עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by nadaviz,

יש לי מעבד רותח (D820 ב- 60c) ואני חושד שעשו עבודה ממש גרועה בהרכבת הקירור סטוק. ממה שקראתי הקירור סטוק משתמש בפד תרמי, האם אפשר להסיר אותו ולמרוח משחה טרמית במקום? האם יכולות הקירור ישתפרו בעקבות שימוש במשחה במקום פד? אני שוקל גם להחליף את הקירור סטוק אבל קצת חושש מקירור שמצריך הרכבת פלטה אחורית כי אני לא רוצה לפרק את הלוח אם. האם כדאי לקנות משהו כמו ה-AC Freezer 7 או שאם לא הולכים על BT/NINJA/TOWER אז כבר עדיך להשאר בסטוק? תודה.

• 5 תגובות
    • 640 צפיות
  2. Started by shibby15,

אני רוצה להחליף את הHSF המקורי שבא עם המעבד והתלבטות קשה ביידי. רעש-קירור-וולקנו7+, שקט-פחות קירור-זאלמן או איזה משהוא באמצא נא הרגישו חופשיים לתת עצות או הארות והערות דרך אגב, כבר פניתי לחיפוש וזה לא כל כך עוזר

• 4 תגובות
    • 640 צפיות
  3. שלום, יש לי את הכרטיס מסך הבא: http://www.xfxforce.com/web/product/listConfigurationDetails.jspa?series=GeForce%26trade%3B+7600&productConfigurationId=650008#openLarger 7600GT EXTREME של XFX בגירסאת הAGP שלו. המאוורר המקורי בהדלקת מחשב - לא מסתובב (היה מלא אבק - פירקתי , ניקיתי , שימנתי ממש ממש טיפה). אם "עוזרים" לו קצת הוא מתחיל להסתובב וממשיך כך ומרגע זה "אין בעיה" (טמפ' נורמאליות גם במאמץ) באופן עקרוני - המחשב דלוק 24 שעות ככה שאין יותר מדי סיבה שמשהו יכבה וידליק את המחשב וזה לא יהיה אני. אני מפחד שיום אחד הוא יפסיק להסתובב , אני לא אהיה שם והסוף ידוע (במיוחד שפשוט כואב להשקיע בכרטיס AGP חדש , הם עולים טונות יחסית לביצועים). מכיוון שאני מאוד לא מתמצא בתחום הזה , אש…

• 7 תגובות
    • 640 צפיות
  4. Started by Salwaby,

סליחה על הבורות , אבל מזה בכלל פתיחת צינורות בכרטיסי מסך ? מה זה נותן לך ? ואיך בכלל עושים את זה ? ומה ההשלכות של פתיחת צינורות (בטוח יש.. תמיד יש)

• 6 תגובות
    • 640 צפיות
  5. שלום לכולם!!!!!!!! לאחר הרכבת גוף קרור מידגם: ARCTIC COOLIMG FREEZER PRO 64 למעבד מידגם: AMD ATHLON 4800+ X2 טמפרטורת המעבד במצב רגיל נעה בין 30-33 מעלות ולאחר מישחק כגון call of duty 4 טמפרטורת המעבד היא 50-55 מעלות האים זה תקין? זה ניראה לי קצת גבוה למרות כל ההמלצות שנתנו לי על גוף קרור זה הישתמשתי במישחה הטרמית שסופקה על גוף הקרור האים זה בסדר? תודה מראש לכל העונים משה

• 5 תגובות
    • 640 צפיות
  6. Started by yambtz,

לחבר שלי יש פנטיום 3 733 מה"צ אבל בביוס המכפלה לא נעולה... זה אומר שהביוס דפוק או שהמעבד באמת לא נעול?

• 10 תגובות
    • 640 צפיות
  7. שלום יש לי בלוק קירור מים ללוח אם ויש לי את הלוח ?965P-S3 s775 במקום איזה מהקירורים הפסיבים של הלוח אני שם את הקירור מים? זה שליד המאוורר או זה שמתחת לזכרונות ? דרך אגב אני קצת מאוכזב מהלוח איכול הרכיבים לא משהו. יש כמה פיוזים שכל מה שמחזיק אותם זה חיבור חלש של שני ברזלים והוא מאוד חלש.... די מאכזב.

• 2 תגובות
    • 640 צפיות
  8. אני רוצה ליקנות את המעבד הזה : Intel Pentium IV 3.0GHz Northwood 800MHz Socket 478 Tray CPU והשאלה שלי היא אם זה מעבד טוב לoc וכמה אני יכול להגיע איתו ללא מאמץ ?

• 7 תגובות
    • 640 צפיות
  9. שלום לכולם אני מעוניין לרכוש שני מאווררי 80mm בנוסף ל-120mm שישלי במארז. איזה מאווררים נחשבים כטובים?ולא עושים הרבה רעש.. ועוד משהו,המארז שלי די קטן ואני מחפש קירור למעבד E7400 שיתאים.?המלצות? תודה מראש!

• 3 תגובות
    • 640 צפיות
  10. אני דיי חדש באובר קולינג.. אז סליחה מראש. מפרט בסיסי: מעבד p4 1700 כ.מסך GForce FX 5200 זכרון 512MB כלל המחשב נקנה לפני שנתיים פלוס מינוס (והכרטיס מסך נקנה לפני שבועיים) התקנתי לאחרונה מוד זמני בכדי לבדוק אם הוא אפקטיבי ע"י הוספת 3 מאווררים לזריקת אוויר לתוך המארז ככה שהם ממוקמים על דלת המארז כאשר הראשון זורק אוויר מתחת לכוננים הקשיחים, השני זורק על הכרטיס מסך, והשלישי על המעבד עכשיו הטמפרטורות הן: התוצאה הטובה ביותר: מעבד: 27 כרטיס מסך: 27 הארדיסק: 26 בעת מעמץ שיא: מעבד: 32 כרטיס מסך: 39 (אך יורד ל33 תוך חצי דקה) הארדיסק: 28 מה אתם אומרים? זה טוף? בתודה מראש :]

• 6 תגובות
    • 640 צפיות
  11. Started by סער_שי,

כפי שחלקכם יודעים, נתנו לי זכרונות CEON כשביקשתי MUSHKIN. נכון, שערוריה. אני אקבל כסף חזרה או שיחליפו לי. אלא ש... הזכרונות עובדים בסדר גמור גם ב-840. (מדובר על זכרונות 800MHZ). אני שוקל לקחת את הכסף ולקנות איתו קירור לזכרונות. השאלה היא האם עדיף לקחת מאשקין (אני לא בטוח שיש להם וייתכן שאני אצטרך להוסיף המון כסף בשביל KINGSTONE), או לקנות קירור לזכרונות של thermaltake. הקירור הכי טוב שמצאתי בנעה עולה רק 45 ש"ח. הוא שווה משהו? על איזה הייתם ממליצים והאם בכל זאת כדאי לי להחליף חזרה לחברה ידועה אפילו שהזכרונות עובדים בסדר גמור (גם בבנצ'ים)?

• 4 תגובות
    • 640 צפיות
  12. Started by e_perera,

יש לי פלטייר 70W שעדיין לא השתמשתי בו, כי עוד לא מצאתי משהו שיכול לדאוג לקירור שלו בצורה טובה. לאחרונה קניתי והתקנתי SILENT TOWER של תרמלתק: https://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_157_159&products_id=2266 וכמובן שהופתעתי לטובה מהביצועים והשקט: 2.4GH@3GH בטמפרטורות של 40 מעלות. השאלה שלי, היא אם יש למישהו מושג האם הוא יצליח לקרר בצורה טובה גם את הפלטייר? אם כן אזי אולי אני יעשה שילוב של קירור של מעבד --> פלטייר --> silent tower.

• 6 תגובות
    • 640 צפיות
  13. Started by stas12,

שלום. האם את הקירור TUNIQ TOWER 120 ניתן להשיגו בארץ? אם כן, איפה? ואם לא האם יש איזה אתר בחו"ל שמוכר אותו? תודה.

14. יש לי את הזכרונות הנ"ל (2X256) והייתי רוצה לדעת לכמה אנשים ברשת הגיעו איתם בOC. הייתי רוצה גם לדעת עד איזה מתח אני יכול לתת להם (הלוח שלי יכול לתת עד 3.2) אני הגעתי איתם ל241 על תזמונים 2.5-4-4-8. תודה למגיבים

• 4 תגובות
    • 640 צפיות
  15. Started by Bah_gots_pIII_450,

אני חושב שאחד מחיבורי הSystem Fan על הלוח שלי מספק זרם נמוך מדי למאוורר במארז. המאוורר אמור לעבוד על 1000RPM כאשר בפועל הוא 0, עד שאני נותן לו דחיפה קטנה ואז הוא מתייצב על700. ניסיתי עם מאוורר שונה והתוצאה היתה זהה. הלוח הוא Gigabyte-P35-DS3. האם יש איזו הגדרה שאני צריך לעשות בBIOS?, אחרי הכל System Fan אחר עובד כשורה (החיבור שעובד כשורה הוא 3 פינים, זה שלא 4, אבל מחובר אליו מאוורר של 3) כמו כן, גם יש לי מאוורר למעבד שאמור לעבוד ב900-2500RPM אבל עבד בהתחלה על 600. כיוונתי את ההגדרה של Smart fan control mode לPWM במקום Voltage והוא קפץ ל1200. עוד לא בדקתי אם הוא עולה יותר מזה במצב PWM אבל אני יודע שבDisabled הוא מגיע ל2500. האם זה קשור אחד לשני? אני עושה משהו לא בסדר או ש…

16. Started by danielhasan,

איפה אפשר לימצוא TwinTurbo ?(בישראל)

• 8 תגובות
    • 640 צפיות
  17. Started by שגיב,

שלום לא מזמן הרכבתי מחשב ושמתי לו קירור הכי פשוט שיש עם משכה טקמית אחרי כמה זמן החלפתי את הקירור ל- COLERMASTER V8 ואת המשכה התרמית לא כי אני לא יודע איך להסיר והמעבד הגיע לי ל 40 C ובכל הסקרים שלו זה היה על בין 28-38 מה לעשות תודה מראש

• 2 תגובות
    • 640 צפיות
  18. Started by idani1983,

שלום, מישהו יכול לעזור לי עם OC של 7800GT או להפנות אותי לאיזה לינק. תודה.

19. Started by tratz,

שלום עומרי: אחרי חילופי ההודעות אתך, החלטתי לפתוח את השאלה לקהל הרחב, לשמוע דיעות לפני שאני מתחיל לכתוב מכתבים ל DFI. אני עובד עם המפרט שפירטתי בצד ימין בהודעה. הגעתי ל OC יציב עם באס 264, מכפלה מקורית של 11 וזכרונות עם מחלק 180Mhz, סה"כ 223Mhz. מתח מעבד: 1.5V. מתח זכרונות: 3.22V. מתח צ'יפסט: 1.59V מתח LDT על 1.3V אוברקלוק מקסימלי לא יציב: 269Mhz. מה שמפתיע ומאכזב מאוד הוא שכשאני מוריד את המכפלה ל10 ומעלה באס אפילו במעט ל270 חלונות לא עולה כמו שצריך. אני מקבל מסך מוות כחול עם בעיה ב ACPI.SYS. חשבתי שזה חד פעמי, אחרי עוד מספר רסטרטים היו פעמים שחלונות עלה ופעמים שלא. בבאס 280 כבר בכלל אין על מה לדבר. חלונות לא עולה כלל והמחשב עושה רסטרט לעצמו. המגבלה היא לא מה…

• 4 תגובות
    • 640 צפיות
  20. כמו רבים וטובים אני גם רוצה לעשות פאנל מהכיסוי לכונני 5.25 שלי. לא פאנבאס הציוד שיש לי הוא: הפאנל. כבל מאריך שטוח ליציאה של המידי (ג'ויסטיק) זכר/נקבה חיבורים לכרטיס קול (כמו של אוזניות אבל מתחברים לפאנל) USB (מהלוח אם) השאלה אם מישהו מכיר אתר עם מדריך כללי בנושא שייתן לי רעיונות נוספים אולי או שיקל עלי את העבודה. תודה חברה.

• 0 תגובות
    • 640 צפיות
  21. Started by iCeCuBe,

תגידו, זה רק אני או שממש קשה להוציא חוט של מולקס (זכר) מכניסה של מולקס (נקבה)? כי היום ניסיתי להוציא מהצורב שלי (LG) ועושה רושם שכדי להוציא אותו אני צריך להפעיל מספיק כוח שכשהוא יצא היד שלי תעוף ותיכנס בספק. אני עושה משהו לא נכון?

• 6 תגובות
    • 640 צפיות
  22. שלום לכולם, לא מזמן קניתי מחשב, המפרט: Msi k8n neo 4 AMD 64, 3500 ללא OC המארז, פוול טוואר, עבר מודינג. בנוסף קניתי בתור גוף קירור את ה AC פרייזר 64. 2 מאווררים של 120 TT, 2 של 80. תמונות: http://forums.ort.org.il/files/30/2224416/9080411.jpg http://forums.ort.org.il/files/30/2224417/9318540.jpg http://forums.ort.org.il/files/30/2224418/1310331.jpg http://forums.ort.org.il/files/30/2224419/9575345.jpg http://forums.ort.org.il/files/30/2224420/4287625.jpg הבעיה היא ככה: לפעמים הטמפ הנורמלית היא 30 (אחרי חצי יום שהמחשב פתוח) ולפעמים הטמפ היא 40, כמו עכשיו, המחשב לא אחרי פעילות עמוסה, הוא פשוט היה פתוח ופתאום אני רואה שהטמפ 40. זאת לא פעם ראשונה שהמחשב מגיע לטמפ גבוהות סתם. …

• 7 תגובות
    • 640 צפיות
  23. אז ככה: AMD 3500+ 939 venice קירור למעבד TT TR2 msi k8n neo4 nforce4 ultra platinium 2*512MB זכרונות ג'נרים עובדים ב 2.5-4-4-8 - חרא אני יודע leadtek 6600gt tdh extreme edition נכנסתי לביוס לאופציה שנקראת CELL והעלתי את ה FSB מ200 ל- 222 ואז קיבלתי OC קטן מ. 2.2GHZ ל- 2.42GHZ אם אני מנסה לעלות ליותר מ 222 אז המחשב עושה RESET, חוץ מזה יש עוד מלאאא אפשרויות ל OC בלוח הזה, אבל אני לא יודע איפה להתחיל מה אתם מציעים? במיוחד אם אתם מכירים את הלוח ויודעים להגיד לי בדיוק על מה ללחוץ , תודה מראש. [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 640 צפיות
  24. יש לי גוף קירור של ארקטיק קולינג (סיילנט אולטרא 4) שאפשר לשלוט לו על המהירות. חיברתי אותו לבקר מאווררים שיש לי במקום לחבר אותו ללוח אם ואז כל פעם שאני מפעיל את המחשב הוא רושם לי הודעה שאין מאוורר על המעבד (בעצם יש, אבל הוא מחובר לבקר). המחשב פועל בסדר גמור גם הטמפ' דיי טובות יחסית למעבד שלי, ופשוט רציתי לדעת אם יש דרך להעיף את ההודעה הזאת כל פעם שהמחשב עולה. תודה לעוזרים!

• 6 תגובות
    • 640 צפיות
  25. Started by Thermo,

איפה בארץ אני יכול לקנות מסכי DotMatrix ? ואיך אני יכול לעשות כפתור למארז שישלח פקודה כמו של מקלדת ? תודה עומר

• 0 תגובות
    • 640 צפיות

דיונים חדשים בפורומים