עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. היי, אני צריך: מחבר 90 מעלות 3/8 - X4 הברגה G1/4 ל-3/8 ישר - X2 הברגה G1/4 ל-3/8 90 מעלות - X2 ב-FROZENCPU לקחתי הכל של PRIMOCHILL כי הם הכי זולים, הרכיבים אצלי במערכת זה רק סוויפטק אבל אני מאמין שזה סטנדרטי אז לא צריכה להיות בעיה. כל מקרה, כולל משלוח זה מסתכם ב-33 דולר (125 ש"ח +/-) במשלוח דואר רגיל (USPS). האם יש מקום זול יותר, או שיש בארץ בערך באותו המחיר (וככה אני חוסך את ה-3-4 שבועות המתנה) ? חיפשתי בהום סנטר, אין להם שום דבר מזה. חיפשתי באיביי, לא מצאתי הכל אצל אותו המוכר וזה לא משתלם לי לשלם לכל מוכר משלוח בנפרד. תודה.

• 4 תגובות
    • 830 צפיות
  2. Started by ozwrx,

שלום לכולם התקנתי היום את הכרטיס מסך החדש שלי LEADTEK PX7600GS EXTRAME DDR3 הכרטיס מאוד רועש ולכן השתמשתי בתוכנה RIVA TUNER והורדתי את המהירות מאוורר מ 100 אחוז ל 70 אחוז ביצועים ועכשיו אפשר להגיד שפטרתי את בעיית הרעש... השאלה שלי כרגע האם זה ישפיע על הכרטיס? האם הוא יתחמם יתר על המידה? איך אני בודק את זה?

• 4 תגובות
    • 569 צפיות
  3. המעבד: E8400 על לוח P5Q עם קירור של nirvana zreotherm 120 הטמפרטורה במנוחה היא 43 ובמאמץ באיזור ה65-70(המחשב מלא באבק), האם יש צורך להחליף משחה? והאם הטמפרטורה תקינה(ביחס לקירור הנל)? אגב OC ל4.1GHZ. תודה מראש ערן. עריכה: המחשב נקנה לפני כשנה וחצי

• 4 תגובות
    • 658 צפיות
  4. אהלן חברים, האוברקלוק שלי מתקדם יפה, הצלחתי להביא את ה-2500K שלי ל 4.4GHz עם מתח 1.325 כעת אני מתכוון להתקדם לכיוון ה-4.8 ובתקווה לעצור שם, יש לי רק בעיה אחת. כשאני מבצע מבחן מאמץ עם LinX אני משתמש בדרך כלל ב-5GB זכרון למבחן כדי לנצל כמה שיותר RAM, אבל מרוב שהמבחן שואב את הזכרון, CoreTemp וגם RealTemp פשוט קופאות ולא מספקות לי טמפרטורות, החלונות שלהם פשוט נשארים עם ערכים קבועים ולא מתעדכנים, רק בסיום לופ. מכיוון שזה מבחן מאמץ הכי קשה שיש, חשוב לי מאוד לנטר טמפרטורות ולראות שהמעבד לא קופץ לי לאיזור ה-90, אני פשוט שם את המאוורר של המעבד על העוצמה הכי גבוהה ומקווה שהכל בסדר, אבל עדיין זה בעייתי. יש הצעות מה לעשות?

• 4 תגובות
    • 924 צפיות
  5. איך כדאי לשים את המאווררים במארז יש לי 2*80מ"מ מאחורה ואני רוצה לעשות חור לעוד כמה חשבתי ככה 2*80 מאחורה מוציאים אוויר 1 בגג של 80 מוציא אוויר 1 בחלון 120 מ"מ מכניס אוויר אתם יכולים לעזור לי בזה? איך כדאי למקם את המאווררים? תודה

• 4 תגובות
    • 531 צפיות
  6. Started by ranran,

שלום קניתי לא מזמן HTPC וקיבלתי איתו שני מאווררים שיחסית קצת רועשים ומציקים לי אני מחפש שני מאווררים של 80 (זה הגדלים שאני יכול אין לי מקום ל120 כי זה מארז קטן) הכי שקטים שיש ומצאתי את הKAMA FLEX האם הוא באמת הכי שקט? איך הוא ביחס למאוור שהוא חצי גומי כזה של AC? (יש לי אחד כזה והאמת שהוא טוב) וראיתי שהקמה פלקס מגיע ב3 מהירויות אני כמובן צריך כרגע את ה1500RPM אך בעתיד אם ארצה לשנות את המהירות אוכל לעשות זאת?

• 4 תגובות
    • 620 צפיות
  7. עקב בעיות תאימות של הכרטיס מסך והchipset שלי,אני רוצה לצרוב לו ביוס של Leadtek 6800U הוא מחזיק בקלילות את התדרים של הUltra. רציתי לדעת האם אפשר לבצע את הצריבה דרך הWindows והאם יש מקום מסודר שיכול לעשות את זה וכך אהיה שקט,כי זה כרטיס לא זול ואני לא רוצה שהוא יפגע חלילה. אשמח לשמוע על סיכונים אפשריים ודרכים למנוע אותם או לתקן אותם. נסיתי לעשות חיפוש ולא מצאתי את כל מה שאני מחפש,אמכם הסליחה.

• 4 תגובות
    • 681 צפיות
  8. Started by asaf_a,

תשמעו שניה המאוור של המעבד עושה לי הכי הרבה רעש במחשב עכשיו יש לי כמה שאלות הוא די טוב אבל אפשר להנמיך את המיהרות? ובכך את הרעש או שיש מאוורים בשביל המעבד שהם יותר טובים וגם שקטים יותר טוב שבת שלום ותודה

• 4 תגובות
    • 592 צפיות
  9. Started by djez26,

טאני רוצה להעלות את ה fsb רק לזיכרונות איך אני עושה את זה יש לי לוח abit nf7-s2

• 4 תגובות
    • 500 צפיות
  10. Started by AMD 64,

שלום, אחרי שחיברתי האר דיסק נוסף של טרה וחצי(בנוס לשני הארדיסקים שהיו לפני),פתאום הRPM של המאוורר מגיע ל2200 במאמץ. זה הגיוני או שבקרוב יתחילו גם הריסטרטים?האם יש לשקול קניית ספק חדש? עכשיו יש לי 500W של hec. תודה.

• 4 תגובות
    • 551 צפיות
  11. היי. קניתי מחשב בשעה טובה, וביקשתי מהחנות שיעשו לי אוברקלוקינג (באחריות). איך אני יכול לברר מה המהירות האמיתית בה המעבד שלי עובד עכשיו ? (הורדתי CPU-Z, אני לא כ"כ מבין איך אני קורא את הנתונים שמופיעים שם, הם גם משתנים מדי פעם...) תודה מראש על העזרה.

• 4 תגובות
    • 817 צפיות
  12. Started by Rhx,

אוקיי אני רוצה לעשות אוברקלוק למעבד שלי מ2.4 לפחות עד 2.6 , עכשיו הייתה את התוכנה CLOCKGEN ושאני צריך לבחור את הלוח אם שלי ולהוריד אותה מישהו יכול להביא לי את הקישור להורדה של CLOCKGEN את הדף הזה שבוחרים מה הלוח אם ומורידים ? ועוד הסבר קטן על איך לעשות את האוברקלוק אם אתם צריכים תמונה מה CPU-Z תגידו לי,אני לא רוצה להרוס או משהו. אה כן טמפ' - 31 - 35 במנוחה , מקסימום 50 במאמץ. אם יש תוכנות שאני צריך להריץ אחרי האוברקלוק תגידו לי. תודה מראש. אגב אני רוצה את קלוקגן מכיוון שיש לי לוח של אינטל אז אי אפשר לעשות אוברקלוק וגם המעבד שלי לא משהו באוברקלוק.. אגב זה מעבד Northwood.

• 4 תגובות
    • 517 צפיות
  13. אני מחפש משהו כמו CoolerMaster AeroGate 2 רק שאפשר להכניס ת h.d לבפנים ואז זה אמור לקרר אותו או משהו עכשיו יש לי כמה שאלות זה משתלם? זה באמת מקרר או שעדיף ללכת על אחד בלי מקום ל H.D ? וכמה זה עולה ואיפה אפשר להשיג (חיפשתי בתאילנד לא היה :-\)

• 4 תגובות
    • 551 צפיות
  14. כרטיס מסך בחום 80 C במאמץ זה בסדר?? 7800GT

• 4 תגובות
    • 521 צפיות
  15. הנה תמונה...

• 4 תגובות
    • 503 צפיות
  16. פירקתי ספק ישן,וחשבתי לשים את המאוורר שלו על הכרטיס מסך. האם הקירור הזה יעזור או שלא שווה לשים אותו? תודה לעונים.

• 4 תגובות
    • 487 צפיות
  17. שלום שלום, כבר לפני כ שבועיים בערך עשיתי קצת OC למחשב - AMD Athlon XP 2000+@1942 MHZ ובזמנו הרצתי כל סוג של בדיקה ובנצ'מרק שיש והמחשב עמד על הערכים האילו בצורה יפה יציבה וכו' בזמן האחרון התחילו כל מיניי תקיעות במחשב ואתמול שהרצתי 3DMARK2001 הוא נתן לי תוצאה נמוכה במיוחד 3000~ (כרטיס מסך ג'יפה 3 TI200 ) לאחר התקנת דרייברים חדשים ללוח ולכרטיס מסך - הוא פשוט לא הצליח לעשות כלום והיה נתקע כל פעם שהרצתי את הבנצ'מרק אמרתי לעצמי אולי ה OC עושה בעיות ואכן כן - הורתי חזרה לערכים הבסיסיים והוא עובד מצויין - ונותן 7072 מה זה אומר ?? זה בכלל הגיוני ?? הוספתי שני מאווררים ג'נרים יכול להיות שהספק שלי חלש מדי ?? HEC300 ?? אנא המלצות והצעות ...

• 4 תגובות
    • 591 צפיות
  18. Started by NTT,

היי, אני מתכנן מחשב עם מעבד Q9450,ויש לו TDP של 105W,כדאי לי לקנות לו קירור נוסף? (ואני לא מתכנן OC) ועוד משהו: אני קונה כרטיס מסך Gigabyte GT8800 512MB והוא מגיע עם אוברקלוק קטן וZalman VF830,זה קירור מספיק לכרטיס?

• 4 תגובות
    • 621 צפיות
  19. מה התוכנה הטובה ביותר למדידת טמפרטורות במחשב?

• 4 תגובות
    • 716 צפיות
  20. Started by GTA,

אני צריך שהוא יהיה זול ושקט ולא לאוברקולוקניג אני ישמח לשמוע המלצות על מאוור וחניות שאפשר לקנות בהם אותו ברשת

• 4 תגובות
    • 497 צפיות
  21. Started by SinfuL-,

בחיים לא עדכנתי את הביוס שלי ואני רוצה לדעת אם זה יעזור לי ב-OC כי כרגע אין לי אפשרויות כמו שלרוב יש פה (להגדיר מתח לזכרונות וכו') עדכון הביוס פותח אפשרויות חדשות? מזה עושה בכללי? ובמה זה יכול לעזור? תודה, אריאל

• 4 תגובות
    • 638 צפיות
  22. מה הטמפרטורה המקסימלית למעבד Q9300? עריכה: שינוי כותרת.

• 4 תגובות
    • 655 צפיות
  23. Started by adi518,

אתמול סיימתי להרכיב מחשב חדש, i5 2500K עם קירור מים של אנטק (קולר 620). שאני בודק את הטמפרטורה של המעבד בשתי תוכנות שונות ובביוס אני מקבל בשתי התוכנות את אותן טמפרטורות ובביוס טמפטורה אחרת, יותר קרובה למה שאמור להיות שזה 30 מעלות ב IDLE. CORE TEMP ו SPEEDFAN מראות נתונים זהים על ארבעת הליבות והטמפרטורות נעות בין 40 ל- 44 מעלות. בביוס זה לא מראה כל ליבה בנפרד אבל הטמפרטורה נעה בין 30 ל- 32 מעלות. בקיצור, אני לא בטוח על מה להסתמך פה ולמה זה מציג ככה והשני ההפך... אני רק אתן הערה קטנה, במקום המאורר שבא עם הקולר 620 שמתי מאוורר אחר, זהה, אותו חיבור אותו הכל. אני שוקל כמובן לנסות עם המאורר המקורי שבא עם זה אבל אני עדיין לא מבין למה יש הבדלים בין התוכנות והביוס. תודה לעוזרים.

• 4 תגובות
    • 916 צפיות
  24. אהלן חבר'ה מה העניינים ? קניתי לוח אם חדש GIGABITE GA-8IPE1000 v4 למעבד של פרסקוט 2.8 ורציתי לעשות לו אוברקלוק ... לאחר שאני משנה את הנתונים בביוס אני מעלה את המעבד לFSB235 שזה 3.3MHz אך הזיכרונות דווקא להפך יורדים במקום 400MHz (יש לי 4 זכרונות ב 256X4 Dual Channal של קינגסטון. במקום 400MHz הלוח אם הזה מוריד אותם ל392MHz לעומת לוח אם הקודם שלי של ASUS שדווקא אוטומטית היה מעלה את הזכרונות ל460MHz !!! לאחר שניסיתי ידנית להעלות את הזכרונות (יש שם אופציה "פי 2" יחסית למעבד אז זה כן עולה לי 460MHz אבל המחשב עולה ולאחר דקה עושה לעצמו ריסט. ניסיתי להעלות את המתח 0.1+ לDIMM שזה בעמם לזכרונות גם לא עזר ולאחר דקה מסך כחול, ניסיתי להעלות עוד מתח 0.2+ וגם לא עוזר ומיד לאחר שהמחשב …

• 4 תגובות
    • 500 צפיות
  25. בתקציב יחסית מוגבל, הרכבתי מחשב משחקים שמיועד לסלון - לכן צריך להיות הכי שקט שאפשר. - מארז corsair 250d (מארז קטן mini-itx) - מעבד יחסית חלש core i3 (ישודרג בהמשך ל i5) מאוורר נוכחי: arctic freezer 11 lp המארז מאפשר לשים גם קירור מים (corsair 55/100) אבל מהמפרט שלהם נשמע שזה עושה רעש של 30dba. מאוורר נוסף שמצאתי ששקט זה ה Noctua NH-L9i שאמור להיות ממש ממש שקט (19dba) - אבל הביצועים שלו לא טובים. האם יש לכם המלצות נוספות? בכלל, במארז דחוס - מה עדיף? קירור מים? קירור רגיל? להתפשר על הרעש?

• 4 תגובות
    • 3.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.