רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,490 דיונים בפורום זה
-
נתבקשתי ממשפחה לתכנן רשת ביתית לבית שנבנה בימים אלו. התכנון יעבור לחשמלאי שידאג לכבילה בקיר דרך תעלות ובסוף הכל ייתנכז לארון תקשורת. אני די סגור על הכל מה להנחות אותו למאט כמה דברים שאני לא מבין בהם. הייתי רוצה את חוות הדעת של המומחים, אבל אם זה לא המקום הנכון אז יידעו אותי כי מדובר על השקעה כספית וטעויות הן לרוב בלתי הפיכות לאחר ביצוע. אז מה שכרגע בתוכנית הוא: 1)כל החוטים שיעברו בקיר הם מסוג CAT6. 2)בכל חדר/סלון/ממ"ד יהיה בקיר שקע רשת RG45. 3)כל הנקודות ייתנקזו לארון תקשורת בקומה השנייה (לבית שני קומות סה"כ) שבארון זה יהיו נקודות ראשיות מסוג: טלפון בזק, כבלים הוט. מארון זה בקומה שנייה יירד עוד כבל רשת לארון תקשורת בקומה ראשונה שגם בארון שלה יהיה קו בזק והוט ראשי. במידה ה…
-
- 4 תגובות
- 8.8k צפיות
-
-
שלום וברכה, יש למישהו המלצה על ראוטר שייתן לי טווח הכי טוב של קליטה בבית של 2 קומות, ובנוסף שיתמוך במהירות אלחוטית של לפחות 30 מגה. הנתב שהכי התרשמתי ממנו עד עכשיו היה ה1043 אבל לא ראיתי התייחסות לגבי טווח הקליטה שלו, לכן אני אשמח לשמוע מניסיון אם יש כזה לגבי טווח קליטה דו-קומתי. תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי לא יודע אם זה שייך לפה אבל זה הכי קרוב שמצאתי בפורום הבעיה היא כזאת אני מתגורר במעונות שיש ווירליס די מהיר 3 מגה לשניה אבל אחרי שאתה מוריד בערך 3-4 גיגה זה חוסם אותך זמנית לכמה ימים וכשאני צריך להוריד קובץ גדול ללימודים ששוקל 10 גיגה אני פשוט משתגע......האם יש דרך מסויימת לעקוף תעניין אני מניח שזה חוסם אי פי או תשם שהמחשב רשום עליו אבל אין לי מושג בעניין אז אני די מנחש פה אשמח לעזרה (אני עם מחשב נייד)
-
- 3 תגובות
- 954 צפיות
-
-
זקוק להמלצה על סוויצ' שתומך 1000mbps. ישמש כמפצל לכבל רשת שמגיע מראוטר בחדר אחר. http://ksp.co.il/?select=.263..491..509.&list=1&sort=3&glist=1&uin=10294&txt_search=&buy=&minprice=&maxprice= http://ksp.co.il/?select=.263..491..509.&list=1&sort=3&glist=1&uin=9731&txt_search=&buy=&minprice=&maxprice= איך הסוויצ'ים של אדימקס? תודה רבה!
-
- 2 תגובות
- 886 צפיות
-
-
בשבועות האחרונים, כל טורנט שאני מוריד מתחיל על M1.3 לכמה דקות, ואז יורד למהירויות מגוככות של 100-300K. בהתחלה היתי מוריד על מקס. יש לי 10 מגה. יש דרך לבדוק את זה? ומי החשוד העיקרי, הספק או תשתית?
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
קניתי מודם סלולרי ALCATEL X220D כדי להשתמש בסים של פלאפון שיש לי במחשב עם מודם פנימי למחשב חדש. הצלחתי להפעיל את המודם ויש גלישה הבעיה היא שהמודם מוגדר למהירות מקסימלית של 115.2Kb והמהירות שלי היא 7.2Mb. ניסיתי להיעזר בגוגל אך במשך כמה שעות לא מצאתי שום פתרון. מישהו יודע איך אפשר להגדיר למודם מהירות מקסימלית גבוהה ממה שהוא נותן??
-
- 0 תגובות
- 720 צפיות
-
-
שלום לכולם, קצת הקדמה, בית קומה אחת בן 4 חדרים, 100 מטר מרובע סך הכל. בחדר אחד יושב מחשב נייח בו גם נמצא המודם ראוטר, חדר אחר (ממד) בו יש HTPC וPS3, אייפד שמטייל ברחבי הבית ולפטופ X201 תומך עם אנטנה תומכת N שגם מטייל ברחבי הבית, ראוי לציין שאני גולש על בסיס יומי מהמרפסת למרות שמרחק אווירי מהראוטר הוא 10 מטרים. עד לא מזמן הייתי משתמש במודם מוטרולה 5100 של הוט בשילוב עם רואטר 6524 של אדימקס- השילוב הזה הניב לי מעל 20 ניתוקים ביום ברמה שפשוט לא היה אפשר לתפקד. לאחר וויכוחים עם הוט החליפו לי להוט בוקס שמשמש כמודם וכראוטר ביחד, כרגע משום מה הנייד מחובר תמיד על 54 והאייפד סובל מהמון ניתוקים. כמה שאלות- 1. מה הדרך הנבונה ביותר לחבר אינטרנט בממ"ד כאשר הצרכים הם גלישה ומעט צפייה י…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן יש לי ראוטר של TPLINK הגדרתי Dynamic DNS וזה עובד יפה.. אני רוצה שתיהיה לי אפשרות להתחבר מרחוק גם לAP כמו שאני מתחבר לראוטר. יש לי בבית גם מגדיל טווח של אדמיקס(אם זה משנה) IP ראוטר - 192.168.1.1 IP מגדיל טווח - פרטים 192.168.1.2 IP Address Gateway Address 192.168.1.1 עכשיו ניסתי להגדיר ב Forwarding הפנייה של 192.168.1.2 לפורט 81 וניסיתי להיכנס עם הכתובת של DYNDNS שלי וזה לא עבד. זה אפשרי ביכלל ? ואם כן אשמח לעזרה תודה רבה ! תודה רבה אור
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אודה לעזרתכם! יש לי מודם/נתב של בזק ASUS AM 604G. (אני מחובר דרך בזק כספק תשתית.) כמודם הוא עושה את העבודה ללא בעיות מיוחדות, אבל חלש כנתב אלחוטי וקצב הגלישה האלחוטית שלי גרוע. חיפשתי תחליף במחיר נמוך. ראיתי שהומלץ בפורום לרכוש את TP-Link TL-WR1043ND. הלכתי לחנות אבל אז הסתבר לי שמדובר בנתב בלבד. האם אפשר והאם כדאי לחבר אותו יחד עם ה- ASUS, או עדיף לרכוש אחר ואם כן מה אתם ממליצים לרכוש? האם כדי ללכת על מודם/נתב אלחוטי שבזק מציעה? אודה על כל סיוע ועצה טובה!! ;D
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכל המומחים, אני מחפש ראוטר+ ADSL איכותי שיחזיק רשת קווית של 2 מחשבים בחיבור LAN + מחשב בחיבור אלחוטי + מדפסת אלחוטית ב-100MBit לפחות כמו כן שיתמוך במקביל ביציאה לUSB לדיסק קשיח חיצוני. אני צריך ציוד איכותי ויציב מאוד , הרשת עמוסה 24/7 גם בתעבורת מידע וגם באינטרנט בתעבורות של 20MBIT לשניה. אודה לעזרתכם, במידה וצריך להוסיף כסף אין בעיה הדגש הוא על ציוד איכותי ויציב עם אחריות ותמיכה. תודה רבה
-
שלום, אני לא יודע אם השאלה מתאימה לפורום זה אבל אני אנסה בכל זאת. יש לי טלוויזיה ישנה 2010 LG SCARLET אין לה יציאה של RG45 או WiFi כמו בטלוויזיות החדשות. השאלה שלי היא האם אני יכול לחבר ליציאת USB כרטיס רשת ובכך זה יחבר אותה לרשת? תודה רבה לעונים
-
- 1 תגובה
- 751 צפיות
-
-
השאלה/בקשה בכותרת. אם יש משהו אולי מובנה בתוך תוכנת השליטה של הראוטר זה גם יהיה מצויין (TP-LINK TL-WR941N ). חינמי כמובן תודה מראש לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 975 צפיות
-
-
אני וחברה שלי עוברים ביחד לדירה קטנה וחביבה(שני חדרים) וזקוקים לראוטר אלחוטי בשביל להנות ממנעמי האינטרנט בדירתנו. אין צורך במשהו חזק כיוון שהדירה קטנה עד מאוד, יש המלצות? מחיפוש קצר בZAP ועם ניסיון חיובי עם TP-Link(מה שיש לי בבית), מצאתי את זה: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=762448 סביר? טוב? יש משהו אפילו זול יותר או ש80 ש"ח זה ממש הגבול התחתון והוא יעשה את העבודה?
-
- 1 תגובה
- 879 צפיות
-
-
אהלן... יש לי בבעיה בבית שבאחד החדרים (בקומה נפרדת) לא קולטים את ה-WIFI כמו שצריך. אז חשבתי לקנות הום פלאגס http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=795875 הבעיה היא שצריך לחבר בכבל רשת מההום פלאג למחשב הנייד שנמצא שם ומדובר במקבוק ולמקבוק אין כניסה לכבל רשת אז במקום לקנות מתאם ב-180 ש"ח http://store.idigital.co.il/mac-accessories/cables-adapters/apple-thunderbolt-to-gigabit-ethernet-addapter-md463zm-a הבנתי שאני יכול לקנות ראוטר נוסף לבית ולחבר אותו בקומה ללא הקליטה ככה לא רק שיהיה בה אינטרנט, אלא יהיה גם אלחוטי הבעיה היא שאני לא יודע מה אני צריך לעשות כדי להגדיר את הראוטר השני... בטח צריך להגדיר אותו שלא להתחבר לספק אלא פשוט לשדר אני מאוד אשמח לעזרתכם.. תודה..
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, התקנתי אתמול נתב dsl-2760u בקומה למעלה שישמש בתור AP לפי המדריךhttp://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm) הAP מחובר קווית לHOTBOX שנמצא בקומה התחתונה. הכל עובד מצוין יותר טוב איפלו ממה שציפיתי חוץ מדבר אחד הרומינג בין הקומות קצת בעייתי כי עדיין מגיע אות חלש מHOTBOX מהקומה התחתונה אז לוקח מלא זמן עד שהאיפון מחליט להחליף רשת. יש פתרון לבעיה הזאת?? חשבתי לקרוא לשני הרשתות האלחוטיות באותו השם וסיסמא ושהוא יחשוב שזה רשת אחת אבל זה לא מתסדר לי תודה על כל עזרה
-
- 1 תגובה
- 749 צפיות
-
-
התחברתי אליהם במבצע המטורף ההוא ל-100 מגה ועד לא מזמן היה מעולה והמלצתי עליהם בחום. פתאום הכל השתנה ומהירות הגלישה, בעיקר בארץ הדרדרה. כל בדיקות המהירות שעשיתי אז והראו תוצאות מעולות נדפקו לגמרי והיום אני מקבל מהירות ששקולה ל 10-30 מגה (במקום 100). בדקתי גם עם התמיכה שלהם וגם של הוט, אין בעיה בתשתית, אין בעיה במודם (הוטבוקס שהראוטר שלו מבוטל), ועדיין הגלישה נוראית. אני שוקל להתנתק מהם כבר מחר.. מישהו יכול לאשר שהבעיה לא רק אצלי ? תודה ;D
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי שני מחשבים ניידם HP (שלי ושל אשתי) שנינו יושבים בסלון והיא קולטת בערך 10 רשתות אלחוטיות ואני קולט רק את הראוטר שלנו ועוד אחד של השכנים שהוא פתוח. את הראוטר שלנו היא קולטת יותר טוב (לפחות בסימן של win 7, לי יש 4 פסים ולה 5). איך אני מסדר את זה? שנינו עם win7 לי יש hp probook 4330s ולאשתי יש hp dv3000, ניסיתי להשוות הגדרות בסיסיות אבל לא מצאתי הבדלים, מצד שני אני לא כל כך מומחה לרשתות. אנא עיזרו לי.
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, כ3 שנים אני באינטרנט של הוט (כרגע 5 מגה) עם ספק של נטוויז'ן עם ראוטר אדימקס 6524N (עם השלוש אנטנות) יש לנו בבית המון ניתוקים גם בקווי וגם באלחוטי. הקטע המוזר הוא שתמיד הייתי בטוח שהבעייה בהוט, לפעמים אני מתקשר והם מזהים תקלה לפעמים אני מתקשר ואומרים שהכל תקין. החשד הוא כרגע הראוטר שגם מחיפוש קל על הדגם הזה ראיתי די הרבה פוסטים של ניתוקים. איך אפשר להיות בטוח מה מקור הבעיה ? הדרך שהוט הציעו לי זה להתחבר בחיבור ישיר למודם, מבחינתי זה לא בא בחשבון (קומה למעלה וזה בעיה...)
-
- 1 תגובה
- 823 צפיות
-
-
שלום, יש לי שרת windows server 2003 שמשתף כונן ובתוכו תיקיות בין מלא מחשבים שיושבים על אותה רשת, שום מחשב לא מזדהה מול השרת, אבל יכול ליצור ולמחוק תיקיות מאותו כונן משותף. השאלה שלי אם יש דרך או תוכנה מאין logger שתתעד לי אם מישהו מחק קובץ מסויים מאותו כונן. שיתן לי את שם המחשב או IP או MAC או משהו בסגנון כדי שיהיה לי אפשרות לדעת למה נעלמה לי תיקיה מסויימת. אשמח לעזרה. תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז יש לי HOTBOX שנמצא בממד (משום מה, אין אפשרות להוציא אותו משם, יש לי יס בבית ורק בממד יש נקודה של HOT- אבל זה פחות חשוב), ומכך ניתן להבין שהקליטה בבית היא על הפנים אם בכלל. אני רוצה לצרף ראוטר שיש לי כבר (TPLINK WR841N) לרשת הביתית ובשביל זה עבדתי לפי המדריך הבא, שלב שלב: http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm המצב כרגע הוא שהראוטר השני עובד מצויין וה HOTBOX הוא זה שמחלק IPים. אך הבעיה היא כאשר אני מנסה להתחבר עם המכשיר סלולרי (GALAXY S2) והוא לא מזהה את הראוטר החדש כלל (לעומת מחשבים ניידים שמזהים וגולשים דרכו מצויין). קצת פרטים על מה שעשיתי: 1. ה HOTBOX מוגדר לחלק IP's בתחום 192.168.1.10-230 ואילו הTPLINK על 192.168.1.231. 2. ערוצי השידור של 2 הנת…
-
- 5 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
הכל עבד אצלי בסדר,עד שניסיתי שיתוף קבצים, יש לי WINDOWS 7 ULTIMATE וכניסיתי לשתף קבצים בין המחשב שלי למחשב נייד שבו יש WINDOWS 7 STARTER נוצרה בעיה והמחשבים לא הצליחו לתקשר ביניהם, או שהצליחו ובאמצע העברת קובץ ההתקשרות נפלה ביניהם, ונדמה לי שגם החיבור לאינטרנט (לא סגור על זה). בכל מקרה,קראתי באינטרנט שיש להגדיר IPV6 ושיחקתי עם זה, כיביתי IPV4 והדלקתי IPV6 ושיחקתי עם זה קצת. כרגע,באופן לא מוגדר אחרי חיבור לאינטרנט יש לי ניתוק שכדי לצאת ממנו אני מכבה ומדליק את הנתב, משנה מIPV4 ל-6 ובחזרה וזה מסתדר לזמן מה ושוב מתנתק. העניין הוא שגם כשזה מתנתק, נותר לי WIFI בבית - אני מתחבר לאינטרנט במחשב הנייד הנוסף, בסמארטפון וכו', כך שאין בעיה של תשתית\ספק ככל הנראה. מה עושים? צילומי…
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום. אני מחפש שירות VPN או PROXY שיספק לי IP אמריקני, יכול להיות גם בתשלום. מה שחשוב לי הוא אמינות השירות ולא המהירות, כאמור זה לא לטובת צפיה בסטרימינג או הורדות. תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
המשרד שאני עובד בו מתחבר ללקוחות מסוימים באמצעות Logmein. הבעיה שהגרסה החינמית של התוכנה לא מאפשרת להדפיס מרחוק (כלומר ללחוץ הדפסה במחשב הלקוח והדפסה יוצאת אצלי במשרד), העברת קבצים וכדומה. Logmein תוכנה מעולה, אבל בגלל שאנחנו צריכים לרכוש רישיון עבור כל מחשב שאליו אנחנו רוצים להתחבר העלויות יוצאות גבוהות מאוד. הדרישה היא כזאת: א. אפשרות להתחבר למחשב הלקוח בלי להזדקק להפקת סיסמה בצד השני. ב. אפשרות להדפיס מרחוק ג. אפשרות להעביר קבצים ד. מהירות, מהירות, מהירות ה. עלויות רישיון שפויות יותר.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לאנשי התשתיות שביננו בהתיחסות לכבלים מסוג cat6 ו cat7 וללא שימוש ברפיטר, מהו האורך המקסימלי שניתן למשוך ללא ירידה בסיגנל? ובמידה ומדובר ב100 מטר (זה מה שאני זוכר...) ואני רוצה למתוח לקילומטר האם אני חייב רפיטר כל 100 מטר או שישנו פתרון אחר?
-
- 2 תגובות
- 846 צפיות
-
-
שלום, יש לי בבית שני ראוטרים, מכיון שטווח השידור של אחד מהם לא מכסה את כל הבית, הייתי לשים עוד אחד בצד השני של הבית שיכסה את האיזור שם, הצלחתי לעשות את זה על ידי חיבור של הראוטרים ביניהם דרך כבל רשת בין ה LAN של הראשי ל LAN של המשני, ביטול ה DHCP בראוטר המשני והגדרת הכתובת של הראוטר המשני מחוץ לטווח של ה DHCP של הראשי (הטווח שהראשי מחלק הוא 192.168.1.100 - 192.168.1.199 אז הגדרתי את הכתובת של השני כ 192.168.1.200) אז למה אני מספר לכם את זה? כי לאחרונה התחלתי לעבוד עם שיתוף ברשת של סמבה (SMB) ואז נתקלתי בבעיה, מחשבים שמחוברים לראוטר אחד, לא יכולים לשתף למחשבים שמחוברים לראוטר השני, כששני המחשבים מחוברים לאותו ראוטר זה כן טוב, רק כשהם מחוברים לראוטרים שונים זה לא עובד, למ…
-
- 0 תגובות
- 890 צפיות
-