רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,521 דיונים בפורום זה
-
אני מתעניין למעבר תשתית לבזק מהוט, בשביל פינגים יותר נמוכים ולהתחמק מעומס על התשתית, לפי הבנתי בהוט מחוברים הרבה שכנים על מקור אחד ובבזק זה יותר פרטני(?) עכשיו אני על מודם של מוטורולה בהוט ו-12MB אני מתעניין ב15MB של בזק, צריך לבקש מבזק מודם מסויים או חיבור? חייב להיות קרוב למכרזיה?? אני רואה שבמקום מסויים אנשים מקבלים פינג של 4MS יציב בארץ לעומת זאת אני מקבל בין 10 ל 15MS ב4 HOPים. באמת תשתית בזק עדיפה? תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הי אני שוכר בימים אלה תשתית לאינטרנט ביתי. חשובה לי אמינות (Uptime) ויציבות (שקצב ההעברה יישאר יציב ומהיר, בלי ירידות איכות). עם מי כדאי לי ללכת? ADSL או כבלים?
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם מאחר שנוסף מחשב אלחוטי לבית, הגיע הזמן לאבטח את הגלישה קראתי בסטיקי שמומלץ להשתמש בהצפנת WPA2, כאשר הגעתי לממשק ההגנות בנתב יש מספר אפשרוית. באיזה הצפנה אני בוחר ? יש כמה סוגים של WPA2 כפי שניתן לראות גם שאני בוחר ב PRE SHARED KEY הוא נותן לי לבחור שני אופציות שהם -TKIP ו AES - אין לי מושג מזה אומר להלן התמונות: הודה לעזרכתם איך להגדיר בדיוק הצפנה מהסוג הזה. נ.ב - האם הוספת MAC FILTER תורמת להגנה ?
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אודה על המלצות לנ"ל. הכוונה להארכת טווח ואיכות הרשת האלחוטית בתוך הבית ובין הקומות. הראוטר שלי הוא של די לנק בתדר 2.4 ג'גה הרץ בתודה
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן רבותי. בקצרה, נסיון פתיחת הום גרופ בין שני מחשבים על הרשת האלחוטית של הנתב מסתיימת ביתר קלות באשף. הבעיה כאשר אני מנסה לקשר מחשב המחובר דרך חוט לאותו ראוטר, עם מחשב נייד המחובר לרשת האלחוטית של הראוטר. מהי הסיבה הנפוצה ביותר לאי היכולת של האשף למצוא רשתות בין סוגי חיבור שונים? אם צריך לשנות הגדרות בנתב (נטגיר בזק 5גהץ) מהן בדיוק ? תודה !
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, בעיה אתגרית משהו.. אני בבזק על חבילה 20/40. הספק 012 על אותה חבילה. בשלוש שנים האחרונות אני סובל מאיטיות בגלישה. שבאה והולכת. במהלך השנה הגיעו בזק (בפעם האלף), והפעם סללו קו חדש, מודם חדש. ושוב נשארה אותה בעיה. אני מרוחק פחות מ 300 מטר מהמרכזיה כל הכבילה בבית חוטית. ורק מחשב אחד. ידעתי ימים של פינגים 0 ו 4 , וכיום זה 23 - 690 לפתע. נבדקו בבדיקת מהירות בזק ובאתר ספידטסט. המנהל הטכני של האזור טוען כי הפינג אינו הכלי המתאים, למדידה, ופעם הוא כן מתאים לו. בקיצור, אין לבזק פתרונות. אולי לכם יש רעיונות? תודה
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי 2 מחשבים שמחוברים לראוטר עם כבל רשת, ולפטופ שמתחבר אליו בWIFI. המחשב הראשון תמיד דולק. המחשב השני בדר"כ כבוי ואני משתמש בו רק אם אני רוצה להדפיס משהו. (יש לי מדפסת ישנה, ממש ישנה ובמחשב החדש אין חיבור COM1) הבעיה עם הראוטר זה איטיות בגלישה לסירוגין, ומתי שזה כבר קורה ... אז בשביל להיכנס לאתר כלשהו אני צריך לעשות רענון 4-5 פעמים עד שמשהו עולה, ובימים ממש גרועים אני צריך לאתחל את הראוטר (לנתק מהחשמל לאיזה 15 שניות ולחבר בחזרה). אני בטוח שהביעה בראוטר, כי אם וכאשר מתוך עצבים אני מנתק אותו לגמריי ומתחבר לאינטרנט ישירות דרך המודם, לא קורה שום מצב של איטיות בגלישה. זה משהו שבא והולך, ללא סימנים מיוחדים וכדומה ... מה שכן שמתי לב אליו, זה שמתי שמתחילה האיטיות בגלישה, אני לא…
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום רב, אני לקראת מעבר לבית חדש מקבלן וברצוני לבצע תשתית איטנרנט חוטית בכל רחבי הבית לגלישה באינטרנט וכן לtv (גם דרך האינטרנט) לשם כך ברצוני לברר תחילה את הנקודות הבאות: 1. האם הכנה לטלוויזיה בנקודה כלשהי מתחברת לנקודת תקשורת מרכזית בבית או לאו דווקא וייתכן שזה עובר ישירות לצלחת בחוץ? (רלוונטי כי אני רוצה להשתמש בסלקום tv שם נדרש חיבור אינטרנט ע"י כבל רשת)? 2. איך באמת מחברים אינטרנט לטלוויזיה כאשר יש הכנה רק לטלוייזיה בחדרים? האם יש צורך להחליף את הכבל tv בכבל רשת או שניתן להשתמש במתאם מוקה ? איפה נמצא ויושב המתאם מוקה הזה? 3. בבית יהיה נקודות טלפון. האם ניתן להתלבש על קו הטלפון קיים ולהשחיל במקביל כבל רשת? האם כל נקודת טלפון מתחברת בסופו…
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
-
שלום, רציתי לשאול אם יש אפשרות דרך הממשק של הראוטר לבצע התחברות מחדש לאינטרנט במידה ואני רוצה להחליף IP. תודה.
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי תשתית בזק עם מהירות בסביבות 50 מגה, וספק בזב"ל עם מהירות 100 מגה + גיימר. כאשר אני צופה ב-twitchtv על 1080p (לפעמים גם על 720 ומטה) אני נתקל בהרבה תקיעות, בדקתי עם תוכנה שמראה את מהירות ההורדה/ההעלאה בזמן אמת ושמתי לב שהמהירות לא קבועה בכלל היא לפעמים מגיעה למקסימוo של 12,000 kbs ולפעמים למינימום 0-200 kbs לפרקים ממושכים ואז מופיעות התקיעות... הדבר הנ"ל מעלה אצלי חשד לסוג של traffic shaping מצד הספק... אז 2 שאלות - 1) האם מישהו מכיר את התופעה? 2)מה ניתן לעשות? תודה!
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
לפני חודש בערך התחילו לי ניתוקים ברשת, תשתית 15 מגה של בזק עם ספק בזק בינלאומי. יש לי מודם aztec dsl 600e (כחול קטן), ראוטר של TPLink. הניתוקים קורים במהלך כל שעות היום, אחת לכמה שעות, אבל בימים האחרונים בשעות הלילה (23:00 צפונה) ניתוקים כל 5 דקות. ברשותי עוד שני מודם-ראוטר אחרים, siemens sl2-141 דיי ישן אבל השתמשתי בו עד לפני שנתיים ללא תקלות. אורנג' או-בוקס שזה siemens gigaset 604 il. כל המודמים סובלים מאותה בעיה - נורית הDSL נכבית, אחרי כמה שניות מתחילה להבהב וכשהיא חוזרת חוזר גם האינטרנט (מן הסתם) הזמנתי טכנאי שטען שכל הציוד שברשותי לא טוב ושאני צריך להחליף למודם-ראוטר חדש של בזק (בהשכרה). הוא "הוכיח" לי את הטענה שהמודם של בזק ש…
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
השבוע חבר שלי הזמין נתב ומתאם אלחוטי מבזק. את הנתב הצלחנו לחבר ל-2 מחשבים בחדר אחד והכל עובד כמו שצריך. בחדר אחר חיברנו מתאם לרשת אלחוטית והוא לא קלט שום מידע למרות שבנתב כתוב שהרשת האלחוטית פועלת... מישהו יודע מה יכולה להיות הבעיה? או אולי אפילו להסביר איך מגדירים רשת אלחוטית? (כי לא שיננו שום הגדרה בנתב) זה הנתב: http://www.bezeq.co.il/Bezeq_Applications/UserSide/bezeqstore/scripts/prod.asp?prod_id=21292 זה המתאם: http://www.bezeq.co.il/Bezeq_Applications/UserSide/bezeqstore/scripts/prod.asp?prod_id=21293 תושה מראש לעוזרים.
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
האם ניתן לחבר איכשהו את הראוטר ASUS RT-AC1200 למודם/ראוטר של בזק (NETGEAR 2610) על מנת לשפר קליטת WIFI בבית, במקומות שבקושי קולטים בהם כיום WIFI? תודה מראש לכל מי שיטרח,
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן כולם, יש לי את הHotBox והבעיה שלי איתו היא שהDHCP עובד לסירוגין. פעם הוא עובד לזמן מוגבל ופעם הוא לא עובד בכלל. עמדת קצה שמנסה להתחבר לhotbox לא מצליחה לקבל IP מהDHCP. מחשב שאני מקנפג לו IP סטאטי מתחבר מעולה, אבל זה בעיה עם טלפונים שאי אפשר לקבוע להם סטאטי דרך המכשיר. ניסיתי לשנות את הLease Time שהיה מוגדר על 3600 ל100000, אבל זה לא שינה כלום. למישהו יש רעיונות נוספים?
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן, לפני שבועיים עברתי דירה. הראוטר עבר איתי לדירה החדשה כמובן, וכמו כן גם מספר הטלפון הקווי הביתי שלי. כל ההגדרות של החיבור לרשת האינטרנט נשארו אותו דבר ללא שום שינוי. שמתי לב למשהו מאוד מוזר ומצחיק, שכשברגע שאני מחובר לרשת ה-Wi-Fi הביתית, המיקום של האייפון שלי (ושל מכשירים אחרים שניסיתי שמחוברים גם הם לאותה רשת Wi-Fi) הם כאילו מאוכנים במיקום של הבית הישן.. השאלה שלי היא איפה הבעיה? אני 99% בטוח ש-Reboot לראוטר יפתור את הבעיה, אבל רציתי להבין על סמך מה הראוטר עובד כשהוא קובע מיקום, ולמה הוא עדיין על המיקום הישן? תודה ושבוע טוב.
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, כרגע יש ברשותי מודם נתב משולב של בזק D-Link 6740U. רק נקודה אחת בבית (חיבור לפילטר) נותנת לי איכות קו טובה של 74K ב-Attainable Rate כאשר אני מחובר למהירות 30 מגה ביט. (נקודות גישה אחרים נותנים לי 54K ומטה שמגיע למצב שאני מאבד סנכרון...) הסיפור הוא כזה, יש לי 2 קומות בבית ובחדר שלי (בקומה למעלה - נקודת גישה שה-DSL נופל מסנכרון) כל הכבלי רשת מרושתים אליו לחיבור קווי. ברשותי 3 מחשבים בחיבור קווי, ועוד 3 באלחוטי. כל המחשבים בחיבור הקווי לא יכולים להתחבר לרשת כאשר המודם נתב נמצא בקומה למטה (איפה שיש איכות קו טובה) כרגע טכנאי של בזק הביא לי באופן זמני מודם נתב Netgear DGN 2200 כאשר אני משתמש בו כ-Access Point למודם נתב D-Link 6740U וזה עובד טוב חלקי... אני מגיע ל-25…
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
כרגע אני גולש במהירות 10 מגה באחת הספקיות עם תשתית בזק של 10 מגה. היום בעקבות מבצע (ללא תוספת מחיר) עברתי לתשתית של 20 מגה - האם צפויה בעיה בגלישה אם אני נשאר על 10 מגה אצל הספקית?
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי ראוטר של linksys שלא השתמשתי בו במהלך השנה האחרונה כיום שאני מנסה לחבר אותו למחשב ואני מקבל בקשה לסיסמה הבעיה שהסיסמה שאני זוכר שהכנסתי לו לא נכונה ואני לא יודע איזה סיסמה הוא רוצה למרות שלחצתי על כפתור הריסט של הראוטר אין לי אפשרות להיכנס אליו ולהגדיר אותו מחדש האם יש דרך להגדיר אותו או לפחות לאתחל אותו תודה על העזרה אודי
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הראוטר של בזק היתקלקל לי ואני החלטתי גם ביגלל שיצא חוק חדש שיכולים למכור לי מודם וראוטר בכל רשת ולא חייב בזק וגם כי הראוטר של בזק לא משהו את הראוטר הזה https://ksp.co.il/?select=.263..264..2141.&kg=&list=1&sort=2&glist=1&uin=39031&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0&intersect=&rintersect=&store_real=8 יצויין שהלכתי עליו רק ביגלל המחיר (יקר יותר טוב יותר) האם נכון עשיתי?
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, רציתי לקבל המלצה לגבי ראוטר למשרד. הדרישות העיקריות הן שיהיה VPN (ונוחות להתקין/לעבוד), wireless. עדיף שיתחבר ישירות לבזק (ועם אופציה להוט בעתיד). התקציב עד 1000 ש"ח. תודה רבה!
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי סיימתי עם ההתחייבות עם בזק ואני מחפש לשדרג... (הת'רד עבר עריכה אבקש להתייחס לפוסט הראשון.תודה.) לכל שחקני מולטי ברשת שגולשים דרך הכבלים בחבילה רגילה(לא גיימר) 1.5/256 אתם מרוצים מהפינגים? gunz bf2 tm farcry וכו'
-
- 24 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הכרטיס רשת למודם התעקם לי ואני רוצה להחליף את המודם האם הם ירצו תשלום או כסף על זה שגרמתי נזק לרכוש מושכר שלהם והאם הם יעשו בעיות בהחלפה?
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הי אני חווה ב 2 המחשבים בשבוע האחרון בעיה שכאשר אני מוריד קובץ בפירפוקס או ב jdownloader הקובץ יורד עד שהוא מגיע לסיום ונתקע בשניהם מתקבל הודעת שגיעה ב jdownloader מתקבל no permission to write to hd בפירפוקס מתקבל could not read the source שניהם מעודכנים מה אתם מציעים?
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם! מעונין לדעת אם יש למישהו את השירות הנ"ל?והאם זה עובד בלי בעיות (ניתוקים, דיליי בשיחה..) בתודה מראש שי
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-