כללי
פורום Off topic ללא נושא מיוחד.
39,590 דיונים בפורום זה
-
צהריים טובים. בזמן האחרון אני הרבה בEBAY רואה נרגילות וכל זה...,אני רואה שהמחירים שמה ממש ממש גבוהים לעומת מה שיש בארץ,וזה לא שאין שמה קונים במחירים הגבוהים האלה איך הולך כל הקטע הזה של השליחה לחו'ל?,אם אני רוצה נגיד לשלוח למישהו נרגילה במשקל של 1KG,איך אני יודע כמה כסף יהיה המשלוח? וד'א,מאנשים אחרים שראיתי בEBAY אני רואה שהם קונים נרגילה מאיזה אתר ישראלי נרגילה ב70 שקל,ומוכרים אותה שמה ב30-35 דולר בערך,פקט גחלים שהם קונים ב40 שקל מוכרים ב40 דולר מה אתם אומרים אז? בא לי קצת כסף קל. נ.ב,אני קטין אם זה משנה(עוד חודש 18)
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
כיצד לדעתכם יש להתמודד עם חנויות המוכרות ציוד משומש כחדש תוך הסתרת העובדה שמדובר בציוד משומש ומחירתו במחיר מלא ? האם נתקלתם בתופעה זו, אם כן, באיזה חנות וכיצד התמודדתם עם זה?
-
- 9 תגובות
- 985 צפיות
-
-
http://www.mailpro.co.il האם כל העסק הזה חוקי? ואם כן, לדעתי, צריך להתקשר אליהם באמצעות הטלפון שהם השאירו ולהגיד להם עד כמה הם חארות, משום שהרשימות הללו מיועדות בד"כ לספאמרים (אמיר גנס).
-
- 4 תגובות
- 786 צפיות
-
-
-
המכללות נמצאות במלחמה מתמדת מול האוניברסיטאות, מלחמה שכוללת שיווק אגרסיבי ותוכניות מיוחדות כמו מרכז יזמות עסקית בשיתוף עם אנשי עסקים בכירים וחברות מצליחות. מכללות להנדסה כמו אפקה וסמי שמעון מספקות רשת בוגרים מרשימה שבה ניתן לראות כי הבוגרים אכן מסתדרים היטב בשוק העבודה בתפקידי מפתח שעד לפני כמה שנים היו שמורים לבוגרי טכניון בלבד. האם נגמרו הימים האלה לדעתכם או שמא המכללות מתעתעות בנו באמצעות תרגילי שיווק זולים? מעולם לא הבנתי מדוע אוני' עדיפה על מכללה, וברור לי שזה לא בגלל המרצים, כי המרצים של המכללות עובדים גם באוניברסיטאות כך שזה לא משנה בכלל. קשה יותר לסיים באוניברסיטה, זה בטוח, אבל האם זה מעיד על יכולת אישית וכושר ניתוח טוב יותר? לא חושב. או שאולי אנחנו נמצאים בתקופה …
-
- 72 תגובות
- 7.8k צפיות
-
-
עוד שנה נפתחת האופציה בפניי להתחיל ללמוד. כחייל יש לי 2 אופציות אוניברסיטה פתוחה(או כל אוניברסיטה אחרת שלי יהיה את הזמן) או מכללה. בגדול חוץ מתוספת של איזה כמה מאות-אלף למשכורת אני לא רואה רלוונטיות ללמוד בכלל כי ניסיון ומקום עבודה אני מאמין לא יחסר לי. אבל מה שכן זה מוסיף המון לידע ולפיתוח האדם, אז אם וכאשר אני אחליט ללמוד - יש משהו שאני צריך לחשוב עליו, או שללכת על מה שהכי נוח לי(קרוב לבסיס, כסף וכו')?
-
- 39 תגובות
- 5.3k צפיות
-
-
שלום. התחלתי קורס טכנאי פי סי ורשתות במכללת מדיאטק השלוחה הצפונית (צומת קריית אתא). סה"כ הרמה נראית גבוהה מקום רציני וכדומה. רציתי לשאול אותכם, מי שיודע כמובן, עד כמה מדיאטק מציעה חלופה למקומות נוספים ( טכניות לא בר השוואה), והאם הרמה אכן מאוד גבוהה והאם התעודות (MCDST, אכן נותנות משהו בשוק העבודה. אשמח לתשובות, תודה.
-
- 3 תגובות
- 661 צפיות
-
-
נרשמתי אצלם ללימודים הייתי אצלם אצל היועץ לימודים מביא לי מבחן כניסה, אנחנו עוברים על התשובות, וקבלו חלק ממה שהוא אומר לי PING 127.0.0.1- משמש לבדיקה אם יש חיבור לרשתת הביתית (אני אמרתי שזה בדיקה לכרטיס רשת) bus, star iring- רכיבי רשת (אני אמרתי שזה טופולוגיות פיזיות) תהליך POST- משהו שקשור לoutlook מתחילות לעלות לי ממש התלבטויות אם זה הרמה של הלימודים אצלם... מישהו למד אצלם?
-
- 16 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום רב, אני אמור ללמוד באוקטובר הקרוב. התחום יהיה כנראה הנדסת תעשיה וניהול בהתמחות מערכות מידע. כרגע נרשמתי לטכניון (אני ברשימת המתנה) ולשנקר. בכל הנוגע לטכניון הבנתי כי הוא כמובן נחשב אחד המוסדות הטובים בתחום ההנדסה. עם זאת, לפי מה שהבנתי, ללמוד שם זה סבל. הן מבחינת הלימודים, בהם מענים אותך בלי צורך אמיתי שמוביל לידע והן מבחינת החברה. המפקד שלי (בוגר הטכניון) דיי ממליץ על שנקר משום מה. הוא טוען שמבחינת רמת לימודים אין ממש צורך אמיתי ללמוד בטכניון ובחינת ההנאה אני אהנה בהרבה בשנקר. כמובן שבכל זאת, עם כל הכבוד לחברה, עדיין אני רוצה עוד שני דברים מהתואר: א) לרכוש ידע. ב) להתקבל לעבודה ולהתקדם בה. האם למישהו פה יש מושג איך שנקר תתרום לי בתחומים האלה לעומת מוסדות אחרים…
-
- 0 תגובות
- 884 צפיות
-
-
הגיע הזמן לחדש כמה דברים בארון הבגדים לקראת הקיץ. אני מחפש מקומות שאפשר לקנות מהם ג'ינס שלושת רבעי, אני בד"כ קונה מחו"ל (באינטרנט), אך אני לא מצליח למצוא. מישהו מכיר מקומות בארץ או אתרים מחו"ל שמוכרים מכנסיים ממותגים טובים (לא דיזל) מסוג זה ? אני גם מחפש המלצה לנעליים קיציות לשימוש יומיומי, אם יש לכם המלצות, אשמח לשמוע.
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום רב הזמנתי חלק (זיכרון) מחו"ל מחיר: 1600 ש"ח המכס לא העבירו את החלק אלי עד ששלמתי מס מס: 235 ש"ח בערך: 15 % למה ??? האם מישהו מכיר דרך שבה לא צריך לשלם את זה ?
-
- 4 תגובות
- 848 צפיות
-
-
שלום לכולם. יצא למישהו להזמין מחו"ל כרטיס WIFI או מודם סלולרי? הם עברו במכס בקלות, או שצריך אישור מיוחד בשבילם?
-
- 0 תגובות
- 939 צפיות
-
-
שלום וחג שמח לכולם. לפני כשבועיים הזמנתי מארה"ב נגן mp3 של קריאייטיב (zen v plus) במחיר מציאה של 100 דולר (עוד 5 וחצי משלוח). הזמנתי אותו אל חבר שלי שמתגורר בשיקאגו ונמצא כרגע בארץ לתקופה קצרה. עקב מחדל בלתי מוסבר של החברה, המשלוח התעכב וחברי נאלץ להגיע לארץ בלי הנגן. מכיוון שהמחיר היה חד פעמי (כיום ניתן למצוא את אותו הדגם בערך ב-30 דולר יותר), החלטתי לא לבטל את ההזמנה ולנסות לשלוח את הנגן בחבילה בדואר. רציתי לדעת כמה , אם בכלל, יגבה ממני במכס. אני מאמין שהקופסא של הנגן לא שוקלת יותר מקילו שתיים (עם כל חוברות ההפעלה והכבלים), ושהקופסא היא ממוצעת. כמה לדעתכם יגבו ממני עבור המכס?!.....האם זה בכלל כדאי? תודה רבה, דוד.
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש פה מישהו שמכיר את המושגים "פרט 818" "ופרט מהותי" עפ"י טבלת מיסים מרוכזים באתר המכס: http://62.219.95.10/misimmeruk/taxesconc.aspx למה הם מתייחסים ומה ההבדל ביניהם? אה, ועוד עניין: מישהו מכיר שלישראל אין הסכם סחר עם יפן...?
-
- 3 תגובות
- 612 צפיות
-
-
אהלן, מישהו כאן יודע האם אני אצטרך לשלם מס, מע"מ או משהו בנוסף למחיר של המוצר הבא? http://cgi.ebay.com/M-Audio-Axiom-49-Key-Keyboard-Midi-Controller-USB_W0QQitemZ390066219202QQcmdZViewItemQQptZKeyboards_MIDI?hash=item5ad1c228c2&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=65%3A12%7C66%3A2%7C39%3A1%7C72%3A1205%7C293%3A1%7C294%3A50
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
האם המכס עדיין בשביתה? היזמנתי איזה חלק מארצות הברית ואני מחכה לו ממש הרבה זמן
-
- 1 תגובה
- 686 צפיות
-
-
-
אני מעוניין להזמין מהאתר ג'אב טק אני מעוניין לדעת מה האפשרות שיעצרו את החבילה ועוד כול מיני פרטים אתם יכולים לעזור לי??
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מישהו יודע אם יש מכס על חלקי מחשב? כי מצאתי מקום שממש משתלם להזמין ממנו בחו"ל בהנחה שאין מכס תודה לעונים
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
כמה אחוז מכס (חוץ ממע"מ 16.5%) ייקחו לי על אביזרים של תופים אלקטרונים? (מוח, PADים למיניהם, מצילות...) מדובר בטווח מחירים של סביבות ה120-250 דולר. זה נופל לקטגוריה של כלי נגינה לא? משום מה לא הצלחתי למצוא בגוגל על זה
-
- 4 תגובות
- 6.3k צפיות
-
-
נגיד מישהו קונה אוזניות מארה"ב משהו כמו 800$ שלא מוכרים בארץ. לגבי העברה במכס אם רשום משומש עד 50$ מה הסיכוי שייבדק. (דרך DHL\FEDEX) ואם כן איך הם יכולים לדעת? וכמה אפשר לצאת בקנס אם ישימו לב? סתם שאלה שעלתה במוחי הסקרן :alcoholic:
-
- 16 תגובות
- 5.9k צפיות
-
-
היי, מכרתי באיביי אוזניות דיי יקרות (150$), הן היו חדשות אבל כנראה משהו נדפק במשלוח. הקונה קיבל אותן כשהקופסא היתה קרועה והצד הימני לא עבד. הוחלט שהקונה ישלח לי אותן בחזרה בתמורה להחזר על האוזניות. ביקשתי ממנו לכתוב על החבילה "RMA Replacement". עכשיו קיבלתי הודעה על מכס של 120 ש"ח. איך אני יכול להוכיח להם שזה בכלל אוזניות מקוקלות שחזרו מהקונה?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי. אני מעוניין להזמין טלפון חדש מחו"ל (HTC One). כרגע יש שמועות על בעיות בייצור שלו וכמות גבוהה של חלקים פגומים, אז אני מכין את עצמי לאפשרות שאצתרך לעשות לו RMA (רוב הסיכויים שזה לא יקרה אבל עדיין עדיף להיות מוכן). אם אצתרך לשלוח אותו בחזרה, מה אני צריך לעשות כדי שלא אצתרך לשלם מכס על הטלפון אחרי שהוא יחזור מתיקון \ החלפה? האם יש טופס כלשהו שעליי להדביק על החבילה, או שאני צריך לבקש מהחנות לעשות את זה? תודה.
-
- 10 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
היי בקשר לתשלום של מכס על מוצרים מיובאים. הבנתי שמעל 50$ יש מכס ומתחת אין השאלה היא רק- האם ה 50$ מתייחסים לעלות של המוצר נטו או שגם דמי המשלוח עצמם משפיעים על החישוב? תודה מראש..
-
- 6 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום, אני מזמין את ה xiaomi mi3 wcdma מאתר מסויים שעושים משלוחים לישראל (החברה נמצאת בסין) ואני מזמין גם אוזניות עם המכשיר, סה"כ עולה לי איזה 2,100 ש"ח לא כולל משלוח, יש אפשרות למשלוח דרך DHL שעולה עוד איזה 130 ש"ח, החברה שממנה אני מזמין את המכשיר אמרו שאם יש בקשות לגבי מה לרשום על הקבלה ניתן לבקש, והם ירשמו על המוצר שהוא בין 35-50 דולר בשביל שיעבור במכס בלי לשלם. אני עובד בחברה שעושה הרבה משלוחים מסין ודיברתי עם המנכ"ל של העסק הוא אמר שהמכס זה 37% או 38%, ואז דיברתי עם 2 אנשי מכירות שלנו שעושות את ההזמנות מסין והם אמרו שזה 15%, שאלתי עוד חבר שהזמין נקסוס 5 מאוסטרליה והוא אמר שהוא שילם 35% מכס, לאחר מכן עוד מישהו הסביר את זה בצורה כזאת, שיכול להיות שה15% זה המכס עצמו ו20%…
-
- 0 תגובות
- 1.9k צפיות
-