אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
שלום קניתי מחשב חדש ועכשיו אני רוצה להרכיב אותו. עכשיו פתאום אני מגלה את כל הקטע של הקירור של המחשב וזה נורא בלבל אותי. להלן המפרט של המחשב : 1. לוח אם GigaByte GA945PS3 2. מעבד Pentium D 820 2800Mhz 3. דיסק קשיח Samsung 80GB 7200RPM ממשק SATA2 4. זיכרון Kingston DDR2 1024MB 667 Mhz 5. כרטיס מסך nVidia GeForce 7300GS 128MB 6. המארז HEC 6CS3-NPS (מארז ב-150 ש"ח עם מאוורר אחד נראה לי בלי פטנטים מיוחדים) יש לי מאוורר של אינטל למעבד שבא ביחד איתו. הייתי בטוח שאני מרכיב אותו ישירות על המעבד וזה כל הסיפור עד שקראתי שאני חייב לשים משחה טרמית. הסתכלתי על כל מיני מאמרים של קירור וראיתי המלצות למערכות קירור מתקדמות מאוד (ויקרות גם), הוספת מאווררים למארז מקדימה, מאחורה…
-
- 4 תגובות
- 431 צפיות
-
-
אוקיי אז יש לי מחשב של פנטיום 1 ויש לי ספק בשילו (מהישנים כמובן). יש לו 2 כבלים כבל עם חוטי מולקס שאותם אני יודע לחבר. ועוד כבל שחור כזה עם 4 "תופסנים" שצריך לחבר למפסק שמפעיל ומכבה את המחשב.. זה מחולק ל- 4 "תופסנים בצבעים שחור, חום לבן וכחול... איך אני מחבר אותם... ניסיתי לחבר את זה פעם אחד באקראי וזה עשה הפסקת חשמל בכל הבית מישהו יודע?
-
- 4 תגובות
- 450 צפיות
-
-
מאז הפוסט הקודם התגנב לליבי חשש שמא ה BT לא הותקן מספיק טוב ע"י החנות. כשהמארז פתוח, וללא איורור נוסף פרט ל BT ה CPU מתנדנד באיזור 43-47C בסרק. נראה לי קצת גבוה, לא?
-
- 4 תגובות
- 478 צפיות
-
-
המאורר של הצ'יפסט שלי שר עכשיו את שירת הברבור שלו (הוא נהיה כ"כ איטי לפעמים שצריך לעזור לו עם היד) א. מה הסיבה לזה? (חוסר איורור?!) ב. למה כדאי להחליף? (ראיתי שיש בלו אורב ומיני טייגר)
-
- 4 תגובות
- 525 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לקרר את המחשב שלי בקירור מים. הסיבה היא לא אוברקלוקינג - אני לא משתמש במעבד חזק או עושה OC אבל אני רוצה להגיע למצב של מחשב הכי שקט שרק אפשר. אשמח לשמוע המלצות - התקציב שלי מגיע עד 2000 שח. אני רק רוצה להדגיש שאין לי כרטיס מסך מיוחד או מעבד חזק במיוחד - מחשב DUAL CORE רגיל עם כרטיס מסך ATI די בסיסי אבל הרעש משגע אותי. אשמח על העזרה שחר
-
- 4 תגובות
- 614 צפיות
-
-
שלום לכולם שתי שאלות קטנות (אני חושב). 1) האם ניכר הבדל בהתחממות בין לוחות אם שונים? לאסוס יש את מערכות הheat pipe וה stack cool 2, ג'יגבייט לא ממש מציינים מערכות קירור בנתונים שלהם, וגם לא איבייט. האם אחת המערכות אפקטיבית יותר מהשאר או שהכל שטויות בת'כלס. לא מצאתי התייחסויות לעניין באתרי ביקורת, מצד שני אולי לא חיפשתי במקום הנכון... המחשב שאני בונה מיעד להיות שקט, וככל שהקירור הפסיבי יותר אפקטיבי המאווררים יכולים לעבוד על חלש יותר (כמו שכולכם בטח יודעים), לכן זה חשוב לי... 2) אני מחפש המלצה על מאוורר שקט למעבד, Q9300 על P35. לא מתוכנן שום OC, אז הקירור לא צריך להיות היסטרי... רק מספיק בשביל ששום דבר לא ישרף. והעיקר שיהיה שקט. תקציב עד 200 שקט. תודה אסף
-
- 4 תגובות
- 606 צפיות
-
-
אהלן, אני מעוניין להחליף את הקירור של המעבד וקצת הולך לאיבוד בין כל הדגמים... המעבד הוא I5 4460, שימושים די בסיסיים אבל גם קצת גיימינג מדי פעם, תקציב של 150~ ש"ח. רעש חשוב, אבל לא בקטע קריטי. המארז שלי הוא Gigabyte GZ-X7. ראיתי כחלק מהשיטוטים שלי את הקירור הזה: http://ksp.co.il/?uin=31664 כמה זה באמת מציאה? והאם הוא בכלל יתאים למארז שלי? נראה לי קצת גבולי. ועוד שאלה על הדרך: אני גם רוצה להוסיף מאוורר 120mm למארז (כרגע יש לי רק אחד מאחורה), יש סיבה להשקיע יותר מבמאוורר בסיסי של אנטק/ארקטיק? תודה מראש על כל עזרה שהיא.
-
- 4 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני חושב לקנות את הקירור, נכון לעכשיו אני עם מובייל אקספי עם אוברקלוק של 500 מגהרץ ומתח של 1.75 עם טמפרטורה של 55 במאמץ, וזה על 4000 סיבובים בדקה עם וולקנו 12 ואני מרוצה ממנו. יש למשהו מעבד כמו שלי ואת הטייפון שיפרסם, וסתם מעניין אותי מה התועלת שלו אצליכם.
-
- 4 תגובות
- 597 צפיות
-
-
שבת שלום אבא שלי יכול להשיג לי קומפרסור מהעבודה שלו(הוא עובד במפעל יש להם ענקיים וקטנים הוא יכול להשיג אחד)אז יש לי שאלה איך אני אמור לחבר אותו לכרטיס מסך?(אני מתכנן oc רצחני ;o) כאילו איך אני תוקע אותו שםיש איזה יציאה? תודה מראש!
-
- 4 תגובות
- 671 צפיות
-
-
כרגע במחשב שלי נמצאים מקדימה מאורר קטן 4 ס"מ מאחורה גדול 12 ס"מ ( שניהם רגילים והכי פשוטים שיש).. ועל המעבד מאורר אורגינלי של AMD .. המחשב כאמור אני לא יגיד מרעיש אבל בו נגיד "נשמע "... השאלה מה אפשר לעשות כדי שיהיה שקט יותר.. בקרוב אני הולך להחליף ספק כוח ( וזה בלי קשר לרעש ) למשהו אכותי, האם זה יוריד מהרעש? וגם מאורר למעבד (AMD4200DUAL ) אני הולך להחליף ואני ישמח לקבל המלצות לאיזה מאורר שקט טוב ואמין להחליף? השאלה האחרונה היא לגבי ה12 ס"מ שיושב בתחת של המארז האם כדי להחליף אותו למשהו קצת יותר איכותי ושקט? תודה.
-
- 4 תגובות
- 446 צפיות
-
-
שלום, קניתי מחשב חדש בחלקים חבר עזר לי להרכיב אותו, בעקבות החוויה יצא לי לשוטט פה בפורום, ומתחשק לי לעשות לו אוברקלוקינג, עשיתי חיפוש ב bios וגם באינטרנט ואני לא מוצא אפשרויות אובקלוקינג ללוח אם הזה, לא מצאתי דרך לשנות את מהירות הBUS את המחלקים או כל דבר אחר. המחשב שקניתי: amd athlon 5200 msi k9agm3 2X1024 OCZ DDR2 800 Mhz הזכרון יכול לעבוד במהירות 800 MHZ, ואני לא חושב שהוא עובד במהירות הזאת אני לא בטוח שאני יודע לקרוא נכון את הנתונים. בכל מקרה ב bios אין שום אופציה לשנות את מחלק התדר בין הזכרון למעבד, האם יכול להיות. מצורפים screen shots של cpu-z אשמח לעזרה [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 398 צפיות
-
-
הפריימים יורדים לי כשאני שם הכל על הכי גבוה ב DiRT2 וזה פתיר לדעתי כי המצב לא כזה נורא, אני מוריד טיפה את ההגדרות והוא רץ חלק לגמרי! *** המדריך בנעוץ לא עובד, ובמדור באתר מצאתי רק למעבדים. +אני עובד עם Windows 7 וניסיתי להוריד collbits וכנראה שזה לא עובד בווינדוס 7.. אני אשמח להדרכה מדויקת כי זה קצת מפחיד אותי לשרוף רכיבים עכשיו חח תודה
-
- 4 תגובות
- 842 צפיות
-
-
אני רואה בכל מקום שכולם רושמים בOC לכרטיס ומעלים רק את הCORE CLOCK וMEMORY CLOCK אבל לא נוגעים בSHADER CLOCK... למה? למשל ראיתי OC של כרטיס 88GT בCORE הוא מגיע ל700 מ600 ובMEMORY ל1900 מ900... איך זה הגיוני?! תסבירו לי בבקשה... תודה מראש! עריכה: למה כשאני עושה OC לכרטיס 600@670 - 1500@1800 - 900@970 זה לא מזיז בשיט לביצועים? לפעמים אפילו מוריד והמעלות לא עוברות את ה60-65
-
- 4 תגובות
- 475 צפיות
-
-
http://www.logicpc.co.il/eng/itdetail.aspx?icom=8198
-
- 4 תגובות
- 603 צפיות
-
-
אוקי ככה.. יש לי מאוור בצד המארז.. ואחד שמוציאא.. ומקדיה למארז יש לי כיאילו הכנה למאוורר.. יש לי תסוגר מאוורר הזה.. בגודל של 10 ס"מ .. עכשיו השאלה שלי איזה גודל מאוורר אני צריך לקנות? ואחרי זה איך אני מחבר אותו?
-
- 4 תגובות
- 424 צפיות
-
-
מת לי המאורר של הנורת'ברידג' של הלוח אם (ABIT IC7) והלוח פשוט לא מחזיק בלעדיו, ביחוד בימי הקיץ החמים. איזה תחליפים טובים יש? ניסתי לחפש אבל נראה כאילו הפעם האחרונה שמישהו עשה ביקורות על הדברים האלו הייתה ב2001...
-
- 4 תגובות
- 714 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי לוח אם abit is7. אז בחודש- חודשיים האחרונים המחשב ציפצף לי, בגלל עומס חום. הורדתי everest, והטמפרטורה שלו בזמן מנוחה היא 64, בזמן הרצת משחק זה מגיע ל-80 וזה מדאיג. רציתי לברר איפה בדיוק המעבד נמצא, אז העלתי תמונה, האם המעבד זה ההוא בצד ימין שבמרכזו משהו לבן ליד המאוורר הכחול?: http://www.ixbt.com/mainboard/images/i865-roundup2/is7-g-board.jpg אם כן מותקן עליו מאוורר ענק של אינטל, ואני לא חושב שזה הגיוני שהוא מגיע ל-80 מעלות... למישהו יש פתרונות? תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 601 צפיות
-
-
אני חדש בעניין יש לי לוח של גיגה בייט : GA-k8nf-9 AMD 3000+ winchester 1 gb A-DATA VT קניתי שבוע שעבר מערכת קירור מים ואני רוצה לעשות אובר קלוק.. עכשיו הבעיה היא שאני מעלה את הבאס במעבד הוא עולה גם בזכרון ואני לא חושב שהזיכרון יכול לסחוב את זה.. איך אני נועל את זה.. ד"א בדקתי בביוס לא מצאתי את זה...
-
- 4 תגובות
- 481 צפיות
-
-
איזה לוח יותר טוב ל OC? עזבו את העניין של היציבות וכו' וכו' ש ASUS יותר טוב.. OC נטו! תודה
-
- 4 תגובות
- 413 צפיות
-
-
מצאתי את האתר לפני כמה ימים ונדהמתי מכמות החומר אז קודם כל סחתן עליכם עלו והצליחו. ועכשיו לדבר החשוב באמת: יש לי מחשב המפרט הוא כזה: מעבד אינטל פנטיום 4 2.8 ג'יגה 800 מגה הרץ לוח אסוס p4s 800 זיכרון 768 מגה כרטיס מסך fx 5200 הארד דיסק 40 ג'יגה 7200 rpm מספר שאלות : 1. האם הוא מתאים לאוברקלוקינג מבחינת לוח ומעבד?? 2. האם כדאי לעשות אובקלוקינג כלומר האם באמת ההבדל משמעותי ? 3. קראתי את כל המדריכים והבנתי הכל חוץ מאיך לפתוח את הנעילה של המעבד? 4. בקשר לכרטיס מסך האם הוא שווה המהרה או שעדיף לא לגעת בו כי הוא חסר עתיד מראש? תודה לעונים, שחר
-
- 4 תגובות
- 470 צפיות
-
-
אין לי אפשרות לעשות RUN (אם זאת הדרך להפעיל את הבדיקה, אם לא אז איך ?) :s05:
-
- 4 תגובות
- 909 צפיות
-
-
טוב אז ככה הבנתי שמה שהכי חשוב זה ה משאבה...ושאפשר להשתמש במשאוות אקווריום רגילה ולפי גם מה שהבנתי ככל שהמשאווה שאוהב יותר ויותר המהר ככה יותר טוב אתה יכולים לתת את זה בדוגמא במספרים עם אני ילך לחפש משאווה שאני ידע מה לשאול. ושמות..זאת אומרת שמות של המדידות.
-
- 4 תגובות
- 542 צפיות
-
-
המחשב של חבר שלי רועש בצורה מטורפת, יש לו רעש מחריש אוזניים.. לאחרונה פגה אצלו האחריות על המחשב אז חשבתי אולי אפשר איכשהוא לשפר אותו.. חשוב לציין, יש לו מחשב יחסית חדש ( שנה ), אין לו את הC2D אבל יש לו משהו לפני.. בכל מקרה, המארז שלו יחסית קטן, אז חשבתי אולי תוכלו לתת לי רעיונות איך לקרר את המחשב... מה יהיה באמת אפקטיבי.. בין היתר בהחלפה של המאווררים, אני אשים את הגריז טרמי על המעבד כמו שצריך. אשמח לשמוע הצעות.
-
- 4 תגובות
- 434 צפיות
-
-
שלום, הזמנתי לוח אם DX58SO של אינטר ומעבד i7 920. אני מתכוון להרכיב מחשב עם הנ"ל ובנוסף 2 דיסקים קשיחים וכונן DVD. כרטיס המסך יהיה 9800GT. מה שיש לי הוא מרז של NEC בו יש לי מאוורר פולט אחד מאחורה(לא זה של הספק) ומאוורר שואב אחד מקדימה בחלק התחתון. שניהם 12 ס"מ. בצד המארז יש 2 פתחים ללא מאוורר. על המעבד יהיה המאוורר הסטנדרטי שאינטל נותנת. אין לי שום כוונה להמהיר בשלב זה. אני רוצה להימנע מרכישת מארז/ספק חדש. האם הנ"ל יספיק לי בכל הקשור לקירור נאות של המערכת? :-\
-
- 4 תגובות
- 675 צפיות
-
-
היי. בקרוב אני מתכוון להחליף את המשחה הזולה של אינטל במעבד שלי 3770K עם LiquidPro Ultra. השאלה, האם כדאי להשתמש באותה משחה גם בין המעבד לגוף קירור Swiftech H220? אם אתם ממליצים על משהו אחר, מה כדאי? כרגע ברשותי Formula 7 בלבד.
-
- 4 תגובות
- 983 צפיות
-