רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,490 דיונים בפורום זה
-
היי, אני לקוח אינטרנט בתשתית הוט וספק הוטנט. לאחרונה חשתי שהאינטרנט מזייף, ובדקתי קצבי העלאה והורדה ופינגים. ההורדה וההעלאה תקינים לרוב, אבל יש בעיה חמורה של פינגים. אני מקבל פינג של מאות מילישניות ולפעמים מעל 1000 ל 8.8.8.8 וקצת פחות מזה ל default Getway שלי. אם אני מרסט את המודם או עושה release ל ip שלי במודם, ואז מתחבר מחדש אז בכמה עשרות השניות הראשונות יש פינגים יציבים של סביבות 80 וקצת, ואז הם קופצים למעלה. מה יכולה להיות הסיבה לכך? הייתי רוצה לבדוק פינגים לשרת תשתית של הוט, על מנת לשלול בעיית מודם/תשתית קווית בבניין. יש דרך למצוא את השרת? כשאני עושה tracert אז אני כן מקבל שרת שמתחיל בכתובת 10, אבל לא ניתן לשלוח פינג אליו. תודה
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
4 מחשבים באלחוטי + 1 קווי כולם מחוברים למודם-נתב של בזק מסוג דילינק יש לי את ה אייפי וה מאק של כולם הייתי רוצה שהמחשב שמחובר באלחוטי שמשתמש ביוטורנט, ישתמש במעט מהקו, כדי שהאחרים יוכלו לגלוש כמו שצריך. איך עושים זאת ? תודה!
-
- 1 תגובה
- 854 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנןת מתאם אינטרנט לחשמל ויש לי שלוש שאלות 1.בהתחקב בזה שאני היחידי שמחובר לאינטנרט האם אני יקבל את מלוא המהירות או שהמתאם מוריד מהמהירות? 2.האם אני יכול לשים מכשיר שתפקידו לפצל אחרי המתאם ולחבר שני מכשירים ? ואם כן כמה מכשיר כזב יאלא ? 3.מה ההבדל בין הדגמים האלא ומה כדאי לקנות? http://www.ivory.co.il/catalog_compare.php?ids=9452,9619,8764,10162 אני לא בטוח מה המהירות אבל לדעתי 30 מגה אם זה ממש משנה אז אני יכול לבדוק תודה
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
שלום לכולם, בתקופה האחרונה הראוטר שברשותי (Level1 - WBR-3406TX) התחיל להתנתק כל דקה-שתיים מהאינטרנט מה שלא מאפשר לי להתחבר לרשת כלל עד עכשיו הוא עבד בצורה מצוינת תקופה מאוד ארוכה וכעת חסר לי. ראשית רציתי לדעת האם יש משהו שניתן לבדוק\לתקן בהגדרות כדי לתקן את המצב? ניסיתי לאפס אותו אך זה עדיין לא עובד במקרה שלא ניתן לעשות כלום אני אשמח לקבל המלצה על ראוטר יחסית אמין וכמה שיותר זול (ראיתי בזאפ שיש כאלו ב80 ש"ח של TP-Link האם כדאי?) אני משתמש ברשת אלחוטית עבור לפטופ וסמרטפונים (הבית לא גדול וללא ממ"ד) ומשתמש בחיבור חוטי עבור סטרימר דרישות המהירות שלי מהראוטר הן לא קיצוניות (לא ניראה לי שיש לי צורך במהירות של 1G) ניראה לי ש-100Mb יספיקו במחשבה על שלוש-ארבע שנים קדימה (כרגע אנ…
-
- 7 תגובות
- 926 צפיות
-
-
שלום רב, לקראת טיול בארה"ב אני מבקש המלצה כדי שיהיה לי שם אפשרויות גישה לאינטרנט במחשב האישי שלי כנ"ל לגבי הסמרטפון תודה למשיבים
-
- 1 תגובה
- 750 צפיות
-
-
יש לי ראוטר tp link חשבון no ip לוח asus p6t פחות או יותר מקריאה ברשת הבנתי את הכיוון אבל אני לא מצליח לסנכרן את הכל יחד שיעבוד בבקשה אם מישהו יודע או מדריך מפורט תודה רבה
-
- 24 תגובות
- 11.5k צפיות
-
-
נכנסתי במקרה לממשק של ההוטבוקס שלי שמוגדר לעבוד כמודם בלבד (אני מחובר במהירות של 100 מגה), ופתאום שמתי לב שיש לי 4 ערוצי UPLOAD ! עד לא מזמן היה רק ערוץ אחד.. איך זה שפתאום צצו עוד 3 ? מישהו יודע על זה משהו ? יכול להיות שהוט באמת יאפשרו קצבי העלאה גבוהים יותר מה-2 מגה שיש היום ? (עשיתי בדיקת מהירות לתשתית שלהם ואני עדיין יכול להעלות רק ב-2 מגה).
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום. לאחרונה עזבתי את בזק והתחברתי לתשתית הוט במהירות 100 מגה. כשהטכנאי סיים להתקין את המודם הוא ביצע בדיקת מהירות (לתשתית בלבד, עוד לפני שהוכנסו פרטי הספקית) וראיתי בו עיני 105 מגה. שמח ומאושר התקשרתי ל018 ( מאוד מרוצה מהם עד כה) כדי להודיע להם על המעבר מתשתית בזק להוט. לאחר הכנסת הגדרות הספק למודם התחלתי בבדיקות מהירות, בארץ ובחול. מה רבה היתה אכזבתי שקיבלתי תוצאות של מקסימום 50 מגה בspeedtest בארץ(!) ובחול הגעתי בין 15 ל50 , תלוי בשרת. בשיחה שערכתי עם המוקד הטכני של 018 נטען שהבעיה היא במודם/ראוטר של הוט ואין לי מה לעשות אלא לדבר איתם. קצת מוזר לאור הראייה שבדיקת מהירות תשתית בלבד מגיעה ל100 מגה בלי בעיה. האם הבעיה בספק 018? בראוטר/מודם של הוט? ( לא מתחשק לי להגדיר א…
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש היום ראוטרים 3G שתומכים בחיבור מודם סלולארי דרך ה USB השאלה אם אפשר לחבר WIFI כרטיס רשת אלחוטי סטנדרטי ל USB והוא יתפקד כמו מודם סלולארי ? ( כל עוד יש קליטה כמובן ) . זה נראה לי הגיוני לא ?
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, יש לי נתב Edimax 6424BR. אני צריך כרטיס אלחוטי שיחובר ממחשב נייח (ויכולות לחבר אותו לנייד) רצוי USB. בתקציב של עד 100 ש"ח (ומחנות קרובה אלי כמו Ivory) המרחק הרצוי עד 10 מטרים (הפרדה של כמה קירות בלוקים). אשמח לקבל הצעות,
-
- 5 תגובות
- 938 צפיות
-
-
לפי הבנתי ניתן לחבר כרגע 3 התקני תקשורת ויתקבלו 3 כתובות איפי שונות - מה יוצא להוט מזה ? הרי אני סתם שורף להם 2 כתובות איפי נוספות בחינם...אני מניח שהם יחסמו זאת בקרוב.. האם יש משמעות לאיזה יציאה אני מחבר את הנתב? ההגיון אומר יציאה מספר 1...
-
- 5 תגובות
- 922 צפיות
-
-
מחובר כפי שכתבתי בכותרת, אני מגיע במקסימום ל10-12 מגה גם באלחוטי וגם בחוטי, חוץ מלבדוק עם הספק והוט, יש משהו בראוטר שצריך לכוון ?
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, מאיזו סיבה מהירות ההורדה שלי לא קבועה בכלל? לפי בדיקות בכמה אתרים, המהירות נעה בין בין 6 ל-10 מגה, ומעולם לא נתקלתי בתוצאה של 12 מגה בדיוק - כשזאת בפועל המהירות שלי. וזה לא משנה, גם כשאני מתחבר עם חייגן וגם בלי חיבור של החייגן (כי יש לי גם חייגן אוטומטי שנמצא במודם-נתב של הוט) - התוצאות אף פעם לא קבועות וממש לא קרובות למהירות שאני משלם עליה (12 מגה). אם היה מדובר בתוצאה של בין 11 ל-12 אז מילא, אבל לפעמים זה 7 מגה ולפעמים אני מקבל תוצאה של 8 או 9. בקיצור, לא קבוע. מה עושים? יש פתרון לכך?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי,יש לי חיבור 12Mbit של הוט + 012. הרשת שלי היא ראוטר D-Link DIR-615 עם OpenWRT Backfire עליו, שמחובר אליו ההוטבוקס ללא חייגן. יש לי הרבה פעמים (אפילו רוב הזמן) פנגים גבוהים לאירופה ולאגים מטורפים (150-1000ms) וגם בארץ זה קורה עם פנגים של 60-300ms. כמובן שאיאפשר לשחק ככה, וכמובן שהוט אומרים שהבעיה לא אצלם. אפילו קניתי כבל RG-6 של חברת RCA במקום RG-59 שהוט נותנים, ועדיין הבעיה נמשכת. אני מצרף תמונה של החיבור בהוטבוקס. האם הוא תקין? תודה.
-
- 13 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
שלום, לפני כחודש התנתקתי מבזק בינלאומי ועברתי ל-012 סמייל, כשעם שתי הספקיות אני עם מהירות של 12 מגה. מאז המעבר ל-012 סמייל אני מרגיש שיש הבדל במהירות הטעינה של סרטוני וידאו. ניסיתי לגלוש באתר מחו"ל שכולל סרטונים, ולקח המון זמן עד טעינה של סרטון באורך של 20 דקות. מה אפשר לעשות בנושא? אחרי בדיקה, ב-YOUTUBE זה עוד די בסדר מבחינת הטעינה, אבל באתרים אחרים בחו"ל לוקח לזה יותר זמן. זה נורמלי? אני לא חושב שזה אופייני למהירות של 12 מגה.
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום רב בבית תשתית בזק NGN . מעוניין ששני מחשבים שרחוקים אחד מהשני כ - 10 עד 15 מטר יהיו מקושרים לאותה תשתית אינטרנט על ידי switch שיהיה מחובר למודם (אין ראוטר) של המחשב הראשי ומשם למשוך כבל רשת מה- switch למחשב השני שמרוחק. האם המרחק בין שני המחשבים הוא גדול מידי או שלא צפוייה כל בעיה? תודה
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, כיום אני מחובר להוט. יש ברשותי ראווטר שקיבלתי מהוט, ובנוסף יש לי ראווטר של siemens מסוג sl2-141. במקום בו אני שוהה לא קיימת קליטת אינטרנט טובה, אבל כרגע אני עובד עם כבל רשת שפרסתי ממיקומו של הראווטר של הוט למחשב שלי. ברצוני לחבר את הראוטר של הוט לראוטר של סימנס באמצעות הכבל אותו שרשרתי. כיצד אני עושה זאת? האם יש פורטים שעלי לפתוח בראוטר? אם יש לכם מדריך, אני אשמח תודה!
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם וחג שמח, הבנתי שהדרך לבטח classless היא Prefix וhost - כאשר הסכום שלהם שווה 32. והדרך לבטא classful היא Networks,subnets וhost - כאשר לפי האייפי של ההוסט אני יודע באיזה class הוא נמצא ולפי זה אני יכול לחשוב את מספר הביטים שנמשכו לsubnets וככה לחשב את הhost. עד עכשיו הכול טוב ויפה, אבל בתאכלס מה ההבדל ? איזה כתובת אייפי היא נגיד classful ולא classless ? מה עוזרת לי הפקודה No ip classless ? תודה רבה לעוזרים
-
- 11 תגובות
- 6.9k צפיות
-
-
עד לפני שלושה חודשים היה לי אינטרנט 20-15 (לא זוכר ) ויוטורנט היה טס 500-1.3 היום גם אחרי שעברתי לפני שבוע לתשתית הוט במהירות 100 מגה (הספק עדין 013)היוטורנט מתקשה לעבור את ה300 קילוביט והרבה זמן הוא במהירויות מזעזעות של 50קילוביט ואם יש הרבה יחד המהירות הכוללת יכולה להיות גבוה אבל לא של הורדה בודדת ראיתי כמה תלונות על זה אבל הם היו ישנות אם מישהו יודע אשמח אם הוא יוכל לעזור לי
-
- 1 תגובה
- 940 צפיות
-
-
שלום לכולם מחובר לבזק/בזב"ל ב-20 מגה. ראוטר 6740H1 בעיה ראשונה: פינגים גבוהים. בעיה שניה: בעיה מוזרה ברשת הקווית. כשאני בודק כבל הפרוס אל אחד החדרים באמצעות בודק כבלים, כל שמונת הגידים מחוברים. כשאני מחבר אל הכבל הפרוס כבל רשת קנוי ובודק את שני הכבלים יחד, אני רואה שהגיד הראשון מנותק. כמובן שבדקתי את הכבל הקנוי והוא תקין. שני הכבלים CAT7 בתקן B. מה אני מפספס? תודה
-
- 12 תגובות
- 2k צפיות
-
-
המחשב החדש בדרך ועכשיו צריך ללקרוא כיצד אני בונה רשת בין כל הלינוקסים והחלונות. יש לי ראוטר שאני רוצה שהוא יהיה הרשת הפנימית בין כל המחשבים שאחד המחשבים יהיה השרת והאחרים הלקוחות שלו, ולתת לראוטר אחר שיש לי היום שימשיך לספק את הרשת החיצונית לכל המחשבים הבעיה הגדולה שלי היא כמובן שהסוזה 64 ביט שלי נותנת רק לכרטיס רשת אחד לשלוט על הרשת למרות שיש לי במחשב הזה 3 כרטיסי רשת ובחדש יהיו גם שני כרטיסי רשת.. כיצד אני פותח את המערכות הפעלה ונותן לעוד כרטיס רשת לגשת לראוטר אחר כאשר כרטיס רשת אחר כבר בשימוש, מה שהיום המערכת לא נותנת לי לעשות?
-
- 23 תגובות
- 4k צפיות
-
-
היי. אני רוצה לקנות נקודת גישה שתחזק לי את הרשת האלחוטית מקומה אחת לקומה שניה. אני מתלבט אם לקחת: tl-wa830re או Edimax EW7416APN תודה מראש לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי. באשכול אחר פה ראיתי המלצות על קליינט deluge, על פני utorrent, בעיקר בגלל שהוא יותר "אגרסיבי" ולכן מוריד במהירות יותר גבוהה. אצלי זה קורה ההפך הגמור. אני מחובר ב 15Mbps, ובעוד ש utorrent תמיד הורידה לי על 1.7MBps, הקליינט Deluge לא עובר את ה 1.3Mbps. אני מוריד מ TL מטורנטים בעלי כמות גבוהה של סידרים כך שזו לא הבעיה כאן. הפניתי פורט (והוא פתוח בבדיקה של התוכנה עצמה), כיביתי את כל האפשרויות תחת "network extras" מה שדרוש בשביל TL, והשארתי כמות מקסימלית של חיבורים ל 200. Cache נשאר מוגדר על 512 (פה אני חושד, כי אני לא בדיוק יודע מה הגודל שאני אמור להגדיר שם). יש לי network meter מותקן, ואני רואה שכשהתוכנה מורידה היא לא מורידה במהירות קבועה אלא בגרף כזה: וכש utorren…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי שידרגתי לפני שבוע ל50 מגה ושמתי לב שני מקבל רק 20 מגה בלפטופ המחשב הנייח שמחובר ישירות לראוטר NETGEAR VVG2000 מקבל 50 בלי בעיה יש מצב שהכרטיס רשת מקביל אותי עד כדי כך? Intel® Centrino® Wireless-N 130
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-