עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by tal_be,

שלום לכולם, יש לי מעבד E6750 ואני חושב לעשות לו OC. לפי המארז שלי והספק (תראו בפרופיל) אני אוכל לעשות OC ללא סיכון? עד כמה אני יכול לעשות את ה OC אם עכשיו יש לי 2.66, אני יכול להעלות ל 3.0? אם אני אעשה OC אז יהיה סיכוי גדול שיישרף המעבד?

• 4 תגובות
    • 659 צפיות
  2. שלום רציתי לדעת אם המאורר יכנס לי במארז כי לפי מה שנראה לי זה לא יכנס כי המאורר המסכן שיש לי עכשיו של אינטל כמעט נוגע בספק...ורציתי לדעת אם הפריזר יכנס? http://img314.imageshack.us/img314/663/1hd2.jpg

• 4 תגובות
    • 475 צפיות
  3. קניתי לפני חודש מחשב חדש: מעבד: i7 5930k 3.5ghz 15mb l3 cache לוח אם: gigabyte ga-x99-sli lga2011-3,intel x99 ddr4,4xpci-e זיכרון: corsair vengeance lpx 2x8gb ddr4 3200mhz cl16 דיסק קשיח: wdc caviar green 2tb 64mb sata III wd20ezrx כונן ssd : kingston ssdnow v300 2.5 inch 480gb ssd sata III sv300s37a/480g ספק כוח: SeaSonic 750W bronze series active pfc 12cm fan modulator psu (m12ii-750) קירור: Scythe Mugen 4 Cpu Cooler SCMG-4000 מסך: samsung s27e390hs led pls 27 inch 4sm vga hdmi wide screen black+blue שהמחשב הגיע אלי הביתה חיברתי אליו בנוסף עוד כרטיס מסך מהמחשב הקודם ו 4 ד…

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. Started by Aviv943,

היום ניסיתי לראשונה לעשות OC לכרטיס מסך עם התוכנה MSI, עד שהייתי צריך לעלות מתחים הכל היה טוב ויפה. הגעתי לתדר של 870 ללא העלאת מתחים ועם תדר זכרונות 1800. בכל פעם כשאני מנסה לעלות מתחים ולעשות בדיקה הוא בעצם נכשל ואומר שהדרייבר הפסיק לעבוד, כאילו לא העלתי מתחים למרות שרשום שהעלתי. גם כשהעלתי עד הסוף ל 1.087V הוא עדיין עושה את זה בתדר 870 ולפעמים גם ב 850 עם 3DMARK. ראוי לציין שאני עושה בדיקה עם ATITOOL. אגב- כשאני מעלה מתחים הטמפרטורה לפני שהדרייבר קורס עומדת על 58 במקסימום וללא העלאה היא על 54, זה לא קצת מדי בשביל העלאת מתחים? תודה.

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. Started by arpa,

יש לי מעבד Intel P4 2.8GHz ומעבד ASUS P4C800-E Deluxe יש לי בביוס אפשרות לעשות אוברקלוק בין 10%-30% השאלה שלי היא איך אני עושה אוברקלוק דרך החומרה עצמה.. (הזזת ג'אמפרים או איך שלא עושים את זה) כי אני מניח שאני יכול להגיע ליותר מ30% אוברקלוק שאני יגיע דרך הביוס... וגם אם לא אני הייתי רוצה לדעת לידע כללי.. תודה

• 4 תגובות
    • 701 צפיות
  6. Started by psycho59,

אחרי פתיחת צינורות וOC 400-555 490-600 טמפ' 58 הגעתי ב 3dmark05 ל 6388 תמונה: קישור לתמונה: http://img477.imageshack.us/my.php?image=3...k05638810rd.jpg עוד קישור: http://img477.imageshack.us/img477/7877/3dmark05638810rd.jpg שמתי לב ש imageshack עושים הרבה בעיות אז שמתי הרבה קישורים

• 4 תגובות
    • 646 צפיות
  7. בשעה טובה התחדשתי בקירור חדש למעבד.. אחרי שראיתי פה הבעיה המלצות עליו וגם הרבה שמתקשים להרכיב אותו קניתי אותו חח ההרכבה הייתה פשוטה והלך טוב.. קניתי גם קירור לצ'יפסטים.. שאחד מהם עם מאורר שכמובן מתחבר ללוח אם... הבעיה שלי היא כזאת כרגע בספידפאן אני רואה שהמאורר של המעבד מסתובב על 2100 RPM והמאורר השני הקטנטן ביכלל לא נותן לי אות חיים כי אין לו חוט צהוב יש לו חיבור 3 פינים ורק שתי פינים מחוברים.. השאלה שלי היא כזאת: יש איזה תוכנה או משהו שלא שמעתי עלייה שאני יכול להרים למאורר של המעבד את הRPM ? ויש משהו שיוכל להרים גם את המאורר הקטן בלי שהוא מחובר לחוט השלישי שנותן לי מידע על המהירות ..? הקירור או ארטיק קולינג 4 של 478 .....

• 4 תגובות
    • 619 צפיות
  8. המחשב שלי מתחמם בצורה רצינית מה אני צריך לעשות כדי לקרר אותו מעבדי AMD Athlon 64 3000+ (S-754) לוחות אם למעבדי AMD Chaintech SK8T800 (S-754) זכרונות DDR 400 512MB A-DATA דיסקים קשיחים Hitachi(IBM) 80 GB 7200 ATA-100 כרטיסי מסך MSI RADEON 9800Pro TV,DVI 128MB כרטיסי קול On Board 128Bit כוננים- 1.44, CD-ROM, DVD CD-ROM LG x52 ציוד רשתות On Board 10/100 מארזים ATX MIDI 2209 PFC, usb

• 4 תגובות
    • 507 צפיות
  9. Started by ofir981988,

למעבד - core i5 750 tray, hd 4770, 4GB memory cooler master hyper tx3 או deepcool iceege 200? הבנתי כבר שה- alpine וה- freezer של arctic cooling מומלצים אבל אני חושב לקנות מהחנות cobra pc ואין להם שם אותם אז רציתי לשאול אם אלה ששאלתי למעלה מספיק טובים, ומי מהם יותר מומלץ?

• 4 תגובות
    • 907 צפיות
  10. כמו שכתוב בכותרת....זה טוב ל OC? תודה מראש!

• 4 תגובות
    • 616 צפיות
  11. שלום ! אני מעוניין להחליף את קירור הסטוק למעבד 2600K שיש לי. המעבד ללא OC וגם לא מתוכנן בזמן הקרוב, הסיבה היחידה להחלפה זה בשביל לקבל קירור שקט. תודה לעוזרים !

• 4 תגובות
    • 808 צפיות
  12. Started by shlompis,

שלום, מומחים יקרים, זקוק לעזרתכם, ברשותי מחשב המשמש אותי ל HTPC בלבד, המעבד הינו דור ראשון שלאינטל ל- I3, דגם I3-530. מארז מסוג Element Q. אין לי כרטיס גרפי חיצוני, אני משתמש ביכולות של המעבד. האוורור של המארז מתבצע ע"י המאוורר מקורי של אינטל וע"י הספק של המארז. לטענת הספק שרכשתי ממנו במאמץ המחשב מגיע לטמפרטורה של 75 מעלות אשר גורמת למחשב להיכבות. האם מאוורר מסוג scythe sckzt-1000 יצליח להתמודד יותר טוב מהמאוורר המקורי של אינטל ? לא הצלחתי למצוא ברשת נתונים של המאוורר של אינטל. שאלה שניה, האם ניתן לקבוע למעבד סף כיבוי גבוה יותר, נאמר 85 מעלות ? תודה רבה מראש

• 4 תגובות
    • 962 צפיות
  13. Started by contA-,

שלום לכם, כפי שבטח חצי פורום ראה,קניתי מחשב. ויש לי שאלה (של ניוב בעל פוטנציאל) בקשר לזכרון: האם הזכרון מתחיל ב400MHZ ומאפשר עד 600MHZ או שהוא מתחיל כבר ב600MHZ? נ.ב: הזכרון שקניתי הוא הG.Skill PC4800 - שפועל על 2.5-4-4-8 ב600MHZ ועל 2-2-2-5 ב400MHZ. תודה לעוזרים.

• 4 תגובות
    • 469 צפיות
  14. אני יודע שהלוח שלי בעייתי להמהרה, בדיעבד אני מצטער שלא קניתי משהו כמו הDP55WG. אבל כרגע זה מה יש. האם מישהו כאן ביצע המהרה (אפילו מינורית) עם הלוח הזה?

• 4 תגובות
    • 841 צפיות
  15. Started by MatanFrenkel,

אני הורדתי לקראת הקיץ ואחרי שניקיתי ביסודיות אתמול החלטתי לעשות OC , למרבה הפלא כל המתחים על AUTO ו 419FSB - בדיקות מאמץ כמו PRIME 95 וOCCT מחזיקות בלי בעיה - מה שאותי הפתיע זה למה המעלות עלו במנוחה בכ 7-10 מעלות מ30 ל38 40 בערך... הPCI על 100 זכרונות 1:1 800@838 המעבד 419X9 כל המתחים על AUTO האם זה שהעלתי את התדר ללא נגיעה במתחים יכול לגרום לעליה במטפרטורה ? הגיוני? ואני די מאוכזב מהקירור חשבתי שאם מארז כמו שלי ומתחים של AUTO הוא לא יעבור את ה50 55 מעלות והוא הגיע ל57...

• 4 תגובות
    • 635 צפיות
  16. Started by So,

שלום, אני מעוניין להוסיף למארז המחשב שלי (Compucsae 6A19) מאוורר שקט בקדמת המארז. נתקלי בArctic Cooling AF12025L שלפי הנתונים שלו הוא די שקט, אבל לא מצאתי שום ביקורת על הדגם הזה. האם מישהו מכיר את הדגם הזה ויכול להביע את דעתו לגבי עוצמת הרעש? ב.האם כדאי להוסיף כ-30 ש"ח ולקנות את המאוורר של Scythe מדגם SFF21E? 2. כיצד כדאי להתקין את המאוורר בקדמת המארז- כמוציא או מכניס אוויר? תודה מראש

• 4 תגובות
    • 746 צפיות
  17. Started by eranisra,

שלום לכולם, כשאני מנסה להריץ ריוהטיונר על ויסטה 64 אני מקבל את המסכים המצורפים. מישהו יודע איך לפתור את זה? כמובן כשאני עושה לו YES ועושה ריסטרט זה לא נפתר... [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 485 צפיות
  18. Started by maji3,

אני מנסה לעשות OC לכרטיס מסך powercolor radeon hd4770 אם התוכנה MSI Afterburner ועוד לפני שבכלל שיניתי משהו כשאני עושה בדיקת ארטיפקטים בATITOOL אני מקבל את התמונה הבאה: האם אלו ארטיפקטים? ומה זה אומר לגבי הכרטיס המסך שלי? ד"א הטמפ' במנוחה היא 53 מעלות במאמץ (atifact test) לאחר 10 דקות כי 66 מעלות,אבל הארטיפקטים מופיעים כבר על השניות הראשונות. דרייבר catalyst 11.3 Windows XP service pack 3

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  19. http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_330&products_id=6682 לא הבנתי כמה מאווררים מקבלים מישהו יודע?

• 4 תגובות
    • 502 צפיות
  20. Started by Shreky,

בקרוב מאוד אני מקווה, אקבל את המארז של Enermax FS-710. אני מודר מתחיל ולכן אצטרך קצת עזרה, רעיונות ועצות בקשר למודינג של המארז הזה. א. האם יש לכם אתרים באנגלית שמסבירים איך לבצע צביעה, חורים למאווררים וחלונות למארזים? (רצוי עם תמונות). ב. באחד הת'רדים פה, ראיתי אדם שפירסם תמונות של המארז שלו והוא שם את החוטים מתחת ללוח-האם. איך ניתן לעשות את זה? החוטים לא נוגעים בלוח האם ויכולים לעשות קצת בעיות או דברים כאלה? ג. זה אולי לא נושא הבורד, אבל אם כבר שואלים... בקרוב אקנה כרטיס מסך. אני רוצה Geforce 4 Ti4400. חשבתי על ה-Asus V-8840. איך הוא? יש המלצות לכרטיסים אחרים עם ביצועים טובים וחדות תמונה טובה? (פילטרים טובים). תודה מראש לכל מי שיעזור.

• 4 תגובות
    • 818 צפיות
  21. Started by The Grey Matter,

לאחרונה קניתי מחשב עם AMD ATHLON XP 1700 מפלונטר. המעבד עובד בטמפרטורה של 53 מעלות עם דלת פתוחה, כאשר אני נוגע בHSF (סטנדרטי SPIRE) הוא קר. יכול להיות שאין מוליכות טובה בין המעבד לHSF? והאם למיטב ידיעתכם PLONTER שמים גריז טרמי על הליבה במחשבים המורכבים או מסתפקים במדבקה הטרמית? ואם אנחנו כבר כאן על מה אתם ממליצים AX7 או VOLCANO7PLUS ? וכמה הם יכולים להוריד לי את הטמפרטורה של הליבה? (סטוק לא קטן של שאלות , אבל כבר למדתי לסמוך עליכם שתענו)

• 4 תגובות
    • 813 צפיות
  22. Started by wollmann,

איך אני יודע באיזה מחלק להשתמש? נגיד ב 166 המחלק הוא 5 וב 200 המחלק הוא 6 (אם אני לא טועה). איזה מחלק לשים כשאני עושה OC ל 180 למשל? 5? שיהיה תדרים גבוהים במקצת או 6 שיהיו תדרים נמוכים במקצת? (הנתונים הם רק לדוגמא... אני רק רוצה לדעת לפי מה לקבוע אותו...)

• 4 תגובות
    • 496 צפיות
  23. היי מפרט המחשב שלי : AXP 1700+ jihub 0.13 micron Epox ep - 8rda+ 512 mb ddr 400 crosair קירור : SK7+SF2 עכשיו, איך להתחיל, לאט לאט ? או להגדיר 1.8 מתח ולהרביץ ישר באס 200ומשהו במכפלה 10 או 11? עזרה בבקשה

• 4 תגובות
    • 447 צפיות
  24. Started by NiMo1771,

אין לי בעיה להגיע ל4.4ghz, אבל ברגע שאני מעלה את המכפלה ל45 המחשב נתקע בstarting windows, גם אם אני מוסיף 0.3V מעל המתח ששמתי בשביל 4.4ghz קראתי שבשביל תדרים יותר גבוהים צריך להפעיל את pll overvoltage וזה באמת עובד, הווינדוס עולה והמערכת עוברת מבחני יציבות הבעיה היא שהמחשב לא נדלק על הפעם הראשונה. אני לוחץ על כפתור ההפעלה במארז ואני רואה את המאווררים והנורות על הלוח אם נדלקים, אבל המסך נשאר שחור ואחרי כמה שניות המחשב נכבה (המאווררים והנורות נכבים). אחרי כמה שניות הוא מדליק את עצמו מחדש ואז שוב קורה מה שכתבתי למעלה. ככה זה מספר פעמים עד שבסוף הוא מצליח להידלק. מישהו נתקל בבעיה הזאת?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. התחדשתי בכרטיס מסך מסוג 8600GTS מבית MSI, הוא נמצא אצלי בתוך מארז מסוג P182 של ANTEC. איך אני משתיק את הכרטיס הנ"ל (הכרטיס כפול בגודלו)?

• 4 תגובות
    • 695 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.