עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by GWeizman,

טוב, כחלק מהמפרט שבנו לי פה הציעו לי להוסיף 2 מאוררי 120mm למארז. המחיר לא גבוהה, אז הוספתי. עכשיו, בשביל להכניס את המאורר כמו שצריך חייבים לחורר את המארז? S: ואם לא, אז איך בידיוק מכניסים את זה כמו שצריך? (עברתי על המדריכים, כולם כוללים חורים, ואין לי ממש איך לחורר מארזים :ם) יש סיכוי שכחלק מהרכבת המחשב החברה תתקין גם את המאוררים הנוספים? גיא.

• 6 תגובות
    • 632 צפיות
  2. ממ אני רוצה לעשות למעבד שלי OC חזק וכרגע אין לי את הכסף (170 ש"ח) להשקיע במאוורר חזק כמו הוולקנו 12+/3 ב 1 וכדומה... עכשיו על המעבד שלי כיום יש מאוורר של אינטל שבא עם המעבד אני יודע שזה לא מספיק ולכן אני רוצה לשאול אם אני "מלביש" על המאוורר של המעבד עוד מאוורר (80/120) זה יקרר את המעבד בצורה טובה יותר ואני יוכל לעשות אוברקלוגינג ממוצע ++ ? תודה

• 7 תגובות
    • 632 צפיות
  3. Started by shibby15,

אני יודע שהרבה חברה רוצים לדעת "לאן אני יכול להגיע בOC??? ???" אבל אני מזכיר פה לכולם שאין פה אפילו מגדת עתידות אחת!! אנכנו לא יכולים לשפוך קפה על הלוח ולדעת לאן המערכת תגיע. להתיעצויות ראשוניות תבואו חופשי אבל לשאול כל הזמן מחדש לאן אני יכול להגיע זה סתם ספאם. תנסו ותגידו לנו!

• 2 תגובות
    • 632 צפיות
  4. מנוחה = וינדוס אקס.פי + איסיקיו + וינאמפ עבודה חלקית = מנוחה + כמה חלונות אקספלורר + מקרומדיה פלאש + אימיול מאמץ = לופים ב 3DMARK מנוחה = 33-34 עבודה חלקית = 36-37 מאמץ = 49! הקירור לא משתנה נשאר באותה מידה אני לא מעלה ולא מוריד.. איך זה יכול להיות קפיצה כל כך גדולה בטמפרטורות בין מנוחה למאמץ רק בגלל לופים ב 3DMARK ?

• 5 תגובות
    • 632 צפיות
  5. THERMALRIGHT דגם True Copper הייתי חושב על קנייה אבל מפחיד אותי המשקל זה הולך להיות בצורה אנכית 2 קילו של לחץ על הלוח אם מה אתם אומרים? http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=15005 לפי הסתכלויות זה קירור איכותי במיוחד ביצור מוגבל http://icrontic.com/articles/thermalright-true-copper-review/5 נראה שגם ה BLACK מספיק טוב אפשר להשיג אותו בארץ? מתאים ל COREI7 ? הנתונים נראים מדוייקים כי הסטוק של אינטל שלי בדיוק מגיע ל 81-83 מעלות הייתי מת כבר להיות עם איזה קירור שיוריד את זה ל 60! רגע זה לא מדוייק כי אני רואה הסטוק של אינטל זה באורקלוק ל 3 או 3.2 אצלי אני מקבל 81 מעלות על 2.8 במאמץ טוב בהסתכלות באתר של thermalright נראה שיש רק דגם אחד עם תמיכה אמיתית …

• 1 תגובה
    • 632 צפיות
  6. Started by zaroor,

עשיתי כאן אוברקלוק מקסימלי בלוח הפשוט הזה (הכי חשוב שהם באסוס רושמים שהוא טוב ל OC---חרטה גדולה) P5GCMX/1333 את הלוח הזה קיבלתי והמעבד E2180 , בקיצור לשאלה.......העלתי 2 תמונות בהפעלה בעומס רק מה שלא מובן זה שתוכנת הCPU-Z מציגה מהירות אחת והתוכנה השנייה orthos שעושה את המאמץ מציגה בשורה השלישית מלמעלהה מהירות מעבד שונה וזה קורה רק במכפלה 9 במכפלה 10 זה אותו הדבר תראו בתמונות [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 632 צפיות
  7. אני מעוניין להזמין מחו"ל את המערכת קירור מים הזו: http://www.frozencpu.com/ex-wat-44.html , האם היא שווה 1,800 ש"ח (המחיר כולל העברה במכס ומע"מ)?? כמה בערך תשקול המערכת כשהיא תהיה באריזה?

• 8 תגובות
    • 632 צפיות
  8. היה לי אשכול קודם שבו הייתה לי בעיה והסדרתי היה לי בעיה בSLI http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=315649.0 עכשיו כרגע אני רוצה לעשות OC חזק יציב לעשות רציפה של 24\7 אם אפשר עזרה ואני לא מצליח לעשות את הזכרונות שיעבדו 1:1 לוח GIGABYTE X38 DQ6 מעבד Q6600 G0 ספק כוח 850 ANTEC גרסת ביוס F7 הכי חדשה טמפרטורה 22 מעלות כי יש לי THERMALIGHT ULTRA 120 יש לי 4 סטיקים של זכרונות OCZ REAPER 800MHZ CL3 התחלתי עם אלו עשיתי את ההגדרות האלו Advanced Bios Features CPU Multi-Threading: Enabled Limit CPUID Max to 3: Disabled No-Execute Memory Protect: Disabled CPU Enhanced Halt(CIE): Disabled CPU Thermal Monitor 2 : Disabled CPU EIST Function: Disabled Virtuaalization Technology: …

• 2 תגובות
    • 632 צפיות
  9. Started by yuval_cohen,

אתם יכולים בבקשה להוסיף למדיניות של הפורום שאנשים יפסיקו לשאול: "עד לאן אני אגיע עם AXP1800"? "עד לאן אפשר להגיע עם ג'יפורס?" זה משגע!! תבהירו בבקשה שאי אפשר לדעת עד לאן הם יגיעו- שינסו! אם הם רוצים עזרה באיך לנסות.. אין בעיה בשמחה! אבל זה באמת משגע תודה..

• 0 תגובות
    • 632 צפיות
  10. Started by Monstalicious,

אוקי הכרטיס ברשותי כבר חודשיים בערך אפיק AGP מההתחלה שמתי את הכרטיס על 400@1100 שאלו מהירויות של האולטרה =] ואפילו יותר. בקיצור הכרטיס עבד ככה מאז שהוא נקנה, ועכשיו פתאום התחיל מצב שבאמצע משחק כלשהו, פשוט התמונה קופאת, ומשתנה, כאילו המשחק קופא, אבל הוא לא נתקע על תמונה מהמשחק, אלא על תמונה מחורבשת עם מיליון צבעים פסיכודלית כזאת, והמחשב מצריך ריסטרט! שמישהו בבקשה בבקשה יסביר לי למה פתאום עכשיו זה קורה? הטמפרטורה במאמץ היא עד 75 מעלות, אולי 80 תודה לכל העוזרים.

• 9 תגובות
    • 632 צפיות
  11. בקיצור סיפור ארוך בקצרה התחלתי להתווכח עם אחד מחברי הפורום (מטעמי נוחיות לא אזכיר את שמו) על בקרי מאווררים הבחור טען כי Thermaltake A1873 4channel VR http://www.thermaltake.com/product/DCfan/VR/35drivebay/a1873/a1873.asp טוב יותר מ Rheobus sunbeam http://www.sunbeamtech.com/PRODUCTS/Rheobus/Rheobus.htm למי שלא יודע לקרוא הסאןביים אוכל 20W לערוץ!!! והוא הריאו הכי חזק שאי פעם יוצר כלומר הוא יכול להחזיק מארז שלם על ערוץ בודד אבל בקיצור אני רוצה לשמוע בעד ונגד מי יותר טוב.... Thermaltake או sunbeam אני רוצה להוכיח לבן אדם טענה אתם לא יודעים כמה צחקתי כשהוא אמר את זה

• 2 תגובות
    • 632 צפיות
  12. יש לי מחשב עם חלון, ובא לי להשקיע עליו ליופי, ואני מתלבט לגביי מה בדיוק לקנות (התקציב - 300 ש"ח): - Vantec Nexus NXP-301 Fan & Light Controller וזה כולל שני קתודות + SOUND ACTIVATED + מאוורר לד אדום . =315. -פשוט לקנות קתודה עם SOUN ACTIVATED +מאוורר לד אדום ואז נשאר לי גם כסף להוסיף כבלי IDE מעוגלים. מה אתם חושבים שעדיף?? האם הNEXUS טוב בכלל? תודה רבה

• 3 תגובות
    • 632 צפיות
  13. Started by Chaos,

ברצוני לעשות OC למעבד וללוח-אם. לפי נושאים קודמים, הבנתי שיש צורך לשנות הגדרות בביוס. נכנסתי לביוס, ובקטיגוריית Main, האפשרויות הקשורות במעבד ובלוח-אם נעולות (מסומנות באפור). - האם יש דרך אחרת לעשות OC למעבד או ללוח-אם? - כיצד ניתן לפתוח אפשרויות אלה בביוס? - האם ניתן להעלות בהדרגה קלה את המהירויות ולא רק בקפיצות קבועות? - האם ניתן לפתוח את המכפלה, ואם-כן, כיצד? - מהו הפוטנציאל OC של המעבד והלוח-אם? צורפו תמונות של המעבד ולוח האם ב CPU-Z. תודה לעזורים.

• 3 תגובות
    • 632 צפיות
  14. Started by esaly,

אני מתכוון לקדוח היום ולהכין חור למאוורר בחלק העליון של המארז שלי היום בשביל ניקוז טוב יותר של אוויר..(כמו שמפורט במדריך באתר) השאלה שלי - איזה גודל עדיף? 80מ"מ או 120מ"מ? כידוע - מאווררי ה80מ"מ יותר מהירים ובעלי שטח פנים קטן יותר לעומת ה120מ"מ בעלי השטח פנים גדול יותר עם מהירות סיבוב נמוכה יותר... בכל מקרה אני הולך לשים מאוורר של TT... השאלה היא איזה גודל מאוורר עדיף לי לחלק הזה של המארז... תודה מראש על התגובות...

• 1 תגובה
    • 631 צפיות
  15. Started by J.a.C.k,

דוד שלי יבא בעוד כמה ימים את הGEFORCE2 שנתתי לו לפני שנה כדי לסחוט ממנו את המיץ יש לי מלא אפשרויות אך הינני רוצה להתייעץ אמכם נ.ב. צריבת FIRMWARE של GFORCE3 לא תיכשל עם הכרטיס? בתודה יבגני

16. Started by kfirkb,

קיבלתי את המחשב מורכב מ TMS, המארז מגיע עם 3 מאווררים והוספתי עוד אחד, סה"כ 4 מאווררים. הם סידרו את המאווררים כך: - מאוורר אחד מקדימה באמצע מכניס אוויר. - מאוורר אחד בתא התחתון בין הספק לדיסקים הקשיחים אך המאוור פה מוציא אויר לכיוון הדיסקים, ז"א הוא מוציא אויר לכיוון החלק הקדמי של המארז, האם זה תקין? -מאוור אחד מאחורה מוציא אויר. - והמאוורר העליון מכניס אויר. האם זה תקין שהמאוורר העליון מכניס אויר? הוא לא אמור להוציא אויר חם מהמארז? והאם זה בסדר שהמאוורר שלמטה בין הספק לדיסקים מוציא אויר לכיוון החלק הקדמי של המארז?

• 2 תגובות
    • 631 צפיות
  17. Started by bratwa_tut,

אני רוצה בעתיד לעשות OC עכשיו את ה OC בדיוק אני יודע לעשות עכשיו איך אני אמור לדעת בכמה לעלות את המתח של המעבד ??? או שזה אוטומתי?

• 5 תגובות
    • 631 צפיות
  18. Started by jacko_il,

שלום לכולם, התחלתי בזמן האחרון ללמוד מעט על OC (הרוב דרך האתר הזה ועוד כמה בחו"ל) הצלחתי לעשות OC לכרטיס מסך שלי בקלות ובכיף.. הצלחתי גם לעשות OC קל למעבד שלי (ATHLON 64 3000 ווינצ'סטר הרמתי לו ל220 במקום 200 לליבה) אבל יש דברים שאני לא כל כך מבין וגם אחרי חפירות בפורום ובכלל באתר לא מצאתי תשובות.. אמרו לי כבר בעבר שאני לא מצליח לעבור את ה220 לליבה כי כנראה הזכרונות מגבילים אותי ושאני צריך להוריד להם תדר (איך לעזאזל עושים את זה??! חפרתי בביוס שלי ואין שום אופציה כזאת - לוח של GIGABYTE K8NF-9 ..) וגם אמרו לי לנסות לשנות תזמונים שלהם ..(שוב - איך ??! אין לי דבר דומה בביוס..) ושאלה נוספת - מה מגביל את המכפלה של המעסד שלי ל 9 ? המעבד עצמו או הלוח ? כי הבנתי שצריך לגשר בין החי…

• 3 תגובות
    • 631 צפיות
  19. Started by aviram20,

יש לי הארד דיסק של 120 ג'יגה בזמן האחרון אחרי כמה שנויי מודינג שעשיתי במחשב הוא מתקרר יתר על המידה והתוכנה ספידפאן מראה לי שהוא הגיע עכשיו ל44 מעלות איך אני יכול לקרר אותו ?< וכמה מעלות הוא צריך להגיע בישביל להישרף? כרגע הוא ירד כי שמתי עליו את המאורר שלי חח אני מפחד שהוא ישרף חחח תודה לעונים

• 3 תגובות
    • 631 צפיות
  20. שלום..אני מתלבט בין שני קירורים למעבד 1) Evercool Buffalo 2) ARTICT COOLING 7 FREEZER PRO אני יודע שהרוב ימליצו על הפריזר,אבל פשוט בחנות שאני קונה הEvercool Buffalo עולה 70 שקל והפריזר עולה כמעט פי 2...אז רציתי לדעת איך הEvercool Buffalo? מה שחשוב לי קודם כל זה השקט,בלי קירור וכאלה. תודה מראש

• 5 תגובות
    • 631 צפיות
  21. שלום יש לי מאוורר 4סמ קטן וחדש(סתם חברה)עכשיו יש לו שני חוטים לחיבור פלסטיק עם שני חורים...עכשיו בלוח שלי יש כניסות עם "שלושה פינים" עכשיו אם אני יחבר אותו רק לשניים ואחד ישאיר יש איזו סכנה?אני מבין שהשלישי הוא "אדמה" לא יקרה כלום?

• 7 תגובות
    • 631 צפיות
  22. כי הביצועים אצלי לא כמו שהם אמורים להיות והAUX על 81.......וגם המעבד על 57 כשהוא נח והלוח על 38

• 5 תגובות
    • 631 צפיות
  23. Started by B@LENO,

שלום לכולם יש כרטיס מסך ATI 9500 PRO של חברת ATI פתחתי את המארז ושמתי לב שכל הכרטיס מלא אבק גם על הזיכרונות וגם על המאורר ורציתי לדעת מה הדרך הכי טובה לנקות מבלי לפגוע בו? ואיך להימנע מחשמל סטטי? כי שמעתי שזה יכול להרוס רכיבים במחשב והאם הכרטיס הזה יכול לעבוד בלי מאורר? תודה רבה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 631 צפיות
  24. Started by yambtz,

יש לי את המארז הזה (כן אני יודע שהוא חרה): http://www.pchardware.co.il/docs/pd1225129144.htm וכבר יש לי חלון, יצא מאוד יפה, ועכשיו אני רוצה לצבוע את שתי הדלתות והקדימה בכחול. אני רוצה אבל להדפיס ולגזור להבות, ולשים על הדלת הימנית כשאני צובע כדי שישארו להבות כסופות שישתלבו יפה עם הגג של המארז. מי שיודע איך עושים להבות כאלה אני מאוד אשמח כי אין לי כישרון ציור ברמה כזאת. הבנתי שב- corel אפשר אבל אני לא בטוח, אין לי את זה, לחבר שלי יש דיסק של זה אז תגידו לי אם לבקש ממנו. תודה ;D

• 2 תגובות
    • 631 צפיות
  25. http://www.skypc.co.il/Product.asp?Pid=LHD-V06-UK&Cat2Cat1ID=18&Cat2ID=0&aff=Zap〈=HE האם זה ישמור על אורך החיים של הכונן הקשיח? למישהו יש ניסיון עם זה? תודה

• 8 תגובות
    • 631 צפיות

דיונים חדשים בפורומים