רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,515 דיונים בפורום זה
-
יש לנו מודם מדגם ARRIS מחברת הוט ואנחנו רוצים לחבר עוד מודם מאותו הדגם. במקום לקנות עוד מינוי מחברת הוט האם אני יכול לרכוש מודם כזה (בארץ ובחו"ל) ולחבר אותו בעצמי לשקע שיש לי במרתף? האם המודם הנוסף יזדהה ויסכרנן עם התשתית של הוט? או שזה יהיה בעייתי? בתודה יונתן.
-
- 1 תגובה
- 2.5k צפיות
-
-
שלום, אני סטודנט בטכניון, אני אשתדל להסביר את עצמי מהחינה טכנית עד כמה שאפשר( אני לא לומד מדעי המחשב ) בכול מגורי המעונות בטכניון מתחברים לרשת האינטרנט דרך LAN יש בכול חדר\מיטה(חדרים עם שותפים) כניסה לכבל רשת. וככה בעצם גולשים באינטרנט הרגיל וניגשים לכול שירותי הקמפוס כמו הרשת הפנימית. העניין הוא כזה אני הולך לעבור ממש בקרוב למעונות לזוגות עם בת הזוג שלי, ולשנינו יש מחשבים בנוסף הולך לעמוד מחשב\אקסבוקס שיהיה מחובר לטלויזיה והייתי רוצה לחבר את כול המחשבים בבית לאינטרנט. הבעיה היא שאסור להשתמש בROUTR לא בחוטי ולא באלחוטי, אסור לחבר אותם ישירות ליציאת LAN, לצערי מחשב אחד שמחובר לאינטרנט פשוט לא מספיק לנו ואני מחפש פיתרון יצירתי איך בכול זאת ליצור רשת אלחוטית בעזרת אותו ש…
-
- 15 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
הי, קיבלתי את ההוטבוקס לפני כמה חודשים וחיברתי אותו כמודם, הכל עבד יפה עד היום. נכנסתי להגדרות של הלינקסיס, ואני רואה שהוא לא מקבל אייפי בDHCP. אם אני מחבר מחשב ישירות להוטבוקס המעפן הזה, הוא כן מקבל אייפי מוזר כלשהוא מהוט, אבל משום מה הראוטר לא. ניסתי לרסט הכל ולא עובד. מה עושים וכיצד ניתן לפתור את הבעיה? תודה!
-
- 8 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום וחג שמח קיימים אצלי בבית 3 מחשבים,ב2 מהם האינטרנט עובד מצויין אך בנייד האקספלורר/פיירפוקס לא מציגים דפים בכלל. חשוב לציין שהמחשב מזהה את הרשת ומתחבר אליה באופן תקין. (מהנייד) ניסיתי להתקין את הדפדפן מחדש אך הבעיה עדיין קיימת והדפדפן לא מציג דפים. מה הבעיה ? תודה מראש ! המערכת הפעלה על הנייד היא vista
-
- 6 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום, בתקופה האחרונה אני מרגיש שיש לי לאגים כשאני משחק סטארקראפט. רציתי לדעת לאיזה שרתים אני צריך לעשות בדיקת פינגים ומה התוצאות שאמורות לצאת לי. תודה.
-
- 14 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
עברתי ל-100Mb של הוט, בהתחלה עם הוטנט, וקיבלתי מהירויות של 6-7 מגה לשניה לחו"ל. (+\-5) החלטתי שזה לא מספק (לפני זה הייתי ב-12 מגה אצל בזב"ל וקיבלתי יותר) אז חזרתי לבזב"ל. עכשיו אני גולש לחו"ל ב- 10-15 מגה לשניה בערך. ככה זה אצל כולם? אני מחובר עם הוטבוקס כראוטר. אגב, גם לארץ המהירויות לא בשמיים.. ורק באתר של בזב"ל אני מקבל 75 מגה. אני היחיד או שכולם מקבלים מהירות כזו ופשוט לא מתלוננים?
-
- 14 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
-
שלום לכולם... אז ככה הסיפור שלנו מתחיל: הרשת שלי בבית בנויה על 3-5 מחשבים בערך (תלוי באחים שלי שרוב הזמן לא בבית). כל העסק מחובר ל"סווי'ץ" ומשם למודם שנהפך לראוטר. היה לי אלקטל כחול 150 נראה לי שהחזיק את העסק יפה מאוד 2-3 שנים אבל משום מה היו בעיות בטלפון ומשם זה עבר לאינטרנט ובא טכנאי עם מכשיר כזה שבודק רעשים בקו וכל זה והחליט להחליף לי את האלקטל הנאמן!! וגם חפר לי שנכנס ממש בקרוב ה NGN (נהריה) אני עכשיו עם RTA1320 שגם נפרץ לראוטר ופשוט כל כמה שעות, לא זמן מוגדר ממש הוא פשוט מתפגר והאינטרנט נופל ואין גישה לראוטר דרך האתר שלו ורק ניתוק פיזי מהחשמל עוזר בכל מקרה אני צריך המלצה למודם שיחזיק את כל הסיפור כאן, בעיקרון מחליף לאלקטל הנאמן רק תגידו דגם ואני אשיג אותו כבר, אבא ש…
-
- 7 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
בשלוש-ארבע שנים האחרונות הייתי מנוי אצל בזק ובזק בינלאומי על מהירות 2.5 מגה. בשנתיים הראשונות עד כמה שזכור לי הכל עבד פיקס ולא היו בעיות, אבל שנה שעברה הן התחילו לצוץ פתאום. האינטרנט היה מתנתק לי ולפעמים לא היה מתחבר חזרה, ובמשך חצי שנה הזמנו טכנאים שאף אחד מהם לא ידע לפתור את ההתנתקויות. ניסינו הכל כולל החלפת ראוטר ואפילו עשו אצלי נקודה בחדר והעבירו את הכבל דרך הקיר ישירות לטלפון כדי שלא יהיה מחובר דרך רשת אלחוטית, לא שחשבתי שזה ישנה משהו כי עד אז הכל עבד מצוין גם באלחוטי. בסופו של דבר הבעיה הייתה אצל בזק בינלאומי ואחרי שהם "בדקו איזה משהו" אצלהם הניתוקים פסקו. כמובן שזה לא היה סופה של הסאגה ואחרי כמה זמן התחלתי לקבל שגיאות של The connection was reset בפיירפוקס, אתרים ה…
-
- 10 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
עברתי דירה , וכהכנה לאינטרנט ל2 עמדות מחשב + מיילסטון אחד ברחבי הדירה (דירה קטנה מפלס אחד - 3 חדרים) אני מחפש פתרון אלחוטי יציב ומהיר שישרת אותי גם בעתיד (לדירה יותר גדולה לכשתבוא). EDIMAX ירדו מהפרק לאחר אינספור תלונות בפורומים על ניתוקים וכו'. DLINK אחלה חברה- אבל הראוטרים הרציניים שלהם עולים הון. מה שמשאיר אותי עם TPLINK ולהלן שני הדגמים שמעניינים אותי: 1. http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=220_360_3376&products_id=27824 2. http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=220_360_3376&products_id=27825 ההבדל ביניהם לפי מה שאני רואה הוא שה1043 הוא GIGABIT ועם חיבור USB וכאן השאלות העיקריות: א. האם החיבור GIGABIT רלוונטי לי לאינטרנט? או רק לרשת פנימית ב…
-
- 14 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
היי יש לי שלושה מחשבים בבית ואני רוצה לחבר אותם לראוטר. בנוסף יש לי מודם ECI B-focus 270pr . אני רוצה לחבר את המחשבים כך ש"יראו" אחד את השני ברשת ויחלקו את קשר האינטרנט. 1) האם ראוטר זה מה שאני צריך? (עדיף הסבר קצר) 2) איך לקנפג את המודם? איך זה יעבוד? 3) איזה ראוטר כדאי לקנות? פיירוול? וכו.. 4) האם הראוטר צריך להיות מותקן במחשב אחד או לא? (אני כמעט בטוח שלא אבל צריך לאמת את זה...) 5) שוב פעם בקשר למודם- איך הוא בדיוק מחייג ומה מגדירים? 6) הגדרות פיירוול במחשב (ZAP) יש לי כרגע בבית מחשב עם 3 כרטיסי רשת שמשתף אינטרנט ומגשר בין שני קליינטים שמחוברים אליו. *אני מעדיף לקנות הכל בזיגזאג למי שמביא דוגמאות לראוטרים. תודה לעוזרים. *עדיף ראוטר עם 5 יציאות כ…
-
- 11 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, עד אתמול (שבת בבוקר) הכל עבד אצלי נהדר. ביטלתי ב-HOTBOX את ה-DHCP והגדרתי למחשב שלי כתובת סטטית כדי שאני אוכל לפתוח פורטים לטורנטים. אני עובד ככה כמה שנים. אחרי יום וחצי בלי אינטרנט הצלחתי להוציא מהנציגה "שאתה בהוטנט והוטנט לא תומכים בכתובת סטטית", והיא חזרה על זה בערך 100 פעם ככשאלתי ממתי? למה? .... וראו זה פלא עם הDHCP וכתובת אוטומטית האינטרנט חזר. משהו יודע במה מדובר? האם זו סיבה להתנתק מהוט, כי סך הכל היה לי מאוד נוח עם הכתובות הסטטיות (נייח, אייפון ונייד)?
-
- 3 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום יש לנו בבית ראוטר\נתב מדגם par-720G, חיבור בזק+נטוויז'ן במהירות 15 מגה, ישנם בממוצע 2 גולשים אלחוטיים בבית, רוב הזמן אני הגולש היחיד. המחשב שלי נייח, ומחובר לנתב עם (TPlink wn821n (V4, במרחק 10 מטר מהראוטר מאחורי קיר רגיל (לא ממ"ד או משהו), עם קליטה מעולה. כשאני מתחבר לרשת, בהתחלה אני מקבל 15מגה והכל טוב ויפה, אבל תמיד אחריי חצי שעה\שעה אני מקבל 5 - 6.5 מגה, וזה חוזר ל15 מגה רק אחריי שאני מתחבר מחדש לרשת (ואז שוב יורד אחריי כמה זמן). כשיש האטה, אם אני בודק מהירות במחשב שמחובר עם כבל לראוטר אז אני מקבל בכל זאת 15מגה. * דיברתי עם נטוויז'ן - מצאו "חיבור כפול" במשתמש וביטלו את העניין. * דיברתי עם בזק - לא מצאו שום בעיה בקו. * הראוטר חדש (ביקשתי מבזק שיחליפו) * הראוטר מוצ…
-
- 8 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום. הגדרתי WAN 1 של בזק . זה קו אופטי ולכן החיבור ישיר ל WAN2. וכל מה שהיה לעשות זה להגדיר STATIC IP וGW הבעיה המרכזית זה WAN 2 יש תשתית נוספת של הוט במהירות 100MB. עם המודם HOT PRIVATEBOX - ללא חיגבור WAN הקצתי INTERFACE שאליו מתחבר הסוויץ. 192.168.205.254 הגדרתי ב WAN2 ב - FORTIGATE כתובת ה STATIC IP EXTERNAL. הוספתי ROUTE. שמעביר ל GW של HOT הוספתי POLICY שמאפשר מ CLASS 192.168.205.0/24 גישה ל WAN 2 משום מה מחשבים שברשת הזאת. ניגשים ל WAN 1 במקום ל WAN 2 אם מישהו מוכן לעזור לי תמורת תשלום סמלי. יהיה מעולה =]
-
- 1 תגובה
- 2.5k צפיות
-
-
שניתן למצוא בארץ
-
- 18 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
לפני כמה ימים קניתי מאריח טווח של חברת TPLINK הגדרתי אותו כמו שצריך בדפדפן וניסתי לחבר אותו להוטבוקס 1 והוא עדיין עושה לי בעיה עם הוויפי דרך ה tplink כולל ניתוקים לפעמיים דגם :wa850re גירסת תוכנה 3.14.8 Build 140826 [ATTACH=CONFIG]9346[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]9344[/ATTACH]
-
- 0 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
טוב קודל אין לי שום ידע ברשתות בכלל לכן אין לי מושג מה ואיך לעשות. כרגע יש לי מחשב אחד שמחבור למודם TNN Aztech ADSL2+ ETHERNET BRIDGE ROUTER DSL-600E של בזק. המחשב מתחבר עם כבל רשת למודם ומודם מתבחר עם כבל טלפון לקו טלפון. הספקית שלי היא אינטרנט זהב בחיבור של 2.5 מגה עם חייגן. בקרוב מאוד אני קונה עוד מחשב ורציתי לדעת אין ניתן במינימום הוצאות לחבר את שני המחשבים לאינרטנט ככה שכל אחד מהם יוכל לגשת לאינרטנט ללא צורך במחשב השני (כלומר עדיף לא מודל של שרת ולקוח כי נניח ולא תיהיה לי אפשרות להשאיר את השרת דלוק). מה אני צריך לקנות? כמה זה יעלה? ואיך אני מחבר את כל זה? עוד משהוא קטן: כנראה שבזמן הקרוב אקנה גם מחשב נייד. ולכן הייתי מעדיף לבנות את הרשת הנ"ל כך שבעתיד תיהיה לי אפשרות…
-
- 9 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
זה מה שקרה לקרוב משפחה שלי, לקוח בזב"ל מזה שנים, משתמש פשוט שלא מתמצה במושגי מחשב ותקשורת. יום אחד התקשר אליו נציג מכירות והציע לשדרג לחבילה 15 מגה תמורת תוספת מחיר קטנה - קיבל תשובה שלילית. כעבור זמן, חזר הנציג והציע אותה הצעה ללא תוספת תשלום והפעם הצליח לקבל תשובה חיובית. כמובן, הנציג "שכח" לציין שעל מנת לקבל שדרוג בפועל, צריך לסכם עם ספק התשתית. מה שנראה טריויאלי לי ולכם, לא מובן מאליו להרבה אנשים סביבנו. רק כשכעבור כמה ימים התקשר אליו נציג של הוט ושאל על השדרוג, התברר לו שזה ממש לא בחינם. הבעיה היא שבזב"ל מסרבת לבטל את ה"שדרוג" בטענה שכביכול עברו כבר שבועיים (קרוב המשפחה טוען שזה היה בשבוע שעבר וגם נציג הוט התקשר רק שלשום). בשורה תחתונה, יש לו התחייבות לשנתיים לחבילה …
-
- 12 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
לדעתי השמועה נכונה, ה HOTBOX פשוט גרוע בחיבור Wi Fi, ניסיתי לשחק עם הערוצים והנתונים, התוצאות אכן השתפרו, בדיקת מהירות מול אתר הוט נט משיגה תוצאות של 40 מגה בערך (לעומת 95 במחשב נייח קווי), שעקרונית זה בהחלט מספיק לי עבור האלחוטי, אבל למרות המספר הנ"ל האתרים איטיים מאוד. (הלפטופ תקין לחלוטין וטס ללא בעיה כאשר החיבור הוא קווי). 1. האם הפיכת ה HOTBOX למודם כרוכה בעלות ישירה/עקיפה כלשהי? (למרות שלדעתי הם צריכים להוריד לי התשלום החודשי, אבל אולי כשהמשיח יבוא). 2. האם הפיכת ה HOTBOX למודם מבטלת רק את יכולות האלחוט וה Switch שלו (חיבור מחשבים נוספים), או גם את הטלפון המחובר אליו? (אני מניח שלא) 3. האם אין אפשרות במקום להפוך אותו למודם, להמשיך להשתמש בו גם כנתב (מחוברים אליו מחש…
-
- 1 תגובה
- 2.4k צפיות
-
-
הכרטיסים בחיבור PCI Edimax EW-7711IN Edimax EW-7128G איזה כרטיס קולט יותר טוב? והאם יש כרטיס USB שעדיף משניהם בקליטה?
-
- 7 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
יש נתב, אין קליטה. פתרון: להוסיף רפיטר באמצע הדרך. יש גם D-Link 6740U ישן, גם של בזק, שיכול לעשות את זה. הבעיה היא שאני לא מצליח לגלות איך עושים את זה... נראה שה- 6850 לא תומך ב- WDS, אני לא מוצא שום דבר בהגדרות שלו וזה גם מה שאמרו לי בתמיכה של בזק (למרות שעליהם לא הייתי סומך, התומך שדיבר איתי כנראה לא הבין על מה אני מדבר), אבל גם לפי הטכנאי שהתקין את הנתב וגם לפי האתר של בזק, ישנו רפיטר של D-Link שיכול להתחבר אלחוטית לנתב הזה, כך שכנראה שבכל זאת אפשר לחבר ביניהם. מישהו יודע איך?
-
- 0 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אני כרגע מחפש פתרון אפשרי לאחסון קבצים ברשת. השימושים שלי הם הורדה וצפייה בסטרימר וגישה לקבצים ממחשבים\מכשירים אחרים ברשת.ראיתי שאפשר לקחת מחשב ישן ולהתקין FREENAS אבל העניין שמחשב ישן צורך המון חשמל. אני מחפש פתרון שיתן מענה לצריכת חשמל נמוכה ביותר ועם היעילות הגבוהה ביותר (ביצועים,נוחות). ראיתי NAS ים למינהם וגם ארד דיסקים עם חיבור LAN כמו זה: http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1DJEF2971F אבל בארד דיסק אין לו ממשק שאפשר להוריד דרכו בלי להפעיל את המחשב דלוק,ולגבי הNAS אני לא יודע מה לבחור איזה טוב ויתן גם ביצועים מקסימאלים עם אופציה למספר ארד דיסקים במחיר של עד 1000 ש''ח אבקש את עצות החברים פה שיש להם NAS או פתרונות אחרים שעונים לדירישותיי
-
- 16 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום, לפני כמה ימים גיליתי שחלק מהאתרים לא עולים יותר, או פעם עולים ופעם לא... למשל כתבות ב Ynet (לאתר עצמו תמיד נכנס, אבל לכתבות פעם כן פעם לא), או Torrentleech (לא נכנס בכלל). השתמשתי אז בIE8 הגרסה המוטבעת בWin7. ניסיתי להוריד MTU (בהדרגה עד 1300 בערך), וללא הועיל. החלק המעניין הוא שגם המחשב השני בבית שמחובר לאותה הרשת דרך ראוטר, סובל מאותה בעיה. כאשר אתמול התקנתי FireFox פתאום הצלחתי להכנס ממנו לכל האתרים, בלי שום בעיה (כאשר הIE עדיין לא מצליח). היום, שוב אני מגלה שאני לא מצליח להכנס לTorrentleech... אני ממש מאבד שפיות ולא מבין איך כל זה קורה. לא מוצא שום קשר בין הדברים. למישהו יש רעיון מה לעשות? חוץ מלהתקין כל יום דפדפן חדש... תודה. גיל.
-
- 12 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
תמיד בשעות יום מ12 בצהריים עד 12 בלילה ככה +- יש לי לאגים במשחקי רשת, באתרים של חו''ל וכו'. אבל בום באיזה 12 בלילה ככה +- פתאום הכל עובד חלק ומהר, אין יותר לאגים אין בעיות איטיות. למה זה? ומה אפשר לעשות בעניין?
-
- 7 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אני יודע שאפשר לחפש דרך מנועי חיפוש אימיילים של אנשים .. לדוגמא של בנאדם שאיפה שהוא פירסם את המייל שלו(באיזה כתבה או מאמר) אז איך אני יכול לימצוא ? לדוגמא בגוגל - מה עליי להקיש כדאי לימצוא מייל של בנאדם שאני יודע את שמו ?
-
- 1 תגובה
- 2.4k צפיות
-