עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. אהלן חברים, כיום ברשותי אינטרנט של סלקום על גבי תשתית בזק, לצערי אני לא מרוצה מהראטור שהם סיפקו לי והייתי מאוד שמח להחליף אותו. כיום יש דיבור על כך שבקרוב יתקינו אצלנו בבניין פייבר, אז הייתי שמח להנות מכל העולמות ושהראטור גם יתמוך ויהיה בעל כניסה עבור הסיבים ברגע שיתאפשר. סקרתי כמה מוצרים של Wifi 6 ולצערי לא נתקלתי באחד שבוודאות הבנתי שתומך בסיבים. אשמח לקבל ממכם המלצות, כרגע שמתי עין על הראוטר: https://www.amazon.com/TP-Link-Wifi-AX1500-Smart-Router/dp/B07ZSDR49S/ref=sr_1_2?dchild=1&keywords=tp+link+wifi+6&qid=1595854096&sr=8-2 תקציב - 300-800

• 5 תגובות
    • 2.3k צפיות
  2. שלום לכולם! אני מעוניין לרכוש ראוטר אלחוטי + 2 כרטיסי רשת אלחוטיים (סה"כ 3 מחשבים). המחשב שאליו יחובר הראוטר נמצא בתוך ממ"ד ועל כן אשמח מאוד אם תוכלו להמליץ לי על ראוטר לקניה שיבטיח לי קליטה טובה בתוך הממ"ד ומחוצה לו,כמו כן את כרטיסי הרשת הנלווים אליו. הכי חשוב לי שתיהיה קליטה ואמינות טובים- בלי ניתוקים. כרגע התקציב אינו מוגדר, אך אין לי בעיה להשקיע מה שצריך כל זאת בתנאי שהעסק יעבוד טוב! אשמח לתגובות... בתודה מראש.

• 5 תגובות
    • 2.3k צפיות
  3. אז ככה: יש לי מודם אלקטל (השחור) ונתב TRENDnet WIRELESS TEW-431BRP .(ויש לי WINXP PRO) כשאני מחבר את המודם ישירות למחשב, הכל עובד. כשאני מחבר את הנתב, כל המחשבים מחוברים... אבל אני לא מצליח להתחבר לאינטרנט דרך הנתב. חיברתי את המודם לנתב. בנתב יש חיבור מיוחד למודם החיצוני. יש לכם הצעות?

• 20 תגובות
    • 2.3k צפיות
  4. Started by Reppix,

לפני כ10 דקות התקשרו אלי מערוצי זהב, ותיאמו מתי לבוא להתקין את האינטרנט בכבלים... ולכן, אני צריך ראוטר ל4 מחשבים.. את הראוטר אני אקנה בארצות הברית... 100-200$. יש הצעות?

• 7 תגובות
    • 2.3k צפיות
  5. אני לא יודע אם הכותרת תואמת כל כך אבל זה ההגדרה הכי טובה שמצאתי... עכשיו משהו אמר לי שיש אפשרות שאני וחבר שלי נתחבר דרך הכתובת שלו או שלי ודרך כך נגרום לכך שנוכל לשחק משחקים דרך לאן זה מאוד מסובך להסביר את זה , זה משהו עם כתובות וכאלה אני ישמח אם תוכלו לעזור לי... שוב למבינים בלבד! אם לא הבנתם תרשמו אני ינסה להסביר שוב

• 15 תגובות
    • 2.3k צפיות
  6. Started by bubugu,

הייתי מעוניין לקחת את הקורס של CCNA של סיסקו.... מישהו פה יודע איפה יש להם קורסים כאלה בארץ? או לאיפה אני יכול להתקשר.....?

• 16 תגובות
    • 2.3k צפיות
  7. המהירות כרגע - 50Mb/s. מהירות ה-upload תהיה 10Mb/s. Batnun .

• 13 תגובות
    • 2.3k צפיות
  8. Started by card,

שלום לפני כמה זמן קראתי שאנשים שיש להם בבית ראוטר אלחוטי שתומך רק ב-WEP, ומשתמשים ב-WEP, לא מוגנים ממש, בגלל שניתן לפרוץ את WEP תוך זמן מאד קצר (אם אני זוכר נכון כתבו שאפשר להשיג את ה-KEY תוך כמה דקות בלבד). באותה כתבה, כתבו גם שאפילו WPA (הראשון) גם ניתן לפרוץ, מה שאומר שמי שהראוטר שלו תומך רק ב-WPA ולא ב-WPA2, גם כן לא ממש מוגן. השאלה שלי היא: לי אכן יש ראוטר אלחוטי ישן, שתומך רק עד WPA, בלי WPA2. תוך כמה זמן ניתן לפרוץ אותו? האם זה גם משהו קצר ומעשי כמו דקות/שעות או אפילו ימים, או שזה משהו כמו חודשים למשל? (דבר שמפחית את הבעיה) אודה למי שיש לינק למידע כמה שיותר עדכני בנושא.. תודה card

• 16 תגובות
    • 2.3k צפיות
  9. Started by פרימו,

מעונין להפיץ את הקידמה לעוד כמה חדרים בבית שרחוקים מהנתב. יש מלא ב- Ebay. מצא חן בעיני הדבר הבא: 300Mbps WiFi Wireless LAN Repeater Router Signal Booster Amplifier Power Range קישור: http://www.ebay.com/itm/300Mbps-WiFi-Wireless-LAN-Repeater-Router-Signal-Booster-Amplifier-Power-Range-/271012921399?pt=US_Networking_Boosters_Extenders_Antennas&hash=item3f19a10037#shId מעין קשת פלסטיק שמתחברת למתח 220V, לפי הבנתי הדלה, ניתן לחבר אותה פיזית לאחת מיציאות הראוטר או אלחוטית והיא מגבירה את ה- WiFi. מה דעת יודעי דבר ? לחילופין המלצה אחרת ? תודה מראש

• 1 תגובה
    • 2.3k צפיות
  10. שלום, בבית שלי יש שני מחשבים. במחשב אחד מערכת הפעלה XP ובשני מחשב עם ווינדוס 7. בבית יש לנו רשת אלחוטית 2.5 ומדפסת שמחוברת למחשב עם מערכת ההפעלה XP. עכשיו נאמר לי במספר מקומות שניתן לגרום למדפסת להופיע כמדפסת רשת או משהו בסגנון על מנת שאוכל להדפיס באמצעותה גם דרך המחשב עם הווינדוס 7. העביה היא שאף אחד לא מצליח ל הסביר לי איך עושים את זה כולל אנשי התמיכה של בזק. אשמח לעזרתכם. אגב - כונן רשת משותף סידרנו בלי בעיה. המדפסת היא CANON PIXMA 2000.

• 9 תגובות
    • 2.3k צפיות
  11. Started by Fir3^StorM,

שלום=] יש סיכוי שאני עובר לכבלים [HOT], ואני רוצה לקבל תגובות מאנשים שהיה להם גם ADSL וגם כבלים או מאנשים שיודעים על שניהם טוב. אני רוצה לדעת באיזה חיבור יש פינג יותר נמוך , ואיזה חיבור עדיף בכללי. [מבחינת נפילות שרתים וכיו"ב]. ושמעתי גם שאפשר לפרוץ את המודם של כבלים או משהו, וממש לשאוב את כל המהירות. אז.. איך פורצים מודם בכבלים? אילו סוגי מודמים אפשר לפרוץ? זה קשה? אפשר לעלות עליי בקלות? זה משתלם לקחת את הסיכון? זה חשוב לי כי יש לי רשת ואח שלי לפעמים מורxד. ואם יהיה משהו כמו 5MB והוא יורxד רק על 200KBPS אז הפינג יהיה פחות או יותר בסדר. * חבילת גיימרים - משתלמת? שווה להוסיף כסף על זה? ישפר פינגים משמעותית? [אני מתחבר מבזק בינלאומי.] * האם זה כמו בADSL שככל שיותר קרובים לס…

• 13 תגובות
    • 2.3k צפיות
  12. צהריים טובים . קיימות תוכנות חינמיות שיכולות לספק פיתרון ברמה זו ? תודה .

• 17 תגובות
    • 2.3k צפיות
  13. היום בבוקר הייתה תקלה כביכול בהוטנט - המהירות אצלי לא עברה 4MB, לאחר שבוע שהכל עבד בצורה תקינה. שיחה עם הוט פתרה את הבעיה.

• 17 תגובות
    • 2.3k צפיות
  14. Started by giyorai,

שלום, אני איש תמיכה באחד מבתי המלון באזור המרכז. קורה לא מעט שאורחים מחו"ל מגיעים עם המחשב הנייד שלהם כאשר תיבת המייל שלהם היא בפורמט microsoft outlook.(לא gmail,hotmail...) האורחים מחו"ל מגיעים עם הגדרות המייל המקוריות מארץ המוצא (כולל pop3,smtp). הבעייה היא שכאשר הם מתחברים לרשת אלחוטית (אם זה דרך הרשת האלחוטית של המלון או דרך netstick של פלאפון,אורנג' וכו') הם יכולים לקבל מיילים אך לא יכולים לשלוח אני מניח שהם נחסמים ע"י שרתי SMTP של ספק האינטרנט. האם יש דרך להתגבר עלזה/לעקוף את זה ? (ניסיתי לשנות את smtp server לשל נטויז'ן ובזק בינלאומי..ללא הצלחה.כמו כן ביטלתי את האוטנטיקציה בהגדרת הדואר) בתודה מראש גיורא

• 5 תגובות
    • 2.3k צפיות
  15. Started by BaR151,

שלום לכולם, יש לי בעיה ברשת בבית שאני אמור לקבל מהירות של 100 מגה בייט ולפי הבדיקה של התשתית ושל הספק לא אמורה להיות בעיה כי דרכם אני מחובר על 100 מגה וגם עשיתי בדיקה באינטרנט ורשום לי שיש לי 100 אבל שאני עושה בדיקה בSPEEDTEST זה מראה לי שיש לי 10 מגה בייט.. מישהו יכול להסביר לי איך זה? תודה.

• 18 תגובות
    • 2.3k צפיות
  16. Started by ofrine,

שלום, יש לי בבית הוטבוקס שמשמש כמודם+ראוטר. אני מחובר אליו בכבלים בלבד, ולא משתמש יותר מדי בWIFI. קניתי ראוטר נוסף ומוצלח יותר שתומך ב5Ghz בשביל המקרים היחסית נדירים בהם אני צריך wifi וגם שלא יהיה לי פינג מוגזם במחשב שמחובר בכבל. חיברתי את ההוטבוקס אליו בכבל ואת המחשבים שלי לראוטר החדש, ולרוב הכל עובד סבבה, אבל פעם בכמה זמן אני שם לב שהגלישה נהיית נוראית עד שאני מנתק לגמרי את הראוטר החדש. אני תוהה האם יכול להיות שהגלישה נהיית כל כך גרועה בכלל ששני המכשירים מתפקדים כראוטרים. אם לא, האם חיבור שני ראוטרים בצורה כזאת יכולה בכלל לגרום בעיות? בכל אופן, הייתי מעדיף להתחבר לראוטר החדש בלבד (בהנחה והגלישה האיטית נובעת מהחיבור של שני הראוטר…

• 1 תגובה
    • 2.3k צפיות
  17. שלום חברים, יש לי כרגע בבית מודם מסוג Aztech 600E ואני מתחבר לרשת דרך חייגן. ברצוני להקים רשת ביתית עבור הלפטופ... קראתי כמה ביקורות וממה שהבנתי ראוטר מומלץ הוא WRT54G Linksys. עכשיו יש לי כמה שאלות לפני שאני קונה אותו אני מחבר את המודם ישירות לראוטר - האם אני יכול להתחבר מהראוטר דרך כבל ETHERNET למחשב הנייח? או שאני לא יוכל ואני יצטרך לקנות בנוסף כרטיס רשת אלחוטי למחשב? ברצוני להשאר להתחבר לאינטרנט דרך חייגן - האם זה אפשרי בכלל או שאני יצטרך להגדיך כתובות IP קבועה (במידה וכן האם אני יוכל לשנות אותה מתי שאני ירצה?) האם אתם ממליצים על ראוטר מסוג אחר אולי?

• 1 תגובה
    • 2.3k צפיות
  18. Started by Royh,

שלום פירמטתי את המחשב הנייח שלי ושחכתי לגבות את הדרייבר של הכרטיס רשת -עכשיו אני לא יכול לגלוש באינטרנט במחשב הנייח אני כרגע מתחבר עם המחשב הנייד אין לי דיסק התקנה של הכרטיס רשת - כנראה נעלם לי דיפדפתי כאן בפורום וראיתי שעוד אנשים נתקלו בזה ושהפתרון זה להוריד תוכנה ובעזרת לגלות את החומרה הורדתי את התוכנה CPUZ התקנתי אותה במחשב הנייח בישביל לראות את הנתונים של הלוח אם וזה מה שמראה לי יצרן - gigabyte מודל- GA-M55PLUS-S3G Nvidia Nforce 410/430 חיפשתי בגוגל דרייברים מתאימים ללוח עם המודל הזה ומה שמצאתי זה מלא גירסאות שאני לא יודע איזה להוריד ובכלל אני לא חושב שיש שם דרייבר לכרטיס רשת אשמח לעזרה ממכם יש לי ווינדוס XP 64 ביט תודה ..אשמח להסבר מה אני צריך בידיוק להוריד ביש…

• 10 תגובות
    • 2.3k צפיות
  19. Started by liorbm,

שלום לכולם. אני מחפש דרך לשלוט מרחוק במחשב של בני דודים שלי כדי לתקן להם אלף תקלות שנוצרות אצלהם כל יום. יש דרך לעשות את זה?

• 20 תגובות
    • 2.3k צפיות
  20. Started by navk2,

הביאו באן IP (למי שמתעניין, לא עברתי על שום חוק, כנראה זאת סתם טעות...) ושאני מנסה להיכנס לאתר הוא רושם לי : FORBIDDEN 403 BAN IP אז מה אני עושה ? שמעתי שיש אפשרות שאני אתקשר לבזק והם ישנו לי את ה IP, אפשר לעשות דבר כזה ? זה יעזור ? תודה.

• 10 תגובות
    • 2.3k צפיות
  21. Started by יואב שניר,

הציצו ב YOUTUBE הזה. יעיל מאוד.

22. כמדי רבעון, מפרסמת חברת Akamai, דוח המפרט את מצב מהירות האינטרנט בארצות שונות בעולם. על פי הדוח, ברבעון האחרון של 2014 עמדה מהירות הגלישה הממוצעת בישראל על 10.6M ושיא המהירות הממוצע עמד על 60.5M. מבחינת מהירות השיא, ישראל מדורגת במקום ה-8 בעולם (אחרי רומניה, הונג קונג, יפן, אורוגוואי, סינגפור, דרום קוריאה וטייוואן) ובמקום ה-16 העולם מבחינת מהירות גלישה ממוצעת. על פי הדו"ח, המהירות של 44% מלקוחות האינטרנט בישראל עולה על 10M – שיפור של 117% לעומת הרבעון האחרון של 2013. לעומת זאת, בהשוואה לרבעון השלישי של 2014 חלה ירידה במהירות הגלישה הממוצעת, אז היא עמדה על 11.8M ו-62.8M בהתאמה. http://www.stateoftheinternet.com

• 0 תגובות
    • 2.3k צפיות
  23. Started by lsl,

היי יש לי בעייה עם פתיחת פורטים (דיי מוזרה לדעתי) אז ככה: שאני מנסה להכנס מהlocalhost:port הכל עובד שאני כותב את הip שלי מהאתר הזה:http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/ ואז:port זה לא עובד ניסיתי בכמה אתרי בדיקת פורטים, בכולם היה כתוב שהפורט סגור (גם שהתוכנה פעלה וגם שלא) למישהו יש הצעות למה אני אמור לעשות? תודה מראש

• 14 תגובות
    • 2.3k צפיות
  24. Started by rellect,

אני בתשתית הוט, 12 מגה ומודם משולב הוטבוקס. הספק בזק בינלאומי. אני מנסה להגדיר אותו בצורה האופטימלית ביותר כדי לשפר את הביצועים. מה הL2TP Server שמומלץ לשים? הבנתי שעדיף לשים כתובת IP במקום ה hot.bezeq... ובכך אפשר לקבל פינגים נמוכים יותר, אמיתי? מה הMTU שמומלץ להגדיר? ואיזה שרתי DNS מומלץ להגדיר? להישאר עם הברירת מחדל של בזק או שיש אחרים טובים יותר? תודה

• 1 תגובה
    • 2.3k צפיות
  25. Started by -Tal-,

אהלן יש לי 2.5M - בזק בינלאומי + בזק, ראוטר ROTAL 1025W, פורט פתוח. אתמול שידרגתי ל 2.5 מ 1.5 וזה מוריד לי לאט טורנטים. נכון לעכשיו, מוריד על 53kb מ TL. עשיתי איפוס להגדרות.. מה יכולה להיות הסיבה? תודה

• 8 תגובות
    • 2.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים