עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום. רכשתי נתב שעל פי הרשום עליו, משדר גם ב 2.4GHz וגם ב 5GHz. מה זה אומר עבור הדיוט כמוני? האם עלי להפעיל את התדרים הללו איכשהו? האם דורש פעולה כלשהי? או שאני נהנה מהיכולת הזאת ישר מן הקופסא? תודה מראש לעונים

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. Started by OverclockDisaster,

אני מחובר דרך בזק בינלאומי, הראוטר הוא Edimax AR-7084GA בזמן האחרון התחיל להופיע לי בסטטוס של הרשת סימן קיראה צהוב אם ההודעה''the dns server isn't responding'' ואני נאלץ לכבות את המודם מהחשמל כדי שהאנטרנט יהיה שוב זמין. איך אפשר לפתור את הבעיה?

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. Started by L_L,

שלום לכולם, יש לי בעיה מוזרה מאוד ואשמח לעזרתכם. יש לי לפטופ עם מערכת הפעלה windows 10. בכל פעם שאני מתחבר לרשת הביתית ומנסה לגלוש לדוגמא ל youtube הגלישה נהיית איטית עד שלא ניתן לגלוש כלל. האות עצמו לראוטר חזק. ניסיתי לשלוח ping תוך כדי גלישה ל google ושמתי לב שבמהלך הגלישה זמן ה ping מגיע לערכים סביב ה 1000 2000 שניות שזה המון. ברגע שאני סוגר את הדפדפן הכל מסתדר. התופעה הזו חונקת את כל הרשת הביתית ומחשבים אחרים לא מצליחים לגלוש עד שאני לא יוצא מהדפדפן. ניסיתי להחליף דפדפן והדבר לא עזר. הקטע המוזר הוא שברשתות בבתים אחרים התקלה לא קוראת ,אלא ברשת ביתית ספציפית. מה יכולה להיות הבעיה? תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. שלום רב! יש לי שני מחשבים מחוברים ברשת, שניהם עם מערכת הפעלה Windows XP SP1, מחשב 1 (לפי המפרט שלי) מחובר לאינטרנט עם מודם של ADSL- Ale070 (בחיבור USB). אתמול החליטה הרשת משום מה שהיא לא עובדת יותר (עד עכשיו היא עבדה בשיתוף אינטרנט ולא שיתוף קבצים, אז החלטתי שזו כבר הזדמנות לסדר את שני השיתופים). ניסיתי להגדיר הכול מחדש לפי שני המדריכים המצויינים שבאתר (אז אין כ"כ טעם להפנות אותי אליהם כי קראתי את שניהם בעיון רב) וחלונות טוען ש Network Cable is unplugged למרות שלא נגעתי בכבל רשת, וגם בדקתי בשני המחשבים שהוא מחובר (יש לזכור שעד לפני יומיים זה עבד... :'( ). ניסיתי להגדיר מחשב א' (מחובר לאינטרנט) עם IP: 192.168.0.1 ומחשב שני 192.168.0.2, Subnet Mask כ255.255.255.0 בשניהם…

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. Started by muam,

שלום, כבר המון זמן שאני חווה בעיות קשות באינטרנט בשימוש שהוא לא גלישה. אני מדבר על כך שאם משתמשים באינטרנט למשהו אחד כמו הורדה, צפייה בסרטון HD וכו', אי אפשר להשתמש באינטרנט והוא נהיה איטי בצורה קשה. בנוסף, בלתי אפשרי לשחק במשחקי רשת, כל פעם שאני נכנס למשחק הPACKET LOSS והPING עולים. בתור צעד ראשון החלפתי כרטיס רשת וראוטר - לא עזר. אפילו עברנו לתשתית בזק - לא עזר. ניסיתי היום את שירות גיימר בנטוויז'ן - לא עזר. מה לדעתכם יכול לעזור ? להתנתק לגמרי מ013 נטוויזן ?? לאיזה ספק לעבור ? תודה

• 14 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. Started by Sharon_B,

שלום לכלם. אני מתעניין בקניית ראוטר משולב מודם חדש. אני לקוח בבזק ובזק בינלאומי וגולש על 10 מגה. ראשית, האם מספיק לי ראוטר שתומך רק ADSL או שאני צריך משהו אחר? עיקר ההתלבטות שלי כרגע היא בן שני ראוטרים: [h=1]TP-Link TD-W8961ND ו Edimax AR-7266WNA[/h][h=1] איזה מהם עדיף? האם יש הבדל בין דגמי ה 150 ל 300 Mbps בפועל בשימוש הביתי? האם יש דגמים אחרים שאני צריך לשקול? האם לא תיהיה בעיה עם גלישה של בזק עם זה?[/h]

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. שלום וערב טוב, רציתי לדעת איך להפעיל ולהגדיר את שירות ה-QOS בנתב DSL-2650U הסטנדרטי של בזק בינלאומי. מה שקורה זה שבביתי יש 4 מחשבים שמתחברים לאינטרנט של 2 מגה, וכל הזמן אחד מהמחשבים צורך הרבה רוחב פס (כנראה להורדות) רציתי לדעת איך אפשר להגדיר את הנתב כך שכל מחשב יקבל את אותו החלק מהנתב, או לחלופין להגביל את אחד מהמחשבים ברוחב הפס להורדה שהוא מקבל. ההגדרות שבתוך הנתב תחת QOS פשוט לא מובנות ואני לא יודע איך עושים את זה. תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. Started by yuval_cohen,

שלום יש לי מחשב (לא זה שבמפרט שלי) שאמור להתחבר לראוטר (שמוגדר טוב ויש מחשבים שמחוברים אליו כבר) יש לו מערכת הפעלה win98se הכל מוגדר כמו שצריך (ההגדרות מועתקות משאר המחשבים) אבל המחשב לא מגיב בשום אופן לפינגים ולא מצליח להתחבר הנורה של הכרטיס רשת דולקת וגם בדקתי את הכבל הוא תקין ניסיתי להתקין מחדש כרטיס רשת ואת הווינדוס... למישהו יש רעיונות? אגב כשאני עושה ipconfig מופיעים לי 3 כרטיסים 2 מהם בעלי פרטים ריקים (זא 0.0.0.0) והשלישי זה בעצם הכרטיס רשת שלי שבו מופיעים הפרטים שאני קבעתי לו בדקתי רק הכרטיסים שאומרים להיות מותקנים מותקנים...למישהו יש רעיונות?

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. שלום שוב לכולם התחלתי את העבודה אבל נתקלתי בדילמה ואני מקווה שתוכלו לעזור לי הדילמה שלי היא כזו: 1. האם קונקטורי RJ-45 (זכר בכבל ונקבה (שקע) בקיר) טובים לעבודה / ניתן להתקנה גם על כבל CAT-6? עד איזה קצב ניתן לעבוד עם קונקטורים של RJ-45 כאשר כבל CAT-6 מחובר אליהם/מותקן עליהם? עד 1G? כולל 1G? מעל 1G? כולל 10G? תודה רבה לכל מי שיכול לעזור לי גם אם בחלק מהשאלות ושנה טובה לכולם SKI FARM

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. Started by mega1234,

שלום לכולם, התחדשתי בחיבור 12 מגה עם הוט ונטויזיון 013. כאשר המודם מחובר ישירות ללפטופ בכבל אני בודק בspeedtest ומקבל את משאני אמור לקבל מבחינת מהירות (12M\1000KB) אבל כשאני מחבר את הראוטר ומריץ את אוטו מבחן מהירות אני מקבל תוצאות של 8M\1000KB. למישהו יש מושג למה ? משהו בהגדרות של הנתב אולי ? תודה לעוזרים באשר הם.

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. יש לי ראוטר של 3com (מחובר לאינטרנט של הכבלים), וממנו יוצאים ארבעה חיבורים ל: 1. המחשב שלי (WinXP). 2. מחשב הורדות (WinXP). 3. מחשב נוסף (WinXP). 4. מדפסת. הבעיה שלי היא שהראוטר מוגבלת למהירות 100mbit/sec, אך אני צריך מהירות העברה גדולה יותר בין המחשב שלי, למחשב ההורדות. אפשרות אחת לפתור את הבעיה, היא לקנות ראוטר של Gigabit, אבל המחירים בשמיים. אפשרות נוספת, יותר פרקטית כלכלית, היא לעבור לחיבור ללא חייגן, ולקנות מתג של Gigabit, לדוגמא זה: http://www.meganet-pc.co.il/Product.aspx?ProductID=150 ולחבר אותו במקום הראוטר של 3com. האם זה אפשרי ?, אני פשוט לא מבין מה מתג מסוגל לעשות, האם הוא מסוגל לקחת אינטרנט מחיבור ללא חייגן, ולפצל אותו למספר מחשבים, ולתת לכל מחשב כתובת IP נ…

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. Started by onlyme998,

שלום, יש לי כיום רשת של 4 מחשבים, כולם מחוברים דרך ה switch, שמחובר אליהם ולמודם ADSL שהוא "פרוץ" ומשמש גם כנתב (מודם אלקטל השחור). אני רוצה לקנות מחשב חדש ולמקם אותו בנקודה שבה אני לא יוכל להעביר אליה חוטי רשת, זה יכער את כל הבית. חשבתי על שני פיתרונות, רשת אלחוטית ורשת חשמל. רשת אלחוטית היא לא פיתרון טוב בשבילי כ"כ כי אני רוצה שהאינטנרט במחשב החדש יהיה בלתי תלוי במחשבים אחרים (שאם מחשב אחר סגור אז גם המחשב החדש לא יוכל להתחבר לרשת) וגם כי אני בעתיד הקרוב מתכנן לקנות עוד מחשב ואני רוצה שגם הוא יוכל להתחבר לרשת. רשת חשמל, נראית לי פתרון טוב, הקטע שאף פעם לא ראיתי את זה בפעולה, מישו יודע איך זה עובד? ואם זה יתאים לי? אם אני אקנה שני מכשירים כאלה, אחבר אחד ל switch ואחד למח…

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. אני מטייל בדרום אמריקה האייפוד תיפקד 100% עד לא מזמן. הגעתי לעיר בשם פוקון ומשהו השתבש אני לא מצליח לגלוש עם המכשיר. במקום שאני נמצא יש רשת שעובדת טוב ב100% אני יודע את זה כי לחבר שלי יש אייפוד דור 2 שמחובר וגולש ברשת. הרשת מאובטחת בWEP אני מקיש את הסיסמא והאייפוד "מתחבר" לרשת מופיע לי הסימון של הקליטה בצד שמאל למעלה אבל שאני מנסה לגלוש אני מקבל את ההודעה "ספרי לא יכול לפתוח דף זה כי הוא אינו מחובר לאינטרנט" בדקתי במאפיינים של הרשת והשורה של הנתב הייתה ריקה. ניסיתי להכניס את הנתונים ידנית באופן זהה לזה של האייפוד של חבר שלי. קיבלתי הודעה אחרת שאי אפשר לפתוח כי השרת או נתב לא זוכר בדיוק לא מגיב. חשבתי שמדובר בבעיה מקומית אבל כשניסיתי להתחבר היום בעיר לרשת שוב נתקלתי באותה …

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. Started by idofr,

היייי שלום כולם אז ככה אני משתמש בראוטר אלחוטי של אדימקס והיום בערב תוך כדי עבודה אני בא להעביר לאח שלי קובץ דרך השיתוף ואז אני רואה שיתוף חדש (הברירת מחדל שהוינדוס משתף) עם שם מחשב שאני לא מכיר נכנסתי לראוטר וראיתי באמת שיש 3 מחשבים מחוברים במקום 2 ולאחד מהם יש mac שאני לא מכיר עכשיו הראוטר מוגדר לתת שירות רק לmacים מסויימים אז איך לעזאזל הוא הצליח להתחבר? כאילו נגיד הוא האקר או משו אז אין מצב שהוא היה נותן לי לראות את השיתופים שלו ובכלל איך קורא שהראוטר מכניס MAC שלא מוגדר לו? אחרי שראיתי את זה ניסיתי להבין איך אני מנתק אותו(?) ואל ממש הצלחתי הכנסתי WPA2 PSK (הסיבה שלא הכנסתי אותו עד עכשיו הייתה שהכול עבד טוב ולא רציתי להתעסק עם זה כדי לא לסכן את כל השטות הזאת למה דיי…

• 14 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. שלום לכולם איזה מחיר אני יכול לקבל מבזק בינלאומי עבור ספק 30MB תודה רבה לכולם

16. Started by EAD,

היי קיבלתי מודם ראוטר אלחוטי חדש של בזק היום. מודם ADSL 2+ אני משתמש בו בתור ראוטר, לא מעוניין להשתמש באפשרות האלחוט שלו. קינפגתי אותו ופועל לא רע כרגע, אבל יש דברים שלא שינתי מהגדרות ברירת המחדל - כמו נניח PPOE במקום PPOA וכו'. (כל מיני הגדרות כאלו) נניח לא נגעתי בהגדרות FIREWALL NAT וכו' וכל ההגדרות המתקדמות יש מישהו שבבעלותו המודם או מכיר אותך ויכול לפרט פרט פרט מה זה אומר ומה מומלץ לי לשים על מנת לקבל את מקסימום המהירות ויציבות מן הקו ADSL והרשת שלי? בתודה מראש

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. Started by BeBest,

אהלן, יש לי רשת ביתית קווית שמכילה ראוטר וסוויץ'. אל הסוויץ' מתחברים 2 מכשירי סטרימינג. הראוטר TP-Link WR1043ND הסוויץ D-Link DSG1005A (http://www.dlink.com.sg/products/?idproduct=504&idCategory=215) הבעיה החלה לפני שבוע בערך, כשפעם ב-X זמן החיבור בניהם מתנתק ואין אפשרות להחזיר אותו רק כאשר אני מנתק את הכבל רשת ומחבר אותו מחדש (ולפעמים גם זה לא עוזר ואני מנתק את 2 המכשירים מהחשמל). לא ברור לי למה זה קורה... בדקתי את הכבלים שמחברים בניהם - תקינים. כשהתקלה קורית הנורית שבראוטר נכבית (הנורית של הפורט שהכבל מחובר אליו). אני מנסה לחשוב על סיבות שיכולות לגרום לתקלה כזו ולא ממש עולות לי... הכל עבד טוב חודש בערך עד שפתאום התחילו התקלות : אגב הנה הנושא המקורי שעזרו …

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. שלומות חברי הפורום, היום סוף סוף ביצעתי את מעבר החדר המיוחל, ועם מעבר החדר עבר כמובן גם המחשב, ואיתו גם הראוטר. הראוטר הוא משהו בסיסי(ומעפן) של בזק, ROTAL RTA 1025W. הכל עובד נפלא, חוץ מה... הקליטה האלחוטית. הבית שלי די גדול(דירה, קומה אחת) והחדר הישן שלי היה די קרוב לסלון, ולכן היה ניתן לגלוש בסלון בכיף. החדר החדש די רחוק מהסלון, וכצפוי, האות בסלון נע בין "Very Low" לפשוט לא מגיב. לכן חשבתי, בוא נקנה ראוטר חדש. אז.. הראוטר מתחבר למחשב שלי בחיבור קווי ושאר המחשבים(בדרך כלל שניים בו זמנית, שלושה במקרה הכי קיצוני) הם לפטופים שמתחברים אליו אלחוטית(זה אומר 802.11G, אם אני לא טועה). התשתית היא ADSL, אז לא אכפת לי ראוטר שלא תומך בכבלים. הראוטר הנוכחי עובד נפלא כאמור, אך אני צרי…

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. שלום, יש לי שני ראוטרים netgear n600 ו-netgear dgn2200. הגדרתי את ה-dgn2200 כ-AP, לפי המדריך הזה, שני הראוטרים מחוברים זה לזה בצורה חוטית. כאשר ה-WIFI מכובה בראוטר (n600), אני מצליח להתחבר ל-AP. אבל כאשר אני מפעיל את ה-WIFI, אני לא מצליח להתחבר ל-AP (או לפעמים מצליח להתחבר אחרי הרבה זמן). מה לא עשיתי נכון? תודה מראש

• 0 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. שלום רב! היום חיברתי את שתי המחשבים שלי ברשת בדיו כמו שכתוב במדריך שבאתר. מאיזושהיא סיבה מחשב הלקוח מסרב להתחבר. אם צריך עוד פרטים רק תבקשו ואני אכתוב. תודה רבה מראש!

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. Started by pc34,

שלום חברים, כבר כמה שבועות שאני משתגע עם הראוטר שלי(tl-wr841n) שפשוט מעביר אינטרנט בצורה מחרידה ( יש קליטת wi fi טובה) לעיתים לא מעביר אינטרנט בכלל לפעמים מעביר אינטרנט ברמה מביכה שמספיקה לטעון דף ביום שלם ולעיתים נדירות אחרי שאני מדליק ומכבה אותו כמה פעמים הוא מעביר אינטרנט בצורה נורמאלית כמובן שכשאני מחבר את המחשב ישירות למודם הכל בסדר .יכול להיות שישנה אפשרות לעשות משהו שיפתור את הבעיה או שהראוטר ז"ל? אם אי אפשר לעשות כלום עם הבעיה הזאת השמח להמלצה על ראוטר בסיסי ואיכותי!

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. Started by Shasoosh,

אני מתכנן בקרוב לרשת את הדירה עם הציוד הבא: שקע קיסטון 3M Volition RJ45 STP Jack Category 6A כבל רשת U/FTP CAT6a קשיח מסוכך תוצרת טלדור 100 מטר קופסא עמוקה מעל הקיר 83*83*46 מ"מ + פנל עם קיסטון ריק מסגרת מתכת לפנל 83*83 מ"מ, תחת הטיח שאלות: 1. בארון תקשורת, האם עדיף לחבר גם שם שקע קיסטון שיהיה מחובר לפאץ פאנל ומשם מגשר לסוויץ או פשוט לחבר לתקע כמו זה: תקע RJ45 CAT7 מסוכך לכבל רשת, עם אינסרט לסידור המוליכים, תואם CAT7 של טלדור, סוג מקצועי - נחושת מלאה, מוזהב 50" מצד אחד פאץ פאנל מרגיש לי יותר מקצועי, מצד שני להוסיף עוד כבל לשרשרת. אם התשובה היא פאץ, האם כדאי לקחת פאץ ללא קונקטורים ולחבר לו קונקט…

• 0 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. Started by Born2Kill,

יש לי פה איזה הגבלה בחיבור או משהו, משהו שקשור להסדר האייפי נראה לי, אני לא יודע לפתור את הבעיה.... אז בבקשה תעזרו לי. [attachment deleted by admin]

• 28 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. Started by MaStRiX,

האם כבר כבר קיים 2.5MB בייתי ? בבזק,וברק 013 דוגמה.. כי לפניי חצי שנה,אמרו לי שעוד שלושה חודשים שיהיה לבית גם 2.5MB... מה אתם אומרים ?

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. Started by roeesnir,

שלום. אני צריך ראוטר שישדר למרחק 60 מטר. יש המלצות?

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים