עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by House M.D.,

יש לי מעבד E5200 ובינתיים שיש לי קירור סטוק עשיתי איתו אוברקוק צנוע ביותר מ 2.5GHZ ל 3.0GHZ אני מפעיל בדיקת OCCT Linpack וב3-5 הדקות הראשונות הכול הולך חלק והטמפרטורה לא עולה על 65 מעלות , אחרי 5 דקות בערך בדיקת המאמץ נפסקת וOCCT כותבת לי Error detected בלי לפרט ממש מה השגיאה, ומביאה לי כמה לוגים בלוגים שקשורים לטמפרטורה של הליבות כתוב למעלה גם Error detected וגם בלי הסבר. כשניסיתי לעשות בדיקת OCCT רגילה לא לינפק יש גם שגיאה והפעם השגיאה היא : Error detected in core #0 תקלה בליבה הראשונה? צירפתי את אחד הלוגים של התוכנה עזרה בבקשה? לפי מה שידוע לי כשOC לא יציב המחשב אמור פשוט לקרוס, מה שלא קורה פה ניסית להעלות מתחים לא עזר ניסיתי להוריד את ה OC וכאן זה כן עזר לגבי הבעיה …

• 5 תגובות
    • 758 צפיות
  2. Started by Da7kStar,

שלום, ברשותי לוח של GIGABYE EP45-DS3R כרגעהמעלות עומדות על 47-49 לפי מה שהבנתי זה חם. המארז נקי מאבק ומאוור (ANTEC 900) מה עוד אפשר לעשות על מנת לקרר טפה את המצב? (מריחת משחה טרמית ?)

• 5 תגובות
    • 698 צפיות
  3. http://www.overclock3d.net/reviews.php?type=3&id=69&page=1&desc=battle_of_the_water_cooling_kits לקחו לבדיקה כמה מערכות קירור מוכנות מהיותר איכותיות ויקרות שיש .. ומשום מה הכניסו לשם גם BW 745 כמובן שהיא הפסידה שם.. אבל עצם ההשוואה למערוכות ברמה הזו והעובדה שהיא עולה בין חצי לשליש מהן עשו לה רק טוב לדעתי . נכון.. מדובר שם רק באופטרון 146@3.0 במתח 1.6 .. לא בדיוק פצצת חום כמו XQ6700 או איזה PD840 אבל עדיין אלו לא תוצאות רעות בכלל . האם אתם ההיתם משלמים 1700 שקל במקום 800 עבור הבדל של 7 מעלות ? מה שנכון נכון.. האיכות בניה לא משתווה לאחרות וטוענים שיש לה רעש מעצבן מהמשאבה ..

• 42 תגובות
    • 3.9k צפיות
  4. Started by Jules Winnfield,

שלום. נעזרתי במדריך של האתר שמראה איך שולטים על המאווררים באמצעות speed fan ונתקלתי בכמה בעיות: 1.אני לא רואה בתוכנה את המהירות של המאוורר של הספק או אפשרות לשנות אותה. 2. יש לי שלושה מאווררים של 120MM במארז ובתוכנה אין לי אפשרות לשלוט על כל אחד בנפרד אלא רק על שלושתם ביחד , וזאת בעיה כיוון שכל אחד מהם מוגבל למהירות מסוימת ( מאוורר אחד המקסימום שלו זה 900 RPM והשני 2000 RPM). 3.לגבי השליטה של המהירות של המאוורר של המעבד - כאשר אני משנה את מהירות המאוורר של המעבד היחס בין האחוזים שאני מוריד והאחוזים שהוא מוריד בפועל שונים, לדוג: 30% בתוכנה = 1930RPM בפועל | 0% בתוכנה = 1130RPM. בקיצור לא הגיוני. אשמח לעזרה, תודה. הערה: כל הסיפור הזה בשביל שאוכל לישון בלילה כשהמחשב דלוק כי …

5. Started by Overkiller,

במזל טוב קניתי את המעבד הנ"ל; ומייד ניגשתי למלאכת הקודש - המהרה. אך משום מה המעבד מסרב לעבוד בתדרים גבוהים. המפרט שלי נמצא בצד, ולהפתעתי גיליתי שאי אפשר להעלות את המכפלה בלוח שלי (כך שמתדר 3GHZ אפשר לשכוח....ניחא) אבל כשאני מעלה את תדר המעבד, מ1.6GHZ ל1.7GHZ, הוא פועל...ועובר בדיקת מאמץ, אבל בריסטרט הבא הוא פשוט קורס, ולא שולח חשמל לאף אחד מהרכיבים. המתח שעליו הוא עובד הוא 1.325 והטמפרטורה שלו מעולה (~35). למישהו יש רעיונות?

• 14 תגובות
    • 845 צפיות
  6. Started by gabriel,

מכיוון שמה שיש לי כרגע עוד מתפקד לא רע, אני שוקל לשדרג לו כרטיס מסך ולעשות OC. כמו שאפשר לראות במפרט בצד, יש לי מעבד E6400 (מלפני שנתיים וחצי), ועכשיו אני תוהה כמה אוברקלוק אני בכלל יכול לעשות לו, מבלי לסכן אותו יותר מדי? אני לא מחפש למתוח את הגבול שלו, פשוט לקבל האצה קלה כאשר אני משתמש בו בעריכת וידאו ומשחקים (אני גם מתכוון לשדרג כרטיס מסך, ככה שלפחות במשחקים אני אהיה בסדר). ואז כמובן אני רוצה לשדרג ולקנות מאוורר אחר למעבד. פעם קיבלתי המלצה חמה על טייפון, אבל הבנתי שיש היום הרבה יותר טובים ממנו. על איזה מאוורר אתם ממליצים לדגם הזה? אני לא מחפש משהו של 300-400ש"ח, חשוב שלא ירעיש, ושעדיין יהיה יעיל. בעריכה וידאו לפעמים נראה לי שהוא כמעט נחנק והחדר הופך לכבשן. והאם אתם ממלי…

• 1 תגובה
    • 560 צפיות
  7. Started by prince amir,

סוף סוף אחרי זמן ממשוך קניתי במזל טוב חלקים חדשים, היה התלבטות גדולה בין סלרון לפנטיום 4 אבל המחיר נתן את אותותיו, אז נאלצתי לקנות סלרון, מה שעודד אותי היה הביצועים של ה OC היפים מאוד. רכשתי מעבד סלרון 1.2 256K 0.13 לוח אם TUSL-2 וכרטיס מסך GF2 TI200 64MB DDR + TV OUT במחיר טוב. עכשיו אני הולך לשינוי , א. איזה מאוורר למעבד די טוב , האם GLOBALWIN די טוב ? או TT 7 עדיף. ב.איזה ביצועים אפשר למשוך את המעבד ולאיזה מהירות הכי גבוהה ג. האם צריך לשנות את הביוס ל 133:133:133 וכמה VCORE צריך תודה

• 19 תגובות
    • 2k צפיות
  8. Started by scorpion,

במזל טוב אני אמור לקבל מחר את המארז שלי (האנרמקס החדש שלי....!) ויש לי כמה שאלות האם יש דרך להוסיף גלגלים למארז בלי להוריד את הרגליים? כלמור מכיוון שאני רוצה שהמארז יהיה יציב אני רוצה לשכשאני לא מזיז אותו הרגליים יהיו פתוחות איך מוסיפים ידיות למארז? ומה המשקל של המארז כולל הלוח הזיכרון וכל השאר בכל מקרה תודה

• 52 תגובות
    • 5.2k צפיות
  9. רציתי לנקות את המעבד ולשים משחת arctic silver מחדש אך היה מאוד קשה להוציא את הקירור[גריל] מהמעבד והוא התקשה ונדבק כל כך חזק מהמשחה הקודמת ששמתי לפני כ 3-4 חודשים עד כדי כך שהוא יצא לי יחד עם הקירור מבלי לפרק את הקליפס של המעבד .אחרי זה ראיתי שאחד השיניים של המעבד התעקם ויישרתי אותו והחזרתי והוא עבד. השאלה שלי עם המשחה הזאת לא מקולקלת ולכן היא התקשתה עד כדי כך או שהיא אמורה להתקשות ככה? כי שמתי משחה מאותו מזרק.

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  10. יקיריי.. בתור הבעלים היחידי בארצנו הקטנה של SK6, אני גאה לבשר כי אינ הולך להיות הבעלים הראשון של דור ההמשך הAX7. This is an auto-send confirmation showing that your order has been received and processed. Order ID # ************* Order Date: 03/20/2002 Name: Ori Sulimani Email: epitam@012.net.il Address: Shaked 23 st. Address: Address: Rosh-Ha'ayin, IL 48571 Country: Israel Phone : 972-3-9022192 -------------------------------------------------------- -- This credit card transaction has been approved -- Card : ******** Cr# : ****(OMITTED)**** Expires: ******* Cr Name: ********** -------------------------------------------------------- ID# : 100000005898775…

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. Started by Davidmag1,

הלחפת ללוח של asus p5n-e-sli עשיתי מה שהיה כתוב באתר oc.net\com לא זוכר תסייומת זה לא הענייןן עשיתי מה שהיה כתוב שם אבל לא הצלחתי לעשות את הOC קיבלתי כראש. אפשר עזרה?? תודהה ושבת שלוםם אני יגיב רק אחרי צאת השבת אז תודה לעוזריםם

• 1 תגובה
    • 496 צפיות
  12. Started by Director,

האםמשתלם לעש/ות למעבר הזה OC ? ולכרטיס מסך :GeForce 6600GT ? אם כן ,אנימחפש איזה קירור טוב ב-150ש"ח..

• 2 תגובות
    • 666 צפיות
  13. אני כנראה לא ניסחתי טוב את הכותרת אך אני מעונין להעיף את הזבל הנוכחי שאני תקוע איתו למשהו חדש ולא מאיפה להתחיל... כיום המערכת שלי כוללת: -מעבד: i5-4690K 3.5GHz בתושבת LGA1150 שהיה מואץ בעבר ל 4.4GHz. -לוח אם: Z87 XPOWER (MS 7811) -כרטיס מסך: Redaon RX570 -קירור: CoolerMaster Seidon 240V V3 Plus -מארז: P280 של אנטק -ספק: HydroX 650W -דיסקים: 2 SSD (ב RAID1) ועוד 4 קשיחים רגילים. -מערכת הפעלה: ווינדוס 7 64 ביט. חשוב לי מספר רב ככל האפשר של חיבורי SATA בעלי תמיכה ב RAID אני מאוד לא מרוצה ממנה, שנה ראשונה עבדה מהר וחלק אבל בשנתיים האחרונות היא התחילה לעשות בעיות ולא הצלחתי להמשיך לעבוד איתה מואצת וחזרתי לתד…

14. Started by the_one23,

תגיד, יש הבדל משמעותים בביצועים בין זיכרון של 800MHZ שעובד בסטוק (800MHZ) לבין בOC ל 880MHZ? זה מורגש בכלל?

• 12 תגובות
    • 674 צפיות
  15. זה המפרט שלי מחשב חדש עלה לי 5000 ש"ח מעבד- INTEL E8400 3.0GHZ לוח אם - ASUS PQL-E כרטיס מסך - GIGABYTE ATI 4870 512 זכרונות- G.SKILL 4GB 2GBX2 CL4 PI כמו כן יש לי וואחד קירור על המעבד THERMALIGHT ULTRA 120 EXTREME ומארז GIGABYTE 3D AURORA עם 3 מאוורים בפנים וסירקולציה מצוינת יכול להיות שהתוכנה הזאת EVEREST משקרת? GPU זה הכרטיס מסך? מזה אני מפחד שכתוב לי שהטמפרטורה של GPU היא 80 מעלות זה לא הרבה מדי? יש עוד מקום לבדוק טמפרטורות? אם יש לי בסוף בעיה של חום מה אני אמור לעשות? [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 657 צפיות
  16. במנוחה 42 במאמץ 70 קירןר סטוק. המחשב ניתקע לכמה שניות במסך שחור שלפעמים אני רואה את העכבר או הSTART של הWINDOWS במשחקים הכל בסדר (אחרי שביטלתי את הטורבו בוסט כי הוא ציפצף לי)

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by Xsender,

נדפק לי המאורר בכרטיס Radeon X1950 pro איפה אפשר לקנות קירור ? ובאיזה מתאים?

18. Started by Guarding angel,

ערב טוב אני הולך לקנות כרטיס מסך ואני סגור על 2 כרטיסים עכשיו השאלה איזה מן הקירורים טוב יותר? http://tw.giga-byte.com/VGA/Products/Products_GV-N66256DP.htm או http://www.logicpc.co.il/eng/itdetail.aspx?icom=6522 בתודה מראש G.A.

• 3 תגובות
    • 630 צפיות
  19. Started by avidan28,

היי חברי הפורום ראיתי את המאווררים של סיט' והם דיי שקטים אני לא יודע איזה מהם לבחור.אני לא עוסק ב OC רק עבודה נטו.אני יודע שבאינפיניטי אפשר להרכיב עד 4 מאווררים מה שממש נישמע מלהיב למדי. למרות שהוא דומה לנינג'ה הוא שונה בגודל וגם במשקל.. נינגה 640 אינפינטי 940 חשוב לציין שהמאוורר הנוכחי לא עושה בעיות אולי קצת רועש מה שטבעי אצלו.

• 4 תגובות
    • 934 צפיות
  20. Started by bennnn,

היי,אז כמו שכתבתי בכותרת,אני מעוניין לבצע אוברקלוק למעבד שלי,אינטל פנטיום 4 3 גיגהרץ,זה פרסקוט. הלוח p4p 800 se של אסוס. הקירור- arctic colling silent 4 ultra tc אנני מאוד חדש בזה,ערכתי חיפוש לאוברקלוק לפנטיום 4 ולא ככ מצאתי.. איך מתחילים? שלבים וכ? והאם אני יכול להגיע עם מה שכתבתי ל 3.4 גיגהרץ? תודה לכולם בברכת חג שמח!

• 3 תגובות
    • 550 צפיות
  21. Started by evy,

הרעש הזה נשמע מהמאוורר של הכרטיס מסך בכל פעם שאני מדליק את המחשב...יש איזה 2 דקות של רעש של המאוורר כאילו הוא משתפשף\נוגע במשהו..אבל עם הזמן הרעש נחלש עד שנעלם.. חבר'ה מה זה יכול להיות? איך אני מסדר את זה?

• 13 תגובות
    • 989 צפיות
  22. Started by TheShadow,

מה מבין אלה יותר טוב? ?Athlon XP 3000+(FSB 400) ?Athlon 64 3000+ (S-754) הם אותו מחיר*.. מה עדיך? מה יותר חזק? והבנתי שהXP יותר חזקים לOC זה נכון?

• 9 תגובות
    • 579 צפיות
  23. Started by Ac-Boy,

תמונה של אורסט: http://img172.imageshack.us/my.php?image=15141502149315041514150ss1.png זה הזוי? המעבד הוא P4 3.0.. ואין לו מערכת קירור, מארז ג'נרי 3 מאווררים של 80 או 90.. אין קירור למעבד, כפי שניתן לראות. זה נורמלי למעבד זה?

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by h4438,

יש לי מחשב ישן בבית שאני רוצה לעשות לו OC המפרט שלו הוא כזה : MB : ASUS CUV4X CPU : P3 667 ->5*133FSB Voodoo 5 5500 הטמרטורה במחשב שלי במנוחה על פי MBM 5 היא : SENSOR 1 : 32 C SENSOR 2 : 33C הטמרטורה במחשב שלי אחרי מאמץ כבד על פי MBM 5 היא : SENSOR 1 : 37 C SENSOR 2 : 52C עד כמה אני יכול להעלות את המירות FSB ? העלתי אותה בינתים דרך הBIOS ל 140*5 וטמפרטורה במנוחה עלתה בממוצע במעלה שתיים..

• 2 תגובות
    • 797 צפיות
  25. Started by subamba,

שלום. אני מחפש קירור אוויר לזכרונות. אני מעוניין לדעת היכן ניתן להשיג בארץ ואם יש המלצות מיוחדות. או חשבתי כבר להחליף (ועל הדרך גם לשדרג) את הזכרונות שלי לDDR2 800 CL4 עם צלעות קירור יותר רציניות ממה שיש לי. כגון הPI של G.skill הזכרונות שיש לי כרגע הם G.Skill F2-6400CL5D-GBNQ במערך של 4X1. תודה תום

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.