עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by hararim,

שלום לכם. אני לקראת מעבר דירה ואני צריך חיבור אינטרנט חדש לרשת קטנה(2 מחשבים). ואני מתלבט האם לקחת מודם רשת מחברת האינטרנט או לקנות ראוטר בעצמי. מה מומלץ? וחוץ מזה אשמח גם לקבל המלצה על ספקית(עד עכשיו הייתי בבזק בינלאומי)

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. היי חברים, יש לי שאלה קטנה : יש לי בבית ראוטר(+מודם) אלחוטי של SIEMENS SL2-141 שחילקו אז בבזק. בסה"כ אני מאוד מרוצה מהראוטר, יש לו ממשק נוח, DNS דינאמי לחיבורי RDP מרחוק, הפניית פורטים פשוטה, קביעת IPים שמורים לכתובות MAC ספציפיות - ואלה הן האפשרויות שאני משתמש ומגדיר בו. רציתי להעביר קובץ ששוקל כ10 גיגה בין מחשב א' ל-ב' בבית. (מחשב א' הוא מחשב חדש עם ווינדוס 7 ומחשב ב' הוא מחשב ישן עם XP - שניהם מחוברים קווית לראוטר) את מחשב א' אני לא רוצה לפתוח לשיתוף ברשת, לכן סגרתי לו כל אפשרות שיתופית. במחשב ב' - אני כן רוצה ואני מאפשר לו. נכנסתי דרך מחשב א' לתיקיה במחשב ב' ע"י \\ (או מה שנקרא FTP) והעתקתי את הקובץ ממחשב א' למחשב ב'. (מה שאני מכנה - העברה בדחיפה, כלומר דחפתי למחשב ב'…

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. יש לי בבית שלושה מחשבים ובנוסף playstation 3, אחד מהמחשבים עובד עם המודם, אחד אינטרנט אלחוטי ועוד אחד עם כבל רשת שעובר בבית מפאת חוסר יכולת להתחבר אלחוטית ( לא אסתטי במיוחד). ה playstation 3 כרגע לא מחובר לאינטרנט כלל ולא קולט חיבור אלחוטי. אני לא מחבר את ה PS3 עם כבל מסיבות אסטתיות. דיברתי עם הטכנאי שלי והוא סיפר לי בקצרה אל אפשרות להעביר רשת חוטית דרך קו הטלפון בבית עם מתאמים ליד כל מחשב, כך האינטרנט יעבוד מצוין ולא יהיה צורך בחוטים בכל הבית. ניסיתי למצוא מידע לשווא וכאן אני צריך את העזרה שלכם.

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. Started by Vaz,

לעוד מישוה יש בעיות עם האימל שלהם בזמן האחרון ? כשאני מתחבר האימל לא מזהה את הסיסמא שלי ומבקש להכניס סיסמא , למרות שאני מכניס את הסיסמא הנכונה זו שאני מתחבר איתה לחייגן. איך מגדירים נכון את האימל שלהם ? out.bezeqint ו mail.bezeqint נכון ?

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. שלום לידענים, עד הבוקר הייתי מחובר לאינטרנט מהיר של בזק ו-012 עם ראוטר אלחוטי של 3COM, שכמובן עשה שימוש בחייגן אוטומאטי PPPoE. טעות או לא טעות, החלטתי לעבור לטריפל של הוט. היום בצהריים המתקין עזב כשהמחשב מחובר ישירות למודם איטרנט בכבלים עם חייגן. הלך והשאיר אותי לנסות עם הבלאגן של חיבור הראוטר. ממש יפה מצידו. אז חשבתי שאני אסתדר ושיהיה לא מסובך מידי, כי הרי עשיתי אותו דבר עם הראוטר על המודם של בזק נכון? אז זהו שלא. כבר שעות אני יושב ומנסה להבין מפורומים, מדריכים ושאר מסמכים (רשמיים ולא רשמיים) מה עוד אני אמור לעשות. אז הראוטר הוא 3com 3CRWER100-75 שאמור לעבוד עם כבלים, אבל אני לא מצליח להבין מה לעשות, איך לקנפג אותו שיחייג לבד ובאיזה פרוטוקול (PPTP, L2TP ועוד איזה כמה), ו…

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. שלום לכם, רציתי לדעת, אם ישנם שני מחשבים עם חלונות 8.1: האם אפשר להגדיר שאחד יוכל להשתלט על השני מתי שירצה, וגם להיפך. בלי לקבל אישור בכל פעם? אם זה משנה, המחשבים נמצאים גם על אותה רשת. תודה.

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. Started by RAZIEL98,

שלום אני רוצה לפרמט את הסיסמא של הרשת האלחוטית אבל אפשר לעשות את זה גם אם אני לא זוכר את הסיסמא ? תודה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. Started by Nirel,

שלום, יש לי שאלה עקרונית שהציקה לי הורדתי VMWARE והתקנתי windows server 2012 R2. כאשר נכנסתי לעמודת "All Servers" ראיתי שהIP של השרת הינו 192.168.141.128 וגם הבחנתי שיש לי אינטרנט. נכנסתי לCMD הרצתי פקודת IPCONFIG /ALL וראיתי שהdefual gateway הוא 192.168.141.2 (כביכול הראוטר) נכנסתי לאינטרנט דרך VMWARE ויש לי אינטרנט כרגיל השאלות שלי הן כאלו: הIP של הראוטר שלי הוא 10.0.0.138 ושל המחשבים שלי בבית גם על 10.0.0.... 1)אני יודע שכאשר מחשב מנסה להתחבר לאינטרנט הוא ניגש לראוטר לפי הIP שכתוב לו ומשם מקבל את המידע. אז איך יכול להיות שהוא מקבל את המידע מראוטר לפי IP שלא קיים? 2)לאחר מכן הרצתי PING ל10.0.0.138 וגם למחשבים שלי ולכולם הפינג עבר וחזר, כלומר יש תקשורת. אך אני יודע שכאשר…

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. חיפשתי, לפני שאתם שולחים אותי לחיפוש.. שמתי לב ששינוי init scan ואיתחול המודם משום מה לא משאיר את הבחירה שלי ועולה ערוץ אחר. משהו ידוע או רק אצלי? תודה לכולם

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. עדיפותכבר לתמיכה בתקן AC (אלא אם זה בא על חשבון מהירות) ריבוי חיבורים (פורטים, לא מכשירים) ריבוי אנטנות טווח מוגדל שמאושר לשימוש בארץ (או בגדול שיעבור במכס). ראיתי שגם דגמים שנמכרים בארץ עולים פי 2 ממה שאפשר למצוא אותם ב AMAZON / EBAY, אז יש סיבה מיוחדת לקנות בארץ (או שהמכס יעשה בעיות גם על דגמים כאלו בגלל החומרה שצרובה עליהם) ?

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  11. Started by nua7,

היי אני מתחבר כעת לכלבים (כבלים) של הוט בתשתית של 100 מגה, וצריך נתב. הספק יהיה הוט מובייל או אקספון. הצרכים שלי (לפי סדר חשיבות): 1 - גלישה אלחוטית בקצב של 100 מגה. גלישה ממחשב נייד אחד ופלאפון 2 - המרחק להנתב יהיה בין מטר ל 10 מטר. עם ארון באמצע. אז קרינה זה פרמטר חשוב מאוד. (נראה לי שלא צריך משדר חזק במיוחד) 3 - אין לי בעיה להגדיר הגדרות מיוחדות חד פעמיות, אבל שלא ידרוש התעסקות מסובכת באופן קבוע (פורטים), ושיעבוד טוב עם הוט (שלא יתרצו לי שהבעיות בנתב שלי) 4 - אבטחה 5 - כמה שיותר זול 6 - מה שלא רשמתי, לא רלוונטי מה עדיף, לשלם עוד 10 שח לחודש להוט עבור הנתב או לקנות לבד? ואם לקנות לבד, על מה אתם ממליצים? (חשבתי על TP-Link TL-WR841N ב 110 שח) תודה מראש, מוש

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. אורח בי
    Started by אורח בי,

פעם האינטרנט שלהם היה 5 מגביט באיזור מסויים ברמת גן ותל אביב. האם זה עדיין ככה?

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. HOT החליטה לבטל את המבצעים המיועדים לגולשי האינטרנט המהיר ולעבור לחבילות אינטרנט במחירים קבועים. עד כה, גולשים שהצטרפו כמנויים לחברה נהנו ממחיר מוזל במשך תקופת ההתחייבות, ובסיומה "קפץ" המחיר משמעותית. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3294306,00.html סופסוף HOT הולכים קצת לקראת הלקוחות.

• 29 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. Started by קיפוד,

היי מחפש המלצה לנתב שיחליף את הTP-WD1043ND V1 שלי המון תודה

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. ובכן אני רוצה לעשות רשת בין 3 מחשבים וכמו כן לאפשר גם שיתוף אינרטרנט בכבלים. דיברתי עם זיגזג והם אמרו שכדי לי לקנות סוויצ', יש להם לדוגמה של גי'ניוס. ואז אני מחבר את ה - 3 מחשבים לסוויצ' ואחד המחשבים נשאר כמאין שרת שהוא חייבת להישאר פתוח על מנת שהאינטרנט יעבור.. עכשיו הבנתי שאם יש ראוטר הוא הוא מתנהל כשרת ולא צריך להשאיר את אחד המחשבים פתוח. בזיגזג אמרו שאין להם עוד ראוטארים כי עדין לא אישרו את זה בארץ ורק עכשיו התחילו לאשר בשביל ה- ADSL. בכל אופן רציתי לשאול לגבי המכשירים הבאים: Linksys Cable/DSL Router with 4-Port Switch ערכתמתחילים להקמת רשת 100Mbps Network Starter Kit 5Port Desktop 10/100M Switch רציתי לשאול האם מספיק לקנות את הראוטר הזה ואת ה SWITCH של ה 5 פורטים בשב…

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. אורח קוסטה

שלום לכולם, יש לנו בית יחסית ישן בן 24, 120 מטר מרובע עם 5 חדרים יש לנו אינטרנט טריפל של הוט, והקופסא הזאת שלהם הוט בוקס. היא כרגע נמצאת באחד החדרים מתחת לשידה מה שאני חושב שמפריע מאוד לקליטה כי אפשר לומר שאין קליטת WIFI בבית, כרגע בגלל קניית טלוויזיה חדשה לסלון וסטרימר אני מעוניין להעביר את כל הציוד הזה של הוט לסלון מהחדר כי אני רוצה לחבר בחיבור חוטי את הראוטר לטלוויזיה ולסטרימר בסלון ולקנות אולי מאריכי WIFI לחדרים (תגידו לי אתם אם זה פתרון טוב), השאלה באיזו דרך מומלץ לעשות זאת? אם אני מתקשר להוט ומבקש נקודה חדשה ולהעביר את כל זה לשם לסלון מה העלות של כזה דבר? הם יקימו באמת נקודה חדשה או שהם יעבירו כבל מפה לשם? אני מעדיף שתצא נקודה מהקיר ולא יהיה כבל בחוץ על הקירות אבל ה…

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  17. יש לי 2 מחשבים מחוברים ברשת ביתית של אורנג', אחד נייד (אלחוטי) והשני נייח, בו אני משתמש. בחודש האחרון שמתי לב שמהירות ההורדה של קבצים מאוד איטית (בערך 20 דקות לקובץ של 60 מגה, כשבד"כ זה הרבה פחות מזה). הקו שלי הוא של 5 מגה, ובדקתי אם אורנג' ובזק ומבחינתם הכל תקין. הם אמרו שיכול להיות שיש אצלי תוכנה שמאטה את מהירות הגלישה. יכול להיות?

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  18. היי אני קונה את המחשב הנ"ל http://www.officedepot.co.il/catalog/catalogSku.do;jsessionid=0000VKdCevY6WjY1KA2Bi8iNRVM:12bbi68k5?id=3995891&pr=QJ5&N=2%2030913 יש לי אנטרנט ADSL 2MB אם אני מוסיף כרטיס רשת אלחוטי למחשב הנייח שלי והאנטרנט שלי מחובר למודם ADSL האם עדיין אוכל לגלוש באופן אלחוטי? או שחובה מודם אלחוטי גם כן? אינני מבין בנושא אשמח לעזרה =]

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. Started by samii,

שלום לכולם - אני חדש כאן. יש לי בקר שפותח את הדלת ומחובר בTCPIP למחשב. עד היום הוא תיפקד נהדר. עכשיו שמתי עוד אחד שיפתח לי דלת רחוקה - מכיון שהמרחק הוא עצום (כבל באורך 250 מטר) ולמרות שזה CAT7 זה "גדול" על כבל לא אופטי, אז חברתי כל 70 מטר SWITCH. (ככה אני יכול לחבר עוד דברים בדרך...) עכשיו מה שקורה זה שאני שולח פינגים - לפעמים זה עובד - לפעמים לא. גם לקרוב ביותר. מישהו יכול לעזור לי? הבקר עובד על 10 מגה, הסוויץ הוא 10\100 והוא של חברת infosmart , לא מנוהל - מישהו מכיר?

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by hararim,

האם באמת יש הבדלים משמעותיים בין התשתית של 2 החברות?

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. Started by eins,

שלום, יש לי ראוטר Edimax BR6240WG עד היום לא היה לי שום מילה רעה להגיד עליו. עשה את עבודתו נאמנה אבל היום שידרגתי את החיבור אינטרנט שלי מ 1.5M ל 3M ובבדיקת מהירות אני מוריד על ממוצע של 200 - 220 K . שחיברתי את המודם ישירות למחשב, הגעתי ל350K מה שמביא את המסקנה שרואטר הוא בעצם מגביל את המהירות.... האם ניתן לשנות בהגדרות משהו כדי לקבל את המהירות המקסימלית ? או שפשוט הראוטר הנ'ל לא תומך מעל 220K להורדה... תודה לעוזרים

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. Started by kalda01,

<blockquote>איך הכי כדאי לחבר מסך עם תמיכת DLNA לרשת ביתית אלחוטית? האם מומלץ לחבר למסך AP או ראוטר ולהגדיר כREPEATER ? אם כן איזה תוצרת/דגם כדאי לקנות? </blockquote>

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. התקנתי את ה-zone alarm pro החדשה, גרסה 3.0.118, ב-2 מחשבים, במחשב שלי (winxp) ובמחשב של אחי (גם xp), אצלי יש 2 כרטיסי רשת ועשיתי רשת בינינו, הכל הלך פיקס עד שהתקנתי את הפיירוול, מאז שהתקנתי אותו, אני לא יכול לגשת לקבצים שאחי משתף איתי ולהיפך, ואחי לא יכול לגלוש דרכי באינטרנט. כשאני סוגר את הפיירוול הוא יכול לגלוש דרכי ולראות את הקבצים ששיתפתי איתו והכל חוזר לעבוד פיקס. הגדרתי כמו שצריך לפי ה-help של ה-zap שהמחשב שלי הוא הראשי ורשמתי את ה IP שלי ובמחשב של אחי הגדרתי שהוא client ואת ה IP שלי וזה לא עוזר. מישהו יכול לעזור או להמליץ על דרך אחרת/פיירוול אחר?

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. Started by Saari,

יש לי D-LINK 6850U שמתפקד בתור מודם ונתב ואליו מחובר סטרימר וגם TPLINK TL-WR941ND בחיבור קווי שמגדיל את הטווח ומחובר גם הוא לעוד 2 מכשירים בקווי. הייתי בחו"ל תקופה והאינטרנט לא עבד בא טכנאי של בזק החריב לי את כל ההגדרות, לאחר ששיחזרתי את המערכת עם שם שונה אני שם לב שבחיפוש הרשתות עדיין יש את הרשת הקודמת (נעשו מספר ריסטים ל-2 המכשירים) עם זה לא הייתה לי בעיה אבל לפעמים אני יכול להיות מרחק של מטר מהראוטר והוא רושם שאין אינטרנט ככה פתאום. בנוסף, אין לי אינטרנט בסטרימר בזמן האחרון, כלומר הכבל מחובר, יש נורה בסטרימר הוא גם רושם שהוא מחובר אבל בפועל אין אינטרנט אצלו כשבמחשב כן יש. אני רשמתי פה מספר בעיות שלא בטוח שקשורות אבל אני שוקל להחליף את הציוד ב…

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. שלום יש לי ראוטר\מודם סימנס SL2-141 של בזק וראוטר אלחוטי לינקסיס WRT350N. אני רוצה להפוך את הסימנס למודם ולחבר את הלינקסיס אליו ולהתחבר רק ללינקסיס באלחוטי מה אני צריך לשנות\לבטל בסימנס על מנת שיתפקד כמודם בלבד בשביל הלינקסיס?

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים