אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
-
מכל הכתבות שקראתי בנושא קירור מעבדים ההתיחסות היתה למעבדי AMD איזה קירור היתם ממליצים ל P4 באוברקלוקינג ? אני חשבתי על Thermalright AX-478 ו מאוורר Thermaltake SMART CASE FAN II - 80mm fan אך הבנתי שיש בעיה ביבוא שלו ממספר עסקים שונים. אני זקוק לתחליף הולם? כתבות ולינקים להכרת התחליף מבורכים. ותודה מראש לכל המגיבים.
-
- 4 תגובות
- 446 צפיות
-
-
שלום לכולם, קיבלתי את המחשב שלי סוף סוף היום (מפרט בצד ימין) והפעלתי את CPUZ בשביל לראות מה הולך , וראיתי שזה לא יציב (אני לא יודע אם זה מתאים לפה או לפורום מעבדים, לוחות-אם וזכרונות - נראה לי פה ) אני לא מבין גדול עדיין ב OC וכל הדברים שקשורים למתחים וכו - ובינתיים אני לא מתכוון לעשות OC , אולי יותר מאוחר הבעיה שהמתחים לא יציבים ובמקום שזה יהיה , אני יודע שלפי המעבד שלי זה צריך להיות CoreSpeed 2.6 ו Multiplier 10 אבל משום מה המתחים קופצים כל הזמן והמהירות שלי רוב הזמן היא 1600.1 לבין 1600.3 וה Core Vottage כל הזמן מתשנה לסמפרים 1.264 1.252 1.232 1.168 כמו כן גם ה Rated FSP זז בין 1066.7 - 1066.9 בנוסף ללפעמים - כל דקה או מספר שניות ה Multiplier קופץ ל 10.0 וה …
-
- 4 תגובות
- 606 צפיות
-
-
אהלן יש לי מחשב פנטיום 4 2.4 עם לוח עם של אינטל BLUE MOUNTAIN עם הצ'יפסט הישן....... המחשב יכול להגיע די מהר ל40 מעלות וגם ל50 (אחיר ארבע שעות שימוש)............... אני לאדע אם כדאי לי לקנות 4 מאוורים ג'נריים שכל אחד עולה 30 שקל או את זה - http://www.pch.co.il/docs/pd-1237334404.htm מה יותר משתלם לי מבחינת קירור שווי המאוורר ורעש...... (אם הג'נריים יותר מדי מרעשים לא בא בחשבון כנ"ל למאוור האיכותי יותר).. תודה.
-
- 4 תגובות
- 559 צפיות
-
-
שלום המחשב שלי קריר למדי חוץ מה gpu של הgeforce 6600gt שמגיע ל58 מעלות במאמץ (לא נראה לי בעייתי נכון). אבל המחשב רועש מדי לטעמי ואני רוצה להמניך קצת את המאווררים לפי חום ויש תוכנה שבאה עם הלוח שדואגת למאוורר של המעבד בלבד אני רוצה תוכנה ניטור לטמפרטורות ומאווררים שתהיה פשוטה למדי ומה כדאי לי להגדיר בה כךשיהיה שקט-יציבות- ואורך חיים מקסימלי למאווררים. כאן שאלה האם שינוי מהירות המאורר פוגעת או משפרת את אורך חייו. תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 464 צפיות
-
-
-
אין תוכנה לעלות תמגה הרץ של המעבד? אם למשל יש לי מעבד של נוטאוהוד ממולץ לעשות לו אוברקלוקינג(יש לי 2.4) בביוס רשום לי שיש שהמעבד בעל 64 מעלות ובאברסט ו speed fun רשום 39 איך זה?אולי הביוס לא מעודכן? עוד שאלה אחרונה: עם יש לי 200 fbs ו2300 מגה הרץ אז אם אני מעלה ת fbs ל220 כמה יהיה לי מגה הרץ? תתרכזו בשאלה הראשונה יותר חשובה לייי
-
- 4 תגובות
- 488 צפיות
-
-
שלום, אני חדש במערכת (הודעה ראשונה ),,,,,,,,,,, עשיתי OC למעבד שלי( שהוא Intel pentium 4 2.66 GHZ ללא OC) הגעתי לBUS של 158 המעבד הגיע ל3.1 GHZ (ע"י CPU-Z) אבל אחרי 5-6 דקות של מנוחה המחשב פשוט לא זז כל האנימציות נהיות סטטיות העכבר לא זז המקלדת לא מתפקדת במילים אחרות המחשב מת.! אבבללל זו לא בעיה של טמפ' (היא35 במצב מנוחה אחרי OC מצב מנוחה לפני OC 29-30) חשבתי אולי בעיית מתח אם זו הבעיה איך מעלים מתח ואם לא מה הבעיה אה ואם צריך הלוח של Asus p4 800d-x (כן ישן..) אגב שאני מגיע לBUS של 160 מדליק את המחשב והוא עושה את הצליל הזה שהוא נדלק (מי טוו כזה) מלא פעמים ומשתגע המערכת נתקעת כמו שאמרתי בXP בויסטה לא בדקתי תודה רבה למי שיעזור!!
-
- 4 תגובות
- 519 צפיות
-
-
המתח מופיע כ1.616 אך משתנה כל הזמן ל1.600 למתח הנ"ל ....יכול להיות שזה מה שגורם לחוסר היציבות במערכת והאם זו בעיית לוח או ספק ?
-
- 4 תגובות
- 560 צפיות
-
-
האם אפשר לבצע bios flash לכרטיס מסך ללא כונן דיסקטים? (sparkle 9800gt)
-
- 4 תגובות
- 722 צפיות
-
-
לחבר שלי יש כרטיס מסך Msi 8600GT 1GB ddr2 Graphics Engine GeForce 8600 GT Bus Standard PCI Express x16 Memory Type GDDR2 Memory Amount 1GB Memory Interface 128-bit Core Clock Speed 540MHz Shade Clock Speed 1188MHz Memory Clock Speed 800MHz Memory Bandwidth(GB/sec) 22.4 Texture Fill Rate(billion/sec) 8.64 השאלה שלי היא כמה אפר להעלות את השעונים של הליבה והזכרון ולהישאר יציבים בקירור סטוק
-
- 4 תגובות
- 507 צפיות
-
-
מחפש מאוורר לAMD 1000 SOCKET A ללוח GIGABYTE GA-7DXE, המעבד הוא ככל הנראה PIN 761 אני מחפש את המאורר הכי טוב שאפשר למצוא או אם מישהו יכול להפנות אותי למאוורר חדש שבטוח מתאים. תודה
-
- 4 תגובות
- 566 צפיות
-
-
-
הסתכלתי פה על המלצות על HEATSINK והחלטתי שאני אלך על ה XP90 השאלה היחידה שנשארה פה זה המאורר שישב עליו.. יש לי תיכנונים לOC.. אפילו דיי רציניים, אבל יותר חשוב לי השקט הבנתי שכדאי לי אולי ENERMAX 90 MM... איך הוא מבחינת רעש? למישהו יש המלצות אחרות ?
-
- 4 תגובות
- 480 צפיות
-
-
קניתי מחשב באפריל ועכשיו כבר יוני ועדיין לא ניקיתי את המחשב. הטמפ' בסדר (אני בודק ב-REALTEMP). מתי אני הצטרך לנקות את המחשב?
-
- 4 תגובות
- 567 צפיות
-
-
שלום חברים! יש לי שאלה שמאוד מטרידה אותי אני מתכנן לקנות לוח-אם GigaByte P35-DQ6 http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2532 האם אני יוכל להתקין עליו את הקירור Scythe Infinity ? (בלי לפרק את הקירור הפסיבי של הלוח ה CRAZY COOL) ה CRAZY COOL נראה כך( זה תמונה מאחורי הלוח.) גם מקדימה האם הקירור (כל מגדלי המתחכת האלו ;D ) לא מפריע להתקין קירור טוב למעבד כמו Scythe Infinity , או הטוניק במידה ואוכל להשיג אותו מבט מקדימה : תודה לכל העוזרים! מחכה לתשובותכם... יניב.
-
- 4 תגובות
- 607 צפיות
-
-
אני מבצע שידרוג למחשב ישן מבוסס P4 2Ghz socket 478 ל- P4 3Ghz. קניתי מעבד משומש ופרקתי את מפזר החום עם המאוורר המקוריים של אינטל. ראיתי שיש על מפזר החום בשטח המגע עם המעבד מדבקה כסופה. היא נראתה לי במצב גרוע ולכן הורדתי אותה וניקיתי היטב את משטח המגע. יישמתי משחה תרמית מסוג AS5 על מרכז המעבד החדש (3Ghz) בגודל גרגר אפונה והחזרתי למקום. הפעלתי את המחשב והוא עלה. נכנסתי ל BIOS ובדקתי טמפרטורות - היה בסדר. כיביתי את המחשב והתחלתי לסגור מכסים. הפעלתי שוב והמחשב לא עלה. פתחתי מכסה וגיליתי שמפזר החום מאד חם. כיביתי ופרקתי את המעבד. ראיתי שהמשחה התרמית התפזרה על כל משטח ואף חרגה מעט. החזרתי את המעבד הישן (2G) תוך יישום פחות משחה תרמית והמחשב עובד מאז ועד היום (סה"כ 3 ימים) באופן…
-
- 4 תגובות
- 748 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני קניתי מחשב חדש ואיתו קיבלתי מאוורר של spire חרא מאוורר הגיע לי לטמפרטורות מטורפות של 72 מעלות אהה שכחתי... יש לי AthlonXp 2500+ קיצר אחרי שיטוט ועצות מכאן וממקומות אחרים קניתי מאוור חדש שהוא לא אחר מאשר Thermaltake Volcano11 Highest Performance Cooler שהוא לא רע הוא בכלל לא רע הוא שומר לי על המחשב בטמפרטורות דיי יציבות 45-50 הבעיה המרכזית שלו היא שהוא עושה רעש שיכול לשגע פילים כשאני משחק במחשב אני לא ממש מרגיש כי אני שומע מוזיקה אבל כשאני הולך לישון ורוצה להשאיר את המחשב דולק זה בעיה כי אני לא מצליח להירדם אלה אם אני סוגר את המחשב לסיכום: אני צריך מאוורר חדש שמקרר בצורה טובה (אני לא עושה אוברקלוקינג) וחשוב מאוד שיהיה גם שקט אני אודה לכם מאאאאאאוווווד…
-
- 4 תגובות
- 530 צפיות
-
-
שלום כולם, הלוח הוא GA-965P-DS3P, על המעבד יש AC Freezer 7 Pro ולציפסט יש Thermaltake Extreme Spirit II אני עם E6600 (המפרט המלא בצד). עד עכשיו הוא עבד על 2.7 GH, אחרי שקניתי את הTT ES 2 (ולמרות שקצת התאכזבתי ממנו) החלטתי להמשיך הלאה, לפני כמה ימים העלתי את התדר ל334, (מכפלה *9) והרצתי ORTHOS ל16 שעות. בזכרונות לא נגעתי, תוספת מתח קטנה למעבד (+0.1 או משהו דומה), במאמץ הליבות בסביבות ה54 והמעבד על סביבות ה48, הטמפ בלוח לא עוברת את ה52 (לא בטוח אם זה הציפסט או נמדד בנקודה אחרת). סידור המאוררים הוא 2 של 120 MM מוצאים מאחורה, 1 של 80 MM מוציא מלמעלה, 1 של 120 MM מכניס מקדימה (בכלוב של הHD), אלה באו עם המארז, להם הוספתי 1 של 90 MM מקדימה מכניס, ועוד אחד של 80 MM מכניס שזורק או…
-
- 4 תגובות
- 563 צפיות
-
-
היי, ברשותי מארז 550D של קורסאייר עם שלושה מאווררים. שניים מקדימה שמכניסים אוויר ואחד מאחורה שמוציא. אחד המאווררים הקדמיים פועל במהירות נמוכה (430 RPM) ולא מעלה אותה כאשר המחשב מתאמץ, איך אני יכול לדאוג שהוא יתאים את המהירות לטמפ', או לחלופין להעלות את המהירות באופן קבוע? **לוח האם הוא Gigabyte GA-B75-D3V כאשר יש לו רק שני חיבורים כביכול שמאפשרים שליטה על מהירות המאווררים (4 פינים) ואליהם חיברתי את הקירור של המעבד ואחד מהמאווררים הקדמיים. ונראה שספידפפ גם כן לא מאפשר לי לשלוט במהירות שלו...אם כי אני לא בטוח שאני יודע להשתמש בתוכנה כמו שצריך בתודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מעבד p4 מחפש מעבד טוב ושקט עד 250 ש"ח תודה
-
- 4 תגובות
- 434 צפיות
-
-
המפרט שלי מופיע מימין. כשהתקנתי את הקירור של sunbeam בהתחלה זה הוריד לי את הטמפ' של המעבד מ-40~ ל-30~ בזמן מנוחה. בזמן האחרון ראיתי שהטמפ' הולכת ומטפסת בחזרה לאזור ה-40 מעלות במנוחה כאשר הבעייה היא שבטמפ' הזאת המעבד כבר מתחיל להאט לי את המחשב משמעותית, חלונות נפתחים אחרי זמן רב, תוכנות נטענות לאט ומשחקים מקרטעים. הנחתי שהבעייה היא במשחה התרמית ולכן לפי המלצה מהפורום רכשתי משחה תרמית חדשה - Arctic Silver 5 והיום בבוקר הסרתי את הקירור, ניקיתי אותו מאבק לחלוטין בשטיפה, הסרתי משחה ישנה ושמתי משחה חדשה לפי המדריך באתר (אם כי הייתה לי פאשלה קטנה כי בהנחה הראשונה של הגוף קירור לא דייקתי אז הייתי צריך לגרור אותו על פני המעבד, אך דבר כזה הוא כמעט בלתי נמנע עם הקירור הזה). החזרתי ה…
-
- 4 תגובות
- 530 צפיות
-
-
היי, אז יש לי מערכת חדשה, כרגע המעבד על ה STOCK FAN שלו, לא הייתי בטוח אם אני רוצה לנסות OC בכלל, אבל החלטתי שאני רוצה לאחר שראיתי המון תוצאות יפות של אנשים עם המעבד הזה. איזה קירור כדאי לי? התקציב 200 - עד 300 גג... לא מפריע לי רעש מאוד, חשוב שיקרר כמובן ויעשה את העבודה, הא וגם שיהיה קל להתקנה (בלי להסיר את הלוח האם וכל הסיפור...) אגב, זה בעייה להוציא ת STOCK FAN ולהשים תחדש? יענו אני לא יסתבך עם זה?
-
- 4 תגובות
- 495 צפיות
-
-
הקירור עושה רעש של טרקטור ממוצע בגלל צורת החיבור ללוח אם , ווידאתי שהוא אכן מחובר טוב והוא עדיין מרעיש מפעם לפעם , האם יש לו חיבור אלטרנטיבי ?
-
- 4 תגובות
- 502 צפיות
-
-
אני מתלבט בין ה Scythe NCU-2000 Fanless Heatlane ל ZALMAN CNPS 7700 Cu מה יותר מבחינת ביצועים/מחיר/רעש תודה!
-
- 4 תגובות
- 526 צפיות
-