עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. המפרט רשום למטה, עד לפני כמה ימים לא הייתה בעייה בשום OC. לפני כמה ימים החלפתי את המארז לTHERMALTAKE SVIKING, מאז כל פעם שאני מפעיל TOAST או עושה SAVE ל BIOS המחשב מתחיל לצפצף ונכבה. בדקתי את כל הטמפ' כיבוי בBIOS ואין שום סיבה שהמחשב יכבה כהגנה על המעבד ב48 מעלות!! (הוא נוטה להכבות בטמפ הזאת). מה לעשות??????

• 8 תגובות
    • 755 צפיות
  2. שלום לכולם! אתמול ישבתי עד 11 בלילה וניקיתי את כל המארז, חלקים, לוח אם. בקיצור ה-כ-ל! עשיתי את הניקיון של החיים. אתם לא יודעים כמה אבק התחבא לו במחשב. קיצור היום הרכבתי הכל והפעם הייתי חכם ושמתי את המחשב על השולחן ולא על הריצפה. הדלקתי אותו לאיזה שעה ואח"כ נכנסתי לביוס וגיליתי שטמפרטורת המעבד עומדת על: 67 מעלות צלזיוס!!! 8 מעלות פחות לפני הניקוי!!! קיצור יצאתי מרוצה מאוד למרות שהטמפרטורה עדיין גבוהה אבל זה כבר לפעם אחרת כל מי שרוצה טיפים או עזרה בניקוי המארז מוזמן לפנות אליי כאן בת'רד. אה ושכחתי להגיד שגם סידרתי כבלים =] יום טוב לכולם עריכה: בנימה זו אבקש המלצה לקירור אוויר למעבד. תודה מראש לכל העוזרים/ות...

• 8 תגובות
    • 595 צפיות
  3. טוב אז בשעה טובה ומוצלחת קיבלתי את המערכת שלי מדנג'ר דן(קירור למעבד+לכ.מסך)...יש לי כמה שאלות לגבי ההרכבה שלה 1. אין לי ממש מקום לתקוע את כל המערכת בתוך המארז, האם עצם העובדה שהמערכת תהיה מחוץ למארז תשפיע על הביצועים?(הרי למרות הכל vצינורות יהיה מרחק גדול יותר לעבור) 2. קיבלתי מהם צינור אחד גדול, וממנו אני אמור לחתוך את הצינורות, עכשיו, באיזה תצורה עדיף לי להשתמש זאת, בה יש חיבור ישיר בין המעבד לכרטיס מסך: או זאת, בה יש שימוש במפצלים לצינורות שקיבלתי עם ההזמנה

• 10 תגובות
    • 927 צפיות
  4. Started by aviran_n,

אני מתלבט בין זה: http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_124_166&products_id=393 לזה: http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_124_166&products_id=397 הנתונים של הenermax הם: 40.87cfm 35.60dba ושל הTT הם: 37CFM 30dBa אני חושב שהTT עדיף במקרה הזה אבל עדיין הרבה ממליצים על האנרמקס.. הייתי רוצה לקבל הסבר עליהם ומה עדיף ולמה. תודה מראש

• 6 תגובות
    • 533 צפיות
  5. Started by ofer40,

היי יש לי מחשב עם מעבד פנטיום 2GH ובזמן מאמץ הטמפרטורה מגיעה ל 77 מעלות לפי EVERST האם זו טמפרטורה סבירה או שהמעבד מתחמם מידי? תודה

• 11 תגובות
    • 747 צפיות
  6. סתם ראיון ראיתי בזאפ מקררים ב-1000 ש"ח http://zap.co.il/models.asp?Sog=E-Fridge&DB5344=5358 האם זה יהיה יעיל ? הםא יהיה עיבוי ?

• 26 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. http://www.koolance.com/technical/cooling101/001.html אני התחלתי לחקור את הנושא לא מזמן . לא הבנתי למה הנוזל שמשתמשים הוא מים(יכלו להשתמש גם בשמן) ולמה נחושת כלכך חשובה ויותר טובה מאלומיניום. בחיפושי בגוגל נתקלתי באתר הזה שהסביר די טוב את הפיסיקה של קירור מים וקירור בכלל. לפי העמוד השני המים הם נוזל שמוליך חום די טוב יחסית לנוזלים אחרים וגם יכול לצבור כמות גדולה מאוד של חום(מתחממים לאט). נחושת היא מתכת שמוליכה חום מעולה אבל לא צוברת הרבה חום (מתחממת מהר).כסף קצת יותר טוב מנחושת בהעברת חום אבל המתכת יותר יקרה פי 6 . אז כעיקרון מה מערכת קירור מים עושה זה מעבירה חום מהמעבד אל המים ואז מעבירה את חום המים לרדיטור שיש לו שטח פנים גדול ( גדול יותר מכל heat sink שאפשר לשים על …

• 8 תגובות
    • 913 צפיות
  8. For more information, please visit: http://www.chilehardware.cl/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=909&mode=thread&order=0&thold For more information on the overclocking results, please visit: http://www.chilehardware.cl/modules.php?op=modload&name=ranking&file=listaequipos_superpi2m מקור : DFI e-News

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. יש לי מאורר של אינטל ששמתי על הכרטיס מסך (GB 6600gt passive), המאורר מסתובב על 3.5k rpm במנוחה וכשאני משחק הוא מגיע ל ~5k rpm. הטמפ במנוחה היא 58 ובמאמץ 65. ניסיתי לעשות OC, סתם לראות לאן נגיע ובבדיקת ה3Dmark הכרטיס התחיל להתחמם, והמאורר הגיע ל7k rpm! השאלה היא האם אפשר לבטל את הבקרה האוטומטית של המאורר, ולגרום לו להסתובב במהירות שיא? ז"א הוא לא נשלט ע"י הלוח\כרטיס.

• 0 תגובות
    • 553 צפיות
  10. שלום! יש לי התחבטות בין כמ הקירורים למעבד, אך כמעט כל אח דמהם יות רבעיית תאימות אחרת עם הלוח (עפ"H מה שהבנתי)...: ביג טייפון - צריך איזה מתאם מאחורה שלא מסופק עם החבילה 7700 - יחסום DIMM ראשון ו/או PCIE ראשון? XP120 - כנ"ל... מישהו יכול לאושש או להפריך חלק מהטענות? מישהו יכול להמליץ על קירור שיתאים ללוח ולא יעשה בעיות? הקירור צריך להתאים לOC של הX2 4200 לכ2.6-2.7GHZ על מתח סטוק.

• 2 תגובות
    • 503 צפיות
  11. Started by egblue,

האם Corsair COOL Water Cooling Kit (CWC100-1000) מספיק טוב ל AMD 4400+? האם הכסף מצדיק את עצמו? כדי לקנות משהו אחר? אני לא מבין כל כך במערכות מים, לכן אני לא יודע איך להתאים מערכת מחלקים, אז אני הולך על KITS מוכנים. http://www.frozencpu.com/ex-wat-63.html הנה המפרט של הערכה. והאם יהיה אפשרות להתאים את המערכת לקרר גם את ה GEFORCE 7800? תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 523 צפיות
  12. Started by Shasoosh,

יש לי את ה 5900XT של ג'יגה בייט וכבר הרבה זמן הוא על מהירות סטוק ללא אוברקלוק רציני, קראתי בהרבה פורומים ברשת שללא בעיה אפשר להגיע עם הכרטיס הזה רחוק, רציתי לדעת מי ממשתמשי הפורום אכן הצליח להגיע למשהו יציב ששיפר לו את הביצועים בצורה יפה, כמו כן, הקירור במארז שלי ג'נרי לחלוטין, כנ"ל לגבי הקירורועל הכרטיס. (אוברקלוקים שעשיתי בעבר היו ממש לא מורגשים בבנצים ומשחקים , לדוגמא : 750 - 430 , זה הכי רחוק שהצלחתי להגיע) תודה

• 0 תגובות
    • 458 צפיות
  13. עכשיו ראיתי בפנדה את קיט הזה: http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=10814 הקישור ליצרן: http://www.swiftnets.com/products/H20-APEX.asp זאת מערכת חדשה של Swiftech ומאוד אהבתי את החלקים! גם בלוק Storm וגם משאבה D5, מיכל איכותי והכל.. אבל אני לא בטוח לגבי הרדיאטור שלהם. למישהו יש פרטים עליו? איך הוא בהשווה לBlack Ice Pro / Extreme? למה ככה מערכת נראת מעולה וגם מחיר נגיש. שווה לקנות או לא?!

• 11 תגובות
    • 918 צפיות
  14. שלום! בימים אלו המחשב עובר מודינג (כן, זה לא לפורום זה ככה שלא ניכנס לזה) ואחרי חשיפה גבוהה מידי למערכות קירור מים באתרי מודינג שונים החלטתי שאני רוצה להשקיע במערכת. האמת שאני לא צריך מערכת בשביל לשבור תחומרה שלי עם אוברקלוק, אני לא הולך לשבור שיאי עולם.. ויותר ממה שעשיתי עד כאן אני לא הולך להתקדם.. (אולי אני אתקדם עם המעבד עד 2.2, עם הכרטיס אני חושב שאני גמרתי, הוצאתי עליו מספיק כסך בשביל סיכונים מיותרים :-X) אני רוצה הנמכה של הטמפרטורה של הכרטיס שלי (לעזאזל 60 מעלות במנוחה). מה אתם אומרים על קירור אוויר נחמד למעבד וקניית קירור מים לכרטיס? הרי הקירור של לידטק אימתני, אין קירור מיוחד שאני יכול להוסיף להכרטיס לפני קירור מים.. בבקשה תראו מה אתם יכולים לעשות בתקציב של 700-80…

• 6 תגובות
    • 578 צפיות
  15. שלום אחים שלי אני רוצה לדעת עים אני קונה 6600 רגיל אני יכול להפוך אותו ל-gt כמובן שאני יעשה לו oc תודה רבה לעוזרים מראש : :xyxthumbs: :xyxthumbs:

• 4 תגובות
    • 523 צפיות
  16. אסון OK חשבתי (בלשון עבר) שאני חכם מאוד 1) קונים קרטיס מסך ב 999 ש"ח 2) מוסיפים קירור AC5 ב 150 ש"ח 3) קונים דסקטים 1.44 4) VMOD + פתיחת צינורות + OVERCLOCK 5) טמפרטורה מקסימלית 69 מעלות (400 ליבה 808 זיכרונות) עד כאן הכול טוב.... ואז בוא נהייה חכם יותר א) נוריד ATI TOOLS 0.24 BETA ב) ננסה לחמם את הכרטיס (על מה חשבתי ) ג) עכשיו ( ) ד) נכנס לRIVATUNER ונעלה לאט לאט את מהירות הזיכרון (יותר נכון נוריד עד שהTEST עובד) ה) נריץ 5 לופים של 3DMARK 05 (בשביל לבדוק יציבות) ו) נלך לראות TV .... ... ... נחזור היי המחשב לא פועל טוב... נדליק ... ... לא פועל נפרק... ... ... ... :pissed: ננסה המון דברים נוציא את הכרטיס מסך.... פועל ... …

• 35 תגובות
    • 3k צפיות
  17. Started by Armageddon1,

אם יש לי מאוורר למארז ויש לו חיבור ללוח אם 3 פינים כזה אז אפשר לוותר על החיבור חשמל...? ועוד משהו אני רוצה לרכוש בימים הקרובים כמה מאוררים 80 מ"מ תביאו לי המלצה לכאלה שיספקו אוורור טוב ושלא יהיה מאוד מאוד יקר..... פשוט תכתבו דגמים שאתם מכירים אני ירשום לי אותם ויראה בחנות/יות... לא צריך לדים...

• 8 תגובות
    • 625 צפיות
  18. אז ככה קניתי מעבד חדש SEMMPRON 2400 והתחלתי לנסות לשפר אותו קצת אז ככה עשיתי OC והעלתי אות מ-SEMPRON 2400 ל SEMPRON 2600 במהריות זה ככה : 1666@1800MHZ ואז הטמפרטורה של המעבד היתה 61 ואז חיביתי את המחשב ונגעתי בזיכרון הוא היה חם מאוד איך אני יכול לבדוק את הטמפרטורה שלו????????????והאם כדי לקנות קירור לזיכרון???????

• 5 תגובות
    • 899 צפיות
  19. Started by blank,

שלום, אני רוצה לעשות OC למעבד והמכפלה נעולה הלוח: M920 VIA אודה למי שיעזור לי

• 12 תגובות
    • 653 צפיות
  20. שלום לכולם הצלחתי עכשיו להגיע ל 3300 יציב, מהירות של הבאס 220, המפרט בחתימה, אני לא מצליח להגיע יותר מזה בצורה יציבה, ומעל זה הביוס לא עולה , יש לי קירור ביט טייפון , הוא הוריד את הטמפ' בצורה עצבנית, במנוחה אני עומד על 35 מעלות, ובמאמץ על 47 כל זה ב OC של 3000@3300, איזה הגדרות אני יכול עוד לשנות כמו מתחים וכו' בביוס, כי יש שם המון דברים שאין לי מושג בהם.. תודה לכולם :yelclap: :yelclap: :yelclap:

• 2 תגובות
    • 479 צפיות
  21. שלום לכולם אוברקלוקינג כמעט אף פעם לא ניסיתי חוץ משבמחשב הקודם שלי intel 3.0 ghz עם לוח p4p800 של אסוס עשיתי ai overclock 20% בכל אופן המפרט שלי מוצג למטה.. ואני רוצה לבצע אובר קלוק למעבד.. כל אובר שאני מנסה לעשות מה ai overclock אפילו 3% המחשב עולה עם מסכים כחולים או תופעת תקיעות בווינדווס אני אישית חושב שהזכרונות שלי על הפנים אם מישהו מכיר את החברה simpletech ויכול לאשר שהיא זבל אני יוכל לדעת שזה באמת מהזיכרונות כי אם לא אני לא מבין מה מגביל אותי פה.. אגב יש לי כרטיס מסך של גיגה בייט 6600 128mb רגיל עם קירור סטוק עשיתי לו אובר קלוק 400@299 700@552 3dmark 05: 2908 גרסת דריברים: 80.40 עריכה 2: יש לביוס שלי בלוח את הגירסה: 1008 דיי חדשה.. עריכה 3…

• 33 תגובות
    • 2.5k צפיות
  22. Started by T_A,

אז ככה (מפרט בחתימה) איך אני קובע את היחס מעבד זכרון ? :s05: כי אני רוצה לשים את המעבד ב 11X275 ואת הזכרון ביחס של CPU/14 אבל כל פעם היחס זכרון מעבד משתנה לי (לפעמים נמוך מידי ולפעמים גבוה מידי) מה שאני רואה בלוח אם בקשר לזכרון זה רק איזה מהירות לכוון אותו (266,333,400,433... וכו.) אבל זה לא ממש עוזר לי (היחסים משתנים לי כל שאני בוחר משהו אחד) אני גם לא ממש מבין במה בא לידי ביטוי המכפלה של ה HT וה HT בכלל אני יודע שזה מסורבל אבל ועד שאני יקנה זכרון מהיר יותר אני חייב לעשות את כל הבלאגן הזה. נ.ב כמה זמן אמור לקחת לפרויקת להגיע ל OC DATABASE? כי שלחתי אחד ביום שבת (רק 18 אחוז אבל אני עובד על זה)

• 0 תגובות
    • 517 צפיות
  23. Started by gilad0327,

אני קונה בסוף את ה-Thermaltake BigWater שאת המערכת הזאת אני יחבר לכרטיס מסך ..(אני יחליף פשוט את הבלוק קירור) השאלה שלי איפה למקם אותה.. אני חשבתי לבנות לה קופסה כמו בתמונה רק מפרספקט , שממנה יצא הבלוק ישר לכרטיס . כי אני לא רוצה שהרדיטור יהיה בתור המארז כי חמים שם .. מה שאני רוצה לדעת אם זה בסדר לעשות ככה .. המשאבה תעבוד ככה?כי זה ישב על המארז [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 614 צפיות
  24. Started by taotao,

יש את התוכנה של אסוס AI BOOSTER שהיא תוכנה של האובר קלוק בלוחות שלהם עכשיו אצלי הFSB הוא על801.82 המכפלה היא 200.46*15 עכשיו שאני משנה את זה ל200*15 זה משתנה אבל אחרה כול כיבוי והדלקה של המחשב זה חוזר למצב שהיה מישהו יודע למה??? :s05:

• 2 תגובות
    • 707 צפיות
  25. שלום אחים שלי מה נישמע? ראיתי קירור מיפלצתי שיעיל כמו קירור מים http://www.ninjalane.com/display.aspx?docname=pal8150&page=2 אם אני לא טועה הישווא אותו למערכות קירור מים נכון? אז זה קירור אוויר הכי חזק שיש לא?

• 2 תגובות
    • 542 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.