עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by mj23,

היי לא יודע אם זה שייך לפה אבל זה הכי קרוב שמצאתי בפורום הבעיה היא כזאת אני מתגורר במעונות שיש ווירליס די מהיר 3 מגה לשניה אבל אחרי שאתה מוריד בערך 3-4 גיגה זה חוסם אותך זמנית לכמה ימים וכשאני צריך להוריד קובץ גדול ללימודים ששוקל 10 גיגה אני פשוט משתגע......האם יש דרך מסויימת לעקוף תעניין אני מניח שזה חוסם אי פי או תשם שהמחשב רשום עליו אבל אין לי מושג בעניין אז אני די מנחש פה אשמח לעזרה (אני עם מחשב נייד)

• 3 תגובות
    • 987 צפיות
  2. שלום, התקנתי אתמול נתב dsl-2760u בקומה למעלה שישמש בתור AP לפי המדריךhttp://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm) הAP מחובר קווית לHOTBOX שנמצא בקומה התחתונה. הכל עובד מצוין יותר טוב איפלו ממה שציפיתי חוץ מדבר אחד הרומינג בין הקומות קצת בעייתי כי עדיין מגיע אות חלש מHOTBOX מהקומה התחתונה אז לוקח מלא זמן עד שהאיפון מחליט להחליף רשת. יש פתרון לבעיה הזאת?? חשבתי לקרוא לשני הרשתות האלחוטיות באותו השם וסיסמא ושהוא יחשוב שזה רשת אחת אבל זה לא מתסדר לי תודה על כל עזרה

• 1 תגובה
    • 757 צפיות
  3. שלום וברכה, יש למישהו המלצה על ראוטר שייתן לי טווח הכי טוב של קליטה בבית של 2 קומות, ובנוסף שיתמוך במהירות אלחוטית של לפחות 30 מגה. הנתב שהכי התרשמתי ממנו עד עכשיו היה ה1043 אבל לא ראיתי התייחסות לגבי טווח הקליטה שלו, לכן אני אשמח לשמוע מניסיון אם יש כזה לגבי טווח קליטה דו-קומתי. תודה.

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. אודה לעזרתכם! יש לי מודם/נתב של בזק ASUS AM 604G. (אני מחובר דרך בזק כספק תשתית.) כמודם הוא עושה את העבודה ללא בעיות מיוחדות, אבל חלש כנתב אלחוטי וקצב הגלישה האלחוטית שלי גרוע. חיפשתי תחליף במחיר נמוך. ראיתי שהומלץ בפורום לרכוש את TP-Link TL-WR1043ND. הלכתי לחנות אבל אז הסתבר לי שמדובר בנתב בלבד. האם אפשר והאם כדאי לחבר אותו יחד עם ה- ASUS, או עדיף לרכוש אחר ואם כן מה אתם ממליצים לרכוש? האם כדי ללכת על מודם/נתב אלחוטי שבזק מציעה? אודה על כל סיוע ועצה טובה!! ;D

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by TRISOMY,

לפני מספר ימים רכשתי את הנתב tplink 1043 שמחובר להוטבוקס שמוגדר כמודם. בחיבור ישיר לנייח אני מקבל 100 מגה בלי שום בעיה. הבעיה היא בחיבור ה-wifi לנייד. הנייד שאני משתמש בו הוא vostro v131 שתומך בתקן n. אז ככה: האות הנקלט הוא המירבי ביותר ולמרות זאת מהירות התגובה של ה-wifi הוא איטי ביותר והמהירות עצמה היא איטית. מה ניסיתי: לא עובדות אצלי תוכנות שיתוף ברקע. ניסיתי גלישה ב-2 תוכנות שונות(אקספלורר וכרום). בדיקת מהירות במספר אתרים שונים. עדכנתי גרסת firmware לעדכנית ביותר. שיניתי ערוצים ל-1,5,6,11,13. ניסיתי גלישה ללא הגנה כלשהי. הגדרתי שיעבוד רק על תדר n וניסיתי גם 20mhz וגם 40mhz. מה עוד אפשר לעשות??? מה לשנות בהגדרות??

• 35 תגובות
    • 4.3k צפיות
  6. התחברתי אליהם במבצע המטורף ההוא ל-100 מגה ועד לא מזמן היה מעולה והמלצתי עליהם בחום. פתאום הכל השתנה ומהירות הגלישה, בעיקר בארץ הדרדרה. כל בדיקות המהירות שעשיתי אז והראו תוצאות מעולות נדפקו לגמרי והיום אני מקבל מהירות ששקולה ל 10-30 מגה (במקום 100). בדקתי גם עם התמיכה שלהם וגם של הוט, אין בעיה בתשתית, אין בעיה במודם (הוטבוקס שהראוטר שלו מבוטל), ועדיין הגלישה נוראית. אני שוקל להתנתק מהם כבר מחר.. מישהו יכול לאשר שהבעיה לא רק אצלי ? תודה ;D

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. שלום, כ3 שנים אני באינטרנט של הוט (כרגע 5 מגה) עם ספק של נטוויז'ן עם ראוטר אדימקס 6524N (עם השלוש אנטנות) יש לנו בבית המון ניתוקים גם בקווי וגם באלחוטי. הקטע המוזר הוא שתמיד הייתי בטוח שהבעייה בהוט, לפעמים אני מתקשר והם מזהים תקלה לפעמים אני מתקשר ואומרים שהכל תקין. החשד הוא כרגע הראוטר שגם מחיפוש קל על הדגם הזה ראיתי די הרבה פוסטים של ניתוקים. איך אפשר להיות בטוח מה מקור הבעיה ? הדרך שהוט הציעו לי זה להתחבר בחיבור ישיר למודם, מבחינתי זה לא בא בחשבון (קומה למעלה וזה בעיה...)

• 1 תגובה
    • 827 צפיות
  8. אהלן... יש לי בבעיה בבית שבאחד החדרים (בקומה נפרדת) לא קולטים את ה-WIFI כמו שצריך. אז חשבתי לקנות הום פלאגס http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=795875 הבעיה היא שצריך לחבר בכבל רשת מההום פלאג למחשב הנייד שנמצא שם ומדובר במקבוק ולמקבוק אין כניסה לכבל רשת אז במקום לקנות מתאם ב-180 ש"ח http://store.idigital.co.il/mac-accessories/cables-adapters/apple-thunderbolt-to-gigabit-ethernet-addapter-md463zm-a הבנתי שאני יכול לקנות ראוטר נוסף לבית ולחבר אותו בקומה ללא הקליטה ככה לא רק שיהיה בה אינטרנט, אלא יהיה גם אלחוטי הבעיה היא שאני לא יודע מה אני צריך לעשות כדי להגדיר את הראוטר השני... בטח צריך להגדיר אותו שלא להתחבר לספק אלא פשוט לשדר אני מאוד אשמח לעזרתכם.. תודה..

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. שלום, יש לי נתב TP-Link TL-WR1043ND. הוא יושב בחדר בקצה הבית כשבין החדר לסלון יש קיר בטון, איכות הקליטה בסלון היא סביב 70-80%. בקומה השניה (חדר מעל החדר שבו נמצא הנתב) המצב קצת פחות מזהיר ואיכות הקליטה היא 50-60%. אני רוצה להוסיף מגביר אות (ריפיטר או כל פתרון אחר) שיוכל להגדיל לי את איכות הקליטה בקומה השניה. אבל, מכיוון שאני רוצה לעשות שימוש בסטרימינג אני לא מעוניין בפתרון שיחתוך לי את מהירות הרשת בחצי. אפשרי?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. שלום, יש לי בבית שני ראוטרים, מכיון שטווח השידור של אחד מהם לא מכסה את כל הבית, הייתי לשים עוד אחד בצד השני של הבית שיכסה את האיזור שם, הצלחתי לעשות את זה על ידי חיבור של הראוטרים ביניהם דרך כבל רשת בין ה LAN של הראשי ל LAN של המשני, ביטול ה DHCP בראוטר המשני והגדרת הכתובת של הראוטר המשני מחוץ לטווח של ה DHCP של הראשי (הטווח שהראשי מחלק הוא 192.168.1.100 - 192.168.1.199 אז הגדרתי את הכתובת של השני כ 192.168.1.200) אז למה אני מספר לכם את זה? כי לאחרונה התחלתי לעבוד עם שיתוף ברשת של סמבה (SMB) ואז נתקלתי בבעיה, מחשבים שמחוברים לראוטר אחד, לא יכולים לשתף למחשבים שמחוברים לראוטר השני, כששני המחשבים מחוברים לאותו ראוטר זה כן טוב, רק כשהם מחוברים לראוטרים שונים זה לא עובד, למ…

• 0 תגובות
    • 897 צפיות
  11. אז יש לי HOTBOX שנמצא בממד (משום מה, אין אפשרות להוציא אותו משם, יש לי יס בבית ורק בממד יש נקודה של HOT- אבל זה פחות חשוב), ומכך ניתן להבין שהקליטה בבית היא על הפנים אם בכלל. אני רוצה לצרף ראוטר שיש לי כבר (TPLINK WR841N) לרשת הביתית ובשביל זה עבדתי לפי המדריך הבא, שלב שלב: http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm המצב כרגע הוא שהראוטר השני עובד מצויין וה HOTBOX הוא זה שמחלק IPים. אך הבעיה היא כאשר אני מנסה להתחבר עם המכשיר סלולרי (GALAXY S2) והוא לא מזהה את הראוטר החדש כלל (לעומת מחשבים ניידים שמזהים וגולשים דרכו מצויין). קצת פרטים על מה שעשיתי: 1. ה HOTBOX מוגדר לחלק IP's בתחום 192.168.1.10-230 ואילו הTPLINK על 192.168.1.231. 2. ערוצי השידור של 2 הנת…

• 5 תגובות
    • 3.1k צפיות
  12. Started by or9400,

אהלן יש לי ראוטר של TPLINK הגדרתי Dynamic DNS וזה עובד יפה.. אני רוצה שתיהיה לי אפשרות להתחבר מרחוק גם לAP כמו שאני מתחבר לראוטר. יש לי בבית גם מגדיל טווח של אדמיקס(אם זה משנה) IP ראוטר - 192.168.1.1 IP מגדיל טווח - פרטים 192.168.1.2 IP Address Gateway Address 192.168.1.1 עכשיו ניסתי להגדיר ב Forwarding הפנייה של 192.168.1.2 לפורט 81 וניסיתי להיכנס עם הכתובת של DYNDNS שלי וזה לא עבד. זה אפשרי ביכלל ? ואם כן אשמח לעזרה תודה רבה ! תודה רבה אור

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  13. רוצים לדעת איך ספקי האינטרנט מחוברים? רוצים לדעת מה רוחב הפס האמיתי שלהם? רוצים לדעת איך הם משתמשים בכבלים התת-ימיים? כל האינפורמציה במדריך הזה. http://www.netcheif.com/blog/?p=2144

• 1 תגובה
    • 867 צפיות
  14. Started by dor8194,

היי, אני מעוניין לקנות את אחד מהראוטרים האלה: TP-Link TL-WR941ND TP-Link TL-WR1043ND המפרט של הראוטרים מאוד דומה. השאלה שלי האם כדאי להשקיע את ה-100 ש"ח הנוספים ולקנות את ה-1043? האם זה משתלם? לפי מה שראיתי ההבדל היחיד הוא בחיבור הקווי. ב-1043 קיים חיבור Gigabit וב-941 חיבור רגיל של 10/100. תודה, דור.

• 6 תגובות
    • 923 צפיות
  15. Started by Judas Iscariot,

אני וחברה שלי עוברים ביחד לדירה קטנה וחביבה(שני חדרים) וזקוקים לראוטר אלחוטי בשביל להנות ממנעמי האינטרנט בדירתנו. אין צורך במשהו חזק כיוון שהדירה קטנה עד מאוד, יש המלצות? מחיפוש קצר בZAP ועם ניסיון חיובי עם TP-Link(מה שיש לי בבית), מצאתי את זה: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=762448 סביר? טוב? יש משהו אפילו זול יותר או ש80 ש"ח זה ממש הגבול התחתון והוא יעשה את העבודה?

16. השאלה/בקשה בכותרת. אם יש משהו אולי מובנה בתוך תוכנת השליטה של הראוטר זה גם יהיה מצויין (TP-LINK TL-WR941N ). חינמי כמובן תודה מראש לעוזרים

17. Started by jungle-man,

לאנשי התשתיות שביננו בהתיחסות לכבלים מסוג cat6 ו cat7 וללא שימוש ברפיטר, מהו האורך המקסימלי שניתן למשוך ללא ירידה בסיגנל? ובמידה ומדובר ב100 מטר (זה מה שאני זוכר...) ואני רוצה למתוח לקילומטר האם אני חייב רפיטר כל 100 מטר או שישנו פתרון אחר?

• 2 תגובות
    • 852 צפיות
  18. Started by BandiT,

שלום, יש לי שרת windows server 2003 שמשתף כונן ובתוכו תיקיות בין מלא מחשבים שיושבים על אותה רשת, שום מחשב לא מזדהה מול השרת, אבל יכול ליצור ולמחוק תיקיות מאותו כונן משותף. השאלה שלי אם יש דרך או תוכנה מאין logger שתתעד לי אם מישהו מחק קובץ מסויים מאותו כונן. שיתן לי את שם המחשב או IP או MAC או משהו בסגנון כדי שיהיה לי אפשרות לדעת למה נעלמה לי תיקיה מסויימת. אשמח לעזרה. תודה.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. שלום. רכשתי נתב חדש. Belkin Play N600 Dual Band Wireless N Router (Older Generation) קישור: http://www.amazon.com/Belkin-Wireless-Router-Older-Generation/dp/B0047T7AIU בעצם..... במקום שאטריד עם המון שאלות, אולי קישור יעזור לי להבין את כל המונחים. למשל - Subnet Mask DHCP Server Local Domain Name Connection Type (Dynamic, Static, PPPoE, PPTP, Telstra...) Channel SSID בנוסף, יש לי 2 Bands לפני מה שאני מבין, ולכל אחד הגדרות משל עצמו (?!). Band אחד (שאני מניח מתורגם ל"תדר" הוא 2.4 גיגה הרץ, והשני הוא 5 גיגה הרץ.... וממש לא ברור לי על מי מאלה אני אמור לגלוש. תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  20. בשבועות האחרונים, כל טורנט שאני מוריד מתחיל על M1.3 לכמה דקות, ואז יורד למהירויות מגוככות של 100-300K. בהתחלה היתי מוריד על מקס. יש לי 10 מגה. יש דרך לבדוק את זה? ומי החשוד העיקרי, הספק או תשתית?

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. אהלן חברים, אז בקיצור אני משתמש בתוכנה HAMACHI כבר הרבה שנים לצורך משחקים בעיקר ועד עכשיו הכל עבד מעולה. היום ניסיתי להפעיל את התוכנה וקפצה הודעת שגיאה : A generic error [5,7,7] has accured. Sorry about that. Would you like to reconnerct? כמובן שאם אני לוחץ על כן לא קורה כלום. אני רק אציין שאתמול עשו לנו אתחול לNETBOX של NETVISION - אין לנו אינטרנט של NETVISION רק קוו טלפון, אבל האינטרנט עובר דרכו. הNETBOX הוא מודם ראוטר ויש לי בבית גם ראוטר אלחוטי של TP-LINK אז הTP-LINK שלי מחובר לNETBOX ומוגדר עם DYNAMIC IP. אני לא יודע אם כל זה קשור אבל משום מה מיד אחרי שעשו לנו אתחול לNETBOX הכל התחיל, יכול להיות שזה רק צירוף מקרים אבל רשמתי כדי שתדעו. אשמח אם תוכלו לעזור לי, דניאל.

• 1 תגובה
    • 829 צפיות
  22. שלום. אני מחפש שירות VPN או PROXY שיספק לי IP אמריקני, יכול להיות גם בתשלום. מה שחשוב לי הוא אמינות השירות ולא המהירות, כאמור זה לא לטובת צפיה בסטרימינג או הורדות. תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  23. שלום, יש לי מחשב עם 2 משתמשים ששניהם מוגדרים כמנהל. הבעיה שרק באחד מהם אני יכול להתחבר לאינטרנט ובשני לא.. אשמח לעזרה=]

• 3 תגובות
    • 703 צפיות
  24. Started by hassid_hassid,

שלום רב. התחברתי היום לאינטרנט בבזק וקיבלתי ראוטר מהם (DGN220). רציתי לחבר את הראוטר הישן שלי (EDIMAX BR-6424n) בחדר למטה כדי לקבל כיסוי מלא לכל הבית (יש לנו בית של כמה קומות, והראוטר ה"חדש" נמצא בקומה העליונה ביותר). ניסיתי להשתמש במדריך, אולם נתקלתי בבעיה: אני מחבר את הנתב השני באמצעות כבל שמגיע עד אליו, אולם לפי המדרכים שראיתי, אני צריך להיכנס להגדרות הנתב שמשמש כAP ולשנות שם מס' הגדרות. הבעיה היא שאני לא מצליח להכנס להגדרות של הEDIMAX. כשאני מכניס את הכתובת שלו - אני מקבל את הנתב ה"חדש", וכל הגדרה שאני משנה שם - משתנה גם בנתב ה"חדש". הקטע ה"נחמד" הוא, שנכון לעכשיו זה לא באמת מפריע, כי כשאני מחבר אותם כמו שצריך (ז"א ה-AP לא בחיבור של ה-WAN), אז הכל פועל כמו שצריך, השאל…

• 1 תגובה
    • 991 צפיות
  25. שלום אני מחפש נתב חזק שיש לו אפשרות לחבר נקודות גישה רבות לעסק קטן. תודה

דיונים חדשים בפורומים