עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. אין לי טלפון בבית (לכל אחד יש סלולארי) מאז שעברנו לדירה חדשה מלפני חמש שנים. אין גם תשתית מוכנה מראש של בזק. אני רוצה לעזוב את הוט. כדי לעבור לתשתית של בזק, האם העניין מצריך בניה של תשתית שלהם בבית, או שיש בשביל זה פיתרון מהיר ונוח יותר?

• 10 תגובות
    • 2.4k צפיות
  2. שלום לכולם, ומקווה שאני לא חוזר על שאלה שכבר נשאלה כאן בעבר אני צריך המלצה לראוטר לשימוש משרדי קטן - בעיקר חשוב לי שהוא יוכל לשרת לפחות 10 קליינטים במקביל, עדיף שיהיה אפשר אפילו 20 ומעלה (אם זה לא מוגזם). בנוסף אני חייב שהראוטר יוכל במידת הצורך לקבל חיבור אינטרנט מנטסטיק-USB סלולרי (3G/3.5G/4G) שמחברים אליו. מהנסיון הביתי שלי, אני בד"כ מעדיף נתבים תוצרת לינקסיס/סיסקו, אבל לא הצלחתי להבין האם יש להם דגם שעונה לדרישות האלו. אנא הושיעו

• 2 תגובות
    • 2.4k צפיות
  3. טוב זה הולך להיות ארוך, אני יודע שיש פה אלפי נושאים כאלה, אבל אצלי זה מאוד ממוקד כי אני כבר מתעסק בנושא שנים, מאז מתמיד סבלתי מלאגים ואינטרנט בכלל לא יציב. מאז שהתחלתי רק לשחק במשחקי רשת עוד בשנת 2002 בערך, אבל אז עוד הייתי בהוט ונטוויז'ן, מהר מאוד הבנתי שלא יילך ובהתחלה עברתי ספק לבזב"ל , השתפר קצת, אבל עדיין לא היה יציב. אחרי שנה וקצת עברתי גם בתשתית לבזק, מאז שעברתי לבזק קיבלתי את הDLINK VDSL 6740U V.H1 שלהם, עם קושחה 1.19 OPEN WIFI, (לפני כשנה עידכנתי לבד מהאינטרנט לגרסא האחרונה של 2015 , 1.25 נדמה לי) מה שקרה לפני יותר מ3 שנים, מאז לא היו לי לאגים, ממש הופתעתי לטובה מהתשתית והיציבות, הפינג שלי עמד על 75 יציב INGAME לגרמניה והולנד, צרפת ואנגליה קצת יותר (סביבות ה80+) …

• 6 תגובות
    • 2.4k צפיות
  4. Started by yonni,

טוב זה עדיין לא קרה אף פעם. פתחתי את האימיול ואחרי דקה זה המצב. זה גם נשאר יציב המהירות הזאת. מפתיע. הלוואי ותמיד זה היה ככה. [attachment deleted by admin]

• 35 תגובות
    • 2.4k צפיות
  5. שלום יש לי בחדר שלי נתב D-LINK DSL-6740U של בזק שאני משתמש בו עם המחשב שלי ועם ה PS4. בסלון אני בקושי קולט wireless בגלל המרחק. העברתי כבל מהנתב עד לנקודה מסויימת בסלון. שם אני רוצה לחבר נתב אלחוטי נוסף כדי שגם בסלון אני אוכל לגלוש מהאייפון/אייפד ועוד ב wireless וגם לחבר שם מחשב נייח בכבל רשת. אשמח לדעת איך אני אמור לעשות את כל ההתקנה וההגדרה של כל הדבר הזה . אגב אם זה משנה משהו אז אני עובד עם ווינדוס 7. והנתב שאני מציב בסלון יהיה אחד מהשניים (לפי המלצתכם) : 1. D-LINK מדגם DI-604 2. Edimax מדגם BR-6204WG אני מניח שעדיף D-LINK כדי ש2 הנתבים יהיו מאותו חברה אבל את זה אתם תגידו תודה מראש על העזרה

• 7 תגובות
    • 2.4k צפיות
  6. שלום חברים, לאחרונה אני שם לב להאטה קיצונית בשעות הערב, הוט+בזבל 100 מגה. הם פשוט נוכלים - כאשר עושים בדיקת מהירות באמצעות Speedtest המוכר - מקבלים 100 מכה. לעומת זאת כאשר הולכים לאתר בדיקת מהירות פחות מוכר, כגון bandwidthplace.com (שבבוקר נותן 100 מגה בלי בעיה) - פתאום מקבלים את המהירות האמיתית: 5, 10, 15 מגה לכל היותר. כמו כן לפעמים YoUTube לא זז בכלל. אין לי כח לריב איתם, מעדיף פשוט לעבור חברה - השאלה אם לא בכל החברות זה ככה? אם לא, על איזו חברה אתם ממליצים שתיתן 100 מגה סולידי בכל שעות היום + חיבור טוב לאירופה? אני צריך שמשחקים כמו Overwatch ו LoL יהיו עם חיבור טוב, ללא איבוד מידע ועם פינג נמוך.

• 1 תגובה
    • 2.4k צפיות
  7. האם זה אומר שמישהו מתחבר על "חשבוני" בWI-FI? אצלי בבית אין רשת אלחוטית, האם יש צורך לכבות אותה? או שאין סיבה לדאגה? *עריכה* - הסתדרתי, כיביתי.

• 2 תגובות
    • 2.4k צפיות
  8. Started by GaiSin,

שלום לכולם! במסגרת שיפוצים בדירה, השחילו אצלנו כבל CAT6, אשר קצה אחד שלו נמצא בחדר של אחי ואחד בסלון, כאשר הוא יוצא ומסתלסל אצלי לצורך המשך ההתקנה. וכאן אני צריך את עזרתכם... אני מעוניין לחתוך את הסלסול בצורה כזו שתהיה לי נקודה גם אצלי, שתהיה מחוברת לשני הקצוות הקיימים (הסלון והחדר של אחי). מה חיבורי הקצה שאני צריך מבחינת שקעים ופאנלים בקיר, ומהי צורת החיווט אל אותם חיבורי הקצה? מצורפת תמונות להמחשת המצב התמונה הראשונה והשניה הן של היציאה אצל החדר של אחי. צילמתי גם את החוטים הפנימיים, לצורך שאלת החיווט התמונה השלישית היא הסלסול שיוצא מהחדר של אחי לחדר שלי, חוזר לקיר וממשיך לסלון.

• 6 תגובות
    • 2.4k צפיות
  9. Started by GGuyZ,

נציגי השירות של בזק (בינלאומי) טוענים את הדבר הבא: לבזק רוחב פס של 13GB לאינטרנט זהב וברק כ2-3 ג'יגה. לנטויז'ן 6 ג'יגה וכו'. כלומר הם טוענים שלהם רוחב פס משמעותי בהרבה מהאחרים, וכך אין מה לדאוג שהלקוח לא יקבל את רוחב הפס שהוא משלם עליו. רציתי לדעת אם יש דברים בגו או שמדובר בסתם שקר נוסף?

• 20 תגובות
    • 2.4k צפיות
  10. Started by Ploop,

קניתי נתב חדש והוא עובד והכול טוב איתו.. אבל כשאני מתחבר דרך הנייד הוא רושם לי " WINDOWS לא הצליח למצוא אישור כדי לחבר אותך לרשת".. מופיע הסמל שהוא מנסה להתחבר ולוודא חוקיות כל הזמן.. ומה שמוזר פה שהמפתח שהזנתי נכון ואני כן יכול לגלוש עם הנייד למרות שאין אימות, אבל המחשב מקפיץ הודעה כל 5 דקות בערך האימות נכשל ואז אני צריך לתחבר שוב.. משהו מכיר את הבעיה ויכול לעזור לי? תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 2.4k צפיות
  11. Started by elior021,

היי חבר שלי פתח עסק קטן יש לו שם ראוטר של בזק d link 2760 u הוא רוצה שהאורחים שמגיעים למקום יוכלו להיכנס לאינטרנט ברשת אלחוטית אבל הוא לא רוצה שיהיה אפשר להיכנס לראוטר ולשחק בהגדרות ובכלל שהרשת תהיה פרוצה , המלצתי לו להחליף את הסיסמת Admin לנתב, רציתי לדעת אם יש עוד אופציות יותר טובות מאלה תודה מראש

• 10 תגובות
    • 2.4k צפיות
  12. Started by ccc,

קראתי בסטיקי שהכי כדאי לאבטח את הרשת בWPA, אבל ההוראות המדוייקות איך לא קיימות. רציתי לשאול מה להזין בכל שורה כאשר בוחרים בWPA בראוטר של סימנס, וכיצד שאני נכנס אליו מהקליינט. תודה !

• 4 תגובות
    • 2.4k צפיות
  13. Started by shimon956,

חברה אני מחובר בחבילה של 0.5 מגה של aquanet ואני מוריד גם מהארץ וגם מהעולם בקצב של בערך 60 kb לאחר כבערך 5 דקות שאני מוריד משהו כול ההורדות שלי ניפסקות בגלל כיאלו שהאינרנט חדל לעבוד וההורדות ניפסקות אז אני מתנתק ומתחבר שוב חברה זה פשוט עינוי בבקשה עיזרו לי אם זה יעזור יש לי win xp ומודם pci של dynamode HELP ME HELP :( ;D ;DME

• 24 תגובות
    • 2.4k צפיות
  14. Started by adielb,

שלום לכולם, ברצוני לרכוש ראוטר Asus RT-N56U האם יש דרך לדעת שהוא יעבוד כמו שצריך עם חיבור כבלים + חייגן l2tp (אני חייב חייגן כי אני בשירות גיימר)? במידה ולא, אני צריך המלצה לרואטר בעל התכונות הבאות: 1 1GB LAN. 2. חיבור אלחוטי 802.11n 3. מסוגל לטפל בכמות connections חדשים גבוהה (throughput). 4. לפחות פורט USB אחד התומך בדיסק קשיח ומאפשר שיתוף של כמה משתמשים (ftp או SMB). nice to have: 1. רשת אלחוטית dual band שיוכל לעבוד במקביל גם ברשת n וגם ברשת b/g. 2. יכולת להוריד torrent באופן עצמאי (לדיסק הקשיח שמחובר ב- USB) הנ"ל אפילו יותר מ- nice to have אבל אני מניח שלא קל למצוא את זה. *עריכה* אלטרנטיבה אחרת שאולי יכולה להתאים - DrayTek Vigor2130n אם הבנתי נכון באתר רשום שלאחר עדכ…

• 3 תגובות
    • 2.4k צפיות
  15. אהלן, אני מחובר ל-100Mb דרך תשתית בזק וספק בזב"ל. בחיבור ישיר למודם VDSL שאני שוכר מבזק עם יוזר 1@1 ובבדיקת מהירות של בזק הגעתי ל- 90Mb. עם היוזר הרגיל (@014) ברשת קווית דרך הראוטר אני מצליח להגיע ל- 50Mb, וברשת אלחוטית אני לא מצליח לעבור את ה- 30Mb. הראוטר הוא Linksys E2500 והגדרות הרשת האלחוטית מצורפות. אז בעצם יש 2 בעיות עם הראוטר - 1. בחיבור קווי לרואטר המהירות היא 50Mb ולא 90Mb כמו שקיבלתי ישירות מהמודם. 2. בחיבור אלחוטי המהירות לא עוברת את ה- 30Mb ולרוב נשארת ב- 20Mb. אודה מאוד לכל רעיון לפתרון!

16. Started by 0xIDE,

היה לי Windows XP SP2 שמחובר לרשת באמצעות SWITCH שאליו מחובר המודם (לSWITCH מחובר עוד מחשב) פירמטתי ושמתי WINDOWS XP SP3 והוא אומר לי על החיבור של הכרטיס רשת: קישוריות מוגבלת או חסרה. הכבל תקין, במחשב השני יש אינטרנט והכל בדקתי גם פה: http://www.netcheif.com/Articles/LimitCnct/LimitCnct.htm זה לא עזר.

• 9 תגובות
    • 2.4k צפיות
  17. Started by Zinger777,

שלום, הצריכה שלי מתבטאת ב2-3 מכשירי סטרימינג שיזרימו נתונים בhd or full hd. ולכן הראוטר יצטרך להיות חזק מספיק בשביל זה. קנייה בארץ או בחו"ל והתקציב הוא 300 אבל מן הסתם עדיף להוציא פחות. עריכה: קראתי את התגובות שלכם והבנתי שאני צריך לרדת בדרישות מהראוטר. אם אחבר שני סטרימרים דרך "רשת על גבי חשמל" ואת השלישי בכבל ישירות לראוטר זה אומר שאצטרך שהיציאות הקוויות שלו יוכלו לספק 100Mb. עדיין הייתי רוצה שהוא יתמוך במהירות גבוהה באלחוט (עד כמה שאפשר במסגרת התקציב). יש חיה כזו במחיר סביר יותר? תודה.

• 10 תגובות
    • 2.4k צפיות
  18. אני מנסה להעביר מידע בין HDD על המחשב שלי (לוח Z77, כרטיס רשת 1Gbit) לבין דיסק רשת של IOMEGA שלפחות על הנייר תומך גם הוא ב-1Gbit. הראוטר שלי הוא TP-LINK 1043ND ושני כבלי הרשת הם CAT6 חדשים ולא ארוכים. משום מה אני לא מקבל יותר מ-12MB או ~100Mbit בהעתקה ישירה בין השניים. יש למישהו מושג איך לבדוק ולתקן את העניין? תודה

• 23 תגובות
    • 2.4k צפיות
  19. Started by satlan1,

שלום, באתי לשחק בפוקר בפייסבוק וזה החליט שפורט 9339 חסום אצלי : יש לי את הפיירוול של הווינדוס, ואת הפיירוול של ESET NOD32 SMART. פתחתי בפיירוול של הווינדוס את הפורט 9339 גם UDP וגם TCP וזה לא עזר. בפיירוול של הנוד ניסיתי גם לפתוח אבל הסתבכתי עם זה קצת..בכל מקרה ניסיתי להגדיר את הפיירוול שיאשר הכל/ביטלתי אותו וגם ניסיתי להסיר אותו וזה לא עזר. חוץ מאלה יש לי גם ראוטר של LEVEL ONE שאני לא פותח בו פורטים כי אין לי אייפי סטטי..אבל לא נראה לי שזה הבעיה כי במחשב הקודם שלי וגם בשאר המחשבים בבית אפשר להיכנס לפוקר בלי בעיה. מה אתם חושבים שחוסם את הפורט? יש אפשרות לבדוק ? תודה! [attachment deleted by admin]

• 28 תגובות
    • 2.4k צפיות
  20. Started by aviel_b,

ברצוני להחליף שרת לרשת של משרד עם כ-15 תחנות. אני לא כ"כ יודע מאיפה להתחיל ללמוד את הנושא ולכן אשמח לכל עזרה שיש לאנשים בתחום כולל אולי מפרטים אופציונאליים. ייעוד התחנות ברשת הוא בעיקר גלישה באינטרנט ותוכנת הנה"ח (CREATIVE MANAGER). מבחינת תקציב אני לא רוצה בינתיים להגביל את עצמי לכן אני מוכן לשמוע כל הצעה. אשמח אם תוכלו להפנות אותי גם לאתרים המתמחים בנושא. תודה, אביאל

• 10 תגובות
    • 2.4k צפיות
  21. אתמול העברתי את המחשב שהיה למטה לחדר שבקומה ה-2 אצלנו. ולמעלה אני צריך שיהיה קליטת WIFI. אני מחפש ראוטר אלחוטי שישדר לי אות חזק ושהמהירות גלישה(הורדה) תהיה גבוהה, גם בקומה למעלה. כמו כן אני צריך שלראוטר יהיו 3 חיבורים קוויים לשלושת המחשבים שנמצאים למטה. לגבי הכרטיס רשת, איזה כרטיס רשת מומלץ בשביל הראוטר המומלץ לשם קליטה מעולה ?

• 8 תגובות
    • 2.4k צפיות
  22. Started by oz4225,

שלום לכולם צריך סיוע, לאחר סיום שיפוץ גדול בבית, באחד מהחדרים כבל ה rf לא עובד נפגע איפשהו בדרך כנראה. מה עושים במקרה זה? הרי הכבל לא עובר בתוך צינור או משהו כזה שאפשר פשוט להחליף. במידה ואני מזמין צוות מתקינים של הוט, מה יש לעשות? הדבר האחרון שאני רוצה לעשות זה שיעשו כבל חיצוני שיעבור על הפנל או משהו כזה. תודה לכולם

• 0 תגובות
    • 2.4k צפיות
  23. איך אפשר חוץ מלקנות ראוטר לעשות שהאינטרנט יהיה תמיד מחובר? למה אצלי בחדר יש מחשב ובסלון יש מחשב... עכשיו הDATA נמצא רק בסלון אז יש לנו רשת נחמדה.... הבעייה היא שאח שלי סוגר ת'מחשב אין לי אינטרנט ואני מתעצבן.... חשבתי לעשות שרת על P1 והאינטרנט יבוא ממנו.. אבל אני חושש שזה יהיה איטי להפליא... יש עוד פתרונות?

• 16 תגובות
    • 2.4k צפיות
  24. יש לי במחשב כרטיס רשת אלחוטי חדש tp link wn881nd (או שהבעיה היא בכרטיס הרשת בלוח האם...). הבעיה היא שלמרות שמערכת ההפעלה עולה תוך מספר שניות, המחשב נתקע עם סימן ה"חושב" על סמל הרשת של ווינדוס ליד השעון. רק אחרי 2-3 דקות (המחשב מגיב לפעולות אחרות), הוא ממשיך לעלות ולסיים לטעון את יתר התוכנות שעולות בזמן הפעלה. מה ניסיתי לעשות: בניסיון לפתור את בעיית העלייה האיטית, הסרתי את הדרייברים ועשיתי ריסט למחשב - אך הבעיה עדיין נשארת והמחשב עולה נתקע בעליה. להסיר ולהתקין מחדש את הדרייברים, דרך הדיסק שסופק לי וגם דרייברים שהורדתי מהאיטרנט. ניסיתי להתחבר דרך הutility שמסופק על ידי tp link. כמובן שגם ניסיתי לעשות ריסט לראוטר... כל המחשב נמצא תחת אחריות, ואני מודאג שזו אולי בעיה בלוח האם…

• 14 תגובות
    • 2.4k צפיות
  25. היי, אני לא ממש שולט בכל עניין הרשתות ולכן צריך את עזרתכם. התחלתי להקים NAS ביתי בעזרת מחשב ישן וFreeNAS. עד לכאן הכל בסדר, הNAS רץ. נרשמתי לשירות NOIP, הגדרתי קליינט DDNS בראוטר (HotBox של הוט) עשיתי Port Forwarding לIP פנימי של הNAS. ואני מצליח לגשת לממשק FREENAS על ידי הדומיין שיצרתי מכל מחשב חיצוני. זה הפורטים שפתחתי לממשק של הNAS: עכשיו התחלתי להסתבך. התקנתי OwnCloud כאשר הIP הפנימי שלו שונה, אני מעוניין שגם אליו תיהיה לי גישה כמו לעוד שירותים שאני יתקין. הIP של הOwnCloud זה 192:168.1.2 איך אני ניגש לIP הזה מרשת חיצונית? תודה. מקווה שהצלחתי להסביר היטב את הבעיה שלי.

• 5 תגובות
    • 2.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.