbit) זה הציפ שבא עם הלוח עזרה?

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. ישנה בעיה של LEASE TIME של כ--שעה ופשוט הרואטר מתנתק ולא מתחבר.. עכשיו אחד מכם ייעץ לי לעבור לקשוחה של TOMATO ועדיין זה לא פתר לי את הבעיה. מידי פעם איכשהו (לא יודע איך) הוא מצליח לעשות 7 ימים בלי לשנות את האי פי או להתנתק.. עכשיו השאלה היא איפה הבעיה נעוצה? בספק (אקספון) או תשתית (HOT) זה משגע אותי כל העניין הזה אולי איכשהו להגדיר אי פי סטטי למודם שלי? תודה מראש

דיונים חדשים בפורומים