עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by WN,

היי יש לי רשת בבית של ארבעה מחשבים, שמחוברים למודם "Switching hub" של שמונה מקומות לחיבורים שמחובר למודם איי סי אס אל של אלכטל וכן אני גולש באינטרנט, כבר מזמן חלמתי על לפתוח שרת משחקים בכל דבר שהוא, במיוחד עם האלף-לייף אשר הפורט שלו הוא 27015, ואני לא יכול או לפחות לא מצליח בגלל המודם שלי לפי מה שהבנתי, בבקשה תעזרו לי לפתוח פורט, או לשות מה שאני צריך בכדי שאוכל לארח אנשים בשרת קטן משלי בתודה, ניר.

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. אני הייתי רוצה לדעת איך אני יכול להגדיר להתב שיקדם פורטים נבחרים במקרה זה של הלף לייף 27015 איך אני עושה דבר כזה ואיך אני מוריד את הDHCP ואם אני צריך להוריד אותו בכלל

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by Dj_Infernal,

פתחתי שרת על המחשב שלי עם התוכנה G6 FTP SERVER עכשיו כל פעם שאני עושה ריסט כתובת ה IP משתנה . שמעתי שיש דרך לעשות מן כתובת קבועה רק שאף פעם לא היתעסקתי עם זה ואני לא יודע איך . אם אפשר בבקשה להסביר לי וגם להמליץ על תוכנה טובה בשביל זה . תודה מראש !!

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by ztakram,

אני מחפש אתר שבאמצעותו ניתן לפתוח תיבת דואר זמנית, לצורך רישום לאתרים. תודה!

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. Started by cha_had,

ערב טוב, אני זקוק לעזרתכם בנושא שקצת חלש אצלי: יש לי ראוטר מודם של בזק מדגם 6740U-H1 ויש לו חיבור USB. כשאני מחבר אליו דיסק און קי, נפתחת תיקיית רשת אליה אני יכול לגשת דרך כל מחשב בבית בעזרת סרגל הכתובות, לכתובת \bezeq\bezeq\\, אולם עד עכשיו אני לא מצליח לגשת לתיקייה דרך האנדרואיד (גלקסי 3 שברשותי). אולי יש מישהו פה שיכול להסביר לי בבקשה איך לפתור את הבעיה? תודה על עזרתכם, חיים

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  6. שלום, אני רוצה לפתוח פורטים בנתב שלי TP-LINK TL-WR1043ND V1 יש עליו קושחה רשמית. אני מעוניין למפות פורטים מסויימים בגישה לנתב לפורטים מסויימים בתוך הרשת שלי. לדוגמא - * חיבור נכנס לנתב עם פורט A ילך למחשב מסויים בפורט B הבהרה: אני יודע איך להגדיר port forwarding כאשר מדובר באותו מספר פורט. כלומר מפורט A לפורט A במחשב מסויים. זה לא המקרה הנחוץ. הדבר די פשוט ועשיתי זאת עם נתבים רבים בעבר, ויכול להתבצע גם עם UPnP אבל אני לא מצליח למצוא איפה להגדיר את זה משום מה... אם מישהו יודע איפה מסתתרת האפשרות, אשמח לדעת. אם הדבר לא אפשרי עם הקושחה הרשמית - אני מניח שאפשרי עם DD-WRT או OPEN-WRT יש העדפה למישהו מהם?

• 2 תגובות
    • 2.1k צפיות
  7. יש לי היום מודם ראוטר VTECH NB403 שקיבלתי בבאנדל של בזק בנל (נותן תשתית בזק/ספק בזק בנל). הקו מוגדר 100. נותן בערך 60/6 מקסימום.המודם ראוטר באופן כללי בסדר ואמין ואין ניתוקים אך הבעיה היא שרמת האבטחה שהוא נותן ממש בזבל, ברמת פונקצוינליות FW הוא נותן רק פורט פורוורדינג. יש לי מצלמות איי פי בבית, מחשבי ילדים ומחשב עבודה. הייתי רוצה להפריד רשתות פנימיות (ניתוק קשר ברשת הפנימית של מחשב העבודה החשוב למחשבי הילדים (וירוסים/טרויאנים) וגם מהמצלמות הסיניות. הייתי רוצה גם להגדיר חוקים שלמצלמות (איי פי סטאטי) אין יציאה החוצה בפורטים לא מורשים (ואולי אפילו לאיי פי באיזור גאוגרפי מסוים בלבד) מה אתם ממליצים שעדיין תומך מהירויות VDSL ? ראיתי רשימה כאן : http://www.netcheif.…

8. Started by מiכaל,

יש לי בעיה באינטרנט עקב האלחוטי.. בבית יש לי d-link 6740u שמחובר ישירות למחשב ואני מחובר אליו באלחוטי עם USB כזה... הבעיה היא בעיקר נובעת במשחקים ובמהירות הורדה האינטרנט אצלי מוגבל (באלחוטי) למהירות של 5 מגה (ומהירות ההורדה בהתאם) בעוד שהאינטרנט עצמו הוא מעל זה. במשחקים הבעיה היא בעיקר לאגים. ובלי קשר ניתוקי אינטרנט (אין זמן קבוע) מה שאני שואל זה, מה הפתרון האופטימלי ביותר? כמובן יש את הפתרון של כבל אבל כאמור הייתי כבר מחבר אם זה היה רלוונטי (בעיקר בגלל מרחק) באתר של בזק הם מציעים 4 פתרונות http://www.bezeq.co.il/Internet/wireless-network/Pages/wireless-network.aspx (אין ממד או מרתף לצורך העניין) מהו הפתרון הכי טוב (אם בכלל) מבין כל הארבע? דרך קו טלפון? חשמל? או ש...? פתר…

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. Started by msy,

ברשותי ראוטר של EDIMAX . עדין לא חיברתי אותו כי ברשותי רשת שיוצאת ממחשב מרכזי א' . בפורומים אני קורא הרבה על בעיות הפתיחת פורטים . שאלתי : אם אני אבטל לגמרי את הפיירוול של הראוטר כי לכל מחשב ברשת יש כבר פיירוול האם זה יאפשר כניסה חלקה לתוכנות לתוכניות ולמשחקים ללא פתיחת פורטים? תודה

• 11 תגובות
    • 968 צפיות
  10. Started by Dano,

שלום! יש לי מודם אחד ויש לי 2 מחשבים שבשניהם כרטיסי רשת אני כמובן לא יכול להעביר לשניהם מהמודם ולכן רציתי לשאול אם יש איזה פתרון שאני יוכל מהמודם להוציא 2 כבלי רשת ל2 המחשבים תודה!

• 6 תגובות
    • 675 צפיות
  11. Started by ReSt,

שלום, אני לומד כרגע לCCNA ונתקלי בבעיה. Router FA0/0 - 10.0.0.1 255.0.0.0 Switch VLAN 1 - 10.0.0.2 255.255.255.0 PC2 - 10.0.0.3 255.0.0.0 PC3 - 10.0.0.4 255.255.0.0 FA0/1 מוגדר כטראנק FA0/2 מוגדר כ vlan 1 FA0/3 מוגדר כ vlan 2 אני מצליח לשלוח פינג מהראוטר למחשב PC2, ולמתג( הIP שהגדרתי על vlan1 ), והפוך. מחשב PC3 ( זה שמוגדר כ vlan2), כאילו מנותק מכולם, אני לא מצליח להגיע לשלוח אליו פינג משום מקום. חשבתי על זה שצריך להגדיר לvlan שלו IP במתג, ניסיתי להגדיר 10.0.0.5 ואז זה רשם לי overlaps with vlan1. למישהו יש רעיונות ?

• 8 תגובות
    • 2.3k צפיות
  12. Started by Turbine,

שלום לכולם... יש לי ראוטר של חברת EDIMAX חיברתי אותו, הגדרתי אותו , כל המחשבים עובדים יופי כולל תקשורת אלחוטית, האיי סי קיו מתחבר, מקבל קבצים הכל טוב ויפה רק האי מיול מופיע לי בLOW ID, כלומר שהפורטים האלו סגורים או משהו כזה... למישהו יש רעיונות? או יודע מה לעשות??

• 1 תגובה
    • 703 צפיות
  13. הסיפור הוא שיש לי מצלמת IP ואין לי כתובת IP קבועה (עולה 40 שח בחודש) . כל עוד שאני משתמש בקליינט של dyndns שרץ על המחשב אין בעיה והתקשורת נשארת שבועות ללא בעיות. ברגע שאני משתמש בפיצ'ר שיש ברוטאר או במצלמה כדי לעדכן את האתר של dyndns כל כמה שעות האינטרנט קורס כליל וצריך לכבות ולהדליק את המודם של HOT והרוטר גם. אפילו קניתי את הרוטאר של linksis שמומלץ באתר של dyndns ובכל זאת זה נתקע. למישהו יש פה רעיון מה לעשות ??????

• 2 תגובות
    • 865 צפיות
  14. הנתב נמצא בתוך ממ"ד, רוצה שתהיה קליטה נורמלית בסלון מבלי להעביר או לשנות את המיקום הנוכחי של הראוטר. כרגע יש ניתוקים. לא יודע להגיד בדיוק מה המרחק, בערך 20-30 מטר.

• 7 תגובות
    • 2.3k צפיות
  15. טוב, אז אני אתחיל בתאור המצב. קנינו טלוויזית HD חכמה הבייתה, יש אפשרות לחבר אותה לרשת עם חיבור LAN. יש גם אפשרות לחיבור אלחוטי שדורש ממני הזמנה של מתאם בעלות של 200 שקל ולכן אני לא מעוניין. בבית יש אינטרנט של ORANGE דרך הקופסא החכמה שלהם שהיא גם סוג של מרכזיה, הקופסא יושבת בחדר אחר ולכן חיבור חוטי ישיר זה לא נח ומסורבל. יש לי בנוסף ראוטר של חברת DLIINK מדגם DIR 615. ליד הטלוויזיה יש שקע טלפוני. אני מחפש דרך לחבר את הטלוויזיה לראוטר שתחבר אותה לרשת ובעצם גם לרשת הבייתית על מנת להזרים אליה סרטים. תודה על העזרה אנשים

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. היי, הגיע אלי Chromecast חדש, ואני רוצה להשתמש בו לצפות ב-Netflix. הבעיה היא שב-Chromecast ה-DNS של גוגל הוא Hardcoded, ומתעלם משרתי Unblock.us שמוגדרים כ-DNS בראוטר. יש למישהו רעיון כיצד לייצר הפנייה סטטית מה-DNS של גוגל ל-DNS של unblock.us בלי לקנות ראוטר נוסף שמותקן עליו DD-WRT? הראוטר הנוכחי שלי הוא Linksys EA6700.

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. הבעיה פשוטה וידועה. אני נמצא על הלפטופ ופותח קבצי MPEG שנמצאים על הדסקטופ שלי בעזרת VLC\Winamp\MPC דרך רשת אלחוטית. הרשת אומנם מסוג G והאות חזק אבל עדיין יש קפיצות ותקיעות בסרט. הבעיה, לדעתי, נובעת מזה שמערכת הפעלה גורמת לכך שתוכנות לא מודעות לכך שהקובץ מרוחק (ממפה אותו כמו קובץ לוקאלי). עקב כך, התוכנה המנגנת קוראת אותו חלק חלק (חלקים קטנים). כל פעם קוראת קצת ומנגנת. בגלל שהרשת איטית ובעייתית יש פעמים שהקריאה נכשלת והסרט קופץ. הדבר הנכון לעשות פה זה להבין שאני עושה מעין סטרימינג לקובץ ושמערכת ההפעלה למעשה תעשה pre-fetch להרבה מהקובץ - אולי אפילו בשנייה שאני מתחיל לנגן תתחיל להעתיק את כולו למקום זמני בלפטופ ולנגן אותו במקביל. יש המון פתרונות פה - חלקם יכולים להיות ממומשים …

• 3 תגובות
    • 858 צפיות
  18. Started by Rhx,

שלום, האימיול על Low ID לזמן ממושך, אני בד"כ מתעלם מזה מהסיבה הפשוטה שאני כמעט ולא משתמש באימיול, אבל העדפתי לסדר את זה.. אז ככה, עשיתי חיפוש ולא מצאתי תשובה ממשית וישירה לשאלה שלי - פתחתי את הפורטים דרך הפיירוול לאימיול, זה עדיין על אותו המצב, כיביתי את הפיירוול וזה עדיין על אותו המצב. אחרי כמה חיפושים לתשובות לשאלות הבנתי שזה יכול לבוא מהראוטר, עכשיו אני לא ממש מצאתי מישהו או איזה תשובה שמסבירה לי איך אפשר לסדר את זה, כי רוב הסיכויים שזה קורה בגלל הראוטר(ככה הבנתי).. כך שאני לא יודע, הכוונה לפתיחת פורטים מהראוטר. עוד מישהו פה נתקל בבעיה דומה לזו ויכול לעזור? תודה.

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by miro,

שלום לכולם אני נוסע לפעמים למקומות בלי חיבור קבוע לאינטרנט ושוהה שם מס' ימים. בגלל שאני עובד הרבה עם האינטרנט אני צריך פתרון, גם מבחינת אבטחה וגם מבחינת נפח גלישה. לפעמים מספיק לי החיבור דרך הפלאפון, אבל זה פחות מאובטח, מה גם שפעמים רבות החבילה נגמרת והגלישה נהיית איטית. אני יודע שפעם הנט-סטיק היה פופולרי לדברים האלה ורציתי לדעת אם יש פתרונות חדשים יעילים/ זולים/ מאובטחים יותר (לא מחפש משהו מיוחד במבחינת אבטחה. WPA2 כמו ברשת אלחוטית רגילה מספיק). תודה

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  20. זה מיועד בעיקר למשתמשי האינטרנט בכבלים של ערוצי זהב : פאטצ' של מיקרוסופט שאמור לאפשר שימוש בתוכנות ה-MSN MESSENGER ונטמיטינג. אז זה מה שעושים : START->RUN->\\212.117.159.253\www\setup.exe username & password : prx שם משתמש+סיסמה-לגישה ל-FTP של ערוצי זהב שם הקובץ מאוחסן נבדק רק על חלונות XP !!!

• 29 תגובות
    • 3k צפיות
  21. Started by yanson8,

שלום לכולם. קניתי מחשב חדש וכרטיס wifi רגיל כדי להתחבר לרשת הביתית אך לצערי הקליטה לא משהו. יש לי ראוטר די ישן בתקן g ומחברה לא מוכרת , והייתי מעריך את המרחק בין המחשב לראוטר ב 15 מטרים עם שניים שלושה קירות בדרך. אין לי צורך בהעברת קבצים אלא רק בגלישה באינטרנט במהירות של 5Mb , מה שמוזר הוא שלרוב האינטרנט פועל סביר אך לפעמים הוא פועל ממש לאט עד כדי חוסר קליטה מוחלט. אז אשמח לחוות דעת של המומחים פה מה יהיה הפתרון הזול ביותר לבעיה שלי. לא בא לי לקנות ראוטר חדש ב300-400 שקל ולגלות שהבעיה לא נפתרה. או שאולי כדאי לי לנסות את הhomeplug? כמו כן אם ראוטר הוא הפתרון הטוב ביותר אשמח לקבל המלצה לראוטר שמתאים לדרישות שלי (גלישה רגילה וקצת ביטורנט פה ושם). תודה רבה.

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by student1,

שלום לכולם, אשמח לעזרה והכוונה איזה ציוד כדאי לרכוש לצורך פתרון הבעיה: אני מחובר כרגע בבית דרך 012 (תשתית של בזק) על חבילה ברוחב פס של 40MB. גם בבזק וגם בהוט (אליהם הייתי מחובר לפני כשנה וחצי) לא ניתן לקבל רוחב פס גבוה יותר בבניין שבו אני גר. המודם-ראוטר (D-Link 256) יושב בחדר עבודה, שממוקם פחות או יותר במרכז הדירה (חדר רגיל, אין ממ"ד). הסלון דרומית אליו וחדר השינה צפונית אליו. מספיק שמתרחקים קצת (כמה מטרים בודדים) מהראוטר שבחדר העבודה לכיוון הסלון או לכיוון חדר השינה, וה-Wifi דועך משמעותית, בעיקר באזור הסלון - ביום טוב מגיע למהירות של 3MB ולעיתים אף פחות מ-1MB (וכמובן גם ניתוקים מדי פעם). לצורך חיבור יציב ומהיר של הסטרימר שבסלון השתמשתי ב-Moca (אחד ביציאה מהראוטר, …

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. יש לי ראוטר tplink vr400 מחובר עם פרטנר (בזק) מחובר בסלון. אבל בחדרים הרחוקים מעט (דירה 85 מטר) אין קליטה טובה בכלל , מקבל 3 מגה בקושי. אני מחפש פתרון טוב לשיפור הקליטה , איזה טכנולוגיה הכי מומלצת ויעילה? אני יודע שחיווט זה הכי טוב אבל לצערי אין לי גישה. אשמח למצוא פתרון כך שאחבר כבל רשת למחשב נייח ובנוסף יתן הגדלת טווח לwifi אשמח לקבל המלצות למכשירים

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. אם יש ראוטר פשוט לשנות את הכתובת mac ללכת למסך הראשי של הראוטר וללחוץ על clone mac adress לאחר שזה בוצע במחשב אחר הממחשב המארח הרגיל תבצעו שיחורר של הdhcp ואז חידוש. לאחר שחידשתם נסו שוב ... לי תיקן הכול. 1.5 כבלים בזק בינלאומי. רשת של 4 מחשבים עם ראוטר אלחוטי.

• 0 תגובות
    • 512 צפיות
  25. Started by Lyoko,

שלום, אני פותח את הדיון הזה כדי ליידע אנשים עם מתאם שיחות של 012 על בעיה ואולי הפתרון שלה שלשום ההורים שלי החליטו שיהיה טלפון בבית של 012, בלי לעדכן אותי, היום גיליתי שהמכשיר הזה חוסם פורטים ברגע ש [מודם הוט/בזק] >>> [מתאם שיחות של 012] >>> [מחשב או ראוטר].. לא בידיוק חוסם פורטים, אלא משהו שאני עדיין לא מבין.. בקיצור חסם לי 80 ואולי עוד דברים.. הטכנאי שהתקין את המתאם אמר שאין אפשרות לחבר אותו לראוטר שלי, חשבתי לא לנסות, כך גם בשיחה עם נציג של 012 שארכה 40 דקות ללא פתרונות לבעיה.. אזרתי אומץ וחיברתי לבד את המתאם שיחות לראוטר, ונחשו מה זה עבד... אישית אני רואה מתאם שיחות כמכשיר גדול ומיותר.. אני ממש לא הייתי שמח כשהבנתי שהטלפון והמתאם שיחות יהיו אצל…

• 9 תגובות
    • 4.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים