עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום, אני זקוק להמלצה לנתב בעל מנגנון QoS מובנה, שאוכל לחלק את מהירות האינטרנט בין שני המחשבים בביתי. מחנות בירושלים (KSP, IVORY P-SEE וכו'). כרגע יש לי TP-LINK TL-WR641G, והוא פועל מצויין רק שאני לא יכול לדבר בטלפון בחדר כי כנראה הוא פועל על אותו תדר כמו הטלפון האלחוטי שיש בבית, וזה גורם לרעשים נוראיים... הטלפון פועל בתדר 2.4GHZ, ולפי אתר החברה: http://www.tp-link.com/products/productDetails.asp?pmodel=TL-WR641G&content=spe הראוטר עובד על 2.4-2.4835GHz. זאת אומרת שאני צריך ראוטר בעל תדר אחר, אני לא יודע אם גבוה יותר או נמוך יותר ואני לא יודע מה זה משנה, אני רק רוצה שלא יהיו רעשים כשאני מדבר בטלפון, ושזה לא יבא על חשבון ביצועים של הראוטר. התקציב הוא הנמוך ביותר שאפשר…

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. Started by Ronenosh8,

יצאה גירסא חדשה להוטבוקס (למשתמשים במכשיר בתור ראוטר) לאלו שרוצים לעדכן- תכבו את המכשיר ותדליקו אותו. איך עובד החיבור עם L2TP?

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. Started by ביז'ו המוס,

יש ברשותי ראוטר Linksys wrt1900acs ורכשתי אתמול שני כרטיסי usb wifi. אחד TP LINK Archer t4u 1300ac והשני edimax 600ac. בשניהם אני מקבל מהירות חיבור של פחות מ2 mbps בבדיקת מהירות גם דרך הדסקטופ וגם דרך הלפטופ. דרך השבב Wifi המובנה בלפטופ אני מקבל סביב ה50 מגה בבדיקת מהירות ואותו דבר דרך הטלפון. בחיבור חוטי ישירות למודם אני מקבל 90+ מגה ביט לשניה. מה יכולה להיות הבעיה? ניסיתי את כל הערוצים בהגדרות של הראוטר. ואני עם הfirmware המקורי הכי מעודכן. שני המחשבים עם ווינדוס 10

4. שלום יש לי כבלים, נטוויז'ן 750K בעבר היה לי פינג Joint 350 עכשיו יש לי 120 בממוצע האם נטוויז'ן שיפרו את הפס שלהם לחול?

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. ברשותי ראוטר שלך LEVEL ONE דגם WBR-3406TX הוא הייה מותקן אצלי עד לפני כחצי שנה ועכשיו אני רוצה לחברו שוב ודי שכחתי את ההגדרות של החיבור ואני ממש צריך עזרה דחוף.. ובקיצור חיברתי את הראוטר למחשב ולמודם כמו שצריך.. נכנסתי לכתובת של הראוטר (XXX.XXX.XXX.XX) ויש לי שם בעיה אני לא יודע איך לגרום לו לעבוד הוא פשוט כותב לי שהוא לא מצליח להתחבר\לקשר ל GATEWAY וכל השאר אצלי ב 0.0.0.0 (תמונה מצורפת) מישהו יכול לעזור לי בבקשה? [attachment deleted by admin]

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. Started by CrashZone,

היי חברה. בהמשך לדיון הקודם שלי: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=431701.0 רכשתי את הנתב Edimax BR-6215 SRg כעת אני חווה בעיות בהגדרתו כריפטר. יש לי נתב של level1 מחובר למודם ולמחשב נייח באמצעות כבל. אני מעוניין להגדיר את האדימקס לקומה התחתונה של הבית, שם נמצאת המדפסת ובכך גם לחזק את האות בקומה הנ"ל. אני פועל על פי המדריך הזה: http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm שיניתי את הIP של האדימקס ל 192.168.0.2 בעוד הlevel1 נמצא בדיפולט על 192.168.0.1 כפי שרשום במדריך, הם על אותו סגמנט מתחת לחילוק כתובת שרת ה DHCP של הlevel1 אשר מתחיל ב 192.168.0.100 ועד 199. שני הנתבים משדרים על אותו ערוץ ובעלי SSID שונה. נכנסתי לאופציה של WDS בLEVEL1 …

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. איך אני בדיוק יכול להזיז עכבר וכד' במחשב נייד שמחובר למחשב הנייח שלי ? תודה מראש

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. אנחנו עוברים דירה לבית גדול (שלוש קומות וחצר). כרגע יש לי ראוטר של Linksys WRT54GL שמחובר למודם רשת של בזק וזה לא מספיק. על אילו אפשרויות אתם ממליצים (בתקציב סביר) בשביל ליצור רשת אלחוטית עם קליטה טובה בכל הבית והחצר?

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  9. היי יש לי מחשב נייח ומודם של בזק ADSL ואני מחפש נתב כדי לחבר אליו את הסמארט טיוי עם כבל - אני לא מעוניין בנתב אלחוטי יש למישהו המלצה על נתב קווי ? בקושי מצאתי כאלה בחיפוש באינטרנט קראתי שאפשר להפוך נתב אלחוטי שיהיה רק קווי אז אני מניח שחלק מהפרמטרים שנדונים בפורומים לא רלוונטיים אם אני הופך אותו לקווי, אז איזה נתב מומלץ ? ואיזה מהירות מינימום אני צריך אם אני רוצה להזרים סרטי HD מהמחשב לסמארט טיוי בעזרת DLNA ?

10. Started by StreetRacer,

שלום לכולם. ביצעתי חיפוש אך לא מצאתי את תשובתי. בבית יש לי שני מחשבים וראוטר+מודם ADSL של EDIMAX (משולב) אני מעוניין להתחבר מרחוק לאחד המחשבים בבית. מה אני צריך לעשות ? שמוליק

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. Started by dudinka,

הי, אני משתמש מעט מאוד באינטרנט (בעיקר יוטיוב לילדה מדי פעם). חשבתי לוותר על אינטרנט רגיל בבית (ספק+תשתית) ולקחת סים של 10 ג׳יגה ב-30₪, לחבר אותו לאיזשהו מודם סלולרי ומשם ישירות לטלוויזיה. מה דעתכם? יש טלוויזיות עם כניסה כזאת? (מעדיף לוותר על וויפי אם אפשר ולהישאר רק עם חיבור קווי). איזה מודמים סלולריים יעבדו כאן? יש לי VR600 אגב. תודה!

• 0 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. שלום וערב טוב, רציתי לדעת איך להפעיל ולהגדיר את שירות ה-QOS בנתב DSL-2650U הסטנדרטי של בזק בינלאומי. מה שקורה זה שבביתי יש 4 מחשבים שמתחברים לאינטרנט של 2 מגה, וכל הזמן אחד מהמחשבים צורך הרבה רוחב פס (כנראה להורדות) רציתי לדעת איך אפשר להגדיר את הנתב כך שכל מחשב יקבל את אותו החלק מהנתב, או לחלופין להגביל את אחד מהמחשבים ברוחב הפס להורדה שהוא מקבל. ההגדרות שבתוך הנתב תחת QOS פשוט לא מובנות ואני לא יודע איך עושים את זה. תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. אוקיי אז ככה קודם כל מה זה DMZ ושנית איך אני מבטל את הרשת האקטיבית האלחוטית של הנתב פשוט כי אני משתמש בכבלים תודה מראש

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  14. Started by GMTK,

שלום לכולם יש לי 2 אינטרנטים גם של בזק וגם של הוט. עכשיו ככה יש לי את הלוח אם של פטאלטי P67 שיש אפשרות להכניס לו 2 סוגים של אינטרנטים איך אני מפעיל את זה? חיברתי את 2 האינטרנטים הורדתי את הספק של הוט בשביל לבדוק האם אני מקבל אינטרנט בזמן שהספק מנותק של הוט וזה תקע לי את האינטרנט בזמן שהיה רשום באינטרנט של בזק גישה לאינטרנט ובאינטרנט של הוט היה רשום שאין גישה וזה לא נתן לגלוש. המטרה היא בזמן שהאינטרנט של הוט נופל יהיה תבזק בזמן שבזק נופל יהיה תהוט. מי שיודע מה עושים אשמח לעזרה תודה רבה.

15. אני בטריפל של הוט עם תשתית 100מגהביט וספק בזק בין לאומי במהירות תואמת. חיבור קבוע כמובן... כרגע בבדיקת מהירות באתר של הוט, לא מצליח לעבור את ה 30mbit המחשב, מחשב חזק (Q6600) עם כרטיס רשת 1gbit שמחובר להוט בוקס בכבל רשת רגיל. מה יכולה להיות הבעיה בגדול? ואיך הם יכולים לפתור אותה? וזה בהכרח פתיר.. ד"א הכבלים של התקשורת טלויזה/אינטרנט שמגיעים מלמטה למעלה בבניין שלי הם אותם כבלים שעשו מאז ההתקנה של הכבלים לפני 15 שנה... הגיוני שהכבלים של אז יכולים לעביר מהירויות כאלו של 100mbit? אני שואל את זה בכלליות... תודה רבה

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. האם כדאי להשקיע יותר כסף כדי לקנות כרטיסי רשת אלחוטיים בתקן MIMO? בכוונתי להקים רשת ביתית בין 2 מחשבים כשאחד מהם יהיה במרחק 20 מטרים מהנתב והשני במרחק 10 מטר. כרגע תכננתי ללכת על השילוב הבא לפי תקן MIMO: נתב: Edimax BR-6216Mg MIMO Wireless Router במחיר 390 ש"ח 2 כרטיסי רשת: Edimax Wireless LAN PCI Adapter MIMO EW-7628IG במחיר 200 ש"ח כל אחד מה דעתכם?

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. Started by liorrrb1991,

היי, אז קצת רקע לבעיה: יש לי בית גדול עם 2 מחשבים בשני הקצוות של הבית ומצלמות IP מפוזרות בכל הקצוות שלו. חוץ מהמחשב שלי שצמוד לראוטר כל שאר המחשבים/מצלמות מחוברים אליו באלחוטי. יש לי מודם/ראוטר של בזק בינלאומי (נקרא Private Box) שכרגע מספק תקשורת אלחוטית לכל המכשירים בבית. בגלל שהראוטר שלי מתקשה להגיע לקצה השני של הבית אני מעוניין לקנות access point. אני מתכנן למקם אותו באמצע או בקצה השני של הבית. יש לי כבל רשת שיוצא מהראוטר ועובר דרך הקירות עד לאמצע הבית כך שאוכל לחבר אותו בכבל באמצע הבית או לשים אותו בצד השני של הבית ולקנפג אותו שיקלוט את הרשת האלחוטית וישדר אותה מחדש. אשמח להמלצה ל-access point טוב למטרה שלי. תודה.

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  18. שלום! יש לי בבית מחשב נייח שמחובר לאינטרנט בכבלים, בחיבור ללא חייגן. חוץ מזה אני רוצה לקנות ראוטר אלחוטי כדי שאני אוכל לגלוש גם מהמחשב הנייד (Lenovo Thinkpad כלשהו שקיבלתי מהעבודה). ראיתי שהומלץ כאן הרבה על ה-edimax br-6204wg, אבל גם הבנתי שהראוטרים שלהם עושים לפעמים בעיות בכבלים (וגם בכלל). חוץ מזה, ראיתי שגם המליצו מאוד על linksys wrt54gl, וראיתי שיש גם linksys wrt54g2 שנמכר בכ-100 ש"ח פחות, ולא נראה שההבדל ביכולות שלהם משמעותי (אני לא מתכנן להתקין כל מיני קושחות צד שלישי...) אז מה עדיף מהשלושה? או שמא המלצה לראוטר אחר?

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. Started by yotamoo,

אני מנוי של yes. האם אני אוכל בעתיד להתחבר לאינטרנט מהיר של ערוצי זהב בלי להתנתק מ-yes? ועוד משהו - כאשר מתחברים לאינטרנט כבלים משלמים, למשל, גם לחברת הכבלים וגם לספק כלשהו, כמו שבאיי.די.אס.אל משלמים לבזק ול-012(למשל...)? תודה!

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. היי, אני מחובר לתשתית הוט וספק בזק בינלאומי במהירות 100mb. אני מעוניין להיות מחובר בחייגן כדי לקבל פינג נמוך במשחקים וחיבור מהיר לשרתים בחו"ל. למיטב הבנתי הבנתי רוב הראוטרים לא יתמכו במהירות הזו עם חייגן ואף יחוו ניתוקים תכופים. אני גר בוילה וצריך טווח שנחשב יחסית טוב (יש לי מגדיל טווח). אני די בור בכל הקשור לנושא וממש אשמח להמלצה על ראוטר שיתמוך בחייגן, ויספק לי את המהירות שאני מחובר אליה בלי ניתוקים אם קיים כזה. תודה רבה!

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. Started by yuval_routing,

שאלות חזרה למבחן CCNA פתורות נוספו לאתר http://www.routing.co.il/ciscocert. (יש לחפש "שאלות" באתר). ובכלל, עם הירידה בחשיבות הסמכת CCNA (אתם מוזמנים להתווכח על כך) מומלץ במיוחד ללמוד לבד. יובל

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  22. שלום, ברשותי שני מכשיריי EDIMAX. האחד, ראוטר מסוג BR-6204Wg, השני - ACCESS POINT מסוג EW-7206APg המחשב שלי ממוקם בקומה השניה ולצידו הראוטר. אולם, הקליטה בסלון בקומת הקרקע נמוכה מאוד ואיכות האינטרנט ממש גרועה. ברצוני להשתמש בACCESS POINT שלי כמכשיר שייקלוט את האינטרנט האלחוטי מהראוטר, ובעצם יגדיל את טווח הקליטה. עד כה הכל בסדר. עכשיו לשלב ההתקנה. קודם כל, הבנתי שהAP משמש כחיבור אינטרנט אלחוטי לראוטרים ללא WIRELESS, אולם אפשר להשתמש בו ככלי להגברת הקליטה. אבל לא מוסבר איך... אז לקחתי את הAP , חיברתי אותו למחשב נייד, נכנסתי לדף ההגדרות שלו, וניסיתי לשחק עם ההגדרות. ניסיתי קודם כל להוסיף את הMAC ADDRESS של ה APלראוטר דרך Wireless-->Access Control-->MAC Address Filtering…

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  23. Started by roy15957,

היי, יש לי את הראוטר D-Link DSL-2650U ורציתי לדעת איך אני משנה את ה ip שלי... חיפשתי ולא מצאתי דרך שבאמת עובדת, ובעיקרון אם אני מבקש מבזק לשנות לי ip אז הם ישנו? הם יכולים? מקווה שתעזרו,.

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. Started by huber,

כמו שכבר ציינתי בעבר אני "משתמש כבד" שך ADSL ועד היום הורדתי מעל 200 סרטים ועוד (קרוב ל 300 דיסקים צרובים) למה אני "מלאה" אתכם בפרטים, תשאלו? אז ככה, די מיציתי את תוכנות ה P2P וראיתי שרוב הסרטים והמשחקים החדשים מגיעים ממשהו שנקרא DELNET... מישהו יודע מה זה ואיך משתמשים בזה? (זה תוכנה, אתר FTP, פורום או רשת יוזרים?)

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. Started by x-dude,

יש לי את ה DLINK DI-604 ומאותו יום שקניתי אותו אני עובר רק סיוטים (ניתוקים,דפים שהוא לא מעלה וכו...) אני משתמש בכבלים ולאחר הקנייה רק התברר לי שיש לנתב הזה לא מעט בעיות עם הכבלים. היום אחרי כמה ימים שניסיתי קושחה חדשה (שהיא גרמה לי לזחול באינטרנט),עשיתי Downgrade לגירסת קושחה יותר ישנה (בפורום של DLINK אמרו שאפשרי לעשות Downgrade),חיכיתי וחיכיתי בקיצר העידכון נכשל ועכשיו אין לי גישה לקונפיגורציה של הנתב. ניסיתי לעשות לו ריסט (בעזרת סיכה מאחורה),להוציא מהשקע.....כלום! הוא לא מצליח לתת לי כתובת DHCP. אולי למישהו יש רעיון איך לסדר את זה? (בפורום התמיכה של DLINK הם שרוטים לא יודעים כלום נשבע לכם). אם אני לא יצליח לסדר את זה,מישהו יכול להמליץ לי על נתב טוב (טוב זה נתב שמיועד ל…

• 28 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.