אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,127 דיונים בפורום זה
-
יש לי כרטיס מסך מסוג nvidia riva tnt2 model 64. במשך כבר כמה חודשים המאוור שלו משמיע מין זמזום או רשרוש יתר על המידה (זה מחרפן את השכל בלילה). פרקתי את המאוור וחיברתי, מספר פעמים, ולא הצלחתי להבין מה הבעיה (המאוור לא מתחכך עם חוט או משהו כזה), בכל אופן רציתי לדעת אם יש איזה פתרון לנושא, האם הבעיה כבר ידועה? מכוון שאני פסימי בנידון אשאל אם אפשר לנתק את המאוור של הכרטיס מסך, אני משתמש במחשב בשביל גלישה באינטרנט, אופיס ומוסיקה (במערכת חלונות 98) המשחק היחידי שרץ על המחשב הוא Redalert 95 יכול להיות שהכרטיס לא "מתאמץ" ואפשר לנתק את המאוור או שעדיף להימנע מכך? (הכרטיס מסך יהרס או ישחק מהר יותר? או אולי סיבה אחרת). אשמח לקבל עזרה ותשובות לשאלות תודה מראש evzen
-
- 3 תגובות
- 446 צפיות
-
-
כידוע הכרטיס הזה פולט המון חום בשל מהירות הזכרון הגבוה וכו' מערכת הקירור המקורית מאוד מסיבית וגדולה והכי חשוב פולטת את החום מחוץ למארז האם כדאי להחליף את המערכת הרגילה באמצעי קירור אחר? יש המלצות מסויימות למאוורר כדי להוריד את החום באוברקלוקינג? האקסלרו X2 פחות טוב מהמערכת המקורית בהורדת הטמפרטורה
-
- 3 תגובות
- 439 צפיות
-
-
-
שלום, ניסיתי לחפש ב'דביקים' איזשהו מאמר בסיסי על OC למתחילים, כזה שיסביר הכל ואפילו איך באמת עושים את זה. לא מצאתי. מישהו יכול לזרוק איזה עצם? תודה,
-
- 3 תגובות
- 519 צפיות
-
-
מה יש לכם להציע? עד עכשיו התעסקתי עם מעבדים חמים יחסית, אבל לבזבז BigTyphoon על מעבד שלוקח עד 35W זה קצת מופרז. אז איזה קירור שקט כדאי לי לקנות בשבילו?
-
- 3 תגובות
- 565 צפיות
-
-
האם הזכרונות האלו יצליחו (כמובן שכל מקרה לגופו, אבל באופן כללי) להגיע ל240Mhz, במתח של עד 2.8v (המקסימום של ה IC7) ובתיזמונים סבירים (בוא נאמר שווה או קטן מ 2.5/6/3/3) ?
-
- 3 תגובות
- 641 צפיות
-
-
שלום, אני עומרי- חדש פה בפורום- ופתחתי את הת'רד הזה בשביל אנשים כמוני. (תכף תבינו) אני תמיד הסתכלתי על ההגדרות של המחשב כאל קדושות ואף פעם לא היה לי את האומץ או הידע כדי לגעת בהן. היום, החלטתי להתחיל בכל הנושא שקוראים לו אוברקלוקינג. הסתכלתי בפורום (בעיקר בנעוצים) וגיליתי שכל הקישורים הם לכתבות מ2006. אולי אני טועה פה- אבל לדעתי זה קצת לא תקף היום (חלק מהדברים) וגם אוליי טיפ טיפה לא ברור :-\ . המטרה פה היא שאתם, (משתמשי הפורום) תתנו לי מידע איך להתחיל (בתוך התחלה לא צריך להוציא תוצאות מדהימות- רק להמהיר את המעבד 'בקטנה') ואני (או כל אחד אחר שגם רוצה) אשאל שאלות ככל שאני אתקדם, ובסוף - אם זה יצליח ואנשים יירתמו למשימה- אולי אפילו נוכל להרכיב מדריך חדש לאוברקלוקינג שיהי…
-
- 3 תגובות
- 977 צפיות
-
-
אתם תצחקו עלי אחרי שאני אספר את הסיפור, אבל בכל זאת... לפני קניית המחשב המליצו לי על מאווררים של AC. מתוך חוסר הבנתי נכנסתי לאתר שלהם והזמנתי מהחנות את המאווררים הכי טוב שהיו להם (PWM). רק אחרי שהם כבר הורכבו במארז הבנתי שהמאווררים האלו הם להוצאת אוויר בלבד. כאמור, בחלק האחורי מותקן 120mm שזה בסדר. אבל נחשו מה? מקדימה מותקן לי 92mm שמוציא אוויר :s07: לכן, לאור העובדה שאני אידיוט התחלתי לבדוק ולהתעניין במאווררים. אני מעוניין להחליף את המאוורר מקדימה ולהוסיף עוד אחד (יש לי שני מקומות ל 92mm מקדימה). הסתכלתי על מספר מאווררים (בלי הגבלת תקציב אך עם טעם טוב בכל זאת) ושמתי לב למאוורר שמאוד משך אותי. Noctua NF-B9. http://www.noctua.at/main.php?show=productview&produ…
-
- 3 תגובות
- 564 צפיות
-
-
שלום רב! ברצוני לקנות קירור לצ'יפסט (נורט ברידג') ושמתי עין על שני מוצרים... עכשיו יש לי מותקן על המעבד היטסינק Evercool Silver Knight WC-601 אבקש לדעת אם אחד מהפתרונות קירור יוכל להתאים ואיזה (מבחינת גודל) זה הקירור של המעבד: ואלו שני הפתרונות קירור : Extreme Spirit והשני : Extreme Spirit 2 והנה תמונה ללוח אם : תודה לכל העוזרים!!!!
-
- 3 תגובות
- 420 צפיות
-
-
שלום, המחשב הישן שלי (מלפני 3 שנים) הוא Athlon 1700+ AMD השבוע בדקתי וראיתי שהטמפ' של המעבד ב-idle היא 60 מעלות !! ניקיתי את המאווררים וצלעות הקירור של המעבד והוצאתי מלא אבק אבל הטמפ' לא ירדה (אפילו לא במעלה אחת...). שמתי מאוורר ביתי בינוני מול המארז הפתוח והטמפ' ירדה ל-50 מעלות, זה עדיין נורא גבוה (וברור שזה היה רק משהו זמני לנסיון). מישהו יודע מה הטמפ' הנורמלית של מעבדים כאלה ב-idle ? הטמפ' הזו מסוכנת למעבד? הוא יכול להשרף? או שהוא יסחב ככה גם עוד כמה שנים. אני לא רוצה להשקיע במחשב הזה הרבה כסף כי הוא כבר די ישן, אבל מצד שני הוא עונה על הצרכים של אח שלי ממש ממש טוב (אינטרנט ו-office בעיקר) אז אין ממש סיבה לזרוק אותו לפח ולקנות חדש. אז בעצם אני מחפש הצעות לפתרון הבעיה, ב…
-
- 3 תגובות
- 688 צפיות
-
-
שלום, יש לי לוח אם (תסתכלו במפרט המחשב), כאשר אני עושה אוברקלוקינג ונכנס למשחק אז במשחק זה עושה לי כל מיני "לגים" והפרעות מסוימות אחרות, למה זה? האם זה בעיה של דרייבר או משהו כזה? כי התקנתי אך ורק דרייברים מהדיסק שקיבלתי עם הלוח אם....
-
- 3 תגובות
- 448 צפיות
-
-
שלום יש לי פנטיום 3 1000 מגהרץ , לוח אם של אסוס ישן CUV4X-C וזיכרונות 128X2 SDRAM והארד דיסק 30 ג'יגה 5400RPM של W.D עכשיו בחיים לא עשיתי OC לשום חלק ואני רוצה לעשות פעם ראשונה במחשב הזה לפחות אפילו משהו קטן לפני שאני מקבל את המחשב החדש תעזרו לי איך עושים את זה אני יביא לכם תמונות של טמפרטורות וגם מהתוכנה CPU-Z ותנסו לעזור לי בתודה מראש ! [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 521 צפיות
-
-
היי חבר'ה. אני חושש שהחיישן מזייף קשות, ולכן אני צריך למדוד את טמפ' הליבה. יש דרך לעשות זאת? אני יודע שלC2D יש את TAT. אבל מה עושים עם פנטיום D?
-
- 3 תגובות
- 562 צפיות
-
-
האם יש קשר בניהם? אין לי בלוח האם חיישן שמראה טמפרטורה בצ'יפסט. הלוח זה tyan tomkat k8m אם זכרוני לא מטעה. יש איזה בדיקה שניתן להריץ על הצ'יפסט בלבד על מנת לבדוק את תקינותו?
-
- 3 תגובות
- 671 צפיות
-
-
אני זקוק לעזרה ( חומר על אוברקלוקינג למעבד אינטל ) אני אומנם קראתי הרבה איך לעשות אוברקלוקינג ל AMD (מעבד) אבל לא ממש הבנתי איך אני עושה אוברקלוקיגנ לאינטל שמעתי שצריך לקצר את הרגליים או משהוא אבל לא ממש הבנתי בדיוק למה התכוונו אודה למי שיוכל לתת לי הכוונה לקישור עם הסבר או מדריך אבל בבקשה אם אפשר אז לא באנגלית ??? אז תודה רבה למי שיעזור לי ... כי זה מאוד חשוב לי יש לי אינטל פטנטיום 700 ומשהוא והוא עובד ממש חרא ולא אכפת לי לקנות צלעות קירור חזקות אבל לא לקנות מחשב חדש אני רוצה קצת להמהיר אותו כי הוא עובד לי חרא ... יש תמורה גדולה לעוזרים ... תודה ScOrPiOn-m1 צרו קשר כאן או באיימיל a_shvarz@hotmail.com
-
- 3 תגובות
- 588 צפיות
-
-
יש לי שני היטסינקים של המעבדים הישנים האלה שבאו עם היטסינק קטן כזה .... אז רציתי לחתוך אותו ולהדביק על הזכרונות אני יודע שיש צורך בדבק תרמי נכון ? (או שאני לא זוכר נכון...) אז אמרו לי בכלל שזה דבק חם וצריך מכשיר מיוחד ובלגנים.... חוץ מהדרך הזאת אין דרך אחרת להדביק היטסינק ? ???
-
- 3 תגובות
- 734 צפיות
-
-
חבר שלי תיכנן לקנות מחשב חדש, כרגע יש לו פנטיום 3 600 (אני חושב) עם מארז midi ג'נרי, הוא דיי סגור על אתלון אקס פי אבל יש לו בעיה עם הספק, האם הספק שגם הוא ג'נרי מספיק חזק בשביל אטלון אקס פי, האם יש תוכנה או דרך לבדוק זאת ?
-
- 3 תגובות
- 548 צפיות
-
-
שלום, יש בבעלותי מעבד Intel E6750 ואני משתמש בקירור סטוק. לפי תוכנה Core Temp יש לי בעיית התחממות רצינית במעבד בעת מאמץ, הוא רושם לי 80-90 מעלות. עלה לי בראש רעיון שהבעיה היא במעבד ולכן התקשרתי לחנות שממנה קניתי את המעבד ואמרו לי לבדוק את הבלוק קירור שעל המעבד ולראות אם הוא חם, כי יכול להיות שהחיישן פשוט לא טוב. כי אם המעבד באמת נמצא בטמפ' של 70-90 מעלות הבלוק קירור צריך להיות חם. עשיתי את הבדיקה, וכשהתוכנה מראה טמפ' של 80-90 אני נוגע בבלוק קירור ואני לא מרגיש שום חום כלל וכלל. מה זה אומר? האם הטכנאי שאמר לי את זה טועה והבלוק קירור צריך להיות קר כל הזמן או שהחיישן באמת דפוק? ודרך אגב, מה הטמפ' שבה המעבד מכבה את עצמו? תודה
-
- 3 תגובות
- 490 צפיות
-
-
שאלה חדשה בתגובה השלישית.. | | | / \ / \ '' [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 622 צפיות
-
-
יש לי GEFORCE 6800GT של XFX ולוח אם של EPOX 8KDA3J אני רוצה לעשות אוברקלוק זה פעם ראשונה שאני רוצה לנסות אני לא יודע אם ביכלל שווה לי בינתיים ואם זה מסוכן ביכלל ביגלל זה אני מבקש עזרה ובדרך תוכלו לתת לי גם תוכנה טובה לאוברקלוקינג תודה תראש..
-
- 3 תגובות
- 546 צפיות
-
-
או שאין הרבה הבדל מה winbond 3200
-
- 3 תגובות
- 551 צפיות
-
-
יש שמן טוב יותר? ועוד דבר, המאווררים עובדים בעזרת אלקטרומגנטים (סלילי מתכת) שאפשר לראות דרך החריץ בין הכנפיים לתושבת. האם מותר להשפיץ גם לשם שמן או שזה עלול לקצר משהו?
-
- 3 תגובות
- 608 צפיות
-
-
שלום לכולם, בגלל שהתחלתי להשתגע קצת עם המערכת החדשה החלטתי ללכת עד הסוף ולהוסיף קירור מים למעבד. מערכת קירור המים הבאה מיועדת למעבד q6600 בלבד ואולי בעתיד ל NB , אין לי כוונה להוסיף את כרטיס המסך למערכת הקירור כדי לא להעמיס עלייה. המטרה היא להגיע ל OC מקסימלי ל q6600 בלוק : D-tek Fusion רדיאטור : Swiftech mcr330 + Radbox משאבה / מיכל : XSPC dual bay combo with 750l/h pump צינורות : masterkleer 5/8 מאוררים : Yate loon תוסף למים : g11 אני מזמין את הכל (למעשה כבר העברתי כסף מאנגליה). המערכת אליה זה הולך : Antec p182 ga-ex38-dq6 q6600 g0 h3870x2 zalman 850w psu.
-
- 3 תגובות
- 744 צפיות
-
-
שלום ראיתי כמה פרויקטים באתר בקשר ללד הכחול בעכבר והתרשמתי והחלטתי להחליף לד אבל איני יודע לאיזה לד להחליף ומה בדיוק עושים? ראיתי מדריך באתר גרמני אבל לא הבנתי כלום. תודה.
-
- 3 תגובות
- 478 צפיות
-
-
שאלה בכללי אם אני מתחיל לעשות OC אני אמור להוריד את הזכרונות כדי לבדוק עד כמה אני יכול להגיע עם המעבד. לכמה אני אמור להוריד אותם בהתחלה ומתי אני מתחיל להעלות תודה
-
- 3 תגובות
- 530 צפיות
-