עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Psychedelic,

יש לי 6600GT של XFX הקירור סטוק שבא איתו רועש כמו טרקטור. הכרטיס בAGP ובזמן האחרון גם התחיל לעשות רעשים מוזרים... אני צריך המלצות לקירור עד 150 שח וחשוב שיהיה שקט...וכמובן שיקרר אותו כמו שצריך תודה

2. היי זה המפרט שלי למטה. בהמלצתו של INTEGRAL וחברים החלטתי לעשות OC למעבד אבל אף פעם לא עשיתי את זה. בקשר לקירור המליצו לי על THERMALTAKE BIGTYPHOON אני רוצה להגיע עם המעבד ל3.4 ג'יגה הרץ איך עושים? (צריך הוראות שימוש) ואיך נזהרים?

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. אז ככה... יש לי פה קירור שלי P4E ששוכב פה ומחכה שייעשו איתו משהו אז חשבתי לעצמי אולי לדפוק אותו כלשהו על הכרטיס מסך חשבתי לעצמי זה יכול להיות קשה אבל שווה לנסות... עכשיו יש לי כרטיס של GIGABYTE ואני לא בטוח איך לשים אותו 1)או שלהוריד ת'קירור של הכרטיס ואז לשים איכשהו תהיטסינק על הכרטיס ועכשיו השאלה איך לשים אותו ? 2) לא להוריד ת'קירור המקורי, אך להסיר ת'מאורר של ההיטסינק שהיה על המעבד ולשים ת'מאורר הזה על הקירור המקורי של הכרטיס...וגם ת'זה אני לא בטוח איך לשים זה הקירור מקדימה: מאחורה: המאורר השחור טיפה שונה אצלי...אך זה לא משנה מקווה שתעזרו לי איכשהו :] 8)

• 7 תגובות
    • 944 צפיות
  4. Started by GNU,

מדובר במחשב הנייד של דוד שלי. סתם במקרה הורדתי cpuz והסתכלתי בפרטים וראיתי ככה: הנושא של מחשבים ניידים חדש לי, אז אני לא יודע אם זה נורמלי או לא. (לדעתי לא, אבל..) אז המחשב בדאון-קלוק של 900MHz או שככה זה צריך להיות? ד"א, איך נכנסים לביוס במחשב נייד? (זה אמור להיות אחד ה F-ים לא?) תודה.

• 4 תגובות
    • 552 צפיות
  5. Started by eliranl,

אפשר לעשות OC למעבד עם לוח של אינטל זה המחשב שלי: לוח אם INTEL D865PERL CHPSET 865PE זה הלוח אם: http://www.maximus.co.il/Product.asp?Pid=IN80003&Cat2Cat1ID=3&Cat2ID=26&aff=zap# מעבד P4 2.66GHZ HT זכרונות DUAL 512MB??(256x2) kingston 800MHZ כרטיס מסך GEFORCE 4 MX440 128MB GAINWORD דיסק קשיח MAXTOR 80GB SATA עוד שאלה אני מתכנן להחליף את הכרטיס מסך ל6800GT כמה זמן הוא יחזיק לי למשחקים ברזולוציות טובות ושיעבדו חלק? מישהו ראה שעשו OC למחשב כמו שלי?

• 22 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. Started by Oriz,

נמאס לי שהכרטיס מסך שלי (6800GT) על 63 מעלות במנוחה (וזה עכשיו כשקר, בקיץ הוא היה על 69 במנוחה ), כרגע אני עוד מתלבט אם לבקש שיחליפו את הכרטיס או לקנות לו קירור, ופה מגיעה השאלה, עד כמה טוב הסיילנסר? יספיק בשביל להחזיק את הכרטיס בלי להתחמם יותר מידי? (אולי גם לקצת אוברקלוק כדי להגיע לULTRA) ואם לא אז איזה קירור מומלץ (בכמה שפחות כסף, מקסימום 150) ועוד משהו, הסיילנסר מקרר גם את הזכרונות או שצריך לקנות להם קירור בנפרד? ד"א הסינק שיש לי עכשיו (קירור סטוק של לידטק) מכסה את שני הצדדים של הכרטיס ולפי מה שראיתי הסיילנסר מכסה רק צד אחד, זה משנה? תודה רבה!

• 2 תגובות
    • 550 צפיות
  7. Started by boom!,

בדרייברים הקודמים אפשרות ההמהרה הייתה בתפריט הראשי, עכשיו זה פשוט...נעלם, לא מצאתי אותו בשום מקום, יש לכם מושג איפה הוא?

• 2 תגובות
    • 680 צפיות
  8. Started by lm,

איך אני בודק מעלות לכרטיס מסך שלי(GEFORCE FX 5200)???? עד כמה ניתן להגיע איתו באוברקלוקינג???? וקצת לדעת ידע בסיסי באוברקלוקינג של כרטיסי מסך ואוברקלוקינג בכלל

• 7 תגובות
    • 528 צפיות
  9. Started by sashakrik,

שלום לכולם ! אני מחפש לקנות מאוורר למארז של חברת Thermaltake דגם A1214 אני לא מצליח למצוא את המאוורר הנ"ל בשום חנות. מישהו יודע איפה אני יכול לקנות אותו ? (חוץ מ"פנדה" כי אין להם אותו במלאי ולא יהיה בזמן הקרוב). תודה !

• 0 תגובות
    • 483 צפיות
  10. לפני כמה ימים לקחתי מאורר מהמארז הישן שלי (מאורר 80 מילימטר של סן בים) במחשב הקודם הוא פעל על 2500-2700 סל"ד(ככה הוא מגיע מהחברה) ובמחשב שלי הוא עובד על כ-700(לפי מה שנראה בעין)והוא גם בקושי זורק אויר(נוצה הוא לא מזיז)ופעם הוא זרק אויר בצורה נדיבה מה יש לעשות כדי שאני אצטרך לא ליקנות מאורר חדש???

• 2 תגובות
    • 584 צפיות
  11. אני לא בטוח כי המאוורר המובנה של המארזhttp://www.antec.com/us/support_productInfo_details.php?ProdID=00161 והמאוורר של המעבד http://www.thermaltake.com/coolers/cl-p0200silent939/cl-p0200.htm יספקו קירור הולם לפעילות תקינה של המחשב. מה אתם חושבים? יש צורך להוסיף איוורור? (צירפתי את המפרט להתרשמות כללית) LITE-ON DVD 16*48 Retail ANTEC SLK1600 Beige Mini Tower Mitsumi floppy 1.44 Gigabyte NVIDIA GeForce 6600 128MB PCI-E GV-NX66128DP2 ASUS A8N-E nVIDIA nForce4 Ultra Socket 939 Westren Digital 160GB SATA II JS 8MB 7200RPM Thermaltake 430Watt W00069 PFC Kingston 512MB (2x256) Dual 400Mhz PC 3200 C3 Microsoft® Multim…

• 1 תגובה
    • 474 צפיות
  12. Started by asaf16,

מה פוטנציאל האוברקלוקינג שלו? האם ניתן לפתוח לו צינורות? וכמה קל זה?

• 5 תגובות
    • 677 צפיות
  13. Started by sagi_10,

שלום אני עשיתי אוברקלוק למערכת שלי(ראה מפרט מחשב) ואני שמתי את הזיכרונות על 133 מגה הרץ והם על 180 מגה הרץ בגלל הבאס של המערכת אז השאלה שלי היא האם אני יכול להביא אותם ל-200+ מגה הרץ??? כי בביוס אין אפשרות כזאת אולי יש איזו תוכנה שיכולה לעזור לי?? (אני יודע שפתחתי תרד עם רעיון דומה אבל לא רציתי להקפיץ והשאלה שלי השתנתה...)

• 0 תגובות
    • 563 צפיות
  14. שלום עשיתי OC לכרטיס מסך שלי עם הקירור שקיבלתי עם הכרטיס והגעתי ל1120 זכרון ו560 הכרטיס של XFX וקיבלתי ב3DMark05 3987 נקודות מה דעתכם?

• 31 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. Started by shaks,

הרי המטרה של הקירור היא לשמור שהמעבד לא ישרף אז מה זה משנה אם הוא ב10- או 100- מעלות? הוא גם ככה לא ישרף וזה ברור שקירור גז שמביא את המעבד ל10- מעלות יותר זול מאחד שמביא ל100- מעלות אז למה צריך את זה? ועוד משו מישו יכול לתת לי הסבר מפורט על התיזמונים של הזכרונות או מדריך מפורט על זה? עדיף בעברית

• 26 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. Started by bd,

המפרט למטה התחתון בלי מאמץ 35 קירור סטוק... מאמץ זה קידוד סרט !

• 6 תגובות
    • 660 צפיות
  17. ראשית אני מצטער שלפני 3 ימים עברתי על חוקי הפורום ושרשרתי את אותה הודעה בשלוש מקומות.עכשיו קראתי את חוקי הפורום ואני מקווה לא לשגות שוב! לשאלתי: בלוח אם שלי(k8n-sli) יש מקומות ל 4 חיבורים של מאווררים,כדלקמן: sys_fan, pwr_fan, nb_fan, cpu_fan חוץ מNB_FAN שהוא בעל חיבור 2 פינים,לכל השאר יש חיבור בעל 3 פינים. קראתי מה השימוש לשלושת הפינים:אחד לאדמה(בד"כ שחור),אחד למתח(בד"כ אדום) ואחד לחיישן(בד"כ צהוב). לגבי cpu_fan אני כבר הבנתי - הוא גם היחידי שמאויש-המאורר של המעבד AMD מחובר אליו. מהו NB_fan? מישהו יודע היכן עליי למקם כל מאורר שאני מחבר בהתאם לקונקטור? מצורפת תמונת מסך של הלוח אם מהאתר הרישמי של ג'יגה-בייט [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 519 צפיות
  18. Started by UBS,

שלום רב עשיתי ל 7800GTX שלי OC והגעתי ל 485@1360 וכל מגה הרץ יותר מזה נהיה לי ארטיפקטים הבנתי שעל ידי הגברת המתח אפשר להתקדם עוד עם ה OC ושיש 2 דרכים 1 פיזי VOLT MOD ו2 צריבת ביוס עם מתח גבוה יותר אני לא רוצה לעשות שינוי פיזי בכרטיס אבל רציתי לדעת עם איזה תוכנה אני יכול לערוך את הביוס ואיזה מתח הוא אינו גבוה מדי ולא יסכן את הכרטיס תודה מראש

19. Started by kobibo,

רכשתי את ה GTO2 ורציתי לשאול שני דברים: 1. האם יש צורך לשנות את הקירור שמגיע עם הכרטיס כאשר פותחים לו רק את הצינורות הנוספים ? 2. האם צריך לשנות את הקירור שעושים לו בנוסף O.C ? או שהקירור שמגיע עם הכרטיס יספיק ?

• 12 תגובות
    • 952 צפיות
  20. Started by Jinjis Han,

ממש חסר ערך, שווה להחליף? מישהו ניסה על בשרו? תודה.

• 9 תגובות
    • 921 צפיות
  21. בניגוד למה שחשבו עד היום, יוצא ה-9500 מנצח בעימות ישיר מול ה-BT ובהפרש של שתי מעלות. המנצח הגדול של אותה ביקורת הוא ה-Ninja של Scythe אך הוא לא משווק לצערנו בישראל. http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/5-cool.html [attachment deleted by admin]

• 54 תגובות
    • 3.5k צפיות
  22. יש לי זכרונות corsair twinx1024 3200c2pt שאמורים לעבוד עם AMD על 2.5-3-3-6 והם עם צ'יפים של BH5. שיניתי את התזמונים שלהם ל 2-2-2-6 על מתח של 2.8 במקום 2.6 (בלית ברירה העליתי מתח, בלי זה המחשב לא היה יציב). עכשיו, אחרי ששיניתי את התזמונים, ולמרות שבBIOS התדירות נשארה על 200Mhz (יש לי מעבד 3200+ לכן הוא אמור לעבוד על 2000Mhz) גם האוורסט וגם שאר תוכנות הניתור מדווחות לי על 207Mhz, על מעבד שעובד על 2066Mhz ושהזכרונות גם, עוברים על 207Mhz, כלומר כביכול PC3300. מישהו נתקל בכזו תופעה פעם? אין לי בעיה עם זה, המחשב עובד טוב ויציב, וזה OC מינימלי שבמינימלי, אבל זה מוזר והייתי רוצה לדעת למה זה קורה. הלוח שלי הוא Gigabyte K8N Ultra-SLI. מתח זכרונות מקסימלי - 2.8V לצערי.

• 6 תגובות
    • 577 צפיות
  23. Started by sherlock1212,

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_937&products_id=7598 Zalman CNPS7700-Cu 120MM Fan ב 270

24. Started by yanukav,

שלום. רכשתי מארז פשוט תוצרת compucase דגם 6a19 עם המארז קיבלתי air-duct\תעלת אויר למעבד. יש לי גוף קירור תוצרת זלמן משהו 7000 (92mm מאורר על גוף אלומיניום). רציתי לדעת עם כדאי בכלל להשתמש ב air-duct או שעדיף בלי. שמתי לב שהוא חוסם הרבה מהפעולה של המאורר האחורי (120mm) למרות שאפשר לשלוט בגובה של התעלה. יש לי מעבד 2.4ghz 800mhz על asus p4p800 וכרטיס מסך פשוט עם קירור פסיבי. חשוב לי שטמפרטורת המחשב תהיה נמוכה וכמו כן שהמחשב יהיה שקט, מה מומלץ לגבי ה airduct של המארז והייטסינק של zalman (או גם לא ממש יושב מעל הגוף קירור, בערך 2.5 ס"מ ימינה). אם אני ישתמש בדאקט אבל בגובה מינימלי האם הוא ישפיע על חום המעבד הוא שהמאורר האחורי "יגנוב את האויר ישירות. אני חייב לציין שתיכנון התעלה …

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.