עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by moskitos,

הטמפ' של המעבד שלי(AMD2000 עם וולקנו 7 פלוס) עמדה לפני זמן קצר על 57 מעלות(כאשר הוולקנו על המינימום),לאחר שפתחתי את המארז(שגם ככה נמצא בתוך כוך) הטמפ' עמדה על 52 מעלות(שוב כאשר הוולקנו על המינימום),וכאשר הוולקנו על המקסימום(והמארז עדיין פתוח) הטמפ' היא 48 מעלות. נראה לי שהבעיה היא שהמארז לא מאוורר מספיק לא? יש לי מקום מקדימה לעוד מאוורר 120 מ"מ(יש לי כבר אחד מאחורה). 1 אם אני אוסיף מאוורר 120 מ"מ מאחורה שמכניס אויר מה יהיה השינוי? 2 על איזה מאווררים אתם יכולים להמליץ לי(משהו שקט אבל טוב מאוד)?

• 6 תגובות
    • 638 צפיות
  2. שמתי לב גם שטמפ' המעבד עלתה בזמן המבחן של הכרטיס מסך, זה צריך להיות כך? והמתחים בסדר?

• 10 תגובות
    • 638 צפיות
  3. אז ככה, אני חדש מאד בתחום ה OC, קניתי היום מאיץ 9500 פרו, יד שניה, שעשו לו פלאש לביוס שיהיה 9700 פרו. אבל הכרטיס היה עדיין באותן מהירויות שעון - 276/270, וקיבל תוצאה של 3760 ב 3dMark 2003 שנראית לי די גרועה (מה אתם אומרים?). בקיצור.. החלטתי להקפיץ את המהירות! השתמשתי בתוכנה ATI TOOL שנראתה לי בטוחה מספיק, ועכשיו המהירות הן @ 305/322, השתמשתי בתוכנת Speed Fan והטמפ' הנוכחית היא 42-43 צלסיוס. אני לא יודע אם זה גבוה או נורמלי, תגידו לי אתם. כדאי להגביר עוד את המהירות, ואם כן, אז עד כמה? וכמה אפשר שהטמפ' עוד תעלה בלי שהמחשב יעלה [glow=red,2,300]באש[/glow]?

• 8 תגובות
    • 638 צפיות
  4. Started by yoav9,

אני רוצה משהו קררררר, מאוד קר, המארז שלי גם ככה מאוורר לכן אני מחפש HSF שיכול להביא אותי רחוק, הבעיה היחידה זה שאני מממש רוצה שקט, כמה שיותר שקט יותר טוב! על כן הגעתי כמובן לזלמן, ויש לי שם שתי אפשרויות ZALMAN CNPS6500B-Cu FOR PEN 4 המניפה הידועה! או לחילופין ההיטסינק הטיפה היותר סטנדרטי ZALMAN CNPS7000A-Cu האם יש לכם המלצה אחרת? מחיר לא בעיה, כל דבר אחר גם אופציה, העיקר שקט ואיכותי! אני מזכיר, המארז מאוורר!!!

• 5 תגובות
    • 638 צפיות
  5. Started by אלון ס.,

יש לי כרטיס x800XL של GigaByte, הפעלתי את התוכנה ATI Tool ועשיתי מקס קור, זה נתדע על 445 ועשיתי ריסטרט. השאלה אם אני לא יכול לעבור את ה445 ניסיתי ידנית אך זה הראה ארטיפקטים. סך הכל הכרטיס במאמץ על 56 מעלות... תודה לעוזרים.

• 10 תגובות
    • 638 צפיות
  6. יש לי פרסקוט 3 GHZ והמחשב על 65 מעלות בזמן מנוחה.. אז חסכתי לי 400 שקל ויום חמישי אני הולך לקנות ב ZigZag מע' קרור מים : http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_157&products_id=859 אממ.. למישהו יש אולי איזה מדריך איך להרכיב את המע' הזאת ? ד"א, הביצועים שלה יהיו טובים יותר או לא טובים יותר משל קירור אוויר ?

• 6 תגובות
    • 638 צפיות
  7. Started by redti,

שלום, קניתי מחשב חדש לא מזמן .... יש לי 2.66GHZ TI 4200 128 MB 512 MB DDR 333 MHZ לוח אם - 865GM2 אחי ניסה לעשות אוברקלוק למעבד והצלחנו להגיע ל2.95 GHZ בקלות עם המאורר הנוכחי שקיבלנו. אבל לאחר האוברקלוק הכרטיס קול לא פועל יש לי כרטיס קול מובנה C-MEDIA וגם אחד ההארדיסקים לא פועל ההארדיסק שלא פועל הוא - 120 GB S-ATA 7200 RPM WESTERN DIGITAL 8 MB CACHE אחי טוען שזה קורה מכוון שהרכיבים לא נעולים וכשעושים אוברקלוק התדר עולה וגורם לנזק בשאר הרכיבים. הוא לא מצליח לנעול את כל הרכיבים.... אתם יכולים לעזור לי בבקשה?

• 5 תגובות
    • 638 צפיות
  8. Started by ed1,

מישהו ניסה פעם לחבר בין הגוף של המארז לצלעות הקירור של המעבד (בעזרת ריתוך או סתם להצמיד עם משחה טרמית)? זה באמת עזר לקירור?

• 3 תגובות
    • 638 צפיות
  9. עדיין לא התקנתי, לימודים..

• 5 תגובות
    • 638 צפיות
  10. Started by ranyr,

אני עדין לא סגור... הבנתי שבלוחות האלה עדיף לפעמים ras latency של 11 ולא נגיד... 5 אם כן אז זה רק בתנאי שתתקבל תמורה בתדירות או שזה לא קשור?? זה נכון גם לגבי תזמונים אחרים??

• 3 תגובות
    • 638 צפיות
  11. Started by yoni_gelb,

שלום, הזמנתי את המפרט הבא: Intel Core I7 920 2.67 GHz 45nm GIGABYTE GA-EX58-UD4 (X58) i7 Nehalem - ATX OCZ GOLD DDR3 TRIPLE CHANNEL 6GB 1600MHZ CL8 SAMSUNG 1000GB (HD103UJ) -32MB - 7200RPM S-ATA - SpinPoint F1 GAINWARD HD 4870 1024 GDDR5 Golden Sample - RETAIL SAMSUNG DVR-S223F x22 (BLACK) DUAL LAYER SATA PCPOWER&COOLING S61EPS Silencer 610W Retail COOLERMASTER (CM-690) 690 + WINDOW לא מתוכנן OC בזמן הקרוב. הבנתי שהקירור המומלץ הוא scythe mugen2. האם הוא שקט יותר / בעל ביצועים טובים יותר באופן משמעותי גם במהירות סטוק ושווה את ההשקעה הנוספת או שמדובר בתוספת מיותרת בשבילי? קראתי גם שבגלל הגודל שלו יכולות להיות בעיות במארזים מסויימים ועם זכרונות מסויימים. האם הוא יתאים פ…

• 8 תגובות
    • 638 צפיות
  12. Started by Yarok,

עשיתי קצת OC למעבד והגעתי איתו רק ל2.0MHZ מ1.8 עשיתי מבחן למעבד דרך S&M והראה לי שזה יציב, הטמפרטורה במנוחה היא על 36 ובמאמץ היא על 45+- אני רוצה להמשיך עם הOC, אבל משום מה אני לא יכול לעלות יותר (ראיתי אנשים שהגיעו עד 2.8 בלי לעלות מתחים), שמתי בCPU FREQUANCY על 295 וזה עבד מצוין, אבל שאני בא לשים 300 ומעלה זה לא עובד ההגדרות חוזרות לDEFAULT אחרי הפעלה מחדש... מה בדיוק הבעיה פה ? אני צריך לעלות מתחים ? אני מפחד לשחק בזה כי אני יודע שזה עלול לשרוף לי את המעבד... אבל לא נראה לי שבגלל זה כי כולה העלאתי 200MHZ שאלה שניה : למה אני לא יכול לשים את הזכרונות על 1:1 ? כי אצלי אני רואה שאפשר רק 1.50 ומעלה הלוח אם שלי זה GIGABYTE GA-945P תודה לעונים !!

• 6 תגובות
    • 638 צפיות
  13. יש לי מעבד אינטל (פרטים בחתימה) והוא מגיע ל78 מעלות במאמץ (ללא אוברקלוקינג) ואני מחפש אליו מאורר במחיר של עד 300 ש"ח תודה מראש yoav1000

• 12 תגובות
    • 638 צפיות
  14. Started by Tharbad,

מת לי מאוורר באחד המחשבים בבית. הרוחב שלו הוא 12 ס"מ וכתוב עליו שהמתח הוא 12V והזרם הוא 0.3A. אפשר המלצות על מאוורים שעונים לתיאור הנ"ל ומוגדרים שקטים? עדיף בחנויות באיזור המרכז אבל לא קריטי. תודה.

• 4 תגובות
    • 638 צפיות
  15. Started by Los,

אז ככה אני רוצה לעלות את תדר המעבד שלי ל3000-3100 לא יותר מזה אין לי ממש ראש להתעסק במתחים וכול זה לא הבנתי גרוש מזה ניסתי עם התוכנה AI BOOSTER של אסוס היא סבבה אבל לא יודע נכנסתי למצב המתנה ושחזרתי קיבלתי מסך כחול . יש איזה שהיא אפשרות לשנות כמה הגדרות פשוטות ולעשות זאות נ.ב יש לי קירור סטוק שאין לי כוונה האמת להחליף הוא שקט ולא רע לי איתו אם יש בעיה לעלות ב400 מגה הרץ אז זה בסדר M.B: Asus P5q Pro Memory: 2gb OCZ 800Mhz Power supply: Enermax PRO82+ 525w Computer Case : Hec 6a Series Graphic Card : Geforce 6200 Processor : Intel Q9450 Screen : Samsung 931bw 19[inch[ תודה לכול העוזרים והמנסים

• 3 תגובות
    • 638 צפיות
  16. Started by yossia23,

שלום אנשים יש לי מחשב מעבד אינטל 7200 CORE 2 DUO, עם לוח GYGABYTE GA-P31-S3G , זיכרון KINGSTON DDR2 800 MHZ שני סטיקים של 1 גיגה(סה"כ 2 גיגה זיכרון) אני מרגיש שהמחשב ו\או הזיכרון עובדים לאט אני יכול לשפר את המהירות של הFSB ? זה הנתונים: בתודה מראש

• 5 תגובות
    • 638 צפיות
  17. שלום רציתי לדעת מה יכולה להיות התוצאה של מקסימום אוברקלוקינג?

• 8 תגובות
    • 638 צפיות
  18. Started by Roee_G,

יש לי כרטיס מסך CHAINTECH GEFORCE4 MX440 - 128MB הוא מגיע רק עם היטסטינק בלי מאורר אני מרגיש שהוא מתחמם יותר מידי לטעמי יש שתי אביזרי קירור שהמליצו לי אליהם: קריסטל אורב של חברת טרמלטק ו- Vantec IceBerq 3CCB-A1 http://vantecusa.com/iceberq_copper.html השאלה שלי היא, האם הVANTEC יכול בכלל להתחבר כמו שצריך לכרטיס כמו שלי ומה אתם אישית ממליצים לי (דרך אגב אני גם מעדיף שיהיה משהו יפה ואסטטי יש לי חלון במארז לא רוצה משהו מגעילול כזה שיהרוס ת'יופי) וכמובן שקטטטטטטט זה משהו שמאוד חשוב לי (ואין לי בעיה להוריד את הגריל מהקריסטל העיקר שישתוק..) רועי.

• 5 תגובות
    • 638 צפיות
  19. Started by fitch,

אני קונה מחשב AMD 2500+...ואני מתלבט בין שני הקירורים הללו: Zalman's CNPS6000-Cu או ?Thermaltake Volcano 11+ אני מכיר את הVANTEC הטוב, אבל אין אותו בחנות שממנה אני קונה :-\

• 4 תגובות
    • 638 צפיות
  20. Started by THE FOX,

האם שיטה "האזיקיונים" זו תהיה טובה?... מעוניין להתקין סינק על כרטיס המסך... אני צריך שזה יחזיק את זה חזק כך שלא יקרה מצב שלא יהיה מגע והGPU יבער

• 4 תגובות
    • 638 צפיות
  21. Started by integral,

אז ככה, השבוע בגלל החום 3 מחשבים התחילו לצפצף. זה ברור למה - כי קימצו על המארזים.פתחתי לראות וההרדיסקים רותחים. אז חוץ מאנרמקס 12" שאני הולך לדחוף בצד, אני רוצה להוסיף משהו על הדיסקים. ראיתי שתי אופציות "זולות" יחסית. http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=752&catcode=261 http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=821&catcode=261 מה דעתכם? שווה משהו? לוותר על הרעיון כי האנרמקס יספיק?

22. Started by mrsmith,

אני קורא במספר הודעות התייחסות לטמפרטורת המעבד. כיצד אני יכול לדעת מהי ? האם יש לוחות אם מסוימים שתומכים באופציה זו ? כמו כן האם יש אפשרות שהמאורר יווסת את המהירות באופן אוטומטי בהתאם לטמפרטורה ? אם כן האם זה פיצ'ר של לוח האם או של המאורר ? תודה למשיבים.

• 5 תגובות
    • 638 צפיות
  23. מעבד : CORE 2 QUAD Q9650 3.0GHZ מחיר 1730 ש"ח קירור למעבד: Arctic-Cooling Freezer XTREME (775) Extremely Quiet Twin Tower Solution מחיר 170 ש"ח לוח אם : ASUS P5Q מחיר 640 ש"ח כרטיס זיכרון :OCZ 4Gb Kit DDR2 1066MHz PC2-8500 Reaper HPC 5-5-5-18 OCZ2RPR10664GK מחיר :380 ש"ח כרטיס מסך : HD4870 1GB DDR5 של חברת גיגבייט מחיר 1320 ש"ח דיסק קשיח: WESTERN DIGITAL 500GB 7200RPM 32MB SATA II מחיר 350ש"ח מארז: ANTEC P182 BLACK מחיר 710 ש"ח ספק כוח : CORSAIR VX 550W מחיר 490 ש"ח צורב DVD: של LGX22 מחיר 140 ש"ח מאוורר רביעי למארז: Noctua 120MM Case Fan NF-P12-1300Rpm מחיר 118 ש"ח מקלדת: Microsoft® Comfort Curve Keyboard 2000 B2L-00007 מחיר 80 ש"ח עכבר: ‏MX518 Gaming-Grade Optical…

• 7 תגובות
    • 638 צפיות
  24. Started by ThePinkPanther,

למה תמיד שמים את החיישן טמפרטורה מתחת למעבד? כאילו,אי אפשר לשים אותו בתוך המשחה הטרמית שמחברת את הCPU לHSF?

• 3 תגובות
    • 638 צפיות
  25. Started by israelnba,

לכבוד פסח (כן יש עוד 11 חודשים) הוצאתי את הHEATSINK של פנטיום 2.4 שלא נוקה ולא הוחלפה לו משחה תרמית במשך שנים. בקיצור הוא לא מבריק בלשון המעטה, הHEATSINK מלא באבק וגם המאוורר. כמובן שאני מעוניין להבריק אותם... אז ככה, האם אפשר לקחת את הHEATSINK ופשוט לשטוף אותו במים?? אין ניקיון יותר טוב מזה...

• 8 תגובות
    • 638 צפיות

דיונים חדשים בפורומים