עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by DJPOWER,

עשיתי אובר קלוק לכרטיס מסך MX 440 128MB CORE:310@354 MEMORY:364@400 אני לא בטוח במהירויות סטוק כי זה אחרי שעשיתי לריבה טיונר DEFAULTS... עכשיו אני נוגע גם מאחורי הליבה וגם על ההיט סינק והם לא חמים כל כך...(אפשר לגעת כמה שרוצים) אבל שאני מתחיל לשחק בניד פור ספיד אנדרגרואונד 2 על האיכות הכי גבוהה אז יש המון תקיעות! אם מישהו יודע למה ויכול לעזור אני ישמח מאוד תודה מראש יונתן 8)

• 0 תגובות
    • 403 צפיות
  2. לאחרונה, פיתחתי מודעות בנושא קירור המחשב ולאחר הבדיקה של אמצעי הקירור שברשותי הבנתי שהם אינם מספיקים, ובראשי עלו מספר שאלות בסיסיות בנוגע למארז שלי: כבר זמן מה המאוורר שבקצה הימני התחתי של המארז אינו מתפקד, כיצד אפשר להחזיר אותו לפעילות ולבדוק את תקינותו ? ייתכן ששאלה זו איננה קשורה להודעה לפורום אך אשאל בכל זאת מכיוון שכבר צירפתי את התמונות של המארז שלי, אין לי מושג מהם לעזעזל הכבלים הקטנים שמחוברים למאוורר הנ"ל איך כדאי לשפר את זרימת האוויר במארז ואילו כבלים כדי לכבול באזיקונים ? הערה: מתנצל מראש על איכות התמונות הירודה, אני לא יודע ממש לצלם ללא רעידות תודה רבה לכם על העזרה

• 4 תגובות
    • 555 צפיות
  3. Started by HwareNewb,

יש לי מספר שאלות : 1.קודם כל- הטמפרטורה של הכ.מסך שלי מגיעה במאמץ ל-80 מעלות (X850xt) ללא שום אוברקלוק. האם זה נורמלי? 2. המעבד שלי (P4 3.2 640 prescott) עשה דאון-קלוק וכרגע הוא על 2.8 GHZ ובמהירות השעון הנמוכה הזו, הוא על 60 מעלות במאמץ.האם זה נורמלי? (אין לי אבק על המאווררים,הם פועלים בסדר)יש לי שני מאווררים במארז בנוסף למאוורר של המעבד והספק כוח(המאוורר של המעבד עובד,לפי EVEREST, על 2700-2800RPM וזה נראה לי די נמוך...) עכשיו בנוגע לאוברקלוקינג: יש לי לוח אם ( MSI 925XE Neo Platinum (MS-7053 ולפי החוברת שלו אני יכול לעשות אוברקלוק, אבל כשאני נכנס בביוס ל Cell Menu,איפה שאמורה להיות האפשרות לעשות אוברקלוק, אין שם אפשרות להעלות את המכפלה, אלא רק את ה BUS את המתח ועוד…

• 21 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. המפרט שלי הוא כזה: intel p4 2400 mhz לוח אם עם צ'יפסט 845... 2X256 DDR 266 Hrz GeForce 4 440 mx 64 mb יש לי קירור מקורי של המעבד (מאוורר אינטל+ צלעות קירור אורגינל) יש לי גם מאוורר אחד במארז וכמובן שבספק....... יש לי פסי קירור על הכרטיס מסך אני משאיר את המחשב פתוח תמיד, והרבה פעמים המזגן שלי בחדר מקרר גם אני רוצב לדעת אם אני יכול לבצע OC, אולי אפילו רק לכ. מסך, או למעבד, יש אפשרות לעשות את זה? מישהו יכול להדריך אותי עם זה ? תודה !

• 8 תגובות
    • 612 צפיות
  5. Started by picasso,

שלום, התקנתי את תוכנת הSPEEDFAN האחרונה. על מחשב P4, 2.6. אני לא מצליח להבין את המקרא מצד ימין. TEMP 2:127C קבוע ! איך אני יכול לדעת איזה טמפרטורה של מה ? TEMP1 TEMP2 TEMP3 ? תודה , רוי ** מצורפת תמונה [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by shaks,

איזה ספק יותר טוב? ( הספק ישמש למחשב משחקים ובעיקר לOC) ENERMAX EG425P-VE Ver.2.0 Noisetaker P Series או OCZ ModStream Power Supply 450W או TAGAN EasyCon TG430-U15 430Watt Active PFC

• 4 תגובות
    • 595 צפיות
  7. Started by עינב,

שלום לכולם . קניתי לפני יומיים סניק+קירור למעבד של INTEL עלה לי 80 שקל (חפיף) . עכשיו ששמתי אותו שמתי בלי משחה טרמית , וכרגע טמ"פ המעבד 28 מעלות , והמאורר עובד נורא מהר 4300RPM ועקב זה הוא עושה רעש (זה שהמארז פתוח). שהמארז סגור הטמ"פ עולה ל 33 מעלות 36 מעלות והמאורר מתחיל לעלות בקצב עצבני ל 6000RPM ואפילו 7000RPM ועושה רעש אדיר של טרקטור. אני רוצה להבין מה הסיבה לכך ומה ניתן לעשות ..???

• 8 תגובות
    • 821 צפיות
  8. Started by sroolik,

יש לי במיקום של המאוורר דבר כזה: http://img156.imageshack.us/my.php?image=img00327cu.jpg והבעיה היא שכשהרכבתי את המאוורר שלי במחשב הוא בקושי זורק אוויר ונראה לי שזה חוסם את האוויר ושזה בכלל לא אמור לשמש כגריל מישהו יכול להגיד לי מה הולך לי במחשב? צריך להוריד את הפסים האלה? איך ? תודה !

• 3 תגובות
    • 539 צפיות
  9. Started by guyfaran,

היי אני מקווה שתוכלו לעזור לי אני מעוניין לקנות קירור למעבד שלי ויש לי שתי התלבטויות: איזה מבין המקררים יותר טוב? והאם הם בכלל מתאימים למעבד שלי? הנה קישור לקירור של המעבד http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=za-7000ac http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=cm-a4 והנה תמונות של הלוח שלי http://grm.m.walla.co.il/briefcase/00f3/g/u/y/f/a/r/a/n/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/r/200504131816439672/200506292356469555/IMG_0050.jpg http://grm.m.walla.co.il/briefcase/00f3/g/u/y/f/a/r/a/n/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/r/200504131816439672/200506300002473095/IMG_0051.jpg בקשה עזרו לי תודה

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. אוקי אז יש לי כמה שאלות - 1. שמתי לב שבביוס יש לי אפשרות לשנות את ה bus speed, אף פעם לא נגעתי בזה כי פחדתי. היום החלטתי לנסות והעברתי את זה ל 520 והתוצאה במבחנים של Sandra Lite קפצו פלאים אפילו יותר מכשהעברתי את הבאס מ 130 ל 170, אז מה זה בעצם ה bus speed? והאם אני יכול להעלות אותו עוד? (הכוונה, האם משהו יכול להגביל אותי במידה ואני אעלה אותו למהירות של 800?) 2. איך אני יכול להרים את הבאס של הזיכרון מבלי להעלות את מהירות המעבד? (כרגע אני עם מחלק של 3:4 או 4:3) עכשיו שאלות אחרות שלא ממש קשורות אלי - 3. למה מי שקונה מעבד FX הוא מוריד את המכפלה ולא מעלה? ז"א נגיד והמכפלה שהמעבד מגיע היא 20 אז בדר"כ אנשים מורידים את המכפלה ומעלים את הבאס אז למה לא להעלות את המכפלה ביחד עם הב…

• 6 תגובות
    • 700 צפיות
  11. האם אפשר לשנות את היחס בין הבאס זיכרון לבאס של המעבד לדוגמא אצלי זה CPU\9 נותן את הבאס של הזיכרון אז איך אפשר לשנות את זה שזה יעלה 1:1 עם הFSB ולא לפי תדר המעבד? יש תוכנה? יש את זה בביוס? gigabyte k8nf-9 athlon 64 3000+

• 5 תגובות
    • 506 צפיות
  12. אין נזילה אין כלום הטמפ' לא עולה על 45 אף פעם, מה יכולה להיות הבעיה? יש לי משאבה טבולה... אם זה משנה משהו.. , מפלס המים כל הזמן יורד!

• 9 תגובות
    • 673 צפיות
  13. התחלתי לעשות קצת OC למעבד שלי. P4 (Northwood) 2.4@2.7 Abit IS7 ADATA/VT 512MB PC3200 המפרט המלא בחתימה. העלתי את ה FSB מ 133 ל 150. (בהדרגה כמובן) המהירות של המעבד עלתה מ 2.4 ל 2.7 . נעלתי את ה- AGP וה- PCI על 66/33. היחס בין המעבד לזכרון הוא 4:5 , והזכרון עובד על 188MHZ בתזמונים של 2.5-4-4-7 (לא שיניתי אותם). הקירור הוא המקורי של אינטל + 6 מאווררי מארז (1 מהם של ה NB) וחוטים מסודרים. טמפ' המעבד: מנוחה: 37-38 מאמץ: 52-53 טמפ' הלוח: מנוחה: 33 מאמץ: 35-36 - השתמשתי ב prime95 במשך 10 ד' לבדיקה. - טמפ' נבדקו ב speedfan ו ABIT EQ (התוכנה של הלוח). הטמפ' האלה בסדר יחסית לעונה, ואפשר להמשיך? ד"א, אני מתקדם בסדר בא"ק שלי? תודה. [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 562 צפיות
  14. Started by psycho killer,

יש לי מארז קטן עם 3 הארד דיסקים ורציתי לקרר אותו אבל אני לא יודע בכלל מה הטמפ של הרכיבים כי בספיד פאן זה לא מראה לי כלום גם לא בביוס עכשיו הבאתי עוד הארד דיסק שאני כן ראוה את הטמפ שלו והורדתי אותה מ43 ל26 מעלות עם מאוורר 80 מ"מ אני יעלה עוד מעט תמונה של המארז ותמליצו לי איפה לשים את המאוררים הבעיה שאני גם לא יודע איזה חלקים מתחממים הכי הרבה ואז אני גם לא יודע את מה לקרר

• 1 תגובה
    • 435 צפיות
  15. Started by shaks,

בתכלס מבחינת ביצועים בלבד איזה קירור יותר טוב רק מבחינת ביצועים לא מחיר ולא שום דבר אחר רק מבחינת ביצועים

• 5 תגובות
    • 811 צפיות
  16. Started by karpad,

שלום לכולם חבר שלי מחפש שני מאווררי 120 מ"מ לקומפיוקייס 6A19 כמה שיותר שקטים יותר טוב ושלא יהיו יותר מידי יקרים תודה לכל העוזרים ושכחתי לציין שיהיו בלי לדים ושטויות כי אין לא חלון במארז

• 6 תגובות
    • 618 צפיות
  17. או-קיי תרד חדש: איזה סמפרון יתן את ה OC הטוב ביותר? - גם ביחס וגם במהירות המקסימלית? לסוקט A כמובן.

• 0 תגובות
    • 386 צפיות
  18. Started by evman007,

המעבד שלי רץ על 2080 מגה הרץ במקום 2000. רשום ב EVERESR אוברקלוק של 4 אחוז. למה? אני לא עשיתי כלום

• 5 תגובות
    • 669 צפיות
  19. http://www.giga-byte.com/MotherBoard/Products/Products_GA-8IPE1000-G%20(Rev%203.x).htm# יש אותו לאח שלי ורציתי לדעת אם הוא טוב ל OC או לקנות חדש (לי יש תגירסאה המתקדמת יותר שלו)

• 0 תגובות
    • 455 צפיות
  20. Started by guyfaran,

תודה לכל מי שיעזור ;D

• 3 תגובות
    • 616 צפיות
  21. Started by gggilad13,

קניתי את המאוורר הנ"ל בגודל 120mm. לפי מה שאמרו לי פה ולפי מה שכתוב באתר של TT המאוורר אמור להיות כזה שממש לא שומעים אותו, אבל אחרי שהתקנתי אותו הוא עושה מן רעש כזה של בזז, לא חזק, שדיי שומעים והוא דיי מציק... השאלה שלי היא, האם זה נכון וככה המאוורר הזה אמור להישמע או שקיבלתי פשוט מאוורר פגום ויש טעם ללכת להחליף? :s05:

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. המהירות של המאוורר של המעבד מסתובבת ב 20000RPM ן 10000RPM משהו שלא נתקלתי בו בחיים .. והמעבד מראה 27מעלות ... למשהו יש תשובה בשבלי ? (זה מאוורר של אינטל עם הסניק שלו , והוא עבד במחשב אחר שבוע אז הוא דיי חדש ... )

• 10 תגובות
    • 810 צפיות
  23. Started by Mactural,

יש לי מעבד + לוח של אינטל. הטמפ' שלי כרגע דיי גבוהות באופן כללי, אבל סבירות פחות או יותר למעבדי אינטל (משהו כמו 46-52 לא במאמץ ו 68 במאמץ, בדיקה עם פריים 95). רציתי לשאול אם כדאי לי לקרר את המערכת, ואם הקטע של הקירור יכול להוות פקטור באוברקלוק (הבנתי שעם לוח של אינטל אי אפשר להגיע רחוק בלאו הכי, כי יש הגבלה להעלת המתח). במידה וכדאי לי להצטייד בקירור נוסף (על המעבד או גם מאוורר נוסף במארז, יש מקום לעוד אחד), רציתי לשאול האם אתם ממליצים על קירור של Delta, ואם תוכלו להמליץ לי על ציוד לקירור שלהם. הבנתי שיש איתם בעיות בקטע של רעש, שהוא גם פקטור מבחינתי (לא צריך להיות שקט לגמרי, אבל לא יותר רועש ממה שיש עכשיו, טוב, אולי קצת :-\). תודה רבה.

• 7 תגובות
    • 884 צפיות
  24. נשרף לי במעבד.....נו טוב נקנה חדש - היה לי XP2100 שהיה נחמד אבל אני רוצה משהו רציני יותר ל OC. מה יתן את % השיפור הטוב ביותר + יגיע למהירויות מעבד וFSB גבוהים ביותר ללוח הזה? שאלה נוספת: איזה זכרונות ממולצים בתקציב של 400-500 שקל?

• 8 תגובות
    • 571 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.