עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום לכולם, תהיתי לעצמי איך אפשר להקצות מספר IP קבוע למחשבים ברשת שלי. כרגע הם מקבלים IP מהנתב והוא משתנה מידי פעם (192.168.1.2-254) הייתי רוצה להקצות לכל מחשב IP קבוע כך שאוכל בקלות לגשת אליו דרך תוכנת VNC. הנתב הוא נתב (ג'נארי אני מניח) של TREDnet, דגם TW100-S4W1CA. איך אני עושה זאת ? בתודה מראש, מייק.

• 16 תגובות
    • 2.4k צפיות
  2. שלום: אני בהוט + בזק בינלאומי 30 מגה. יש לי לעיתים קרובות בעיות עם יוטיוב ובגלישה באתרים שונים. קודם למשל, לקח לי שעות להכנס לגוגל ולאתרים בכלל, וברגע שהתקשרתי לתמיכה של בזק בינלאומי, הבעייה הסתדרה. בדיקת מהירות התשתית שלי תקינה: לעומת זאת בבדיקות מהירות חיבור דרך http://www.bandwidthplace.com (בוצעו דרך IE11 כי פיירפוקס 47.0.1 קורס לאחר ביצוע הבדיקות): ממה הבעייה יכולה לנבוע (הנציג של בזק בינלאומי אמר שהכל תקין אצלי, והוא גם אמר שאם היו בעיות בשרתים שלהם, היו להם הרבה מאוד תלונות והוא טען שלא כך הדבר)?

• 5 תגובות
    • 2.4k צפיות
  3. אני כרגע מחפש פתרון אפשרי לאחסון קבצים ברשת. השימושים שלי הם הורדה וצפייה בסטרימר וגישה לקבצים ממחשבים\מכשירים אחרים ברשת.ראיתי שאפשר לקחת מחשב ישן ולהתקין FREENAS אבל העניין שמחשב ישן צורך המון חשמל. אני מחפש פתרון שיתן מענה לצריכת חשמל נמוכה ביותר ועם היעילות הגבוהה ביותר (ביצועים,נוחות). ראיתי NAS ים למינהם וגם ארד דיסקים עם חיבור LAN כמו זה: http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1DJEF2971F אבל בארד דיסק אין לו ממשק שאפשר להוריד דרכו בלי להפעיל את המחשב דלוק,ולגבי הNAS אני לא יודע מה לבחור איזה טוב ויתן גם ביצועים מקסימאלים עם אופציה למספר ארד דיסקים במחיר של עד 1000 ש''ח אבקש את עצות החברים פה שיש להם NAS או פתרונות אחרים שעונים לדירישותיי

4. Started by deluxe,

אני מעוניין ליצור רשת קווית בבית. חשבתי על CAT6. יש אפשרות להעביר את הכבלים דרך תעלות של חוטי הטלפון? השילוב הזה עלול לגרום לרעשים או לתקלות? תודה רבה!

• 11 תגובות
    • 2.4k צפיות
  5. רק כדי לברר כמה וויכוחים ישנים: עם פינג קטן יותר החבילות יגיעו ליעדן מהר יותר או לאט יותר?. ובאילו מידות מתמשים כדי למדוד את אותם הפינגים?. תודה,וסליחה על השאלות הפשוטות.

• 23 תגובות
    • 2.4k צפיות
  6. Started by 00Amir,

יש לי דונגל WIFI של levelone דגם wua-0600 , עבד מעולה בחלונות 7 שידרגתי לחלונות 8 ופתאום הפסיק לעבוד, תקע את כל המחשב פתאום שאר ה USB מקרטעים.. עשיתי פירמוט והחזרתי לחלונות 7 וגם פה הוא לא עובד.. בכלל, ניסיתי להתקין דריברים מחדש אבל לא עזר.. כאשר אני מחבר אותו למחשבים אחרים שלי הוא עובד פצצה.. אני כבר מיואש.. אשמח לכל עצה

• 1 תגובה
    • 2.4k צפיות
  7. 120 מ"ר כאשר רוצים נקודה בכל חדר דירה מקבלן ארון תקשורת בכניסה לבית תודה

8. אורח

שלום חבר התחבר לפני מספר ימים לחבילת 1GB בסלקום פייבר, ביצענו מספר בדיקות מהירות מהמחשב במספר אתרי בדיקה שונים (חיבור קווי כמובן בין המחשב לנתב) מה שמוזר הוא שרק אתר SpeedTest מציג 800-900 הורדה, שאר אתרי הבדיקה נותנים קצב של בין 30 ל 360 במקסימום, מאחר ולא מעט דובר על המאמצים שחברות משקיעות ברמת Routing ו QOS בלשפר את תוצאות הגישה לשרתי Ookla אחרי שהפכו לפופולראיים, מבחינתי הם כבר לא מדד אמין לבדיקת מהירות בארץ, באתר בדיקת מהירות של בזק למשל מתקבל קצב הורדה שבין 300-360 במקסימום (אגב קצב העלאה נשמר בין 86 ל 98 קבוע שזה מעולה, גם לחו"ל) בבדיקות מול אתרים בחו"ל, מקסימום הורדה שהתקבל היה 78 מגה והנמוך ירד ל 30 מגה, אבל מה שהכי מוזר הוא ש…

9. Started by shaico,

אני משתמש בהום פלאג על רשת החשמל, כדי להעביר אינטרנט מקצה לקצה בבית. הכל עובד פיקס, אבל כשאני מדליק את האור באמבטיה, התקשורת מתנתקת !... יש למישהו רעיון איך לפתור את הבעיה ? אני לא יודע אם זה קשור - אבל אציין שעפ"י דרישות המכשיר יש לחבר כל קצה של ההום פלאג לשקע נפרד (שלא יחוברו אליו מכשירים נוספים באמצעות מפצל). בפועל, בצד הקולט ההום פלאג אכן מחובר לשקע נפרד, אבל בצד המשדר אין לי אפשרות לחברו לשקע נפרד, והוא מחובר עם מפצל יחד עם עוד כמה מכשירים). אודה לרעיונות ו/או הצעות לפתרון.

• 12 תגובות
    • 2.4k צפיות
  10. Started by evy,

עשיתי חבילת גלישה בבזק בינלאומי + תשתית הוט 12 מגה ,ואני נתקל בבעיות איטיות מחרידות לפעמים בדפדוף בין אתרים,שלא לדבר על סדרות וסרטים בצפייה ישירה שכל שניה או כמה שניות נתקעים ונטענים ,שזה הכי מפריע לי. עכשיו בזמן התקלות האלה עשיתי בדיקות מהירות ב speedtest ,וגם באתרי הבדיקת מהירות של הוט ,וגם של בזק.והם מראים לי תוצאות תקינות של : 12.2mbit down ,1.05mbit up . קצת מוזר. התקשרתי לבזק,והם בדקו ואמרו שהבעיה לא אצלם והעבירו אותי לנציג של הוט,וגם הם אומרים שהבדיקות מראות שאצלי הכל תקין והמהירות טובה אפילו. התעקשתי איתם שקיימת איזשהו בעיה ,לא יודע אולי בתשתית,בחוזק האות,אז הם אמרו לי שיבוא טכנאי ,ואם הוא מוצא תקלה אני לא אשלם על השירות,אך אם לא ,אצטרך לשלם 100 שקל.....איזה חוצפנ…

• 10 תגובות
    • 2.4k צפיות
  11. שלום כולם, השבוע הציעו לי מחברת האינטרנט 12 מגה חינם לשנה הסכמתי והם חיברו. אני משתמש במודם SB4200 של מוטורולה ומחבר אליו שני מחשבים אחד בUSB ואחד ב-LAN. עשיתי בדיקה של המהירות בעזרת האתר speedtest.net במחשב עם הLAN זה הראה לי 12 מגה אינטרנט ובמחשב עם הUSB זה נשאר לי על 5 מגה (לפני שקיבלתי את ה-12 מגה היה לי 5 מגה) עכשיו השאלה שלי היא למה במחשב עם הUSB זה לא 12 מגה? למה זה נשאר על 5? ניסיתי לבדוק מה ההגבלה של ההעברת נתונים בUSB ולא מצאתי... אז אתם בערך המוצא האחרון שלי ובטוח שמבינים יותר טוב ממני אז מישהו יכול להסביר לי בבקשה מהי הבעיה? תודה

• 10 תגובות
    • 2.4k צפיות
  12. Started by Cheif,

נתב VDSL חדש בישראל. ה-KW62293 של חברת Kasda הוא נתב AC1200, עם 4 יציאות LAN של 1G, כניסת LAN יעודית, ופורט USB 2.0. הדגם הזה, המיובא על ידי פיקוק (שגם מיבאת את מוצרי EDIMAX), אינו תומך ב-Vectoring ומחירו בארץ ב-450 שקל. http://www.kasdanet.com/GHCSZ/pro_view-68.html

• 5 תגובות
    • 2.4k צפיות
  13. Started by ksn1981,

שלום, בהתייחס לתמונה המצורפת "אופציות#": 1. האם אלה האופציות לשימוש ב-AP? י 2. האם השמות הם #1_wiredBridge ו- #2_client ו- #3_repeater/rangeExtender ? קראתי איך Router יכול (ואף מומלץ) לשמש בתור AccessPoint.. אני מסתכל על WR1043ND ושואל: 3. האם יוכל לשמש כ-AP בשלושת האופציות שתיארתי מקודם? 4. האם ישלו את האפשרות לזהות כבל מוצלב/רגיל אוטומטית (Aotu Uplink או Auto MDI/MDI-X)? י 5. מה קורה מבחינת אפשרות זיהוי זו, כששני נתבים כאלה מחוברים ביחד? 6. מעבר להגדרות הראשוניות, במה זה יהיה שונה מ-AP אמיתי (נגיד WA901ND)? אני מעוניין להקים שני מערכים שיכללו APs (אם תרצו, נתבים כ-APs).. בהתייחס לתמונות המצורפות "מערך1#" ו- "מערך2#" (עם שתי אפשרויות): 7. האם זה אפשרי? 8. …

• 12 תגובות
    • 2.4k צפיות
  14. עשיתי כבר מספר השוואות וראיתי המלצות ל VMG3926 שנראה שכבר לא נמכר בארץ. ראיתי את ה DSL-G225 אבל נראה שהוא לא חזק מספיק. איזה הייתם ממליצים רוטאר מודם לגיימינג ושיהיה אמין ועמיד בעומסים? יש לי כרגע 100M בבית. וכמובן עדיפות ל 1G ו AC אין לי בעיה להמזין מחו"ל, גם יכולים להביא לי אותו אנגליה.

• 4 תגובות
    • 2.4k צפיות
  15. 1. עדכון קושחה כרגע על קושחה מקורית v1.01.04 מישהו עדכן את הקושחה לראוטר הזה? הגרסה שהאחרונה שמצאתי היא v1.02.15 עבור DG834Nv1 והדגם של בזק הוא DG834NU, כך שלא בטוח אם הוא מתאים. http://support.netgear.com/app/products/model/a_id/2331 2. מהירות תקשורת איטית מאד ברשת הביתית -הראוטר מוגדר על מהירות 270Mb -מחשב אחד מחובר קווי, OS Win7, כרטיס רשת Giga -מחשב שני, נייד R52מע' הפ' Win7, כרטיס רשת Intel PRO/Wireless 2200BG מהירות העברת מידע בין המחשבים עומד על בערך 1.6MB/s נראה לי שהבעיה כנראה קשורה לדרייבר של הכרטיס האלחוטי (באתר של אינטל מצוין שהוא אינו תומך בווינ' 7) חשבתי על עדכון הקושחה , אם זה מגיע מכיוון הראטור. איפה הבעיה לדעתכם?

• 2 תגובות
    • 2.4k צפיות
  16. היי, אני עם הוט ובזק בינ"ל בחבילה של 12MB, מודם TERAYON TJ 715 ונתב EDIMAX 6104K עד אתמול הייתי ללא חייגן, וכעת אני עם חייגן בגלל בעיות ניתוב ("גיימר") בחיבור L2TP מאז המעבר יש לי מספר בעיות: 1. שאני עובד עם נתב, המהירות המקסימלית שאני מקבל היא 7MB ולא 12MB (בחיבור ישיר של המודם למחשב אני מקבל 12MB) - האם הנתב שלי בעייתי? אם כן איזה נתב מומלץ? האם המודם (הישן של TERAYON) בעייתי? 2. בעיות ניתוקים, אני רואה שה IP שלי משתנה הרבה פעמים בגלל ניתוקים (נראה לי שזה קורה יותר דרך הנתב, אבל עכשיו אני ללא נתב ועדיין ראיתי ניתוק) - מה יכול להיות הגורם? האם חבילה של 12MB בעייתית ללא חייגן? עדיף 5MB? (אני עובד מול התמיכה של הוט ובזק בינ"ל - בינתיים ללא תוצאות) אודה לכל רעיון או עצה ממי…

• 4 תגובות
    • 2.4k צפיות
  17. Started by Ploop,

קניתי נתב חדש והוא עובד והכול טוב איתו.. אבל כשאני מתחבר דרך הנייד הוא רושם לי " WINDOWS לא הצליח למצוא אישור כדי לחבר אותך לרשת".. מופיע הסמל שהוא מנסה להתחבר ולוודא חוקיות כל הזמן.. ומה שמוזר פה שהמפתח שהזנתי נכון ואני כן יכול לגלוש עם הנייד למרות שאין אימות, אבל המחשב מקפיץ הודעה כל 5 דקות בערך האימות נכשל ואז אני צריך לתחבר שוב.. משהו מכיר את הבעיה ויכול לעזור לי? תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 2.4k צפיות
  18. שלום לכולם, ומקווה שאני לא חוזר על שאלה שכבר נשאלה כאן בעבר אני צריך המלצה לראוטר לשימוש משרדי קטן - בעיקר חשוב לי שהוא יוכל לשרת לפחות 10 קליינטים במקביל, עדיף שיהיה אפשר אפילו 20 ומעלה (אם זה לא מוגזם). בנוסף אני חייב שהראוטר יוכל במידת הצורך לקבל חיבור אינטרנט מנטסטיק-USB סלולרי (3G/3.5G/4G) שמחברים אליו. מהנסיון הביתי שלי, אני בד"כ מעדיף נתבים תוצרת לינקסיס/סיסקו, אבל לא הצלחתי להבין האם יש להם דגם שעונה לדרישות האלו. אנא הושיעו

• 2 תגובות
    • 2.4k צפיות
  19. Started by alone66,

האם חייב את שנם לרשת או מה יותר טוב לרשת בין שני מחשבים hub או ראוטר תודה

20. משום מה לאחרונה הראוטר פשוט מאבד את הרשת האלחוטית. בהגדרות רשום שהכל בסדר אבל אי אפשר להתחבר עם כלום. המחשב שמחובר חוטית ממשיך לעבוד כרגיל. Firmware:

• 17 תגובות
    • 2.4k צפיות
  21. טוב ככה לחבר שלי יש רשת אלחוטית בבית. המחשב והראוטר שלו ממוקמים בחדרים נפרדים. כרגע יש לו בעיה (שהופיעה רק עכשיו,כלומר הוא עבד תקופה ארוכה כאשר הכל טוב) שהוא יכול להתחבר לאיסיקיו,תוכנות שיתוף למיניהם וכד' אבל הוא אינו יכול לגלוש באינטרנט (פיירפוקס/אקספלורר). למשהו יש מושג מה לעשות?

• 7 תגובות
    • 2.4k צפיות
  22. Started by serg90,

היי, יש לי מחשב בחדר ממ"ד, שאני מעוניין לחבר לראוטר, שנמצא בסלון מסוג DSL-G256DG של בזק. אני יודע שזה לא אידיאלי, אבל אין לי דרך לחבר את המחשב בעזרת כבל לראוטר, ולכן אני נזקק לכרטיס רשת אלחוטי. מעוניין בכרטיס כמה שיותר זול, אבל לא על חשבון ביצועים. מעדיף PCI-E כמובן, ורצוי מהחנויות: KSP/IVORY, בעיקר בגלל המרחק מהבית.

• 12 תגובות
    • 2.4k צפיות
  23. האם זה אומר שמישהו מתחבר על "חשבוני" בWI-FI? אצלי בבית אין רשת אלחוטית, האם יש צורך לכבות אותה? או שאין סיבה לדאגה? *עריכה* - הסתדרתי, כיביתי.

• 2 תגובות
    • 2.4k צפיות
  24. טוב זה הולך להיות ארוך, אני יודע שיש פה אלפי נושאים כאלה, אבל אצלי זה מאוד ממוקד כי אני כבר מתעסק בנושא שנים, מאז מתמיד סבלתי מלאגים ואינטרנט בכלל לא יציב. מאז שהתחלתי רק לשחק במשחקי רשת עוד בשנת 2002 בערך, אבל אז עוד הייתי בהוט ונטוויז'ן, מהר מאוד הבנתי שלא יילך ובהתחלה עברתי ספק לבזב"ל , השתפר קצת, אבל עדיין לא היה יציב. אחרי שנה וקצת עברתי גם בתשתית לבזק, מאז שעברתי לבזק קיבלתי את הDLINK VDSL 6740U V.H1 שלהם, עם קושחה 1.19 OPEN WIFI, (לפני כשנה עידכנתי לבד מהאינטרנט לגרסא האחרונה של 2015 , 1.25 נדמה לי) מה שקרה לפני יותר מ3 שנים, מאז לא היו לי לאגים, ממש הופתעתי לטובה מהתשתית והיציבות, הפינג שלי עמד על 75 יציב INGAME לגרמניה והולנד, צרפת ואנגליה קצת יותר (סביבות ה80+) …

• 6 תגובות
    • 2.4k צפיות
  25. Started by InspectorGadget,

וניתבתי עם הפקודה defserver addr 10.0.0.1 ועכשיו אפשר לשלוח לי קבצים באיי סי קיו... אבל.... משום מה הפורט של הכתובת החיצונית שונה מהפורט של הכתובת הפנימית.. דוגמא: פתחתי שרת ב- CS והוא כתב לי שהכתובת הפנימי היא 10.0.0.1:27015 שככה זה אמור להיות... אבל כתובת חיצונית 213.8.156.39:10232 ואז אי אפשר להתחבר אלי כי התוכנה לא מזהה את הפורט... איך אני עושה שהפורט של הכתובת החיצונית יהיה זהה לפורט של הכתובת הפנימית ??? וגם אני לא יכול לשלוח קבצים במירק... לקבל כן אבל לשלוח לא... מה לעשות ??? תודה מראש...

• 16 תגובות
    • 2.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.