עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by mtn9,

יש לי לוח Epox EP-4SGM8I מעפן עם צ'יפסט SIS661FX. יש לי מעבד P4 בתדר 2.4GHZ והלכתי לפי ההנחיות בחוברת של לוח האם והגעתי לאיפה שאמורים לעשות OC. תמונה מצורפת לאיפה הגעתי. ושאני נכנס לCPU Clock/Speed אז יש שם משהו Min ו-Max ואני לא מצליח להזיז אותם ... ומשם אני צריך לעשות OC לא? אם לא אז מאיפה כן? ולמה כתוב לי 133MHZ ו1.86GHZ ולא 200MHZ ו2.4GHZ? אני מתחיל בOC וזה OC ראשון שלי אז אתם יכולים להסביר לי מה לעשות.. אולי לשנות את היחס ל1:1 זה יעזור? עכשיו הוא על SPD. תודה. [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 673 צפיות
  2. Started by prexus,

איך הוא מבחינת קירור? אני מדבר על דגם ה Midi Tower שיש ב PCH. כתוב באתר שלהם שיש שם מקום לחמישה מאווררים והוא בא עם 3. איזה זוג מאווררים עדיף להוסיף לו? שני מאוררים לדים של CoolerMaster בערך ב-50 ש"ח כל אחד, או Vantec Sealth או משהו אחר?

• 4 תגובות
    • 672 צפיות
  3. Started by wollmann,

למרות שזה בגרמנית, מה אתם אומרים על ההשוואה הזאת? יש באתר גם השוואות לצ'יפסט, רדיאטורים וכו'. http://watercoolplanet.de/index.php?open=4&show=1

• 0 תגובות
    • 672 צפיות
  4. שמתי לב(מפרט כתוב) שאני מצליח להעלות את הזכרונות הרבה יותר מהליבה,כלומר הליבה מגבילה אותי מהר יותר מהזכרונות. השאלה שלי היא מה נותנים המהרת הזכרונות לביצועי הכרטיס במשחקים? ועוד שמתי לב שהורדת הליבה מעט מאפשרת לי עוד להעלות את הזכרונות. העלאת מתח מהביוס לכרטיס מסך מעלה מתח לליבה?לזכרונות?או לכלל הכרטיס?

5. Started by jackob007,

יש לי מעבד 733 , לוח cuv4x של אסוס ו512 זיכרון הכול עובד ב133 איך אני ממהיר את המחשב (אני אפס באוברקלוקינג) תודה

• 4 תגובות
    • 672 צפיות
  6. המפרט הבעייתי(של אימא שלי): מעבד: AMD AXP2400+ T-BRED B קירור: VANTEC AeroFlow VA4-C7040 לוח אם: Gigabyte GA-7VM400M-RZ זיכרון 512MB DDR 333MHz(של KINGSTON) והמארז המיקרו Compucase V30BL הבעיה היא שהטמפ' בימים חמים מגיעות ל63+ מעלות דבר שגורם לריסט לאחר מאמץ כלשהו במחשב(סריקת וירוסים, בנצ'מארק ועוד...) לדעתי זה הגוף קירור כיוון שבמחשב אחר(של אבא שלי) יש מחשב דומה: לוח ECS 7VMM3200PRO AXP2200 קירור: סטוק של ECS ומאוורר SMART FAN של Tt ששומר אותו 55 גג במאמץ!(המחשב עובד כבר חודש 7/24 ואין ריסטים בגלל חום) מארז: אותו V30 של COMPUCASE תמליצו לי בבקשה על גוף קירור שיקרר יותר טוב מהוונטאק המעפן תודה לעוזרים

• 10 תגובות
    • 672 צפיות
  7. Started by KvodHagab,

או קי אני מתלבט בין שני לוחות השימוש למחשב זה OC כבד - בינוני וכמובן משחקים כבדים אז איזה לוח מבין השניים ומה ההבדלם בינינהם Abit ic7 or Abit ic7-G או שפשוט לחכות X זמן (X =? תענו לי בבקשה) עד שייצא הABIT IC7-MAX3 ?

• 5 תגובות
    • 672 צפיות
  8. Started by k_700,

המעבד הוא AMD Athlon 64 3000+ Venice 512KB L2 Cache Socket 939 Processor - TRAY , עכשיו המליצו לי על הTHERMALTAKE BIGTYPHOON ואמרו שהוא בצמרת המאווררים אם לא הכי טוב, אבל מה לעשות אני חושב ש235 שקל למאוורר קצת מוגזם. אשמח אם תוכלו להציע לי מאווררים יותר זולים בתקציב של עד 100 שקל, ותתשתדלו שזה יהיו מאווררים טובים שיתאימו, בנוסף יהיו שקטים.

• 9 תגובות
    • 672 צפיות
  9. אני רוצה לעשות למערכת שלי OC קבוע ל3200GHZ ושהיחס fsb:dram יהיה 1:1... עכשיו, השאלה שלי היא בקשר לזכרונות... איזה ערך בביוס אני צריך לשנות כדי שהם יעבדו ביחס של 1:1? כי כרגע הם ביחס של 2:3.. תודה!!! אני רואה שתמונות ענקיות... איך אני שם אותן כזה בקטן למטה?

• 4 תגובות
    • 672 צפיות
  10. Started by eranmor,

היום ניסיתי לעשות OC ל8800GT שלי ושמתי לב לתופעה משונה ככל שהעליתי את מהירויות השעון של הכרטיס הביצועים ירדו :s05: WTF? למה לעזאזל זה קורה?

• 1 תגובה
    • 672 צפיות
  11. התקנתי את התוכנה והיא לא מודדת לי שום דבר לא מהירויות מאווררים ולא טמפ מה לעשות

• 1 תגובה
    • 672 צפיות
  12. Started by guyshacht1,

0 מאמץ, מעבד 35 ממוצע ליבות 42, אין OC, קצת חם או סבבה? (E6750)

• 1 תגובה
    • 672 צפיות
  13. רעש? כמה סל"ד אתם חושבים שהוא מסתובב? הוא עובד על 220V. [attachment deleted by admin]

• 12 תגובות
    • 672 צפיות
  14. Started by Sifo Jen,

היי, אני מחפש קירור חדש לפנטיום 2 גיגה הרץ נורט'ווד שלי, לא בשבל אובר, אבל רק בשבל שיהיה שקט שקט. הדרישות הן: אפקטיבי יותר מהסטוק - כרגע הוא על 27 מעלות באיידל ומגיע ל37 בפול. שקט - ברמה שלא שומעים אותו בכלל כאשר המארז סגור. זול - עד 200 שקל. אני יודע שאלו דרישות דיי גבוההות בשבל המחיר הזה אבל בכל זאת... אני חשבתי על זה: http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=1819 תודה רבה!!!, יאיר.

• 10 תגובות
    • 672 צפיות
  15. Started by TheDiesel,

מה אומרים על הקירור Antec A400I RGB? https://www.antec.com/product/cooling/a400i

• 0 תגובות
    • 672 צפיות
  16. האם לאחר מריחת המשחה הטרמית עדיף: לחכות קצת שההיטסינק והליבה עם המשחה הטרמית מפורדים ואז לחבר אותם (ואם כן כמה זמן) או ישר לאחר מריחת המשחה להחזיר הכל למקום ולהפעיל את המחשב (חדש בתחום אז אם זו שאלה שנראית לכם פשוטה נא לא לזלזל ;] ) תגובות יתקבלו בשמחה

• 3 תגובות
    • 672 צפיות
  17. Started by latismu,

אהלן חברה, אני רוצה להחליף heatsink ומאוורר למעבד, אני חושב שהתושבת היא LGA 775 -כלומר פנטיום 4 (ערכתי תשורה הזאת כדי למנוע בלבול - למי שקרא אותה גם לפני התיקון) איך אני יכול לדעת בוודאות (ההיטסינק יושב לי פה על השולחן) והאם כל היטסינק+מאוורר של תושבת 775 יתאים ? אני לא יודע אם משתלם לקנות דגם Thermaltake Silent Heatpipe (Socket 775) שעולה 165 ב KSP או דגם אחר (שוב ב KSP) בשם "?Spire (Socket 775" לכשאקנה את זה, אז אני כבר יעדיף למרוח מחדש תחומר הטרמי, אז ראיתי תמדריך הנפלא הזה http://hwzone.co.il/guides/as_apllying/ רק דבר אחד שלא הבנתי זה שרשום שם "חומר טרמי כלשהו". מאיפה אני יכול לקנות חומר טרמי? (ומה לקנות בדיוק...) תודה רבה

• 8 תגובות
    • 672 צפיות
  18. Started by Ramsses_II,

בסוף השבוע אני הולך לרכוש מחשב. בינתיים אין תכנון ל-OC, אבל אני יודע שאני ארצה כשיהיה לי זמן יותר להתעמק בנושא. מעולם לא עשיתי OC, וגם לא התעניינתי בדבר עד עכשיו, לכן אני לא יודע מה יותר ופחות טוב. אני לא מתכנן OC מטורף וגם ככה המחשב הזה חזק מאוד, אבל אני רוצה שתגידו לי אם יהיה משהו במפרט הזה שיימנע ממני לעשות OC. אני לא רוצה שתביאו לי עכשיו את לוח ה-OC המושלם, או לא יודע מה, אני רוצה לדעת אם משהו במפרט ממש, אבל ממש לא טוב לזה. המפרט: Intel Core 2 Quad Processor Q9550 2.83GHZ BOX, יחידות 1 ¤1660 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=3487 SUNBEAM TUNIQ TOWER 120 CPU COOLER, יחידות 1 ¤260 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=1584 GIGABYTE EP45-DS3 Intel…

• 6 תגובות
    • 672 צפיות
  19. Started by Guy950,

לא הייתי בטוח לאיזה פורום לפנות עם השאלה הזו אבל העדפתי לכתוב פה כי פה נראה יותר מתאים. עיינתי בכרטיסי מסך 4850 שאני רוצה לקנות וראיתי שספיר שיחררו 3 כרטיסי מסך 4850 עם קירורים שונים ורציתי לדעת אם יש הבדל משמעותי. לכרטיס המסך מתוכנן לשחק במשחקים כבדים וסרטי HD אבל לא ברצף (למעט ימי שישי-שבת) אז לא נראה לי שבאמת צריך לקנות קירור לכרטיס מסך אז אני רוצה לקנות את הדגם הזה: http://www.sapphiretech.com/us/products/products_overview.php?gpid=244&grp=3 יש לו קירור אקטיבי והוא סבבה, מספק את מה שהוא אמור לספק. אבל אני לא רוצה שהכרטיס יתחמם יותר מדי לכן אני תוהה האם כדאי לקנות את אחת הגרסאות הללו: http://www.sapphiretech.com/us/products/products_overview.php?gpid=249&grp=3…

• 4 תגובות
    • 672 צפיות
  20. והאם זה לא פוגע באחריות

• 3 תגובות
    • 672 צפיות
  21. שלום אני רוצה להחליף את המאווררים של הספק הנ"ל כי אני לא מסוגל להתרכז עם כזה רעש בחדר (2 מאווררים: 92 מכניס אוויר לספק ו- 80 מוציא החוצה). אין לי דרך להבחין אבל אני חושב שה 80 מסתובב במהירות מטורפת ועושה את כל הבעיות. עוד דבר - יש חיבור מהספק ללוח של קריאת מהירות. אני לא יודע של איזה משתי המאווררים הוא אבל הוא על כ 5100 RPM. האם מישהו עשה כזה מוד על הספק הזה, ואם כן איזה מאווררים שמתם ? האם אפשר פשוט לנתק את ה 90 ולהחליף את ה 80 ? אם כן איזה מאוורר אתם ממליצים עבור ה 80 (יש לי מאוורר 120 בדיוק מתחת לספק שמוציא גם ככה אוויר חם מהמעבד ) תודה

• 3 תגובות
    • 672 צפיות
  22. Started by mor1989,

הטמפ' של המחשב שלי כרגע אינה ידועה בשל זיוף בתוכנה + ביוס לכן אני לא רוצה לקחת סיכון אלה לקנות מאורר שיחזיק את המערכת שלי . התקציב שלי הוא נע בן 150-300 מומלץ שיהיה שקט ואיכותי ויספק אותי המערכת שברשותי : ?Athlon64 3200+ (S-939) VENICE CORE? ASUS A8N-E Nf4 ?512Mb 400MHz Kingston CL3?x2 GIGABYTE ?6600GT 128MB DVI, TV, PCI-E? Western Digital ?160GB SATA II 7200RPM 8MB? ?HEC Compucase CI-6A21 400W? ועוד בקשה: אם תוכלו אני ישמח מאוד ורוצה לדעת אם הוא יכנס במארז שלי ואם כן איפה אני ממקם אותו ואיך. ובסביבות כמה המאורר הזה מוריד מהטמפרטורה , ז"א נגיד והטמפרטורה שלי היא 39 לכמה הוא יוריד אותה בערך? תודה רבה חברה יום נעים =) תודה מראש..

• 12 תגובות
    • 672 צפיות
  23. שלום כולם, הורדתי זה עתה את התוכנה CPUCooL בגרסא 7. התקנתי, עשיתי ריסטרט כנדרש והרצתי. יש שני בקרי טמפרטורות פה. Temp1 = 35 Temp3 = 70 מזה מה? ואם המעבד שלי עובד על 70 זה נורא נכון??? את המפרט שלי ניתן לראות מימין - אנא עזרו לי לקרר חזרה את המחשב.

• 5 תגובות
    • 672 צפיות
  24. Started by H.I.V,

שלום החלטתי לעשות OC ל9800 NP שלי השתמשתי בתוכנה RAGE3D והתחלתי לאט לאט להעלות את מהירות הCORE של הכרטיס כל פעם בדקתי יציבות וחום והגעתי בOC עד למהירות של 380 (המהירות של ה9800 פרו) והכרטיס היה מאוד יציב אך טיפה התחמם אבל לא משהו רציני ( לא קרוב לאיך שהכרטיס יתחמם עם הקאטליסט 3.8 ) בדקתי מה התוצאה ב3DMARK03 והיא הייתה: לפני OC 4600 אחרי OC ל9800 פרו - 5200 לא השתמשתי בשום קירור מיוחד חוץ מהמאוורר המקורי של הכרטיס המסקנה שלי היא שבכלל לא שווה לקנות 9800 פרו אם אפשר להגיע אליו בOC מה דעתכם?

• 8 תגובות
    • 672 צפיות
  25. Started by מוטי יאיר,

חיברתי את הALX שלי על המעבד והיה מאוד קשה להדק אותו, אז אם תופסים אותו ניתן להזיז אותו קצת שמאלה וימינה על המעבד, כך זה צריך להיות? או שהו צריך לשבת בדיוק על המעבד ללא תזוזה בכלל??? מבחינת טמפ' הם עלו קצת לעומת המאוורר של וונטק שיש לי.אבל אני מניח שזה בגלל המאוורר הג'נרי ששמתי עליו או שאני טועה?

דיונים חדשים בפורומים