עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by yp3,

יש לי מחשב שיש בו כמה כרטיסי רשת וכל כרטיס מוגדר לחיבור אינטרנט אחר ברצוני לדעת כיצד אפשר להגדיר דרך איזה חיבור המחשב יגלוש באינטרנט? איך אפשר להגדיר בחיוג VPN שיחייג דרך כרטיס רשת מסויים? האם זה משנה אם כל הכרטיסי רשת הם באותו תווך כתובות? תודה

• 7 תגובות
    • 849 צפיות
  2. Started by עדיאל,

שלום לכולם רציתי לקנות כרטיס רשת חיצוני אבל אין לי מושג איך לדעת איזה כרטיס הטווח קליטה שלו הוא יותר גדול המחירים נעים עד 170 בחיפוש בזאפ משהוא מכיר כרטיס אלחוטי חיצוני שאין בזאפ משהוא מחו"ל המחיר לא משנה רציתי שאני יקלוט מרחוק הרשת שלי תספיק לשניהם מתי שאני יוצא מהבית אני רוצה לגלוש תודה מראש

3. לא בטוח עד כמה הכותרת ברורה... בכל מקרה, העניין כזה: אני גר במעונות, אני ושותפים שלי התחברנו לאינטרנט ADSL ויש לנו ראוטר (הסימנס שמחלקים בבזק סטור : siemens adsl sl2 -141 ) כמו כן, אנחנו מחוברים דרך 014. עקב איטיות מחרידה של האינטרנט, רציתי לבדוק כמה כל אחד מהאנשים שמחוברים לראוטר באמת משתמש באינטרנט. העניין הוא , שבתוך התפריט, אני יכול למצוא רק את טבלת הIP שמחוברים כעת, ואת התעבורה הכוללת עבור חוטי/ אלחוטי. מה שלא עוזר לי בכלל. למישהו יש מושג איך אני עושה את זה? כלומר, איך אני יכול לדעת כמה כל אחד מהמחשבים השתמש ? תודה רבה.

• 4 תגובות
    • 976 צפיות
  4. Started by orderby,

בס"ד אז ככה התקנתי ubuntu על xp בעזרת vm ואני מנסה לשתף את הקבצים בעזרת samba הבעיה שלי שאני לא מצליח ליצור רשת אחת בין הxp לvm אני מחובר לאינטרנט באמצעות מודם Wan (PPP/SLIP) (זה לא אומר לי שום דבר אשמח להרחבה בנושא ) IP / Subnet Mask 89.138.253.156 / 255.255.255.255 Gateway 89.138.253.156 Hardware Address 00-53-45-00-00-00 כאשר הvm שלי מוגדר כ Hardware Address 00-50-56-C0-00-08 IP / Subnet Mask 192.168.0.1 / 255.255.255.0 DHCP 255.255.255.255 והכרטיס רשת של הxp מוגדר (LAN) IP / Subnet Mask 172.28.234.202 / 255.255.248.0 Gateway 172.28.232.1 DHCP 172.18.144.176 DNS 192.168.101.102 Hardware Address 00-19-D1-FC-DA-91 ב - vm ניסיתי להגדיר את החיבור כ bridge אבל…

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by Jekin,

לצערי כשהחלתתי לעבור דירה התחברתי לבאנדל של הוט ו 012 סמייל עם 012 אין שום בעיה אבל עם הוט... זה סיפור אחר התקינו לי הוט בוקס המכשיר החדש "והמהולל" של הוט 3 ב 1 . אני צופה ב IPTV שבה צריך שהיו פתוחים מספר פורטים כשניסיתי לפתוח את הפורטים בממשק של המכשיר הוא פתח ומכאן מתחילות כל הבעיות בכל תוכנה\אתר בדיקה ידוע שבו בדקתי את הפורתים הם היו או סגורים או TIME OUT והאבסורד שגם פורט 80 סגור בין אם TCP או UDP התקשרתי ל הוט כמובן שכידררו לי את הצורה מנציג רגיל ולרב נציג ולמנהל ומה לא. אף אחד לא ידע להסביר לי מה הבעיה שלו לדבר על לפתור אותה בקיצור במקום אינטרנט כיבלתי יומיים של כאב ראש. תודה הוט. ואחרי כל הקטע המעייף הזה כמה שאלות: 1. האם משהוא יודע איזה סיבה אפשרית לפורט…

• 6 תגובות
    • 6.3k צפיות
  6. האם מישהו מחברי הפורום עשה את האינטרנט בסיבים של הוט? יש להם את המחירים הכי משתלמים, אבל יש לי גם נסיון רע מאוד איתם באינטרנט הישן שהיה על תשתית הכבלים שכל הזמן היו בו תקלות וירידות דרסטיות במהירות. האם ההוט פייבר, זה באמת תשתית סיבים שונה ולא תשתית הכבלים המקרטעת, או רק שם ממותג? האם יש מישהו יודע אם אפשר לקחת מסלול בלי ראוטר? שמעתי גם טענות על טעויות בחשבון שבצורה מוזרה הן תמיד לרעת הלקוח ולטובת החברה ואף פעם לא להיפך ועל סיוט בהתנתקות. איך הנסיון שלכם איתם? הם השתפרו?

7. היי, התקנתי רשת אלחוטית של EDIMAX - כל הכרטיסי רשת האלחוטיים של EDIMAX וגם הראוטר. הכל מוגדר ועובד, כאשר זה עובד זה עובד כמו שצריך, אבל כל כמה זמן יש ניתוקים וצריך לעשות Reset לראוטר. הדבר פשוט בלתי נסבל, יש למשהו פתרון או מושג למה זה קורה ? מה יכול לגרום להפרעות בראוטר ולעובדה שהמחשבים מתנתקים ממנו כל הזמן ? טוב כל רעיון, התחלה של רעיון או סתם הגיג, יתקבלו בברכה. תודה.

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  8. לא מזמן בניתי רשת (2 מחשבים) בין המחשב שלי (P4 )לבין המחשב הישן שלי (MMX גוסס), ב MMX עם ה WIN98 SC התקנתי את התוכנה של הרשת של ה XP (תקליטון עם התוכנה), אני משתף את המחיצה במחשב החדש שלי, את האינטרנט שלי (מודם זול) ואת המדפסות שלי. אם אני יתחבר לאינטרנט המהיר בכבלים / ADSL יש סיבה שאני לא יצליח לשתף את האינרנט עם המחשב הישן שלי?

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by tamir6066,

היי,יש לי 10 מגה NGN בזק מאתמול וכתוב באתר שזה אמור להעלות על 800KB...בפועל מעלה לי על מקסימום80... מה הקטע?ההורדה מצויינת ומוריד לי על 1.1MB לשניה אבל ההאעלה כמו שהייתה ב4 מגה.

• 7 תגובות
    • 3.7k צפיות
  10. Started by Golden Fish,

פשוט נמאס כבר מ USENExT תודה

• 3 תגובות
    • 2.6k צפיות
  11. התבקשתי לספק המלצה לראוטר עבור רשת משרדית קטנה עם הדרישות הבאות: כ-12 מחשבים מחוברים ברשת קווית, וכעוד 3 קליינטים ברשת האלחוטית. הדרישה היא לראוטר שיכול ליישם מדיניות של הגבלת גלישה לרשימה לבנה לחלק מהקליינטים (או לכל קליינט חדש כברירת מחדל), וגלישה חופשית לכמה קליינטים מסוימים. עד עכשיו היה שם נתב קטן ופשוט של TP-LINK או אסוס שסיפק את הרשת הקווית (עם סוויצ') וגם את הרשת האלחוטית (עם AP כלשהו) שהקושחה שלו הוחלפה ל-Gargoyle שסיפקה את השירותים הנ"ל. במשך כל התקופה שהנתב היה מותקן מידי פעם (רנדומלית) הנתב היה מתאפס להגדרות ברירת המחדל שלו וכל הרשימה הנ"ל היתה נמחקת. לאחרונה הם חוו ניתוקים חוזרים ונשנים עד לרמה בלתי נסבלת. כעת כל הציוד הוחלף, והם רוצים ליישם מחדש את המדיני…

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  12. הי אני רוצה לקנות נתב אלחוטי בתקן 300mbp/s n כניסות חוטיות (לא אכפת לי אם זה usb או כניסות רשת רגילות) קליטה בבית לא קומות וללא ממד בונוס הוא שהכניסות החוטיות יהיו 1G אבל לא נראה לי שחייב מינמום מחיר אבל שלא יעשה בעיות אם הייתי יודעת איזה חברות טובות (חוץ מlinksys) הייתי יכולה לבחור בעצמי זה המידע שחסר לי אשמח להצעות

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. Started by unix14,

טוב אז יש לי בעיות קליטה בבית , בית עם כמה קומות החלטנו להתקין femtocell או פתרון מקביל שקיים כיום ( כל הכתבות שמצאתי על המכשיר הזה הן משנים עברו) אני צריך לאסוף כמה שיותר מידע לפני שאני מזמין את המכשיר הנ"ל הבנתי שהוא מתחבר על תשתית האינטרנט ..צודק? מה אני צריך לדעת לפני שאני בוחר דגםו מה הכי מומלץ לקנות האם כדאי לקנות מאיביי? עושים עם זה בעיות במכס? מה עוד אני צריך לדעת לפני שאני קונה במינימום השקעה ומקסימום טווח קליטה (מבחינת כיסוי התשתית האלחוטית בבית יש כיסוי מירבי...) תודה רבה חברימוס

• 11 תגובות
    • 7.6k צפיות
  14. אני לומד כרגע לCCNA ואני צריך ראוטר טוב להתאמן אליו. איפה אני יכול לקנות בארץ ראוטר CISCO 851W? כי להזמין מEBAY המשלוח יקר אש... תודה רבה חברה.

• 5 תגובות
    • 2.2k צפיות
  15. Started by Cheif,

לפני כשבועיים הודיעה חברת סיסקו שהיא נוטשת את תחום ה-WiMax. בעוד שהתקשורת האלחוטית המוכרת לכולנו בשם WiFi מכסה טווחים הנמדדים במטרים, WiMax היא תקשורת אלחוטית לטווחים של קילומטרים. סקירה זו -- http://www.netcheif.com/Articles/WiMax-LTE/WiMax.htm -- היא מבוא בסיסי שנועד לספק הצצה על טכנולוגית ה-WiMax. בקרוב אני אפרסם סקירה על הטכנולוגיה המתחרה – LTE. בהזדמנות זו אני מזכיר לכולכם שניתן להירשם לקבלת עדכונים מאתר NetCHEIF ומהבלוג שלי במגוון דרכים המפורטות כאן -- http://www.netcheif.com/moreinfo.htm

• 0 תגובות
    • 812 צפיות
  16. Started by eranx,

יש לי מודם של אלקטל, הפכתי אותו ל-510. יש לי שני מחשבים בבית, בירצוני לשתף אותם בחיבור באינטרנט. קראתי את המדריך בפורום לשיתוף ICS (רק רציתי להגיד שבעבר הצלחתי, משום מה עכשיו זה לא פועל) אני מצליח להתחבר לאינטרנט בלי שום בעיה, אומנם כשאני מנסה לשים IP כלשהו כמו 192.168.0.1 או 10.0.0.180 וכו' לכרטיס רשת שמחבר עם המחשב השני, זה פשוט מנתק לי את הרשת. אינני מצליח אפילו להיכנס להגדרות של המודם ב 10.0.0.138 . מישהו יודע איך אפשר לפתור את זה? תודה! אממ, אני מוסיף אם במקרה אתם צריכים לדעת. ווינדוס אקס פי SP2

• 8 תגובות
    • 843 צפיות
  17. Started by ~Pizza~,

היי, מתכנן בקרוב לעבור דירה ועם המעבר גם לשדרג את מהירות האינטרנט ל100 מגה. מחובר לבזק+בזב"ל ומעדיף לא לקנות ראוטר מהם. אני אשמח לקבל המלצה לראוטר+מודם (מעדיף מכשיר אחד) שתומך במהירות של 100 מגה. אם אפשר, אני יכול גם להזמין מEbay. הראוטר כמובן חייב לתמוך בWifi. תודה רבה.

• 6 תגובות
    • 2.6k צפיות
  18. שלום, אחותי קונה מחשב ועכשיו יש לנו מודם אחד מחובר לUSB עכשיו אני יצתרך ראוטר חשבתי על D-LINK משהו בסביבות ה300 - 250 ש"ח ושיהיה טוב אתם יכולים להמליץ לי ? ואיך זה מתחבר הדיוק וזה בבקשה? תודה לעוזרים!

• 25 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. שבוע טוב. 1. אני רואה כאן לא מעט דיונים בהם חברי הפורום מבקשים לדעת אילו פינגים מקבלים לשרתים בחו"ל. ברור לי שהדבר כבר נעשה בעבר פעמים רבות, אך זו הזדמנות טובה לרענן הנתונים. 2. לקחתי שרתי-משחק מכמה מדינות, פופולאריות יותר ופופולאריות פחות וביצעתי עליהן tracert. שרתי-המשחק הם של Battlefield 3, כך שאפשר לצאת מנקודת הנחה שמדובר על חומרה איכותית (לפחות בצד השרת, ללא קשר לרשת) יחסית לשרתים המריצים משחקים ישנים יותר. 4. אתם מוזמנים לקחת את אותן כתובות ולפרסם כאן את התוצאות שלכם* בצירוף המידע הבא (שרלוונטי לתוצאות שלי במקרה זה): תשתית: כבלים 12 מגה. ספק קישוריות: 1. בזק בינלאומי 12 מגה + גיימר + חייגן L2TP בנתב 2. חיבור לשרת L2TP 212.25.127.20 ולא ל hot.bezeqint.net 3. התקבלה כ…

• 12 תגובות
    • 2.7k צפיות
  20. Started by Qtec,

שלום ברשותי רשת שבנויה כך- edimax 6114wg------------PC -------------PC LAPTOP-----Y -שני מחשבים שמחוברים חוטית לנתב באותו החדר, ולפטופ שמחובר אלחוטית לרשת. הקשר בין הנייד לנתב מאובטח בעזרת PSK-pre shared key , של WPA בפרוטוקול AES. רציתי לדעת- א. מהי רמת האבטחה של הקשר? ב. לאחר כמה זמן יש להחליף את המפתח? ג. האם יש סוג הצפנה שאתם ממליצים עליו? ד. האם ההצפנה גורעת מהמהירות? *יש לציין שהרשת האלחוטית מיועדת כרגע אך ורק ללפטופ שלי, אין שידור SSID.

• 4 תגובות
    • 973 צפיות
  21. Started by sagioto,

אז ככה, התחדשתי בPS3, יש לי נתב BR-6204 שמחובר למחשב בחדר והPS3 מחובר אלחוטית לנתב (למנוע העברת כבלים מיותרים). האינטרנט בPS3 עובד יופי אבל הוא עושה בעיות בלהתחבר לרשת של סוני (אני לא יכול לשחק משחקים ולגלוש לחנות הPS) אם אני מנסה להתחבר בלילה אז הוא מצליח לעשות LOG IN (ביום גם זה לא כל הזמן TIMED OUT) וגם להכנס לאתר החנות אבל לשחק אני לא יכול בשום פנים ואופן קראתי כאן - ,http://manuals.playstation.net/document/en/ps3/current/settings/connecttest.html שצריך לפתוח פורטים ואכן עשיתי זאת ואיפלו שמתי את הPS3 בDMZ אבל שום דבר פשוט לא עובד, מישהו אולי יודע למה ואיך? ד"א יש ישראלים אחרים שקנו והתחברו בלי בעיה לכן אני מניח שהבעיה היא בהגדרות. באמת אם יש מישהו כאן שמבין טוב ברשתות…

• 0 תגובות
    • 708 צפיות
  22. Started by bubugu,

הייתי מעוניין לקחת את הקורס של CCNA של סיסקו.... מישהו פה יודע איפה יש להם קורסים כאלה בארץ? או לאיפה אני יכול להתקשר.....?

• 16 תגובות
    • 2.3k צפיות
  23. ^^^^ שאלה בכותרת ^^^^

• 6 תגובות
    • 616 צפיות
  24. שלום לכולם לפני יומיים התקנתי רשת אלחוטית בביתי באמצעות נתב של EDIMAX. הרשת עצמה עובדת מצוין אבל מאז ההתקנה שמתי לב לירידה חדה במהירות ההורדה שמתבטאת רק בהורדה מאתרים בחו"ל. אני מחובר דרך הכבלים ואינטרנט זהב בחיבור 750 . קובץ הבדיקה של אינטרנט זהב יורד במהירות מקסימלית. לעומת זאת כל קובץ שאני מנסה להוריד מחו"ל יורד במקסימום 10kbs . צריך לציין גם שאהמחשב שאיתו אני בודק הוא המחשב שמחובר ישירות לראוטר, ככה שאי אפשר להשאשים את איכות האלחוט. תופעה מאוד מוזרה, מישהו נתקל בה?

• 1 תגובה
    • 716 צפיות
  25. Started by demultiplexer,

אני קולט מחוץ לבית רשת אלחוטית עם גישה לאינטרנט אבל מתוך הבית אני לא קולט (לא יודע של מי הרשת). איך אני יכול לשופר את הקליטה ? האם יש כרטיסי wifi pcmcia שמאפשרים חיבור ל אנטנה חיצונית ? מה על נתב אלחוטי ?

• 8 תגובות
    • 2.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.