רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,491 דיונים בפורום זה
-
שלום לכל חברי האתר . אני רוצה לקנות את הראוטר הזה לבית של ההורים שלי . חשוב שהראוטר יהיה מספיק חזק כדי לטפל בגלישה מסיבית של 4 משתמשים ללא לאגים וללא תקיעות . מה שחשוב גם שלא יהיה ניתוקים , כי ההורים שלי לא יודעים איך לטפל בראוטר וזה ישאיר אותם בלי אינטרנט כמה ימים עד ששנבוא אליהם לסדר את זה . האם הראוטר הזה יהיה הכי מומלץ בתקציב של עד 300 ש"ח ? תודה לעונים .
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, יש לי בעיה בלפטופ.האינטרנט האלחוטי עובד מצויין אבל שאני מנסה לחבר את הכבל אינטרנט הרגיל, אין שום תגובה מצד המחשב. אני לא יכול להשתמש בכבל. ניסיתי לעשות פיתרון בעיות עם הוינדוס אבל הוא אפילו לא מזהה את החיבור הזה ולא נותן לי לבחור בו בפתרון בעיות (אני יכול רק לבחור בחיבור של הויפי ובחיבור בלוטוס) אני כבר מיואש, ניסתי לפתור את הבעיה,לעדכן דריברים,לראות אם צריך להתקין משהו..וכלום. במנהל ההתקנים אני רואה משום מה שבלוטוס וה Ethernet יש בעיה...אין להם דריברים(לא שצריך להתקין.הם פשוט לא קיימים) אני מנסה למצוא אוטומטית דריבר לאטרנט אבל הוינדוס לא מוצא באינטרנט דרייבר. אני מאמין שזאת הבעיה...אבל אין לי מושג איך לפתור אותה בבקשה תעזרו לי.
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, היום רכשתי את ה Edimax BR-6204Wg בעקבות מותו בטרם עת של ה NETGEAR WG614. הכל טוב ויפה- פרט לכך שאני לא מצליח להגדיר את המחשבים ברשת על IP סטטיץ. ביטלתי את ה DHCP, הגדרתי IP לכל מחשב (נגיד 192.168.2.100), הגדרתי subnet mask (255.255.255.0) והגדרתי את ה GATEWAY (192.168.2.1). משום מה- המחשב לא מצליח להקבל מידע מהנתב בצורה זו. מישהו יודע מה הבעיה?
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש ברשותי ראוטר אדימקס BR-6504N (ראוטר ראשי) שהוא הראוטר הראשי שאליו מחובר המדם, אני מעוניין להגדיל את הטווח תוך שימוש באופציית WDS שיש בראוטר, לשם כך אני משתמש בראוטר אלחוטי נוסף של אדימקס שיש לי- BR-6204WG (ראוטר משני) להלן פירוט השלבים שעשיתי ע"פ המדריך באתר NETCHEIF: בראוטר המשני בחרתי אופציה של WDS , שיניתי את שמו (SSID), וקבעתי את ערץ השידור, רשמתי את כתובת ה MAC של הראוטר הראשי. בראוטר הראשי בחרתי אופציה של WDS , שיניתי את שמו (SSID)לשם שונה מהראוטר המשני, וקבעתי את ערץ השידור( זהה לראוטר המשני), רשמתי את כתובת ה MAC של הראוטר המשני. לאחר מכן כאשר הראוטרים זיהו זה את זה יכולתי להפעיל רשת אלחוטית מרוחקת, אך החלה לי בעיה כאשר ביצעתי ריסטרט למחשבים,האינטרנט הפסיק לעבו…
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
לם לכולם..אז ככה הקדמה ופירוט : יש לי מחשב אחד בחדר שלי שאני יקרא לו המחשב הראשי הוא כולל: כרטיס רשת און בורד של נוידיה כרטיס רשת רגיל פשוט של חברת realtek המחשב מחובר עם כבל רשת מכרטיס הרשת של realtek למודם מסוג thomson (זה מודם ולא ראוטר). בכרטיס רשת של נוידיה אין לי שימוש ביננתים. --- בחדר של אחי יש מחשב שאני יקרא לו מחשב משני הוא כולל: כרטיס רשת פשוט רגיל של חברת realtek . עכשיו אני רוצה לעשות רשת ביתי אלחוטית בין שני המחשבים שגם אחי יוכל לגלוש? מה אני צריך לקנות ? איזה ראוטר עדיף לי? צריך כרטיס רשת אל חוטי לשני המחשבים? אני מבולבל... לשנינו יש מערכת xp ...המרחק ביני ובינו הוא בערך כ- 8-10 מטר.. ויש לי אינטרנט בכבלים,נטויזין,3m . לציין כי אני ממש לא מבין בדברים האלה…
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי ראוטר של EDIMAX BR6504N וקניתי ראוטר נוסף LINKSYS WRT54GL חיברתי את שניהם בעמצאות קבל בשני קצוות הבית. הגדרתי אותם כראוי לעבודה ב AP כולל ההגדרות ה WDS כלומר ה MAC אחד של השני ואני לא מצליח להעביר את הגדרות ההבטחה מאחד לשני אני מעוניין להגיע למצב בוא שניהם יעבדו על אותו SSID כולל אותם הגדרות הבטחה והדילוג בין ראוטר לראוטר יהיה ללא צורך בחיבור וניתוק מחדש! האם זה אפשרי בכלל ? והאם AP שאפשר לקנות כמו אלה של EDIMAX עושים זאת אוטומטית ? תודה מראש - ספיציפית אליך NetCheif - האתר + המדריכים בוא מעולים !
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מה עדיף, 750KB ADSL באינטרנט זהב או 750 KB כבלים בקווי זהב ?! תודה מראש
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות רשת אלחוטית בבית ל-2 מחשבים נייחים ומחשב נייד , המחשבים נמצאים יחסית קרובים אחד לשני ואין לי ממד או קומות שונות בבית. יש לי מודם פנימי של GlobespanVirata ואני לא מעונין לעשות קווית בגלל המחשב נייד ובגלל שזה סרט רע לסלול את הכבלים לאורך כל הבית. אני מעונין בהמלצה על נתב בתקציב עד 300.
-
- 23 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, פתחתי פורטים בראוטר עבור משחק מסויים. בדקתי שאין חסימה של הFirewall גם. לאחר בדיקה , אני מגלה שאף פורט שאני פותח בנתב, לא נפתח בפועל. מישהו יודע מה יכול לגרום לכך ומה ניתן לעשות , ייתכן שזה הספק חוסם את כל הפורטים?
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני רואה הרבה פעמים שמזכירים את הMTU כגורם אפשרי לדיליי במשחקי רשת, ניסיתי לעשות חישוב לבדוק את זה. אני טועה איפשהו? החיבור שלי הוא 30 מגה, MTU נמדד בBYTES אז החיבור הוא 3.75 מגה\3840 קילו. על MTU דיפולט של 1500, כל חבילה היא 1.5K. זה אומר שהזמן בין החבילות אמור להיות 1.5/3840, שזה 0.4MS. והפינג שלי לאירופה מתחיל מ65MS. אז מה כבר החשיבות של לקצץ מה0.4MS האלה ? ושאלה נוספת , הרצתי WIRESHARK תוך כדי באטלפילד 4 הוא מראה לי שבין כל עדכון שאני מקבל מהשרת אני שולח לו 3 עדכונים, מתאים לקצב הרשמי של 10HZ מהשרת ו30HZ לשרת. אבל החבילות שאני שולח הן מתחת ל100BYTE לכל אחת, והחבילות מהשרת מבדיקה של שניה הגיעו ל900+ בייט לכל אחת. כרגע בשביל לנסות אני משתמש בMTU של 337 (336 ומטה - האינט…
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני מחפש ראוטר בתקציב גבוה של 1500-1600 ש״ח. דרוש שיהיה יציב, בלי צורך לעשות ריסטרט, קליטה טובה במרחק של 10 מטרים לפחות. תמיכה בכשמונה מכשירים בו זמנית (רובם תומכים ב ac). כרגע יש לי אדימקס ישן שמתחיל לקרטע כאשר יש עומס ואני רוצה משהו שיצליח להחזיק משחק רשת / סטרימינג דרך מחשב אחד במקביל לסטרימינג לאייפד + שידור ל apple tv וכמובן עוד כמה פלאפונים שמחוברים במקביל. אפשרויות כמו קליינט טורנטים, שרת אחסון ו usb 3 יהיו מבורכים. כרגע חשבתי על asus אחד מהראוטרים שלהם שתומכים ב ac או לינקסיס. אשמח להמלצות ואם אפשר כמה שיותר מהר (חוזר מחר מגרמניה ואשמח לקנות שם אם אוכל) תודה
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, קניתי ראוטר TP-LINK TL-WR841N ואני מעוניין לחבר אותו לאוניברסיטה בתקן של 802.1x. ככה אני מחבר את המחשב הנייד שלי. במחשב הנייד אני פשוט מחבר אותו בכבל לנקודת רשת כאשר הגדרתי את הכתובת של הסרבר וגם יש לי שם משתמש וססמא של האוניברסיטה שאני יכול להתחבר. מישהו יודע איך אפשר לעשות את זה? אם יש מדריך מסודר אשמח גם.
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יי, אני מחובר לבזק+בזק בינלאומי, ומשתמש ב-PrivateBox2 שלהם. עד עכשיו היו לי פינגים באזור ה-50-60 לגרמניה, ישראל בסביבות ה-5-10, ובעקרון פינגים ממש מעולים. עכשיו אתמול בלילה קצת עלו הפינגים, אבל אחרי כמה ריסטארטים לראוטר זה דיי הסתדר, עכשיו, מהיום בבוקר הפינגים עלו בצורה מטורפת, 20-30 פינג לארץ, ו-80-90 לגרמניה. עד עכשיו הייתי מחובר בחבילת גיימר+מוגדר כRate Adaptive, יכול להיות שההגדרת Rate Adaptive ירדה? איך בודקים אם אני עדיין רייט אדאפטיב? וד"א, דברתי עם השירות של בזק, והם אמרו שהם רואים מתח חיצוני על הקו שלי ושהם שולחים טכנאי, זה יכול להיות הסבר לפינגים הגבוהים? איך אני חוזר לאותו פינג שהיה לי? תודה רבה.
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
ראשית אתאר את המצב אצלי. יש לי 2 מחשבים בבית, שאחד מהם הוסב לשרת קבצים. על מחשב אחד מותקן win7 , ועל השני מותקן win server 2008 . 2 המחשבים מחוברים באמצעות הראוטר הביתי (שתומך ב 1G), וגם באמצעות כבל רשת מוצלב (עם מרחב כתובות שונה מהרשת הביתית). במחשב הביתי עשיתי map לכוננים בשרת. אני נתקל ב 2 בעיות קלות: 1. אם המחשב הביתי דולק ומצב logon , ולאחר מכן אני מפעיל את השרת , מהירות התקשורת בינהם איטית מאוד. כדי לקבל מהירות גבוהה אני צריך לבצע logoff למחשב, ואז logon בחזרה. כלומר בזמן ה logon כנראה מתבצעת פעולת הסתנכרנות מול השרת. השאלה היא באיזה אופן אני יכול לקבל את המהירות הגבוהה מבלי לבצע logoff ? 2. לא משנה באיזה אופן אני מעביר קבצים (דרך הראוטר או דרך הכבל המוצלב), אני ל…
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
בטח אתם מכירים את האתר של ABC http://dynamic.abc.go.com/streaming/landing שמאפשר צפיה בחינם בפרקים של הסדרות האהובות של הרשת. הבעיה היא שלא ניתן לצפות בהם אלא אם אתה תושב ארה"ב... שמעתי שיש דרך לעקוף את הבדיקה של הIP בעזרת תוכנה. תודה לעוזרים!
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אני בארה"ב לנסיעת עבודה. הבאתי אתי ראוטר Edimax B6114 שעבד אצלי בארץ כבר שנתיים. היום התחברתי לאינטרנט באמצעות המודם Motorola SB5101. זהו מודם כבלים שאינו דורש חייגן. חיבור ישיר עם כבל ethernet למחשב עובד מעולה. אני לא מצליח להגדיר את הנתב שלי כך שיוכל להתחבר למודם. בשיחה עם נציג שירות של ספק האינטרנט נאמר לי להזין כתובת DHCP (נתן לי גם כתובות של שרתי DNS), אבל לא מצאתי אופציה כזאת בממשק של הנתב. האופציות שישנן הן: Dynamic IP, Static IP, PPPoE, PPTP, L2TP (מצורף צילום מסך). מכיוון שספק האינטרנט מספק IP דינמי, ניסיתי פשוט להזין את MAC Address של המודם לתוך האופציה הזאת בממשק, אבל זה לא עבד. יש משהו שאני לא עושה נכון או שהנתב שלי לא מסוגל לעבוד עם המודם? תודה מרא…
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני מקווה שזה הפורום הנכון, התקנתי את JDOWNLOADER ולאחר השימוש האינטרנט הפסיק לעבוד לי, ניתקתי מהחשמל וחיברתי בחזרה את המודם כבלים והראוטר וזה חזר לעבוד, לאחר מספר ימים שוב קרה אותו הדבר והפעם הראוטר לא חוזר לעבוד ביחד עם המודם, כלומר כשהראוטר מחובר למודם אי אפשר לגשת לראוטר ולרשת האלחוטית וכשהוא לא מחובר למודם אפשר לגשת אליו אבל אז מן הסתם אין חיבור לאינטרנט. עשיתי ריסט לראוטר וזה לא עזר. כשמחברים את המחשב ישירות למודם יש אינטרנט לכן אני מאמין שזו בעיה עם הראוטר, השאלה איך גורמים לו לעבוד גם כשהוא מחובר למודם???
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, יש לי עכשיו את המודם RTA1320 שמחובר ללינקסיז WRT54GL, והרוטל (שהובא לי פני כמה חודשים כתחליף ל B-FOCUS) מתחיל לעשות בעיות, לוקח לנורית POWER להתייצב כ20 דקות או יותר, אחרי זה אבל זה יציב. מנגד הביאו לי, בלי שלא בקשתי שום דבר, את המודם-נתב סימנס כמתנה. עכשיו אני רוצה להשתמש בו רק כמודם שיחובר ללינקסיז ולנטרל את ה WIRELESS בו. יש למישהו מושג איך לעשות את זה? רב תודות...
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי לפני כמה ימים שידרגתי ל 15 מגה.. ל המחשבים האחרים בבית (כולל סמארטפון) גולשים ב 15 מגה במחשב שלי (עם לוח Z77-D3H) מחובר בכבל הוא מגביל אותי ל 10 מגה , בהתחלה הוא בא להתחבר ל 100 MBPS FULL DUPLEX אבל אחרי זה לא מצליח ונותן 10.. ניסיתי להגדיר ידנית , לא מצליח (לא מתחבר) ניסיתי להגדיר 1 גיג'ה דופלקס (נותן לי 10 מגה) ניסיתי להחליף כבל ל CAT גבוה יותר (נותן לי 10 מגה) ניסיתי לשנות הגדרות MTU (לא עובד..) ניסיתי דרייברים אחרים מכל מיני גרסאות (נותן לי 10 מגה) פירמטתי מחשב , עידכנתי BIOS (לא עזר..) משהו מגביל אותי עם הגישה , אשמח לדעת אם מישהו יכול לעזור. עם כ.רשת אלחוטי נותן לי דופלקס של 54 מגה והוא מנצל את כל ה 15 מגה אבל אני רוצה להתחבר חוטי.. האם יש משהו נוסף שניתן לעשות…
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, יש לי מדפסת HP 4100TN בעלת כרטיס רשת פנימי. יש לי שני ראוטרים שונים: הראשון מחובר לאינטרנט וכתובתו הפנימית 192.168.0.1 255.255.255.0 השני מחובר לראוטר הראשון לצורך קבלת אינטרנט וכתובתו הפנימית 192.168.123.254 255.255.254.0 המדפסת מחוברת לרשת של הראוטר הראשון וכתובתה 192.168.0.175. האם יש אפשרות שמחשב ברשת השניה ידפיס לרשת הראשונה? אני מריץ וינדוס 7 וניסיתי להגדיר אותה כלוקאלית כ TCP/IP אך ללא הצלחה. יש רעיונות?
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי חיבור 100MB בתשתית כבלים והוטנט הספק. מידיי פעם דפים לא נטענים ובלחיצה על רענון הם נטענים בסדר. מהירות הורדה דווקא בסדר תמיד סביב ה85MB בבדיקות שאני עושה. מה הבעייה שגורמת לדפים לא להיטען ?
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום יש לי בעיה בגלישה באייפון דרך wifi כאשר המחשב כבוי ואני קרוב מאוד לראוטר והוא לא טוען לי שום את הדפדפן של הספארי בקושי ויש לי ראוטר מדגם (שהוא שייך לבזק בינלאומי ) http://www.bezeq.co.il/Internet/wireless-network/Pages/N-Router.aspx תוכלו להגיד לי מה הבעיה ? תודה לעוזרים
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, בזק השיקו לאחרונה ראוטר ac של dlink (הדגם בכותרת). ביום שישי האחרון לקחתי אותו והוא מאז גיל הזמן עושה ריסטים רנדומלים או כאשר מנסים לגשת אליו באיזושהי צורה (לדוגמה להגדרות קשוחה שלו, התחברות מכשיר חדש לרשת האלחוטית וכו). רציתי לדעת האם מישהו נוסף נתקל בתקלה דומה או אחרת עם הנתב הנ"ל. כרגע לפי מיטב הבנתי אין קשוחה אחרת שניתן לעדכן (חדשה או ישנה יותר). כנראה שהראשון אלך להחליף את הראוטר אבל חשוב לי לדעת שיש משתמשים שהמכשיר עובד להם בצורה תקינה וזו לא תקלה גורפת. תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
עקב נפילות חוזרות של תשתית בזק באזורי (הוט לא יותר טובים) אני זקוק למודם סלולרי עבור משרד קטן. דרישות: 1. לפחות 4 יציאות רשת קוויות 2. יציבות בתודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, שדרגתי את התשתית מ-15 מגה ל-40 מגה. כרגע יש לי ראוטר 2760U (מודם ADSL ולא VDSL) וחשבתי לקחת מבזק רק מודם (DSL699U5) ולחבר אותו לראוטר שלי. ובמידת הצורך בהמשך להחליף לראוטר יותר רציני. האם אפשר לבטל את המודם הפנימי ב-2760U, לחבר אליו את המודם VDSL, ולהשתמש בו כראוטר בלבד? תודה, ליאור
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-