אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,124 דיונים בפורום זה
-
אחרי שהיום במפתיע הOC שלי קרס אחרי כמעט שנתיים של עבודה ללא בעיות, בתוספת של טמפ' מדאיגות מאד מהCPU של סביב ה75 החלטתי להחליף את קירור הסטוק ששירת אותי נאמנה כל השנים 150 ש"ח זה התקציב, גמיש עד איזור ה200
-
- 1 תגובה
- 515 צפיות
-
-
רציתי לקנות את הקירור הנ"ל אבל לפי מה שראיתי בנתוני היצרן התברר לי שהמשאבה שלו או שאפשר לקרוא לזה מזרקה ??? עושה רק 120 ליטר לשעה??? בהנחה שאני קונה את המערכת ומחליף לה רקק את המשאבה ל 2000 ליטר לשאבה מחנות דגים זה ישפיע באופן ניכר על המערכת או סתאם יוריד 2-3 מעלות??? ועוד שאלה על מה אתם הייתם הולכים בהנחה שהמחיר היה זהה BIG TYPHONE או BIG WATER? תודה רבה לעוזרים!
-
- 2 תגובות
- 716 צפיות
-
-
http://www.rojakpot.com/default.aspx?location=3&var1=246&var2=0
-
- 0 תגובות
- 660 צפיות
-
-
יש לי venice 3000 והתחלתי לעשות oc למערכת,בכל מקרה העלתי תבאס ל-210 הורדתי את מכפלת ה-ht ל-4,את תדר ה-pci-e שמתי על מאה מאחר ואני חושב שזו הנעילה?תקנו אותי אם אני טועה בכל מקרה העלתי את המחשב ושמתי לב שהתדרים של הכרטיס מסך עלו?!!?wtf? הליבה עלתה ל-511 והזכרון ל-1022,בדקתי ב-clockgen והתדר של ה-pci-e עומד על 100 למה זה השתנה לעזעזל?????. לא משנה כמה אני מעלה את הבאס התדרים לכרטיס מסך נשארים אותו הדבר,ויורדים לסטוק רק כאשר אני מוריד הכל חזרה לסטוק. יש למישהו מושג מה הבעיה פה????אולי לא נעלתי טוב? תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 512 צפיות
-
-
-
הראשון - מעבד אינטל 3.8 GHZ ב 7 גיגה הרץ (לא, לא ההוא שהיגע ל 7 גיגה הרץ אבל לא הצליח להריץ את המחשב) יציב! 3 דקות סופר PI 32 מגה :o השני - SUPER PI 18 שניות http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=70225&page=1&pp=25 עמוד 5 שם יש את השיאים, הלאווי עלי
-
- 23 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
תנו שמות של רדיאטורים לקירור מים משהו איכותי אבל או לפחות איך יודעים אם ראדיטור הוא טוב (נגיד אם קונים ממוסך או משהוא) תודה... ותגידו מישהו פה פעם הכין בעצמו בלוק יש טיפים צורת שטויות וכאלה (משתמש ב cnc של אבא של atomix)
-
- 2 תגובות
- 771 צפיות
-
-
למישהו יש מושג איך אני עורך קובץ ביוס כדי לפתוח ל8 צינורות עיבוד בכרטיס 6200??
-
- 19 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לפי הכתבה הבנתי שלא תמיד אני אוכל לעבוד בדואל צ'אנל. מה צריכים להיות המספרים בסוף הכתובת במודול כדי שאני אוכל? זוגי ואי זוגי? עוקבים? משהו? תודה רבה. נ.ב. עוד שאלה שרציתי לשאול זו האם BIGTYPHOON מכסה גם את הזיכרונות, או שצריך לקחת עוד מאוורר עליהם?
-
- 20 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
|שאלה| בנושא קירור. יש לי ADM 1600 Palomino אז השבוע החלטתי לטפל בבעיות החימום. על הHardDisk אפשר היה לטגן סטייק, חביתות, מה לא. מה שעשיתי זה ככה: 1. הוצאתי את הHD מהתושבת שלו, וחיברתי אותו מתחתיה הפוך, ככה יש לו הרבה יותר אויר. 2. שמתי בחלק האחורי של המארז מאוור (של שנאי) ששואב את האויר החוצה. 3.שמתי מתחת לHarDisk מאורר (גם של שנאי) בזווית אלכסונית שזורק עליו אויר. 4. פירקתי את HeatSInk וניקיתי אותו ואת המאוור שלו, ושאבתי איזה חצי קילו אבק מהמארז. הבעיה שניקיתי את הHeatSink פירקתי אותו מהמעבד ושחכתי שיש שם משחה טרמית, הקיצר החזרתי אותו ככה בלי להחליף משחה, האם זה בעייתי? לאחר כל זה הטמפרטורות הם ככה: (שהמארז סגור) הHardDisk 7200: בערך 48 מעלות. הלוח אם 53…
-
- 12 תגובות
- 948 צפיות
-
-
המחשב שלי רועש, לטעמי, אז החלטתי להחליף לו כמה חלקים כדי שיהיה קצת (הרבה) שקט יותר. החלקים המרעישים (מהרועש לחרישי ביותר): 1)מאוורר 120MM ג'נרי באחורי המארז (צ'נברו Xפיידר) 2)קירור לצ'יפסט (NF7) 3)מאוורר ג'נרי 92MM בפרונט המארז 4)וולקנו 12 (על 2800RPM) 5)קירור של לדטק ל6800GT עכשיו, חשבתי על הסטאפ הבא: 1) http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_1319_1604&products_id=9692 (אבל מצד שני שמעתי שהוא חלש, והוואנטק stealth עדיף. דעתכם?) 2) http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_144&products_id=4190 שהביקורות המליצו עליו מאוד אם המארז מאוורר טוב 3) http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_633_1405&products_id=7913 ולהשאיר את השניי…
-
- 0 תגובות
- 443 צפיות
-
-
שימו לב ל OC הבא איזה בחור יפני שלקח פנטיום 4 3.8 עם לוח של אזוס ופשוט הקפיא לו תצורה שימו לב לתדרי המעבד [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 695 צפיות
-
-
-
מישהו בבקשה יכול לעזור לי כאן אני רוצה לעשות oc לזכרון ואני לא מצליח אני לא מבין בהגדרות של הביוס מה כל דבר עושה אז אם מישהו יכול להסביר לי בבקשה אני מאד יודה לו [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 521 צפיות
-
-
שלום לכולכם! דבר ראשון - אני יודע שיש מ-ל-א אנשים שעשו אובר למעבד כמו שלי..... אז לפני שצועקים פה "תעשה חיפוש בפורום", הסיבה לתרד הזה היא הזכרונות.... והכ.מסך, שאני לא יודע עד איזו נק יחזיקו אז אני מבקש טיפים ממקצוענים. אוקי, המפרט: לוח ABIT AV8 מעבד 3000 סוקט 939 (לא ווניס) עם מאורר של TT פשוט זכרון: Kingston 512MB DDR400 CL3 - x2 כ.מסך: XFX 6600 256MB AGP עם מאוורר Zalman 700CU בנוסף מול המאוורר של המעבד יש עוד מאוורר שמושך אוויר קר מבחוץ, אז אני לא חושש מהתחממות יתר של המעבד כל המארז מקורר ע"י מיטב מאווררי TT - אז מבחינת קירור אני בסדר ;D יש דיסק SATA ודיסק ATA הספק הוא 400W אמיתי המטרה היא לעלות מ-1800 של המעבד לסביבות 2100. אם אפשר ובטוח יותר - יותר טוב! …
-
- 6 תגובות
- 573 צפיות
-
-
לקוח מוואלה דמיינו שיש לכם מחשב שהמעבד שלו רץ במהירות שעון של 7Ghz. סיימתם להזיל ריר? יופי. אז מסתבר שגם אתם יכולים לגרום למעבד פנטיום לרוץ במהירות מסחררת שכזו וכל מה שאתם צריכים זה מערכת קירור שמשתמשת בחנקן נוזלי. קצת קשה לדלות את הפרטים המדוייקים כיצד הוא עשה זאת, אבל בחור יפני פרסם בבלוג שלו הוכחות ל-OverClocking המוצלח שלו, שגרם למעבד לרוץ במהירויות שעון באיזור ה-7Ghz. ניתן להבין שהוא השתמש במעבד Pentium 4 670 Prescott אשר ישב על לוח אם מסוג ASUS P5WD2 עם שני כרטיסי זיכרון מסוג CORSAIR PC2-5400UL בעלי 512 גיגה בייט כל אחד. על המעבד הוא הרכיב מערכת קירור מיוחדת המשתמשת בחנקן נוזלי כדי לשמור את טמפרטורת הליבה של המעבד בתחום הנורמלי. התוצאה? המעבד רשם מהירות שיא של 7132.…
-
- 3 תגובות
- 694 צפיות
-
-
הלוח שלי הוא:(shuttle MV43V(N והמעבד הוא כמו שצויין למעלה Pentium 4 northwood A80532 . הביוס הוא:של(.AMI (American Megatrends Inc גרסה 19.11.03 ובו אי אפשר לעשות כלום כמעט אני פשוט לא מצליח, לא לעלות את המכפלה או לשנות את ה- FSB. האם יש איזשהי תוכנה או משהו כזה שיעזור לי?
-
- 12 תגובות
- 671 צפיות
-
-
רציתי לדעת האם אפשר לפתוח צינורות עיבוד לכרטיס 5800 לא ultra עם riva tuner וכמה
-
- 1 תגובה
- 417 צפיות
-
-
שלום לכולם !!! אני חדש בפורום.ניש לי את המעבד שבכותרת והצלחתי לעשות להביא אותו למהירות של 2.66GHz על ידי שינוי מהירות ה- FSB ולא על ידי שינוי המכלפה היות ואפשרות זו חסומה. הבנתי שיכול להיות שאני לא יכול להגיע למהירויות יותר גבוהות כי צריך גם להוסיף קצת מתח למעבד (כמובן בגבולות הטעם בטוב, עכשיו הוא רץ על 1.348). הבעיה היא שלא הצלחתי למצוא את האפשרות של שינוי המתח למעבד. יש לי לוח אם asus p4s800dx. יש אפשרות של שינוי ה- VID בהגדרות של המעבד והבנתי מה- datasheet של המעבד שזה אומר לשנות את המתח, ניסיתי אבל זה לא שינה כלום. חומרת נוספת : supertalent DDR 512MB 3200 gigbyte geforce 5200 Stock spu cooling ראיתי ב- oc database פה שאם אותו מעבד הגיעו למהירות של 3.9, כמובן …
-
- 10 תגובות
- 987 צפיות
-
-
טוב - אז הכל מוכן - בניתי מערכת קירור מים שבה המארז עומד לו פה על השולחן כרגיל ואילו המיכל והרדיאטור למטה (ליד הסאב של המחשב). בניתי מיכל מים מאלומיניום ורציתי לדעת משהו - אני רוצה למקם את שני ה 120MM שלי על הרדיאטור ורציתי לדעת מה תהיה האופצייה המומלצת... סקיצה מס' 1 - בה יושבים המאווררים בין המיכל מים לרדיאטור ומקררים את הרדיאטור כך שהאוויר החם נפלט החוצה... סקיצה מס' 2 - מה שנראה ברוב הקירור מים - המאוורר יושב על הרדיאטור עם הרוח לכיוון המיכל - פה אני חושש שהמיכל יקבל את כל החום אז חשבתי שאם האופציה הזאת טובה יותר אז להשאיר רווח של 3 ס"מ לתת מקום לאוויר החם "לברוח" - מאחר והמאווררים שלי הם גם זוהרים שכאלה אופציה זו אסטטית יותר (לא שבאמת אכפת לי אני מחפש - קור קור ק…
-
- 6 תגובות
- 924 צפיות
-
-
קיבלתי את המחשב החדש שלי, עם כרטיס מסך GeForce 7800 GTX, והבעיה היא שהטמפרטורה שלו עומדת על 50-60 ישר שאני מדליק את המחשב, בלי שום מאמץ, ובאמצע משחק היא מגיעה ל 70 פלוס. בכרטיס הקודם שלי GeForce 440 MX, הטמפרטורה הייתה 20-30 במנוחה. האם זאת בעיה או שהטמפרטורה הזאת נורמלית ? ואם כן איך אפשר לפתור אותה? תודה
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אוקי הנה ה EXTREME GIANT III http://www.thermaltake.com/coolers/chipset/a1919.htm השאלה שלי היא אם הוא מתאים לכרטיס מסך שלי: Gigabyte GF 6200 TC 128MB PCI-X תוכלו בבקשה להגיד לי אם הוא מתאים?אם אפשר להרכיב אותו...?בבקשה
-
טוב אז כך יש לי 9600XT של ABIT וגם לוח שלהם ... AV8 3DEYE בגלל הקיץ helllllllll :pissed: :pissed:- שלנו בארץ ....אני זקוק לקירור לכרטיס מסך טוב אז זה הולך כך......{לא משנה המחיר} Vantec Iceberq 5 All-In-One או [tt][tt]ZALMAN Heatpipe VGA Cooler ZM80D-HP[/tt][/tt] או Arctic Cooling ATI Silencer 2 Rev.2 והבעיה היא שיש לי על הלוח את ה ZALMAN 7700CU 120MM אני לא יודע אם אפשר לדחוף אותם בכלל על הכרטיס בגלל בעית מקום טוב חוץ מה Arctic Cooling ATI Silencer 2 Rev.2 שנכנס כמו כפפה אבל :-\ :-\ אני מעדיף כלים כבדים כמו ZM80D-HP ZALMAN ובעית המקום בין ה7700 לכרטיס מסך היא יש מרווח של כמעט 3 ס"מ... מה לעשות : : : ??? אם יש המלצות בקשר לקירור יתקבלו ברצון
-
- 2 תגובות
- 449 צפיות
-
-
שלום לכולם. עם האוברקלוק הנוכחי (פרטים בחתימה) המעבד שלי נח על 44 מעלות ומתאמץ על 55. אני שוקל להחליף את הקירור כדי להפטר מהרעש ולדחוף את המעבד רחוק יותר, אבל מתלבט בין XP120 של ת'רמלרייט לביג-טייפון של ת'רמלטייק. למיטב הבנתי שני הקירורים עולים אותו דבר, ושניהם מתאימים ללוח שלי. ההבדל המרכזי מתבטא במשקל - ביג-טייפון שוקל כפליים מXP120 ורציתי לדעת אם תוספת המשקל והסיכון שכרוך בכך, אכן מקנים תוספת ביצועים. אשמח לראות מבחני השוואה בין השניים. תודה.
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אם אני עושה לכרטיס המסך שלי, Nvidia Geforce 5500fx פתיחת צינורות וOC, לאיזה כרטיס של אן וידיה הוא בערך ישתווה?
-
- 6 תגובות
- 774 צפיות
-