עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by aviel_b,

ברצוני להחליף שרת לרשת של משרד עם כ-15 תחנות. אני לא כ"כ יודע מאיפה להתחיל ללמוד את הנושא ולכן אשמח לכל עזרה שיש לאנשים בתחום כולל אולי מפרטים אופציונאליים. ייעוד התחנות ברשת הוא בעיקר גלישה באינטרנט ותוכנת הנה"ח (CREATIVE MANAGER). מבחינת תקציב אני לא רוצה בינתיים להגביל את עצמי לכן אני מוכן לשמוע כל הצעה. אשמח אם תוכלו להפנות אותי גם לאתרים המתמחים בנושא. תודה, אביאל

• 10 תגובות
    • 2.4k צפיות
  2. Started by alone66,

האם חייב את שנם לרשת או מה יותר טוב לרשת בין שני מחשבים hub או ראוטר תודה

3. טוב אז ככה....אני משתגע!!!!!!!!!!!!! יש לי חבילה של 750k (כבלים) ועשיתי היום רשת כדי ששני המחשבים בבית יהיו מחוברים.... ועכשיו השרת מוריד לי ב-20 kbps והמחשב השני ב 80 kbps ..... לי חשוב שהשרת יהיה הכי מהיר והמחשב השני שיוריד אפילו ב- 5kb תעזרו לי בבקשה או שתגידו לי מה לעשות כמה שיותר מהר.... תודה מראש...

• 21 תגובות
    • 2.4k צפיות
  4. שלום חברים, לאחרונה אני שם לב להאטה קיצונית בשעות הערב, הוט+בזבל 100 מגה. הם פשוט נוכלים - כאשר עושים בדיקת מהירות באמצעות Speedtest המוכר - מקבלים 100 מכה. לעומת זאת כאשר הולכים לאתר בדיקת מהירות פחות מוכר, כגון bandwidthplace.com (שבבוקר נותן 100 מגה בלי בעיה) - פתאום מקבלים את המהירות האמיתית: 5, 10, 15 מגה לכל היותר. כמו כן לפעמים YoUTube לא זז בכלל. אין לי כח לריב איתם, מעדיף פשוט לעבור חברה - השאלה אם לא בכל החברות זה ככה? אם לא, על איזו חברה אתם ממליצים שתיתן 100 מגה סולידי בכל שעות היום + חיבור טוב לאירופה? אני צריך שמשחקים כמו Overwatch ו LoL יהיו עם חיבור טוב, ללא איבוד מידע ועם פינג נמוך.

• 1 תגובה
    • 2.4k צפיות
  5. Started by shaico,

אני משתמש בהום פלאג על רשת החשמל, כדי להעביר אינטרנט מקצה לקצה בבית. הכל עובד פיקס, אבל כשאני מדליק את האור באמבטיה, התקשורת מתנתקת !... יש למישהו רעיון איך לפתור את הבעיה ? אני לא יודע אם זה קשור - אבל אציין שעפ"י דרישות המכשיר יש לחבר כל קצה של ההום פלאג לשקע נפרד (שלא יחוברו אליו מכשירים נוספים באמצעות מפצל). בפועל, בצד הקולט ההום פלאג אכן מחובר לשקע נפרד, אבל בצד המשדר אין לי אפשרות לחברו לשקע נפרד, והוא מחובר עם מפצל יחד עם עוד כמה מכשירים). אודה לרעיונות ו/או הצעות לפתרון.

• 12 תגובות
    • 2.4k צפיות
  6. טוב ככה לחבר שלי יש רשת אלחוטית בבית. המחשב והראוטר שלו ממוקמים בחדרים נפרדים. כרגע יש לו בעיה (שהופיעה רק עכשיו,כלומר הוא עבד תקופה ארוכה כאשר הכל טוב) שהוא יכול להתחבר לאיסיקיו,תוכנות שיתוף למיניהם וכד' אבל הוא אינו יכול לגלוש באינטרנט (פיירפוקס/אקספלורר). למשהו יש מושג מה לעשות?

• 7 תגובות
    • 2.4k צפיות
  7. Started by biodome,

היי, אני צריך לרשת בית פרטי של 300 מ"ר. כבר יש הכנות של תעלות ואני צריך להעביר רשת (CAT6) וטלוויזיה (RG6). יש לי 8 נק', מתכוון לקנות איזה 150 מ"ר של הכבלים בתקווה שזה יספיק. כמו כן שקעים לגוויס, סופיות RG45 וכו'.. בקשר לסוג הכבל CAT6, ראיתי שקיים גמיש וקשיח.. מה מומלץ להעביר בקירות והכי קל להשחיל? בין החדרים בקומה העליונה למשל אני חושב להשחיל גמיש כי הבנתי שיותר קל ללחוץ עליו סופית של זכר, ואז הם כולם יתחברו למתג, ומשם יהיה כבל נוסף שירד לארון תקשורת במרתף. כמו כן אם יש המלצה לחנות שבה כדאי לקנות את הציוד הנ"ל? והאם כדאי לקנות TESTER של רשת?

• 6 תגובות
    • 2.4k צפיות
  8. היי מי מהדגמים יעבוד בארץ? ZyXEL P-870M-I1 v2, VDSL2 Modem Qwest Centurylink Zyxel Q1000z 4-Port Gigabit ADSL VDSL 2 Huawei HG630a VDSL2/ADSL2+ 300Mbps Wireless Modem/ETH WAN port/router Modem/Router VDSL2/ADSL2 Huawei HG655M אשמח לקבל תשובה (כולם מחו״ל כמובן)

• 1 תגובה
    • 2.4k צפיות
  9. Started by 0xIDE,

היה לי Windows XP SP2 שמחובר לרשת באמצעות SWITCH שאליו מחובר המודם (לSWITCH מחובר עוד מחשב) פירמטתי ושמתי WINDOWS XP SP3 והוא אומר לי על החיבור של הכרטיס רשת: קישוריות מוגבלת או חסרה. הכבל תקין, במחשב השני יש אינטרנט והכל בדקתי גם פה: http://www.netcheif.com/Articles/LimitCnct/LimitCnct.htm זה לא עזר.

• 9 תגובות
    • 2.4k צפיות
  10. Started by Tomerb1,

שלום לכולם יש לי ראוטר חדש של אדימקס [bR-6204Wg]. הממשק שלו הוא בדיוק כמו הממשק של הישן שלי רק שיש פה כמה אפשרויות חדשות כולל WIRELESS. כשניסיתי לפתוח פורטים אחרי שהפעלתי את הפונקציה של הport Forwarding והכנסתי את הפורטים עשיתי בדיקה והפורט לא נפתח. ניסיתי מספר פעמים ועדיין לא עוזר. אפשר עזרה? תודה

• 7 תגובות
    • 2.4k צפיות
  11. Started by lowlow1001,

מקום עבודתי נמצא בתוך חדר עם דלתות מתכת עבות מאוד+הגנת אש מלאה (חומר אדום בקיר) , 40 ס"מ מהדלת יש נקדות WIFI של 012 חופשית (מתחם ציבורי),יש לנו נתב 7416PN של EDIMAX אבל הוא לא קולט בתוך המחלקה . יש לנו אפשרות לקדוח בתקרה האקוסטית דוח למתח הציבורי בערך עובי של כבל. האם יש מכשיר שישמש צינור לנתב בתוך המחלקה. מצד אחד WIFI ומצד שני כבל ישיר לנתב הEDIMAX לא יעזור המגבר קליטה בתוך החדר,ולא עזר גם להוציא את האנטנות החוצה של הנתב עם הארכה ע"י כבל קואקס. בתודה מראש על פתרון בסכום סביר.

• 5 תגובות
    • 2.4k צפיות
  12. Started by dror_gh,

הפנייה של טווח פורטים ב D-LINK 604 דגם DI-604 איך אני עושה את זה ? מישהו יכול לעזור לי ? אני צריך להפנות פורטים 20000-20140 וכמו שאתם רואים זה טווח ענק ואני לא יכול להפנות את זה בפורטים בודדים. איך אני מפנה טווח כזה? תודה רבה

• 22 תגובות
    • 2.4k צפיות
  13. תגידו NETEX לא עובד עם אקספלורר 7?

• 7 תגובות
    • 2.4k צפיות
  14. שלום כולם, הראוטר והמודם שלי בבית נמצאים בקומה העליונה וכאשר אני יושב למטה ,קומה אחת מתחת- רמת הקליטה האלחוטית מאוד נמוכה. לאחר חיפוש ארוך הגעתי למספר פתרונות. 1. Accses Point 2. מגבר/אקסטנדר 3. מתאם רשת על גבי חשמל 4. לקנות כבל ארוך שבסופו הוא אנטנה ובכך להאריך את האנטנה למקום בולט יותר ובזווית טובה יותר. אני לא יודע מה הכי יעיל מבין ארבעתם ומה ההבדלים, אם אתם משתמשים באחת מהשיטות הנ"ל שתפו אותי.

• 8 תגובות
    • 2.4k צפיות
  15. שלום, עשיתי חיפוש בפורום אבל ראיתי שזה נושא שלא מוזכר פה כמעט בכלל. המודם שלי כרגע ROTAL - RTA1320a שווק חיים (בפעם החמישית בערך) ונמאס לי ללכת לבזק להחליף אותו, בעבר היה לי אחד של D-LINK אבל אני לא זוכר כל כך את הדגם שלו. בכל מקרה, כול הנתבים שהם הביאו לי ב5 שנים האחרונות הם עם אורך חיים דיי זהה. אני מחפש מודם שיוכל לחבר אותי לרשת באמצעות חייגן. אם להיות יותר ספציפי לגבי הדרישות, הכי חשוב לי שיהיה יציב, אם אפשרי שהוא יתפקד גם מהר יותר מהמודמים שהיו לי (לא ברור לי כל כך איך זה אפשרי אבל שיהיה) אז גם טוב. בתאכלס אין לי בכלל צורך בשימוש בwifi וכל הפיצ'רים שמוסיפים לנתבים היום מסביב (דומה לזה), אבל לא ראיתי שום חנות שמוכרת מוצר כזה. בכללי יש נורא מעט דגמים לבחור בנייהם שעו…

• 4 תגובות
    • 2.4k צפיות
  16. Started by serg90,

היי, יש לי מחשב בחדר ממ"ד, שאני מעוניין לחבר לראוטר, שנמצא בסלון מסוג DSL-G256DG של בזק. אני יודע שזה לא אידיאלי, אבל אין לי דרך לחבר את המחשב בעזרת כבל לראוטר, ולכן אני נזקק לכרטיס רשת אלחוטי. מעוניין בכרטיס כמה שיותר זול, אבל לא על חשבון ביצועים. מעדיף PCI-E כמובן, ורצוי מהחנויות: KSP/IVORY, בעיקר בגלל המרחק מהבית.

• 12 תגובות
    • 2.4k צפיות
  17. שלום לכולם, הבעיה שלי די מורכבת, ואני כבר לא יודע מה לעשות, חוץ מלקרוא לטכנאי :\ יש לי בבית 3 קומות, בקומה הראשונה יש מחשב שדרכו מחוברים שני מחשבים ע"י ראוטר אלחוטי, אני נמצא בקומה האחרונה (שלישית). בקומה השניה יש מגבר לראוטר, ועכשיו קניתי עוד מגבר כדי להשים גם בקומה השלישית (חדר שלי) כדי שאני אוכל לקלוט טוב יותר ב-PS3, עכשיו אני מקבל 56% ואני רוצה שיהיה לפחות 80% קליטה. יש לי כמה שאלות: 1. כיצג אני גורם למגבר לקבל אות (קליטה) מהמגבר הראשון, או שאני צריך פשוט להגדיר אותו בראוטר? 2. אני אוכל לעשות את זה לבד, או שזה מסובך מדי ועדיף לקרוא לטכנאי? ראוטר - Level One. המגבר השני שנמצא בקומה השני של TP-LINK. המגבר החדש בקומה השלישית של EDIMAX LEE 802. אני מקווה שהבנתם פחות או יו…

• 2 תגובות
    • 2.4k צפיות
  18. אני ממש לא בטוח שזה הפורום המתאים אבל אולי תוכלו להפנות אותי למקור מתאים מפני שאני לא ממש מוצא לבדי. חיברתי את המודם לעיל וניסיתי להתקין אלא שדיסק ההתקנה הוא בהולנדית כך שהרוב היה ניחוש אני בכלל לא בטוח שההתקנה עברה בהצלחה אבל כשניסיתי לבנות חייגן VPN קיבלתי שגיאה _800 תוך כדי נסיון לפתור את הבעייה שמתי לב שאני בכלל מחובר !!! אין חיווי בשורת המשימות אבל יש גלישה כניסה לדוא"ל קבלת כתובת IP חוקית - בקיצור מחובר וגולש. עכשיו השאלה הנשאלת היא איך זה קרה??? לא סיפקתי שם או סיסמא ועדיין מחובר כרגיל? מה קורה עם FIREWALL על כרטיס הרשת שלא מאופשר לפתע? איך אני שולט בפורטים ובכלל בראוטר? תודה רבה ואם אני בפורום לא מתאים שוב סליחה

• 5 תגובות
    • 2.4k צפיות
  19. אני פשוט לא יכול לגלוש!

• 30 תגובות
    • 2.4k צפיות
  20. 120 מ"ר כאשר רוצים נקודה בכל חדר דירה מקבלן ארון תקשורת בכניסה לבית תודה

21. Started by BeBest,

שלום, יש לי בבית כונן רשת - NFS (לצורך העניין מדובר ב-Ubuntu). במחשב השני בבית אני מנסה למפות (mount) את הכונן על מנת שתיהיה לי גישת קריאה לקבצים. התקנתי את הפיצ'ר של ה-NFS ב-Windows (ע"י כניסה ל-Turn Windows features on or off) וסימון Services for NFS (תמונה: http://jpg.co.il/view/505f2d7b9f5bf.png). לאחר מכן נכנסתי לcmd, ורשמתי את הפקודה: mount -o nolock retry=10 192.168.1.100:/Series * ה-mount התבצע בהצלחה והצלחתי להיכנס לכונן, לצפות בקבצים ולהפעיל אותם. לאחר הפעלה מחדש למחשב הכונן עדיין מופיע אך אי אפשר לגשת אליו - מתקבלת שגיאה (תמונה: http://jpg.co.il/view/505f2e3a489ff.png/). כבר הפכתי את גוגל בניסיון למצוא פתרונות לבעיה. אני מעוניין ב-NFS ולא בפתרון אח…

• 4 תגובות
    • 2.4k צפיות
  22. Started by sim12345,

אני מחובר בתשתיות לHOT ובספק ל012 חבילת גיימרים, ההתקשרות היא במהירות ה2.5 ואני משלם ל012 בסביבות ה50 ש"ח עבור החבילה ה"מיוחדת". עכשיו, יש לי בעיות בחיבור כבר הרבה זמן, ברמה של התנתקויות ובתור אחד שמשחק במשחקים ברשת זה מעצבן כפליים כשאתה אתה משחק משחק והכל קורס לך באמצע. אני עדין לא מצליח להבין אם זה בגלל התשתיות או בגלל הספק. מה שכן הצלחתי להביא לבית שלי טכנאים של הוט כבר לפחות 5 פעמים. אז מאחר ויש לי הרגשה שאני משלם הרבה עבור שירות שהוא כנראה מחורבן + לא כזה מהיר רציתי לדעת ממכם המומחים האם יש חבילה מספק שתאפשר לי לשחק באופן נורמלי ובלי שהוא יחגוג עליי במחיר.

• 3 תגובות
    • 2.4k צפיות
  23. יש לי HOT, שלאינטרנט אני משלם להם 60 ש"ח, ועוד 20 ש"ח לבזק. בנוסף לכך האינטרנט פשוט נורא! הורדה של 7GB (TORRENT) יכול לקחת עד 4 שבועות, מה שאצל חברים (עם 2.5MB גם) תוך 3 ימים ככה... קיצר אז שמעתי על FAST, איך היא? יש לכם ניסיון איתה? ללא התחייבות, 12MB, רק 30 ש"ח לחודשhttp://www.fast.net.il/?p=3

• 9 תגובות
    • 2.4k צפיות
  24. מודם נתב אלחוטי-ROTAL 1025W צריך חייגן בשביל גיימר\PNGN צריך חייגן בשביל גיימר או POWERNGN?? מדובר על תשתית בזק 10 MEGA חלק מהנציגים בבזק בינלאומי אומרים לא חלקם כן, מה התשובה הנכונה? תודה

25. Started by realmagic,

אהלן, לאחרונה התחילה אצלי לי בעיה ברשת הביתית - אולי למישהו יהיה רעיון: ברשת שלושה מחשבים מחוברים דרך ראוטר. A - מחשב שולחני, מחובר בכבל לראוטר, בעל כתובת IP קבועה. מערכת הפעלה: XP Pro, מחובר לworkgroup בשם MSHOME. נמצא ב-DMZ של הראוטר. B - מחשב נייד, מחובר דרך ראוטר אלחוטי, לוקח IP דינמית. מערכת הפעלה: Vista Home, מחובר ל-MSHOME. C - מחשב נייד של העבודה, מחובר דרך ראוטר אלחוטי, לוקח IP דינמית. מערכת הפעלה XP Pro, שייך לDomain של העבודה (שמן הסתם אין לו כשאני בבית). אין FW של ווינדוס (מנוטרל). בין A ל-B יש Ping בשני הכיוונים בלי בעיה. בין C ל-B יש Ping בשני הכיוונים בלי בעיה. בין A ל-C אין תקשורת: לא ping, לא שיתוף ברשת, לא השתלטות - הם לא מזהים אחד את השני בכלל. ככל שידו…

• 20 תגובות
    • 2.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים