עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by danielM,

הי, אני קונה מחשב עם Intel Q6600 BOX, וכרטיס מסך בתחום הבינוני, משהו בסגנון ה Radeon X1950 Pro 256MB. כרגע אני לא מתכנן OC. החלטתי להשקיע במארז ולקנות Antec 182P, והשאלה היא, האם אני צריך קירור/מאוורר נפרד? ועוד שאלה, אם בעתיד אני ירצה לעשות OC, כמה מסובך זה להתקין את הקירור בעצמי? תודה!

• 3 תגובות
    • 495 צפיות
  2. יש לי מחשב שלא הייתי מעז להעליב אותו ולקרוא לו ישן (אמנם הוא כמעט בן שנתיים אבל הוא משרת אותי נאמנה עד כה) אבל מדיי פעם ככה גם אני רוצה להנות קצת מאיך שמשחקים נראים בהגדרות מעל למינימום-מדיום (מה שבדרך כלל גורם למחשב להשתעל ולעבור לזחילה). כן, אני מדבר על אוברקלוק ואני יודע שזאת הולכת (כנראה) להיות עלייה דיי רצינית בשביל המחשב אבל אני בטוח שהוא לא יאכזב גם הפעם. היות ויש לי לוח אם מגניב (Gigabyte K8U F6), הם החליטו לנסות לבלבל אותי עם ביוס בעל הגדרות מוחבאות ואשר עובדות בצורה מוזרה ובכלל לא פשוטה. אבל הצלחתי (לאחר ניסוי והטעיה) להבין מה משפיע על מה ואיך לגרום להעלעת תדר המעבד (Sempron 2600+, Palermo D0) בלי להעלות את מהירות הזכרון יותר מדיי אבל גם זה לא עובד בצורה שהייתי…

3. Started by Mickel,

רכשתי מחשב של פאקרד-בל עם הGT540M וה2410M. והחלטתי לבדוק מה הגבולות שלו. להלן לינק למתעניינים: http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=10252&perur=2&t=1&c=583 להעשרה ה540M היינו שבב בעל 96 ליבות קודה של Nvidia המיוצר בליטוגרפיה של 40nm ותומך בדיירטקס 11, למעשה זהו הGT430 השולחני, אך שבבים מובחרים יותר. http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-540M.41715.0.html מהירויות השעון שלו הם 672 לליבה ו800 לזכרונות (GDDR3). ומשיג תוצאה של כ950 נקודות. הGT550M מגיע במהירות של 740Mhz לליבה ו900 לזכרונות ומשיג תוצאה של כ1100 נקודות. ולהלן התוצאה: http://3dmark.com/3dm11/1093176 875 לליבה, ו1040 לזכרונות ;D ד"א כאן אפשר לראו את כל הGT540M הקיימים: http://3…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. אז ככה ניסתי לעשות טריק כזה שהמעבד מוגדר כ 166 במקום 200 ואז ככה אמורים להגיע למהירות האס גבוהה יותר.. ואצל הרבה אנשים זה עובד ואני לא ממש מצליח, למישהו יש רעיונות ? מפרט למטה ומכו כן הנה לינק שמסביר: http://www.geocities.com/trats102002/nf7sFsbsense.html תודה כל העונים.. 8)

• 15 תגובות
    • 990 צפיות
  5. לוח אם בidle 40-42 במאמץ יכולה לעבור את ה45 לפי דעתי.. מעבד 36 בidle ובמאמץ 42 בערך הארד דיסק 43 בidle ובמאמץ 46 בערך נ.ב. בחורף הטמפ' עוד היו איכשהוא נורמאליות וכן יש לי סירקולציה נכונה של המאוררים ו4 מאוררים הוא ישאר חיי עד סוף הקיץ? לפעמים אני משאיר אותו גם דולק כל הלילה בגלל הורדות וכאלה...

6. אני לא מבים את זה... אנשים עם קירור אויר מחזיקים OC בדיוק כמו שלי עם אותה חומרה כמו שלי (ממש אחד לאחד!!) על מתח הרבה יותר נמוך לדוכמה אני עםQ9550 + EP45 UD3R על 4 GHZ עם מתח 1.408 וככה זה כלום בארץ לא ראיתי מישהו שהצליח לרדת עם המעבד הזה נמוך יותר מ 1.4 ב VCORE בחול אני רואה אנשים מבאים תמונות של OCקלוקים יציבים ל 4 GHZ+++ על 1.2-1.3 ?!?! ומי שעובד על 1.3 24\7 לא מרוצה מזה ושואל איך להוריד את המתח איך זה הגיוני בכלל ? הינה האשכול שראיתי את זה... http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=205132&page=185 יש שם אנשים עם Q9550\Q9650 עומדים על 5 GHZ עם מתח מצחיק של 1.25 ובסדר עוד היתי מבין עם זה היה איזה לוח אקסטרים אבל זה אשכול רק של EP45-UD3 / EP4…

• 2 תגובות
    • 772 צפיות
  7. Started by sxs,

הזמנתי את ה-Mini Copper Orb(במקום ה-Spire שיש לי) וכחלק מן ההתקנה אני יצתרך להוריד את המשחה ששמתי. מהי הדרך הטובה ביותר לעשות זאת בלי יותר מידיי סיכונים, סיבוכים או ליכלוך? עדיף תשובה ממישהו שיש לו ניסיון בזה כי את התאוריה אני פחות או יותר יודע...

8. היי אילו תוכנות יש לבדיקת הרכיבים הנ"ל? מעבד E8400 כ.מסך 4850 של GB . --> עובד ב- 80 במנוחה , נראה קצת יותר מידי, זה תקין? תודה *עידכון: בבדיקת מאמץ אחרונה של OCCT הטמפ' הגיעה ל- 101 מעלות..

• 16 תגובות
    • 2.1k צפיות
  9. Started by Dr.Drek,

אוקי אהליין. יש לי מעבד ATHLON XP 1600 עם מאוורר SPIRE. המעבד עובד עם טמפרטורה של 50 C ואפילו לפעמים מגיעה ל 54-55... היום קיבלתי במקרה מאורר נוסף של מעבד ישן של AZAR...שאלתי היא האם אפשר לשלב את המאוורר החדש על מנת לקרר את סביבת המעבד בנוסף למאורר ה SPIRE??? איך איפה ולמה? תודה מראש, אמיר.

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. בהמשך לנושא שלי: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=358468.20 אתמול הדלקתי את המחשב כרגיל, ופתאום אחרי 10 שניות מתחילות חריקות... לא רעש רגיל של מאורר - אלא המאורר עצמו פשוט חורק! אני עושה משהו לא טוב? זה שאני משאיר את המארז פתוח אמור לפגוע במאורר? אני לא מבין מה הסיפור עם זה? לא עבר חודש מאז שקניתי את הקירור ורק בעיות! רק לי זה ככה?!!?!? זה המאורר השלישי שלהם שנדפק - עכשיו זה בדוק - אני לחברה הזאת לא מתקרב עוד פעם בחיים!!! השבוע אני אלך לחנות שקניתי ממנה את המאורר וישאל לגבי החלפה לדגם אחר בתוספת תשלום, זה כבר מתחיל לעצבן אותי יותר מדי.

• 1 תגובה
    • 475 צפיות
  11. Started by KoM,

כחלק מהפרויקט שלי עבר במחשב הישן של אחותי ( הידוע גם כמחשב ההתעללויות) MX200 לפני זמן לא רב, לאחר ניסיונות אוברקלוקינג שונים הצלחתי להגיע מתוצאה התחלתית של 1058 לתוצאה מדהימה של 1520 ! תוצאה שהשכיבה גם כמה מעבדי 800Mhz ואף יותר... מצורפת תמונה, ואת ההשוואות אתם יכולים לעשות לבד באתר שם... עכשיו אני עובד על הג'י טי אס שנח שם כמו שחלק יודעים, וגם איתו נשבור שיא או שניים... אוברקלוק יכול להיות מהנה, אבל בהחלט יכול להוציא לא מעט ביצועים גם ממחשבים ישדנים מאד, כדוגמאת המחשב הזה פנטיום 450 עם MX200... נשים לב שקיבלתי עם המערכת החלשה ציון השווה בערכו לציון אותו קיבל את'לון 1400, ו-MX400... השיא רשום... נכון שרבים אינם אוהבים את התוכנה הזו, ונכון שהיא לא משקפת הרבה, אך עד…

• 41 תגובות
    • 4.7k צפיות
  12. אנשים מה קורה אצלי הכול קריר וטוב וגם למחשב של אח שלי פנטיום 4 למי שלא יודע תראו עשיתי לאח שלי מוינג לפני שנה הוספת חלון כבלים עגולים וסידור חוטים צביעה לפני כחודש קניתי למחשב שלי ספק באטרפלי של טרמינל טיק וקיבלתי איתו פאן באס עם מאוור כזה עגול מכייון ויש לי 4 מאוורים במארז פלוס עוד 2 בספק ועוד אחד למעבד ולא היה לי מקום למאוור הזה שמתי אותו אצל אחד שלי שיקרר תגיפה 2 שלו. היום המשחב של אח שלי בדקתי תמפרטורה היתה 47 אז פתחתי תמארז סדרתי תחוטים של הפסק כוח שהיו עוד יותר מסודרים ממה שהם עכשיו וגם את של ה אידי וניקיתי את הראם מאבק ותהיטסניק של המעבד ואת כול הלוח ותגיפה 2 ניקיתי הכול עם האלכוהל ושאבתי אבק סידור חוטים חיברתי הכול וווווווווווווווווווווו הטמפרטרוה כעת 35 !!!!!!!!…

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by yair_gobani,

[attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. Started by KillerB,

שלום קניתי מחשב חדש ועשיתי לו OC. רציתי לעדת מהי התוכנה המקצועית ביותר שיכולה להראות לי את כל הנתונים: טמפרטורה, מהירות מאווררים ולהתריע שיש בעיה. תודה

• 5 תגובות
    • 471 צפיות
  15. למאורר יותר גדול? תודה

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by zurkin1232,

אני צריך להחליף מאוורר למעבד (פנטיום 3). אם אני לא טועה זה 50 מ"מ. איפה אפשר לקנות? (רוב החנויות מפרסמות רק 80 או 120)

• 0 תגובות
    • 775 צפיות
  17. Started by izikd,

יש לי במחשב 2 מאוררים על המארז של 0.14A (אחד מכניס אחד מוציא) (טמפרטורות בין 25 ל35 מעלות צלסיוס) ואחד על המעבד של 0.23A (טמפרטורות בין 36 ל40 מעלות C) זה מספיק? יש מה להוסיף/להחליף ביותר טוב? מה הטמפרטורות המומלצות על המעבד ובמארז? אם אילו תוכנות ניתן לבדוק את הטמפרטורות?

• 3 תגובות
    • 835 צפיות
  18. התלבטתי בינו לבין הSILENTTOWER לבין ה7000A- CU... והוא הכי יפה וכמעט הכי שקן (רק DBA אחד יותר מהSILENTTOWER...).. הוא עולה 50 דולר בארה"ב.. ואני יכול להביא משם.. כדאי.? תדוה רבה מראש ניר.

• 9 תגובות
    • 661 צפיות
  19. שלום אנשים אני הזמנתי את הקירור Thermalright Ultra-120 eXtreme אני רוצה לדעת איזה מאורר כדאי להזמין בשבילו ... חשוב מאוד שיהיה שקט וגם חזק בשביל שניתן יהיה לעשות oс יש כמה אופציות: Nexus 120mm Real Silent Case Fan SP802512L D12SL-12 Scythe 120mm S-FLEX (SONY) SFF21D 800rpm 33.5CFM / 8.7dBA / 0.10A אולי יש משהו עדיף יותר ? תודה לעוזרים!

• 0 תגובות
    • 579 צפיות
  20. תגידו, אם אני רוצה לחבר מאווררים לכרטיס מסך או להוסיף למעבד, איפה אני יכול לתקוע אותם בלוח אם? כי זה יכול ממש לקרר לי את הכרטיס מסך + המעבד.. ואולי יש גם משהו שמצמיד את כולם זה יוכל לעזור.. תודה

• 5 תגובות
    • 498 צפיות
  21. Started by dovk,

עם לוח אם של GIGABYTE EX58-EXTREME 1366 שאלתי לחברים - מה עדיף לשיטת קירור ? קרור ע"י אורור סטנדרטי או קרור מים אם אתם ממלצים על קרור מים על מה תמליצו לי ז"א חברה טובה ושמתאים למעבד 1366 תודה לכולם

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by rikimaru,

אז כמו שאתם רואים בחתימה/מפרט זה המפרט שאיתו אני מנסה לעשות OC, לוח האם ABIT מגיע עם תוכנה מיועדת ל-OC שנקראת UGURU הבעיה היא כשאני מנסה לעשות OC איתה אני בקושי ואני מדגיש את הבקושי ל-2.6 כי כל דבר אחר לא יציב מאחר והמערכת פשוט ניתקעת, אני יודע שמומלץ לעשות OC מהביוס אבל גם כאן אותם התסמינים ופה זה יותר מעצבן כי אז המערכת אפילו לא מגיע ל-POST ואני צריך לאפס את הביוס, אני יודע שאין לי זכרונות משהו אבל עד כדי כך שאפילו ל-3.5 אני לא יכול להגיע.. ד"א המעבד מגיע לטמפ' של 45-47 לפי EVERST תקין?

• 18 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by d pro,

יש לי המעבד מגיע ל71 מעלות במאמץ ו 53 במנוחה איך עושים אוברקלוק למאוורר Zalman CNPS9500 92MM GA-965P-DQ6 מארז Soprano VB1000SNS http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=12894 ולפעמים......

• 5 תגובות
    • 723 צפיות
  24. Started by TheSoupNatzi,

מה אתם אומרים יותר יפה, עם פרספקט(אני כנראה אצבע אותו ואשאיר איזו צורה נחמדה באמצע) או, שאני אצבע אותו בכסף עם איזה צורה נחמדה? ( עכשיו זה אחרי שיוף ארוף ומייגע...אני אצטרך לעבור על זה עם ספרי כסוף) אגב,התמונה של הכסף ממש לא יצאה כמו שזה נראה במציאות....זה הרבה יותר חלק במציאות

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.