אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
זה מה שאני יודע עד עכשיו זה... אם אני רוצה להגיע ל3.2GHZ אני צריך משהו בסביבות 355 FSB סבבה את התיזמונים אני בודק דרך התוכנה CPU-Z ומעתיק את ארבעתם לארבעה האפשרויות הראשונות שלוח אמ (של התיזמונים) את היחס בין היזכרון למעבד שם על 1:1(שזה 2 באפשרויות שמה) צריך לקבוע את המתחים למעבד ולזיכרונות לא יותר מ2.1V לזיכרונות (אני עובד 24/7) את הPCI-E משאירים על 100MHZ אוקי את הקפיצות בתדר של המעבד עושים לא יותר מ10-15 MHZ בפעם אחת.. אחרי כל קפיצה שומרים ויוצאים מהביוס אם הוינדוס עולה סבבה מרצים את התוכנות להעמסת מעבד ל10 דקות בשביל לבדוק שהOC הצליח וגם לבדוק טמפ' ואז חוזרים על הפעולה שוב פעם אם יש הודעת שגיאה בבדיקה חוזרים לביוס ומעלים טיפה את המתחים... יש עוד דברים ששכחתי או שזה הכ…
-
- 6 תגובות
- 666 צפיות
-
-
שלום לכולם, ברשותי מערכת מחשב פנטיום 4 3.0GHZ, עם מאוורר מעבד אחד ומאוורר מארז אחד פשוט (דופן). לפני כמה ימים הוספתי 512MB זכרון RAM ומאז אני מקבל באופן קבוע, אחרי פרק זמן מסוים, או במהלך משחקים "כבדים" בגרפיקה את מסך המוות הכחול שמודיע על IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL. בשיחה עם חבר שמבין קצת בהודעות הוא הסביר שרוב הסיכויים שמדובר בבעיות חומרה. כשבדקתי סטטוס הטמפ' והאוורור אצלי בעזרת אוורסט ו-Speedfan התברר שמאוורר המעבד שלי עובד במהירות של בערך 2500 RPM, כשאני מבין שהוא צריך לעבוד על לפחות 4000 RPM. מה הפתרון? האם להחליף מאוורר מעבד? להוסיף מאוורר מארז? פתרון אחר? אשמח לכל עזרה
-
- 5 תגובות
- 666 צפיות
-
-
[glow=red,2,300]טוב אני צריך קירור למחשב הניסויים שלי טוב אני עושה כול מיני שטויות לP3 הישן שלי OC מודינג וכול זה טוב אחרי שהעלתי את המעבד ל800 אז הוא כול הזמן עשה ריסט ואני יודע שזה בגלל החום אז אני צריך קירור חדש למעבד לא יקר עד 120 שקל כי זה סך הכול מחשב ניסויים אז תשמעו ניקיתי את האבק ניקיתי עם אלכוהול(זה בסדר?ועיתי את זה עם מקלות אוזניים) עזר קצת הוא יותר שקט ונראה לי קצת יותר מהיר טוב תודה מראש[/glow]
-
- 5 תגובות
- 666 צפיות
-
-
כשאני עושה OC לכרטיס מסך (במקרה הזה 8800GT), האם אני צריך לבדוק את הטמפרטורה שלו למרות שעבר את מבחן ה-3dmark בלי תקלות?? ומהי טמפרטורה נורמלית במאמץ?, במנוחה? וגבוהה במאמץ ובמנוחה?
-
- 1 תגובה
- 666 צפיות
-
-
יש לי מעבד 3800 DC שעכשיו עשיתי לו OC מתון והוא עומד כרגע על 2200 (העלתי את הFSB ל220) ובאינטרנט (ובתמונה המצורפת) ראיתי שההבדלים היחידים בין מעבד 3800 ל4200 DC הם המהירות,2000 ו-2200 בהתאמה... אני צריך להסיק מכאן שבעצם כרגע המעבד שלי שווה בדיוק ל4200?! [attachment deleted by admin]
-
- 8 תגובות
- 666 צפיות
-
-
מה יותר טוב קירור זיכרון שנלבש על כל הזיכרון או קירור שמדביקים היטסינקים קטנים על כל ציק. שני הקירורים באותו מחיר כ 50 שח
-
- 2 תגובות
- 666 צפיות
-
-
אני כרגע באוברקולק "לא רציני" עם המחשב, העליתי את ה-FSB מ133 ל140 דרך הג'אמפרים שעל הלוח. לפי החוברת של הלוח זה המקסימום שאני יכול לשחק איתו ולא ראיתי אפשרות לשחק איתו בביוס או משהו כזה. האם יש דרך אחרת לשחק עם הFSB? אני כרגע עם גרסת ביוס 1011, האם יש גרסה חדשה יותר שמאפשרת לשחק עם הכיוונים? בכלל מה פוטנציאל האוברקלוק של המערכת שלי( מצויין במפרט) ואיך אני עושה זאת? בתודה מראש...
-
- 5 תגובות
- 666 צפיות
-
-
האם המאוורר של ליברטי 400 מרעיש או שהוא דיי שקט??
-
- 6 תגובות
- 665 צפיות
-
-
בנתיים אני עם קרור הסטוק ואני לא רוצה שתהיה בעיה עם חום במעבד.. ממה שאני מבין אין לי בעיה לעלות את FSB עד שהמתח יעצור אותי כי רק שאני מעלה תמתח עולה הטמפ' אומה?? OC ראשון שלי!! יש תוכנה שאני אוכל לנצל תמחשב שלי 100% ולבדוק טמפ'? מה הקטע של הלוח שלי??כדי להגיע ל400 אני צריך לשים תBIOS החדש?? תמונות:
-
- 6 תגובות
- 665 צפיות
-
-
תסתכלו בבקשה על המפרט שלי ותגידו לי מה אני יכול לשפר ואיך\באיזה צורה (וכמובן בלי לקנות חלקים חדשים כי את זה כל אחד יכול לעשות) *ודרך אגב הלוח אם הורס הכל (קניתי את המחשב לפני שנה וגם לא ידעתי כ"כ וגם לא היו הצ'יפסטים של היום) בבקשה תעזרו לי לשפר! Qtec
-
- 3 תגובות
- 665 צפיות
-
-
או שאני צריך לקנות משהו מקצועי? מטרה כמובן אוברקלוקינג... asus en6600gt pci ועוד שאלה התיזמנים של הזיכרונות של הכרטיס מסך מה יותר טוב 1.6ns או 2ns? אני יודע שבזיכרונות של המחשב כמה שהתיזמונים יותר נמוכים ככה זה יותר טוב השאלה אם זה ככה גם בכרטיס מסך? תדה רבה לעוזרים!!!
-
- 7 תגובות
- 665 צפיות
-
-
[move] סוף סוף צבעתי את המארז[/move] התלבטתי בין לצבוע לבין לקנות את המזוודה הזאת הכסופה אז הלכתי גם לאייס וגם להום סנטר ולא היה להם את המזוודה, אז יצאתי משם עם 3 פחיות של ספריי שחור וצבעתי את כל המארז אני חייב להגיד שיצה הרבה יותר יפה ממה שחשבתי שיהיה. עכשיו זה נראה מארז שחור עם הפס הכסוף מקדימה, אהבתי... לצערי הרב שכחתי לקנות צינור בשביל להכין את הכבלים העגולים (שראיתי במדריך איך להכין כבל עגול בזול). אני אולי יקנה מחר ויתחיל לעבוד. דרך אגב מישהו יודע איפה אני קונה את החלון למארז (פרספקס או משהו) וכמה הוא עולה? אני רוצה לבנות חלון, ואם כבר אז רציתי לדעת אם אפשר לקנות רק דלת למארז (במקרה שמשהו יידפק בניסור). תודה.
-
- 7 תגובות
- 665 צפיות
-
-
אהלן, אחרי שהלכתי והשקעתי וקניתי מחשב חדש (AMD XP2200 על ABIT NF7) בתוך מארז של Enermax - FS710, גיליתי שני דברים: הראשון הוא שטמפרטורת המעבד שלי ההיא 54 במנוחה ובלי OC והשני היא שבמארז שעולה 450 שקל בלי ספק אין אפילו מאורר אחד לרפואה. אז עכשיו לכמה שאלות: 1. על המעבד יש SK7 ו SF2 שעובד עם החיישן (מהירות משתנה). הטמפרטורה נראית לכם סבירה? 2. אין עדיין קירור במארז, אבל לפי ראייתי יש מקום לשלושה מאווררים של 80 מ"מ (או אולי ארבעה - אחד יושב מאחורי המדף של ההרדיסיקים). כדי ללכת ולהשקיע 200 שקל במאווררים לטובת העניין? אולי כבר עדיף לקנות מאווררים של 90 או 120? 3. אם כבר אני אלך ואשקיע, איך כדאי לשים את המאוררים? מכניס אוויר מקדימה (למטה) ומוציא אוויר משני החורים מאחורה (…
-
- 7 תגובות
- 665 צפיות
-
-
בסנדרה לא רשום את הטמפ' של הוודו 5 5500 שלי, אז איך אני יכול לדעת את הטמפ', כי בטח אין לכרטיס חיישנים?! אם אין לו חיישנים איך אני בודק את הטמפ' בדרך אחרת? איזה שיטות אחרות יש לבדוק?
-
- 5 תגובות
- 665 צפיות
-
-
אני מעוניין לקמבן לי איזה מערכת נחמדה... ובקשר למשאבה, אני קונה משאבה של אקווריום, זה טוב? וכמה ליטר היא צריכה להעביר בשעה?
-
- 1 תגובה
- 665 צפיות
-
-
עד היום הטמפ' הייתה על ממוצע 32~ במנוחה ו50-45 מאמץ על תדר 3600MHZ בדקתי בשעה האחרונה טמפרטורה בREAL TEMP פתאום זה מראה 43c בIDLE מה הולך פה לא שיניתי הגדרות לא כלום ככה סתם קפץ 10 מעלות הסירקולציה במארז אצלי סטנדרטית עם אחד מקדימה מכניס אוויר ואחורי מוציא, וזה לא הכרטיס מסך כי הטמפ' הייתה טובה גם אחרי שהרכבתי אותו עצות? אני חושש להיכנס למשחק שהמעבד לא יהפוך לי לחביתה
-
- 9 תגובות
- 665 צפיות
-
-
בדקתי את הטמפרטורה שלו באמצעות Coretemp ו Hwmonitor והיא 45-50 במנוחה! בהמלצת הפורום כאן, החזרתי את המחשב לחנות ממנה קניתי אותו וביקשתי מהם לבדוק את הסיבות לבעיה. הם טענו בפני שהבעיה היא ש-CoreTemp מגדירה את ה Tj. Max כ-105C (זה באמת מה שרשום בה) ולכן הטמפרטורה גבוהה יותר מבמציאות. הפעלתי גם את RealTemp ובה הטמפרטורה במנוחה היא 35-40 מעלות, כיוון שהיא מגדירה את ה Tj. Max כ-95 מעלות. אם כן, מה הטמפרטורה האמיתית של המעבד?
-
- 5 תגובות
- 665 צפיות
-
-
ערב טוב... המחשב שלי, מבוסס סלרון 800 ומשמש בעיקר למולטימדיה (DVD ו MP3) וגלישה באינטרנט. הוא כל הזמן מרעיש בצורה שמאוד מפריע לשמוע מוזיקה בצורה נורמלית...ורק עכשיו שמתי לב שהרעש העקרי הוא לא מהספק אלא.....מהמאורר של המעבד (המאוור האורגינלי של אינטל) התקציב שלי הוא עד 150 ש"ח - ואני לא עושה שום אוברקלוקינג...איזה מאוורר שקט :saint: מומלץ ? Volcano 7 plus או SILENT VOLCANO 9 ? תודה מראש !
-
- 3 תגובות
- 665 צפיות
-
-
חייבים לבדוק: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=42220&page=1&pp=25 17 - עמודי קריאה...לא ל 56K! פותר את בעיות הVTT בחלק מהלוחות. (סידרת IC7....) וללא בעיות עם ספקי כוח שונים בניגוד ל - DDR BOOSTER! max - 4.22 Volts קבלו אותו. DDR Maximizer
-
- 5 תגובות
- 665 צפיות
-
-
שלום. המחשב שלי בקושי מחזיק בחום הזה,יש לי מעבד פנטיום 4 530 פרסקוט עכשיו הם די חמים לפני כמה ימים המאווורר התחיל לרעוש פפתחתי אותו ניקיתי מהאבק את כל המחשב וגם את הגוף קירור שמתי משחה חדשה שמנתי את המאווררר כמו שהייתי עושה תמיד והמעלות ירדו ממש בקצת עכשיו כבר הרבה זמן רציתי לנקות מאווורר למעבד אחר.יש לכם איזה הצעות התקציב הוא 100-150 חשבתי על זלמן,אבל יש את ARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO יותר זו ל משל זלמן. תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 665 צפיות
-
-
יש בידי מחשב מבוסס פנטיום III 600 MHZ ועם לוח מיושן מסוג CC820(CAPECODE( התקנתי לי את הביוס המתקדם ביותר ללוח שחברת אינטל הוציאה, הסתכלתי לי שם וראיתי שיש לי שם ADVANCED OPTIONS אשר מסומנות ב- DISABLED. למה לעזעזל??? ככה אני לא יכול לגעת במהירויות שעון של הלוח ושל המעבד(וגם ג'מפרים), איך אני יכול בצורה הפשוטה ביותר להוסיף למחשבי מעט MHZ נוספים בברכה
-
- 6 תגובות
- 665 צפיות
-
-
האם מישהו מנסה או ניסה ויכול להגיב על העיניין כולל כל הפרוצדורה ובמה השתמש
-
- 3 תגובות
- 665 צפיות
-
-
לא ראיתי במידע עליו באתר החברה תשובה לשאלה, אז אני שואל פה. האם יש לו חיישן טמפרטורה. כי הבנתי שלא בכל כרטיס יש.
-
- 2 תגובות
- 665 צפיות
-
-
שלום יש לי כרטיס מסך ATI RADEON 9600XT 128MB עכשיו בפעם הראשונה שמתי לב שהמאורר בכלל לא עובד... השאלה שלי היא למה ? ואיך מסדרים את הבעיה... תודה..
-
- 1 תגובה
- 665 צפיות
-
-
אני מעוניין לבצע אוברקלוק למעבד שלי אך אין לי מושג איך עושים זאת ואם בכלל אני מסוגל לעשות זאת. אבקש ממכם אם אתם יכולים לתת לי את הפעולות הנדרשות ממני אחת אחת ואיך עושים באמת. המפרט שלי הוא כך - gigabyte d3L motherboard intel quad core q6600 + thermaltake v1 samsung 800mhz 2 gb ram leadtek px8800 gt 512 mb westren digital 320 gb sata 2 16 mb buffer אלה הטמפ' שלי בזמן מנוחה. - הFREQUENCY שלי תקין? זה לא אמור להיות על 2400MHZ? תודה לעוזרים ואשמח לקבל עצות האם כדאי לי בכלל להתעסק עם זה או לא.
-
- 8 תגובות
- 665 צפיות
-