אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
אז קודם כל שלום ;D יש לי : Gigabyte 8600GTS 256MB 128bit פאסיבי התקנתי על הגוף קירור הסטוק פאסיבי מאורר מארז שמצאתי בגודל של 80MM, בול על הריבוע שיש בגוף קירור. התקנתי אותו עם שני ברגים ופיברקתי איזה קירור שהוריד לי 8-10 מעלות מהמעבד, ובמקום 47-48 מעלות יש לי 39-40 במנוחה. עשיתי לו לא מזמן OC, GPU - 675/802 Shader clock - 1458/1732 זכרון השארתי כרגיל 1008. לדעתי זה OC דיי מכובד בשביל כרטיס כזה, הכל טוב ויפה יצאתי מ3DMARK06 ב200-250 נקודות יותר מבעבר. ניסיתי לבצע לו עוד OC קטן, אבלל ממש קטן של עוד 50MHZ למעבד, אך ברגע שעשיתי זאת נכנסתי ל3DMARK ואני פשוט קיבלתי מסך כחול.. הכרטיס נשאר בטמפרטורה של גג 48 במאמץ. (אמרו לי שהכרטיס הזה מגיע ל900MHz ללא בעיה ... פה בפורום אמרו לי…
-
- 4 תגובות
- 629 צפיות
-
-
אני מעוניין לעשות OC בינוני (לפי המפרט בצד) ויש לי כמה שאלות: 1. הטמפרטורות של 30-33 ללוח אם ו 40-45 מעלות למעבד הם סבירות? 2. שמתי לב שצלעות הקירור למעבד נוגעות בצלעות הקירור של הגשר הצפוני, זה פוגע בטמפרטורות של המעבד? ואם כן מה אפשר לעשות? תודה.
-
- 4 תגובות
- 630 צפיות
-
-
אהלן, אני מתכוון לקנות מחשב חדש אבל נתקעתי בקיר תקציבי קטן - 200~ שקל למארז + קירור למערכת של: I5 750\760 (בלי OC) 5770 4GB G.SKILL RIPJAWS GigaByte h55 - s2H ראיתי את הסירטון הבא: ושמתי לב שהחלפת קירור המעבד הורידה את טמפ' הממעבד ב-28+- מעלות בעוד שהחלפת המארז לאנטק 300 (ממארז ג'נרי) הורידה אותו ב-2.5 מעלות. האם מארז ג'נרי + מאוורר 120 מ"מ 2000 RPM יחד עם קירור טוב למעבד יהוו פתרון יותר טוב מאשר מארז כמו אנטק 200\V3 של טרמלטייק בלבד? אני נוטה לחשוב שברמת המחיר הזאת מארז ג'נרי של 100 שקל מורכב מאותם חומרים של מארז עם שם ב-200. ועוד שאלה: האם ניתן להרכיב מאוורר יעיל של מארז במקום המאוורר שנמצא על הקירור סטוק של אינטל? תודה לעוזרים.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אחים שלי ! בבקשה תעזרו לי ! אני כבר כמה חודשים חוסך כסף למארז כזה: אמרו לי שיש כזה מארז בהמון חנויות ועכשיו כשיש לי את הכסף ואני מחפש אותו פתאום אומרים לי שזה מודינג אישי ואני מת לכזה מארז! אני לא יודע כמה זה קשה לבנות כזה ואני לא יודע בכמה כסף זה כרוך... אם יש כאן מישהו מקצוען שמוכן לעשות לי את המודינג הזה שיצע כזה מארז הוא יקבל כסף ! 150 שקל ! בבקשה תגידו לי במה זה כרוך ואם יש כאלה רציניים כאן ! בבקשה תודה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 608 צפיות
-
-
התחדשתי בלוח מדגם ג'יגהבייט מחוברים אליו 3 מאווררים למארז ועוד מאוורר מעבד. כאשר הדלקתי את המחשב כולם עבדו בפול עוצמה והמחשב כמעט המריא. ניסיתי לכוון אותם בכל אופציה אפשרית בביוס ... ושום דבר לא נראה שבאמת מכוון אותם. כל הזמן נשארים על פול , יש למישהו פיתרון ? תודה.
-
- 4 תגובות
- 716 צפיות
-
-
יש מעבד 6600Q קירור סטוק אני מתלבט בין שני קירורים - 1. BIG TYPHOON VX120 THERMALRIGHT ULTRA-120 eXtreme .2 וכמובן נוסיף גם מאוורר הבדלי מחירים הם בערך 150 שקל ממש שחישבתי (הראשון עולה 200 והשני עולה בסביבות 300 שח ועוד מאוורר) השאלה היא אם זה שווה להשקיע יותר מה BT ? אם יהיה הבדל גדול בניהם בזמן OC? תודה!
-
- 4 תגובות
- 520 צפיות
-
-
שלום רב! יש ברשותי כרטיס מסך asus en6600gt pci חיפשתי באינרנט מדריכים לוולט מודינג לדגם הזה ולא מצאתי הייתי שמח אם מישהו יכול לעזור לי להביא לי מדריך או אפילו לבוא אליי הבייתה ולעזור לי! תודה רבה לעוזרים ולתורמים!
-
- 4 תגובות
- 665 צפיות
-
-
עשיתי OC למחשב שלי (DS3,E6600). ה everest וCPU-Z מראים לי שהמעבד על 3200 עם multiplier x8. והתוכנות ORTHOS וCORE TEMP מראים לי שהמעבד על 3600 עם multiplier x9! איך זה יכול להיות?! מי מהם צודק? (בביוס קבעתי ידנית multiplier x9 וCPU Host Frequency - 400).
-
- 4 תגובות
- 477 צפיות
-
-
שלום, (מקווה שזה הפורום המתאים) קניתי לאחרונה מחשב חדש ושקט. הבעיה מתחילה כאשר המאוורר שעל המעבד מתחיל לעבוד ב-80% ומעלה (3000RPM) הוא מתחיל להרעיש. אני לא עושה OC ולכן אני יכול להרשות לעצמי שהמאוורר יפעל על 50% כשלא שומעים אותו כלל. אני מדבר כמובן על המחשב במצב IDLE ולא בעומס כשאין סיבה שהוא יפעל על 80%. ההבדל טמפ' הוא 40 לעומת 50 שזה לא קריטי, עדיף לי השקט. הלוח אם שלי הוא אסוס P5K והגדרתי בביוס שהמאווררים יפעלו כ SILENT. עכשיו לפעמים אני פותח את המחשב ומאוורר מסתובב ב-50% ואפילו פחות כמו שאני רוצה, אך לפעמים אני פותח אותו והוא על 80% ולאחר שאני מבצע ריסטרט הוא נההיה 50%. קיצר יש כאן משהו בהחלט מוזר. הורדתי SPEED FAN ואני רואה את מהירות המאווררים אך אני לא יכול לשנות …
-
- 4 תגובות
- 763 צפיות
-
-
המלצותכם בבקשה על מאוורר 120 ממ כלשהו עם לד כחול בעל יחס טוב של שקט לעוצמה. תודה
-
- 4 תגובות
- 797 צפיות
-
-
המחשב שלי כרגע ממומהר מ 2.4GHZ ל 3.10GHZ. אני נוסע בשבוע הבא לחודש בסין, ואני מעוניין להוריד להשאיר את המחשב דולק בכל התקופה, על מנת לאפשר שיתוף קבצים ל TL, ושיתוף שולחן העבודה עם TeamViewer. (כדי להתגבר על מגבלת הגלישה לאתרים חסומים, אני יגלוש דרך TV לאתרים מהלפטופ שלי בסין) מכיוון שהמחשב יהיה דלוק 24/7, אני מעוניין לצמצם בהוצאות החשמל. בתור צעד ראשון אני מנתק את כרטיס המסך, (Sapphire 7770), הצורב, וציוד הקפי המחובר לUSB (כרטיס קול חיצוני, מדפסת, מקלדת אלחוט וכו) חשבתי לבצע גם שינמוך למהירות נמוכה יותר מהמקור - 1.5GHZ. האם יש דבר נוסף שאני צריך לדעת, בהנמכת המהירות ? האם יכולה להגרם אי יציבות בהנמכה למהירות נמוכה מהמקור ? בנוסף, אם יש לכם עוד רעיונות נוספים, אני אשמח לשמ…
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום.. אני הולך לרכוש את המעבד הנ"ל.. ולוח ASUS Striker II NSE שהבנתי שהוא מצויין לאוברקלוק.. הקירור הוא Thermalright Ultra-120 eXtreme , האם אני יוכל להגיע ל3.2 בלי הרבה מאמץ?
-
- 4 תגובות
- 572 צפיות
-
-
אני קונה מחשב חדש מבוסס AMD עם AX7 ורציתי לדעת איזה מאורר לקחת את הTT SMARTFAN2 או את הANTEC SMARTFAN (כמובן שהם 80מ"מ) תודה לכל מי שעונה!
-
- 4 תגובות
- 641 צפיות
-
-
אהלן לכולם, לאחרונה שדרגתי את המפרט שלי, החלפתי את ה Q9550 שלי ל-2500K שאני מתכוון לנסות ולהביא עד 5GHz אבל גם אסתפק ב-4.8 נרכש לוח אם Z77A-GD65 של MSI ונרכשו זכרונות חדשים. המחשב החדש עוד לא הורכב, אבל מתוכנן בו OC כבד כמו שאמרתי. המארז הנוכחי שלי הוא P182 שאותו אני מוכר לחבר שלי ואני מתכנן לקנות מארז חדש, כנראה P280, נורא אהבתי את הביקורות עליו, המחיר שלו די משתלם ויש לו אחלה אפשרויות לסידור כבלים והוא גם נראה מעולה. כרגע אני עם קירור אוויר Zalman CNPS10X Extreme, אוהב אותו מאוד, אבל רציתי לשאול האם כדאי לשקול לעבוד עם קירור מים ואם כן, עד כמה זה משתלם או בכלל נדרש למפרט כמו שלי? אשמח לתגובות ולידע כללי בנושא, כי מעולם לא התעסקתי בקירור מים. תודה
-
- 4 תגובות
- 889 צפיות
-
-
אני ממש חייב שמשהו יסביר לי ממש טוב או ישים לינק למקום שמסביר ממש טוב (ורצוי בעברית), על איך עושים OC ל fsb , במה זה קשור ומה צריך להשיג בנוסף כדי לבצע את זה. חיפשתי על זה ואין לי מושג איפה למצוא על זה הסברים.. ???
-
- 4 תגובות
- 581 צפיות
-
-
אני לא יודע אם אני צריך לפנות לפורום לוחות אם, אבל חשבתי שפה זה עדיף לשאול לא מזמן קניתי מחשב חדש והלוח אם הוא AI7 של אביט. קראתי את הכתבה עליו ועל יכולות האוברקלוק שלו... הבעיה שאני לא מבין באוברקלוק כלום! כמובן אני יודע שחייבים קירור טוב על החלקים שממהירים אבל אני לא יודע לגבי מתחים מהירויות וכו'. בדרייברים יש OCGURU שמאפשר מצבים מסויימים של אובר קלוק כמו טורבו F1 וכו'. הבעיה שאני לא יודע למה זה בדיוק עושה אוברקלוק! לזכרון?! (אם אפשר) לבאס?! למעבד?! לכרטיס מסך?! למה? אם מישהו יוכל לעזור לי אני מאוד אשמח! המפרט שלי: P4 2.8C GHz ABIT AI7 i865PE Hercules 9800SE AIW 2x256 DDR400MHz Samsung Compucase-HEC CI-6A19 BLACK תודה לכל העוזרים.
-
- 4 תגובות
- 523 צפיות
-
-
יש לי מעבד פרסקוט 3.2 ואני רוצה לקנות לו קירור יותר טוב הקירור הזה טוב לדעתכם? http://logicpc.co.il/eng/itdetail.aspx?icom=6230
-
- 4 תגובות
- 464 צפיות
-
-
מה קורה אחים שלי רציתי לדעת אם מישהו בנה מערכת קירור מים למחשב לפי המדריך באתר ואם כן האם שווה לבנות אותה ואיפה אני יכול להשיג בלוק מים למעבד וגם לכרטיס מסך (ולעוד מקומות אם יש לכם הצעות ) אני מחפש חנות באזור הקריות או חיפה הנה המדריך(http://www.hwzone.co.il/guides.php?file=homewatercool) תודה לכל העוזרים
-
- 4 תגובות
- 578 צפיות
-
-
האם הטמפ' של הליבות של המעבד תקינות? לוח אם Gigabyte ep45 dsl מעבד-e8400 מארז NZXT tempest air king עשיתי OC קטן של 3.4 MHZ והעלתי את המתח ל1.168W מתחת לזה המחשב קורס נ.ב המחשב סופר נקי מאבק +החלפתי משחה טרמית לפני חודש.. וגם סידור הכבלים אינה מפריע לסירקולוציה
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ניסיתי את F9 של Arctic ואת ZM-F2 של Zalman והם מרעישים כמו אוהדי בית"ר ירושלים. איזה אלטרנטיבות יש?
-
- 4 תגובות
- 892 צפיות
-
-
מה הטמפרטורה המקסימלית של המעבד ? יש לי גוף קירור של אינטל שמתי משחה טרמית מחדש אבל בביוס זה מראה 46-52 מעלות זה הרבה , אני יודע שהמעבד חמים 95W השאלה אם זה תקין ?
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אהלן אנשים! מתחשק לי לעשות מודינג , (בעזרת כלים מקצועיים בבית עסק) והשאלה שלי היא , מה דעתכם על חיתוך עיגול של 360 מעלות על הדלת , והדבקה של פרספקס או לעשות חלון מרובע (כמו המארזים בגליה של B0necrack3R , yoav9 , לדוגמא) או בכלל ללכת על רעיון פרוע - לעשות דלת חדשה כולה מפרספקס? האמת שהרעיון השני הרבה יותר נראה לי , אבל הרעיון הראשון הרבה יותר קל לביצוע.. מה אתם אומרים?
-
- 4 תגובות
- 738 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום בירצוני לעשות אוברקלוק למעבד הבעיה שיש לי היא שבביוס שלי המעבד עומד על טמפ' נמוכה ב 10 מעלות (28) לאומת ניתור הטמפ' בתוכנה real temp השאלה שלי מה יותר אמין ולמה להיתיחס כי 10 מעלות זה לא משהוא קטן חשוב לציין שלוח האם שלי הוא : asus p5q-e והמעבד הוא q9550 שמקורר בעזרת גוף קירור thermalright ultra 120 extreme +מאורר 120 מ"מ 1600 ס"לד אז מה אתם אומרים למה להיתייחס ? בתודה לכל המשיבים ושבת שלום
-
- 4 תגובות
- 843 צפיות
-
-
שלום !! אני קונה מארז ANTEC TX1050B 500W PSU וצריך המלצה ל: 1x92mm 3x80mm אם אפשר אז גם אפשרויות עם לדים אבל לא חובה...
-
- 4 תגובות
- 507 צפיות
-
-
יש לי קרור(478) COOLERMASTER DIA-8JD3B-99 עכשיו איך אני מיציא אותו? יש שתי ידיות ברזלך אז נראה לי שאני צריך למשוך אותם למעלה אבל ניסיתי חזק אבל זה לא מצליח מה לעשות?
-
- 4 תגובות
- 518 צפיות
-