עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by andrei21,

אני צריך עזרה בבחירת מאוורר ל core i7 4770k יכול להיות שאני יעשה OC ברמה בינונית... ראיתי מאוורר : Noctua NH-C14 CPU Cooler אבל לא הבנתי את הזרימת אוויר שלו ...... (בגלל שהוא פולט אוויר אנכי כזה) האם זה דורש פתח בדלת של המארז? בכל מקרה אני צריך עזרה להבין (במקרה שאתם באמת ממליצים לי עליו) איך למקם מאווררים במארז על מנת לשמור את כל המערכת בטמפרטורות טובות. התכנון שלי הוא לרכוש מארז ATX mid, כנראה - Antec Three Hundred TWO Mid Tower Gamer Black אם יש לכם הצעה למאוורר אחר או מארז אחר אשמח לשמוע\ללמוד למרות שקראתי כמה שיותר אבל ברגע שזה מגיע לזמן הקניה צריך התייעצות נוספת

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by shedox,

המאוורר הקודם כבר לא עובד, והכרטיס כבר מגיע ל 135 מעלות במקסימום מאמץ.( היה גם ריח ונראה לי הוא נשרף קצת). אז אפשר המלצה למאוורר חדש, או שהנזק כבר נעשה לכרטיס והוא תמיד יהיה בטמפ' גבוהה ?. תודה.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by yonimiz,

המאוורר של יחידת ה ALU בלוח שלי התקלקל ומשמיע רעשים חזקים, כל הנסיונות שלי לנקות ולשמן אותו לא עזרו. חיפשתי בחנויות אבל אמרו לי שכבר לא מוכרים את לוח האם שיש לי (Abit IS7) ולא ניתן להשיג את המאוורר הזה יותר... מה אני יכול לעשות? האם מישהו יודע היכן אני יכול להשיג מאוורר כזה? האם יש מאוורר דומה שיוכל להתאים (יש מנגנון מיוחד שתופס אותו ללוח האם)? כמו כן, איפה ניתן לקנות את המשחה התרמית שמורחים בין המאוורר למעבד? האם היא באמת עוזרת? תודה, יוני

• 0 תגובות
    • 405 צפיות
  4. Started by Y.k,

אני צריך המלצה למאוורר שלא יחרוג מ 200 שקל .. עדיף פחות אפילו .. שיעשה רעש כמו פיל דוהר .. רק שיקרר .. למה גם ככה אני ישן עם מוזיקה ..אז חפיף

• 1 תגובה
    • 598 צפיות
  5. Started by ido,

עומד אני לקנות בחו"ל מעבד AthlonXP 1800+ RETAIL אני לא מתכוון לבצע אוברקלוקינג. על איזה מאוורר/היטסינק אתם ממליצים. שקט הוא ערך עילאי. כמו כן השיקול הכספי. חשבתי על ה Volcano 9, יש לו ביצועים לא הכי טובים, אבל יחסית למחיר הם בסדר. הוא עולה בחול 27$ יותר זול מאשר קניית כל צירוף של AX-7/SLK ו Vantec (שזאת בעיה כי הם לא במלאי בחנות ממנה אני מזמין).

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by KroydKrenson,

שלום. קניתי לפני מספר ימים מחשב חדש שיושב בתוך המארז CM690. יש שלושה מאווררים מותקנים כרגע, קדימה שמכניס אוויר, צד שמכניס ואחורה שמוציא אוויר. מסתבר שיש בעיה ידועה ב CM690 של מאוורר הצד שיושב קרוב מדי ל"גריל" של המארז וגורם לזמזום. קראתי על הבעיה והיו הצעות בין לנתק את המאוורר, להפוך אותו כך שיוציא אוויר, או להחליף אותו. יש למישהו הצעה איזה מאוורר אני יכול לשים שם במקום? עדיפות למאוורר עם פילטר או שאפשר להוסיף לו פילטר. תודה.

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by sivan82,

היי לכולם, קודם כל אני חדשה בפורום, ואני מחפשת בנרות פיתרון לבעייה שלי, אז אנא התייחסו בסבלנות. יש לי מחשב נייד טיפה ישן DELL C640, אשר נהרס לו המאוורר ל CPU המעבד הוא אינטל פנטיום 4 האם מישהו יודע היכן אני יכולה להשיג מאוורר שיתאים? אשמח לכל הפנייה ועזרה תודה, סיון

• 3 תגובות
    • 696 צפיות
  8. Started by basharis,

יש לי כרטיס מסך בן שנתיים בערך, GF4 Ti4200 של Leadtek (אני חושב שהדגם הוא A250). המאוורר המקורי שהיה עליו הפסיק לפעול לפני כשנה. המאוורר הוא זה: זמן מה אח"כ לקחתי את המחשב לטכנאי שלא יכל למצוא אחד מתאים ולכן ניסה להתאים מאורר סטנדרטי של nvidia: למיטב זכרוני הוא היה צריך לחתוך את הלשוניות בצדדים כדי שיתאים למבנה. אתמול שמתי לב שהמאוורר שוב לא עובד. אני מניח שזה כך כבר זמן מה. מה ניתן לעשות? אני מבין שזה מאוורר לא כ"כ סטנדרטי, היכן אוכל למצוא אחד מתאים? עד כמה בכלל חשוב המאוורר בכרטיס מסך כזה? עריכה: מצאתי גם תמונה של הכרטיס מסך כולו

• 5 תגובות
    • 518 צפיות
  9. Started by chmmr,

יש לי לוח אם ASUS P4P800 Deluxe . ל North bridge יש רק Heatsink ואין עליו מאוורר. אם אני אוסיף עליו מאוורר קטן (בסגנון שהיה על ה P2 ) זה יעזור להוריד את הטמפרטורה של הלוח אם ? ??? ואם כן איזה מאוורר לשים ?

• 3 תגובות
    • 612 צפיות
  10. ASUS P5A2-8SB4W/ID1 רק 65 ש"ח !!!!

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by FlipM0de,

נראה לי שהמאוורר המקורי שבק חיים, גם אחרי שניקיתי אותו הוא עדיין לא פועל. :-\ האם עדיף לנסות לתקן אותו או פשוט להתקין מאוורר נוסף חלופי ואם כן אז איזה סוג?

• 11 תגובות
    • 786 צפיות
  12. Started by firemebad,

הזמנתי את גוף הקרור xp -90 והמליצו לי בפנדה על המאוור הזה: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_631&products_id=6235 נתונים: 1850 ~ 3100RPM 34.8 ~ 58.5 CFM 29 ~ 40 dB(A) 2 Ball Bearing אני חשבתי יותר בכיוןן של "יעלי" ....סתם , בכיוון של המאוורר הזה : http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_633_1405&products_id=8241 28.79 ~ 92.61 CFM 25 dBA at 1300RPM ~ 46.5dBA at 4500RPM קצת יותר מרעיש אבל יש לי פאן באס, אבל תראו כמה אויר הוא זורק , 92 CFM לעומת השני. מה אתם ממליצים ?

• 11 תגובות
    • 628 צפיות
  13. אני רוצה לקנות את גוף הקירור הזה הבעיה שאני רוצה לקנות לו מאוורר טוב. האם ה enermax 92 עם בקרת המהירות הידנית וה52cmf יספיקו לי... או שכדאי tornado 112 cmf אני רוצה לעשות OC של 20 אחוז ויותר בערך. האם 52 על מקסימום יספיקו? הבעיה שאני לא רוצה שזה יהיה רועש מדי ואני רוצה לכוון את המהירות.. כי לפעמים אני לא משחק ואני לא רוצה שיחשבו שזה מנחת מטוסים . או שיש פתרון לכוון את ה TORNADO ידנית עם איזה בקר. אם כן איך ואיפה אפשר לקנות. יש לי בקר מהירות של smart fan 2 הבעיה שאני לא יודע אם זה יכול להתחבר לטורנדו. תודה!!! איפו אפשר לקנות sMART fan 2 92mm + link color

• 5 תגובות
    • 540 צפיות
  14. Started by BeNzZy-BoY,

אני צריך עזרה בקשר למאוורר למעבד AMD הבנתי שהמאווררים שבאים איתם די גרועים.. חשבתי על זה אני צריך חוות דעת איך הוא בתור מאוורר ל-AMD: http://www.pch.co.il/docs/pd-937313484.htm בתודה בנצי

15. Started by Dikla Danino,

הי כולם, חדשים כאן ולא ממש מבינים בתחום.. המחשב (נייד, THINKPAD W520, I7, QUADRO 2000, ראה כבר כמה שנים) מודיע על FAN ERROR וכבה. פתחנו, ניקינו, משחה טרמית ולא עזר. האם כדאי להחליף מאוורר? אם כן - איפה אפשר לקנות כזה? באי.ביי כדאי? נשמח לעזרה

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by AstaL,

שלום לכולם אני מחפש מאוורר למעבד AMD 3200+ 939 התקציב הוא סביבות 300 ש''ח עד עכשיו מצאתי שניים שאני חושב מתאימים לי: 1) BIG Typhoon Zalman 7700 Cu (2 איזה אחד אתם חושבים יותר טוב? אשמח לעוד הצאות

• 3 תגובות
    • 525 צפיות
  17. Started by asafm,

אני לא צריך משהו עצבני במיוחד משהו רגיל שיוריד את הטמפ ושאני יוכל לעשות אובר קלוקנק קטן אם אני ארצה

• 12 תגובות
    • 990 צפיות
  18. Started by R.E.A,

אני צריך המלצה למאוורר למעבד בסביבות ה 100 ש"ח (או פחות), בעל קירור סביר ורמת רעש סבירה. חשבתי על: Thermaltake Volcano 6CU, Aerocool Glacier, Themaltake Smart & Silent Volcano 9 מתוכנן קצת OC אבל לא רציני המעבד כרגע מגיע ל65C :-[

• 6 תגובות
    • 658 צפיות
  19. Started by X-_PLOSIVE,

אני רוצה לקנות מאוורר ל h.d אותי זה יקרר אותו ויעזור לו לשרוד איזה לקנות ואיפה אני שם את המאורר

• 21 תגובות
    • 2.8k צפיות
  20. Started by ZenMaster,

כבר שאלתי את השאלה הזו לפני כן אבל מאיזו שהיא סיבה העבירו אותי ל"חומרה וציוד הקיפי". אז ככה המאוורר שלי מאוד מרעיש וגם לא בטמפ' גבוהות. אני יודע שהזרימה במארז שלי לא משהו אבל שיפרתי אותה וזה עדיין לא עוזר. (38 מעלות עדיין מרעיש).וזה לא קשור לטמפ' שלפי מה ששמעתי פה מאוד נמוכה ?? (38 מעלות במנוחה לפרסקוט?). האם מומלץ להחליף מאוורר ואם כן אז לאיזה? האם כדאי לקדוח בדלת ולהוסיף מאוורר 120ממ? או להחליף את המארז בכלל ? תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 450 צפיות
  21. Started by Nemesis,

היי, האם יש מאוורר 120ממ שאפשר להרכיב על הגוף הזה, כך שהוא מבוקר טמפרטורה ויכול להפסיק לפעול לחלוטין במצב שהמעבד לא חם מדי? או מצד שני האם יש ללוח DFI Ultra-D אופציה שמאפשרת בקרה על מאוורר כך שניתן לכוון אותה לכבות את המאוורר לחלוטין?

• 6 תגובות
    • 826 צפיות
  22. Started by strifer,

שלום רב , המאוורר של ה TT 120 שהיה לו נפטר (ליתר הדיוק נשבר מסיבה שלא ברורה לי) , צריך המלצה למאוורר חלופי , המעבד כרגע ללא OC השאלה אם הוא יכול לעבוד בלעדיו ולהריץ משחקים ותוכנות או שעדיף להימנע. המארז הוא ANTEC900 שהוא מאוד מאווררר אבל לא יודע כמה זה יהווה תחליף זמני לבלי מאוורר על הגוף קירור. עצתכם אודה.

• 2 תגובות
    • 768 צפיות
  23. Started by orio2,

שלום, יש לי מחשב AMD Athlon II X3 450, עם תושבת AM3 בזמן האחרון המאוורר התחיל להרעיש אז רציתי להחליף אותו (ניסיתי לנקות ולא ממש עזר). ראיתי שהמליצו פה על ALPINE של AC. יש עוד הצעות? השימושים הם די קלים, סרטים אינטרנט, וקצת matlab. הוא גם ככה לא סוחב דברים כבדים יותר כמו solidworks. שאלה נוספת, בבדיקות טמפרוטורה, יצא לי התוצאה בתמונה[ATTACH=CONFIG]6205[/ATTACH]והוא מראה לי שיש לי מאוורר שלא עובד. אבל שלושת המאווררים שיש במארז עובדים (לוח אם, ספק, מקדימה ליד הדיסק הקשיח, נראה לי). מישהו יכול להסביר לי מה הבעיה ואיך אפשר לטפל בזה? בתודה מראש

• 13 תגובות
    • 3.1k צפיות
  24. Started by MT99,

אהלן. יש לי את המארז SOPRANO ואני מדליק את המחשב המאוורר הקידמי של המארז פשוט לא פועל. האם יש איזה דרך להגדיר אתהפעילות שלו דרך הווינדוס? רק המאוורר האחורי והצדדי פועלים. חשוב לציין שהמחשב בסה"כ שבועיים אצלי.

• 5 תגובות
    • 683 צפיות
  25. שלום לכולם, לפני כשבועיים קניתי מחשב חדש קצת התקמצנתי על ההרכבה והרכבתי אותו בעצמי (חסכתי ככה 200 ש"ח... וגם רציתי פעם אחת לעשות את זה, כי אף פעם לא יצא לי להרכיב מחשב מההתחלה), מה שהסתבר כרעיון לא חכם במיוחד - אבל בסופו של דבר זה עובד. יש לי שתי בעיות כרגע, אחת קריטית ואחת פחות, ואני מקווה שאתם תדעו לעזור לי (זה קשור למהירות ולקירור של המעבד) הקריטית: המאוורר של המעבד לא עובד. כשהמחשב נדלק הוא פועל למשך כמה שניות - ואז מפסיק (מה שאומר שכשהוא מקבל חשמל הוא פועל, אבל הוא משום מה לא מקבל חשמל). לקחתי אותו לחנות שבה קניתי וביקשתי שיבדקו, הוא אמר לי שככה לוחות אם עובדים היום - רוב הזמן המאוורר לא פועל ורק כשהמעבד מתחמם הוא מתחיל לפעול. הוא גם חיבר את המחשב ובדק, הבעייה הי…

• 44 תגובות
    • 2.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.