עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by Sharon_B,

אהלן. כבר תקופה מסויימת שהאינטרנט שלי נופל לעיתים תכופות, קורה בערך 3 פעמים ביום. אני מחובר כעת לבזק ובזק בינלאומי במהירות של 10 מגה. כמו כן מותקן פילטר בנקודת ה ADSL. תחילה הייתי עם הראוטר+מודם של ROTAL שסופר לי ע"י בזק. הראוטר הזה ישן מאוד והיייתי בטוח שהבעיות מגיעות מכך שהוא ישן מאוד. בתקופת הראוטר הנ"ל נורית ה ADSL נכבתה והייתי צריך לכבות את הראוטר בשביל להחזיר את האינטרנט. לאחר מכן הייתה תקופה שכל הנוריות דלקו ולא נראה כאילו הייתה תקלה כלשהי אך החיבור אבד בשני המחשבים המחוברים אליו ישירות עם כבל ושוב רק ריסטרט היה פותר את הבעיה. אגב המחשבה שהבעיה היא בראוטר כי כל הנוריות דלקו, קניתי לפני מספר ימים ראוטר+מודם חדש של Edimax - AR-7284WnA. לצערי הבעיות לא הפסיקו, וכעת נו…

• 5 תגובות
    • 932 צפיות
  2. Started by ~Pizza~,

שלום. ברשותי מחשב נייד Dell Inspiron N5010, בעל מתאם רשת DW1501. אני עובד בWifi ואני רוצה לעבור לEthernet אבל זה פשוט לא הולך. כשאני מחבר את הכבל Cat5e מופיע לי בחלון חיבורי הרשת חיבור של Local area connection בסטטוס של "כבל רשת לא מחובר". המודם שאני עובד איתו הוא מודם ישן יחסית- Siemens SL2-141, חיפשתי בהגדרות שלו משהו שיכול להפריע, אבל לא מצאתי משהו כזה. הרצתי diagnostics וכשהכבל מחובר זה אומר שהEthernet בסדר וכשאני מנתק זה אומר שהEthernet down. הבעיה היא לא בכבל. כשנכנסתי לביוס ובדקתי את החיבורי רשת, כל מה שהיה צריך להיות על Enable היה. ניסיתי גם להתקין דרייבר לכרטיס רשת. הצעות יתקבלו בברכה

• 12 תגובות
    • 2.7k צפיות
  3. שלום, שדרגתי עכשיו את האינטרנט ל-100Mbps בהוט, עלה לי 100 ש"ח. כחלק מהשדרוג החליפו לי את המודם ב-hotbox. כשחיברתי את ה-hotbox, הבנתי שהוא מוגדר כמודם ולא כמודם-נתב. בשיחה עם הוט מתברר שהחצופים האלה דורשים ממני עוד 10 ש"ח בחודש רק כדי לפתוח לי את האפשרות שה-hotbox יהיה נתב! כמובן שלא נאמר לי דבר על כך כאשר שדרגתי. יש לי בבית נתב של TP Link WR841N, אז בינתיים אני מחבר אותו ישירות ל-hotbox. השאלה שלי היא האם ה-wireless של ה-hotbox טוב יותר מאשר ה-wireless של ה-TP link? האם כדאי להתעקש (ולשלם במידת הצורך) על הפיכת ה-hotbox לנתב? למי מהם יש קליטה אלחוטית טובה יותר? תודה לעונים

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  4. Started by yakir1834,

שאלום אני מקווה שהשאלה קשורה לפורום פה.... בניתי קנטנה מפחית שימורים, ויש לי כרטיס רשת אלחוטי בחיבור USB עם אנטנה מתפרקת אם אני מפרק את האנטנה ומחבר את הכרטיס ישירות לקנטנה, בלי כבל בינהם, העוצמה גדלה ואני קולט רשתות יותר טוב אם אני מחבר כבל מאריך RP-SMA בין הכרטיס לקנטנה, אני לא קולט את הרשתות פרטים לגבי הכבל, זה כבל באורך של 9 מטר שנקנה מאיביי http://www.ebay.com.au/itm/9m-30FT-RP-SMA-WiFi-WAN-Router-Antenna-Extension-Cable-Wireless-network-card-/281103481535?ssPageName=ADME:L:OC:US:3160 בדקתי את הכבל שאין בו נתק והוא בסדר השאלה שלי היא כזאת האם האיכות שידור יורדת בגלל האורך של הכבל, והפתרון זה לחתוך ולקצר אותו או שהאורך לא אמור להשפיע עד כדי כך, ופשוט האיכות…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. שלום לכולם, יש לי חדר ממ"ד שהייתי רוצה לעשות הגדלת טווח לרשת שלי ולחבר אותו ליד החדר הנ"ל. הבעיה שאני לא מצליח לגרום לו להתחבר לרשת הקיימת שלי... ניסיתי דרך Wireless bridge עם מצב AP ומצב Bridge. גם לא ניתן להגדיר סיסמה שם (פשוט נתתי לו שם של הרשת שלי וסיסמה אבל הוא לא עובד כמו שאני מצפה ממנו). עריכה: ניסיתי מגדיל טווח שהשאלתי והוא כן עבד - אבל הוא לא מתאים לשימוש שלי (אני חייב חיבור LAN שדרכו אתחבר לרשת).

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  6. שלום, (אם זה לא הפורום הנכון אשמח להפניה למקום הנכון) רקע - אני סטודנט למחשבים. לפני כמה זמן עלה לי רעיון, עבדתי עליו הרבה מאוד וזה התוצרים מדובגים ועובדים (כל הבדיקות מול שרת ומסד לוקלי כמובן): 1. תוכנה בג'אווה שמנהלת (צריכה מדי לילה להוריד קצבי מידע וכו') מסד נתונים - כרגע המסד לוקלי ב- PC הפרטי... 2. עוד תוכנה בג'אווה שהיא מעין web service שהלקוח פונה אליה, היא דרך גישה למסד יודעת לעשות עיבוד ולהחזיר תשובה. 3. לקוח - אפליקציה, כרגע אנדרואיד (לכן כל השאר בג'אווה גם כן...). הייתי רוצה ממש להפיץ את זה - אם זה רק אפליקציה זה לא בעיה, הבעיה שיש פה צד שרת (שכולל "אפילו" מסד...). אשמח לכל עזרה באיך אפשר להמשיך מפה (כרגע ולו בשביל הקטע יכול להשקיע אפילו עד אלפי שקלים בודדים לנ…

7. שלום לכולם רציתי לשאול, מהי מהירות העלאה הכי גבוה בארץ ללקוח עיסקי (עסק קטן - עוסק פטור) ? תודה רבה

• 3 תגובות
    • 4.4k צפיות
  8. שלום. שלחתי מייל עכשיו, כמו בכל יום, לנמען מסוים. שלא כמו בשאר הימים, קיבלתי הודעת שגיאה: DNS Error: DNS server returned general failure הנה מה שאני יודע: הם עושים שימוש ב Google Apps. יש להם Domain שמנוהל דרך Google Apps אצל GoDaddy. ואל תשאלו אותי איך BlueHost קשורים לנושא, אבל Bluehost כנראה מארחים (???) את האתר? אני לא כל כך יודע להסביר, כי הידע שלי מוגבל. כל שאני יודע זה שבזמנו, כאשר התבקשתי לבצע את כל הבלאגן הזה, נעזרתי בצ'אט של BlueHost והם הסבירו לי איך לעשות מה. אם כן, מישהו יכול אולי לעזור? מדוע המייל לא מתקבל? הנה ההודעה המקורית: This is an automatically generated Delivery Status Notification THIS IS A WARNING MESSAGE ONLY. YOU DO NOT NEED TO RESEND YOU…

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  9. שלום, זה היה מצב הרשת הביתית שלי לפני חיבור הסוויץ': המדפסת הייתה מחוברת ישירות למחשב של אמא שלי דרך USB וגם הייתה מחוברת ב-Wifi אלי (לא הצלחתי לזהות אותה דרך שיתוף מדפסות) היום קניתי סוויץ' 10/100 של Edimax אליו חיברתי את המחשב של אמא שלי ואת המדפסת, כעת הרשת הביתית שלי נראית ככה: מה שקורה עכשיו הוא שפורטים 3 ו-4 בראוטר עולים ונופלים כל הזמן. כאשר אני מנתק את הסוויץ' שמחובר לפורט 4 אני מקבל שפורט 3 הוא יציב, אבל כאשר אני משאיר את הסוויץ' המחובר לפורט 4 אבל מנתק את זה שמחובר לפורט 3 עדיין פורט 4 לא יציב. כאמור הראוטר הוא סימנס SL2-141. אז... מישהו יכול לעזור ?

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. שלום חברים, לפני כשבועיים שדרגתי את המהירות ל-40M ולקחתי מבזקסטור את ה-7850U החדש של D-Link. לפניו היה לי את הדילק 2760U והייתי מאד מרוצה מלבד המהירות. אז ככה, המחשב האישי שלי מחובר עם כבל ישירות לרווטאר. מהיום שלקחתי את ה-7850U נתקלתי בבעיה מעצבנת, יש משחק אחד שאני משחק ברשת, battlefield 3 הבעיה היא שאחרי דקות רבות של מחשק אני פשוט נזרק החוצה מהמשחק והודעת שגיאה שהתנתקתי מהשרתים. לאחר בדיקת PING רציפה עם הרווטאר במהלך המשחקים שמתי לב שבזמן שאני אף מהמשחק יש לי התנתקות לשניה מול הרוואטר. דברתי עם בזק והם כמובן אמרו שזה לא תקין ולגשת ולהחליף את הרווטאר. אני רק רוצה להוסיף שברגע שאני מחליף לנתב הישן 2760U הבעיה נעלמת, אין לי אף ניתוק. כמובן שרצתי להחליף הבוקר את הנתב אך לא …

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  11. מקור:http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4422755,00.html אינטרנט של 1 ג'יגה: הסיבים האופטיים קרבים בטקס הענקת הרישיון להקמת הסיבים האופטיים בקווי המתח של חברת החשמל, אמר היזם השבדי: "תשתית זה מנוע הצמיחה מספר 1 בעולם". שר התקשורת הבטיח: "לא עוד טרקטור סובייטי, אלא אינטרנט מהיר מאוד לכל ילד". הפריסה תחל ב-1 בנובמבר, והעיר הראשונה עשוייה להיות באר שבע מירב קריסטל פורסם: 27.08.13 , 11:29 במשרד התקשורת העניקו היום (ג') את הרישיון לקבוצת IBC - חברת ויה אירופה השבדית ושותפיה, להפעלת מיזם הסיבים האופטיים של חברת החשמל. החברה תקים את תשתית האינטרנט השלישית בישראל לצד בזק ו-HOT, במטרה לספק אינטרנט במהירויות גבוהות מאוד ולאפשר לחברות תקשורת להפעיל שידורי טלווי…

• 22 תגובות
    • 7.5k צפיות
  12. שלום התקינו לי לפני כחודש בערך 100 מגה של הוט, הספק הוא בזק בינלאומי על חבילה של 100 מגה גם כן הציוד : הוטבוקס של הוט אשר מוגדר כראוטר מחוברים אליו 2 מחשבים קוויים ואחד אלחוטי. בדקתי בשלושת המחשבים, לא משנה באיזה שעה ביום, גם ב- 4 לפנות בוקר , מתקבלת תוצאה של מקסימום 50 מגה, לא יותר. כך מוגדר אצלי מסך החיבור בהוטבוקס (שם המשתמש רשום ללא סיומת @014) האם תקין? הראוטר מוצפן. יש דברים שעלי לבדוק ? טיפים איך לשפר את המהירות ? אם אני אעבוד עם ההוטבוקס כמודם ואחבר אליו ראוטר יש מצב לשיפור או שזה לא קשור ? תודה

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by Frequency,

שלום, יש ברשותי שני מתאמי רשת לחשמל שקניתי לפני מספר שנים מבזק (מי שזוכר הייתה תקופה שהם מכרו את זה הרבה) ואני מעוניין להביא עוד זוג אבל אני חושב שבזק כבר לא משווקים את המוצר. הדגם של בזק היה של חברת "Billion" ראיתי מוצר דומה של TP-LINK כאן: http://ksp.co.il/?uin=14236# איך אני יכול לדעת אם המתאמים יעבדו ביחד או לא? תודה.

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. אהלן חברים, אתחיל ואומר שתחום הרשתות וה-IT הוא דיי חדש לי, ואני לא הכי מבין בו, ולכן אשמח אם ההסברים יהיו כהסברים לילד\נער ולא לאדם מן המניין בתחום. אז ככה, הבית הוא 2 קומות, בקומה העליונה נמצא הראוטר (בדיוק במרכז הבית) בפרוזדור בין כל החדרים. בקומת הקרקע - נמצא ממ"ד בו נמצא חדר העבודה. יש לקחת בחשבון שהדלת רוב הזמן סגורה. כרגע ברשותי הציוד הבא: ראוטר ראשי: PowerNet Par 720 (לא בטוח אם 720 או 720G) בממ"ד יש: PowerNet PET-320 נכון להיום, הציעו לי לעבור מ-10 מגה ל-40 מגה ללא עלות בבזק (ומסתבר שגם בבינלאומי) אך עליי להחליף ציוד. הוצע לי D-Link VDSL N 6740U-H1, אך אינני יודע מה בנוגע לממ"ד, איך ומה תהיה הקליטה בו. (אני מאוד מרוצה מהחיבור ללא הWIFI בממ"ד, ובשאר הבית כ…

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  15. Started by RunningWithScissors,

החיבור לאינטרנט במהירות 100 מגה עם בזק כתשתית ונטויז'ן כספק, אני מחפש ראוטר שיפעל יחד עם המודם של בזק. אני לא מחפש ראוטר מאד משוכלל אבל יש כמה פיצ'רים שהייתי רוצה: WiFi של 300Mbps Gigabit LAN יציבות אם אפשר להגיד את זה כפיצ'ר דברים בסיסיים כמו port forwarding ו-קביעת IP סטטי (למרות שאני חושב שנהם קיימים בכל ראוטר מודרני) מצאתי כמה אפשרויות שאפשר לקחת בחשבון: TP-LINK TL-WDR3600 62$ שנראה די טוב לפחות בביקורות שמצאתי. Edimax BR-6478AC 70$ - הדבר היחיד שמפחיד אותי זה חוסר יציבות (אבל זה סתם כי היה לי ניסיון בעייתי עם ראוטר של Edimax) D-Link DIR-645 74$ - לא יודע האם הייתרון שלו לשטח גדול יהיה עדיין רלוונטי משום שהשטח שצריך לכסות לא גדול במיוחד ולכן אולי עדיף נתב עם du…

16. Started by Pr0Xy,

שלום לכם. אני כרגע משפץ את ביתי, וחשבתי להקים רשת ביתית חוטית על הדרך... אני רוצה להקים רשת עם פורטים של 1Gb, וצריך 2 כבלים לכל חדר (7 חדרים [כבל אחד למחשב, והשני לממיר]). הנתב הקיים הוא D-Link 7850U. הוא בעל 4 יציאות של 1Gb. מה שאני צריך מכם הוא שתמליצו על מתג מתאים, ושתענו לי על 2 שאלות: 1. אם המתג מקבל תעבורה במהירות 1Gb, המהירות מתחלקת לפי מספר המחשבים המחוברים, או שכל מחשב מקבל 1Gb? (אני שואל בגלל מחשבה עתידית). 2. איזה כבל צריך להעביר דרך הקירות כדי לקבל תעבורה של 1Gb? אבקש שתענו כמה שיותר מהר כיוון שאוטוטו מתחילים לבנות קירות. תודה מראש

• 24 תגובות
    • 12k צפיות
  17. Started by sprinter,

הי, תשתית - בזק 5 מגה ספק-בזק בינלאומי מחשב - ווינ7 כרטיס רשת אלחוט- TP-LINK TL-WN722N הכל עובד חלק, הורדות מהאינטרנט בקצב מצויין, speedtest עובר מצוין והגלישה די מהירה אבל יש לי בעיה מוזרה רק בצפייה של וידאו. באתרים כמו יוטיוב ודומיהם הסרטונים לא מצליחים להיטען ונתקעים אחרי כמה שניות, אפילו סרטונים של 2 דקות... מה שכבר ניסיתי: 1. יש לי מחשב נייד והתחברתי איתו לרשת האלחוטית שלי והכל עובד מצויין, סרטונים רצים מהר מאוד. ככה שזה לא מהראוטר. 2. במחשב הנייח שלי התקנתי תכרטיס רשת האלחוטי מחדש(תדריברים) 3. איפוס ל TCP-IP 4. איפוסי דפדפנים 5. שיחה עם ספק+תשתית אומרים שאין בעיה. עזרתכם בבקשה.

• 14 תגובות
    • 2.5k צפיות
  18. Started by Yaniv,

נכנסתי לממשק של הHOTBOX ותחת הטאב Connection אני רואה כמות שגיאות גדולה. הHOTBOX פועל קצת פחות מ3 ימים וככה שגיאות, חשוב לציין שהבעיה נמשכת כבר למעלה משבוע וחצי. התקשרתי לפני כחצי שעה לתמיכה טכנית של HOT והתירוץ שלהם זה "בעיה אזורית", הם יבדקו את העניין ויחזירו לי תשובה מחר (אני מקווה). יש לכם אולי הצעות לפתרון?

• 8 תגובות
    • 2.4k צפיות
  19. Started by gczobel,

היי, אני מחפש נתב חדש שיחליף Linksys WRT54GL שלי. זה היה ציוד באמת נפלא במשך 8 שנים אבל זה זמן לעבור למשהו חדש. אני מחפש: - אלחוטי N או AC - Gigabit Ethernet - הקושחה Tomato או תמיכת WRT-DD (בעיקר לאיכות שירות, VPN, VLAN) - עמידה ואמינה כמו WRT54GL. - למכירה בישראל. ניסיתי למצוא בפורום, אבל מצאתי רק שאלות למכשירים ספציפיים או לנתבים מח"ל. מה מומלץ?

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by benor,

הראוטר רחוק מדי, והרשת לא נותנת מספיק מהירות מהמרחק הזה (הראוטר ממוקם כ- 20 מטר +/- מהסטרימר (popcorn c200) אני זקוק למתאם רשת על גבי החשמל שיעבוד במהירות של 100(Mbps (המגבלה של הסטרימר) האם יש למתאם בעיה לעבוד על חיבור חשמל תלת-פאזי? האם אני צריך לקנות 2 זוגות של מתאמים? עדיפות למתאם כמה שיותר זול. תודה.

• 3 תגובות
    • 956 צפיות
  21. Started by sapinir,

שלום, אני גר בדירה בגודל של 100מ בערך. באחד מהחדרים יושב מודם של הוט HOTBOX. הבעיה שלי שבשאר אזורי הבית הקליטה של WIFI היא מזעזעת. כמעט ואין קליטה ובנוסף ניתוקים. לאחר מספר נסיונות של טכנאים שונים של הוט לעזור לי הבעיה עדיין קיימת. השורה התחתונה היא שהם המליצו לי על מגדיל טווח. המודם של הוט מחובר קווי למחשב נייח. האינטרנט במהירות של 30MB. איזה מגדיל טווח מומלץ לקנות שיפתור לי את הבעיה המעצבנת הזו? תודה מראש לעוזרים. מאור

• 1 תגובה
    • 796 צפיות
  22. Started by Sharon_B,

שלום לכלם. אני מתעניין בקניית ראוטר משולב מודם חדש. אני לקוח בבזק ובזק בינלאומי וגולש על 10 מגה. ראשית, האם מספיק לי ראוטר שתומך רק ADSL או שאני צריך משהו אחר? עיקר ההתלבטות שלי כרגע היא בן שני ראוטרים: [h=1]TP-Link TD-W8961ND ו Edimax AR-7266WNA[/h][h=1] איזה מהם עדיף? האם יש הבדל בין דגמי ה 150 ל 300 Mbps בפועל בשימוש הביתי? האם יש דגמים אחרים שאני צריך לשקול? האם לא תיהיה בעיה עם גלישה של בזק עם זה?[/h]

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. Started by Ram Rahamim,

שלום לכם אני מעוניין בראוטר פשוט קטן וזול מישהו יכול להמליץ לי על משהו בסיסי אני אחבר אליו לפעמים 2 פלאפונים אולי 3 או 4 לדברים בסיסיים כמו ווטאפ ופייסבוק וגלישה בסיסית ראיתי את זה TP-Link TL-WR541G (נכנסתי לזאפ ועשיתי חיפוש של כל הראוטרים מהזול עד ההכי יקר) מה אתם אומרים עליו ?...הוא עולה בסביבות ה 50 ש"ח נ.ב חשוב לי שיתמוך בחייגן אוטומטי...שהחיבור יהיה קבוע .. (הכוונה לחיבור ללא חייגן) הספק זה נטווישן והתשתית של הוט וחשוב שיהיה יציב

• 4 תגובות
    • 963 צפיות
  24. Started by atlant15,

שלום, שמתי לב לאחרונה שהחיבור לאינטרנט אצלי דיי בעייתי. יש לי 15 מגה אבל בבדיקה שערכתי גיליתי שה-ping הוא מעל 500!!! בדקתי עם בזק בינלאומי, ושם עשינו כמה בדיקות שאחת מהן הייתה להפעיל את המחשב במצב בטוח ואז ה-ping היה משהו כמו 10. מכאן הסיק הבחור שהבעיה באחת התוכנות אצלי שפועלות דרך קבע במחשב. בדקתי וירוסים, השתמשתי ב-cCleaner, מחקתי כל מה שאפשר בקיצור לא מצאתי מה הבעיה. אז ראשית, איך אני יודע מה הבעיה? כמה הבחור במבזק בינלאומי מרח אותי? ומה עוד נשאר לי לעשות? תודה רבה צרפתי איזו בדיקה שעשיתי עם ping plotter (שם זה עוד סביר, אבל עדיין בעייתי): Target Name: www.pingplotter.com IP: 216.92.151.75 Date/Time: 8/24/2013 12:09:05 AM 1 0 ms 0 ms BEZEQ [10.0.0.13…

• 8 תגובות
    • 7.4k צפיות
  25. Started by EVGA,

אני לא זוכר אבל פעם אמרו לי שאני לא יצליח לקבל בבית יותר מ10 MB כי העברננו משהו לא נכון , עכשו אנחנו על 30MB ובאמת מקבלים 12, אז אני רוצה להבין איזה כבל אני צריך להחליף כדי לסדר את הרשת, מנקודת הטלפון יש כבל DSL באורך 10 מטר עד לחדר שלי - שם הראוטר ומחשב צמוד אליו, אני צריך להחליף את הכבל למתקדם יותר או מה לעשות?

דיונים חדשים בפורומים