עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Phezex,

באמת שאין לי מושג מה עשיתי אז תקנו אותי אם תעשיתי משהו לא טוב חח ד"א קראתי את כל המדריך שיש לOC בקטגוריות מדריכים אבל אני לא מוצא כמעט שום אפשרויות שהוא אומר שם אצלי בBIOS זה ממש שונה וגם השמות שונים.. בקיצור:

• 7 תגובות
    • 626 צפיות
  2. Started by elad_rabi,

ח [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 0 תגובות
    • 626 צפיות
  3. Started by Pro_2004,

שלום לכולם אם תוכלו לעזור לי להתחיל, הכל חדש לי - באיזה פרמטרים לגעת בביוס ...? האם להשתמש עם הCoreCenter של הלוח ? אם כן איך הוא משפיע, האם הוא מעלה גם את המתחים או רק את הMHz ? על כמה לעלות את הזיכרונות T1/T2 ,מתחים ? האם להשאיר בביוס על AUTO ? איך אני נועל PCI-E (אם צריך, או שזה רק לAGP ?) כרגע אני בינתיים עם קירור סטוק אנסה להגיע כמה שאפשר איתו. המחשב עם שני מאוורים 120 אחד מכניס שני מוציא. תודה לכל העוזרים במלאכה

• 7 תגובות
    • 626 צפיות
  4. הוא מראה שהמעבד עובד במכפלה של 6 איך אני משנה את זה בביוס או משהו? כי יש לי רק אופציה לשנות תמהירות של הזכרונות

5. Started by Quickly,

כפי שנאמר בכותרת עשיתי אובר קטן לכרטיס מסך 12% גם בליבה וגם בזכרון - core: 477.75 mem: 551.25 ושאני מנסה לעלות יותר נתקע לי המחשב או ה 3dmark וגם שניסיתי רק 10% זה נתקע לי קיצר זה נתקע בגלל שאני על קירור סטוק? והאם קירור לכרטיס מסך ישפר את זה? ד"א הוצאתי 5760 כאשר ברגיל אני מוציא 5200 (ד"א עם לא שמתם לב לכותרת asus x800xl) האם זה טוב יחסית לקירור סטוק או בכלל? תודה...

• 4 תגובות
    • 626 צפיות
  6. Started by YarYar,

יש לי E2160, סטפינג L2. לפי ה Core Temp יש לו Tjunction של 100c. זה נכון? (היא גם מזהה אותו כ- Pentium M). חשבתי שרק לקוואדים יש Tjunction של 100c... אני רק רוצה להיות בטוח, כי המעבד עם אובר ל 3GHz, ובינתיים קירור סטוק (ה V1 לא יושב טוב בתוך המארז, עוד כמה ימים אני מקבל BT VX.), והוא בפול מאמץ של TAT מגיע ל 80 מעלות. עכשיו זה נראה הרבה מאוד, אבל אם באמת ה Tjunction הוא 100c, אז זה לא נורא כל כך. (שווה ל 65 מעלות על Tjunction של 85c.) ובתוכנות כמו אוורסט וספיד פאן, הטמפרטורה היא 15 מעלות פחות. (במאמץ מלא 65 מעלות). תודה.

7. Started by Natan_Rozen,

היי שלום כרגע אני משתמש בקירור סטוק, ובתקופה החמה הזאת אני רואה שהוא לא ממש מספיק. כל פעם שאני משחק באיזה משחק כבד קופצת לי התוכנת ניטור ואומרת לי שהמעבד חורג מגבולות הטמפ' הנורמטיביות. -המחשב לא ב-OC . אני מעוניין בקירור שיתן תמורה מלאה למחיר שלו, והכי חשוב שלא ירעיש !!! אני מחפש משהו לא מרעיש שעושה את העבודה. (אם אפשר שיבוא עם משחה טרמית לא ג'נרית זה יהיה מצויין. ;D ) תודה רבה לעוזרים.

• 6 תגובות
    • 626 צפיות
  8. Started by yotam360,

כל פעם שאני מתחיל לעשות OC (אני משתמש בתוכנה ATI TOOL) הכרטיס מסך נתקע וצריך לאתחל את המחשב. למשל: העלתי את ה-CORE ל-490MHZ ואחרי 10 שניות הכרטיס מסך נתקע. יש לי לוח אם GIGBYTE k8n-f 4 (bios f11). מה יכולה להיות הבעיה?

• 5 תגובות
    • 626 צפיות
  9. לאחר בדיקות שערכתי על ה+8RGA התגלו הפרטים הבאים: השתמשתי בטרמומטר דיגיטלי עם טווח קריאה 650C+ 40C- בIDLE הקריאות של הUSDM (התוכנה של EPOX) ושל הטרמומטר החיצוני (קריאה צמוד לליבה) היו קרובות עד זהות. בFULL LOAD הקריאות היו שונות עד כדי 10C+ ! הקריאה של הUSDM הייתה נמוכה בכ10C באופן קבועה... מסקנה: - כדי לוודא את הטמפ' בא המעבד עובד, תמיד כדאי להשתמש בטרמומטר חיצוני. - עדכון BIOS שפתאום "הוריד" את הטמפ' צריך לעורר חשד - ושוב כדאי להשוות עם קריאה חיצונית. (הדברים מתייחסים למעבדים שאין להם קריאה פנימית - AMD, לבעלי פנטיום4 יש קריאה מתוך המעבד עצמו - דיודה)

• 1 תגובה
    • 626 צפיות
  10. ובבדיקה שערכתי המאוורר עובד על 1400 סל"ד והמעבד לא חם מה שכן מתחמם הוא צלעות הקירור של כרטיס המסך (חם מאוד) radeon 9250 מה ניתן לעשות כדי לבטל את ההודעה ואיך ניתן לקרר את כרטיס המסך תודה גדולה מראש ושנה טובה לכולם

• 2 תגובות
    • 626 צפיות
  11. Started by yacovmateo,

שלום יש לי מחשב שאני מביא בעוד כמה ימים ושמעתי מאיזה אחד שהHT בכלל לא טוב לאוברקלוק זה נכון? הנה המערכת משחב cpu:Intel Pentium 4, 3000 MHz (15 x 200) mainborad:ASRock P4i65G (3 PCI, 1 AGP, 1 AMR, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN) 1 memory dimm:Samsung M3 68L6523CUS-CCC 512 MB PC3200 DDR SDRAM 2 memory dimm:Kingston K 1 GB PC3200 DDR SDRAM GPU:nVIDIA GeForce 7600 GS 256DDR2 128BIT AGP HDD1:Maxtor 6Y080L0 (80 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133) HDD2:WDC WD400LB-07DNA2 (37 GB, IDE)50 Optical Drive:GJEZIDC 0XMNW5I3K SCSI CdRom Device 40 Optical Drive:SONY CD-RW CRX215E1 (48x/24x/48x CD-RW)70 Optical Drive:SONY DVD RW DW-Q30A X16 100 POWER SUPLY:HEC 400W CASE:HEC COLING:ZALMAN 120mm…

• 3 תגובות
    • 626 צפיות
  12. אני לא מבין את התוצאות. סליחה על הבורות ???

13. הלוח שלי נח בלילה על 35 מעלות ועובד על 41, וביום נח על 39 ועובד על 44. כל זה תחת באס 242. רציתי לדעת אם אלה טמפרטורות טובות כי הם נראות לי גבוהות מדי. תודה. עריכה: יש מצב שהתבטאתי בצורה לא ברורה. ב"עובד" הכוונה היא ל"מריץ S&M".

• 9 תגובות
    • 626 צפיות
  14. Started by alonkl,

המאוור של הגוף מתחבר ב3-פין או4-פין? מגיעה איתו משחה טרמית? תודה רבה על כל עזרה

• 8 תגובות
    • 626 צפיות
  15. Started by Davidmag1,

יוסי האחרי של הפורום הביא לי קישור מהאתר OC.net ששם מסבירים לי איך לעשות OC ללוח של (asus p5n-e-sli) כל השאר במפרט בצד. הגעתי ל3.2 בכיף אבל שאני מפעיל את המחשב אחרי שהגעתי למהירות הזו אני מתבקש להכניס דיסק של וינדוס כדי שהוא יעלה, הכנסתי את הדיסק אבל כלום לא קורה. ביטלתי את הOC והמחשב עלה בלי שום בקשה של דיסק. מה קורה פה? תודה ושבת שלוםם

• 5 תגובות
    • 626 צפיות
  16. השאלה בכותרת, תודה

• 7 תגובות
    • 626 צפיות
  17. Started by see4,

אני מתחיל עם OC בעזרת לוח זה ו E2140 , אז מחפש קירור לציף סט , הקירור המקורי לא יעיל בתדרים גבוהים , זה ממש מתחםם תודה ...

• 5 תגובות
    • 626 צפיות
  18. Started by klips,

יש לי מחשב 4 ליבות ומאורר קירור עם צלעות של OCZ הבעיה שהוא מרעיש לי אני מחפש מאורר למעבד שיהיה שקט מאוד גם שהמחשב מתאמץ זהו המפרט שלי מעבד Q9300 CORE 2 QUAD לוח אם MSI P7N SLI PLATINUM מ.למעבד OCZ HEATPIPE SOCKET 775 כ.זכרון OCZ REAPER 4GKIT DDR2 800 MHZ כ.מסך Innovision 9800GT 512MB X2 דיסק קשיח 500GB SEAGATE ספק כוח EZCOOL 14CMF 1050W REAL צורב LG DVDX22 מאורר למארז 19DBA 8סמ X2 מארז LED+25CM FAN BLACK SILVER

• 5 תגובות
    • 626 צפיות
  19. Started by BattleMan,

שלום אני מעוניין בפיתרון קירור ל PRESCOTT שלי. במצב עבודה רגיל הוא עומד על ~50 מעלות וצורך הקירור דורש ממני להפעיל מספר מאווררים, אך אלו גורמים לרעש נוראי וגם לאחר שהחלטתי להיפטר מהם ולהישאר עם המאוורר שעל המעבד ומאוורר ספק הכוח הרעש עדין מחרפן אותי. הבנתי שפתרונות הקירור של שינוי פאזה וקירור מים מאפשרים שקט מושלם. אך כמובן איני מעוניין להוציא כמויות כסף. אשמח אם כך לעזרתכם, הקריטריונים שלי הם כך * שקט מוחלט * קירור סביר [איני מתכנן OC בעתיד הקרוב] * אפשר שמישות של המערכת במחשבים עתידיים אחת המחשבות שהיו לי הם מערכת קירור מים פסיבית, כך בעצם אוכל לחסוף כסף וגם כמובן אוכל לשדרג את המערכת לאקטיבית כשיופיע הצורך. עוד חשבתי על מערכת שינוי פאזה, אני מניח שהמערכת ממש יקרה אבל …

• 6 תגובות
    • 626 צפיות
  20. Started by shaybenmoshe,

בזמן האחרון המחשב הזה "קופא" הרבה - לרוב כשלא משתמשים בו אבל גם כשמשתמשים, לא מגיב לכלום. עושים ריסט והוא עובד.. יש פה מעבד P4 478 Nortwood 2.8GHz ללא OC. קראתי באתר שמומלץ להשאיר אותם על מקסימום 45 מעלות. הוא כרגע על 85 מעלות לפי everest. כמובן שהוא עם קירור סטוק, במארז ג'נרי.. כרגע, ממש עכשיו הוא על 85 מעלות והוא לא נכבה או משהו. דרך אגב הוא כבר בין 4 שנים בערך אז אני מניח שהוא גם היה חם לפני, לכן זה מוזר..

• 6 תגובות
    • 626 צפיות
  21. לאחרונה יש לי בעיית איתחול של המחשב, כל הזמן הוא עושה restart ללא כל קובץ של minidump , בהתחלה חשבתי שזה אולי ספק, אך אולי תעזרו לי לדעת האם הבעיה היא באמת ספק או אולי המעבד מתחמם לי מדי?, יש פה תמונה של pc wizard במצב של מנוחה, האם אלו טמפ' טובות בהתחשב למעבד וכרטיס מסך שיש לי יש לי קירור של sonic tower כולל מאוורר עליו, אנא עיזרו לי אוריה [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 626 צפיות
  22. Started by le011,

מיפרט:INTEL 2.8 -533 FSB 2*512 KINGMAX DDR400 READON 9700 HEC ART 300 COMPUCAS 6019 מאורר של וולקנו 2+12*120 ממ ABIT IS7 אז ככה:לא מצליח לעבור 170FSB מתח הועלה ל1.8- יחס זיכרונות -מעבד 1:1 מתח לזיכרונות 2.8 PCI/AGP-FIXED 33/66 תיזמונים של זיכרונות-לפי SPD הכי גבוה שהגעתי הוא 169 FSB -יציב וטמפרטורות מתחת ל55 מעלות בPRIME ב170 המחשב אפילו לא מעלה WINDOWES יש למישהו הצעות ?האם לעבור מתח מעבר ל1.8 הוא מסוכן?

• 10 תגובות
    • 626 צפיות
  23. לפני הרבה זמן עשתי OC למעבד שלי (Q6600).. יש לי את הקירור Scythe Ninja.. לפני שעשיתי OC המעבד במנוחה היה על 26 מעלות.. ואחרי שעשיתי OC (ל2.9GHZ) הוא עמד על 32~34 מעלות.. עד כה היה לי XP.. ואז עברתי לויסטה ואני רואה שהOC בוטל!! אבל מה גם??? שהמעלות נשארו אותם מעלות (של הOC) ואפילו קצת עלו !! 37~40!! וזה בלי OC!! רציתי שוב לעשות OC והBOIS לא נותן לי לעלות את הFSB.. אפשר עזרה?

• 7 תגובות
    • 626 צפיות
  24. רציתי לשאול אם לפרק היטסינק מקורי של AMD 4200+ אמור להיות כל כך קשה (אני פשוט לא מצליח לפרק אותו, האבסורד הוא שאני הרכבתי אותו), האם יש איזשהו טריק או מדריך שמסביר את זה בפרוטרוט ואם אפשר המלצה לאחד יותר טוב, אני מצאתי את זה: FREEZER-64-PRO Arctic Cooling ועוד שאלונת, בלוח אם שלי יש מקומות רק ל3 חיבורי חשמל למאווררים אבל במארז יש מקום לפחות ל3 (בלוח אחד תפוס ע"י המאוורר של המעבד ואחד עי המאוורר של המארז, זא שיש מקום בלוח רק לעוד אחד) השאלה היא האם יש דרך לחבר עוד מאווררים במארז ללא חיבור ללוח אם?

• 5 תגובות
    • 626 צפיות
  25. Started by avivlevy,

טוב ה-Thermaltake BigTyphoon 120 VX הגיעה לנעה המחיר נראה די גרוע... אומנם ביחס לBT נרגיל זה ממש לא הרבה (10 שקל ) אבל יש את טוניק טאור ב275.... בכל מקרה שמח שסוף סוף הוא הגיעה עריכה : סליחה לא ידעתי...אפשר לנעל

דיונים חדשים בפורומים