עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by יניב51,

שלום לכולם המאורר הקידמי שלי נדפק ( גם לאחר שימון עושה המון רעש ) והאחורי לא ממש דוחף אויר, אז אני רוצה לקנות 2 מאוררים חדשים. אני צריך 2 של 80 מ"מ וחייב שאחד מהם יהיה במידות של 80X80X25 ( בחלק הקידמי איפה ש-ה HD אין מקום ליותר מזה ). עדיף מ www.goldtop.co.il או www.pandas.co.il מחיר לשני מאוררים: עד 100 ש"ח ( אפשר קצת לחרוג במידה וזה שווה את החריגה ) ועוד שאלה ( לא יודע אם היא קשורה לכאן ) האם הכבל הבא: http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=11341&catid=201 יתאים לכונן ולצורב שלי? פשוט יש שם הרבה באלגן אם יש לכם עוד הצעות למשהו שיעשה במארז קצת סדר ( בעיקר בחוטים של הספק כוח ) , אתם מוזמנים להציע

2. אני רוצה לקנות מאווררים 80 מילימטר 1 עם לדים 1 רגיל שחור תמליצו לי על כמה... שיהיו טובים ושקטים

• 8 תגובות
    • 666 צפיות
  3. Started by asafsee,

הי חבר'ה.. אז ככה לעניין יש לי מעבד 2.8 שיושב על לוח אם ASUS עם קירור אינטל מקורי. קיבלתי את המחשב לאחרונה ממישהו שלא עבד איתו הרבה...כלומר המחשב יחסית חדש הבעיה שלי היא כזאת ניקיתי הכל מרחתי יפה סיליקון בין הHEATASINK למעבד ובפעולת מעבד 0!! הטמפ היא בערך 37-38!! זה יחסית הרבה למה שאני מכיר יש לי בנוסף מחשב 2.4 על לוח אינטל עם קירור ZALMAN 9000A , המאורר עובד בסלד יחסית נמוך 2600 והטמפ נשמרת שם על 31 תכלס הטמפי של 47 לא כזאת מטורפת אבל בכל זה....זה מתחיל להיות גבוה מדי.. הגוף קירור המקורי של אינטל למחשב 2.8 רובו כסף ויש לו ליבת נחושת באמצע...ככה שגם השטח מגע עם המעבד הוא משהו כמו 60 אחוז!!! לעומת רוב ה HEATSINKים שבדרך כלל מגיעים עם ריבוע למטה לשטח מגע אז מה אומרים??? תוד…

• 11 תגובות
    • 666 צפיות
  4. Started by MDK,

בדקתי בaida 32 והיה רשום כך: מעבד 58C לוח 40C aux 80C וזה במנוחה כששום דבר ברקע האם זה חם לדעתכם? עריכה: כתוב ש sensor access הוא: ISA 290h והtype : ITE IT8705F

• 5 תגובות
    • 666 צפיות
  5. Started by soguy,

שלום למועצת החכמים, רכשתי לפני מספר ימים מחשב עם לוח אם Gigabyte P35-DS4 המגיע עם גוף קירור ללא מאווררSilent-Pipe - http://tw.giga-byte.com/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2531 בנוסף יש לי במארז מאוורר 12 ס"מ שחובר ללוח אם לכניסת מאוורר הנקראת NorthBridge Fan 1. עם הפתרון של Silent-Pipe וגוף קירור Thermaltake למעבד, האם אני בכלל צריך את המאוורר? (הוא לא שקט במיוחד) 2. ללוח אם יש כניסות מאווררים נוספת ובחוברת של הלוח אם מצויין שהכניסה NorthBridge Fan היא ללא חיישן לזיהוי מהירות הסיבוב. האם לפי המיקום של המאוורר (מצורפת תמונה, המאורר היחידי - מוציא אוויר מאחורי המחשב ליד הספק) זוהי הכניסה הנכונה שאני צריך לחבר אותו? יש עוד 2-3 כניסות של System Fan תמו…

• 10 תגובות
    • 666 צפיות
  6. ערב טוב.. התקנתי את התוכנה.. עכשיו זה לא נראה מסובך מדי, אבל עדיין אני פוחד להרים את זה יותר מדי.. מישהו יכול להסביר לי מה אני צריך לעשות בדיוק? בפונצקיה של הadvance.. לא ה-easy מישהו שעשה את זה כבר פעם ללוח גיגהבייט.. תודה .. זה המפרט של המחשב: intel Q9300 2.50mhz P35-DS3L GYGABITE קירור מעבד פריזר 7 פרו ועוד 3 מאוררים 120ממ חוץ מזה.. אם זה קשור אז זיכרון 2X2048 תודה רבה למתייחסים

• 4 תגובות
    • 666 צפיות
  7. Started by nim901,

כשרכשתי אותו הייתי בטוח שהוא שקט במהירות נמוכה אך הסתבר לי שהוא רועש, רועש מאד אפשר להשתיק את היצור הזה? איך הוא על פסיבי? אני משתגע מהדבר הזה

• 8 תגובות
    • 666 צפיות
  8. Started by dmanbuhnik,

עד אתמול המערכת שלי הייתה בOC חביב למדי של 290*9 -> 2615MHZ, במתח של 1.525 למעבד והזכרונות היו ב215MHZ על 2.7V אתמול עדכנתי את הBIOS של הלוח (DFI NF4 Ultra Infinity) לגירסה החדשה 8/11 העדכון הלך טוב (השתמשתי בתוכנה WinFlash 1.76) ולאחר מכן בצעתי כיבוי, הוצאת סוללה, CLEAR CMOS לאיזה 2 דקות, כניסה לBIOS -> עדכון של LOAD SAFE -> שמירה וRESET וכניסה לביוס שוב לצורך השינויים הרצויים) ובפעם הראשונה לאחר העדכון לא ביצעתי OC, הWINDOWS עלה כרגיל והכול בסדר. לאחר מכן המטרה הייתה כמובן להגיע רחוק יותר מה290*9, ולכן שיניתי את הגדרות בBIOS ל250*9 במתח של 1.5 (למרות שהמעבד עושה את זה ב1.35 רציתי להיות בטוח) וזכרונות בתדר שלא מפריע היה POST רגיל (גם מחלק של הזכרונות כמו שצריך) …

• 3 תגובות
    • 666 צפיות
  9. Started by netanel38121,

מישהו אולי יכול להראות לי בתמונות איך אני משנה את המהירות של המאוורר ל 100% בתוכנה RivaTuner v2.0כי ניסיתי ואני לא יודע מה לשנות.(קצת מפחד לשנות משהו לא נכון. בתודה נתנאל.

• 6 תגובות
    • 666 צפיות
  10. Started by RJ1,

אמרו לי ששוה לקחת את המעבד הזה ולעשות לו אוברקלוק כי הוא משתווה למעבדים הרבה יותר טובים. בהתחלה אמרו לי לקחת Freezer 7 לקרור ואחר כך BT מה עדיף מבין השניים? או שיש משהוא אחר עדיף באותו טווח מחירים?

• 8 תגובות
    • 666 צפיות
  11. Started by coolmeen,

קניתי club 3d 9600 xt ובכל פעם שאני עושה לו קצת oc או הרבה oc אחרי ריסט הוא מחזיר את זה לאפשריות הקודמות ול clock הקודם,שמתי לב שאין את הבעיות האלו בשאר כרטיסי ה 9600 xt ובכרטיסי sappire ,מישהו יודע מה הבעיה? האם יש דרך לצרוב ביוס חדש

• 4 תגובות
    • 666 צפיות
  12. Started by D-M-X,

אין לי שום מושג במאווררים אבל נדפק לי שלי ואני צריך מאוורר פשוט עד 150 ש"ח... תודה לעוזרים...

• 12 תגובות
    • 666 צפיות
  13. Started by aerosmith,

שלום לכולם... קודם כל יש לי שאלה... בערך כל חודשיים אני צריך לפתוח את המחשב מחדש כדי לנקות את האבק בפנים... האם זה נורמלי? כי במחשב הישן שלי שהוא משהו לפני 5 שנים קקנוי אני פעם אחת אפילו לא ניקיתי אותו... אני מנקה את המחשב ה"חדש" (קניתי לפני איזה שנה וחצי...) אני מנקה אותו כי הוא מפעיל את עצמו מחדש במשחקים או לפעמים סתם ככה. ואחרי שאני מנקה אותו הוא פועל סבבה. עכשיו זה קרה לי שוב לפני איזה 3-4 שבועות וכשפתחתי גיליתי שאחד המאווררים שיש לי במחשב שבור זאת אומרת יש את החלקיםק של המאוורר שמביאים את הרוח בערך 8 או 6 חלקים כאלה שזזים ועושים את הרוח... אז אחד מהם נשבר.. זה של המאוורר שמולבש על המארז בצד. מה אני צריך לעשות? תודה!

• 6 תגובות
    • 666 צפיות
  14. Started by tsvika,

לפני כמה זמן הסתכלתי בspeedfan ואני רואה 52 מעלות הסתכלתי בsandra והיא הראית לי 36 מעלות (המעבד) אז למה speedfan וsandra מראות לי טמפרטורות שונות? אולי אני לא מסתכל במקום הנכון? מה זה temp1? temp2? temp3? ???

• 9 תגובות
    • 666 צפיות
  15. זה מה שאני יודע עד עכשיו זה... אם אני רוצה להגיע ל3.2GHZ אני צריך משהו בסביבות 355 FSB סבבה את התיזמונים אני בודק דרך התוכנה CPU-Z ומעתיק את ארבעתם לארבעה האפשרויות הראשונות שלוח אמ (של התיזמונים) את היחס בין היזכרון למעבד שם על 1:1(שזה 2 באפשרויות שמה) צריך לקבוע את המתחים למעבד ולזיכרונות לא יותר מ2.1V לזיכרונות (אני עובד 24/7) את הPCI-E משאירים על 100MHZ אוקי את הקפיצות בתדר של המעבד עושים לא יותר מ10-15 MHZ בפעם אחת.. אחרי כל קפיצה שומרים ויוצאים מהביוס אם הוינדוס עולה סבבה מרצים את התוכנות להעמסת מעבד ל10 דקות בשביל לבדוק שהOC הצליח וגם לבדוק טמפ' ואז חוזרים על הפעולה שוב פעם אם יש הודעת שגיאה בבדיקה חוזרים לביוס ומעלים טיפה את המתחים... יש עוד דברים ששכחתי או שזה הכ…

• 6 תגובות
    • 666 צפיות
  16. Started by yosserian22,

שלום לכולם, ברשותי מערכת מחשב פנטיום 4 3.0GHZ, עם מאוורר מעבד אחד ומאוורר מארז אחד פשוט (דופן). לפני כמה ימים הוספתי 512MB זכרון RAM ומאז אני מקבל באופן קבוע, אחרי פרק זמן מסוים, או במהלך משחקים "כבדים" בגרפיקה את מסך המוות הכחול שמודיע על IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL. בשיחה עם חבר שמבין קצת בהודעות הוא הסביר שרוב הסיכויים שמדובר בבעיות חומרה. כשבדקתי סטטוס הטמפ' והאוורור אצלי בעזרת אוורסט ו-Speedfan התברר שמאוורר המעבד שלי עובד במהירות של בערך 2500 RPM, כשאני מבין שהוא צריך לעבוד על לפחות 4000 RPM. מה הפתרון? האם להחליף מאוורר מעבד? להוסיף מאוורר מארז? פתרון אחר? אשמח לכל עזרה

• 5 תגובות
    • 666 צפיות
  17. Started by fuckzone,

[glow=red,2,300]טוב אני צריך קירור למחשב הניסויים שלי טוב אני עושה כול מיני שטויות לP3 הישן שלי OC מודינג וכול זה טוב אחרי שהעלתי את המעבד ל800 אז הוא כול הזמן עשה ריסט ואני יודע שזה בגלל החום אז אני צריך קירור חדש למעבד לא יקר עד 120 שקל כי זה סך הכול מחשב ניסויים אז תשמעו ניקיתי את האבק ניקיתי עם אלכוהול(זה בסדר?ועיתי את זה עם מקלות אוזניים) עזר קצת הוא יותר שקט ונראה לי קצת יותר מהיר טוב תודה מראש[/glow]

• 5 תגובות
    • 666 צפיות
  18. Started by FiR3SaLe,

כשאני עושה OC לכרטיס מסך (במקרה הזה 8800GT), האם אני צריך לבדוק את הטמפרטורה שלו למרות שעבר את מבחן ה-3dmark בלי תקלות?? ומהי טמפרטורה נורמלית במאמץ?, במנוחה? וגבוהה במאמץ ובמנוחה?

• 1 תגובה
    • 666 צפיות
  19. יש לי מעבד 3800 DC שעכשיו עשיתי לו OC מתון והוא עומד כרגע על 2200 (העלתי את הFSB ל220) ובאינטרנט (ובתמונה המצורפת) ראיתי שההבדלים היחידים בין מעבד 3800 ל4200 DC הם המהירות,2000 ו-2200 בהתאמה... אני צריך להסיק מכאן שבעצם כרגע המעבד שלי שווה בדיוק ל4200?! [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 666 צפיות
  20. Started by eegg,

מה יותר טוב קירור זיכרון שנלבש על כל הזיכרון או קירור שמדביקים היטסינקים קטנים על כל ציק. שני הקירורים באותו מחיר כ 50 שח

• 2 תגובות
    • 666 צפיות
  21. Started by Qtec,

תסתכלו בבקשה על המפרט שלי ותגידו לי מה אני יכול לשפר ואיך\באיזה צורה (וכמובן בלי לקנות חלקים חדשים כי את זה כל אחד יכול לעשות) *ודרך אגב הלוח אם הורס הכל (קניתי את המחשב לפני שנה וגם לא ידעתי כ"כ וגם לא היו הצ'יפסטים של היום) בבקשה תעזרו לי לשפר! Qtec

• 3 תגובות
    • 665 צפיות
  22. או שאני צריך לקנות משהו מקצועי? מטרה כמובן אוברקלוקינג... asus en6600gt pci ועוד שאלה התיזמנים של הזיכרונות של הכרטיס מסך מה יותר טוב 1.6ns או 2ns? אני יודע שבזיכרונות של המחשב כמה שהתיזמונים יותר נמוכים ככה זה יותר טוב השאלה אם זה ככה גם בכרטיס מסך? תדה רבה לעוזרים!!!

• 7 תגובות
    • 665 צפיות
  23. Started by jeyjey,

אני מעוניין לקמבן לי איזה מערכת נחמדה... ובקשר למשאבה, אני קונה משאבה של אקווריום, זה טוב? וכמה ליטר היא צריכה להעביר בשעה?

• 1 תגובה
    • 665 צפיות
  24. עד היום הטמפ' הייתה על ממוצע 32~ במנוחה ו50-45 מאמץ על תדר 3600MHZ בדקתי בשעה האחרונה טמפרטורה בREAL TEMP פתאום זה מראה 43c בIDLE מה הולך פה לא שיניתי הגדרות לא כלום ככה סתם קפץ 10 מעלות הסירקולציה במארז אצלי סטנדרטית עם אחד מקדימה מכניס אוויר ואחורי מוציא, וזה לא הכרטיס מסך כי הטמפ' הייתה טובה גם אחרי שהרכבתי אותו עצות? אני חושש להיכנס למשחק שהמעבד לא יהפוך לי לחביתה

• 9 תגובות
    • 665 צפיות
  25. Started by nimrodim,

חייבים לבדוק: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=42220&page=1&pp=25 17 - עמודי קריאה...לא ל 56K! פותר את בעיות הVTT בחלק מהלוחות. (סידרת IC7....) וללא בעיות עם ספקי כוח שונים בניגוד ל - DDR BOOSTER! max - 4.22 Volts קבלו אותו. DDR Maximizer

• 5 תגובות
    • 665 צפיות

דיונים חדשים בפורומים