אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,123 דיונים בפורום זה
-
אצל איזה אחד לא הצלחתי להוריד נמוך מ55! משחה ניקוי הכל לא קוצה לרדת, יש הסבר?
-
- 5 תגובות
- 650 צפיות
-
-
מעניין אותי מה עם הנושא הזה כי אני חושב לקנות אחד.
-
- 10 תגובות
- 930 צפיות
-
-
קניתי מפרט שמכיל : מארז ANTEC 1080B , זלמן 7700CU , כ.מסך GIGABYTE X800XL SILENTPIPE הסיבה העיקרית לחלקים האלו היא הרעש המינימלי שהם אמורים לעשות. המחשב רועש !! -- נראה לי שבגלל המאווררים של הANTEC זה מבאס לי את התחת -- מה דעתכם ?? מה לעשות מה להחליף ולמה ??
-
- 7 תגובות
- 466 צפיות
-
-
שלומות, אח שלי עשה OC למעבד שלו ושינה את התזמונים של הזכרונות (cl 2.5) והוא מקבל ביצועים ממש טובים ובבנצ'מארק של EVEREST הוא לוקח שמה את המקום ראשון.. עכשיו אני רוצה לדעת האם כדי לי לעשות OC למעבד שלי ? יש לי זכרונות ADATA עם תזמונים דיי חרא CL3 3-4-4-8 ... המעבד שלי סוס -כלומר שום דבר לא עובד לי חרא או משהו אבל בעבור ביצועים אם הטמפרטורה תהיה זניחה אז אין לי בעיה ואם זה ישפר ביצועים פלאים אז למה לא ?. אז כמה מעלות תעלה הטמפ' ? וכמה לעלות את ה FBS אתם ממליצים ? ועכשיו לגבי התזמונים של הזכורנות, אח שלי יכל לשנות את התזמונים שלהם אצלו בביוס, ולי אין בכלל בביוס לשונית של זכרון (או שיש ואני לא מוצא אותה) כי חפרתי בכל הביוס הרקוב הזה ואני לא מוצא כלום ! אשמח לעזרה או תמונו…
-
- 23 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני צריך לוח למעבד 939 באזור ה500 שקל. מה הכי טוב? איך הלוח של GIGABYTE - ה:GA-K8U-939? אני רוצה לעשות OC למעבד. רציתי DFI LANPARTY אבל הכי זול ל939 בפנדה הוא 920 שקל והוא לא מתאים לי לAGP.
-
- 2 תגובות
- 580 צפיות
-
-
המערכת שלי: AMD 64bit 3000 Clawhammer Abit KV8-pro bios ver. 22 A-data 512 DDR400 MSI Radeon 9800PRO הבעיה היא כזאת: הDefault שלי הוא 2004Mhz. אני העלתי את הHTT ל220 והכל פועל מצויין, אין בעיות ב3Dmark05 ורק קריסה בPrime95, אבל לא ראיתי שום השפעות על המערכת, אז המשכתי לעבוד כרגיל. המתח היה 1.525 ופעל יציב למיטב הבנתי. מכפלת הLDT היא 4, כדי לא לעבור את ה1000 בHT. היום ניסיתי להגיע ל2300MhZ על ידי כך שהעלתי את המתח לליבה ל1.6, את המתח לזכרונות ל2.8 והעלאת התיזמונים ל3-4-4-8 מ2.5-3-3-6 כפי שהיה בSetup הקודם. המחשב עולה רגיל לגמרי ופועל מצויין בסביבת ווינדוס, אבל ב3Dmark05 יש לי אריטפקטים כבדים שמתבטאים בפאטצ'ים שחורים וגליצ'ים רבים בגרפיקה (כן, לא בדיוק ההגדרה לארטיפקט כפי …
-
- 0 תגובות
- 465 צפיות
-
-
יש לי כרטיס מסך R9250 של powercolor. לכרטיס יש צלעות קירור ללא מאוורר. לי יש מאוורר 40mm שאני רוצה לשים על הצלעות. למאוורר יש חיבור של 2 פינים. אבל על הכרטיס אני לא רואה חיבור חשמל למאוורר. מישהו מכיר את הכרטיס ויכול להגיד לי אם יש או אין חיבור למאוורר? תודה.
-
- 2 תגובות
- 452 צפיות
-
-
כן או לא וכנ"ל לפתיחת צינורות....
-
- 2 תגובות
- 419 צפיות
-
-
לפני שבועיים ספרתי לכם באושר רב שהזכרונות שלי עלו ל-220. הורדתי את המכפלה של המעבד כדי שאני לא איהה במצב של אוברקלוק אמיתי, ואת ה HT השארתי על AUTO. המחשב עלה ו MEMTEST עבר...הבעיה הייתה כזו: 1. המתח למעבד היה 1.35 2. האינטרנט לא התחבר 3. הופיע מסך כחול בפעם הראשונה ואז המחשב נתקע, אחרי שאיפסתי את הביוס ועשיתי את זה שוב, שוב היה מסך כחול. 4. בביוס אחרי העדכון יש אפשרות רק להוסיף בין 0.05 ל 0.2 למתח המעבד...אז עשיתי את זה...ונראה לי שזה מה שגרם למסכים הכחולים מה הייתה הבעיה? תודה, שחר
-
- 4 תגובות
- 444 צפיות
-
-
מיפרט:INTEL 2.8 -533 FSB 2*512 KINGMAX DDR400 READON 9700 HEC ART 300 COMPUCAS 6019 מאורר של וולקנו 2+12*120 ממ ABIT IS7 אז ככה:לא מצליח לעבור 170FSB מתח הועלה ל1.8- יחס זיכרונות -מעבד 1:1 מתח לזיכרונות 2.8 PCI/AGP-FIXED 33/66 תיזמונים של זיכרונות-לפי SPD הכי גבוה שהגעתי הוא 169 FSB -יציב וטמפרטורות מתחת ל55 מעלות בPRIME ב170 המחשב אפילו לא מעלה WINDOWES יש למישהו הצעות ?האם לעבור מתח מעבר ל1.8 הוא מסוכן?
-
- 10 תגובות
- 584 צפיות
-
-
הי, יש לי בעיה. המעבד שלי מגיע לטמפרטורות גבוהות מדי עד כדי כך שהוא גורם למחשב לעשות restart. אחרי כמה דקות של מאמץ הוא יכול לעבור את ה 80 מעלות. ניקיתי את המאוורר ואת ה heatsink ומרחתי מחדש משחה תרמית אבל זה לא עזר. אני חושב שהבעיה היא במתח שמגיע למעבד כי התוכנה NVMonitor מראה 4.1V.... מצ"ב צילום מסך. נשמע לכם הגיוני? אם כן, אז איך אני מוריד את המתח? אם לא, אז תמליצו לי על תוכנה אחרת למדדידת המתח. תודה [attachment deleted by admin]
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
עכשיו עשיתי oc מ1700 ל2.05 העלתי fsb מ100 ל118... גם את הזיכרון העלתי מ133 ל156.. העלתי מתח למעבד בעוד 0.100 יש לכם עוד המלצות?
-
- 20 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, לא מזמן קניתי כרטיס מסך של gigabyte- Gerorce 6600 gt. התקנתי משחק חדש (GTA) ובאמצע המשחק המחשב עשה ריסט לעצמו (כנראה שיש לו איזה הגנה עצמית). בהתחלה לא הבנתי מה קרה ופתחתי את המכסה מנוע של המחשב שלי ולהפתעתי הכרטיס מסך היה ממש רותח (שנגעתי זה היה כמו לגוע בכוס עם מים רותחים- אני מאמין שזה היה בסביבות ה80 מעלות ומעלה) לכרטיס שלי אין מאוורר אלא גוף קירור יחסית ענק. חשוב לי לציין כי עקבתי אחרי המדריך הזה: http://www.hwzone.co.il/guides.php?file=casecool ובאמת יש לי שינוי של כמעט 20 מעלות במעבד, ו12 מעלות בחלל המארז ובלוח האם (הלכתי לפי מצב ארבע--> ראו בתמונה). אבל עדיין הכרטיס מסך רותח. אודה לכם אם תיתנו לי פיתרון או רעיון. ועוד שאלה קטנה.. אני רוצה לקנות משחה תרמי…
-
- 13 תגובות
- 974 צפיות
-
-
מעבד יש Intel אני צריך משהו טוב שיוריד לי את הטמפרטורה בצורה משמעותית. תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 505 צפיות
-
-
מה שלומכם התחלתי לשחק עם המעבד שלי ואחרי שהישלמתי עם העובדה שהוא גרוע לOC היתחלתי לשחק עם המתח שלו וגיליתי שהוא יציב מאוד במתח נמוך מאוד!! ורציתי לדעת האם מתח נמוך מזיק למעבד כמו תוספת מתח או שזה רק יכול ליגרום לחוסר יציביות?
-
- 25 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי מעבד AMD3000+ בסוקט 754 והוא חם בטירוף. המעבד נמצא על 45~ מעלות ב-IDLE ו-55~ מעלות במאמץ והמחשב כל הזמן עושה ריסטים במשחקים בגלל החום אני משער. יש לי את המארז COMPUCASE LX-6821 שבא עם מאוורר 120 שמכניס אויר מאחור והוספתי SF2 שיוציא אוויר מהצד של המארז וחוצמזה יש לי את הגוף קירור סטוק שבא עם המעבד. יש לי אפשרות להשיג עוד 2 מאווררי SF2 אבל אין לי איפה לדחוף אותם במארז כי אין בשבילם מקום. אם יש לכם אולי פתרון נורמלי לקירור המעבד שלא יגרום לי לפשוט את הרגל או סתם משהו שיפסיק את הריסטים הבלתי-נסבלים אז אני אשמח אם תעזרו לי.
-
- 28 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, למרות שאני חדש במערכת הזו, הקדשתי כמה ימים לקרוא כמה שאפשר, ועדיין המחשב שלי חם ואני מתלבט מה לעשות. המחשב שלי, שקיבלתי אותו רק לפני שבוע הוא |: פרסקוט 3 גיגה הרץ היטסינק של אינטל כרגע הטמפ' הן: 55 מעלות - 65 מעלות של המעבד שאר הנקודות מראות כ 40 מעלות וכך גם הכוננים הקשיחים (36-39 מעלות) המארז מאוד לא מוצלח, אני בספק אם אפשר יהיה לחבר מאוורר נוסף מקדימה, כי עושה רושם שהפנל הקדמי לא ייסגר אם אוסיף שם מאורר נוסף. מה שכן הרכבתי זה שלושה מאווררים אחוריים, (אחד נמצא בספק) ועוד שני מאווררים אחוריים של 8 ס"מ, אבל לדעתי הם בקושי מוציאים משהו כי החורים שעשו להם קטנים מדי, ומתישהו אני כבר אפתח שם חורים רציניים. בינתיים, האם לחבר מאורר 8 ס"מ נוסף מצידו הפנימי של הכונס על מנת ל…
-
- 5 תגובות
- 473 צפיות
-
-
תיראו אני יכול גם ליותר הבעיה שהספק שלי תכבה בעצמה, אני עשיתי ל 3.5 עבד יפה הגיעה לוינדוס והתכבה. ד"א הטמפרטורה נישארה כמו שהייתה 48 מעלות ממוצע וחוץ מזה מה זה FSB ואיפה אני בודק כמה יש לי?
-
- 4 תגובות
- 484 צפיות
-
-
שלום! קניתי לפני מספר שבועות מחשב חדש ויקר ואני לא ממש מרוצה ממנו. קודם כל אני רוצה לציין שקניתי מעבד פנטיום ולא AMD בשל חוסר ידע בתחום החומרה (אפשר לומר-דפקתי את עצמי :-X). המפרט שלי: Pentium 4 3.2 (640) 2 mb cache ATi Rx850xt MSI 925XE Neo Platinum (motherboard) 1GB DDR2 W.Digital 120GB S-ATA +2 מאווררים למארז. חשבתי לעשות אוברקלוקינג קל למעבד שלי ותהיתי אם אני אאלץ לקנות קירור נוסף ? כמו-כן, האם באוברקלוק אני יכול להעלות עוד משהו חוץ ממהירות השעון?(Mhz) תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 670 צפיות
-
-
רק עשיתי סידור קבלים וסידור מאווררים טוב לפי המדריך פה המפרט הוא: Pentium® 4 CPU 2.80GHz 512 RAM Geforce fx5200 128
-
- 8 תגובות
- 478 צפיות
-
-
שלום לכם עכשיו עשיתי OC למעבד שלי(בחתימה) והגעתי לזה... אני יודע שזה OC צנוע... אבל מה שמגביל אותי כרגע זה החום ואני לא רוצה יותר מידי לשחק עם זה (69 מעלות עם פריים 95) לעומת זאת שאני משחק במשחקים המחשב לא עובר את ה60 מעלות במאמץ! הטמפ במנוחה הם 53-55 לעומת שלפני הOC היה לי 50-54 בכל זאת הOC שלי הוא עם לוח של אינטל! אז ככה שאפשר לעשות OC גם עם לוחות של אינטל והלוח עדיין לא עצר אותי! השאלה שלי היא: האם כדאי להעלות את הבאס מ215 ל220 ? תודות מיוחדות ל VATOS LOCOS ו YE3333 שהדריכו אותי בביצוע האוברקלוק מצפה לתגובות. SuperSheep. [attachment deleted by admin]
-
- 40 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
עד כמה ההבדל ביניהם שווה את המחיר (ראיתי שיש בינהם הבדל בעוצמה השאלה עד כמה ההבדל שווה את הכסף )? האם גם Thunderblade יש לו גמפר שאם לא משנים את המהירות ידנית אז היא אוטומתית מקסימלית ? לגביי ה fun bus בכסף שיחסף מהבדל בינהם ניתן ליקנות Fun bus שישלוט ב כל ה 4 מאוורים (אני מתכננן מודינג כרגע יש לי מקום רק 2*120 ומתוכננן תוספת של 2*80 )
-
- 5 תגובות
- 703 צפיות
-
-
עשיתי חיפוש קצר בפורום ולא מצאתי משהו כזה האים זה אפשרי ביכלל?
-
- 10 תגובות
- 780 צפיות
-
-
שלום יש ברשותי לוח Abit ic-7 (טוב, נו קצת מיושן אבל סבבה) ויש לי עליו Prescott 2.8 עם אוברקלוק ל-3.8 (קירור מים מפלצתי) קיצר, הטמפטורות מצוינות (35 במנוחה , 45 במאמץ) ואני רוצה לנסות לעשות אוברקלוק יותר גבוה (אגב האוברקלקוק הזה יציב כבר כמעט חצי שנה) אבל נתקלתי בבעיה ישנה שהייתה לי , נראה לי שהלוח פשוט לא עומד בזה. כאשר אני מגיע ל-3.85 הוא נהיה מאוד מאוד לא יציב פעם עולה פעם לא , טיפה מעבר, 3.9 כבר לא עולה כלל. מה הבעיה , ואיך ניתן לפתור אותה בלי להחליף לוח (אם כבר אני אחליף לדאבל ליבות אבל לא כרגע אני חוסך לאוטו)? תודה לעוזרים.
-
- 7 תגובות
- 485 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות קירור למעבד כדי שאני אוכל להפיק ממנו אוברקלוק רציני.... ברשותי מעבד Pentium 4 Prescott 2.8Ghz LGA775 אני משער ששני הקירורים שרשמתי בכותרת די שקטים, השאלה מי באמת מקרר יותר חזק????? צירפתי לינקים שתוכלו לראות! ZALMAN http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=7599 THERMALTAKE http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_954&products_id=9438 המחירים די דומים.... אשמח לקבל קצת ייעוץ בתודה, דניאל.
-
- 2 תגובות
- 506 צפיות
-