עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. חבר שלי ביקש עצה, אמר שמשחקים מתחילים לקרטע לו אחרי כ15 דקות של משחק מה שנשמע לי כמו מקרה רגיל של התחממות יתר. יעצתי לו להתקין hwmonitor ושיגיד לי מה הטמפרטרות על המעבד והכרטיס מסך. טמפרטורות במנוחה על המעבד 40c טמפרטורה במנוחה על הכרטיס מסך 111c בדיקה נוספת מגלה כי המאוורר תקוע ולא מסתובב (מן הסתם). לאחר פירוק והרכבה של קירור חדש, ככה נראה המאוורר הישן שהתבשל לו במשך כמעט שנה (!!) בטמפרטורות יומיות כאלה http://i25.tinypic.com/2mfxez4.jpg

• 7 תגובות
    • 912 צפיות
  2. Started by adamg,

האם חיוני שהמארז יהיה סגור מכל צדדיו? למשל בקית לפעמים אני משאיר דלת אחת או את שתיהן פתוחות, מה זה משנה?

• 12 תגובות
    • 650 צפיות
  3. שלום רציתי לדעת מה יכולה להיות התוצאה של מקסימום אוברקלוקינג?

• 8 תגובות
    • 606 צפיות
  4. אהלן. ראיתי, ויותר מפעם אחת, שיש לזכרון שני סטים של תיזמונים. אחד למהירות מסויימת, ואחרת למהירות קצת יותר גבוהה. כמו זה: רציתי לדעת אולי משהו יודע מה הסיבה?

• 4 תגובות
    • 507 צפיות
  5. Started by Terminal Frost,

עשיתי OC לAXP2000+ שלי - 1660 @ 1870 MHZ כשFSB הוא 170, ומכפלה X11 לא נורא, נכון? בשביל להשיג יציבות אני נותן +7.5% מתח, וכרגע הוא עומד על 1.95V... זה הרבה, אבל הכרחי, וזה גם לא המקסימום שאפשר לתת לו אז למה אמא למה, יורדות הדמעות מעצמן? לא רגע, זה משיר אחר : אז למה לעזאזל אני עובד על 51 מעלות במנוחה ו58 מעלות במאמץ?! כשאני מפעיל EasyTune4 שהגיע עם הלוח (GIGABYTE), הוא מגביל את החום של המעבד ל60 מעלות וכל אפליקציה שמעמיסה עליו וגורמת לו להתחמם - הוא סוגר אותה. כך לפחות מנסיון. לא ברור אם זה באמת מה שהתכנה עושה... זה נראה לכם הגיוני? אפשר להמשיך לעשות OC למעבד? שמעתי כאן על אנשים שהגיעו איתו לFSB גבוה בהרבה מ170...

6. למה כאשר אני הופך בתוכנה של gigabyte (וגם בביוס) את הBUS ל158 אז הWINDOWS 2000 מראה לי מסך כחול וניכבה יש לי לוח של גיגביית 7VRXP ומעבד 1600+ XP

• 2 תגובות
    • 716 צפיות
  7. כל הזמן ממליצים על ה S-flex, כשבכלל ה Sleap stream יותר טוב.. מוציא יותר אוויר, רמת שקט כמעט זהה, וכמעט פי 2 זול.. למה לעזעזל לבחור ב S-flex? לא רק שהוא יותר רועש, הוא מקרר פחות ועולה הרבה יותר.. http://www.skypc.co.il/pl_product~SFF21E~18~0.htm רעש 20dBA, זרימת אוויר 49CFM ועולה 79 ש"ח. http://www.skypc.co.il/pl_product~SY1225SL12M~18~0.htm רעש 24dBA ??(ליד 20dBA זה בכלל לא מורגש), זרימת אוויר 68.5CFM (ליד 49CFM זה כן מורגש) ועולה רק 44 ש"ח.. אז למה לעזעזל כל הזמן ממליצים על ה S-Flex? הנה עוד דוגמה טובה: http://www.skypc.co.il/pl_product~SFF21G~18~0.htm רעש מחריד של 35dBA, אבל רק 75CFM (יחסית לרמת הרעש זה מעט), + הוא עולה 87 ש"ח http://www.skypc.co.il/pl_product~SY…

• 34 תגובות
    • 2.4k צפיות
  8. שלום, כל פעם שאני מנסה להעלות מתח למעבד שלי (מ 1.5 ל 1.52) המחשב פשוט לא עולה, מה הבעיה? (המפרט נמצא למטה)

• 1 תגובה
    • 467 צפיות
  9. אוקיי, ראיתי שהשאלה הזאת נשאלת כאן המון פעמים. אז כנראה שאין באמת מקום שנותן תשובה מספיק ברורה. אז אני אנסה לתת אחת. (כן, אני יודע שיש סטיקי שמדבר על זה, אבל הוא קצת מבורדק ולא ממש ברור) וכן, זה ארוך, אבל אתם באמת רוצים לדעת, תקראו הכל! אז נתחיל. לכל מעבד יש טמפרטורה מסויימת שברגע שהוא מגיע אליה הוא נכבה, כדי לשמור על עצמו מפגיעה עקב עבודה בטמפרטורה גבוהה. טמפרטורה אותה הגדירו למעבד בייצור שלו, ואין דרך לשנות או לדעת אותה. הטמפרטורה הזאת נקראת Junction Temperature Maximum או בקיצור Tj max. לכל מעבד (ספציפי, לא סדרה לא דגם ולא סוג, לכל שבב) יש Tjmax שונה, שאותו, כאמור, אי אפשר לדעת. מה שכן אפשר לדעת הוא בכל זמן, מה המרחק במעלות של המעבד מהTj max שלו. לדוגמא, אם ה…

• 5 תגובות
    • 912 צפיות
  10. מעבד amd athlon64 6000+ X2 ולוח אם asus m2n32-sli premium vista edition תודה.

• 2 תגובות
    • 557 צפיות
  11. שלום לכולם ! אז כאמור רציני לשאול לשלומו של המחשב שלי - שמתי לב לתופעה מוזרה שנראת רק כאשר אני עולה מ240 ל250 . בהתחלה ראיתי ב3DMARK ואז גם במשחקים, אז למה ??? זה קצת מדאיג אותי ובגלל זה אני לא ממשיך לעלות. תודה

• 6 תגובות
    • 637 צפיות
  12. Started by hagay21,

הרכבתי לא מעט היטסינקים בחיי והדבר היחיד שגיליתי שאין כמו הקירור המקורי של אינטל לא נחושת ולא עמיאת אלומיניום פשוט בשילוב עם דלתא 60 מ"מ + פד פשוט ומקורי של המעבד שמרו לי על מעבד של 2.4 שעבר oc ל 3 טמ עמדו על idle36 מאמץ 46 רק שאני ברוב טיפשותי רכשתי artic silver 5 מרחתי בצורה נכונה (שיכבה דקה שיפשפתי בהתחלה מישחה אל גוף ההיטסניק ונתתי לו להיספג כמה שעות ועל המישחה ה"ניפלאה" הזו הרכבתי את "הקירור ההישראלי ההחכם" של aircool עם הטכנולוגייה ה"חדשה" טמפ עמדו על idle 42 load 46 מה יצא חור בכיס ועצבים לא מהעולם הזה (אגב הדלתא הולבש במקום מאורר הבית של ac) יגע ובהחלט לא מרוצה נאלצתי להחזיר את הגוף הישן רק בשביל להבין שאינטל יודעת לייצר גופי קירור על תתעסקו תאמינו לי מקסימום מא…

• 8 תגובות
    • 776 צפיות
  13. Started by ras81,

שלום יש לי מארז HEC 6A19 מעבד AMD 64 3000 ולא אם של EPOX 8KDA3+ כרגע המצב הוא שיש לי מאורר 120 מאחור שמוציא אוויר, 120 מקדימה שמכניס אוור, 90 מהצד שמכניס אוויר, וTHERMALTAKE POLO 735 על המעבד, עכשיו הטמפ' עדיין לא לשביעות רצוני - 40 מעבד (50 בעומס) ו35 בלוח עכשיו העניין הוא שיש לי עוד שני מאוררים של 80 מהמחשב הקודם שלי שיושבים בצד, האם כדאי לשים אותם בין שני הכוננים מקדימה (בסלוטים הריקים) שיכניסו או יציאו אוויר (או אחד יכניס ואחד יוציא)? יש לי ספק HEC 475 תודה לעונים

• 5 תגובות
    • 481 צפיות
  14. Started by guy_intel,

קראתי במדריכי OC שמומלץ להעלות בהדרגה את מהירות ה-FSB בקפיצות של 5Mhz. למה לא לזרז את התהליך בקפיצות של 20Mhz ואם המחשב לא עולה, לעשות reset ל-bios ואז לדעת שהטווח הוא באיזור ה-20Mhz האחרונים... ?

• 2 תגובות
    • 455 צפיות
  15. שמתם לב שבכל כרטיסי המסך משתדלים לדפוק עיצוב ממש ממש יפה, אבל בסופו של דבר לא רואים את העיצוב הזה כי הוא תקוע face down בתחתית המארז לרוב? למה הם כולם עושים את זה ככה? אני משוכנע שזה לא יהיה סיפור לעשות את הכרטיס הפוך, מילא האוויר נפלט החוצה בכרטיסים החמים.

• 11 תגובות
    • 960 צפיות
  16. Started by Track,

שני המוצרים הטובים ביותר לקירור - הUltra 120 Extreme למעבד והHR-03 Plus לכרטיס מסך 8800, אינם מובאים לארץ, מסיבה כלשהיא! משהו יודע מדוע, ומה אפשר לעשות לגבי זה חוץ מלכאוס? הרי את כל המוצרים הפחות טובים של Thermalright הם מייבאים, אז למה הפסיקן?

• 7 תגובות
    • 595 צפיות
  17. Started by ashkenazone,

אהלן חברים הגעתי ל4GHZ עם הטייפון! על מתח 1.5V מע' יציבה. הוספתי לOCDB אבל זה לא מתעדכן! טמפ' 48 - 63 מעלות!

• 3 תגובות
    • 410 צפיות
  18. אני רואה אצלי בתוכנה את הטמפ' של המעבד אבל אני שם לב שגם אפשר לעשות דרכה OC אבל משום מה אף אחד לא מציע להשתמש בה.... היא גם מתוכננת לעבוד יחד עם הביוס... אז למה לא להתשמש בה? http://img216.echo.cx/my.php?image=untitled0ro.png

• 2 תגובות
    • 438 צפיות
  19. Started by Farmalot,

לא הולך לי. אני מנסה לעלות מעל 237 ולא הולך! הספצפיקציות שלי: FSB 237, +0.3v Mem 533(266), +0.0v CPU 3562 (237X15), 1.5v אם אני מעלה ל: FSB 237, +0.3v Mem 533(266), +0.0v CPU 3750 (250X15), 1.55v הוא לא עושה פוסט. הטמפרטורות בסדר (~35, קירור מים), רק הצ'יפסט חמים קצת יותר (קירור אוויר). את כל הפיטש'רים הנחמדים(EIST וכו') בביוס הורדתי. מה לעשות? להעלות עוד מתח ל CPU? לקרר יותר תצ'יפסט?

• 2 תגובות
    • 532 צפיות
  20. שלחתי אליכם תוצאות ומה כלום כאילו בלעה האדמה, קשה להאמין נכון אבל הבאתי את כל ההוכחות ... [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 1 תגובה
    • 446 צפיות
  21. במחשב החדש שלי עם מעבד E6300 שקיבלתי לא רואים את הטמפרטורה של המעבד....בשום תוכנה...למה זה?

• 2 תגובות
    • 469 צפיות
  22. למה עדיף להוריד את המכפלות ב-OC ולהעלות את הבאס ?? למה לא להיפך?? ומה עושים כשהגעת למקס' באס שהלוח אם שלך נותן לך??? אז זה בסדר להעלות מכפלה?

• 2 תגובות
    • 446 צפיות
  23. Started by hagay21,

יש לי מעבד אינטל 2.4 800 על לוח של abit is7-e יש לי על ההיטסינק המקורי של אינטל מאוורר דלתא 60 מ"מ זיכרונות של וינבונד 512 400 הרץ 3200 האצתי אותו ל 2.8 ע"י העלאת הבאס ל 234 מ 200 יחס ה מעבד זיכרון עומד על 3:2 cpu:agp:pci עומד על 7:2:1 agp/pci תדר על 66/33 ולשאלות למה להעלות מתח מעבד או מתח כלשהוא האם זה בריא למעבד להעלות לו מתח ומן הנתונים שאתם רואים האם משהוא לא בסדר שיכול לגרום בעיות נגישות (למומחים בלבד) אני מתנסה פה ושם באוברקלוק ולומד כל יום קצת ושאלה אחרונה מישהוא יודע מה אורך החיים של המדבקה ששמים בין המעבד להיטסינק? אני יודע שבמעבד 2.4 הישן שלי אחרי חצי שנה זה הפך לאבקה

• 9 תגובות
    • 699 צפיות
  24. Started by dids22,

המחשב במנוחה ככה שתיהם לא עושים משהו ד"א מה זה ה "CPU"? [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 751 צפיות
  25. מקרה של אחד שמנסה לשרוף את המעבד ושום דבר לא עזר לא וגם oc על 100% בלי שום קירור הדבר היחד שעזר זו שרפה פיזית http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=39293.0 אני רוצה לקנות מעבד e4300 ותמיד אני מפחד לטעות ושמה הוא ישרף לי האם הכתבה מוכיחה שזה נדיר שמעבד נשרף מאוברקלוק כי הרי ה e4300 הוא מעבד קריר בכל מקרה יכל להיות מצב שכל החלקים ישרפו וישאר רק המעבד? זה מעניין אני לא מדבר על ספק ג'נירי אלא זה שבא עם המארז 6a19b 400w

• 12 תגובות
    • 988 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.